Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-27, 08:57   #3301
madziqqq
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

ja objeździłam ostatnio wszystkie biedrony a mam ich w mieście aż 6 czy 7 i nie mam już nic z tych koszul,dresów itd
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 09:02   #3302
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Witam sie w 32tc czyli co..za 6tyg rodzimy?

hasiap- ja jestem koziorożec i faktycznie duzo sie z tych znaków sprawdza

jade zaraz na małe zakupy, bo juz nie ma co jesc w domu

potem wam wkleje foto dadd z biedry jak sie im skład zmienił i jzu nie sa takie miłe w dotyku.
W 38 tc masz cc?

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 09:06   #3303
19Inka90
Wtajemniczenie

Dzień dobry

U mnie lozeczko stoi od miesiąca,i sama w to nie wierze ale jak przychodzi ktoś w odwiedziny to się pyta co malowalam bo farbą w sypialni czuc,czyli jeszcze nie wywietrzalo... Materacyk jest wysadzony ale w folii,wykorzystalam szuflade na dole na tetry,kocyki,posciele,ręc zniki mi jeszcze brakuje ochraniaczy,większości kosmetyków i mojego wyposażenia szpitalnego I powiem ze jest mi z tym źle... Po tym pobycie w szpitalu jak się nasluchalam kobiet które całą ciąże znosiły dobrze a tu bum w 33 tc wylądowały w szpitalu i tak sobie leżą...
Także tak jak mowilam od poczatku,do polowy października chce mieć wszystko gotowe i ostatnie półtora miesiąca leżeć i pachniec

U mnie dziś tak szaro i ponuro ze masakra,dobrze ze mi mama wczoraj fajny kryminał do czytania przyniosła, to zaraz zrobię sobie na sniadanko zapiekanki w jajku i herbatke,wyloze się na kanapę w salonie i tyle

P.S moja Figa upodobała sobie lozeczko Mili... I w sumie nie wiem czy powinnam się tym martwić

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 09:08   #3304
mysza88
Rozeznanie

wzruszyłam się (a wręcz spłakałam) może się wam też spodoba https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 09:22   #3305
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie lozeczko stoi od miesiąca,i sama w to nie wierze ale jak przychodzi ktoś w odwiedziny to się pyta co malowalam bo farbą w sypialni czuc,czyli jeszcze nie wywietrzalo... Materacyk jest wysadzony ale w folii,wykorzystalam szuflade na dole na tetry,kocyki,posciele,ręc zniki mi jeszcze brakuje ochraniaczy,większości kosmetyków i mojego wyposażenia szpitalnego I powiem ze jest mi z tym źle... Po tym pobycie w szpitalu jak się nasluchalam kobiet które całą ciąże znosiły dobrze a tu bum w 33 tc wylądowały w szpitalu i tak sobie leżą...
Także tak jak mowilam od poczatku,do polowy października chce mieć wszystko gotowe i ostatnie półtora miesiąca leżeć i pachniec

U mnie dziś tak szaro i ponuro ze masakra,dobrze ze mi mama wczoraj fajny kryminał do czytania przyniosła, to zaraz zrobię sobie na sniadanko zapiekanki w jajku i herbatke,wyloze się na kanapę w salonie i tyle

P.S moja Figa upodobała sobie lozeczko Mili... I w sumie nie wiem czy powinnam się tym martwić
Mogę na śniadanko się wprosić? miałam takiego lenia że zjadałm tylko kromkę chleba z masłem bo więcej mi się nie chciało robić hahahahah
Stary 2014-09-27, 09:36   #3306
19Inka90
Wtajemniczenie

Zapraszam akurat koncze robic ,a jeść będę sama bo TŻ nie dalam rady z łóżka wyciągnąć Ciekawe do której dzięcioł znowu grał

Emilka
Stary 2014-09-27, 09:44   #3307
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
wzruszyłam się (a wręcz spłakałam) może się wam też spodoba https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater
urocze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 09:48   #3308
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Skrzatek widze ze dzidzia tak samo na imie bedzie miala jak moja

witam sie jeszcze z lozka tz pojechal na chwile do roboty mam nadzieje ze szybko wroci i nic nie bedzie wymyslac.
Tak myślę, że zostanie Natalia Własnie pamiętałam, że Twoja córeczka też będzie miałą tak na imię. Powiem Ci, że nic innego nie przychodzi mi do głowy. Dla (ewentualnego) chłopca zupełnie nie mam pomysłu.

U mnie też pogoda fatalna. Już wolę typową zimę niż taką jesienną pluchę. Ja już po pierwszych zakupach. Teraz lecę do kauflandu.

Moje dziecię przed chwilą mnie dobiło. Wziął moje jeansy, rozłożył i zapytał czyje to spodnie. Odpowiedziałam, że to moje, a on na to: "myślałem, że taty, bo mają taka wielką d...ę." Tak mi poprawił humor przy weekendzie. No ale cóż - dziecko prawdę Ci powie...

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2014-09-27 o 09:53
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 09:56   #3309
19Inka90
Wtajemniczenie

Mysza Ja tez sie splakalam
Czasami do mnie nie dociera jak wazna jestem dla tej malej istotki

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Tak myślę, że zostanie Natalia Własnie pamiętałam, że Twoja córeczka też będzie miałą tak na imię. Powiem Ci, że nic innego nie przychodzi mi do głowy. Dla (ewentualnego) chłopca zupełnie nie mam pomysłu.

U mnie też pogoda fatalna. Już wolę typową zimę niż taką jesienną pluchę. Ja już po pierwszych zakupach. Teraz lecę do kauflandu.

Moje dziecię przed chwilą mnie dobiło. Wziął moje jeansy, rozłożył i zapytał czyje to spodnie. Odpowiedziałam, że to moje, a on na to: "myślałem, że taty, bo mają taka wielką d...ę." Tak mi poprawił humor przy weekendzie. No ale cóż - dziecko prawdę Ci powie...
Skrzatek sory ale

Emilka
Stary 2014-09-27, 10:03   #3310
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:

rozwaliło mnie na łopatki twoje dziecko ja ostatnio jak składałam swoje jeansy to też tak dotarło do mnie, że wielka ta dupa :P
Stary 2014-09-27, 10:32   #3311
Chemisette
Rozeznanie

Hej

Ja tez nie mam jeszcze rozłożonego łóżeczka mnie malowanie więc mam nadzieję że do końca października z tym się uwinę.

Mam pytanie z innej bajki, czy bolą was piersi? Mnie tak od wczoraj lewa pierś boli że masakra, wczoraj myślałam że zwariuje. Dziś też mnie boli, tak jak by w środku, ale siara mi jeszcze nie leci...
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 10:57   #3312
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Hej

Ja tez nie mam jeszcze rozłożonego łóżeczka mnie malowanie więc mam nadzieję że do końca października z tym się uwinę.

Mam pytanie z innej bajki, czy bolą was piersi? Mnie tak od wczoraj lewa pierś boli że masakra, wczoraj myślałam że zwariuje. Dziś też mnie boli, tak jak by w środku, ale siara mi jeszcze nie leci...
mnie na razie cycki nie bolą, tylko nierówno mi leci z nich tzn z prawej jak naciskam leci zdecydowanie więcej
Stary 2014-09-27, 11:12   #3313
alekaz1
Zakorzenienie

My z tz zaraz jedziemy do hurtowni musze znalesc adaptery do wozka. Przy okazji zobacze materac i poduche do karmienia.
Stary 2014-09-27, 11:18   #3314
Chemisette
Rozeznanie

Zrobiłam ciepły okład i trochę pomogło, wczoraj z takim złym humorem poszłam spać przez to, myślałam że się nie wyśpię a spałam ponad 14h z dwiema pobudkami w nocy
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 11:25   #3315
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Witam sie w 32tc czyli co..za 6tyg rodzimy?

hasiap- ja jestem koziorożec i faktycznie duzo sie z tych znaków sprawdza
Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
W 38 tc masz cc?
Witam się w 32 tc a tym samym w 8 mc

Ja mam cc w 38tc więc u mnie w sumie 6tyg i 3 dni dokładnie

Justysia to widzę, że nie tylko tydzień ciąży mamy taki sam Ja też koziorożec Nie lubię zostawiać nic na ostatnią chwilę, lepiej się czuję gdy wszystko mam chociaż zaplanowane I strasznie nie lubię spontanów i podejmowania decyzji na szybko. Stąd byłam wręcz pewna że Linka też koziorożec

Teraz trochę posprzątam, a później obiad u teściów
Stary 2014-09-27, 11:38   #3316
madziqqq
Rozeznanie

udany mały http://www.realistic.pl/40837/mlody_...sty_duet_.html
Stary 2014-09-27, 11:50   #3317
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość

Justysia to widzę, że nie tylko tydzień ciąży mamy taki sam Ja też koziorożec Nie lubię zostawiać nic na ostatnią chwilę, lepiej się czuję gdy wszystko mam chociaż zaplanowane I strasznie nie lubię spontanów i podejmowania decyzji na szybko. Stąd byłam wręcz pewna że Linka też koziorożec

Ja zaraz 32 zaczynam...myślałam że cc w 39 robią.. Jak uda mi się na 38 to super...tez za 6 tygodni mała się pojawi :-D to będzie połowa listopada chyba nie? Ale ten czas leci...ja dalej psychicznie nie jestm gotowa

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-09-27, 12:07   #3318
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja zaraz 32 zaczynam...myślałam że cc w 39 robią.. Jak uda mi się na 38 to super...tez za 6 tygodni mała się pojawi :-D to będzie połowa listopada chyba nie? Ale ten czas leci...ja dalej psychicznie nie jestm gotowa
Ja jestem umówiona na 38 tc dokładnie na 11.11 Ale jeśli okazałoby się że mała jest za mała to wtedy tydzień później czyli w 39 tc - 18.11. Co wizytę mała jest większa niż pokazuje na usg więc trzymam się wersji 11.11 Zleci szybko jak cała ciąża
Stary 2014-09-27, 12:09   #3319
Misia89p
Wtajemniczenie

Ja też nie mam rozłożonego łóżeczka, ale wietrzy się w piwnicy i mam nadzieję, że nie będzie śmierdzieć. Powoli kończymy kompletować wyprawkę, został tylko wózek wybrany, ale nie kupiony, zamówienie w aptece i jakieś małe duperelki także do połowy października też będziemy już przygotowani na Malucha

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 12:10   #3320
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
Moje łóżeczko też nie złożone. Zrobię to pewnie koło listopada. Tyle, że ja nie musze wietrzyć, bo jest po synku i farba nie śmierdzi. Poprzednio miałam złożone dwa tygodnie przed porodem. ale tez nie śmierdzialo bo kupiliśmy z czystego drewna, nielakierowane. Później przed schowaniem sama polakierowałam, żeby zakonserwować na czas oczekiwania na drugie dziecko. Musze kupić materacyk. Po synku co prawda jest zupełnie nie zniszczony, bo nie zdarzyło się, żeby coś się przelało, ale kilka lat minęło i pewnie pełno w nim roztoczy.

Wczoraj w końcu wzięłam się za porządki na strychu i troszkę tych ubranek po synku zostało. Miałam wtedy fazę na zielone, więc i dla dziewczynki będą ok. Szczególnie kaftaniki (pamiętam, że bardzo mi sie przydały, ale to był maj), bodziaki, śpiochy. Ale sporo też powyrzucałam. Przeliczę ile czego mam i w razie czego dokupię. A jakby Natalka miała zamienić się w ostatniej chwili w chłopca odświeżę też pozostałe typowo chłopięce rzeczy, a ewentualnie później sprzedam.

U mnie znowu postawili namiot przy biedronce. Mnóstwo jest koszul nocnych ciążowych po 13 zł. Kupiłam jedną, bo ma te otwory z boku na piersi i myślę, że spokojnie będzie można w niej karmić. I guzików nie trzeba rozpinać. Pewnie przed złożeniem namiotu będzie je można jeszcze taniej kupić więc wtedy dokupię.

Basjenia poszlam wczoraj do rossmanna. Pomyślałam, że kupię jeszcze jeden balsam perfecta mama skoro u mnie taka korzystna cena (po 10,03 zl bez zniżki; taka dziwna cena) i nie było. Nawet pustego miejsca po nim nie było. Sprawdziłam na stronie czy jest w zakładce produkty i go nie widzę, więc może rzeczywiście wycofują. Ale u mie nie było żadnej informacji, że to "cena na do widzenia" .
Ja kupiłam tą koszulę właśnie za 13 zł i żałuję, że nie było drugiej w moim rozmiarze bo jak założyłam to całkiem wygodna jest i tak jak piszesz spokojnie można karmić i to dość dyskretnie wychodzi.

Ja mam wizytę 7.10 a po niej jak juz wszystko będę wiedzieć dokładnie zabieram się za pranie ubranek, zbieranie obiecanych gratów od znajomych i szykowanie pokoju dla Małej.

Ja dziś w sklepie poczułam nacisk w dole brzucha. Aż mnie strach przeszedł, ze może Mała już chce wyjść wolałabym aby czekała jeszcze bo to dopiero 28tc zaczęłam.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:11   #3321
LoLcIa123
Zakorzenienie

Kurde co za noc dziewczyny! Moj maly daje od wczoraj koncert o 17 sie zaczelo kopanie, uderzanie, trzepotanie i tak cala noc az do teraz, tylki teraz spokojniej.. chyba pojade na ip to sprawdzic, bo zaczynam sie niepokoic. Zastanawiam sie tylko czy moge jechac na ip blisko mnie, a w razie gdybym miala zostac to zrezygnowac z tego szpitala i pojechac do tego w ktorym pracuje moja lekarka ?

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:11   #3322
19Inka90
Wtajemniczenie

Dziewczyny to u was juz naprawde blisko !
Az wam zazdroszcze

Lolcia masz prawo odmowic hospitalizacji,ale wtedy na tej drugiej ip beda od nowa Cie diagnozowac,wiec dwarazy to samo bedziesz przechodzila,wiec nie wiem czy tak naprawde jest sens
Kochana trzymam kciuki

Emilka

Edytowane przez 19Inka90
Czas edycji: 2014-09-27 o 12:15
Stary 2014-09-27, 12:12   #3323
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem umówiona na 38 tc dokładnie na 11.11 Ale jeśli okazałoby się że mała jest za mała to wtedy tydzień później czyli w 39 tc - 18.11. Co wizytę mała jest większa niż pokazuje na usg więc trzymam się wersji 11.11 Zleci szybko jak cała ciąża
Mi kazali przyjść do szpitala w 36tc zaplanować dopiero :'(

3690 gram szcześcia <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 12:14   #3324
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
hahaha ale mały wredzioch mężowi przynajmniej można za coś takiego przywalić
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:16   #3325
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:

wow, ale ten czas szybko płynie w sumie ja też bym chciała wiedzieć kiedy urodzę, ale lekko nie ma
i też jestem koziorożcem

w tym tygodniu zaczynam 30 tc więc hipotetycznie jeszcze tylko 10 tygodni.

Lolcia też mnie to ciekawie, tfu tfu jak się coś dzieje to najlepiej gdzie się wybrać? do najbliższego szpitala?
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:20   #3326
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to u was juz naprawde blisko !
Az wam zazdroszcze

Lolcia masz prawo odmowic hospitalizacji,ale wtedy na tej drugiej ip beda od nowa Cie diagnozowac,wiec dwarazy to samo bedziesz przechodzila,wiec nie wiem czy tak naprawde jest sens
Kochana trzymam kciuki
Nie wywoluj wilka z lasu, bo z naszymi szyjkami jeszcze sie pierwsze rozpakujemy inka choc jezeli dziecko mogloby juz wyjsc i byloby z nim ok, to ja juz chce byc po, bo ta ciaza moja jest ojj ciezka.. ale odbije sobie po porodzie

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-09-27, 12:20   #3327
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Kurde co za noc dziewczyny! Moj maly daje od wczoraj koncert o 17 sie zaczelo kopanie, uderzanie, trzepotanie i tak cala noc az do teraz, tylki teraz spokojniej.. chyba pojade na ip to sprawdzic, bo zaczynam sie niepokoic. Zastanawiam sie tylko czy moge jechac na ip blisko mnie, a w razie gdybym miala zostac to zrezygnowac z tego szpitala i pojechac do tego w ktorym pracuje moja lekarka ?
Jedź tam gdzie lekarka na wszelki wypadek może. Potem Ciebie nigdzie przenosić nie będą chcieli jakby co.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 12:27   #3328
karooka
Raczkowanie

Misia jaki wózek wybraliście?
to moja największa zmora jak do tej pory... ale chyba bedzie Mutsy 4rider
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:27   #3329
LoLcIa123
Zakorzenienie

A orientujecie sie jakie badania robia w takiej sytuacji? Czy jezeli usg wyjdzie ok, to do domu?

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-09-27, 12:37   #3330
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
A orientujecie sie jakie badania robia w takiej sytuacji? Czy jezeli usg wyjdzie ok, to do domu?
U mojej mamy w pracy dziewczyna była kierowana do szpitala gdy Mały był bardzo ruchliwy. Spać nie mogła bo On ciągle ją kopał. Bali się, że w pepowine się owinie. Ale u Niej to już tydzień po terminie było.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości