![]() |
#3331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Madzia, jeszcze nic konkretnego sobie nie wypatrzyłam. Ja bym chciała tak do 500zł wydać, nie zależy mi na czymś szczególnie wypaśnym. I tak zaraz dziecko pójdzie mi w świat i pewnie z wózka będzie się coraz mniej korzystało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Korzystam z niej tylko jak muszę wózek do auta wrzucić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Konto usunięte
|
![]() Ja już po samotnej wycieczce do biedry :P Teraz śmigamy na spacer bo pogoda piękna, a po południu nie będzie czasu bo mamy basen. |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie kryzys trwa a córka przechodzi samą siebie w jęczących koncertach ![]() ![]() Ja z naszej spacerówki jestem bardzo zadowolona ale moje wymagania są zgoła odmiennie od większości waszych oczekiwań ![]() ![]() Udanego dnia ![]() Ja gotuję żurek i spadam popracować motyką i grabiami ![]()
#3337 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj Krzyś wytrzymał 5 godzin bez cycka :O o 15 zasnął, koło 16 musiałam wyjść, nie bylo mnie trzy godziny. Jak wróciłam to jedli z tatusiem banana ![]() ![]() australia co kupiłaś? ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 | ||
Ania
|
Cześć😁
Siedzimy pod domkiem, ptaszki ćwierkają,slonce świeci,Hania śpi a ja nadrabiam😉 Lubie wiosnę☀ My już w domku. Okazało się, ze dopadł nas rotawirus. Wypuścili nas do domu,żebyśmy Jeszcze czegoś nie zlapaly,bo juz było ok w miarę. Dziś juz Hanna zjadła kaszke,pol bułki zrobiła w miarę normalna kupkę więc jest lepiej👍 Bo niedzielę i Poniedziałek to Praktycznie cale przespała...taka osłabiona była bidusia.. Ale kroplowki ja skutecznie Wzmocniły. Dziękujemy za wsparcie😙 Co do.spacerowki- my mamy easy go virage i jesteśmy bardzo zadowolone😃 Jest super lekki,skrętny,do tego torba,osłona, plus wkładka ta na.której leży.składa się jednym ruchem, nie zajmuje dużo.miejsca. Więc jest ok😃 Cytat:
Cytat:
Istotna informacja bardzo!!😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam o używanej ale TZ upiera się na nową ![]() Cytat:
![]() Myślę np o Joie Literax air albo Valco snap sport. One by z opisu moje wymagania spełniały ![]() Tylko czemu te fajne spacerowki które mi się podobają są taie drogie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że Marcelinka się chwilę zajmie sama obserwując świat na dworze. Cytat:
![]() ![]() Australia pochwal się co kupiłaś ![]() My powoli wracamy ze spaceru. Po obiedzie wyjdziemy jescze raz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3340 |
Rozeznanie
|
Honciu moje wymagania były podobne i w tych kwestiach mój jest super, ale np pasy w spacerowce mogłyby się nie zacinac
![]() A jaki masz wozek? Oj a mnie też wszyscy uprzedzali ze lepiej pożyczyć lub kupić używana gondole a zainwestować w dobrą spacerowke to nie chciałam słuchać. Bo przecież 2w1 to taki cudowny wynalazek. Diabeł mnie pokusił. Teraz bym chciała fajna spacerowke ale szkoda mi kasy wydanej na 2w1. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Dziewczyny, zapraszam na kawę i ciacho, bo dziś nadszedł dzień w którym zmienia mi się cyfrą przy słowie "wiek" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Przyczajenie
|
Hej! Miałam małą przerwę z braku czasu, a teraz nadrobić Was to było nie lada zadanie!
![]() Akurat temat pielęgnacji też u mnie był ostatnimi czasy na tapecie, bo postanowiłam wziąć się za siebie i zaczęłam się wreszcie malować, dbać o cere kremami, olejkami, peelingować ciało, itp. Zainspirowała mnie głośna w internetach książka o koreańskiej pielęgnacji i jakoś poszło. Zobaczymy ile ten zryw potrwa, ale zauważyłam, że dużo lepiej się czuję sama ze sobą i jakoś milej się przechodzi obok lustra ![]() ![]() Jestem kolejną posiadaczką Anexa i również coraz częściej zastanawiam się nad sprzedażą i zakupem czegoś solidniejszego. Płaskie koła wyglądają dobrze, ale średnio się sprawdzają na dziurawych chodnikach, a napompowanie ich jest istną masakrą. Spacerówka jest chyba źle wyprofilowana albo przeznaczona na większe dzieci, bo nasza kruszyna zsuwa się niesamowicie na i muszę poprawiać ją co chwila, a tego pałąga nawet nie zapinam, bo jest tak nisko, że chyba stópki mogłaby na nim co najwyżej zarzucać ![]() Paulinagm jaki model baby joggera chcecie kupić? Też mi wpadł w oko. Muszę rozczytać się co do modeli które podałyście, bo większości nawet nie znałam. A u nas po wizycie u lekarza wyszło, że znów za mało przybrała - 50g w 3 tygodnie! I ja już nie wiem co mam jej podawać żeby chciała jeść. Czuję taką presję z tym przybieraniem... Niewiele zjada, bo nie chce, złości się i już. Z butelki nic nie weźmie, chyba nie umie... Doszło do tego, że lekarka kazała nam ją wybudzać w nocy żeby jadła. Czy to nie jest chore? Mam strasznego doła przez to dzisiaj... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 |
Rozeznanie
|
Emilii piątka! Ja też doszłam do wniosku ze czas się wziąć za siebie i zaczęłam się malować i smarować:p
A na dokładkę zamierzam się przefarbowac jak uporam się z przeprowadzką ![]() Na RUDO! a co, facet rudy, dziecko rude, to nie będę inna: D Przytulam za problemy z przybieraniem, będzie dobrze ![]() ![]() Powiedzcie, czy to realne żeby za około 500 zł kupić dobrą spacerowke? Taka co się będzie nadawała i do galerii i na wies? Męczy mnie ta myśl żeby sprzedać ten wózek w diabły i kupić spacerowke, ale nie uśmiecha mi się dokładać do interesu ![]() Oczywiście mówię o używanej, już nie kupię nowego wózka ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To wysoka jest Marysia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3344 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Walnij sobie wieczorkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Wózek mamy Jedo Bartatina alu ![]() http://m.ceneo.pl/3141709 Kupiony uzywany za 600zł i będzie jeszcze dla kolejnego potomka ![]() Cytat:
![]() Jeśli dziecko w nocy nie budzi się samo na jedzenie to ja bym nie budziła. A mozesz skonsultować się z innym pediatrą odnosnie tej wagi? Robiliscie te badania a krwi?
![]() |
#3346 |
Rozeznanie
|
Lena wszystkiego najlrpszego!
Dżanet podziwiam Cię, że ćwiczysz 5 x w tygodniu. Ja tylko 3 a i tak nawet tyle mi się nie chce ![]() Co do wózka to mam Bugaboo Cameleon. Kupiłam używany w bardzo dobrym stanie i jestem zadowolona. Waży bardzo mało i jest super zwrotny. Lubię przeglądać wózki i pewnie gdybym miała kupować dodatkową spacerówkę to zastanawiałabym się nad baby joggerem mini, valco lub kees2go. |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jakoś nie chciałabym używanego kupić, nie wiem no... Od znajomego bym odkupiła, ale tak od obcego niekoniecznie ![]() Cytat:
![]() Nie wiem co Ci doradzić z tym przybieraniem, bo ja w ogóle na wagę dziecka nigdy nie patrzyłam, jest zdrowe, uśmiechnięte, ma czasem kryzysy w jedzeniu, no ale jakoś się tym nie przejmuję. Wybudzanie na jedzenie brzmi okropnie. Ekspertem nie jestem, ale chyba tylko wcześniaki z małą masą powinno się wybudzać? Poza tym, na tym etapie dzieci wolniej przybierają na wadze... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupiłam w H&M bodziaki, rampersy, piżamki i szorty ![]() Ja ostatnio intensywnie myślę o chodzeniu na basen z Marysią ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
Emiilii robiłaś badania krwi i moczu dziecku? My też mieliśmy przeprawę z,wolnym przybieraniem jak Hania skończyła pięć m-cy. Pediatra kazała kleik ryżowy do mleka dodawać. Oczywiście tak nie robiłam. Poszłam do innego zrobiłam bad krwi i moczu i się uspokoilam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3349 |
Konto usunięte
|
australia kupiłam sobie białe michałki
![]() ![]() ![]() Honcia, kurczę ale mi smaka na żurek zrobiłaś ![]() a to fajnie że Marcelinka siedzi spokojnie w wózku, można w tym czasie właśnie coś porobić koło domu. Ignaś niestety nie lubi siedzieć w wózku jak sie nie jedzie. Z resztą czasem nawet jak się jedzie to marudzi. Paulina i jak spacer? Wysiedział Krzyś w wózku? Madziu to było tydzień temu jak chciałam wejść na basen się nie udało. Dzisiaj byliśmy 1. raz. Na początku Ignaś był przestraszony i płakał. Starszaki przyniosły mu takie małe piankowe rolki do nauki pływania i potem chciał je cały czas gryźć. jak mu zabierałam to płakał. Generalnie cały pobyt to była walka z matką o gryzienie tej cholernej pianki ![]() W przebieralni posadziłam go w nosidełku, dałam tą opaskę na rękę i siedział po cichu o dziwo ![]() No i wyszła mu wysypka delikatna na ciele - pewnie z chloru. Lena już lecę na ciacho! Wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia i miłości ![]() ![]() ![]() emilii dla mnie to kosmos budzić śpiące dziecko w nocy ale może to by coś dało... Sama nie wiem. Mówią że w nocy mleko bardziej kaloryczne. Ciekawe czy Emilka w ogóle by chciała jeść jakby ją przystawić. No i też bym zrobiła badania krwi i mocz. Brawa za wzięcie się za siebie ![]() ![]() Haneczka, dobrze że już idzie ku lepszemu. Oby tak dalej. Ignaś zasnął pół godziny temu na drugą drzemkę. mógłby się już budzić powoli, bo będę się z nim bujać do 22... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Emiliii a ile dziecko waży i ma cm?
#3351 |
Zakorzenienie
|
Śliweczka, no to zakupy udane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
|
pól spaceru w wózku, pół w Tuli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Śliweczko Marcelka w sumie też nie lubi siedzieć w nieruszającym się wózku
![]() ![]() Brawo za basen ![]() ![]() Paulina fajnie, ze spacer się udał ![]() ![]() Emilii tak myślę i myślę o tych 50gramach w 3tygodnie i chyba faktycznie to mało... Kurczę nie wiem. Chyba faktycznie szukala bym pomocy u innych lekarzy? Moze ktoś spojrzał by na was innym "okiem"... Australia ja ostatnio wszamałam całe Merci w 2dni ![]() ![]()
![]() |
#3354 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Honcia, a już myślałam że M. tak potrafi sobie grzecznie siedzieć w stojącym wózku i oglądać świat z godzinę co najmniej, a Ty tu piszesz że z 5 minut wytrzyma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego Naj z okazji urodzin! I gratulacje wynajmu! Teraz wszystko się Wam pouklada ![]() Dziękuje za miłe słowa ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() Chyba tak właśnie zrobimy i pójdziemy do innego pediatry jeszcze. Dzisiaj był nawet dobry dzień, bo ładnie jadła ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Emilka ma 69 cm i 7 kg ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cholerka, po południu Marysia zaczęła częściej kichać i katar się pojawił... Pewnie od tatusia podłapała, bo on od weekendu łaził przeziębiony ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam za życzenia
![]() Honciu dokładnie ten model chcieliśmy, ale w końcu zdecydowaliśmy się na inny. I tak oto mamy tą kolubryne. Ehh żałuję. Australia ja żałuję że nie kupiłam używanego. Koleżanka dostała używany, a jest w super stanie ze nikt nie pozna ze to nie nowka. A banknoty w kieszeni zostają ![]() Jak to jest z tymi gilami? Jak były przezroczyste a są lekko zielone to się martwić czy cieszyc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Rozeznanie
|
Nikt nic? Ostatnia wieczorem I pierwsza rano? Źle się dzieje. Co ja mam czytac?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Konto usunięte
|
Brawo australia. Marysia nie dała Ci wymówek i zasnęła jak należy
![]() Ja z merci nie lubię tych czerwonych z czekolady deserowej. Najbardziej lubię nugatowe ![]() Oczywiście, cholercia ja zeżarłam już te wszystkie michałki. Naprawdę chciałam je sobie zostawić na 3 dni ale moja silna wola jest za silna i robi ze mną co chce... Lena ja bym się nie martwiła, bo zwykle katar pod koniec robi się gęstszy. No chyba że jest go dużo i trwa dłużej. A jak tam Wasz nowy domek? Dzieje się już tam coś? Sprzątacie? chudziaszek pisała na fb że Wojtuś miał wczoraj pierwszą przespaną noc ever. Kurczę, jak ja jej zazdroszczę! Dooobra, jedna pobudka też byłaby ok. ale nie co chwilę ![]() W ogóle kto wymyslił to powiedzenie że "śpi jak niemowlę"? Powinno być " śpi jak matka niemowlęcia" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.