|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cha_aga mój Mateusz też rwie się do stawania, ale żeby złapać się czegoś jak twój, ale klękać na kolankach jeszcze nie potrafi
![]() Mądry tż nakarmił wczoraj na wieczór Matiego flipsami ![]() ![]() Masiek też się ciesze, że z synkiem siostry jest już dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zadomowienie
|
Co tu dzisiaj tak pusto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas dziś w nocy spoko jedna jedzonko i dalej do rana spanko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() przyznam sie bez bicia ze podczytuje Was od poczatku starego watku i od samego poczatku Wam kibicuje ![]() ![]() ![]() ![]() ujawniam sie, bo chcialam tylko 1 rzecz dopowiedziec ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie, ogromne buziole dla cudownych maluszkow od wirtualnej "cioci" Fruzienki ![]()
#3334 |
Zadomowienie
|
Cześć kochane, stęskniłam się za wami bardzo. Jestem w końcu z powrotem, ale strasznie zmęczona więc tylko na chwilunię. Dodam, że wróciłam o 2 nad ranem (samolot miał opóźnienie) i wstałam o 5 rano. W pracy byłam o 6.40
![]() ![]() Możecie sobie wyobrazić jak bardzo stęskniłam się za moimi chłopakami. A już za KAmilkie strasznie, okrutnie. JAk na niego patrzyłam po powrocie to mi łezki poszły. A tak wogóle to on też śmiga po całym domu-przesuwając się. Ulubione przedmioty: DVD, kwiatek, kapcie ![]() ![]() Meme - wracając do kawci - to ja piję bezkofeinową JAcobs. Jest rozpuszczalna i parzona. JAk dla mnie smakuje identycznie jak normalna kawa. Polecam ![]() Idę spać. Jutro jedziemy na 18 brata, a pojutrze na 15 bratanicy ![]() ![]()
#3335 |
Wtajemniczenie
|
Przywitam się i znikam bo TŻ okupuje komputer. Może wpadne jutro. Buziaki. Witaj Agika.
#3336 |
Zakorzenienie
|
Fruzienko
![]() Agiko miło, że już jesteś z powrotem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam się Was zapytać w jakich godzinach śpią Wasze dzieci w dzień? Mati znowu co chwile budzi się z płaczem ![]() ![]() Uciekam bo jak u Joasi tż musi pracować na kompie, przyjemnych snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zadomowienie
|
W dzień Mateuszek śpi najpierw około 9.00 pół godzinki a popołudniu między 12.00 a 13.00 i zależy ile pośpi, jeśli na dworzu to nawet trzy godziny a jeśli w domu to pół godziny do godziny i wtedy jeszcze jedna drzemka jest między 16.00 a 17.00 też pół- lub godzinna.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Hej Fruzienko, fajnie ze sie ujawniłaś
![]() ![]() Agiko podziwiam - jak Ty to wytrzymujesz, ja normalnie juz wysiadam. W pracy zapier*ol, nerwowo, a jak przychodze do domu to mam kontynuacje. Nie wiem co sie mojemu dziecku dzieje, Julka grzecznieje a Oliwka dostaje amoku ![]() ![]() Ide, znowu ryczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ciekawe gdzie jest Tiaara ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
ech, sorry ze marudze, czasem mam chwile zwątpienia i poczucie ze kompletnie sobie nie radze
![]() Ale juz nie ględze bo Wy tez nie macie lekko, trzeba sie jakos pozbierac do kupy i dalej do przodu. Dla rozweselenia - czy juz zapoznałyście sie z sylwetką kandydata na prezydenta Białegostoku? ![]() ![]() http://www.smog.pl/wideo/5400/krzysz...sie_xxi_wieku/ Az sie nie chce wierzyc ze to prawdziwy kandydat ![]() ![]() Idziecie na wybory? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zadomowienie
|
Ten kandydat to jaja są raczej
![]() Ja idę na wybory a co mi tam. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Ch aga to nie są jaja, on naprawde kandyduje i ma nawet 1 % poparcia
![]() http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,69245,3719486.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, ostatnio do was mniej zaglądam, ze względu na to, ze nie mam czasu. Wika jest tak bardzo zajmująca, że juz mi za bardzo nie starza sił na nic. Teraz mam chwile, bo TZ sie Wiką zajmuje.
Nie spałam ostatnie dwie noce, tej nocy udało mi się zdrzemnąc 2,5 godziny. Wika juz dwie noce i dzisiaj trzeci dzień ma temperaturę prawie 40 stopni, marudzi przy tym okropnie, ale ja się jej nie dziwie w tym przypadku. Najgorsze jest to, że bardzo cięzko jej zbić ta temperature, mam ciągle podawać paracetamol na przeian i nurofenem, podaje jej pić i nakładam zimne okłady. Podejrzewam, że to trzydniówka, tylko nie wiem skąd ją to złapało bo nie miala kontaktu z dziecmi a to ponoc w taki sposób się przenosi. Bylismy u pediatry i podejrzewa to samo. Zobaczymy co bedzie dalej, bardzo się o nią martwię ![]() Troche tez wypytałam się pediatry o to raczkowanie i powiedziała mi praktycznie wszystko to samo co rechabilitantka powiedziala Hani. Ze czesto to jest tak, ze rodzice zmuszają dzieci do siedzenia i wstawania czy chodzenia a potem sie okazuje, ze dziecko omineło etap raczkowania nie samo z siebie. Powiedziała tez, ze rodzice czasami oczywiscie w dobrej chcąc jak najlepiej dla dziecka, sadzają je własnie czy stawiają do chodzika, że tak naprawde to dziecko powinno siedzieć opiero wtedy kiedy samo usiądzie z pozycji lezącej i samo powinno stać wtedy kiedy samo to zrobi bez pomocy rodziców i wówczas po etapie siadania zacznie samo raczkowac, zeby podnieść się do wstawania i chodzenia. I zeby rodzice sie nie martwili jak ich dziecko jeszcze nie siada czy nie wstaje bo wlasnie czasami uwazają, ze to juz pora i sami je stawiają. Dziewczyny moja Wika zaczeła raczkować gdzies w połowie pazdziernika, wiec wasze nieraczkujące pociechy mają na to jeszcze czas. Dodatkowo problemy w domu, rodzice naciskają na naszą wyprowadzke a my zostalismy na lodzie ![]() ![]() A zeby tego było jeszcze mało to pediatra powiedziała, że to dosyc dziwne, że Wika jest az tak bardzo zywa, jakby nadpobudliwa cały dzień i sie sama sobą nawet minuty nie zajmnie. Wiec sie zmartwiłam dodatkowo. Kasiulka wiem, jak to przezywasz jak Oliwka niegrzeczna bo mam to na codzien.
#3344 |
Zadomowienie
|
Witam
Kasiulko ja myślę, że to jednak mogą być zęby ![]() ![]() Płatku z tą kasą to przesadziłaś - ale nie narzekam, bo mogło być gorzej ![]() ![]() ![]() Ale ci ludzie z Białegostoku maję super. TAka przyszłość przed nimi. Widziałam go wczoraj w TV i gość jest przekonany, że wygra. Ale wiara czyni cuda no nie ![]() Idę pakować manatki - jedziemy dziś na 18 mojego brata. Dziś odstępuję od diety i pozwalam sobie na wypieki mojej mamy - ale chyba się należy po 3 miesiącach no nie ![]() Buziaczki i miłego dnia.
#3345 |
Wtajemniczenie
|
Napisze wam jak u nas wygląda jedzenie i spanie w dzień ostatnio.
7 lub przed 7 - pobudka 8 - 100 ml soczek 9 - kaszka około 250 ml przed 12 - drugie sniadanie jakis jogurcik i kanapeczka lub owoc itp. po 12 - spanie do okolo 14 15 - obiad np. zupka z ziemniakami lub lanymi kluchami itp. ale czasami zupka i ziemniaczki czy miesko osobno. 2 lub 3 miski, jesli drugie danie to 1,5 do 2 miseczek zupy. 17;30 - przewaznie mleczko około 130 ml i jak nie bylo rano jogurtu to teraz a jak nie to biszkopciki i owoce lub jakis mały deserek 19;30 kaszka ponad 250 ml, czasami 320 ml i po 19;30 ukladamy sie do spanka ostatnio Wika w swoim lozeczku ![]() W nocy oczywiscie pobudki i picie mleka ale ja daje jej wiecej wody a mniej miarek mleka na noc np. 200 ml wody i 3,4 miarki mleka. Ostatnio nauczyła się pić zwykła wode ![]() ![]() Zeby tego jeszce było mało to mleko jest na kleiku ryżowo-gryczanym na wieczór. Płatku a moze spróbuj zrobić tak jak ja. Postanowiłam Wike kłaśc tylko raz dziennie spać i dzięki temu śpi dwie godziny czasami nawet 2,5 ale czasami spi tylko godzine. A jak chodziła dwa razy dziennie spać to spała po 20 czy 30 minut i potem niedojzy, ze był problem z jej uspieniem poraz drugi to takze budziła się na chwile i marudziła bo była nie wyspana. Ile Mati ma drzemek w dzien ? Bo jak 3 to moze mu skróc na 2 ?
![]() |
#3346 |
Zadomowienie
|
DZiś, pierwszy raz od roku postanowiłam się wykąpać. Nie, żebym przez rok chodziła brudna, po prostu od czasu, jak mi brzuch w zeszłym roku urósł do rozmiaru Mont Everestu, brałam tylko prysznic. potem przyszedł poród, połóg, a potem wiadomo - kompletny brak czasu. O mikrobach hurtowo atakujacych moja biedna myszkę nie wspominam...no wiec dzis postanowiłam się okąpac. Nalałam sobie wspaniałej gorącej wody, pryzgotowałam maseczki, duperelki itp, zanużyłam sie po szyję, i wtedy....nasz piec zaczął wydawać dziwne dzwięki, zmniejszył sie strumień wody i....piec zgasł. W tym momencie miałam sie namydlać...wrzask po tż...sprawdził - zakrecili wode!!!!!!Awaria na osiedlu, pękła rura!!!Ludzie pzrecie nie ma mrozów!!! Myślałam, że mnie rozerwie z nerwów, dostałam takiego szału, ze nie pamietam kiedy ostatnio tak się wściekłam! Nienawidze się kąpać!!!!!!!
DZiś Fifek jadł z nami parówki... ![]()
#3347 |
Zakorzenienie
|
Alien przeważnie 3 to zależy od dnia. Jak ominę jedną to porażka ze zmęczenia pośpi 15-20min.
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko wiesz, że sweterek tego kandytata jest wystawiony na allegro ![]() ![]() Meme wiesz ja tak się przyzwyczaiłam w ciąży, że biorę kąpiel co drugi dzień, a tak to prysznic bo oczywiście towarzysze nie omineli i mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
Płatku wrzuciłam na allegro hasło Kononowicz i patrzcie co mozna kupic
![]() http://www.allegro.pl/item141347919_...z_t_shirt.html http://www.allegro.pl/item141324297_...rezydenta.html http://www.allegro.pl/item141409179_...cz_sweter.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
No właśnie o ten sweterek mi chodziło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Alien przykra sprawa z Twoimi rodzicami
![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli Wki jest nadpobudliwa to przynajmnie skierowała Was do jakiegoś specjalisty? Może tylko Wiki jest bardzo żywa przecież dużo dzieci takich właśnie jest mój Mati też ciągle w ruchu i śpi po 30 min. ![]() Trzymaj się kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
Alien kurcze Ty to dopiero masz ciężko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Własnie nauka spania Wiki w łózeczku to był moj plan zmian, nie spi całą noc ale zasypia w łózeczku. Najpierw ją wyciszam i jak juz widze, ze jest bardzo senna to wtedy ja biore na ręce przytulam, ona sie wtula we mnie i jak widze, ze juz prawie zasypia to ją odkladam do łózeczka i głaskam a po chwili ona śpi. Jak slysze, że się budzi to szybko do niej wstaje i głaskam i wtedy zasypia dalej. Na poczatku było to bardzo trudne i wyczerpujące bo nie zawsze Wika dała sie uspic w łozeczku, czasami odkładałam ją do łózeczka prawie spiącą a po odłozeniu robiła się rozbudzona i nie chciała lezeć i był płacz. Co do wody to daje zwykłą kranówke, zawsze taką dawałam. Mleko robie na zwykłej tez.
![]() |
#3353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedziała to co powiedziała, ale tez stwierdziła, że mozliwe, że Wiktoria jest poprostu takim zywym dzieckiem jak mało kiedy się spotyka, bo wszystko wskazuje, że rozwija się dobrze i stwierdziła, że ja musze się bardzo o nią troszyć i poświecam jej cały swój czas i moze ona taka rozpieszona i dlatego chwili sama ie usiedzi.
![]() |
#3354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja kolezanka jak z nią ostatnio rozmawialam to powiedziała, ze jej córeczka jest tak grzeczna, że ona prawie wcale się nią nie musi zajmowac, śpi, je, bawi się sama, i tak w kólko. Ona ją moze zostawic w jednym miejscu na dwie godziny i za dwie godziny ona w tym samym miejcu siedzi i sie bawi, nocki oczywiscie tez przesypia, a moja kolezanka co ? ciągle narzeka jak to z dzieckiem cięzko. Wiec co dla jednych problemem jest dla innych niekoniecznie ![]() A rodzice mówia, ze przecierz nas nie wypedzają i niby wszystko jest wspólne ale jak przyjdzie co do czego to ciagle słysze narzekania na nas i aluzje, wiec czuje sie zdana na ich łaske, wiec to tak głupio. Kasiulko a co do kredytu to jak najbardziej bedziemy go brac, ale jeszcze nie teraz poniewaz ja nie pracuje i teraz to nie przyznaliby nam kredytu. Jak pojde do pracy w nadchodzacym roku to odrazu bierzemy kredyt i idziemy na swoje a jak sie nie uda z tym kredytem to pozostaje wyjazd za granice.
![]() |
#3355 |
Wtajemniczenie
|
Pewno strasznie wam marudze
![]() ![]() A teraz bardziej optymistycznie Wika śpi juz od 13 godziny ![]()
#3356 |
Zakorzenienie
|
Alien bardzo dobrze ze piszesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Alien zmobilizowałaś mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
Alienku przepraszam jeszcze jedno dajesz Wiki przegotowną kranówkę czy surową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Alien -- wiem jak się czujesz, bo my ostatnio przechodziliśmy trzydniówkę. Jeśli to rzeczywiście to, już jutro powinna pojawić się wysypka a potem to tylko będzie z górki ![]() Bardzo dobrze, że piszesz - my Cię wysłuchamy a może i doradzimy co nieco, musimy się wspierać ![]() Agiko -- zjedz i za mnie kawałek słodkości, ja mam taką ochotę na ciasto, że chyba w poniedziałek coś upichcę ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bardzo wam dziekuje za te słowa, które napisałyscie
![]() Płatku daje Wice kranówke do picia tylko przegotowaną, ale butelki, smoczki juz od dawna myje zwykłą kranówką.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.