|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Placuszek racuszek
|
Dot.: Tyłki wciąż wielkie mamy i o życiu rozmawiamy! Część 2.
Cytat:
Lepiej zmienić temat bo tylko sobie psjemy humory, po co się skupiać na defektach? nie sztuką jest zrzędzić na siebie, sztuką jest siebie pokochać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3302 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zajrzyj parę stron wcześniej i zastanów się nad tym co piszesz. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Według ciebie siedzę na tyłku i nic nie robię? Pisałam, że ćwiczę, a jedzenie częściej i więcej skończyło się tym, że przytyłam, mój organizm po prosty tego nie toleruje. Tylko, że szkoda, że mówisz, że inne potrzebują głodówek i to jest ok, a mnie krytykujesz za to, że dostarczam organizmowi tyle kcal i ile potrzeba. Co do maseczek i peelingów to nieprawda, owszem może komuś kto ma małe problemy to pomaga w moim przypadku nic nie działa, a na kwasy nie mam pieniędzy. Nie prawda, że wszystko można zmienić. I jeszcze jedno nie każdy może schudnąć, ale to inna rzecz. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co i ile cwiczysz? Ile kcal dostatczasz przy jakiej wadze i wzroscie? Glupoty gadasz, kwasty to jedna z tanszych opcji, nikt nie wysyla cie prywatnie do kliniki Szczyta. WSZYSTKO mozna zmienic, ale trzeba CHCIEC! Ty nie chcesz i udowadnialas to juz setki razy. Nie bredz mi, ze nie kazdy moze schudnac. To kwestia PRAWIDLOWEGO zywienia i ruchu- dopasowanego do aktualnych potrzeb orgamizmu, ale trzeba obserwowac i sluchac samego siebie. Pol zycia jechalam na sterydach, hormonach, stres i praca dzien-noc mi nie sprzyjaly. Tylam i twierdzilam, ze tak musi byc, bo na nic innego mi zdrowie nie pozwoli. Ale wiesz co? Wzielam sie za siebie, jem zdrowo, slucham siebie, ruszam sie i czuje sie tak, jak nigdy dotad. Probowalas zyc z pozytywnym nastawieniem? Obudzic sie i nawet na sile pomyslec 'to bedzie dobry dzien!'? Nie cisniemy Cie dlatego, ze cie nie lubimy, my zwyczajnie chcemy doradzic, ale ty swoim okropnym nastawieniem zniechecasz do czegokolwiek. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Bo Ty, w przeciwienstwie do innych osob widzisz problemy tam, gdzie ich nie ma.
|
|
|
#3304 |
|
Konto usunięte
|
Powiem brutalnie - widział ktoś grubych więźniów w Auschwitz? Tyle w temacie "nie każdy może schudnąć"
![]() Co do kwasów - chcieć to móc, jak zobaczyłam że u kosmetyczki jeden zabieg kosztuje 150 zł to oooo nieee, poradzę sobie bez. A potem się dowiedziałam że samemu można sobie ukręcić taki peeling, zamówiłam zestaw na e naturalne za całe 35 zł i starczył mi na 1,5 miesiąca Efekty są delikatne bo wzięłam najsłabsze możliwe stężenie, ale teraz już wiem co i jak i wezmę mocniejszy ![]() Nie chce mi się już ciągnąć tej dyskusji bo to jak grochem o ścianę, do niektórych decyzji trzeba dojrzeć. Bardzo mi smutni bo mam poprawkę w sobotę o 8 rano ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
#3305 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przysiady, ćwiczę Tiffany i hantelki. Nigdy nie podawałam wam swojej wagi więc nie wiesz ile ważę. Ile kcal zależy od dnia, ale nie więcej niż 1000. Ile to według ciebie znaczy najtańsze? Uwierz mi mam coś czego nic nie może zmienić, nic. Cytat:
Probowalas zyc z pozytywnym nastawieniem? Obudzic sie i nawet na sile pomyslec 'to bedzie dobry dzien!'? Nie cisniemy Cie dlatego, ze cie nie lubimy, my zwyczajnie chcemy doradzic, ale ty swoim okropnym nastawieniem zniechecasz do czegokolwiek.[/QUOTE] To się zdziwisz, bo tak samo jak są ludzie, którzy mogę jeść i nie mogą przytyć, tak samo może działać to w drugą stronę. Ale ja już mówiłam nie potrzebuję pomocy, tylko też chcę coś czasami napisać bez gadania "jak możesz tak mówić " i długiego wykładu. Zarówno Maro jak i Whiteglove mają prawidłową wagę do swojego wzrostu i to ja mam problem. |
||
|
|
|
#3306 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz co Yuki, też miałam rok temu problem i dałam radę. Dwa miesiące ćwiczeń, dobrego żywienia i nic. A potem nagle waga ruszyła i poszło 8 kg w trzy miesiące
![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przysiady przy twojej wadze, boj sie boga, narobisz sobie gowna ze stawow. I sorry, da sie orientacyjnie okreslic, ze masz nadwage po tych zdjeciach, ktore widzialam, a dla zadnej osoby z nadwaga dieta 1000 kcal nie jest dobra. Moje PPM to jakies 1300 kcal, ale moglabym tyle jesc lezac i palcem nie kiwajac! Gdzie ja waze 50 kg, a nie wmowisz mi, ze ty tyle samo. Yuki, daruj sobie. Pracowalam z ludzmi cierpiacymi na przerozne przypadlosci i w KAZDYM przypadku jedyna lub glowna blokada bylo nastawienie. Po pokonaniu negatywnego podejscia i wzbudzeniu checi w czlowieku wszystko lecialo z gorki. Ale do tego potrzebna jest silna wola i samozaparcie, a tobie tego brakuje.
|
|
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Whiteglve nie no wcale nie narzekasz.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Wiara, silna wola i zaparcie ludzi z nowotworami potrafi gory przenosic, podnosza sie po ciezkich chemiach, z wyniszczonym organizmem i zyja, smieja sie, funkcjonuja, doceniaja zycie i walcza dalej by bylo jak najlepiej. A Ty? Wiecznie zakompleksiona, negatywnie nastawiona do nas, do zycia, a przede wszystkim do siebie masz dwie opcje: przezyc w swoim pancerzu uzalajac sie nad soba i w mawiajac sobie, ze nic nie mozesz, bo cos tam, albo podniesiesz sie i zaczniesz po pierwsze: doceniac to, co masz, a po drugie: walczyc o lepsza siebie. To nigdy nie jest latwe, ale zawsze mozliwe.
Czasami słownik wie lepiej, co mam na myśli.
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Yuki, daruj sobie. Pracowalam z ludzmi cierpiacymi na przerozne przypadlosci i w KAZDYM przypadku jedyna lub glowna blokada bylo nastawienie. Po pokonaniu negatywnego podejscia i wzbudzeniu checi w czlowieku wszystko lecialo z gorki. Ale do tego potrzebna jest silna wola i samozaparcie, a tobie tego brakuje.[/QUOTE] Mahila, a co jeśli ci powiem, że mam jednej defekt, którego nie może zmienić nastawienie? Nic nie może zmienić, bo nie wynika on z problemów z jakąś chorobą tylko jak to ładnie brzmi "taka twoja uroda". |
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiekszosc ludzi po czasie rozumie co sie do niego mowi, do ciebie od miesiecy nie dociera nic.
|
|
|
#3312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przestań próbować zmieniać mnie, masz dwie osoby, które wyszukują sobie problemu. |
|
|
|
|
#3313 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czasami słownik wie lepiej, co mam na myśli.
|
|
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szukasz sobie problemu na siłę i jak sama wspomniałaś, dopiero jak komuś o tym powiesz to zaczyna to dostrzegać. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Mahila, nie odpowiedziałaś na pytanie, ile to dla ciebie znaczy tanio? I powtórzę ten defekt nie ma związku z wagą. |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz koncze te dyskusje, stara jestem, to nie na moje nerwy.
Czasami słownik wie lepiej, co mam na myśli.
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Mahila, to nie jest defekt w stylu duży nos czy małe usta.
|
|
|
|
#3319 |
|
Konto usunięte
|
Ej ale co do kości to się nie zgadzam, są ludzie którzy mają grube jak ja i chude jak moja koleżanka :P Ja choćbym schudła 20kg to nie będę taka drobniutka jak ona bo mamy zupełnie inną budowę. Jestem skazana na bycie dużą babą z szerokimi biodrami
![]() Yuki, a ten defekt to choroba czy coś z czym można walczyć tylko trzeba chcieć? Zresztą sorry, nawet to mnie nie przekonuje - w podstawówce znałam strasznie grubą dziewczynkę, ale strasznie strasznie. I kiedyś jej klasa pojechała z naszą na wycieczkę i zakumplowalam się z tą dziewczynką. Okazało się że nie jest gruba bo je tylko ma jakąś chorobę przez którą organizm zamiast spalać to co dostał to wszystko magazynuje. Niedawno weszłam na jej fb i oniemiałam - śliczna dziewczyna, szczupła, może nie chuda ale tak zdrowo wyglądająca. Skoro nawet jej się udało to każdemu się uda. Owszem, widać na zdjęciach że są okresy gdy waży z 10kg więcej a potem 10kg mniej, ale generalnie dziewczyna się trzyma i nie jest tak straszliwie gruba jak kiedyś. Bo CHCE i jest zmotywowana. Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wtedy możesz próbować to zahamować, lekami, ale że u mnie nie ma żadnego sensownego wytłumaczenia dlaczego tak jest, to zostaje tylko ukrywanie tego. |
|
|
|
|
#3322 | |||
|
Placuszek racuszek
|
Cytat:
Cytat:
teraz sama chcę hydrolat sobie ukręcić. Cytat:
i nie byłam w ogóle głodna..argumenty dla "nie da się schudnąć będąc chorym" tracą dla mnie na ważności jakoś po kilku tygodniach od zobaczenia efektów "przed" i "po" u kobiety cierpiącej na Hashimoto. Edytowane przez AgataBm180 Czas edycji: 2015-02-19 o 12:32 |
|||
|
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zadowolona? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3324 |
|
Placuszek racuszek
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;50320660]Tak, wiemy. Charakter.
![]() Booooli mnie zaszyte dziąsło, a do tego przez tydzień muszę jechać na płynnym lub półpłynnym pożywieniu- boję się o swoją wagę.
|
|
#3327 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero, gdy zaczęło schodzić znieczulenie zaczęła się jazda- non stop zimne okłady, jadłam lody, piłam zimną wodę i łykałam tabletki na potęgę. Dzisiaj dziąsło wciąż opuchnięte a szwy się wżynają, całość dziwnie ciągnie, bez tabletki bym rady nie dała, a próg bólu mam wysoki. Ogólnie jestem cała odrętwiała.
|
|
|
#3329 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;50320660]Tak, wiemy. Charakter.
Tak jak ty i te twoje "jestem gruba". Oj nie Maro, wyobraź sobie, że nie o to chodzi. Chociaż pewnie dla ciebie to będzie pierdoła, chociaż jak powiedziałam to w teorii powinno mieć związek z hormonami, a u mnie hormony są w porządku i to mam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

ala:

Doceniłam to że jak jestem grubsza to mam fajniejszy tyłek
lepiej się czułam jak byłam szczuplejsza, teraz jestem bardziej krągła ale powtórzę - nie ma tragedii. Tylko muszę mocniej wciągać brzuch
W sumie jakby mi zniknął tłuszcz z brzucha i część poszłaby w cycki to mogłabym mieć takie większe nogi i tyłek jak teraz bo bardziej mi się podobają. Tylko ten brzuch ;////

i zadawalaj tym siebie, nie innych. To naprawdę nie jest takie ciężkie.