![]() |
#3331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
O widzisz a ja myslałam ze tyle co nic. Hehe fajnie. Moze nie taki ze mnie nieogar jednak. ![]() Kiedys wyslalam D. po dynie. Nie bylo wzial cukinie i tak zostalo poki co. Trzeba bedzie ponowic probe zakupu. I te gruszki mniam. Selera sie balam jeszcze ale moze sprobujemy. Dzieki. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Agassek u mnie pierwsze podejscie do rodzenia takie bylo jak u Ciebie. O polnocy zaczely sie skurcze po 5 pojechalismy do szpitala bo byly czeste i regularne a tam po przekroczeniu progu ip wszystko sie stopniowo zatrzymało. ![]() Juz mnie nie wypuscili. Bole nachodziły i odchodziły... Urodzilam po trzech dniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Aga
![]() ![]()
#3333 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Melduję, że Huba tylko zakwiliła przy szczepieniu, a drzewo też przeżyło. To moc Waszych kciuków. Niestety powrócił problem ze zbyt szybko zarastającym ciemiączkiem. Mamy całkowicie odstawić wit. D, mamy skierowanie na dodatkowe badania w kierunku gospodarki fosforano-wapniowej i skierowanie do neurologa w trybie pilnym ![]() ![]() Lekarka pytała jak nam idzie rozszerzanie diety. W trakcie rozmowy zasugerowała, że słoiczki lepsze od tego co sama ugotuję, bo słoiczek jest bio, eko i z warzyw i owoców specjalnie wyhodowanych dla dzieci. Już to widzę ... Aaaaa i moja Hubcia ma już 76 cm i 8kg! Cytat:
![]()
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Ohyda! Ide pomemlac ciacho, moze z moim lubym sie podziele :zygi: bleee
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Iwonia, u nas jeszcze awokado jest w top 5
#3338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jednak nie ma bidy ![]() Dzięki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zadomowienie
|
Majce wczoraj lekarka też ciemiączka nie sprawdzała ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tylko marchewka dynia burak ziemniak i było podejście z cukinia ale nie przeszła przez szlachetne gardło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Czeko kciuki za wizyte. Gratki osiagow. Igoras ciagle kołuje w okolicach 6,5kg. Malutek.
Sprawdzcie to ciemiaczko prywatnie jak najszybciej. U D. w pracy pare dni temu kolega powiedzial ze za szybko zaroslo i jest nieciekawie nikt w pore nie skontrolował. Cora w wieku naszych a ma juz calkiem zarosniete wiec u Was pewnie jeszcze nic sie zlego nie dzieje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nienawidze go... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zakorzenienie
|
Aż jutro zmierze u Niny, hmmm
#3345 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3347 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zadomowienie
|
Jak wyczujesz pod palcami wgłębienie to jest ok. No i generalnie to jest jakoś skorelowane z przyrostem obwodu głowy ... w ciągu miesiąca Hubci przyrosło 1 cm
#3349 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Kciuki za badanie! Już kiedyś pisałam, ale gdy dzwonisz do przychodni na NFZ, to warto podkreślać, że to niemowlę, pierwsza wizyta, możesz trochę podkoloryzować, może znajdzie się jakiś lepszy, szybszy termin. My tak mieliśmy z endo - terminy w sierpniu były na czerwiec 2017, po nakreśleniu sytuacji znalazł się termin na następny tydzień, Pani w rejestracji prawie mnie przepraszała, że tak późno, ale to był czas urlopów ![]() Cytat:
![]() Daj adres, przyjedziemy i przetołkujemy do głowy co trzeba ![]() Mona - samemu chyba nie tak łatwo, ja jakoś po samodzielnym macaniu nigdy nie wiedziałam skąd lakarze biorą te swoje wymiary, ale będziesz ogólnie czuła, czy jest jeszcze czy nie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem niestety za dużo na temat ciemiączka ale mam nadzieję, że to tylko nadgorliwość lekarki a w rzeczywistości wszystko jest jak najbardziej w porządku. Po prostu drzewo jest na tyle życiodajne że Huba rośnie jak na drożdżach więc i ciemiączko szybko się zarasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Czeko, oby to nie było nic poważnego
![]() Manu, co się dzieje? ![]() Dobrze, że nie tylko ja tak myślę z tym bananem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
|
u nas brokuł, pietruszka, marchewka, ziemniak, dynia, burak, jabłko, banan, suszona śliwka z kaszką. Ale dziś czytałam, że te śliwki suszone to nie był najlepszy wybór bo mogą być siarkowane więc odpuszczam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() W pierwszych miesiącach życia chyba może 0,5cm miesięcznie przyrastać, z tego, co pamiętam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
Czekooladki, nie zamartwiaj się na zapas. Na pewno lekarz w porę zareagował i będzie wszystko dobrze. Mojej znajomej córka też to miała, ale szybka reakcja pomogła, tylko niestety nie znam szczegółów.
Jakie owoce dajecie dzieciom? Ja odstawiłam jabłka ze swojej diety, więc nie dam ich Mateuszowi, a po bananie miał pokrzywkę. Bezpieczna wydaje mi się tylko gruszka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3355 |
Z deszczem w butach
|
Kasienko - wszystkiego dobrego dla Hani
![]() Fasiek - zdróweczka dla Arturka, wirtualnego brata mojego Ola ![]() Ann- dużo dobroci dla Antka ![]() Nam też wczoraj stuknęło 7 miesięcy, ale się zagapiłam i dopiero dziś rano się zorientowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Podajesz samo czy z czymś?
Cytat:
Nie znajo się ![]() Lord Father? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to brokuł i kalafior to istna masakra... Cytat:
U nas z warzyw były jeszcze: dynia, seler, brokuł, kalafior. Ostatnio bardzo mu smakowała też zupa, którą robiłam dla nas z czerwonej soczewicy, marchwi, pomidorów z odrobiną czosnku (uspakajam na 4 litrowy gar, czosnku były ze 4 ząbki, więc proszę nie hejtować ![]() Z owoców u nas były jeszcze: gruszka, maliny (największy hit wśród owoców), kiwi oraz słoiczek jabłko-brzoskwinia. Mam w planach jeszcze truskawkę, ale to jeszcze pewnie wstrzymam się do okolicy świąt, bo jednak troszkę boję się, ze może uczulić. Zastanawiam się jeszcze nad cytrusami - tylko to tak bardziej po Nowym Roku, jak jeszcze będzie sezon, a Młody już skończy te 8 msc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co co ciemiączka - będzie dobrze. W internetach, to zawsze człowieka nastraszą, a póki nie macie zrobionych badań i nic nie wiadomo, nie ma się co martwić na zapas. Odnośnie tych słoiczków, moje teściowa (z zawodu neonatolog) też na początku rzuciła tekstem, żeby lepiej dawać słoiczki, bo są bio, ekosreko. Z kolei neonatolog u którego jesteśmy zapisani w poradni mówił, żeby nie słuchać rad pediatrów odnośnie słoiczków, bo ci chodzą na szkolenia sponsorowane przez firmy produkujące słoiczki, czy też koncerny farmaceutyczne i ciężko aby te szkolenia były w pełni obiektywne. Dodatkowo opowiedział historię podobno zasłyszaną od jednego z rodziców jego pacjenta - sadownika. Gdy był ten kryzys jabłkowy i nie mogli sprzedać do Rosji, to próbowali je odprzedać do firmy produkującej karmę dla zwierząt. Wysłali im parę skrzynek, na co w tej firmie stwierdzili, że nie wezmą bo nie spełniają ich wymagań, co do jakości. Ostatecznie jabłka były skupione przez jednego z producentów słoiczków dla dzieci... Wiadomo - nie zawsze jest czas dziecku przygotować coś i czasem trzeba się wesprzeć, ale ogólnie nie przemawia do mnie karmienie dziecka tylko tym. Manu, co tam znowu? Ola, suszoną śliwkę chyba najpierw sparzyć by pasowało. Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2016-11-30 o 20:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Najlepszego dla Olgierda! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.