Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-26, 20:44   #3331
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Rozumiem Cie, to rzeczywiscie wielki wydatek:/ nie wiem, serio nie wiem. Sama szczoteczka kosztuje prawie 300zl a w zestawie z irygatorem 429zl na allegro a w sklepie 499zl. Chyba zobacze jak mi pojdzie czyszczenie zabkow w srode po zalozeniu aparatów i wtedy zdecyduje, ale szczoteczke elektryczna na pewno sobie kupie. Moze nie na poczatek, bo nie wyobrazam sobie mycia wibrujaca szczoteczka bolacych zabkow, to chyba wole manualna
Poza tym szykuje mi sie kolejny wydatek, bo mi uciekla wiewiorka na sklepie i jak sie nie znajdzie to bede musiala za nia zaplacic 350zl
Wogole chcialam zauwazyc, ze dzis mija 5ty dzien separacji i jest to pierwszy dzien w ktorym prawie nic mnie nie boli, baaa nawet bylam u dentysty i wyleczylam sobie moja gorna 6tke na zywca!
Stary 2007-11-27, 00:04   #3332
emeczka
Wtajemniczenie

tadaaam!! emeczka is back daaawno mnie nie było, mam nadzieję że nie spalicie mnie za to na stosie właśnie mnie naszło, żeby poszperać w kompie, przy okazji przeszukałam dysk (bo jakiś czas temu wcięło mi połowę rzeczy, w tym fotki moich krzywulców przed założeniem aparatu) programik do odzyskiwania danych się postarał iii znalazł pamiętne fotki moich ząbków

z nowości: wreszcie zamknęły mi się 2 szpary po wyrwanych zębach jeszcze została jedna, ale odkleił mi się zamek i przerwa po wyrwanej piątce wróciła do poprzedniego stanu

dziewczyny! nie ma co się bać wyrywania do przeżycia, chyba gorsze jest znieczulenie niż samo wyrywanie trzeba sobie wybrać tylko dobrego, zaufanego dentystę dobra, poniżej moje krzywulce i ... prostulce (prawie...)?

Aparat noszę ponad 13 miesięcy

Jutro dam nowe zdjęcia a swoją stronkę o aparacie i z fotkami zaktualizuję wkrótce (to tak na wszelki wypadek, gdyby znalazł się ktoś kto tam zagląda )

buźki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed2.JPG (13,3 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przed3.JPG (16,1 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zeby.JPG (14,1 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dol1.jpg (33,5 KB, 71 załadowań)

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 06:08   #3333
Jula84
Wtajemniczenie

A mnie przeraża też to że nie bede mogla przy aparacie myć zębów elektryczną szczoteczką... buuu...
Co do irygatora - mam...ale jakoś narazie nie korzystam. Wolę tradycyjne nici. Mama go jakiś czas temu kupiła (ma hopla na punkcie dbania o zęby...) i jest zadowolona.

Dziewczyny a czy któraś z Was ma aparat kryształowy? (ten przezroczysty)
Moj lekarz nie chce mi go założyć bo odobno można og bardzo łatwo uszkodzić...
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 06:16   #3334
smv
Zakorzenienie

Emeczko jak dpbrze Cie tu widziec!))
heh zgadzam sie z Emcia ze znieczulenie jest kurcze gorsze...
dobrze ze ci sie szapry amknely u mnie bije jz 7 miesiac atu nic(
przód juz raczej prostawy...ale reszta...buuuu

no wlasmnie mycie bolacych zebow po zalozeniu aparatu jest tragedią. pamietam jak mnie cholernie bolaly, nie wiedzialam jak myc masakra to byla i tyle

ja juz odliczam jeszcze tlyko 5 dni:P
a tak w ogóle to lewą noga wstałam
Stary 2007-11-27, 06:20   #3335
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MrUfKa87 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cie, to rzeczywiscie wielki wydatek:/ nie wiem, serio nie wiem. Sama szczoteczka kosztuje prawie 300zl a w zestawie z irygatorem 429zl na allegro a w sklepie 499zl. Chyba zobacze jak mi pojdzie czyszczenie zabkow w srode po zalozeniu aparatów i wtedy zdecyduje, ale szczoteczke elektryczna na pewno sobie kupie. Moze nie na poczatek, bo nie wyobrazam sobie mycia wibrujaca szczoteczka bolacych zabkow, to chyba wole manualna
Poza tym szykuje mi sie kolejny wydatek, bo mi uciekla wiewiorka na sklepie i jak sie nie znajdzie to bede musiala za nia zaplacic 350zl
Wogole chcialam zauwazyc, ze dzis mija 5ty dzien separacji i jest to pierwszy dzien w ktorym prawie nic mnie nie boli, baaa nawet bylam u dentysty i wyleczylam sobie moja gorna 6tke na zywca!
Ja mam irygator i jestem bardzo zadowolona, jedzenie ma to do siebie, ze potrafi się w przedziwny sposób wkrecić w zamki, druty, czy pierścienie. Irygator działa w ten sposób, że siła wody wypłukuje nawet najmniejsze kawałki z nawet najodleglejszej szczeliny, a przy okazji masuje dziąsła co jest też chyba w naszym przypadku wskazane Moim zdaniem, jezeli zastanawiasz sie nad szczoteczką za 300zł to dozbieraj sobie i kup w zestawie, sto zł to już nie taka straszna róznica, a bedziesz napewno zadowolona. Ja nie pomyślałam odrazu i kupowałam oddzielnie i wyszło mi prawie 600zł i dodatkowo zagraca łazienke . Moim zdaniem lepiej troche poczekać i dozbierać i kupic konkret
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 08:08   #3336
smv
Zakorzenienie

o iseniu tu sie zgodze jesli sama szczoteczka 3 stówy to lepiej juz dozbierac te 100 zł..
tlyko ze np ja w lazience miejsca nie mam;] heh i co teraz;P?
Stary 2007-11-27, 08:24   #3337
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
tadaaam!! emeczka is back daaawno mnie nie było, mam nadzieję że nie spalicie mnie za to na stosie właśnie mnie naszło, żeby poszperać w kompie, przy okazji przeszukałam dysk (bo jakiś czas temu wcięło mi połowę rzeczy, w tym fotki moich krzywulców przed założeniem aparatu) programik do odzyskiwania danych się postarał iii znalazł pamiętne fotki moich ząbków

z nowości: wreszcie zamknęły mi się 2 szpary po wyrwanych zębach jeszcze została jedna, ale odkleił mi się zamek i przerwa po wyrwanej piątce wróciła do poprzedniego stanu

dziewczyny! nie ma co się bać wyrywania do przeżycia, chyba gorsze jest znieczulenie niż samo wyrywanie trzeba sobie wybrać tylko dobrego, zaufanego dentystę dobra, poniżej moje krzywulce i ... prostulce (prawie...)?

Aparat noszę ponad 13 miesięcy

Jutro dam nowe zdjęcia a swoją stronkę o aparacie i z fotkami zaktualizuję wkrótce (to tak na wszelki wypadek, gdyby znalazł się ktoś kto tam zagląda )

buźki
ale masz śliczne ząbki))) to już niedługo pewnie ściągasz prawda? noo piękne je masz
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 09:55   #3338
oliwiakp
Raczkowanie

a ja musze jechac znow do orto bo luk mi calego zamka na jedynce nie trzyma (tej krzywej) i juz wiem dlaczego mnie tylko jedna strona bolala a do tego gumka na czworce trzyma sie tylko dwoch haczykow
I bede mogla jechac dopiero w przyszlym tygodniu bo moja orto jest na urlopie
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 10:30   #3339
yyork
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
A mnie przeraża też to że nie bede mogla przy aparacie myć zębów elektryczną szczoteczką... buuu...
Dlaczego nie? Dziewczyny pisaly, ze mozna. Wlasnie sama chcialam sobie sprawic, mozecie jakaś polecić? Czy takie szczoteczki do 150 zl tez sa dobre, bo taka za 300 zl raczej odpada;/

A ja czekam az przestanie mnie boleć po wyrwanej 4 i lece na wyciski. No wlasnie z tego co wyczytalam, to wiekszosc z was wyciski miala robione przed usunieciem a ja na odwrot. Uwazam, ze to strata czasu, bo teraz musze czekac az mnie przestanie bolec, a po wyciskach znow czekac na założenie. A tak gdybym wyciski miala juz zrobione, to moglabym zalozyc juz teraz jak sie zagoi. Chyba dobrze mysle co
yyork jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 11:12   #3340
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cichy_podmuch_wiatru Pokaż wiadomość
ale masz śliczne ząbki))) to już niedługo pewnie ściągasz prawda? noo piękne je masz
dzięki no właśnie najgorsze jest to, że jeszcze rok noszenia przede mną bo ząbki wyglądają już ładnie, ale trzeba jeszcze sporo rzeczy ponaprawiać w moim zgryzie... teraz jesteśmy na etapie trzonowców (nawet te miałam koszmarnie pokrzywione). A przesuwanie trzonowców to po prostu katorga! po ostatniej wizycie ponad tydzień nie mogłam jeść nawet chleba, bo ból był tak silny. ale niech bolą ważne że się prostują, ot co no a potem naprawa reszty wad jakie u mnie są

a wiecie, że myślałam o szczoteczce elektrycznej? na myśleniu się skończyło... aparat mam ponad rok i nadal myję zwykłą (tzn do aparatów, ale nie elektryczną). w sumie zęby mam zdrowe, więc zastanawiam się czy warto na pómetku kupować cały ten sprzęt

miłego dnia

smv - po 7 miesiącach też jeszcze miałam szpary po wyrwanych zębach nie bój nic, zęby w końcu się zejdą

(...)

Stary 2007-11-27, 11:36   #3341
marcia_71
Raczkowanie

emeczka naprawde slicznie Ci sie prostuja ząbki

Mam do Was pytanie.... wiem ,że nie mozna uzywcz zadnych wybielajacych past ,a czy np taka która usuwa odbarwienia typu denivit mozna?Chodzi o to ,ze pije kawę i nawet jak od razu umyje zeby to mam brazowe ligatury
marcia_71 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-27, 13:39   #3342
oliwiakp
Raczkowanie

Emeczko tobie tez ładnie sie zabki prostuja i widac ogromne zmiany jakie mialas w ciagu calego tego roku. Podobal mi sie ten twój miks fioletowo zółty. Poprostu super
Stary 2007-11-27, 13:57   #3343
Martilla
Rozeznanie

Na allegro zestaw irygator plus szczoteczka można kupić za 340zł
http://www.allegro.pl/item270878162_...irygator_.html
jest to chyba poprzedni model.
Ja chyba zdecyduje się na zakup jak założe dolny łuk.
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 14:01   #3344
ojp
Wtajemniczenie

prawie 15 tygodni z aparatem. 10 grudnia mam drugą wizytę. poniżej zdjęcie przed i obecnie mniej więcej tak to wygląda teraz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prawie 15 tygodni.jpg (20,3 KB, 102 załadowań)

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 14:39   #3345
wiolsonek
Przyczajenie

GG do wiolsonek
Exclamation Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

czesc! jestem tu nowa;d a od razu wyskakuje z pytaniem bo...jets problem. mam miec zalozony aparat na stale na gore i chodiz ze ja cce taki mniej widoczny on jest za 2000 bo calkowici eniewidiczny za 2600 i moi rodizce nie chca sie zgodizc na niego. i ybloby ok gdybym im nie podpadla .teraz na mnie wscuekli nie chca mi takiego kupic bo ze za drogi i bo moje kumpele nosza normalny a ja wydziwiam no wiec postanowilam poszukac jaiegos tanszego. czy to mozliwe? ale z podrkesleniem zeby byl mniej widoczny! ile wy placiliscie? i to si enormalnie caluje jak sie taki aparat jak sie w ogole apat ma?xd i podobno nie mozna pic alkocholu bo zabrarwia? prosze odpowiedzcie szybko bo ja mam juz tlyko kilka dni i wizyta na ktorej bedzie zadecydwane. z gory dzikeuje
wiolsonek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-27, 15:00   #3346
wiolsonek
Przyczajenie

GG do wiolsonek

mozesz powiedziec ile zaplacilas i gdzie? bo m bardzi zaley tez bede miec prosze Cie bardzo.....
wiolsonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 15:23   #3347
AppleGirl
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Pamiętacie mnie jeszcze? Jak tam wasze postępy w leczeniu? Zdjęła już któraś z Was aparat od września?
Wpadłam do Was, żeby się podzielić swoją radością z prostych ząbków już nie pamiętam jak to jest mieć krzywe zęby.

wiolsonek nie dramatyzuj, spójrz na to z innej strony, z metalem jest mniej problemów Nie możesz przełożyć wizyty na późniejszy termin zamiast podejmować takie decyzje 'na szybko'?
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 16:34   #3348
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
o iseniu tu sie zgodze jesli sama szczoteczka 3 stówy to lepiej juz dozbierac te 100 zł..
tlyko ze np ja w lazience miejsca nie mam;] heh i co teraz;P?
Hehe, to się niestety musisz zainstalować w kuchni, albo ewentualnie u jakiegoś przystojnego sąsiada, bedziesz taką medyczną ciekawostką
Stary 2007-11-27, 16:42   #3349
oliwiakp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolsonek Pokaż wiadomość
mozesz powiedziec ile zaplacilas i gdzie? bo m bardzi zaley tez bede miec prosze Cie bardzo.....
metalowe aparaty bardzo ladnie sie prezentuja i wcale zle nie wygladaja. Ja za swoj za jeden luk zaplacilam 1500 zl. I bardzo jestem zadowolona z mojego rusztowania, choc widac go jak sie usmiecham. Idzie sie do niego przyzwyczaic, w niczym mi on nie przeszkadza Wiec nie musisz tak panikowac tylko pomysl jakie efekty moga byc po skonczeniu leczenia, a wizyte mozna przeciez przelozyc jesli jeszcze nie jestes zdecydowana.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-27, 16:43   #3350
smv
Zakorzenienie

hehe sasiadów przystojnych brak;]

wiolsonek ja sie z moim TZ przez tydzenn nie calowałam bo nie umialam po prpstu jakos mi tak głupawo było hehe ale tearz nie czuje ap[aratu..

No trudno rodzicom podpadlas wiec musisz odbudowac ich zaufanie..
w sumie metal jets fajny bo mozna kolorami sie bawic a jak zakladasz przezroczysty to upa blada bo masz te ligatury przezroczyste a on e i tak żółkną

emeczko kochana to mnie teraz pocieszylas) wiec czekam z utesknieniem na zamykanie tych nieszczesnych szpar
Stary 2007-11-27, 16:56   #3351
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez AppleGirl Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Pamiętacie mnie jeszcze? Jak tam wasze postępy w leczeniu? Zdjęła już któraś z Was aparat od września?
Wpadłam do Was, żeby się podzielić swoją radością z prostych ząbków już nie pamiętam jak to jest mieć krzywe zęby.

ja pamietam ;] jak zabki poka poka fotki ja dalej sie mecze orto tez juz nie wie co ma zrobic :P ogolnie masakra i nic wiecej ;] juz nawet nie licze na to ze szybko mi go zdejmie ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 17:01   #3352
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
czesc! jestem tu nowa;d a od razu wyskakuje z pytaniem bo...jets problem. mam miec zalozony aparat na stale na gore i chodiz ze ja cce taki mniej widoczny on jest za 2000 bo calkowici eniewidiczny za 2600 i moi rodizce nie chca sie zgodizc na niego. i ybloby ok gdybym im nie podpadla .teraz na mnie wscuekli nie chca mi takiego kupic bo ze za drogi i bo moje kumpele nosza normalny a ja wydziwiam no wiec postanowilam poszukac jaiegos tanszego. czy to mozliwe? ale z podrkesleniem zeby byl mniej widoczny! ile wy placiliscie? i to si enormalnie caluje jak sie taki aparat jak sie w ogole apat ma?xd i podobno nie mozna pic alkocholu bo zabrarwia? prosze odpowiedzcie szybko bo ja mam juz tlyko kilka dni i wizyta na ktorej bedzie zadecydwane. z gory dzikeuje

Kurcze strasznie chaotycznie piszesz , nie rozumiem rodzice się zgodzili na metal czy na tańszy z mniej widocznych, czyli np porcelane, a nie kryształ. Jeżeli będziesz miała porcelanę to co się martwisz ona jest mało widoczna Istnieje jeszcze mozliwość załozenia np na 1,2,3 porcelany a na 5 i 6 metalu wtedy jest też trochę taniej, a aprat jest duzo mniej widoczny niz przy zwykłym metalowym.

A tak apropos ciesz się, że i tak Ci sfinansują to leczenie moi napewno by mnie zagonili do prac chaupniczych, nie mówiąc juz o cofnięciu kieszonkowego dozywotnio
Stary 2007-11-27, 17:26   #3353
oliwiakp
Raczkowanie

A o to moje nowe gumaski. Tylko kolor zębów fatalny, ale w rzeczywistosci sa troszke bielsze.
Mam prośbę powiedzcie czy na mojej prawej jedynce z moim lukiem jest cos nie tak?? Bo mnie sie tak to wydaje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ghjk.JPG (120,9 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hjk.JPG (91,3 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ijkl.JPG (107,0 KB, 79 załadowań)
Stary 2007-11-27, 17:35   #3354
kingkong
Rozeznanie

ładniutkie gumki A z łukiem wszystko jest ok ja też tak mam pozdr
kingkong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 17:38   #3355
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
ło matko wiadomość zaszyfrowana? no dobra. wnioskuję że nie chcesz mieć metalowego, tylko taki w kolorze zębów albo przezroczysty. Ale Twoi rodzice stwierdzili że drogiego aparatu Ci nie kupią (czytaj tego przezroczystego, czyli kryształowego). hmm po pierwsze zastanawiam się czemu tak bardzo się zaparłaś żeby nie nosić metalu (jest opcja zamków mini, są mniejsze niż te normalne) widzisz, przezroczysty aparat ma wady: musisz uważać na to co jesz, żeby Ci się nie przebarwiły ligatury. Oczywiście, ligatury możesz nosić kolorowe, tylko wtedy jaki jest sens noszenia przezroczystego aparatu? druga rzecz: to nigdy nie jest tak, że aparatu W OGÓLE nie widać. masz rusztowanie na zębach, więc to że nosisz aparat będzie widoczne (fakt, mniej niż przy metalu, ale jednak). Tak się zastanawiam.. No bo jeśli uważasz że to obciach nosić metal na zębach, to przyjrzyj się ludziom w aparatach! możesz cudować z kolorami gumek (ligatur), zresztą na tym forum sporo jest dziewczyn, mających 20 lat i więcej i noszących kolorowe gumki na aparacie. No ale Twój wybór, chciałam Ci tylko mniej więcej pokazać że może warto zmienić decyzję? No i musisz pamiętać, że to Twoi rodzice płacą. To jest naprawdę masa kasy, bo oprócz samego aparatu, kosztują również wizyty, akcesoria typu szczoteczki itp, ewentualne wyrywanie zębów (jeśli ortodonta tego wymaga). Powiem Ci szczerze: przemyśl sobie spokojnie o aparacie, nie pali się, 2 tygodnie Cię nie zbawią. Tak na koniec powiem Ci tylko że jak poczytałam sobie opinie o jednym i drugim rodzaju aparatu, a potem przemyślałam na spokojnie, zdecydowałam się na metal (a początkowo też nie chciałam go nosić). no ale pamiętaj że to Ty go będziesz nosić przez 2 lata

(...)

Stary 2007-11-27, 17:51   #3356
kingkong
Rozeznanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
ło matko wiadomość zaszyfrowana?
hheh
kingkong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 18:08   #3357
AppleGirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
ja pamietam ;] jak zabki poka poka fotki ja dalej sie mecze orto tez juz nie wie co ma zrobic :P ogolnie masakra i nic wiecej ;] juz nawet nie licze na to ze szybko mi go zdejmie ;]
Kasiek a myślałam, że Ty jesteś już dawno po zdjęciu, masz bardzo złośliwe zęby Dużo jeszcze zostało Ci czasu do dobicia do 2 lat? Nie no mam nadzieję, że nie jest aż tak źle jak piszesz ;]
A moje ząbki mają się dobrze, nadal się przesuwają (tak podobno ma być), dopasowują się do dolnej szczęki. Myślałam, że po zdjęciu będą już siedziały na miejscu, ale nie... Fotek jeszcze nie mam, zapomniałam ostatnio poprosić orto o te co mi robiła przed zdjęciem aparatu, ale jak będę miała więcej czasu (czyli w weekend) pobawię się z moim pseudo-foto-aparatem w telefonie i zrobię fotki. A masz aktualne zdjęcie swojego aparaciku?
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 18:11   #3358
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

Hej Aparatki

Ale wam zazdroszczę że już macie aparaciki . Ale mam nadzieje że za tydzień góra dwa do was dołączę . Już mam wyrwane co trzeba kieł odsłonięty wiec tylko tylko czekam na separacje i wio . Jutro mam właśnie wizytę i mam nadzieje że Orto weźmie się za konkrety. Niestety zdjęć na razie nie wkleję, muszę dojrzeć do tej decyzji, żeby pokazać światu swój szeroki uśmiech.

PS. Mam na roku dziewczynę, która mówi, że kolorowe gumeczki to w naszym wieku obciach ( nosi aparat na dół, górę ma już zdjętą) i zamierzam ją "nawrócić"
Stary 2007-11-27, 18:15   #3359
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Hyhy mam 24 lata i wcale nie uważam że to obciach ;> i mam nadzieję, że tym razem nie oplotą mi zamków drutem tylko dadzą fajne gumki ;>
Stary 2007-11-27, 18:44   #3360
smv
Zakorzenienie

oliwiakp jejciu dawaj no te gumasy! ssliczne po prpstu kurcze ale zaj..!! w zyciu takiego piknego kolorku nie widzialam. achhh zeby moja orto takowe miała
co do tego łuku..faktycznie dziwnie wygląda ale tam gdzie on nie dotyka do konca zeba bedzie pod koniec jak ta druga strona sie pewnie z etak powiem 'wklęśnie'

emeczka-100% zgody z Toba

a gadka ze aparat to obciach-sorry... ja tak myslałam mając 14 lat teraz 22 mi dobija i czuje sie kurcze jka wybraniec

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości