Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-10-01, 20:54   #3301
Kayira
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Kupilismy samochod !!!
Forda focusa z 2008roku i od goscia ktory jezdzil nim baaardzo malo
Za tydzien jedziemy w gory

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-01, 22:08   #3302
MiniMonix
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

My właśnie po chrzcinach. Wyszło spoko. W kościele śmiała się i gaworzyła cały czas i ksiądz na koniec stwierdził, że pierwszy raz takie dziecko chrzci głowę też sobie dała polać wodą w domu już było gorzej, bo miała dosyć głośnych gości i o 19 już dawała im znaki żeby sobie poszli. W sumie impreza skończyła się o 21

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 05:20   #3303
GGI
Zakorzenienie

Kayira GRATULACJE wyboru auta i zakupu. Teraz odliczać czas do wyjazdu.
MiniMonix super ze cora taka dzielna i grzeczna była. A co do finiszu imprezy no to każdy ma swoje granice

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-10-02, 06:39   #3304
Kayira
Zakorzenienie

MiniMonix to super ze sie chrzciny udaly
Moj tez nie lubi glosnych gosci..

Ggi nie dziekuje. Dzis ja sie nim przejade i zobacze

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-10-02, 09:00   #3305
Ineso
Matka Smoka

Cytowania mi nie weszły, mhm.

Kayira - tak, do roku muszę dawać mm, bo mleko to podstawa. Ale skoro już zaraz jeden/dwa posiłki będą bezmleczne to aż tyle tego mały nie zje.
Gratki z auto, oby posłużyło dłuuuugo!

Minimonix - dobrze, że chrzciny udane, słabo że goście mało kumaci i nie odczytali wcześniej sygnałów od dziecka Ale my mieliśmy podobnie, jak ostatnio znajomi byli (z czego ona w 7 msc ciąży) - nie tyle sygnałow dziecka nie odczytali, bo już je przy nich wykąpaliśmy i położyliśmy, ale naszego ziewania, opowiadania jakie ciężkie są noce, jakie to permanentne zmęczenie jest w tych pierwszych miesiącach (a co - trzeba ich tym straszeniem nastawić, nie?), no i braku reakcji na ich trzykrotne ,,chyba już pójdziemy" Zapytuję teraz samą siebie czy jak nie miałam dziecka to też byłam taka ślepa? Naprawdę człowiek ląduje na innej planecie, gdy w domu pojawia się ten maluch?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 10:48   #3306
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Cytowania mi nie weszły, mhm.

Kayira - tak, do roku muszę dawać mm, bo mleko to podstawa. Ale skoro już zaraz jeden/dwa posiłki będą bezmleczne to aż tyle tego mały nie zje.
Gratki z auto, oby posłużyło dłuuuugo!

Minimonix - dobrze, że chrzciny udane, słabo że goście mało kumaci i nie odczytali wcześniej sygnałów od dziecka Ale my mieliśmy podobnie, jak ostatnio znajomi byli (z czego ona w 7 msc ciąży) - nie tyle sygnałow dziecka nie odczytali, bo już je przy nich wykąpaliśmy i położyliśmy, ale naszego ziewania, opowiadania jakie ciężkie są noce, jakie to permanentne zmęczenie jest w tych pierwszych miesiącach (a co - trzeba ich tym straszeniem nastawić, nie?), no i braku reakcji na ich trzykrotne ,,chyba już pójdziemy" Zapytuję teraz samą siebie czy jak nie miałam dziecka to też byłam taka ślepa? Naprawdę człowiek ląduje na innej planecie, gdy w domu pojawia się ten maluch?
No my mamy znajomych u których póki nie pojawiła się Olka siedzieliśmy nie rzadko do północy. Położyli spać dziecko i mogliśmy zająć się jakimiś dorosłymi sprawami (gry planszowe z dużą ilością małych elementów ). Teraz zmywamy się przed 21, bo nasza jest niespokojna jak mniej więcej o tej porze nie jest w domu. Ich młody zasypia przed 20. Inny nasz przyjaciel kilka razy został, jak poszłam spać, bo jeszcze gadał z TŻtem (mamy kawalerkę). I nikomu to nie przeszkadzało. Także zależy od ludzi, a nie od planety.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 16:37   #3307
Ineso
Matka Smoka

Lin, ale Wam to pasuje, a ja piszę o sytuacjach kiedy ewidentnie dziecko/rodzice dają znaki, że im nie

Kociary! Czy mnie się wydaje czy jest coś takiego co się wrzuca do pralki żeby zbierało kłaki z ciuchów? Nadałoby się, żeby moje kłaki też zbierało? Jak tak to dajcie znaka co to i jak się nazywa
Stary 2016-10-02, 18:04   #3308
harmonijca89
Raczkowanie

Cytat:
Lin, ale Wam to pasuje, a ja piszę o sytuacjach kiedy ewidentnie dziecko/rodzice dają znaki, że im nie

Kociary! Czy mnie się wydaje czy jest coś takiego co się wrzuca do pralki żeby zbierało kłaki z ciuchów? Nadałoby się, żeby moje kłaki też zbierało? Jak tak to dajcie znaka co to i jak się nazywa
Hmmm jestem kociarą ale nie wiem co to takiego, ja wszystkie włosy, czy też sierść traktuję rolką do ubrań.
harmonijca89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 18:06   #3309
HappyGirl888
Raczkowanie

Promo
Od jutra w biedronce 2 paczki pieluszek Dada extra soft za 40zl - dla zainteresowanych
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 18:54   #3310
AsiaPo
Mama Land

Ineso: Mówisz o kulkach z rzepami, ale one nie działają nawet na kłaki kocie Nic na nie nie działa

Podzielam teorię, że posiadanie dziecka przenosi na inną planetę. Widzę u siebie duże zmiany i dziś akurat rozmawiałam o tym z rodzicami Kiedyś byłam jedną z tych, które wkurzały dzieci w restauracjach, dziś uważam, że gdzieś zjeść trzeba.
Karmienie piersią mojego wiecznie głodnego Maluda też zweryfikowało założenia ciążowe o dyskretnym karmieniu z dala od ludzi
No i jak się jest u znajomych, których dziecko śpi, a nasze nie - ja to rozumiem. Tato dziecko jest u siebie, więc jest super. Gdyby wizyta była u nas, moje dziecko też by spało, gości niekoniecznie.
Sama nie lubię gdzieś spać, więc co się dziwić dziecku
Stary 2016-10-02, 20:00   #3311
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez harmonijca89 Pokaż wiadomość
Hmmm jestem kociarą ale nie wiem co to takiego, ja wszystkie włosy, czy też sierść traktuję rolką do ubrań.
Też zakupiłam w tym celu rolkę, ale kiepsko wydala. A z koców i innych rzeczy jednak w pralce też się kołtuni.

W ogóle to masakra z tymi włosami, teraz to już jestem przerażona. Chwytam w ciągu dnia kucyk, przejeżdżam dłonią i mam garść. Ale głupia byłam, że nie zaczęłam wczesniej z jantarem działać. Teraz zanim odrosnę to będę jak wymoczek wyglądać.
Cytat:
Napisane przez HappyGirl888 Pokaż wiadomość
Promo
Od jutra w biedronce 2 paczki pieluszek Dada extra soft za 40zl - dla zainteresowanych
Dzięks! nawte taniej niż ostatnio wychodzą.

A czy któraś z Was miała i extra soft te zwykłe i te z Lonely Tunes co ostatnio w mega pakach były? Czy one są takie same? Bo miałam tylko te drugie, więc nie chcę się na minę nadziać.
Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Ineso: Mówisz o kulkach z rzepami, ale one nie działają nawet na kłaki kocie Nic na nie nie działa
Stary 2016-10-03, 07:27   #3312
kopycio
Rozeznanie

Tez by mi sie przydało cos na kłaczki! Moje włosy sa wszedzie. Na szczescie odrastają dosc szybko..

Co do znajomych to moi jacyś wyrozumiali i przewaznie 19 sie zmywają. Gorzej z teściami, którzy przyjeżdzają po 20 i siedzą. A młody ma problem z zaśnięciem przy ludziach, kiedy zamiast wyciszenia jest noszenie i zsbawa🙄 młody ogólnie lubi gosci, siedzi z nami przy stole i patrzy na każdego kto akurat zabiera głos, jakby podsłuchiwał

Kayira! Graty za auto!!!

Ineso kiedy wyjeżdżacie na urlop?
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-03, 09:31   #3313
Ineso
Matka Smoka

kopycio - za tydzień w środę. Nasz też lubi teraz ludzi, ale nie da się go raczej przetrzymać, więc przy ludziach kąpiemy bądź nie i kładziemy. Elektroniczna niania nam służy.
Stary 2016-10-03, 11:54   #3314
madziara889
Zakorzenienie

Kayira gratuluję samochodu.

U nas znajomi i rodzina, poza chrzcinami, mają wyczucie do długości siedzenia. Nikt tez nas za długo nie namawia, zebysmy posiedzieli dlużej.

Jak Wasze szkraby z gadaniem? Moja od kilku dni w kółko paple bababatatatamamama plaplatata..... itp
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-03, 12:37   #3315
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

U nas dokladnie jak u ineso, jak są goście to my robimy normalnie wszystko o czasie, bo ma juz stale pory pojscia spac. Niania takze daje rade, wiec mozemh spokojnie posiedzieć nawet pod domem, jak byly wyjścia typu wesele, czy wieksza impreza to zostawała moja siostra z nim w domu po kąpieli bo zawsze ladnie spi a my mogliśmy balować. Gorzej z siedzeniem u znajomych, o 19 trzeba wracac do domu 😄
Stary 2016-10-03, 14:21   #3316
Kayira
Zakorzenienie

Ineso no wiem ze do roku podstawa... sama chcialam odstawic po pol roku.. ale... teraz sobie tego nie wyobrazam. Nawet nie wiem jak sie za to zabrac. Szczegolnie ze mlody z butli nie chce...
Niektorzy faktycznie niekumaci sa i by tylko siedzieli... szok...
Co do wlosow.. wiem ze sa pralki z funkcja sciagania ale o jakis kulkach tez slyszalam ale nie wiem...

Lin ale czasem ok mozna posiedziec ale czasem po prostu niektorzy przedzkadzaja..

Happy ja stwierdzilam ze wole jednak dady premium maja fajniejsze rzepy, bardziej elastyczne boki. U mnie jeszcze sa kartony 100 za 50zl.

AsiaPo ja sie smieje ze dziecko ogolnie zmienia zycie o 180 stopni
Nawet "imprezy" juz wygladaja inaczej...

Madziara moj sie teraz piszczec nauczyl i sie edukuje w tym kierunku ale gada tez.. nawet jakies mama mu wychodzi

Tabaska dokladnie.. u kogos maks 19 i tyle.. kapiel i dziecko spac...

Wlosy... u mnie w koncu sie unormowalo.. ale ja juz chyba 2 miechy dzialam z wcierkami i to 2 razy dziennie...
Ale placki mam straszne.. mam nadzieje ze szybko odrosna...

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-10-03, 18:35   #3317
Ineso
Matka Smoka

Kayira, mój butlę bez problemu. Zobaczymy jak mm. Ale jestem dobrej myśli - dziś zaczęlismy rozszerzanie diety. Na pierwszy ogień pasternak Babydreama. Bardzo ładnie zasysał z łyżeczki, ogólnie zadowolony - ale nie żadne śmiechy chichy tylko pełne skupienie i skoncentrowanie, Dałam mu też podziabać rączką w misce, oblizać łapki.
Stary 2016-10-03, 20:13   #3318
harmonijca89
Raczkowanie

Cytat:
Kayira, mój butlę bez problemu. Zobaczymy jak mm. Ale jestem dobrej myśli - dziś zaczęlismy rozszerzanie diety. Na pierwszy ogień pasternak Babydreama. Bardzo ładnie zasysał z łyżeczki, ogólnie zadowolony - ale nie żadne śmiechy chichy tylko pełne skupienie i skoncentrowanie, Dałam mu też podziabać rączką w misce, oblizać łapki.
My też zaczynamy rozszerzanie diety, ale póki co tradycyjnie marchewka i ziemniak. O ile marchewka jakoś wchodzi to ziemniak jest beeee
Stary 2016-10-03, 20:18   #3319
AsiaPo
Mama Land

Kayira: za samochod -> wyjazd w góry

Kopycio: A Ty kiedy na kawkę nad morze wpadasz?

Haaaa! To się zgrałyśmy! Ja Młodej dziś podałam kawałek jabłka. Zdziwienie poziom ekspert i zakrztuszenie Zniechęciłam się troszkę, ale stanowczo M. jest na to zbyt mała

Malutka piszczy, ale sylab nie wypowiada - ona w ogóle później wszystko ogarnia niż Wasze Maluszki, ale się nie zniechęcam na chwilę obecną nie jest to chyba aż tak rażące w oczy

Edytowane przez AsiaPo
Czas edycji: 2016-10-03 o 20:20
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-03, 20:23   #3320
harmonijca89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość

Haaaa! To się zgrałyśmy! Ja Młodej dziś podałam kawałek jabłka. Zdziwienie poziom ekspert i zakrztuszenie Zniechęciłam się troszkę, ale stanowczo M. jest na to zbyt mała

Malutka piszczy, ale sylab nie wypowiada - ona w ogóle później wszystko ogarnia niż Wasze Maluszki, ale się nie zniechęcam na chwilę obecną nie jest to chyba aż tak rażące w oczy
O to to, mój też sie dziś krztusił tym ziemniakiem i miał mine jakbym go otruć chciała. No cóż....

Mój synek też później wszystko ogarnia, ale spokojnie my jesteśmy z końca miesiąca to pewnie też ma jakiś wpływ, oprócz tego Antek to chyba jest zbyt leniwy, to ma po matce
Stary 2016-10-03, 21:40   #3321
Kayira
Zakorzenienie

Ineso to coz... trzymam kciuki by sie bezproblemowo udalo przejsc na mm.

Harmonijca przy marchewce z tego co wiem trzeba uwazac na kupki bo moze zatwardzajaco dzialac.

AsiaPo luzik kazde dziecko w swoim tempie. Moj dalej sie nie przewraca na brzuch ale za to na boki super

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-10-04, 08:12   #3322
velika
Winter is coming

Pewnie, każde sobie ogarnia wszystko w swoim tempie ;] w końcu ogarnie u tak małych dzieci każdy dzień, tydzień to bardzo dużo i pojawiają się nowe umiejętności.
ja chcę zacząć rozszerzanie pod koniec tego tygodnia. Mam spore zapasy słoików i dynię od teściowej, tak chcę zacząć, a potem mam nadzieję na samodzielne gotowanie jak najwięcej
Co do gości, to u nas siedzą max do 22, ale młoda już wtedy śpi. Raz byliśmy z nią u znajomych na grillu i też posiedzieliśmy do 22, a ona od 20 spała. Hałasy i rozmowy jej nie przeszkadzają we śnie

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-04, 08:24   #3323
Kayira
Zakorzenienie

Velika dokladnie... dla nas to 1 tydzien a dla malucha kawal swego zycia...
To jak siedzicie dluzej to mlodej nie kapiecie?

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-10-04, 09:22   #3324
AsiaPo
Mama Land

M. czasami odpada wieczorem o 17-18, więc ja jej wtedy nie myję i śpi do rana z milionem pobudek na cyc

Wczoraj zajmowałam się 2,5-latką - ale pierwsze dzieci mają dobrze! Są takimi pieszczoszkami, cała uwaga skupiona na nich, można im poświęcić cały czas.
Gdy wczoraj było cicho, podczas gdy w sypialni karmiłam Młodą, a robiło się zbyt cicho to biegłam na złamanie karku mając wizję, że dziewczynka, którą się zajmuję je piasek z kuwety kota
Na szczęście H. papugowała każde moje zachowanie i ona też karmiła swojego dzidziusia, czyli Peppę
Stary 2016-10-04, 10:15   #3325
patulinka94
Zadomowienie

Skasowało mi cytowania

Moje włosy to jedna Wielka masakra. Muszę kupić jantar bo niedługo zostanę łysa.... Nawet nie mam czego spiąć w kitke.

Zosia guga i piszczy. Teraz mamy ciężki okres bo wychodzi jej dolna prawa jedynka.

Znajomi- Zofię odkladam spać do naszego pokoju i my spokojnie możemy sobie siedzieć. Choć pojawienie się dziecka naprawdę mocno zweryfikowalo grono znajomych. No cóż, trudno...
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-04, 11:00   #3326
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Velika dokladnie... dla nas to 1 tydzien a dla malucha kawal swego zycia...
To jak siedzicie dluzej to mlodej nie kapiecie?

Hm, a co to takiego nie wykąpać dziecka My w upały kąpaliśmy codziennie, ale w chłodne dni wystarczy co drugi dzień, oczywiście jak nie myjemy to ja przemywam Bartka na przewijaku...

My znajomych rzadko przyjmujemy w domu, jak już to w ogrodzie. Nie mamy teraz warunków.
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-04, 11:02   #3327
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lulka my tak samo z kapaniem

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-04, 11:28   #3328
MiniMonix
Zakorzenienie

No w sumie wyglądało to tak,że ja z małą siedziałam w pokoju a reszta imprezowiczów była na dole. Rzadko są takie imprezy, więc da się przeżyć

U nas pokazują się w końcu ząbki! bez płaczu, gorączki i innych przebojów.
Za to musimy przyspieszyć zabezpieczanie schodów i innych mebli, bo młoda popiernicza na czworakach i próbuje wstawać o meble. Łóżeczko jest na najniższym levelu, ale co z tego jak obija się o szczeble :/

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-04, 12:42   #3329
velika
Winter is coming

Tak jak dziewczyny piszą, codziennie przecież nie trzeba kąpać. Jak zdarzyło nam się wrócić później to nie była kąpana, krzywda jej się nie stała
MiniMonix szalona ta twoja mała gratki za ząbek! u nas nic nie zapowiada ząbkowania nawet, tzn oczywiście hektolitry śliny są i gryzienie wszystkiego ale nic poza tym. Już nie mogę słuchać jak się każdy mądruje, że to na zęby, bo to od 3go miesiąca trwa

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-04, 15:00   #3330
Kayira
Zakorzenienie

AsiaPo nasz nawet jak odpadnie kolo 19 to na maks godzine

My tam codziennie kapiemy. Mlody wprost uwielbia. Jak byly upaly to nawet 2 razy dziennie.
A to ze nie trzeba codziennie to wiem

MiniMonix graty zabkow no i przemieszczania sie...

Nasz mały cud 22-04-2016
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości