![]() |
#3331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Rozumiem Cie, to rzeczywiscie wielki wydatek:/ nie wiem, serio nie wiem. Sama szczoteczka kosztuje prawie 300zl a w zestawie z irygatorem 429zl na allegro a w sklepie 499zl. Chyba zobacze jak mi pojdzie czyszczenie zabkow w srode po zalozeniu aparatów i wtedy zdecyduje, ale szczoteczke elektryczna na pewno sobie kupie. Moze nie na poczatek, bo nie wyobrazam sobie mycia wibrujaca szczoteczka
![]() ![]() Poza tym szykuje mi sie kolejny wydatek, bo mi uciekla wiewiorka na sklepie i jak sie nie znajdzie to bede musiala za nia zaplacic 350zl ![]() Wogole chcialam zauwazyc, ze dzis mija 5ty dzien separacji i jest to pierwszy dzien w ktorym prawie nic mnie nie boli, baaa nawet bylam u dentysty i wyleczylam sobie moja gorna 6tke na zywca! ![]()
#3332 |
Wtajemniczenie
|
tadaaam!! emeczka is back
![]() ![]() ![]() ![]() z nowości: wreszcie zamknęły mi się 2 szpary po wyrwanych zębach ![]() ![]() ![]() dziewczyny! nie ma co się bać wyrywania ![]() ![]() ![]() ![]() Aparat noszę ponad 13 miesięcy ![]() Jutro dam nowe zdjęcia ![]() ![]() buźki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Wtajemniczenie
|
A mnie przeraża też to że nie bede mogla przy aparacie myć zębów elektryczną szczoteczką... buuu...
Co do irygatora - mam...ale jakoś narazie nie korzystam. Wolę tradycyjne nici. Mama go jakiś czas temu kupiła (ma hopla na punkcie dbania o zęby...) i jest zadowolona. Dziewczyny a czy któraś z Was ma aparat kryształowy? (ten przezroczysty) Moj lekarz nie chce mi go założyć bo odobno można og bardzo łatwo uszkodzić... |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Emeczko jak dpbrze Cie tu widziec!))
heh zgadzam sie z Emcia ze znieczulenie jest kurcze gorsze... dobrze ze ci sie szapry amknely u mnie bije jz 7 miesiac atu nic ![]() przód juz raczej prostawy...ale reszta...buuuu no wlasmnie mycie bolacych zebow po zalozeniu aparatu jest tragedią. pamietam jak mnie cholernie bolaly, nie wiedzialam jak myc masakra to byla i tyle ja juz odliczam jeszcze tlyko 5 dni:P a tak w ogóle to lewą noga wstałam ![]()
#3335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
o iseniu tu sie zgodze jesli sama szczoteczka 3 stówy to lepiej juz dozbierac te 100 zł..
tlyko ze np ja w lazience miejsca nie mam;] heh i co teraz;P?
#3337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 |
Raczkowanie
|
a ja musze jechac znow do orto bo luk mi calego zamka na jedynce nie trzyma (tej krzywej) i juz wiem dlaczego mnie tylko jedna strona bolala a do tego gumka na czworce trzyma sie tylko dwoch haczykow
![]() I bede mogla jechac dopiero w przyszlym tygodniu bo moja orto jest na urlopie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja czekam az przestanie mnie boleć po wyrwanej 4 i lece na wyciski. No wlasnie z tego co wyczytalam, to wiekszosc z was wyciski miala robione przed usunieciem a ja na odwrot. Uwazam, ze to strata czasu, bo teraz musze czekac az mnie przestanie bolec, a po wyciskach znow czekac na założenie. A tak gdybym wyciski miala juz zrobione, to moglabym zalozyc juz teraz jak sie zagoi. Chyba dobrze mysle co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a wiecie, że myślałam o szczoteczce elektrycznej? na myśleniu się skończyło... aparat mam ponad rok i nadal myję zwykłą (tzn do aparatów, ale nie elektryczną). w sumie zęby mam zdrowe, więc zastanawiam się czy warto na pómetku kupować cały ten sprzęt ![]() miłego dnia ![]() smv - po 7 miesiącach też jeszcze miałam szpary po wyrwanych zębach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Raczkowanie
|
emeczka naprawde slicznie Ci sie prostuja ząbki
![]() Mam do Was pytanie.... wiem ,że nie mozna uzywcz zadnych wybielajacych past ,a czy np taka która usuwa odbarwienia typu denivit mozna?Chodzi o to ,ze pije kawę i nawet jak od razu umyje zeby to mam brazowe ligatury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Raczkowanie
|
Emeczko tobie tez ładnie sie zabki prostuja i widac ogromne zmiany jakie mialas w ciagu calego tego roku. Podobal mi sie ten twój miks fioletowo zółty. Poprostu super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Rozeznanie
|
Na allegro zestaw irygator plus szczoteczka można kupić za 340zł
http://www.allegro.pl/item270878162_...irygator_.html jest to chyba poprzedni model. Ja chyba zdecyduje się na zakup jak założe dolny łuk. |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Wtajemniczenie
|
prawie 15 tygodni z aparatem. 10 grudnia mam drugą wizytę. poniżej zdjęcie przed i obecnie
![]() ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Przyczajenie
|
![]()
czesc! jestem tu nowa;d a od razu wyskakuje z pytaniem bo...jets problem. mam miec zalozony aparat na stale na gore
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Przyczajenie
|
mozesz powiedziec ile zaplacilas i gdzie? bo m bardzi zaley tez bede miec prosze Cie bardzo.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
![]() Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Wpadłam do Was, żeby się podzielić swoją radością z prostych ząbków ![]() wiolsonek nie dramatyzuj, spójrz na to z innej strony, z metalem jest mniej problemów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
hehe sasiadów przystojnych brak;]
wiolsonek ja sie z moim TZ przez tydzenn nie calowałam bo nie umialam po prpstu jakos mi tak głupawo było hehe ale tearz nie czuje ap[aratu.. No trudno rodzicom podpadlas wiec musisz odbudowac ich zaufanie.. w sumie metal jets fajny bo mozna kolorami sie bawic ![]() emeczko kochana to mnie teraz pocieszylas ![]() ![]()
#3351 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze strasznie chaotycznie piszesz ![]() ![]() A tak apropos ciesz się, że i tak Ci sfinansują to leczenie moi napewno by mnie zagonili do prac chaupniczych, nie mówiąc juz o cofnięciu kieszonkowego dozywotnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Raczkowanie
|
A o to moje nowe gumaski. Tylko kolor zębów fatalny, ale w rzeczywistosci sa troszke bielsze.
Mam prośbę powiedzcie czy na mojej prawej jedynce z moim lukiem jest cos nie tak?? Bo mnie sie tak to wydaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Rozeznanie
|
ładniutkie gumki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A moje ząbki mają się dobrze, nadal się przesuwają (tak podobno ma być), dopasowują się do dolnej szczęki. Myślałam, że po zdjęciu będą już siedziały na miejscu, ale nie... Fotek jeszcze nie mam, zapomniałam ostatnio poprosić orto o te co mi robiła przed zdjęciem aparatu, ale jak będę miała więcej czasu (czyli w weekend) pobawię się z moim pseudo-foto-aparatem w telefonie i zrobię fotki. A masz aktualne zdjęcie swojego aparaciku? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Raczkowanie
|
Hej Aparatki
![]() Ale wam zazdroszczę że już macie aparaciki ![]() ![]() ![]() PS. Mam na roku dziewczynę, która mówi, że kolorowe gumeczki to w naszym wieku obciach ( nosi aparat na dół, górę ma już zdjętą) i zamierzam ją "nawrócić" ![]()
#3359 |
Zadomowienie
|
Hyhy mam 24 lata i wcale nie uważam że to obciach ;> i mam nadzieję, że tym razem nie oplotą mi zamków drutem tylko dadzą fajne gumki ;>
#3360 |
Zakorzenienie
|
oliwiakp jejciu dawaj no te gumasy! ssliczne po prpstu kurcze ale zaj..!! w zyciu takiego piknego kolorku nie widzialam. achhh zeby moja orto takowe miała
![]() co do tego łuku..faktycznie dziwnie wygląda ale tam gdzie on nie dotyka do konca zeba bedzie pod koniec jak ta druga strona sie pewnie z etak powiem 'wklęśnie' emeczka-100% zgody z Toba ![]() a gadka ze aparat to obciach-sorry... ja tak myslałam mając 14 lat teraz 22 mi dobija i czuje sie kurcze jka wybraniec ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.