Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-23, 15:08   #3331
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Hej dziewczyny!

Leżę i pachnę nenene

Black ja rownież bym się nie zgodziła na obrót przez brzuch. Znam kilka przypadkow obrotu na tym i nawet nieco późnyniejszym etapie ciazy wiec trzymam kciuki by sie udało. Zwłaszcza ze gigantem jeszcze nie jest. Podobno sa jakieś ćwiczenia by zachęcić maluszka do obrotu?

22.02.2016 Hania
36/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 15:13   #3332
gornek
Zakorzenienie

Ja jestem dzisiaj tak zdechła,ze nie jestem w stanie nic odpisać. Nawet nie mam weny :/
Aniu gratuluje kredytu, w końcu sie doczekałas
Black niby ma jeszcze troche czasu dzieciaczek,zeby sie obrócił, trzeba być dobrej myśli
Melka piękny pokoik, zazdroszczę bo u nas w sypialni stanie tylko łóżeczko bo na wiecej rzeczy nie ma miejsca
Idę sie położyć i moze zasnę, bo zasypiam nawet robiąc obiad.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 15:13   #3333
talusiax33
Zadomowienie

Dziewczynki ☺ pochłonięta jestem zakupami. Już się temat nie raz pojawił ale zapytam.. Te które zamawiały rożki. Jakie brałyście? Minky (żeby można było wykorzystać na kocyk) czy zwykłe? Z usztywnianem czy bez? Im dłużej myślę tym bardziej głupiej 😀

Esor - Super, że ma Ci kto pomoc przy Hani a Ty możesz spokojnie odpoczywać, żeby się nie przemęczać
Ja dziś też leżę i pachne, brzuch mnie coś boli więc wolę dmuchać na zimne ☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 15:13   #3334
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Black a czemu jest niebezpieczny taki obrót?

Jest ryzyko i dla dziecka, i dla matki. Może dojść do uszkodzenia macicy, do uszkodzenia łożyska lub pepowiny. Więc już na wstępie powiedziałam, że nie. Jestem fanką SN, ale nie kosztem mojego czy małej zdrowia...

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 15:15   #3335
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Black tez bym sie w życiu nie zgodziła, mam nadzieje ze malutka jeszcze Ci sie obróci

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 15:15   #3336
BlackSanctum
Zakorzenienie

Znowu to samo, co 4 lata temu. Ja to mam szczęście. 😂

Stary 2017-03-23, 15:22   #3337
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Znowu to samo, co 4 lata temu. Ja to mam szczęście. 😂

To u Ciebie córka się obróciła na sam koniec prawda?
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-23, 15:23   #3338
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
To u Ciebie córka się obróciła na sam koniec prawda?
Ta. Cudem. 39tc. Tylko teraz ma czas do 38, bo cukrzyca ciążowa...

Stary 2017-03-23, 15:23   #3339
decorail
Zakorzenienie

To ja pojechałam ostro na szmacie Umyłam kuchnię łącznie z lodówką, a potem podłogi na kolanach W ogóle tak mi pachną wszelkie detergenty! Płyn do naczyń, do mycia podłóg - fazę mam taką, że bym mogła leżeć ze szmatą od podłogi i wdychać jej zapach

Talusia - ja mam jeden rożek nieusztywniany, na razie chyba więcej nie kupię nie jest z minky, ale też może być kocykiem nam na SR położna odradzała usztywniane, że niby dzieci ich nie lubią, ale wiadomo, że to tylko opinia

Black - pewnie znowu fiknie na sam koniec główką w dół i tego Ci życzę w sumie to niech już fika
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 15:25   #3340
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
To ja pojechałam ostro na szmacie Umyłam kuchnię łącznie z lodówką, a potem podłogi na kolanach W ogóle tak mi pachną wszelkie detergenty! Płyn do naczyń, do mycia podłóg - fazę mam taką, że bym mogła leżeć ze szmatą od podłogi i wdychać jej zapach

Talusia - ja mam jeden rożek nieusztywniany, na razie chyba więcej nie kupię nie jest z minky, ale też może być kocykiem nam na SR położna odradzała usztywniane, że niby dzieci ich nie lubią, ale wiadomo, że to tylko opinia

Black - pewnie znowu fiknie na sam koniec główką w dół i tego Ci życzę w sumie to niech już fika
padłam !
Stary 2017-03-23, 15:44   #3341
Melka88
Zakorzenienie

Gornek, przez Ciebie dzisiaj na obiad zeżarłam tego Chicken Caesara Jakie to było dobre !

Cytat:
Mój miszczuniu !!!!
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2017-03-23 o 15:46
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-23, 15:47   #3342
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Cześć ! Mogę dołączyć? Nazywam się Justyna, mam 19 lat, przewidywany termin z OM - 7 maj, ale ze względu na cukrzycę mogę mieć wcześniej zakończoną ciążę i zastanawiałam się do którego miesiąca mogę się zapisać, stwierdziłam, że lepszy będzie ten na który mam termin

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:

Ciąża z cukrzycą nie zawsze jest kończona wcześniej, chyba, że już jest stwierdzona makrosomia, ale nieco za wcześnie żeby móc to stwierdzić

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 15:53   #3343
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:

To tzrymamy żeby i tym razem zrobiła mamie psikusa
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 15:57   #3344
emi_lka
Zakorzenienie

Melka, śliczny pokoik. U nas stopniowe zmiany - wczoraj z sypialnio-pracowni wyszła drukarka (z miejsca na łóżeczko), mogę więc zamawiać łóżeczko ;-)

Zostało mi do uprania jeszcze kilka kocyków i ciemniejszych ubranek. Plus całe prasowanie, ale nie ma tego wbrew pozorom dużo - chyba obiorę strategię prasowania na siedząco - tylko, że ja mam dość długą deskę i chyba nie jestem w stanie dosięgnąć do narożnika, który jest przydatny...

Cytat:
Jestem po wizycie. Mała waży 2kg i jest ułożona miednicowo. Czekamy. Może jeszcze się obróci. 🤔

Mój ginekolog proponuje w razie czego próbę obrotu przez brzuch, ale przykro mi, nie zgodzę się i już mu to powiedziałam... Taki obrót jest niebezpieczny dla mnie i dla małej. Nie ma mowy.
Ja mam wizytę o 18.30. Leonek wierci się, wypycha i wypina bardzo. Brzuch cały czas mi się trzęsie...

Z okazji wizyty zrobiłam sobie dziś domowe spa - udało mi się nawet oporządzić paznokcie u stóp! Sukces!

Co do ułożenia, to w mojej książce ciążowej jest przykład takiego ćwiczenia na obrócenie dziecka (do wykonywania 3 razy dziennie po 10 minut). Ułożyć się na podłodze na 4 poduszkach pod miednicą, tak, żeby dół brzucha był wyraźnie wyżej niż żołądek. Nie pamiętam podstaw teoretycznych tego ćwiczenia, ale ponieważ nie jest inwazyjne, to chyba można spróbować bez tej wiedzy

Na obrót przez brzuch bym się nigdy nie zdecydowała...

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Dziewczynki  pochłonięta jestem zakupami. Już się temat nie raz pojawił ale zapytam.. Te które zamawiały rożki. Jakie brałyście? Minky (żeby można było wykorzystać na kocyk) czy zwykłe? Z usztywnianem czy bez? Im dłużej myślę tym bardziej głupiej 😀

Esor - Super, że ma Ci kto pomoc przy Hani a Ty możesz spokojnie odpoczywać, żeby się nie przemęczać
Ja dziś też leżę i pachne, brzuch mnie coś boli więc wolę dmuchać na zimne 

Ja kupuję rożko-kocyk minky, bez żadnego usztywnienia, żeby go potem wykorzystać jako kocyk.

Cytat:
Zainspirowałaś mnie. Ja dziś z wyjątkiem kąpieli cały dzień siedzę przy biurku, więc takie ćwiczenie fizyczne może być dla mnie super super!
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 15:58   #3345
bunnybe
Zadomowienie

Talusia ja mam rozek z minky z wkladana mata kokosowa wiec mozna uzywac usztywnianego lub mnie a pozniej tez jako kocyk
Decorail Ty sajkolko
Black masz charakterne corki na to wychodzi tez bym sie nie zdecydowala na to odwracanie w brzuchu

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-03-23, 15:59   #3346
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość

Ciąża z cukrzycą nie zawsze jest kończona wcześniej, chyba, że już jest stwierdzona makrosomia, ale nieco za wcześnie żeby móc to stwierdzić
Ja mam też inne problemy zdrowotne i dlatego mój lekarz dał czas do 38tc. Myślę, że on wie najlepiej, jaką decyzję podjąć. A ciąża z cukrzycą bardzo często jest kończona przed terminem, ponieważ pod wpływem niewłaściwego wydzielania się insuliny może się starzeć łożysko, a sama w sobie insulina działa jak steryd na dziecko - dlatego często dzieci rodzą się albo za duże, albo za małe, bo może też hamować wzrost, nie tylko go prowokować.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2017-03-23 o 16:02
Stary 2017-03-23, 16:01   #3347
CamomileS
Zadomowienie

Też tak macie że im bardziej się staracie jeść czysto tym gorsza hemoglobina?
Ja wcześniej jadłam dużo warzyw, zielone koktajle i hemoglobina 11.2 w krytycznym momencie 10.7, a jak olalam temat i się.na tym nie skupiam tylko jem na co mam ochotę to mam 12.1

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 16:02   #3348
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja te ćwiczenia robię już ze 2 tygodnie, odkąd poczułam, że córka zmieniła ułożenie z główkowego na miednicowe... Na razie mała nie korzysta... Wczoraj też od razu dałam jej dużo miejsca do obrotu, jak coś tam próbowała działać i miałam nadzieję, że się udało - ale jednak okazało się, że nic z tego. No zobaczymy.

No i moje córki charakterne, starsza to wiadomo, że petarda, młodsza chyba też.
Stary 2017-03-23, 16:04   #3349
marg0lcia
Zadomowienie

Kiwaczka ja mam dwie, ale chcę kupić jeszcze jedną, z tą po porodzie to różnie może być, możliwe że już do niczego nie będzie sie nadawać.

Ania no pójdę na te warsztaty, bo już sie zapisałam, najwyżej wyjdę wcześniej, jak mówisz I gratki odnośnie kredytu mam nadzieję, że jak my się za tym ruszymy, to też nam się uda

Cytat:
Powiem Wam, tak całkiem szczerze, że ja nie lubię ciąży. Zwłaszcza trzeciego trymestru. Jestem typem osoby, który bardzo sobie ceni swoją przestrzeń osobistą i poniekąd ciąża ją narusza. Nigdy nie zrozumiem zachwytu tym stanem - co jest fajnego w wiecznie zgniecionych wnętrznościach, bolących bez powodu kościach, pękającej skórze na brzuchu, puchnięciu od nadmiaru wody i mega ciężkiej miednicy? Nic, dla mnie to naprawdę nic sympatycznego... Za to samo w sobie macierzyństwo jest magiczne i warto się "poświęcić" przez te 9 miesięcy, aby zostać mamą... Jednak nie zmienia to dla mnie faktu, że sama w sobie ciąża to bardzo kiepski stan i bardzo ograniczający. To samo zdanie miałam na temat pierwszej ciąży, która jednak przebiegała u mnie o wiele lepiej.

Fartuszku, u mnie też jest o wiele gorzej. Jestem bardziej obolała, moje zdrowie co chwilę podupada, cukrzyca ciążowa, rozsypana tarczyca, wariujące hashimoto... No ale, czekam na końcówkę.
O to to, popieram! I tak jak napisała Fartuch, że fajnie czuć ruchy dziecka, ale nic poza tym! Ja dziś wyszłam na miasto i myślałam, że umrę. Po 2h musiałam wrócić do domu, bo miałam wrażenie ze zemdleję za chwilę. Na autobus szłam 30min!!!! To mój rekord. Przed ciążą ta droga zajmowała mi 10min. Porobię coś 5min i jestem zasapana. Wkurza mnie to.

Talusia ja też byłam przekonana, że to mężczyźni są zawsze chętni i gotowi, a tu jednak jest inaczej... Rozmawiałam z nim wcześniej, ale to nic nie dało, wrócę do tematu po porodzie, jak już będzie można sie kochać Nie ukrywam, że przez brak seksu jestem bardziej nerwowa. Nie od czapy jest przysłowie, że kobieta która jęczy w nocy, nie warczy w dzień

Ja mam rożek zwykły z usztywnieniem, ale można je wyjąć, boję się na początek wziąć takie maleństwo i dla własnego komfortu wybrałam taki, później posłuży jako mata do leżakowania

Mohnka jak za dużo chodzę, to też mi twardnieje, wtedy muszę usiaść i się wyluzować, pooddychać i jest spoko

Decorail jakbym jeszcze miała faceta, który by mnie zaspokajał, to mogłabyś zazdrościć dobrze, że teraz nie mam siły, ale drugi trymestr, to myślałam, że eksploduję

Cytat:

Marta ja się boję, że on chciał dziecko i już, wiesz... że będziemy to robić tylko wtedy, jak bedziemy chcieli dziecko. Dla mnie to jest niepojętne, że np przez miesiąc on nawet nie próbuje. Jeszcze gdybym wcześniej miała takie doświadczenia, to ok, może nie ejst zbyt atrakcyjna, ale jak wspomniałam wcześniej- było super, pożądanie z obu stron. Teraz tż też mnie zapewnia, że mu się podobam, ale ja tego nie czuję...

Melka piękny pokoik a w fotelu to już sie zakochałam

Ooo matko nadrobiłam i odpisałam

I żebyście nie myślały, że mi nie zalezy na Tż, po prostu sfera seksu mnie wkurza, a poza tym wybrałam go, bo jest opiekuńczy, rodzinny, taki ciepły, czasem chciałabym, żeby był bardziej stanowczy czy coś, ale nie ma ideałów

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-23, 16:08   #3350
decorail
Zakorzenienie

I'm not crazy, I'm just pregnant Już się nie mogę doczekać szorowania szafek w kuchni i łazience
Stary 2017-03-23, 16:10   #3351
talusiax33
Zadomowienie

Decorail - Szalona mamuśka 😀 skąd Ty na to wszystko miałaś siły? U mnie dziś totalna niemoc.. może jutro będzie lepiej
Myślałam o usztywnianym ale tylko że względu na to jak moja babcia np będzie chciała wziąć maleństwo i będzie jej łatwiej hmm sama nie wiem, zgłupiałam. Nam też na SR odradzali usztywniony bo maleństwo musi się samo wkomponować a nie żeby miało coś twardego pod pleckami

Justyna - Witaj pewnie, że możesz się przyłączyć. Im nas więcej tym lepiej 😀

Emilka - Czekamy na dobre wieści jak wrócisz z wizyty
No właśnie zastanawiam się i myślę, usztywnienie zawsze można wyciągnąć i będzie bez.
Myślę i myślę nad tym minky hmm 😀

Halo halo kto lubi zakupy w HM? 😀 wyczytałam i nawet sprawdziłam (faktycznie działa) zamiast 164zł mam do zapłaty tylko 95zł. A i wliczają sie każde ciuszki, nie tylko dziecięce. Może któraś z Was też skorzysta ☺ Wkleje Wam całość jak to pewna dziewczyna opisała:
"Kochane jeśli planujecie robić zakupy dla dzieciaczków w najbliższym czasie (szybkim czasie,gdyż pewnie niebawem zorientują się na stronie hm że jest błąd) to proponuje włożyć zakupy za min.150 i wtedy jest -20% na kod 0052....ale najważniejsze w tym jest że na zakup poniżej 150 zł jest zniżka -10% na kod 0044 i wczoraj była jeszcze promocja -15% i darmowa dostawa na kod 0028 i jedyne co trzeba zrobić to wpisać najpierw ten kod na -10% naliczy się zniżka, następnie się wylogować i dodać kolejny kod po uprzednim usunięciu tamtego...ten na -20% i znowu się wylogować i przy ostatnim logowaniu wpisać ostatni kod ten na -15% i darmową dostawę...i nalicza się -45% za zakupy Ja zamiast 399 zl mam do zapłaty 206 zł Polecam i życzę udanych zakupów "

Edytowane przez talusiax33
Czas edycji: 2017-03-23 o 16:12
Stary 2017-03-23, 16:12   #3352
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam też inne problemy zdrowotne i dlatego mój lekarz dał czas do 38tc. Myślę, że on wie najlepiej, jaką decyzję podjąć. A ciąża z cukrzycą bardzo często jest kończona przed terminem, ponieważ pod wpływem niewłaściwego wydzielania się insuliny może się starzeć łożysko, a sama w sobie insulina działa jak steryd na dziecko - dlatego często dzieci rodzą się albo za duże, albo za małe, bo może też hamować wzrost, nie tylko go prowokować.
oczywiście, lekarz wie zawsze co jest najlepsze tylko, że sama cukrzyca nie jest wskazaniem do indukcji porodu, bez innych czynników nie jest kończona wcześniej ale rozumiem, że tutaj mają też wpływ inne problemy ze zdrowiem

Talusia - dziękuję za miłe powitanie !

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność

Edytowane przez justyna_bokszczanin
Czas edycji: 2017-03-23 o 16:13
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 16:21   #3353
marg0lcia
Zadomowienie

Talusia ja już dostałam zakaz kupowania ubranek

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-03-23, 16:26   #3354
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Haha ja też 😂 sprawdziłam tylko czy rabat działa i nic nie zamawiam ale może akurat którejś z Was się przyda. Narazie dziś skupiam się całkowicie na wyprawce, chce zamówić wszystko co zostało mi na liście a jak zostaną jakieś pieniążki to wtedy odwiedzę hm 😀

Wyprosiłam męża i ma dziś przywieźć łóżeczko od teściów, będziemy skręcać 😍 co prawda materacyk przyjdzie dopiero w przyszłym tygodniu ale co tam

Stary 2017-03-23, 16:30   #3355
CamomileS
Zadomowienie

Jakby ktoś chciał kupować ciuszki online w H&M to moim zdaniem rozmiar 56 jest zawyzony

Stary 2017-03-23, 16:31   #3356
Konto usunięte

zrobiłam na obiad gołąbki i przy okazji wysprzątałam całą kuchnie znowu... a miałam nic dziś nie robić
poszłam pod prysznic i zauważyłam że na lewym pośladku zrobiły mi się "piękne" filoletowee rozstepy

witam nową mamusie
Stary 2017-03-23, 16:35   #3357
decorail
Zakorzenienie

Camomiles - w ogóle te rozmiary to co firma to zupełnie inne rozmiary - jedne półśpiochy 50 są większe niż 56 z innej firmy
Stary 2017-03-23, 16:46   #3358
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Jakby ktoś chciał kupować ciuszki online w H&M to moim zdaniem rozmiar 56 jest zawyzony

Właśnie mnie się wydawało odwrotnie, że h&m ma zaniżoną rozmiarówkę... Mam kilka rzeczy dla Małej od nich i są takie maluśkie

Stary 2017-03-23, 16:51   #3359
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Melka śliczny pokoik

Dziewczyny jedziemy do doradcy, dostaniemy kredyt Dostał dzisiaj decyzje, turlam się z radości

Wysłane za pomocą mTalk
Super! 😍😍😍
Cytat:
Napisane przez justyna_bokszczanin Pokaż wiadomość
Cześć ! Mogę dołączyć? Nazywam się Justyna, mam 19 lat, przewidywany termin z OM - 7 maj, ale ze względu na cukrzycę mogę mieć wcześniej zakończoną ciążę i zastanawiałam się do którego miesiąca mogę się zapisać, stwierdziłam, że lepszy będzie ten na który mam termin

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Witamy!! 🌸🌸🌸
Cytat:
Dziewczynki, ja te ćwiczenia robię już ze 2 tygodnie, odkąd poczułam, że córka zmieniła ułożenie z główkowego na miednicowe... Na razie mała nie korzysta... Wczoraj też od razu dałam jej dużo miejsca do obrotu, jak coś tam próbowała działać i miałam nadzieję, że się udało - ale jednak okazało się, że nic z tego. No zobaczymy.

No i moje córki charakterne, starsza to wiadomo, że petarda, młodsza chyba też.
Kochana.. Cóż można napisać.. Cieszmy się, że cała i zdrowa. Trzymajmy kciuki, żeby się obróciła 😘😘😘😘
Cytat:
Jesteśmy dwie 😀😀 ja też bym klikała w internetach 😂
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7217353 6]zrobiłam na obiad gołąbki i przy okazji wysprzątałam całą kuchnie znowu... a miałam nic dziś nie robić
poszłam pod prysznic i zauważyłam że na lewym pośladku zrobiły mi się "piękne" filoletowee rozstepy

witam nową mamusie [/QUOTE]
Haha ja na biodrach mam zebrę 😂😂 w ogóle pępek mi się rozszedł już .. I myślę, czy jak urodze to będzie taki obwisły.
Myślę też o biuście. Nie będzie już nigdy taki jędrny 😩

Zjadłam obiad od rodziców. Pękam! Ale nie oddałam im termosu bo mam jeszcze trochę na później 😂 a oddam dopiero pusty 😂😂😂

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 16:51   #3360
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie mnie się wydawało odwrotnie, że h&m ma zaniżoną rozmiarówkę... Mam kilka rzeczy dla Małej od nich i są takie maluśkie
No to teraz namieszalysmy
Ja kupiłam pajace 56 i są większe niż te np z pepco

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości