|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Zabcia ja mysle ze Ty musisz spiac poslady, zawiazac chuste bo to sie moze u Ciebie sprawdzic skoro mala tak uwielbia Twoja klate, i zaczac zyc. Mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej. Tego Ci zycze kazda.z.nas.miala i na pewno ma chwile slabosci.Chcialabym przeczytac ze cos pozytywnego Cie spotkalo ;-) 3mam za to kciuki.
Oj Tak Fab...pozycja ta jest nieziemska Emi tez przy niej odplywa ale u meza bo ja jej nie jestem w stanie tak trzymac mam juz powykrecane ponadciagane nadgarstki. Dlatego ja Emi nosze, kolysze i usypiam w chuscie. Dzisiaj dzien marudy, placzu juz myslalam ze ma problem z trawieniem, budzila sie z placzem co 5min to zapakowalam w chuste przytulilam do niej szumisia zarzucilam polo tv zeby sie nieco pobujac do dzikiej muzyki i 7 min i mi odplynela ;-))) matka juz w panice dzwoni do ojca KUP PROBIOTYKI BO NA PEWO COS Z BRZUSZKIEM a tu sie okazalo ze dziecko potrzebowalo bliskosci...no i potem podczas karmienia co chwile bezzebny usmiech ;-) to nic ze padam na pysk o teraz jem kolacje...wazne ze ona jest spokojna i spi ;-))) czlowiek sie uczy cale zycie ;-) dziewczyny czy spicie z wkladkami laktacyjnymi?tak mysle czy by dzis nie zaryzykowac bez...
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Portugalia wygrywa w dupę jeża...
|
|
#3303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
Je***y Ronaldo 😖Jesli sa tu jego fanki to przepraszam ale juz nie moge patrzec na te morde...
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Ula, ja różnie. Jak czuję że mam pełne piersi to kładę się w biustonoszu z wkładkami, a jak mi mała wyciumka pamelity do suchości to kładę się w tshircie bez niczego I tylko jak karmię w nocy to do wolnej piersi przykładam sobie tetre bo leci
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
ps. widziala ktoras na zywo te lozeczka turystyczne w Biedronce? ciekawa jestem.czy warto a teraz po przeprowadzce do Biedry mam niestety kawalek drogi...
|
#3307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale od kiedy mam Marysię, jest to dla mnie najbardziej naturalna rzecz na świecie... Nie mam oporów, żeby karmić przy ludziach, jedynie myślę czy im to nie przeszkadza Przy moich rodzicach, przy teściach... Wczoraj byłam u koleżanki i musiałam karmić przy jej mężu, nie wiem gdzie bym miała iść karmić, bo siedzieliśmy w ogrodzie... ale ona ma 3 mies. dziecko i powiedziała, że mam się nie przejmować, a on, że nie będzie patrzył
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zostawic dziecko skręcajace i kwilace, mimo zamknietych oczu to..no ja nie potrafie.
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
Jejku ja nie wiem jak Wy rozpoznajecie ze cos boli takie maluchy...mnie sie dzis wydawalo ze ja brzuch boli a tu sie okazalo ze chodzilo o to by sie napic troche z piersi i poprzytulac...sama nie wiem...a moze ja bolalo a.podczas noszenia w chuscie swoim brzuchem wymasowalam jej brzuszek? no nie wiem...wazne ze przeszlo
|
#3311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej niesprawiedliwy awans na tym euro... No grali jak dupy cale euro i teraz maja do finalu awansowac??? Pochwale sie. Moj maluch oficjalnie jest obywatelem Francji, czekamy na paszport
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie pytam bo od jakiegos czasu nie mam uczucia pelnych piersi bo mam niezlego zarloka ;-) i wkladki suche...wiec chyba dzis zaryzykuje bez...najgorzej bylo podczas zapalenia...wtedy w bieliznie sie nie dalo spac, wszystko bolalo a lalo sie na potege...
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo Antonio!
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
pisalyscie o sukienkach zeby mozna bylo karmic a happymum? tam jest sporo ciazowych i do karmienia i na codzien i bardziej eleganckie
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeglądam właśnie stroje dla małej. I znalazłam takie coś, całkiem fajne i super cena
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wy...-168595-1.html http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wy...nki-i-spodnice |
|
|
|
#3316 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dalo rade? Jakies wskazowki plis.. Bo my sie przymierzamy w tym tygodniu do zlozenia wniosku na niemiecki i juz to widze jak mu zrobie zdjecie prawie "biometryczne" :P chyba ze dozwolona jest mina "rycze" Tez jak patrze jak maly rosnie to tak.. teskno mi za tym jaki byl miesiac temu
|
|
|
|
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
cieszmy sie tym co mamy nie zalujmy tego co nie ma nie tesknijmy za tym co bylo ;-) pomyslcie co to bedzie jak pojawia sie pierwsze zeby w usmiechu ;-))
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- manufaktura fajne te ciuszki ;-)
|
#3319 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze tez sprobować moja Iguśka tak nie cierpi leżeć na brzuszku ze juz opanowala wracanie na plecy walcze mimo wszystko - ostatnio wykorzystałam jej milosc do wozka i ja uspilam w nim na brzuszku, za malo miala miejsca zeby sie przekrecic wiecmisie udalo- po 15 minutach sie gadzina zorientowala i byl ryk i tyle mojego ![]() Cytat:
Nie cierpie tej płaczki ulizanej... Cytat:
gdy mialam czas mega napelnienia to czasem cos polecialo koszulka wchlaniala i rano do prania trudno ...
|
|||
|
|
|
#3321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ahahah, nasze zdjecie bylo tak na szybko. Robione na czuja. Maly sobie lezal. Ja prostowal mu glowe, zeby lezal prosto i bum szybko jakies zdjecie. W koncu cos sie udalo, ale nie powiem... Troche czasu zeszlo
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3323 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#3326 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocno brzuszkowy egzemplarz mi się trafiłCytat:
A dajcie spokój, szlag by ich trafił Szczerze życzyłam im przegranej za to że naszych odesłali do domu. No ale z Walią ciężko przegrać. Tak oglądam ten mecz i myślę tylko o tym, że nasi to by Walijczyków z palcem w tyłku pokonali Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście jak już leży na brzuszku to szybko zasypia z powrotem---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam podobne mysli ze nie chce aby urosla aczkolwiek chcialabym ja juz rozumiec ;-)
|
|
#3328 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Tez bym chciala. Poki co to tylko sie domyslam i jakos te dni i noce mijaja
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, że ta moja Marysia jest naprawdę fajnym dzieckiem, nie mam z nią za dużo problemów, brzuszek nie boli itd. Ale żeby nie było tak kolorowo- ewidentnie zrobiła sobie z moich cycków smoczek
Smoczka za to ni tyka (ale kupię jeszcze jakieś inne i będziemy próbować...) i teraz pytanie- co zrobić?Pozwolić ssać, bo a) potrzeba bliskości b) rozkręcanie laktacji c) za dwa miesiące minie itd. czy próbować tego oduczyć O ile w domu mi to AŻ tak nie przeszkadza, to przy jakichś odwiedzinach robi się mały problem- nie wystarczy 15 minut, żeby nakarmić, bo mała wciąż jest marudna i szuka piersi, a tak u kogoś przez godzinę z cyckiem na wierzchu to same wiecie
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się tego meczu już nawet nie chciało oglądać, Portugalia ma zdecydowanie za dużo szczęścia! Mam nadzieję, że jutro Niemcy Francję spiorą równo, bo finału Francja-Portugalia nie zniosę!
Ja to czasem mam dość, od 18 kociak zaczął porykiwać, u rodziców oczywiście. Myślałam, że mnie rozniesie jak moja mama stała w progu i gapiła się jak cierpliwie bujam tego wrzaskuna i pomagam mu znaleźć wygodną pozycję i w końcu musiałam usłyszeć "a może brzuch go boli?". No co wszyscy mają z tym brzuchem, czy dziecko nie może po prostu być zmęczone i złe??? Poza tym szlag mnie trafia jak ktoś mnie tak obserwuje. I mam wrażenie, że jestem niesprawiedliwa, bo mama naprawdę chce mi pomóc, małego po prostu uwielbia, a ja wiecznie mam uwagi i coś mi nie pasuje. Do tego zaczęła ciągle pytać czy nie przyjechać i mi nie pomóc, a ja się zastanawiam czy tak się do wnuka wyrywa czy za taką pierdołę mnie uważa, bo widzi, że nieraz gary na blacie zostawione a pranie na suszarce zalega. Za to tatę muszę bardzo pochwalić, zawsze się wydawał taki nie bardzo do dzieci a tu za kociakiem szaleje, sam proponuje że go weźmie i ponosi, gada do niego, a dziś na marudzenie małego powiedziałam, że może by dopił to co w butelce, odwróciłam się żeby usiąść i małego nakarmić a tu psikus - tata już ma butelkę i bardzo sprawnie pakuje ją kociakowi do dzioba! A musicie wiedzieć, że smoczki rozszczepowe są specyficzne i nie zawsze łatwo je dziecku wepchnąć do paszczy Chyba tata się poczuł zobowiązany, skoro kociak ma po nim drugie imię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

Ale od kiedy mam Marysię, jest to dla mnie najbardziej naturalna rzecz na świecie... Nie mam oporów, żeby karmić przy ludziach, jedynie myślę czy im to nie przeszkadza
Przy moich rodzicach, przy teściach... Wczoraj byłam u koleżanki i musiałam karmić przy jej mężu, nie wiem gdzie bym miała iść karmić, bo siedzieliśmy w ogrodzie... ale ona ma 3 mies. dziecko i powiedziała, że mam się nie przejmować, a on, że nie będzie patrzył

Jesli sa tu jego fanki to przepraszam ale juz nie moge patrzec na te morde...

dalo rade? Jakies wskazowki plis.. Bo my sie przymierzamy w tym tygodniu do zlozenia wniosku na niemiecki i juz to widze jak mu zrobie zdjecie prawie "biometryczne" :P chyba ze dozwolona jest mina "rycze" 
walcze mimo wszystko - ostatnio wykorzystałam jej milosc do wozka i ja uspilam w nim na brzuszku, za malo miala miejsca zeby sie przekrecic wiecmisie udalo- po 15 minutach sie gadzina zorientowala i byl ryk i tyle mojego
O ile w domu mi to AŻ tak nie przeszkadza, to przy jakichś odwiedzinach robi się mały problem- nie wystarczy 15 minut, żeby nakarmić, bo mała wciąż jest marudna i szuka piersi, a tak u kogoś przez godzinę z cyckiem na wierzchu to same wiecie