|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
probowal ktos tej maseczki z nasion kozieradki , olejku z drzewa herbacianego i olejku pichtowego ?? na jaka to jest skore?
|
|
|
|
|
#3302 |
|
Rozeznanie
|
Darsonwal oczywiście ma bardzo wiele innych zastosowań, np. na opryszczkę oczywiście zaraz jak tylko wyczujemy , że się pojawia
![]() Z ciekawości weszłam na allegro przed chwilą i zauważyłam, że sprzedawcy najczęściej nie podają przeciwwskazań, które są tutaj najważniejsze, więc kupujcie tylko od takich , którzy te przeciwwskazania podają, bo to świadczy o nich, że są poaważni i nie chodzi i m tylko o to, żeby jak najszybciej opchnąć towar |
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj idę po `składniki` ;DA czy ten AcneLine jest na receptę? Jeśli nie to ile kosztuje? |
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3305 |
|
Raczkowanie
|
ludzie jak chcecie skladniki do tej maseczki to wszystkie sa na allegro.. jak cos to moge podac linki do najkorzystniejeszych w cenie .. wystarczy napisac
a ja wam powiem ze ten krem " bambino " ( z tlenkiem cynku ) to jest swietna rzecz i super dziala .. tradzik znika o jakies 6% dziennie i nie widze nowych wysypow
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Raczkowanie
|
lepiej wysylajcie sobie linki na allegro na PW... chyba że chcecie dostać BANa :P
ODWYK KOSMETYCZNY,mam: próbki: bylo18,jest 5 dąże do 0 kolorowe: bylo27,jest 28 dąże do 15 pielęgnacja: bylo54,jest 46 dąże do 35 Wkręcam się w mineraly ![]() WYMIANA : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=411397 |
|
|
|
|
#3308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napisałam - 6 - 7 zł. za 150 ml. (sorry za pomyłkę, napisałam 500 ml. najczęściej są w Rossmanie, no i oczywiście bez recepty ![]() Marc1n- a ten krem, czasem nie zapycha?
|
|
|
#3309 |
|
Raczkowanie
|
nie cos Ty ;]
mnie swietnie pomaga .. teraz przyjalem taktyke: - bambino ( z tlenkiem cynku) - herbata z bratka i to MI swietnie pomaga.. niewiem jak do innych rodzai skór..
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
hmm... mi ostatnio pani w aptece poleciła maść propolisową na pryszcze i zmiany potrądzikowe, blizny itp.. spisuje się wyśmienicie
)
|
|
|
|
|
#3311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm.. no ale przecież bambino ma "straszną" konsystencje .. ale różnie to bywa, jednym pomaga, jednym "zapycha"mi raczej tylko bambino pomóc na pojedyncze, wysuszone krostki...
|
|
|
#3312 |
|
Przyczajenie
|
A macie może jakieś sposoby od razu i na zatkane pory ? Mam ich pełno - szczególnie na nosie ; /
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od razu ? chyba nic nie zadziała "od razu" , ja też walczę z zatkanymi porami,których prawie już się pozbyłam całkowicie mi pomagają peelingi enzymatyczne(np. firmy AA), tzw. "parówki", wizyty u kosmetyczki no i żel który już wcześniej polecałam - AcneLine (kurcze, robie im reklamę za darmoche
|
|
|
#3314 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Raczkowanie
|
Myszorak - no tak jest.. ;p
ale jeszcze kilka razy w tygodniu robie maseczke z drozdzy i skora jest gladka jak pupa niemowlaka ![]() i tez pomaga na tradzik
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.. w drogeriach są peelingi enzymatyczne AA (w czarnym opakowaniu), 2 saszetki- opakowanie, no i sama konsystencja wygląda jak maseczka, ale ważne przecież jest żeby pomogło, no i u mnie się sprawdza. No i kosztuje ok. 3 zł. więc wydatek to "pryszcz"![]() Ja już od dawna nie używam Clean&Clear bo żele nie sprawdzają się na mojej twarzy, a toniki są za ostre.. poszukaj recenzji na KWC Marc1n- no to fajnie, że na ciebie tak to szybko działa ale nawet jeśli trądzik zniknie, trzeba cały czas pamiętać o pielęgnacji twarzy kosmetykami dla skóry trądzikowej.. niestety
ZAPUSZCZAM WŁOSY: 35.5-36- 37-38- 40-45-51!...-60 DZIDZIA http://lmtm.lilypie.com/PPMgp1.png M ♥ 14.10 - R [*] ♥ Edytowane przez myszorak Czas edycji: 2010-02-27 o 12:25 |
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Mam 16 lat i mniej wiecej ze 2 lata męcze się z trądzikiem. Niestety nic mi nie pomaga. Stosowałam wszystkie możliwe toniki, kremy, pilingi. Postanowiłam wiec że czas na domowe sposoby Zastanawiam sie nad kupnem kremu matującego antybakteryjnego. Jak myślicie to dobry pomysł? A i jeszcze bardzo jedna ważna rzecz która pomoga mi w walce z trądzikiem to związywanie włosów na noc w kucyk. na włosach jest bardzo dużo bakterii podobno. Należy tylko uważać bo ja są mokre i zwiąże sie je zbyt mocno w kitke to moga nie wyschnąć
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witaj pewnie, że dobry pomysł, popróbuj różnych kremów, może w końcu znajdziesz taki który ci pomoże i będzie twoim "kwc" A co do włosów to ja słyszałam że na suchych włosach w ciągu dnia osadza się wiele bakterii itp. ale że na mokrych włosach, to nie słyszałam.. być może
|
|
|
#3319 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzisiaj użyje tego peelingu, jutro napisze czy są efekty
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam za wtrącenie ;p |
|
|
|
|
|
#3321 |
|
Raczkowanie
|
oczekujesz skutku po 1 zastosowaniu ??
|
|
|
|
|
#3322 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Spoko ) Poczytałam na forach i wszedzie chwalą sobie zarówno te peelingi jak i maseczki.---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Nie ;x No ale chyba widac jaka jest cera po jej zastosowaniu. |
|
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
jesli o to chodzi to jasne ;]
|
|
|
|
|
#3325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale w tym tyg. będę pewnie w tym 2 więc się zaopatrzę w peeling i maseczkę
|
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Witam ^^
Czy mógłby ktoś mi napisać w jakich proporcjach wykonuje się tą maseczkę z nasion kozieradki i olejku z drzewa herbacianego? Próbowałam już baaardzo wielu kosmetyków na moje pryszcze, które od czasu do czasu się pojawiają. I chcę zacząć stosować sposoby "domowe" ale nie wiem jak się do tego zabrać Dlatego chcę zacząc od tej maseczki, ale kompletnie nie wie mjak ją zrobić, jakie są proporcje? Bo składniki zakupię na Allegro Z góry dziękuję za waszą pomoc.
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Raczkowanie
|
a niemasz w okolicach swojej miejscowosci np. Rossman-a ?? bo do tych skladnikow doplacisz za przesylke 2x tyle ..
a co do proporcji to niewiem ..
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytałam, że dobrym sposobem na pozbycie się zamkniętych zaskórników jest skrzyp polny
Zalewasz skrzyp gorącą wodą, czekasz aż wystygnie, moczysz w tym wacik i przykładasz do miejsca, w których występują zaskórniki... Nie wiem czy pomaga, ale spróbuję Stosował ktoś??
|
|
|
|
|
#3329 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Przez internet i tak chyba taniej wychodzi koniec końców, jak się zamawia kilka saszetek kozieradki i dwie butelki olejku. Jeszcze dodam, że nie warto kupować tych najtańszych olejków, bo zwykle są rozcieńczone z wodą, więc koniec końców wcale nie wychodzi taniej. Lepiej kupić firmowy. |
||
|
|
|
|
#3330 |
|
Raczkowanie
|
Ogromnie dziękuję za odpowiedź
Na pewno zacznę sobie robić tą maseczkę. Teraz tylko zamówię sobie składniki z Allegro. Po kilku stosowaniach dam znać, czy na mnie podziałało. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

dzisiaj idę po `składniki` ;D
.. tradzik znika o jakies 6% dziennie i nie widze nowych wysypow

, ale w tym tyg. będę pewnie w tym 2 więc się zaopatrzę w peeling i maseczkę