|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Kupilismy samochod !!!
Forda focusa z 2008roku i od goscia ktory jezdzil nim baaardzo malo ![]() Za tydzien jedziemy w gory
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
My właśnie po chrzcinach. Wyszło spoko. W kościele śmiała się i gaworzyła cały czas i ksiądz na koniec stwierdził, że pierwszy raz takie dziecko chrzci
głowę też sobie dała polać wodą w domu już było gorzej, bo miała dosyć głośnych gości i o 19 już dawała im znaki żeby sobie poszli. W sumie impreza skończyła się o 21
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Kayira GRATULACJE wyboru auta i zakupu. Teraz odliczać czas do wyjazdu.
MiniMonix super ze cora taka dzielna i grzeczna była. A co do finiszu imprezy no to każdy ma swoje granice ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
MiniMonix to super ze sie chrzciny udaly
![]() Moj tez nie lubi glosnych gosci.. Ggi nie dziekuje. Dzis ja sie nim przejade i zobacze
|
|
#3305 |
|
Matka Smoka
|
Cytowania mi nie weszły, mhm.
Kayira - tak, do roku muszę dawać mm, bo mleko to podstawa. Ale skoro już zaraz jeden/dwa posiłki będą bezmleczne to aż tyle tego mały nie zje. Gratki z auto, oby posłużyło dłuuuugo! Minimonix - dobrze, że chrzciny udane, słabo że goście mało kumaci i nie odczytali wcześniej sygnałów od dziecka Ale my mieliśmy podobnie, jak ostatnio znajomi byli (z czego ona w 7 msc ciąży) - nie tyle sygnałow dziecka nie odczytali, bo już je przy nich wykąpaliśmy i położyliśmy, ale naszego ziewania, opowiadania jakie ciężkie są noce, jakie to permanentne zmęczenie jest w tych pierwszych miesiącach (a co - trzeba ich tym straszeniem nastawić, nie? ), no i braku reakcji na ich trzykrotne ,,chyba już pójdziemy" |
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Matka Smoka
|
Lin, ale Wam to pasuje, a ja piszę o sytuacjach kiedy ewidentnie dziecko/rodzice dają znaki, że im nie
![]() Kociary! Czy mnie się wydaje czy jest coś takiego co się wrzuca do pralki żeby zbierało kłaki z ciuchów? Nadałoby się, żeby moje kłaki też zbierało? Jak tak to dajcie znaka co to i jak się nazywa
|
|
|
|
|
#3308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Raczkowanie
|
Promo
![]() Od jutra w biedronce 2 paczki pieluszek Dada extra soft za 40zl - dla zainteresowanych
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Mama Land
|
Ineso: Mówisz o kulkach z rzepami, ale one nie działają nawet na kłaki kocie
![]() Podzielam teorię, że posiadanie dziecka przenosi na inną planetę. Widzę u siebie duże zmiany i dziś akurat rozmawiałam o tym z rodzicami Kiedyś byłam jedną z tych, które wkurzały dzieci w restauracjach, dziś uważam, że gdzieś zjeść trzeba.Karmienie piersią mojego wiecznie głodnego Maluda też zweryfikowało założenia ciążowe o dyskretnym karmieniu z dala od ludzi No i jak się jest u znajomych, których dziecko śpi, a nasze nie - ja to rozumiem. Tato dziecko jest u siebie, więc jest super. Gdyby wizyta była u nas, moje dziecko też by spało, gości niekoniecznie. Sama nie lubię gdzieś spać, więc co się dziwić dziecku
|
|
#3311 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
W ogóle to masakra z tymi włosami, teraz to już jestem przerażona. Chwytam w ciągu dnia kucyk, przejeżdżam dłonią i mam garść. Ale głupia byłam, że nie zaczęłam wczesniej z jantarem działać. Teraz zanim odrosnę to będę jak wymoczek wyglądać. Cytat:
A czy któraś z Was miała i extra soft te zwykłe i te z Lonely Tunes co ostatnio w mega pakach były? Czy one są takie same? Bo miałam tylko te drugie, więc nie chcę się na minę nadziać. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3312 |
|
Rozeznanie
|
Tez by mi sie przydało cos na kłaczki! Moje włosy sa wszedzie. Na szczescie odrastają dosc szybko..
Co do znajomych to moi jacyś wyrozumiali i przewaznie 19 sie zmywają. Gorzej z teściami, którzy przyjeżdzają po 20 i siedzą. A młody ma problem z zaśnięciem przy ludziach, kiedy zamiast wyciszenia jest noszenie i zsbawa🙄 młody ogólnie lubi gosci, siedzi z nami przy stole i patrzy na każdego kto akurat zabiera głos, jakby podsłuchiwał ![]() Kayira! Graty za auto!!! Ineso kiedy wyjeżdżacie na urlop? |
|
|
|
|
#3313 |
|
Matka Smoka
|
kopycio - za tydzień w środę. Nasz też lubi teraz ludzi, ale nie da się go raczej przetrzymać, więc przy ludziach kąpiemy bądź nie i kładziemy. Elektroniczna niania nam służy.
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Kayira gratuluję samochodu.
U nas znajomi i rodzina, poza chrzcinami, mają wyczucie do długości siedzenia. Nikt tez nas za długo nie namawia, zebysmy posiedzieli dlużej. Jak Wasze szkraby z gadaniem? Moja od kilku dni w kółko paple bababatatatamamama plaplatata..... itp |
|
|
|
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
U nas dokladnie jak u ineso, jak są goście to my robimy normalnie wszystko o czasie, bo ma juz stale pory pojscia spac. Niania takze daje rade, wiec mozemh spokojnie posiedzieć nawet pod domem, jak byly wyjścia typu wesele, czy wieksza impreza to zostawała moja siostra z nim w domu po kąpieli bo zawsze ladnie spi a my mogliśmy balować. Gorzej z siedzeniem u znajomych, o 19 trzeba wracac do domu 😄
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Ineso no wiem ze do roku podstawa... sama chcialam odstawic po pol roku.. ale... teraz sobie tego nie wyobrazam. Nawet nie wiem jak sie za to zabrac. Szczegolnie ze mlody z butli nie chce...
Niektorzy faktycznie niekumaci sa i by tylko siedzieli... szok... Co do wlosow.. wiem ze sa pralki z funkcja sciagania ale o jakis kulkach tez slyszalam ale nie wiem... Lin ale czasem ok mozna posiedziec ale czasem po prostu niektorzy przedzkadzaja.. Happy ja stwierdzilam ze wole jednak dady premium maja fajniejsze rzepy, bardziej elastyczne boki. U mnie jeszcze sa kartony 100 za 50zl. AsiaPo ja sie smieje ze dziecko ogolnie zmienia zycie o 180 stopni ![]() Nawet "imprezy" juz wygladaja inaczej... Madziara moj sie teraz piszczec nauczyl i sie edukuje w tym kierunku ale gada tez.. nawet jakies mama mu wychodzi ![]() Tabaska dokladnie.. u kogos maks 19 i tyle.. kapiel i dziecko spac... Wlosy... u mnie w koncu sie unormowalo.. ale ja juz chyba 2 miechy dzialam z wcierkami i to 2 razy dziennie... Ale placki mam straszne.. mam nadzieje ze szybko odrosna...
|
|
#3317 |
|
Matka Smoka
|
Kayira, mój butlę bez problemu. Zobaczymy jak mm. Ale jestem dobrej myśli - dziś zaczęlismy rozszerzanie diety. Na pierwszy ogień pasternak Babydreama. Bardzo ładnie zasysał z łyżeczki, ogólnie zadowolony - ale nie żadne śmiechy chichy tylko pełne skupienie i skoncentrowanie, Dałam mu też podziabać rączką w misce, oblizać łapki.
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Mama Land
|
Kayira:
za samochod -> wyjazd w góry Kopycio: A Ty kiedy na kawkę nad morze wpadasz? ![]() Haaaa! To się zgrałyśmy! Ja Młodej dziś podałam kawałek jabłka. Zdziwienie poziom ekspert i zakrztuszenie Zniechęciłam się troszkę, ale stanowczo M. jest na to zbyt mała Malutka piszczy, ale sylab nie wypowiada - ona w ogóle później wszystko ogarnia niż Wasze Maluszki, ale się nie zniechęcam
Edytowane przez AsiaPo Czas edycji: 2016-10-03 o 20:20 |
|
|
|
|
#3320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój synek też później wszystko ogarnia, ale spokojnie my jesteśmy z końca miesiąca to pewnie też ma jakiś wpływ, oprócz tego Antek to chyba jest zbyt leniwy, to ma po matce
|
|
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Ineso to coz... trzymam kciuki by sie bezproblemowo udalo przejsc na mm.
Harmonijca przy marchewce z tego co wiem trzeba uwazac na kupki bo moze zatwardzajaco dzialac. AsiaPo luzik kazde dziecko w swoim tempie. Moj dalej sie nie przewraca na brzuch ale za to na boki super
|
|
#3322 |
|
Winter is coming
|
Pewnie, każde sobie ogarnia wszystko w swoim tempie ;] w końcu ogarnie
u tak małych dzieci każdy dzień, tydzień to bardzo dużo i pojawiają się nowe umiejętności.ja chcę zacząć rozszerzanie pod koniec tego tygodnia. Mam spore zapasy słoików i dynię od teściowej, tak chcę zacząć, a potem mam nadzieję na samodzielne gotowanie jak najwięcej Co do gości, to u nas siedzą max do 22, ale młoda już wtedy śpi. Raz byliśmy z nią u znajomych na grillu i też posiedzieliśmy do 22, a ona od 20 spała. Hałasy i rozmowy jej nie przeszkadzają we śnie
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Velika dokladnie... dla nas to 1 tydzien a dla malucha kawal swego zycia...
To jak siedzicie dluzej to mlodej nie kapiecie?
|
|
#3324 |
|
Mama Land
|
M. czasami odpada wieczorem o 17-18, więc ja jej wtedy nie myję
i śpi do rana z milionem pobudek na cyc ![]() Wczoraj zajmowałam się 2,5-latką - ale pierwsze dzieci mają dobrze! Są takimi pieszczoszkami, cała uwaga skupiona na nich, można im poświęcić cały czas. Gdy wczoraj było cicho, podczas gdy w sypialni karmiłam Młodą, a robiło się zbyt cicho to biegłam na złamanie karku mając wizję, że dziewczynka, którą się zajmuję je piasek z kuwety kota ![]() Na szczęście H. papugowała każde moje zachowanie i ona też karmiła swojego dzidziusia, czyli Peppę
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Skasowało mi cytowania
Moje włosy to jedna Wielka masakra. Muszę kupić jantar bo niedługo zostanę łysa.... Nawet nie mam czego spiąć w kitke. Zosia guga i piszczy. Teraz mamy ciężki okres bo wychodzi jej dolna prawa jedynka. Znajomi- Zofię odkladam spać do naszego pokoju i my spokojnie możemy sobie siedzieć. Choć pojawienie się dziecka naprawdę mocno zweryfikowalo grono znajomych. No cóż, trudno... |
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm, a co to takiego nie wykąpać dziecka My w upały kąpaliśmy codziennie, ale w chłodne dni wystarczy co drugi dzień, oczywiście jak nie myjemy to ja przemywam Bartka na przewijaku...My znajomych rzadko przyjmujemy w domu, jak już to w ogrodzie. Nie mamy teraz warunków. |
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Wtajemniczenie
|
Lulka my tak samo z kapaniem
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
No w sumie wyglądało to tak,że ja z małą siedziałam w pokoju a reszta imprezowiczów była na dole. Rzadko są takie imprezy, więc da się przeżyć
U nas pokazują się w końcu ząbki! bez płaczu, gorączki i innych przebojów. Za to musimy przyspieszyć zabezpieczanie schodów i innych mebli, bo młoda popiernicza na czworakach i próbuje wstawać o meble. Łóżeczko jest na najniższym levelu, ale co z tego jak obija się o szczeble :/
|
|
#3329 |
|
Winter is coming
|
Tak jak dziewczyny piszą, codziennie przecież nie trzeba kąpać. Jak zdarzyło nam się wrócić później to nie była kąpana, krzywda jej się nie stała
![]() MiniMonix szalona ta twoja mała gratki za ząbek! u nas nic nie zapowiada ząbkowania nawet, tzn oczywiście hektolitry śliny są i gryzienie wszystkiego ale nic poza tym. Już nie mogę słuchać jak się każdy mądruje, że to na zęby, bo to od 3go miesiąca trwa
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
AsiaPo nasz nawet jak odpadnie kolo 19 to na maks godzine
![]() My tam codziennie kapiemy. Mlody wprost uwielbia. Jak byly upaly to nawet 2 razy dziennie. A to ze nie trzeba codziennie to wiem ![]() MiniMonix graty zabkow no i przemieszczania sie...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

za samochod -> wyjazd w góry
Zniechęciłam się troszkę, ale stanowczo M. jest na to zbyt mała 

My w upały kąpaliśmy codziennie, ale w chłodne dni wystarczy co drugi dzień, oczywiście jak nie myjemy to ja przemywam Bartka na przewijaku...