Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-10, 06:54   #3331
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cha_aga mój Mateusz też rwie się do stawania, ale żeby złapać się czegoś jak twój, ale klękać na kolankach jeszcze nie potrafi . Oczywiście iść trzymany za ręce też potrafi, ale nie pozwalam tak go forsować. Wszystko samo przyjdzie nie ma co się śpieszyć.

Mądry tż nakarmił wczoraj na wieczór Matiego flipsami i wypił tylko odrobinę mleka i o 23.00 obudził się z płaczem bo bolał go brzuszek. Biedny zadzierał nóżki z bólu, ale mam w zanadrzu plantex i mu przeszło także spał do 4.00rano obudził się głodny i później na dobre wstał o 6.45.

Masiek też się ciesze, że z synkiem siostry jest już dobrze .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 11:52   #3332
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Co tu dzisiaj tak pusto wszyskie na spacer uciekły ja też zaraz idę bo rano poleciałam na swoje pierwsze jazdy i jeszcze żyje i powiem wam szczerze nie było żle jak na pierwszy raz facet był zadowolony

U nas dziś w nocy spoko jedna jedzonko i dalej do rana spanko miałyśmy całe łózko dla siebie ale już dziś wraca do nas tatuś już nam troche tęskno było. Dobra spadam dać Pati obiadek i na dwór bo dziś ładna pogoda u nas
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 13:47   #3333
fruzienka
Zadomowienie

GG do fruzienka

Witam wszystkie mamusie
przyznam sie bez bicia ze podczytuje Was od poczatku starego watku i od samego poczatku Wam kibicuje Wasze dzieciaczki sa wspaniale... sama nie jestem mamusia, jedynie chrzestna malego urwisa Wiktorka styczniu bedzie mial 3 latka, jak ten czas leci
ujawniam sie, bo chcialam tylko 1 rzecz dopowiedziec Meme - Wiktor tez nie potrafil raczkowac i zloscil sie strasznie jak go ktos zmuszal, plakal strasznie. radzil sobie podobnie jak Twoj synek - na jednym posladku zasuwal i w koncu moja siostra przestala go zmuszac do normalnego raczkowania, pozwolila mu radzic sobie po swojemu, ominal ten etap i zaczal chodzic normalnie. nie znam sie na tym, ale chcialam Cie pocieszyc, uszka do gory, "chodzenie" na posladku tez jest fajne
pozdrawiam wszystkie mamusie, ogromne buziole dla cudownych maluszkow od wirtualnej "cioci" Fruzienki

fruzienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 19:18   #3334
agika11
Zadomowienie

Cześć kochane, stęskniłam się za wami bardzo. Jestem w końcu z powrotem, ale strasznie zmęczona więc tylko na chwilunię. Dodam, że wróciłam o 2 nad ranem (samolot miał opóźnienie) i wstałam o 5 rano. W pracy byłam o 6.40 Wiem to nie jest normalne
Możecie sobie wyobrazić jak bardzo stęskniłam się za moimi chłopakami. A już za KAmilkie strasznie, okrutnie. JAk na niego patrzyłam po powrocie to mi łezki poszły.
A tak wogóle to on też śmiga po całym domu-przesuwając się. Ulubione przedmioty: DVD, kwiatek, kapcie . Potrafi już podnieść się do pozycji raczkowanie, ale nie bardzo wie co dalej zrobić Kochany nasz, normalnie nie możemy się nadziwić jak szybko się zmienia i rośnie.

Meme - wracając do kawci - to ja piję bezkofeinową JAcobs. Jest rozpuszczalna i parzona. JAk dla mnie smakuje identycznie jak normalna kawa. Polecam
Idę spać. Jutro jedziemy na 18 brata, a pojutrze na 15 bratanicy Impra za imprą
Stary 2006-11-10, 20:30   #3335
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Przywitam się i znikam bo TŻ okupuje komputer. Może wpadne jutro. Buziaki. Witaj Agika.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 20:47   #3336
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Fruzienko.

Agiko miło, że już jesteś z powrotem z nami . Jeny ale Ty to masz pałera tak tyrać muszą Ci nieźle płacić .

Chciałam się Was zapytać w jakich godzinach śpią Wasze dzieci w dzień?

Mati znowu co chwile budzi się z płaczem chyba znowu boli go brzuszek, ale oprócz mleka i obiadku, a i jabłka nic dzisiaj nie jadł nie mam pojęcia od czego.
Uciekam bo jak u Joasi tż musi pracować na kompie, przyjemnych snów .
Stary 2006-11-10, 21:04   #3337
ch_aga
Zadomowienie

W dzień Mateuszek śpi najpierw około 9.00 pół godzinki a popołudniu między 12.00 a 13.00 i zależy ile pośpi, jeśli na dworzu to nawet trzy godziny a jeśli w domu to pół godziny do godziny i wtedy jeszcze jedna drzemka jest między 16.00 a 17.00 też pół- lub godzinna.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-10, 21:08   #3338
kasiulka
Zakorzenienie

Hej Fruzienko, fajnie ze sie ujawniłaś
Agiko podziwiam - jak Ty to wytrzymujesz, ja normalnie juz wysiadam. W pracy zapier*ol, nerwowo, a jak przychodze do domu to mam kontynuacje. Nie wiem co sie mojemu dziecku dzieje, Julka grzecznieje a Oliwka dostaje amoku , własnie skonczyłam ją usypiac - 2 godziny histerycznego wrzasku. A do niedawna usypiała super, bez problemów. Zęby to nie są bo nawet śladu zabkowania nie ma, chora tez nie jest... normalnie ryczec mi sie chce z nerwów. W domu burdel, nie mam juz siły nawet kurzu zetrzec, przez co moj chłop ma alergie jak sto piecdziesiat. Bylismy dzis w supermarkecie kupic pare rzeczy. Ludzi masa jak przed swiętami, kolejka do kasy na godzine stania. Oliwka tak sie rozdarła ze ludzie sobie uszy zatykali, stalismy na koncu kolejki i wszyscy nas przepuścili do kasy żeby tylko sie juz nie darła. Ja spocona jak mysz, jedną ręką ją trzymałam, drugą wyładowywałam zakupy, a ta sie wyrywała, pluła i waliła mnie po twarzy. Chyba mi garść włosów wyrwała. Normalnie wymiękam ... znerwów zeżarłam przed chwilą wielką paczke pierników - milion pięcset kalorii.
Ide, znowu ryczy

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 21:14   #3339
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko niestety wiem co przeżywasz może to chwilowe teraz masz jeszcze mniej czasu dla niej i może odbija się to na jej zachowaniu.

Ciekawe gdzie jest Tiaara coś dawno do nas nie zaglądała .
Stary 2006-11-10, 22:55   #3340
kasiulka
Zakorzenienie

ech, sorry ze marudze, czasem mam chwile zwątpienia i poczucie ze kompletnie sobie nie radze

Ale juz nie ględze bo Wy tez nie macie lekko, trzeba sie jakos pozbierac do kupy i dalej do przodu.
Dla rozweselenia - czy juz zapoznałyście sie z sylwetką kandydata na prezydenta Białegostoku? Nie? - no to trzeeeba, koniecznie
http://www.smog.pl/wideo/5400/krzysz...sie_xxi_wieku/

Az sie nie chce wierzyc ze to prawdziwy kandydat
Idziecie na wybory?

Oliwka
Stary 2006-11-11, 07:35   #3341
ch_aga
Zadomowienie

Ten kandydat to jaja są raczej
Ja idę na wybory a co mi tam.
Pozdrawiam
Stary 2006-11-11, 08:50   #3342
kasiulka
Zakorzenienie

Ch aga to nie są jaja, on naprawde kandyduje i ma nawet 1 % poparcia
http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,69245,3719486.html

Oliwka
Stary 2006-11-11, 08:52   #3343
Alien
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, ostatnio do was mniej zaglądam, ze względu na to, ze nie mam czasu. Wika jest tak bardzo zajmująca, że juz mi za bardzo nie starza sił na nic. Teraz mam chwile, bo TZ sie Wiką zajmuje.

Nie spałam ostatnie dwie noce, tej nocy udało mi się zdrzemnąc 2,5 godziny.
Wika juz dwie noce i dzisiaj trzeci dzień ma temperaturę prawie 40 stopni, marudzi przy tym okropnie, ale ja się jej nie dziwie w tym przypadku. Najgorsze jest to, że bardzo cięzko jej zbić ta temperature, mam ciągle podawać paracetamol na przeian i nurofenem, podaje jej pić i nakładam zimne okłady. Podejrzewam, że to trzydniówka, tylko nie wiem skąd ją to złapało bo nie miala kontaktu z dziecmi a to ponoc w taki sposób się przenosi.
Bylismy u pediatry i podejrzewa to samo. Zobaczymy co bedzie dalej, bardzo się o nią martwię

Troche tez wypytałam się pediatry o to raczkowanie i powiedziała mi praktycznie wszystko to samo co rechabilitantka powiedziala Hani.
Ze czesto to jest tak, ze rodzice zmuszają dzieci do siedzenia i wstawania czy chodzenia a potem sie okazuje, ze dziecko omineło etap raczkowania nie samo z siebie.
Powiedziała tez, ze rodzice czasami oczywiscie w dobrej chcąc jak najlepiej dla dziecka, sadzają je własnie czy stawiają do chodzika, że tak naprawde to dziecko powinno siedzieć opiero wtedy kiedy samo usiądzie z pozycji lezącej i samo powinno stać wtedy kiedy samo to zrobi bez pomocy rodziców i wówczas po etapie siadania zacznie samo raczkowac, zeby podnieść się do wstawania i chodzenia.
I zeby rodzice sie nie martwili jak ich dziecko jeszcze nie siada czy nie wstaje bo wlasnie czasami uwazają, ze to juz pora i sami je stawiają.
Dziewczyny moja Wika zaczeła raczkować gdzies w połowie pazdziernika, wiec wasze nieraczkujące pociechy mają na to jeszcze czas.

Dodatkowo problemy w domu, rodzice naciskają na naszą wyprowadzke a my zostalismy na lodzie ale o tym to mi sie nawet nie chce pisac

A zeby tego było jeszcze mało to pediatra powiedziała, że to dosyc dziwne, że Wika jest az tak bardzo zywa, jakby nadpobudliwa cały dzień i sie sama sobą nawet minuty nie zajmnie. Wiec sie zmartwiłam dodatkowo.

Kasiulka wiem, jak to przezywasz jak Oliwka niegrzeczna bo mam to na codzien.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 08:55   #3344
agika11
Zadomowienie

Witam
Kasiulko ja myślę, że to jednak mogą być zęby. KAmil też nie miał rozpulchnionych dziąseł itp. a dzień i noc przed tym jak się wyrżnęły to była masakra. Noc nieprzespana. Więc może dlatego jest taka rozdrażniona. Choć z drugiej strony sobie myślę, że perspektywa stania w 1 godzinnej kolejce na mnie też by wpłynęła destruktywnie - jako, że jestem trochę starsza to może bym, nie wrzeszczała na cały sklep, ale czasem płakać się chce, jak człowiekowi się do domu śpieszy, a widzi kolejkę na maxa i milion ludzi. Wcale się jej nie dziwię. ALe to na pewno chwilowe.

Płatku z tą kasą to przesadziłaś - ale nie narzekam, bo mogło być gorzej Tylko mam tyle obowiązków, że nie wydalam. Muszę coś z tym zrobić. Jedyne pociszenie to to, że udaje mi się wychodzić przed 16. Ale biorąc pod uwagę, że jestem przed 7 w pracy - żadne pocieszenie
Ale ci ludzie z Białegostoku maję super. TAka przyszłość przed nimi. Widziałam go wczoraj w TV i gość jest przekonany, że wygra. Ale wiara czyni cuda no nie.
Idę pakować manatki - jedziemy dziś na 18 mojego brata. Dziś odstępuję od diety i pozwalam sobie na wypieki mojej mamy - ale chyba się należy po 3 miesiącach no nie . Nie wiem czy nie zjem dziś blaszki ciasta.
Buziaczki i miłego dnia.
Stary 2006-11-11, 09:00   #3345
Alien
Wtajemniczenie

Napisze wam jak u nas wygląda jedzenie i spanie w dzień ostatnio.
7 lub przed 7 - pobudka
8 - 100 ml soczek
9 - kaszka około 250 ml
przed 12 - drugie sniadanie jakis jogurcik i kanapeczka lub owoc itp.
po 12 - spanie do okolo 14
15 - obiad np. zupka z ziemniakami lub lanymi kluchami itp. ale czasami zupka i ziemniaczki czy miesko osobno. 2 lub 3 miski, jesli drugie danie to 1,5 do 2 miseczek zupy.
17;30 - przewaznie mleczko około 130 ml i jak nie bylo rano jogurtu to teraz a jak nie to biszkopciki i owoce lub jakis mały deserek
19;30 kaszka ponad 250 ml, czasami 320 ml
i po 19;30 ukladamy sie do spanka ostatnio Wika w swoim lozeczku zasypia albo po 19 a jak wtedy nie zasnie to zasnie dopiero po 22
W nocy oczywiscie pobudki i picie mleka ale ja daje jej wiecej wody a mniej miarek mleka na noc np. 200 ml wody i 3,4 miarki mleka.

Ostatnio nauczyła się pić zwykła wode potrafi jej wypic nawet 100 ml

Zeby tego jeszce było mało to mleko jest na kleiku ryżowo-gryczanym na wieczór.

Płatku a moze spróbuj zrobić tak jak ja. Postanowiłam Wike kłaśc tylko raz dziennie spać i dzięki temu śpi dwie godziny czasami nawet 2,5 ale czasami spi tylko godzine.
A jak chodziła dwa razy dziennie spać to spała po 20 czy 30 minut i potem niedojzy, ze był problem z jej uspieniem poraz drugi to takze budziła się na chwile i marudziła bo była nie wyspana.
Ile Mati ma drzemek w dzien ? Bo jak 3 to moze mu skróc na 2 ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-11, 12:51   #3346
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

DZiś, pierwszy raz od roku postanowiłam się wykąpać. Nie, żebym przez rok chodziła brudna, po prostu od czasu, jak mi brzuch w zeszłym roku urósł do rozmiaru Mont Everestu, brałam tylko prysznic. potem przyszedł poród, połóg, a potem wiadomo - kompletny brak czasu. O mikrobach hurtowo atakujacych moja biedna myszkę nie wspominam...no wiec dzis postanowiłam się okąpac. Nalałam sobie wspaniałej gorącej wody, pryzgotowałam maseczki, duperelki itp, zanużyłam sie po szyję, i wtedy....nasz piec zaczął wydawać dziwne dzwięki, zmniejszył sie strumień wody i....piec zgasł. W tym momencie miałam sie namydlać...wrzask po tż...sprawdził - zakrecili wode!!!!!!Awaria na osiedlu, pękła rura!!!Ludzie pzrecie nie ma mrozów!!! Myślałam, że mnie rozerwie z nerwów, dostałam takiego szału, ze nie pamietam kiedy ostatnio tak się wściekłam! Nienawidze się kąpać!!!!!!!

DZiś Fifek jadł z nami parówki...

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 13:27   #3347
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Alien przeważnie 3 to zależy od dnia. Jak ominę jedną to porażka ze zmęczenia pośpi 15-20min. więc u nas przyniosłoby to odwrotne skutki, a ja umęczyłabym się na maksa . Jak nauczyłaś zasypiać Wiki w łóżeczku? Mati po powrocie nawet dwóch godzin nie śpi u siebie i niestety tż śpi już od tygodnia na materacu, a my w łóżku . Powinnam się wiąść za niego, ale nawet na wizaż nie mam już czasu, a w nocy to chodzę nieprzytomna zresztą w dzień też. Alien jaką wodę podajesz do picia Wki mineralkę czy przegotowaną?

Kasiulko wiesz, że sweterek tego kandytata jest wystawiony na allegro . Tż ma gdzieś linka jak znajde to wstawie .

Meme wiesz ja tak się przyzwyczaiłam w ciąży, że biorę kąpiel co drugi dzień, a tak to prysznic bo oczywiście towarzysze nie omineli i mnie.
Stary 2006-11-11, 13:56   #3348
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku wrzuciłam na allegro hasło Kononowicz i patrzcie co mozna kupic
http://www.allegro.pl/item141347919_...z_t_shirt.html
http://www.allegro.pl/item141324297_...rezydenta.html
http://www.allegro.pl/item141409179_...cz_sweter.html

Oliwka
Stary 2006-11-11, 14:06   #3349
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

No właśnie o ten sweterek mi chodziło rezydencja też super ja ten cały pan K.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-11, 14:18   #3350
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Alien przykra sprawa z Twoimi rodzicami nie chce mi się wierzyć, że myślą tylko o tym byście się od nich wyprowadzili . Szok ile macie pokoi? Biedna musisz to wszystko strasznie przeżywać.
Jeżeli Wki jest nadpobudliwa to przynajmnie skierowała Was do jakiegoś specjalisty? Może tylko Wiki jest bardzo żywa przecież dużo dzieci takich właśnie jest mój Mati też ciągle w ruchu i śpi po 30 min. .
Trzymaj się kochana .
Stary 2006-11-11, 14:31   #3351
kasiulka
Zakorzenienie

Alien kurcze Ty to dopiero masz ciężko .... nie rozumiem jak rodzice mogą dzieciom robic cos takiego, to jest dla mnie nie do pojęcia, bardzo Ci współczuje , a może Wiki wyczuwa nerwowa atmosfere i też jej sie to udziela? Ja jak jestem wkurzona to widzę ze Oliwka to "odbiera" i też zachowuje się bardziej nerwowo. Alien a mysleliście o jakims kredycie hipotecznym? Wiem ze ryzyko i trzeba spłacac wiele lat, ale sama spłacam od roku i nie jest tak źle, mimo ze dziecko małe, masa różnych potrzeb, można sobie poradzic

Oliwka
Stary 2006-11-11, 14:43   #3352
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Alien przeważnie 3 to zależy od dnia. Jak ominę jedną to porażka ze zmęczenia pośpi 15-20min. więc u nas przyniosłoby to odwrotne skutki, a ja umęczyłabym się na maksa . Jak nauczyłaś zasypiać Wiki w łóżeczku? Mati po powrocie nawet dwóch godzin nie śpi u siebie i niestety tż śpi już od tygodnia na materacu, a my w łóżku . Powinnam się wiąść za niego, ale nawet na wizaż nie mam już czasu, a w nocy to chodzę nieprzytomna zresztą w dzień też. Alien jaką wodę podajesz do picia Wki mineralkę czy przegotowaną?
Płatku a wiec znowu sie potwierdza, że co dziecko to inne zwyczaje. To co działa na jedno na drugie juz niekoniecznie, ja bardzo chciałabym ci pomóc, zeby Mati wygrzeczniał ale to tak trudno jest komus cos doradzic jak sie nie jest w jego sytuacji, bo kazde dziecko jest inne.
Własnie nauka spania Wiki w łózeczku to był moj plan zmian, nie spi całą noc ale zasypia w łózeczku. Najpierw ją wyciszam i jak juz widze, ze jest bardzo senna to wtedy ja biore na ręce przytulam, ona sie wtula we mnie i jak widze, ze juz prawie zasypia to ją odkladam do łózeczka i głaskam a po chwili ona śpi. Jak slysze, że się budzi to szybko do niej wstaje i głaskam i wtedy zasypia dalej. Na poczatku było to bardzo trudne i wyczerpujące bo nie zawsze Wika dała sie uspic w łozeczku, czasami odkładałam ją do łózeczka prawie spiącą a po odłozeniu robiła się rozbudzona i nie chciała lezeć i był płacz.

Co do wody to daje zwykłą kranówke, zawsze taką dawałam. Mleko robie na zwykłej tez.

Stary 2006-11-11, 14:46   #3353
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Alien przykra sprawa z Twoimi rodzicami nie chce mi się wierzyć, że myślą tylko o tym byście się od nich wyprowadzili . Szok ile macie pokoi? Biedna musisz to wszystko strasznie przeżywać.
Jeżeli Wki jest nadpobudliwa to przynajmnie skierowała Was do jakiegoś specjalisty? Może tylko Wiki jest bardzo żywa przecież dużo dzieci takich właśnie jest mój Mati też ciągle w ruchu i śpi po 30 min. .
Trzymaj się kochana .
Płatku nie mamy skierowania do specjalisty, ta pediatra nam nie dała.
Powiedziała to co powiedziała, ale tez stwierdziła, że mozliwe, że Wiktoria jest poprostu takim zywym dzieckiem jak mało kiedy się spotyka, bo wszystko wskazuje, że rozwija się dobrze i stwierdziła, że ja musze się bardzo o nią troszyć i poświecam jej cały swój czas i moze ona taka rozpieszona i dlatego chwili sama ie usiedzi.

Stary 2006-11-11, 14:54   #3354
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
Alien kurcze Ty to dopiero masz ciężko .... nie rozumiem jak rodzice mogą dzieciom robic cos takiego, to jest dla mnie nie do pojęcia, bardzo Ci współczuje , a może Wiki wyczuwa nerwowa atmosfere i też jej sie to udziela? Ja jak jestem wkurzona to widzę ze Oliwka to "odbiera" i też zachowuje się bardziej nerwowo. Alien a mysleliście o jakims kredycie hipotecznym? Wiem ze ryzyko i trzeba spłacac wiele lat, ale sama spłacam od roku i nie jest tak źle, mimo ze dziecko małe, masa różnych potrzeb, można sobie poradzic
Kasiulko jak czasami słysze jak inni narzekają to chciałabym moc narzekac na tak błahe problemy. Z drugiej strony wcale nie mam tak najgorzej, bo wiem, ze inni to dopiero mają ciezko. Ja jestem bardzo szczesliwa bo mam cudowną córeczkę i cudownego TZ, a te chwile wyczerpania przy żywiołowej Wice no cóż..przynajmniej się nie nudze i nie spie.
Moja kolezanka jak z nią ostatnio rozmawialam to powiedziała, ze jej córeczka jest tak grzeczna, że ona prawie wcale się nią nie musi zajmowac, śpi, je, bawi się sama, i tak w kólko. Ona ją moze zostawic w jednym miejscu na dwie godziny i za dwie godziny ona w tym samym miejcu siedzi i sie bawi, nocki oczywiscie tez przesypia, a moja kolezanka co ? ciągle narzeka jak to z dzieckiem cięzko. Wiec co dla jednych problemem jest dla innych niekoniecznie

A rodzice mówia, ze przecierz nas nie wypedzają i niby wszystko jest wspólne ale jak przyjdzie co do czego to ciagle słysze narzekania na nas i aluzje, wiec czuje sie zdana na ich łaske, wiec to tak głupio.

Kasiulko a co do kredytu to jak najbardziej bedziemy go brac, ale jeszcze nie teraz poniewaz ja nie pracuje i teraz to nie przyznaliby nam kredytu. Jak pojde do pracy w nadchodzacym roku to odrazu bierzemy kredyt i idziemy na swoje a jak sie nie uda z tym kredytem to pozostaje wyjazd za granice.

Stary 2006-11-11, 14:56   #3355
Alien
Wtajemniczenie

Pewno strasznie wam marudze az się słuchac nie chce ale to dlatego, ze jest tak jak napisała Płatek, wszystkim sie strasznie przejmuje

A teraz bardziej optymistycznie Wika śpi juz od 13 godziny

Stary 2006-11-11, 15:14   #3356
kasiulka
Zakorzenienie

Alien bardzo dobrze ze piszesz i wcale nie marudzisz... ja gdybym Was nie miałą to bym juz dawno jobla dostala, bo przynajmniej wam sie moge wygadac i ponarzekac i wiem ze nikt mnie tak nie zrozumie jak Wy bo wszystkie jedziemy na tym samym wózku

Oliwka
Stary 2006-11-11, 18:39   #3357
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Alien bardzo dobrze ze piszesz i wcale nie marudzisz... ja gdybym Was nie miałą to bym juz dawno jobla dostala, bo przynajmniej wam sie moge wygadac i ponarzekac i wiem ze nikt mnie tak nie zrozumie jak Wy bo wszystkie jedziemy na tym samym wózku
Dokładnie tak jak piszesz Kasiulko ja też nigdzie nie znajde zrozumienia i pocieszenia jak tu na wizażu wśród Was .

Alien zmobilizowałaś mnie i przez 45min. usypiałam Mateuszka w łóżeczku i zasnął .Troche jęczał, ale ze zmęczenia padł tż jak tylko mały kwiknął to już krzyczał żebym go wzieła do nas do łóżka, a ja twardo nie ktoś musi być konsekwentnyw tym domu no nie ?
Stary 2006-11-11, 18:42   #3358
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Alienku przepraszam jeszcze jedno dajesz Wiki przegotowną kranówkę czy surową ?
Stary 2006-11-11, 19:14   #3359
ch_aga
Zadomowienie

Cytat:
Ch aga to nie są jaja, on naprawde kandyduje i ma nawet 1 % poparcia
http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,69245,3719486.html

omg A ten sweterek na allegro - piękny
Alien -- wiem jak się czujesz, bo my ostatnio przechodziliśmy trzydniówkę. Jeśli to rzeczywiście to, już jutro powinna pojawić się wysypka a potem to tylko będzie z górki
Bardzo dobrze, że piszesz - my Cię wysłuchamy a może i doradzimy co nieco, musimy się wspierać
Agiko -- zjedz i za mnie kawałek słodkości, ja mam taką ochotę na ciasto, że chyba w poniedziałek coś upichcę
Pozdrawiam
Stary 2006-11-11, 19:27   #3360
Alien
Wtajemniczenie

Dziewczyny bardzo wam dziekuje za te słowa, które napisałyscie jestescie kochane. Takie wsparcie w potrzebie wiele znaczy.

Płatku daje Wice kranówke do picia tylko przegotowaną, ale butelki, smoczki juz od dawna myje zwykłą kranówką.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości