![]() |
#3301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Uu remont
![]() ![]()
#3302 |
Raczkowanie
|
To jak już się tak chwalicie to i ja dziś dostałam @
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Wtajemniczenie
|
Część Dziewczyny mogę dołączyć?
Staram się z partnerem o dziecko 3 cykl. Na razie bez rezultatu, ale nie poddajemy się. Siedzę trochę już w tym temacie z racji zawodu, ale i tak potrzebuje jakiegoś wsparcia moralnego, niestety nie bardzo mam z kim porozmawiać lub powymieniać się doświadczeniami i radami. Przyjmiecie mnie do swojego grona? |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
Siva czy ja wiem czy fajna? Efekty koncowe fajne
![]() Dziadzia... odpoczynek? Szalona jasne ze Cie przyjmiemy ![]() Wysłane z malego pożeracza czasu ![]()
#3305 |
Zadomowienie
|
Kayira wlasnie te efekty najlepsze
![]() Dziadzia to juz cykle nam sie nie zgraly hihi Szalona witaj ![]()
#3306 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
mam taką sprawę... 30 grudnia dostałam okres normalnie jak przy braniu tabletek antykoncepcyjnych po 28 dniach. Był to już ostatni blister tabletek, z których chciałam korzystać, od stycznia już ich nie biorę bo chcielibyśmy się postarać o dziecko. Kochaliśmy się regularnie ale niestety nie jestem w ciąży... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Raczkowanie
|
Kayira taki wymuszony odpoczynek, bo nie ma mnie kto skontrolować po skończeniu clo, bo pani dr akurat na urlopie będzie. A dłuższy odpoczynek od lekarza i leków z własnej woli będzie jak się marcowe IUI nie uda.
Szalona witaj, mam nadzieje, że nie zagościsz tu tak długo jak my, czego bardzo Ci życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale może być też tak, że miałaś późną owulację i test wyjdzie dopiero za kilka dni. wszystko jest możliwe. Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2015-01-30 o 15:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Rozeznanie
|
Mi dziś ginekolog potwierdził, że jestem z tych cholernych poor responders. Powiedział, że istnieje eksperymetalna terapia DHEA ale lek ten jest zakazany tutaj a np. w USA można go kupić normalnie w supermarkcie jako lek na odchudzanie czy coś tam. Chyba ten zakaz ma coś wspólnego z dopingiem...
Oczywiście moje pęcherzyki się skurczyły zamiast rosnąć ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Raczkowanie
|
może i racje macie dziewczyny bo staram się dopiero pierwszy miesiąc. jestem tyoem osoby, która jak coś chce to lubi to zdobywać odrazu... choc zastanawiam się czy nie isc do gina zeby mi powiedział co się dzieje tam i jak mogę poprawić swoje starania o dziecko... z chęcią bym się do was dołączyła do wątku. a Wy dlugo się staracie o dzieci?...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Rozeznanie
|
Właśnie nie wiem jak jest w Polsce bo mieszkam we Włoszech ale przypuszczam, że jest podobnie bo DHEA jest uznawany za doping. Przypuszczam, że produkty z jakimś tam procentem można kupić ale nie sądzę aby coś one pomogły. Chyba należy przyjmować czystą formę. Muszę się w poniedziałek dopytać lekarza.
Co do in vitro...nie jestem zdecydowana, bo to zależy od tego czy będę miała do niego darmowy dostęp. Tutejsza służba zdrowia działa na trochę innych zasadach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Raczkowanie
|
troszke dłużej niż planowałam
![]() do programu to ja się w sumie już kwalifikuje, po tylu nieudanych inseminacjach ![]() ![]() Cicci zaczynam lekture o gonadotropinach, może masz racje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Rozeznanie
|
Cicci ja biorę dhea jest do kupienia w aptekach internetowych
Zreszta oprócz tego jeszcze Koenzym q10 witaminy B i Linocomplex no il inofolic
#3319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do nowego lekarza... Szczerze mówiąc nie chce mi się zaczynać wszystkiego od nowa. Myślę, że to ostatni rok, w którym się staram. Mam czasem wrażenie, że tracę coś z życia. Ile rzeczy chciałabym zrobić ale myślę sobie: nie mogę bo się staram. Nie chcę tak żyć. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Nanka ale to jakiś suplement czy czysty hormon? Przepisał Ci to lekarz? I działa ta DHEA? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze a Ty reagowałaś dobrze na clo? ile już cykli masz na gonadotropinach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Rozeznanie
|
Dziadzia, w sumie masz rację. Zapomniałam też, że w Polsce sporo się za nie płaci (ja je tu mam za 1 euro
![]() Po Clomidzie pęcherzyki mi rosły ale brałam go tylko trzy miesiące bo później lekarz przepisał Fostimon. Dokładnie nie pamiętam ile cykli ale coś koło 12 chyba... |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Rozeznanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Dhea generalnie jest zalecane przy niskim AMH ,lekarz mi tego nie zapisałam sama biorę dobrze wpływa na jakosc komorek dlatego biorę , to suplement nie hormony zamiera selen miedzy innymi ,najlepszy jest firmy eliot
Co do lekow hormonalnych każdy reaguje inaczej ja nic bie odczuwałam oprócz tego ze sie tyje niestety ale to hormony ,jedyne co było straszne to latem uderzenie gorąca i to bardzo , ja z reguły zawsze bałam sie igieł a sama robiłam zaszczyki mam juz wprawę i wogole mnie to nie ruszało Mówiłam lekarzowi ze biorę suplementy powiedział ,ze dobrze Tak naprawdę nie zaszkodzą a jest szansa ze pomogą Jesli macie jakies pytania to pytajcie jesli bedą umiała to pomogę ![]()
Nadzieja - marzenia i oczekiwania zawinięte w jedną paczkę. Edytowane przez nanka30 Czas edycji: 2015-01-30 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To czemu skoro na clomidzie rosły (a na fostimonie nie) nie pozwala wrócić Ci do clomidu i spróbować inseminacji? Ty musiałabyś płacić na inseminacje jak to tam u Ciebie wygląda? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() Jeśli na fundusz miałaś inseminacje to nie miałaś nic do stracenia. A zawsze możesz dopytać, może jest jakaś refundacja na te leki i za drogo Cię nie wyniesie to wszystko. Orientowałaś się może ile kosztuje prywatnie iui? Jakie musiałaś robić badania przed podejściem? No właśnie lekarz nie chce z powrotem Clomidu bo uważa, że pęcherzyki po nim są gorszej jakości i do iui się nie nadają. Tym bardziej, że za inseminację musiałabym płacić z wlasnej kieszeni więc uważa, ze to kasa wyrzucona w błoto. Gdybym chciała na kasę chorych to musiałabym sobie poczekać rok w kolejce ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za wiele nowych informacji. Ciekawostki, np pierwsze slysze o DHEA..
pierwsza ważna data 27.06.2009r ![]() Aniołek[*] 7tc, 07.2016 ![]() Edytowane przez Siva5 Czas edycji: 2015-02-01 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Raczkowanie
|
ja, podobnie jak Siva dziękuję Wam za sporą porcję informacji. czytam wszystko o czym piszecie a potem pogłębiam wiedzę w internecie.
u mnie kolejny dzień nakręcania się. @ utro a tu skurczów i bólu brzucha praktycznie brak, plamień też nie ma a piersi stały się trochę pełniejsze (a juz powinny sflaczeć przed okresem) i trochę bolą... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 |
Raczkowanie
|
ja też czytam was i pogłęaim swoją wiedzę...
ja nadal bez okresu i bez ciąży ![]() ![]() Co myśłicie o tym aby zacząć łykać kwas foliowy? Może jeszcze jakies suplementy są na rynku, które "pomagają" w staraniach o dziecko? |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co piszesz to dopiero pierwszy cykl, więc moim zdaniem nie ma narazie sensu więcej kombinować - przyjżeć się diecie tak + kwas foliowy i powinno wystarczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.