|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
marcelina idź do jakiegoś sklepu budowlanego OBI czy innego, albo nawet do porządnego papirusa, gdzie mają brystole itp.
I spytaj się o arkusze folii samoprzylepnej. Wiemmm, w sklepie z tapetami możesz też spytać. Bo tam tez mają. To są folie w jednolitych kolorach, okleina imitująca drewno, witraże i we wzorki. i kupuje się na metry, a nie jak tapetę na rolki ![]() Musisz ta powierzchnię odstłuścić - zwykła wódką możesz przelecieć. Odkręcasz oczywiście rączkę odmierzasz sobie ta folię,wycinasz, odklejasz kawałek przykładasz ten kawałek - dopasowujesz, i przykjllejasz do całości odrywajć spod spodu ten papier ochronny, jednocześnie doćiskając od góry powietrze, co by gładko było. ![]() Przykręcasz nowe uchwyty i gotowe.
|
|
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jaki kolor do tych mebli ?
o kurczę! to może być kiepski pomysł...hmmm, ale jakbyś wkleiła zdjęcie tapety może byłoby łatwiej dojść do wniosków?
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie widzi mi się czerwony przy tym kolorze mebli
|
|
|
|
#3334 |
|
Przyczajenie
|
brak inwencji twórczej
w pokoju dziennym mam żółte ściany, meble są kloru klon strassburg, na podłodze parkiet, jaki dwan, jakie zasłony do tego pokoju, jakie dobrać dodatki w jakich kolorach, pomocy!!!
|
|
|
|
#3335 |
|
Rozeznanie
|
Witam
ogladam ten watek juz od dluzszego czasu i widze ze macie duzo fajnych rozwiazan wiec chcialabym terz prosic o porade.. co moglabym zmienic w pokoju zeby wydawal sie bardziej powazny....dodam ze tv jest do wyniesienia bo mi nigdzie nie pasuje - antene mam w rogu za kanapa, lampa tez niezbyt pasuje i stoi jak taka sierotka ;/ motylki ktore sa kolo wazonikow sa tam chwilowo bo byly zawsze na firance i nad oknem mam taka zielona zmarszczona a`la dekoracje co uzupelnia okno i dodatkowo na scienie z lewej str biurka ( sciana ta co okno jest) mialam poprzyczepiane plyty CD mi sie podobalo ale szukalam plyty i zdjelam ale zamocuje na nowo ![]() i teraz fotki.... |
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Masz bardzo poważny pokój, ja bym go nieco unowoczesniła.
![]() pomalowałabym boazerię na kolor biały lub jasny ![]() nad kanapą gdzie widzxą misie - powiesiłam w rządku ramku niewielkie z aplikacją lub zdjęciami. z boku kanapy gdzie widzxą ramki dodaj jeszcze ze dwie , bo te trzy dziwnie wyglądają w takim ustawieniu. |
|
|
|
#3337 |
|
Rozeznanie
|
te ramki nad kanapa kiedys tak pasowaly bo szybiej biurko stalo oi z prawej str byl monitor ;D teraz faktycznie przydalo by sie to zmienic
dziekuje bardzo za rady! )tak by bylo lepiej??
Edytowane przez anka_878 Czas edycji: 2008-09-15 o 14:55 |
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
nom troche lepiej, ramki z boku ni muszą być tej samej wielkości.
![]() a może jakaś kapa ciekawa na łóżko i fotel? na stolik położyłabym bambusową matę, albo dłuższy bieznik, żeby sobie zwisał z dwóch stron. ![]() lampa faktycznie nieszczęsliwa jest, ale nie pozbywaj jej się z pokoju. jak już wywalisz telewizor, to jeszcze bym spróbowała z tą narożna póokrąglą częscia mebli, na któej stoi drzewko - widzę ze da sie do rozstawić. W to miejsce wstawiłabym dracenę, a na miejsce draceny lampę.? nie wiem czy będzie ok, musiałabyś sama przestawić. i zobaczyć czy się da funkcjonować. chyba że dracenę na miejsce lampy.Co masz na parapecie? ;] |
|
|
|
#3339 |
|
Rozeznanie
|
obrazeczki wzielma te same bo skopiowalam tylko zeby wiecej byl oale rzeczywiscie ramki dokupic musze
) dracena wygladala by ok przy kanapie bo tak kiedys mialam z kolei lampa przy fotelu nienajlepiej pozniej poprzestawiam porobie fotki i wstewie ze jak sie widzi lepiej wyglada )
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
jakbys już musiała wydac lapmę to koniecznie kup nową
|
|
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
Aniu skoro chcesz, żeby pokój był bardziej poważny pochowaj do pudełek wszystkie misie i porcelanowe bibeloty, ewentualnie zostaw te, które, nie są dziecinne lub które po prostu darzysz sentymentem
w końcu pokój to nie galeria w to miejsce możesz postawić jakieś ładne kompozycje ze świec, ozdobne koszyki lub ramki ze zdjęciami Postaraj się też zdecydować na kilka dominujących barw, bo teraz jest baardzo kolorowo i nie wiadomo na czym zawiesić oko zmieniłbym też poszewki na poduszki na stoliku faktycznie fajnie wyglądałaby jakaś mata, zamiast tego obrusika stojąca lampa akurat mi się podoba Mam wrażenie, że wygląd pokoju bardzo zmieniłby nowy dywan, w bardziej ujednoliconych barwach, no ale to już zależy od Twoich możliwości finansowych no... to chyba tyle ode mnie
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: brak inwencji twórczej
Hej
Wydaje mi się, że do żółtego ładnie pasuje np. wrzosowy i taki stonowany seledyn Znalazłam nawet pokoik w tych kolorkach. Wstawiam fotke Hmm... A jeśli nie skorzystasz z tej propozycji to możesz wstawić meble w jakimś ciemniejszym kolorku, żeby odróżniał się od ścian. Do żółtego fajnie pasuje też pomarańcz to takie fajne i żywe kolorki. I wtedy meble mogłyby być np. takie trochę ciemniejszy dąb, taki pomarańczowy, puchaty dywanik (załącznik) i jakieś dodatki np. białe.Nie wiem czy choć troszeczkę pomogłam, ale w każdym razie się starałam :P |
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
pomocy
tak sie sklada ze niedlugo odbieram mieszkanie i chcialabym je urzadzic jakos orginalnie.
nie bede pisac jak chce cale mieszkanie urzadzic bo to by zeszlo sie. chodzi mi glownie o sypialnie. Bardzo podobaja mi sie sypialnie w kolorze ciemnego fioletu. Ale jak mowie ze chce sciany na ciemny fiolet pastelowy to kreca wszyscy glowa ze to bedzie jak trumna itp nie rozumiem. Pokoj nie jest bardzo mal bardzo duzy tez nie. Planowalam pomalowac sciany na ciemny fiolet do tego wykladzina jasna np kremowa, do tego na calej szerokosci sciany szafa wnekowa z bialymi pastelowymi przesuwanymi drzwiami podswietlona od gory punktowo, meble ciemna olcha i posciel biala oraz zaslonki kremowe. to wedlug mnie by rozjasnilo ten fiolet... jak wy sadzicie? a moze ktos ma zdjecia takich pokoi z fioetem bo ja na google nic prawie nie znalazlam ;/
|
#3344 |
|
Przyczajenie
|
dziękuje, proszę o jeszcze
|
|
|
|
#3345 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje Wam bardzo za rady
![]() postaram sie na poczatek zrobic te ramki z obrazkami moze sama cos zklece z listewek no misi pare jeszcze u mnie jest szybciej bylo ich wiele wiecej i wszystko powedrowalo na poddasze ja najchetniej bym mynienila deski na panele i zamiast szaf postawila jakies fajne komudki jednak finanse robia swoje, a dywan musi byc duzy bo deski nie nadaja sie na pokaz;/ a biore pod uwage ze pewnie az tak dlugo tu nie ppomieszkam wiec szkoda mi inwestowac ![]() a na jaki kolor dodatkow powinnam postawic? z checia bym zrobila sobie takie pudelka obklejane na drobiazgi tylko wlasnie nie wime na jaki kolor postawic mam nadzieje ze mi sie uda cos zrobic i z czasem Wam zaprezentuje nową odmiane ![]() macie moze gdzies jakis przykład maty na stolik zebym wiedziala czego dokladnie szukac?
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
jesli masz w swoim mieście sklep Pepco to polecam, bo można tanio dostac ciekawe przedmioty dekoracyjne.
Widziałam maty stołowe z takiego plecionego materiały w żywych kolorach po dwie sztuki pakowane za jakieś 7 zł nawet ze ściereczki kuchennej można wyczarować coś fajnego. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=436586450 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=430611469 |
|
|
|
#3347 |
|
Przyczajenie
|
a taaki kolor jaki jeest przy tych meblaach na pierwszym obrazku.?
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Taki jak na załączonym przez Ciebie zdjęciu? Jak najbardziej, chociaż ja wybrałabym jaśniejszy jego odcień
|
|
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: pomocy
ja mam pare fotek..
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: pomocy
Duzo zalezy jakiej masz wielkosci okna i ile swiatla wpada do pokoju. Ew mozna sztucznie doswietlic pokoj, ja tez planuje u siebie w sypialni kolor z duluxa sliwka wegierka,ale tylko jedna sciane, reszte bede miala w kolorze dojrzaly groszek. Tez troszke sie boje, bo meble wydaje mi sie ze tez dam ciemne-kolor wenge prawdopodobnie. Ale to jest sypialnia, sypialnia moze byc w ciemniejszych barwach-zmyslowych
, w salonie spedza sie wiekszosc czasu(teoretycznie)- tu raczej lepiej dawac jasne kolory.wkleje Ci fotki z mojego zbioru. |
|
|
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
Może coś takiego?
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pomysłu na urządzenie toaletki, pomożecie?
Oto ona
|
|
|
|
#3353 |
|
Raczkowanie
|
właśnie skończyłam przemeblowanie mojego pokoju
![]() Przedtem był w kolorach Bordowy - Kremowy, wszystko wyglądało ślicznie ale musze przyznać, że w czerwieni źle się śpi .Także zaryzykowałam i wybrałam cukierkowe barwy... pomyślałam, że to będzie taka moja słodka kraina I rzeczywiście, jest bardzo przytulnie.Może jeszcze wkleje zdjęcie sprzed 3 lat. Żeby widać było całkowitą metamorfozę pokoju ![]() Będe wklejać z tych samych perspektyw ![]() zdjęcie 1, 2 i 3 to koszmar sprzed 2, może 3 lat ![]() Później było tajemniczo i bajkowo na zdjęciach 4, 5, 6
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3354 |
|
Raczkowanie
|
A teraz wygląda tak
![]() Jak Wam się podoba? Zmienilibyście coś?
|
|
#3355 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
![]() ![]() o ja pierdziele to jeden z najlepiej urzadzonych pokoi jakie w zyciu widzialam... i jakie Ty masz cudowne lozko... ![]() ZAZDRASZCZAM CI. NAPRAWDZE SZCZERZE CI ZAZDRASZCZAM
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
ja bym nic nie zmieniała, bo twój pokój jest cudowny.
|
|
#3357 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam problem z moim pokojem
mam niebieskie panele (zdjecie koloru zblizonego w zalaczniku) na podlodze, na ktorych zmiane nie ma szans... Mialabym prosbe do Was o doradzenie jaki kolor scian pasowalby do nich. Chcialabym pomalowac jedna albo dwie sciany w jednym kolorze a pozostale w innym Prosze o jakies propozycje acha i czy te meble beda pasowaly? najprawdopodobniej cale w drewnie, bez waniliowych drzwi![]() http://www.meblenajtaniej.pl/meblebrwn.php?sm=syriusz chyba ze macie rowniez jakies propozycje co do mebli? ![]() Prosze pomozcie!!!
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
midday Bardzo ładnie. Jeju jak ja pragnę mnieć malowane ściany
Już mam w myślach wymarzony pokój...Niestety w domu mam panele a w mieszkaniu w którym będe mieszkać wstrętną tapetę Pocieszam się tym, że ściany jakoś można zagospodarować...lasoa Pierwsze co bym zrobiła to zdjęła te wstrętne serwetki a także miśki. Myślę, że powinny tam stać wyłącznie kosmetyki, np. w ładnych pudełeczkach. Ja np. mam tusze, błyszczyki wsadzone w takie ozdobne słoiczki po świecach. Wcale nie wygląda na zagracone, mam tylko na wierzchu kilka potrzebnych kosmetyków. Dla uroku możesz postawić jakieś puzderko lub zostawić jedną ozdobę. Tak ja to widzę
|
|
|
|
#3359 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
Malfinka Wykorzystałabym to, że koloru paneli nie da się zmienić i zrobiła taki morski pokój żeby wszystkie wzory miały powiązanie z głębinami, rafami koralowymi i morskimi stworzeniami. Kolor paneli jest dość ciemny więc warto pokój rozjaśnić jasnymi, może błękitnymi ścianami. Czy ja wiem czy meble będą pasować... możliwe, że tak. Choć ja bym postawiła na białe. Może na jakieś akwarium byś się skusiła? Jeśli nie masz czasu zajmować się rybkami to po prostu jakieś wazony z wodą i wodnymi roślinkami. Bardzo fajna rzecz sama mam taką w pokoju co widać powyżej na załączonych zdjęciach .Fajnie by było gdybyś wkleiła zdjęcie swojego pokoju wtedy prościej byłoby coś doradzić...
|
|
#3360 |
|
Rozeznanie
|
Midday super łóżko ale ja bym usuneła ten plakat czy obraz z palmą jakoś tak nie w klimacie łóżka jest.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

i kupuje się na metry, a nie jak tapetę na rolki ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pozniej poprzestawiam porobie fotki i wstewie ze jak sie widzi lepiej wyglada 

Pocieszam się tym, że ściany jakoś można zagospodarować...