Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-06, 21:14   #3301
urshoola
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Zabcia ja mysle ze Ty musisz spiac poslady, zawiazac chuste bo to sie moze u Ciebie sprawdzic skoro mala tak uwielbia Twoja klate, i zaczac zyc. Mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej. Tego Ci zycze kazda.z.nas.miala i na pewno ma chwile slabosci.Chcialabym przeczytac ze cos pozytywnego Cie spotkalo ;-) 3mam za to kciuki.

Oj Tak Fab...pozycja ta jest nieziemska Emi tez przy niej odplywa ale u meza bo ja jej nie jestem w stanie tak trzymac mam juz powykrecane ponadciagane nadgarstki. Dlatego ja Emi nosze, kolysze i usypiam w chuscie. Dzisiaj dzien marudy, placzu juz myslalam ze ma problem z trawieniem, budzila sie z placzem co 5min to zapakowalam w chuste przytulilam do niej szumisia zarzucilam polo tv zeby sie nieco pobujac do dzikiej muzyki i 7 min i mi odplynela ;-))) matka juz w panice dzwoni do ojca KUP PROBIOTYKI BO NA PEWO COS Z BRZUSZKIEM a tu sie okazalo ze dziecko potrzebowalo bliskosci...no i potem podczas karmienia co chwile bezzebny usmiech ;-) to nic ze padam na pysk o teraz jem kolacje...wazne ze ona jest spokojna i spi ;-))) czlowiek sie uczy cale zycie ;-)

dziewczyny czy spicie z wkladkami laktacyjnymi?tak mysle czy by dzis nie zaryzykowac bez...

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:15   #3302
Monanka83
Zakorzenienie

Portugalia wygrywa w dupę jeża...
Stary 2016-07-06, 21:16   #3303
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Wychodze na tyle ile sobie moge pozwolić czyli do kolezanki-sąsiadki i do babci po sąsiedzku. Raz u tesciowej- juz nie pojade przez najblizszy czas.
Ale isc do kogos i trzymac dziecko na klacie bez mozliwości ruchu to tak nie bardzo. A w inne miejsca to już w ogóle. Jak isc przez miasto i trzymac dziecko dwoma rękami w górze?
Ja nie wiem czy moja jest najedzona. Pielucha moze byc czysta, ale brzuch spina i jest placz.
Ale co do ostatniego zdania to napewno masz racje.

O widzisz, czyli znow nadzieja w chuście.
Masz racje z tym 5latkiem.Całkowitą. Ale ja to chcialabym wszystkim dac ile tylko moge z siebie, taki juz ze mnie typ. Jakoś bawilam sie z nim przez te dni. To moja mama dzis spedzila z Gabi na klacie parw godzin, to wczoraj wieczorem maż. To gralismy w chinczyka czy uzadzilismy sklep z dostawa na lozko.
Jutro juz jedzie,mam nadzieje ze w godzinach nie bardzo późnych.

Cytat:
Daga tez sie balam na poczatku tego slynnego "przyzwyczajenia' ale dziecko odloze i spi spokojnie ok 10 min po czym zaczynaja sie skrety i juz nie spi. Na brzuchu bardzo lubi pospi troszke dluzej, po czym są bóle i glową trze po pieluszce przewracajac ja z prawej na lewa w tuch skrętach.
Kochana jak macie bóle brzuszka to wprowadź na stałe na jakiś czas symetikon. Musisz go podawać systematycznie. Dopiero wtedy zadziała. Po co męczyć dziecko i siebie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:17   #3304
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Je***y Ronaldo 😖Jesli sa tu jego fanki to przepraszam ale juz nie moge patrzec na te morde...

Stary 2016-07-06, 21:18   #3305
Monanka83
Zakorzenienie

Ula, ja różnie. Jak czuję że mam pełne piersi to kładę się w biustonoszu z wkładkami, a jak mi mała wyciumka pamelity do suchości to kładę się w tshircie bez niczego I tylko jak karmię w nocy to do wolnej piersi przykładam sobie tetre bo leci
Stary 2016-07-06, 21:19   #3306
urshoola
Zadomowienie

ps. widziala ktoras na zywo te lozeczka turystyczne w Biedronce? ciekawa jestem.czy warto a teraz po przeprowadzce do Biedry mam niestety kawalek drogi...

Stary 2016-07-06, 21:19   #3307
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham to. Nie zamieniła bym tego na nic w życiu, na nic. I cieszę się wszystkim bo wiem że to zaraz minie i myślę o tym ze łzami w oczach, bo to już nigdy nie wróci. Nigdy.
To prawda, z jednej strony fajne jest to, że maludy tak się zmieniają z każdym dniem, z drugiej cholernie wzruszające, że czas tak ucieka i dlatego cieszę się, że planujemy jeszcze dzieci, że będę przez to przechodziła jeszcze raz albo dwa albo...

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Zabcia a czemu Ty nigdzie nie wychodzisz z małą??? Ja tydzień po porodzie już byłam 60 km od domu u rodzinki bo się dalsza rodzina zjechala. Z bolacym tylkiem ze szwami... i super było. Złapałam chwilę oddechu. Codziennie wychodzę z młodym. Co drugi weekend jedziemy do rodzinki. Karmilam już praktycznie wszędzie. Nie krępuje mnie to wcale choć byłam średnio na kp nastawiona... nikt mi na cycki nie zaglada oprócz jednego wujaszka ale wtedy po prostu wychodzę do innego pokoju. To się da wszystko ogarnąć tylko trzeba chcieć...
Ja jeszcze jakiś czas temu byłam raczej sceptycznie nastawiona do karmienia w miejscach publicznych Ale od kiedy mam Marysię, jest to dla mnie najbardziej naturalna rzecz na świecie... Nie mam oporów, żeby karmić przy ludziach, jedynie myślę czy im to nie przeszkadza Przy moich rodzicach, przy teściach... Wczoraj byłam u koleżanki i musiałam karmić przy jej mężu, nie wiem gdzie bym miała iść karmić, bo siedzieliśmy w ogrodzie... ale ona ma 3 mies. dziecko i powiedziała, że mam się nie przejmować, a on, że nie będzie patrzył

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 21:19   #3308
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
I odwracasz od razu? Mój też nieraz na brzuchu pokręci głową, ale nie obracam go, dopóki się dobrze nie obudzi, bo nieraz zaśnie dalej.
Te pierwsze skrety czekam. Ale nastepne gorsze to juz sie nie da.
A zostawic dziecko skręcajace i kwilace, mimo zamknietych oczu to..no ja nie potrafie.
Stary 2016-07-06, 21:20   #3309
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Oh nadziejo moja
A Twoja byla nie odkladalna bo po prostu lubiła czy tak jak moja boleści miała?
Myślę, że trochę tego i troch tego. Na bóle brzuszka zaczęłam jej podawać espumisan i delicol, do tego podaję bio gaię. Wydaje mi się, że to pomaga.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:23   #3310
urshoola
Zadomowienie

Jejku ja nie wiem jak Wy rozpoznajecie ze cos boli takie maluchy...mnie sie dzis wydawalo ze ja brzuch boli a tu sie okazalo ze chodzilo o to by sie napic troche z piersi i poprzytulac...sama nie wiem...a moze ja bolalo a.podczas noszenia w chuscie swoim brzuchem wymasowalam jej brzuszek? no nie wiem...wazne ze przeszlo

Stary 2016-07-06, 21:26   #3311
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Je***y Ronaldo Jesli sa tu jego fanki to przepraszam ale juz nie moge patrzec na te morde...

Najbardziej niesprawiedliwy awans na tym euro... No grali jak dupy cale euro i teraz maja do finalu awansowac???

Pochwale sie. Moj maluch oficjalnie jest obywatelem Francji, czekamy na paszport
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 21:27   #3312
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Ula, ja różnie. Jak czuję że mam pełne piersi to kładę się w biustonoszu z wkładkami, a jak mi mała wyciumka pamelity do suchości to kładę się w tshircie bez niczego I tylko jak karmię w nocy to do wolnej piersi przykładam sobie tetre bo leci
wlasnie pytam bo od jakiegos czasu nie mam uczucia pelnych piersi bo mam niezlego zarloka ;-) i wkladki suche...wiec chyba dzis zaryzykuje bez...najgorzej bylo podczas zapalenia...wtedy w bieliznie sie nie dalo spac, wszystko bolalo a lalo sie na potege...

Stary 2016-07-06, 21:29   #3313
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Najbardziej niesprawiedliwy awans na tym euro... No grali jak dupy cale euro i teraz maja do finalu awansowac???

Pochwale sie. Moj maluch oficjalnie jest obywatelem Francji, czekamy na paszport
Brawo Antonio!
Stary 2016-07-06, 21:36   #3314
urshoola
Zadomowienie

pisalyscie o sukienkach zeby mozna bylo karmic a happymum? tam jest sporo ciazowych i do karmienia i na codzien i bardziej eleganckie

Stary 2016-07-06, 21:38   #3315
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Przeglądam właśnie stroje dla małej. I znalazłam takie coś, całkiem fajne i super cena

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wy...-168595-1.html

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wy...nki-i-spodnice
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:41   #3316
201701091517
Konto usunięte

Cytat:

Jakie zdjecie robiliscie? dalo rade? Jakies wskazowki plis.. Bo my sie przymierzamy w tym tygodniu do zlozenia wniosku na niemiecki i juz to widze jak mu zrobie zdjecie prawie "biometryczne" :P chyba ze dozwolona jest mina "rycze"

Tez jak patrze jak maly rosnie to tak.. teskno mi za tym jaki byl miesiac temu
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:43   #3317
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Przeglądam właśnie stroje dla małej. I znalazłam takie coś, całkiem fajne i super cena

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wy...-168595-1.html

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wy...nki-i-spodnice
Super

Stary 2016-07-06, 21:44   #3318
urshoola
Zadomowienie

cieszmy sie tym co mamy nie zalujmy tego co nie ma nie tesknijmy za tym co bylo ;-) pomyslcie co to bedzie jak pojawia sie pierwsze zeby w usmiechu ;-))

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

manufaktura fajne te ciuszki ;-)

Stary 2016-07-06, 21:47   #3319
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Muszę tylko opanować odkładanie jej do łóżeczka jak mi uśnie w tej pozycji
To idealna pozycja do odkladania na brzuszek. Codziennie praktykujemy. Polecam
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 21:49   #3320
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za waszymi radami zaczęłam praktykować przekręcanie małej na brzuch (no nienawidzi tego jak nie wim co ) nad ranem jak zaczyna wierzgac i mruczec. Włączam jeszcze szum i potrafi tak dospać jeszcze nawet 2 godziny, więc jest mistrz. Dzięki wam Girls. Ale za to budzi się z miną pt. Ale mnie ku*** zalatwilas, zesram Ci się do łóżka

Musze tez sprobować moja Iguśka

tak nie cierpi leżeć na brzuszku ze juz opanowala wracanie na plecy walcze mimo wszystko - ostatnio wykorzystałam jej milosc do wozka i ja uspilam w nim na brzuszku, za malo miala miejsca zeby sie przekrecic wiecmisie udalo- po 15 minutach sie gadzina zorientowala i byl ryk i tyle mojego

Cytat:
Je***y Ronaldo 😖Jesli sa tu jego fanki to przepraszam ale juz nie moge patrzec na te morde...

Nie cierpie tej płaczki ulizanej...
Cytat:
Napisane przez urshoola
62703016
wlasnie pytam bo od jakiegos czasu nie mam uczucia pelnych piersi bo mam niezlego zarloka ;-) i wkladki suche...wiec chyba dzis zaryzykuje bez...najgorzej bylo podczas zapalenia...wtedy w bieliznie sie nie dalo spac, wszystko bolalo a lalo sie na potege...
Ja spie w samej koszulce od poczatku - nie znosze w staniku mleko leci mi tylko wtedy jak karmie wtedy łape w pieluszke z drugiej piersi gdy mialam czas mega napelnienia to czasem cos polecialo koszulka wchlaniala i rano do prania trudno ...
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:49   #3321
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Jakie zdjecie robiliscie? dalo rade? Jakies wskazowki plis.. Bo my sie przymierzamy w tym tygodniu do zlozenia wniosku na niemiecki i juz to widze jak mu zrobie zdjecie prawie "biometryczne" :P chyba ze dozwolona jest mina "rycze"

Tez jak patrze jak maly rosnie to tak.. teskno mi za tym jaki byl miesiac temu

Ahahah, nasze zdjecie bylo tak na szybko. Robione na czuja. Maly sobie lezal. Ja prostowal mu glowe, zeby lezal prosto i bum szybko jakies zdjecie. W koncu cos sie udalo, ale nie powiem... Troche czasu zeszlo
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:50   #3322
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem tego samego zdania całe euro to wielki fart ...
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:54   #3323
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Daga tez sie balam na poczatku tego slynnego "przyzwyczajenia' ale dziecko odloze i spi spokojnie ok 10 min po czym zaczynaja sie skrety i juz nie spi. Na brzuchu bardzo lubi pospi troszke dluzej, po czym są bóle i glową trze po pieluszce przewracajac ja z prawej na lewa w tuch skrętach.
U nas czasem pomaga smoczek. Przestaje wiercic glowa i zasypia nawet na 3 godz. Ale to tak mniej niz polowa przypadkow
Stary 2016-07-06, 22:02   #3324
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
U nas czasem pomaga smoczek. Przestaje wiercic glowa i zasypia nawet na 3 godz. Ale to tak mniej niz polowa przypadkow
Ja dzisiaj uspilam mlodego samym smoczkiem.. lezalam obok niego i co mu wypadl smok to wkladalam i przytrzymywalam zeby nie wyplul.. i tak do czasu az maly skapitulowal i zasnal
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 22:06   #3325
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Ja dzisiaj uspilam mlodego samym smoczkiem.. lezalam obok niego i co mu wypadl smok to wkladalam i przytrzymywalam zeby nie wyplul.. i tak do czasu az maly skapitulowal i zasnal
Zanudzilas go matka! Zwinal nogi w troki i poszedl snic o czyms bardziej rozrywkowym
Stary 2016-07-06, 22:11   #3326
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Ninę ogień piekielny opanowuje jak leży, plecy jej płoną żywym ogniem
U nas takie leżenie i mizianie jest akceptowalne tylko jak na brzuszku leży. Bo na plecach to moment się niecierpliwi i ją nerw łapie Mocno brzuszkowy egzemplarz mi się trafił

Cytat:

dziewczyny czy spicie z wkladkami laktacyjnymi?tak mysle czy by dzis nie zaryzykowac bez...
U mnie już od dłuższego czasu wkładki są suche więc wczoraj pomyślałam, że zaryzykuję i pójdę spać bez. I co? Był wyciek, poplamiłam sobie stanik i koszulkę. Także jeszcze nie odstawiam, poczekam trochę

Cytat:
A dajcie spokój, szlag by ich trafił
Szczerze życzyłam im przegranej za to że naszych odesłali do domu. No ale z Walią ciężko przegrać. Tak oglądam ten mecz i myślę tylko o tym, że nasi to by Walijczyków z palcem w tyłku pokonali

Cytat:
ps. widziala ktoras na zywo te lozeczka turystyczne w Biedronce? ciekawa jestem.czy warto a teraz po przeprowadzce do Biedry mam niestety kawalek drogi...
Też jestem ich ciekawa, musimy kupić do teściów bo jak jesteśmy u nich to serio nie ma gdzie Aluni odłożyć, cały czas musi być na rękach bo w pseudo salonie nawet kanapy nie mają. A przecież na stole jej nie położę

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
To prawda, z jednej strony fajne jest to, że maludy tak się zmieniają z każdym dniem, z drugiej cholernie wzruszające, że czas tak ucieka i dlatego cieszę się, że planujemy jeszcze dzieci, że będę przez to przechodziła jeszcze raz albo dwa albo...
W weekend byli u nas znajomi z córeczką starszą o 3mce od Ali. Niby tylko 3mce a tu różnica jest ogromna. Tamta to już takie duże, kumate dziecko a moja jeszcze taki cukierasek nieświadomy rzeczywistości. I wiecie co? Jak tak patrzyłam na nie to sobie myślałam, że nie chcę żeby Alunia rosła tak szybko, kiedy ja się nią zdążę nacieszyć

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
To idealna pozycja do odkladania na brzuszek. Codziennie praktykujemy. Polecam
A ja z tej pozycji nie potrafię na brzuszek odłożyć, żeby się nie obudziła Na szczęście jak już leży na brzuszku to szybko zasypia z powrotem

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Ala jak tylko ma smoczek to też sama zasypia

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 22:18   #3327
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość

Też jestem ich ciekawa, musimy kupić do teściów bo jak jesteśmy u nich to serio nie ma gdzie Aluni odłożyć, cały czas musi być na rękach bo w pseudo salonie nawet kanapy nie mają. A przecież na stole jej nie położę

W weekend byli u nas znajomi z córeczką starszą o 3mce od Ali. Niby tylko 3mce a tu różnica jest ogromna. Tamta to już takie duże, kumate dziecko a moja jeszcze taki cukierasek nieświadomy rzeczywistości. I wiecie co? Jak tak patrzyłam na nie to sobie myślałam, że nie chcę żeby Alunia rosła tak szybko, kiedy ja się nią zdążę nacieszyć
Tylko cos nisko ten materac mi sie wydaje w tym lozku, niby jak tam dziecko wlozyc?

Mam podobne mysli ze nie chce aby urosla aczkolwiek chcialabym ja juz rozumiec ;-)

Stary 2016-07-06, 22:23   #3328
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Tez bym chciala. Poki co to tylko sie domyslam i jakos te dni i noce mijaja
Stary 2016-07-06, 22:28   #3329
agassek
Zakorzenienie

Tak sobie myślę, że ta moja Marysia jest naprawdę fajnym dzieckiem, nie mam z nią za dużo problemów, brzuszek nie boli itd. Ale żeby nie było tak kolorowo- ewidentnie zrobiła sobie z moich cycków smoczek Smoczka za to ni tyka (ale kupię jeszcze jakieś inne i będziemy próbować...) i teraz pytanie- co zrobić?
Pozwolić ssać, bo a) potrzeba bliskości b) rozkręcanie laktacji c) za dwa miesiące minie itd. czy próbować tego oduczyć O ile w domu mi to AŻ tak nie przeszkadza, to przy jakichś odwiedzinach robi się mały problem- nie wystarczy 15 minut, żeby nakarmić, bo mała wciąż jest marudna i szuka piersi, a tak u kogoś przez godzinę z cyckiem na wierzchu to same wiecie

Stary 2016-07-06, 22:44   #3330
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Mi się tego meczu już nawet nie chciało oglądać, Portugalia ma zdecydowanie za dużo szczęścia! Mam nadzieję, że jutro Niemcy Francję spiorą równo, bo finału Francja-Portugalia nie zniosę!

Ja to czasem mam dość, od 18 kociak zaczął porykiwać, u rodziców oczywiście. Myślałam, że mnie rozniesie jak moja mama stała w progu i gapiła się jak cierpliwie bujam tego wrzaskuna i pomagam mu znaleźć wygodną pozycję i w końcu musiałam usłyszeć "a może brzuch go boli?". No co wszyscy mają z tym brzuchem, czy dziecko nie może po prostu być zmęczone i złe??? Poza tym szlag mnie trafia jak ktoś mnie tak obserwuje. I mam wrażenie, że jestem niesprawiedliwa, bo mama naprawdę chce mi pomóc, małego po prostu uwielbia, a ja wiecznie mam uwagi i coś mi nie pasuje. Do tego zaczęła ciągle pytać czy nie przyjechać i mi nie pomóc, a ja się zastanawiam czy tak się do wnuka wyrywa czy za taką pierdołę mnie uważa, bo widzi, że nieraz gary na blacie zostawione a pranie na suszarce zalega.

Za to tatę muszę bardzo pochwalić, zawsze się wydawał taki nie bardzo do dzieci a tu za kociakiem szaleje, sam proponuje że go weźmie i ponosi, gada do niego, a dziś na marudzenie małego powiedziałam, że może by dopił to co w butelce, odwróciłam się żeby usiąść i małego nakarmić a tu psikus - tata już ma butelkę i bardzo sprawnie pakuje ją kociakowi do dzioba! A musicie wiedzieć, że smoczki rozszczepowe są specyficzne i nie zawsze łatwo je dziecku wepchnąć do paszczy Chyba tata się poczuł zobowiązany, skoro kociak ma po nim drugie imię
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości