|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
ja objeździłam ostatnio wszystkie biedrony a mam ich w mieście aż 6 czy 7 i nie mam już nic z tych koszul,dresów itd
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U mnie lozeczko stoi od miesiąca,i sama w to nie wierze ale jak przychodzi ktoś w odwiedziny to się pyta co malowalam bo farbą w sypialni czuc,czyli jeszcze nie wywietrzalo... Materacyk jest wysadzony ale w folii,wykorzystalam szuflade na dole na tetry,kocyki,posciele,ręc zniki mi jeszcze brakuje ochraniaczy,większości kosmetyków i mojego wyposażenia szpitalnego I powiem ze jest mi z tym źle... Po tym pobycie w szpitalu jak się nasluchalam kobiet które całą ciąże znosiły dobrze a tu bum w 33 tc wylądowały w szpitalu i tak sobie leżą... Także tak jak mowilam od poczatku,do polowy października chce mieć wszystko gotowe i ostatnie półtora miesiąca leżeć i pachniec U mnie dziś tak szaro i ponuro ze masakra,dobrze ze mi mama wczoraj fajny kryminał do czytania przyniosła, to zaraz zrobię sobie na sniadanko zapiekanki w jajku i herbatke,wyloze się na kanapę w salonie i tyle ![]() P.S moja Figa upodobała sobie lozeczko Mili... I w sumie nie wiem czy powinnam się tym martwić
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
wzruszyłam się (a wręcz spłakałam) może się wam też spodoba
https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater
|
|
|
|
#3305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam takiego lenia że zjadałm tylko kromkę chleba z masłem bo więcej mi się nie chciało robić hahahahah
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapraszam
akurat koncze robic ,a jeść będę sama bo TŻ nie dalam rady z łóżka wyciągnąć Ciekawe do której dzięcioł znowu grał
|
#3307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Własnie pamiętałam, że Twoja córeczka też będzie miałą tak na imię. Powiem Ci, że nic innego nie przychodzi mi do głowy. Dla (ewentualnego) chłopca zupełnie nie mam pomysłu.U mnie też pogoda fatalna. Już wolę typową zimę niż taką jesienną pluchę. Ja już po pierwszych zakupach. Teraz lecę do kauflandu. Moje dziecię przed chwilą mnie dobiło. Wziął moje jeansy, rozłożył i zapytał czyje to spodnie. Odpowiedziałam, że to moje, a on na to: "myślałem, że taty, bo mają taka wielką d...ę." Tak mi poprawił humor przy weekendzie. No ale cóż - dziecko prawdę Ci powie... Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-09-27 o 09:53 |
|
|
|
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mysza Ja tez sie splakalam
Czasami do mnie nie dociera jak wazna jestem dla tej malej istotki ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
#3310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ostatnio jak składałam swoje jeansy to też tak dotarło do mnie, że wielka ta dupa :P
|
|
|
|
|
#3311 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja tez nie mam jeszcze rozłożonego łóżeczka mnie malowanie więc mam nadzieję że do końca października z tym się uwinę. Mam pytanie z innej bajki, czy bolą was piersi? Mnie tak od wczoraj lewa pierś boli że masakra, wczoraj myślałam że zwariuje. Dziś też mnie boli, tak jak by w środku, ale siara mi jeszcze nie leci... |
|
|
|
#3312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
My z tz zaraz jedziemy do hurtowni musze znalesc adaptery do wozka. Przy okazji zobacze materac i poduche do karmienia.
|
|
#3314 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam ciepły okład i trochę pomogło, wczoraj z takim złym humorem poszłam spać przez to, myślałam że się nie wyśpię a spałam ponad 14h z dwiema pobudkami w nocy
|
|
|
|
#3315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam cc w 38tc więc u mnie w sumie 6tyg i 3 dni dokładnie ![]() Justysia to widzę, że nie tylko tydzień ciąży mamy taki sam Ja też koziorożec Nie lubię zostawiać nic na ostatnią chwilę, lepiej się czuję gdy wszystko mam chociaż zaplanowane I strasznie nie lubię spontanów i podejmowania decyzji na szybko. Stąd byłam wręcz pewna że Linka też koziorożec Teraz trochę posprzątam, a później obiad u teściów
|
|
#3316 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jeśli okazałoby się że mała jest za mała to wtedy tydzień później czyli w 39 tc - 18.11. Co wizytę mała jest większa niż pokazuje na usg więc trzymam się wersji 11.11 Zleci szybko jak cała ciąża
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie mam rozłożonego łóżeczka, ale wietrzy się w piwnicy i mam nadzieję, że nie będzie śmierdzieć. Powoli kończymy kompletować wyprawkę, został tylko wózek wybrany, ale nie kupiony, zamówienie w aptece i jakieś małe duperelki
także do połowy października też będziemy już przygotowani na Malucha
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wizytę 7.10 a po niej jak juz wszystko będę wiedzieć dokładnie zabieram się za pranie ubranek, zbieranie obiecanych gratów od znajomych i szykowanie pokoju dla Małej. Ja dziś w sklepie poczułam nacisk w dole brzucha. Aż mnie strach przeszedł, ze może Mała już chce wyjść wolałabym aby czekała jeszcze bo to dopiero 28tc zaczęłam.
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde co za noc dziewczyny! Moj maly daje od wczoraj koncert o 17 sie zaczelo kopanie, uderzanie, trzepotanie i tak cala noc az do teraz, tylki teraz spokojniej.. chyba pojade na ip to sprawdzic, bo zaczynam sie niepokoic. Zastanawiam sie tylko czy moge jechac na ip blisko mnie, a w razie gdybym miala zostac to zrezygnowac z tego szpitala i pojechac do tego w ktorym pracuje moja lekarka ?
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny to u was juz naprawde blisko !
![]() Az wam zazdroszcze ![]() Lolcia masz prawo odmowic hospitalizacji,ale wtedy na tej drugiej ip beda od nowa Cie diagnozowac,wiec dwarazy to samo bedziesz przechodzila,wiec nie wiem czy tak naprawde jest sens ![]() Kochana trzymam kciuki
Edytowane przez 19Inka90 Czas edycji: 2014-09-27 o 12:15 |
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Mi kazali przyjść do szpitala w 36tc zaplanować dopiero :'(
|
|
#3324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mężowi przynajmniej można za coś takiego przywalić
|
|
|
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie ja też bym chciała wiedzieć kiedy urodzę, ale lekko nie ma ![]() i też jestem koziorożcem w tym tygodniu zaczynam 30 tc więc hipotetycznie jeszcze tylko 10 tygodni.Lolcia też mnie to ciekawie, tfu tfu jak się coś dzieje to najlepiej gdzie się wybrać? do najbliższego szpitala? |
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc jezeli dziecko mogloby juz wyjsc i byloby z nim ok, to ja juz chce byc po, bo ta ciaza moja jest ojj ciezka.. ale odbije sobie po porodzie
|
|
#3327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3328 |
|
Raczkowanie
|
Misia jaki wózek wybraliście?
to moja największa zmora jak do tej pory... ale chyba bedzie Mutsy 4rider |
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
A orientujecie sie jakie badania robia w takiej sytuacji? Czy jezeli usg wyjdzie ok, to do domu?
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
U mojej mamy w pracy dziewczyna była kierowana do szpitala gdy Mały był bardzo ruchliwy. Spać nie mogła bo On ciągle ją kopał. Bali się, że w pepowine się owinie. Ale u Niej to już tydzień po terminie było.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

czyli co..za 6tyg rodzimy?
i faktycznie duzo sie z tych znaków sprawdza 

wolałabym aby czekała jeszcze bo to dopiero 28tc zaczęłam.