![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Znalazłam fajny laktator, z opinii wynika, że działa
![]()
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym podnoszeniem nie ma co wpadać w paranoję, ale też nie ma co bawić się w udowadnianie, że w ciąży można i nic nie szkodzi i nosić jak wcześniej. Ja praktycznie nic nie dźwigam - nikt mi nie pozwala, czasami czuję się jak kaleka jak chcę komuś coś pomóc podnieść/ponieść i słyszę że nie mogę, ale lepiej w tą stronę niż narobić jakiś szkód tym że przecież mi wolno, bo ciąża to nie choroba. Inna sytuacja z dziećmi, chociaż tutaj też bym się starała unikać tego do minimum. lilka vanilka - i że co? zasysa się go i sam ciągnie?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
trzeba pompować
![]() Ten laktator też jest spoko. Wezmę też mini buteleczkę i wkładki wielorazowe, bo wczesniej wydałam majątek na jednorazowe...
#3334 |
Konto usunięte
|
My już po wizycie, mały jak zawsze ruchliwy, jeden pomiar dr musiał polować na odpowiedni moment
![]() Jest już na 100% chłopakiem i waży 320 g ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Magda ;)
|
Cytat:
A laktator ręczny znalazlam polecany za 40 zł, potem z kompa podrzucę link 😊 [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73266981]My już po wizycie, mały jak zawsze ruchliwy, jeden pomiar dr musiał polować na odpowiedni moment ![]() Jest już na 100% chłopakiem i waży 320 g ![]() Super, gratuluję 😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zadomowienie
|
Ja miałam ręczny Canpol za ok 4 dyszk i był ok
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Raczkowanie
|
hej laski mam pyt
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3338 |
Zadomowienie
|
Jak wyparzone, to chyba są ok. Ja bym zostawiła
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Raczkowanie
|
Wlasnue sie boje zostawic :
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zadomowienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73266981]My już po wizycie, mały jak zawsze ruchliwy, jeden pomiar dr musiał polować na odpowiedni moment
![]() Jest już na 100% chłopakiem i waży 320 g ![]() O jaki łobuziak ![]() Mi brzuch rośnie z dnia na dzień ![]() Ja kupuje różne drobiazgi na ali, ale laktatora chyba też bym nie kupiła z obawy na plastik i gumę z jakiego jest zrobiony. Te chińskie rzeczy mają specyficzny zapach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
wszechobecne partactwo w firmach ubezpieczeniowych mnie dobija
![]() Kupiliśmy auto i multibroker powiedział że jeśli chcemy obecne OC przepisać na siebie to musimy dopłacić 1400 zł, a nowe OC wyszło nam za 1300 zł. No to wypowiedzielismy umowę tamtego OC, zalatwilismy nowe, a dzisiaj przychodzi pismo z firmy ubezpieczeniowej (takie ich tempo), że możemy korzystać z ubezpieczenia wcześniejszego właściciela i w lipcu wystarczy że zapłacimy ratę w wysokosci 437zl. Czyli multibroker chciał nas zrobić w pompke, żeby sprzedać nowe OC. Mąż teraz próbuje się dowiedzieć czy może cofnąć tą rezygnację, a nowe OC dopiero zawarlismy także zawsze można cofnąć. No jednak 1300 zl, a 437... spora oszczędność. ![]() Siostra była na kawie dała mężowi 2 czekolady i mówi ' jak Marta będzie warczeć to rzuć w nią jedną' ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja z Alie po raz pierwszy zamawiałam i patrzcie co ![]() Siedzi i czeka w łóżeczku na Adasia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73271531]19t5d ![]() Ja z Alie po raz pierwszy zamawiałam i patrzcie co ![]() Siedzi i czeka w łóżeczku na Adasia ![]() ![]() oooo jaki duży ![]() ![]() A laktator ten kupię http://www.simed.pl/e-sklep/laktator...ny-lakta-mila/ jak będę potrzebowała czegoś więcej to po porodzie zainwestuję, ten jest tani i ma super opinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Rozeznanie
|
Ja mam ten elektryczny laktator który wygrałam w konkursie ale nie wiem czy wogole będe karmiła piersią wiec coś czuje ze szybko go sprzedam
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nie da się tego cofnąć, ale jesteśmy źli ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Rozeznanie
|
A ja się chciałam pochwalić ze mój Staś dostał się do przedszkola wiec od września przedszkolaczek
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3347 | |
Zadomowienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73271531]19t5d
![]() Ja z Alie po raz pierwszy zamawiałam i patrzcie co ![]() Siedzi i czeka w łóżeczku na Adasia ![]() ![]() No tak, bo my razem na 15.09 ![]() ![]() Ja mam połówkowe w 21+3, nie za pozno? No ale lekarz tak świadomie ustawil.. I druga sprawa, mam zwolnienje do 5.05, na wizyte ide 8.05, będzie mogl wystawić nowe za te dni wstecz?? Ja na ali swego czasu szalalam z ozdobami do paznokcim. Kiedys widzialam fajnego pluszaka, królika, muszę go znaleźć ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przepadłam, zwariowałam...Zakochałam się w wózku Mutsy Igo!!
![]() ![]() No meeeega mi się podoba, tylko niestety "lekko" przekracza mój budżet (całe szczęście, że Bugaboo Cameleon kompletnie do mnie nie przemawia ![]() ![]() ![]() A z poważniejszych spraw - wyszły mi jakieś bakterie w moczu (liczne) i kryształy kwasu moczowego (też liczne). Oczywiście pierwsze co, to uruchomiłam doktora google - i znowu się zestresowałam po tym co przeczytałam, zawsze coś, nudy nie ma w tej ciąży ![]() Na szczęście już w piątek mam wizytę, może jakoś wytrzymam... ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Też ostatnio próbowałam jedną sprawę załatwić "na myszy" ale kurde się nie udało ![]()
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() madziek - nie czytaj internetów, wizyta już nie długo ![]() poli - z tymi zwolnieniami to chyba jest trochę tak że co lekarz to swoje robi, jedni to praktykują a inny Ci powie że nie, najlepiej zadzwoń i dopytaj ![]() powiem Wam, że mi się w głowie nie mieści że człowiek tak człowiekowi wilkiem, rozumiem że gościu ma plany sprzedażowe i pewnie liczył że Warta nam pisma nie wyślę ![]() Ja jutro idę na krew, mocz i Coombsa, co prawda wizytę mam w przyszły piątek, ale nie wiem ile czeka się na wynik z Coombsa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Szkołę akurat wybrałam bezpłatną ale do głowy by mi nie przyszło że można ją odliczyć od podatku! Dzięki za info. Jednak nasze państwo potrafi czasem pozytywnie zaskoczyć. Ciuszki na razie w kolorach neutralnych, gdybym jednak musiała się przerzucić z samochodów na księżniczki to i tak będą pasować ![]() tmp_25679-IMG_20170426_2243581533440690.jpg Skorzystałam z promocji w 5-10-15 i powiem wam, że ciuszki wydają się fajne i dobrej jakości. Bodziak i pajac w tym samym wzorze (swoją drogą takie delikatne wzorki najbardziej mi się podobają, są dla mnie takie najbardziej dzidziusiowe) ale koszulka i spodenki z padną jak tylko zobaczyłam to po prostu musiałam kupić ![]() Dziewczyny, zostałam dziś piratem drogowym ![]() Miałam dziś dalej iść na zajęcia teoretyczne na prawo jazdy a tu dzwoni do mnie pan ze szkoły i pyta czy dojrzałam już do jazdy bo jak tak to on mnie zaprasza na pierwsze zajęcia praktyczne! Planowałam zaczynać po weekendzie majowym a tu taka niespodzianka. No i instruktor pogadał trochę, pokazał co i jak i puścił mnie na miasto! Sądziłam że najpierw będę się kręcić po placu a tu od razu ronda, skrzyżowania i godziny szczytu. Szok! Ale nikogo nie rozjechałam, samochodu nie rozbiłam a instruktor zawału nie dostał. Jestem z siebie dumna bo nawet nie miałam czasu się stresować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za następne. Słoń cudowny, ciuszki przepiękne. Gratuluję Stasiowi - przedszkolaczkowi.😊
A ja jadę do szpitala. Trzymajcie kciuki, bo ze stresu to się cała trzęsę.
#3353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ostatni dzien lata ciuszki sa ekstra! Potwornie mi miło ![]() To chyba znaczy, że zapowiada się z Ciebie dobry kierowca ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnidzienlata- ciuszki ekstra i gratuluję udanej pierwszej jazdy ![]() alllle okropna noc ![]() ![]() ![]() Nie mogłam wytrzymać i wysikałam się przed 5, a potem po 6 do kubeczka, a niby musi być 6 godzin bez wcześniejszego siusiania, ale wynik powinien być raczej wiarygodny, jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Raczkowanie
|
marttb ja dziś też miałam nieciekawą noc. Mąż pracował więc całe łóżko było dla mnie - zwykle spałam wtedy jak dziecko bo dużo miejsca i nikt kołdry nie zabiera ale dziś nie mogłam znaleźć sobie wygodnej pozycji, wierciłam się i kręciłam prawie do 1 a o 5 trzeba było wstawać do pracy. Ledwo się z łóżka zwlekłam. Jeszcze pogoda taka okropna jakby była jesień a nie wiosna! Wczoraj wracając do domu tak zmarzłam i zmokłam że długo się rozgrzać nie mogłam. No i przerzuciłam się z powrotem na zimowe buty, bo mi stopy zamarzają! Nie pamiętam takiego paskudnego kwietnia!
Powiedzcie mi czy jak wychodzicie z domu (niekoniecznie do warzywniaka za rogiem czy np. wyrzucić śmieci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Ja mam całą ciążową teczkę w torebce, a krewkarte w portfelu, który też zawsze w torebce. Bez niej wychodzę tylko z psem, w innych sytuacjach mam zawsze przy sobie
![]() umieram przez ten ból głowy. chciałam zmierzyć ciśnienie, ale tato w trasę zabrał cisnieniomierz..
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-04-27 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zadomowienie
|
Tez mam teczkę z dokumentami zawsze przy sobie.na dłuższe trasy tez książeczkę zdrowia Marty
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Magda ;)
|
Marta trzymam kciuki, żeby udało się coś zrobić z tym ubezpieczeniem
![]() Co do moczu to ja czytałam, że jak się wstaje w nocy to nie ma znaczenia i żeby pobrać próbkę jak faktycznie wstajesz, bo ona też nie może długo stać, powinno być ok ![]() NaamaH6669 gratuluję przedszkolaka ![]() Madzieek z tego co widzę to dużo osób ma problemy z bakteriami w moczu w ciąży, jedz dużo żurawinki, pewnie dostaniesz lek i będzie dobrze ![]() ostatni_dzien_lata słodkie ciuszki ![]() ja prawko mam już chyba 7 lat i podziwiam, że je robisz w ciąży ![]() ![]() ![]() Dziewczyny udało mi się zarejestrować na to echo serca w ramach nfz ![]() Zadzwoniłam do mojej ginki i zapytałam gdzie jeszcze mogę zrobić to badanie i ona mi podała namiary na szpital w Poznaniu. Zadzwoniłam tam i w końcu rozmawiałam z jakąś ogarniętą osobą ![]() Zapisała mnie na 4 maja, zrobią mi te badanie i wychodzę w ten sam dzień, nie muszę tam leżeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie miarodajny.Mi nigdy nie zdarzyło się utrzymać siusiu tak długo bo nawet i przed ciążą wstawałam w nocy.Ostatnio udało mi się utrzymać 4 godz ale myślałam że brzuch mi rozerwie.Ja też źle śpię ostatnio.Katar prawie przeszedł ale wczoraj kaszel mnie złapał że aż skurczu dostałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zadomowienie
|
Blond Princesska, w którym szpitalu w Poznaniu?na polnej?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.