Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-09, 15:34   #3331
olajadetektyw
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
Ja się tak rozpędziłam ze szpilami na pod koniec maja i mimo że sądziłam że świetnie znosze ciąże, że nie puchne a buty mam genialne to bardzo załowałam po pierwszych 20min tak spuchły mi stopy że nie mogłam włożyć później nic na stopy i siedziałam na boso chowając stopyp pod stół
Ale jak się czujesz na siłach to pewnie

Super ! Kiedy ja swoje kluczę dostanę
Na jakim etapie kupiliście mieszkanie ??? Nam brakuje drogi, ogrodzenia, domofonów i wykończonych klatek.... mają czas do 30.06 zęby oddawać do remontu, tak jest w akcie przynajmniej spisane....

Ja wczoraj byłam z mamą tż na rynku, poszłyśmy sobie zjeść jakiś obiadek i deserek całkiem przyjemnie było, dopiero wróciłyśmy... na dworze tak przyjemnie chłodno się zrobiło nie to co w ciągu dnia
Odkupuje od koleżanki kosz Mojżesza - już postanowione na łóżeczko miejsca nie ma, z wyprawki zaczyna brakować mi coraz mniej rzeczy chociaż ten wózek by się przydało mieć za miesiąc najpóźniej a ja do tego bebetto torino nie jestem przekonana - może śmieszne ale całość mi się podoba, myślałam tylko że jest cały szary a on ma kratkę... którą nie wiem czy lubie

No i dziś sobota... miał być taki fajny weekend mieliśmy ,,gdzieś" jechać ale tż zapomniał chyba to raz... a dwa poszedł grać wczoraj w piłkę i sobie zrobił coś w udo. Zamist fajne spedzac czas on gra w pilkę ale na ps4...
W tych czasach to wózek i na ostatnią chwilę można kupić. Mam znajomych co mąż zamówił w dniu porodu - dojechał na wyjście. Ale i takich znam co ojciec dzwonił czy możemy pożyczyć nosidło bo nie ma jak odebrać dziecka że szpitala niestety my już nie mieliśmy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-09, 16:20   #3332
sylwia1906
Zadomowienie

Angelajnaa w zeszłą sobotę byłam w tych samych szpilkach na ślubie, co prawda tylko w kościele i do domu, ale teraz też specjalnie więcej się nie nachodzę (chrzciny) więc luzik wezmę jakieś płaskie na zmianę oczywiście.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez fikumiku1 Pokaż wiadomość
Tak, ja tez na końcówkę miesiąca się łapie ciekawe ile będą na końcówce ważyć. Mam nadzieję że nie więcej niż synek (3750)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Nie żartuj z tym 3750! Mój lekarz mówi, że najlepiej jakbym 2,9-3kg urodziła nie wiem czy większej wg niego nie dam rady, czy co:p

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-09, 16:52   #3333
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej, przepraszam, że nie odniosę się do waszych postów, ale kompletnie nie mam humoru... Dzisiaj wróciliśmy z nad morza,było super. Pogoda idealna,codziennie ciepło i słoneczko. Odpoczęłam, zrelaksowałam się i opaliłam nogi No ale niestety trzeba było wracać do szarej rzeczywistości... ledwo weszłam do domu i wszystko prysło. W czasie gdy nas nie było tesciowie malowali dwa pokoje. W związku z tym siostrzeniec tzta spał na naszym łóżku i grał sobie na naszej konsoli... zaczynam się zastanawiać, czy on zamierzs się tu niedługo wprowadzić.?!? Wszędzie totalny syf, wszystko zakurzone. Teściowa sprząta na raty przecierajac kurz ręką, żeby nie było widać, a zw chwile leci do sąsiadki na pogaduszki. Łazienka to jakby tornado przeszło,zeby siw wykąpać musiałam sobie posprzątać,bo wyszlabym gorzej brudna niż bylam. Ja nie wiem,nie moglahym sobie w spokoju siedzirc wiedząc że mam tyle roboty w domu... jutro sobie podobno jadą na parę dni na wieś.. a mąż niczym się nie przejmuje, z bratem oczywiście nie pogadal, chciałam się z nimi umówić na rozmowe, to na mnie nakrzyczal zebym dala mu w końcu z tym spokój. Mam dość, on mnie kompletnie nie rozumie, ciągle tylko powtarza że zobaczę jak to będzie samemu mieszkać,jak bardzo Bede miała przekichane.. to ciekawe jak mam teraz, bo ja bym to gorzej nazwała... poklocilam się z nim, przeryczałam pół dnia, a on jiz zachowuje się jakby nic sie nie stało. Jutro rano wraca do pracy.

Stella tak,możesz dopisać imię na pierwszej stronie

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-09, 16:54   #3334
fikumiku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Angelajnaa w zeszłą sobotę byłam w tych samych szpilkach na ślubie, co prawda tylko w kościele i do domu, ale teraz też specjalnie więcej się nie nachodzę (chrzciny) więc luzik wezmę jakieś płaskie na zmianę oczywiście.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Nie żartuj z tym 3750! Mój lekarz mówi, że najlepiej jakbym 2,9-3kg urodziła nie wiem czy większej wg niego nie dam rady, czy co:p

Ale z tego co pamiętam to był zawsze w górnych centylach a corka jest po środku więc jest nadzieja...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
fikumiku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-09, 17:48   #3335
NoBoTak
Rozeznanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;84070401]Hej, przepraszam, że nie odniosę się do waszych postów, ale kompletnie nie mam humoru... Dzisiaj wróciliśmy z nad morza,było super. Pogoda idealna,codziennie ciepło i słoneczko. Odpoczęłam, zrelaksowałam się i opaliłam nogi No ale niestety trzeba było wracać do szarej rzeczywistości... ledwo weszłam do domu i wszystko prysło. W czasie gdy nas nie było tesciowie malowali dwa pokoje. W związku z tym siostrzeniec tzta spał na naszym łóżku i grał sobie na naszej konsoli... zaczynam się zastanawiać, czy on zamierzs się tu niedługo wprowadzić.?!? Wszędzie totalny syf, wszystko zakurzone. Teściowa sprząta na raty przecierajac kurz ręką, żeby nie było widać, a zw chwile leci do sąsiadki na pogaduszki. Łazienka to jakby tornado przeszło,zeby siw wykąpać musiałam sobie posprzątać,bo wyszlabym gorzej brudna niż bylam. Ja nie wiem,nie moglahym sobie w spokoju siedzirc wiedząc że mam tyle roboty w domu... jutro sobie podobno jadą na parę dni na wieś.. a mąż niczym się nie przejmuje, z bratem oczywiście nie pogadal, chciałam się z nimi umówić na rozmowe, to na mnie nakrzyczal zebym dala mu w końcu z tym spokój. Mam dość, on mnie kompletnie nie rozumie, ciągle tylko powtarza że zobaczę jak to będzie samemu mieszkać,jak bardzo Bede miała przekichane.. to ciekawe jak mam teraz, bo ja bym to gorzej nazwała... poklocilam się z nim, przeryczałam pół dnia, a on jiz zachowuje się jakby nic sie nie stało. Jutro rano wraca do pracy.

Stella tak,możesz dopisać imię na pierwszej stronie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Berenika nawet nie wiem co napisać... Jemu jest tam tak dobrze, czy boi się co pomyślą rodzice i brat..? I dlaczego ich zdanie i wygoda jest wazniejsze od Twojego i dzieci! Strasznie to przykre Co planujesz zrobić? odpuścisz czy będziesz walczyć dalej?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-09, 19:31   #3336
MalaGosia88
Zakorzenienie

Fajne wrzucałyście te kosze, parę z Was widzę, że się skusiło....i mnie też przy okazji kusicie :P. Ale póki co staram się nie złamać, wszystko już mam i zaczynam wymyślać.

Berenika szkoda mi Ciebie... może teściowie mu opowiadają, że Ci pomagają że takim tekstem rzucił? Czy chodzi mu o względu finansowe? Bo póki co to robisz za gosposię, mało, że płacicie część za siebie to jeszcze robisz takie rzeczy jak sprzątanie za nich. Moi teściowie przy Twoich to był skarb a mimo wszystko odżyliśmy jak tylko się wyprowadziliśmy...

Stary 2018-06-09, 20:00   #3337
Konto usunięte

Właśnie jemu chodzi o kwestie finansowe i o to co sobie myślą teście i brat. O to, że będzie musiał rpbic malowanie, wymienic drzwi i wszystko poprzenosic. Cały czas liczy chyba na to, że zmienie zdanie. Jego tu nie ma, więc się nie przejmuje. A jak przyjeżdża to wszystko za,niego robią, podstawiaja pod nos, więc co on ma narzekać... jak rano wstajemy czy on dluzej śpi to siw fo pytają czy coś jadł, jak się czuje itd...

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

On ogólnie jest taki typ człowieka, co nie lubi rozmawiać na poważne tematy. Jak jest jakiś problem,to nie próbuje tego naprawić tylko udawac jakby go nis było. Moi teście już wiedzą,ale to dlatego, że właśnie brat im o tym powiedział. Poza tym ani jeden ani drugi między sobą nie podjeli tego tematu. A ja naprawde nie wyobrazam sobie, żeby przy tesciach i jego siostrzencu który non stop przesiaduje tam, a jak jest moj mąż to nawet w naszym pokoju, karmic z piersi dziecka. Przechodzic tego całego połogu na ich oczach, gdzie po poprzednich dwóch porodach przez dwa tygodnie nie moglam na tylku usiąść i ttlko lezalam karmilam i zmienilam boki. Gdzie bielizna mnie tam drwznila więc staralam sie wietrzyc, lezec na podkladzie. Przecież przy nich nawet nie będę miała takiej możliwości.

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-09, 21:13   #3338
malaa89
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;84072406]Właśnie jemu chodzi o kwestie finansowe i o to co sobie myślą teście i brat. O to, że będzie musiał rpbic malowanie, wymienic drzwi i wszystko poprzenosic. Cały czas liczy chyba na to, że zmienie zdanie. Jego tu nie ma, więc się nie przejmuje. A jak przyjeżdża to wszystko za,niego robią, podstawiaja pod nos, więc co on ma narzekać... jak rano wstajemy czy on dluzej śpi to siw fo pytają czy coś jadł, jak się czuje itd...

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

On ogólnie jest taki typ człowieka, co nie lubi rozmawiać na poważne tematy. Jak jest jakiś problem,to nie próbuje tego naprawić tylko udawac jakby go nis było. Moi teście już wiedzą,ale to dlatego, że właśnie brat im o tym powiedział. Poza tym ani jeden ani drugi między sobą nie podjeli tego tematu. A ja naprawde nie wyobrazam sobie, żeby przy tesciach i jego siostrzencu który non stop przesiaduje tam, a jak jest moj mąż to nawet w naszym pokoju, karmic z piersi dziecka. Przechodzic tego całego połogu na ich oczach, gdzie po poprzednich dwóch porodach przez dwa tygodnie nie moglam na tylku usiąść i ttlko lezalam karmilam i zmienilam boki. Gdzie bielizna mnie tam drwznila więc staralam sie wietrzyc, lezec na podkladzie. Przecież przy nich nawet nie będę miała takiej możliwości.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Kurcze naprawdę beznadziejna sytuacja. Mam nadzieję, ze mąż zrozumie sytuacje i zacznie Cię wspierać w decyzjach. Tez nie chciałabym przechodzić pologu przy takiej ilości osób w domu. Mam nadzieje, że wszystko sie ułoży szczęśliwie i będziesz mogła te ostatnie miesiące ciąży przeżywać w spokoju.

Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app
malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-09, 21:16   #3339
malaa89
Raczkowanie

A to moje dzisiejsze zdobycze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180609_193846.jpg (77,8 KB, 54 załadowań)
Stary 2018-06-09, 21:19   #3340
limonka84
limonka84

Cześć!

My już po wizycie, wszystko dobrze maluch waży 2100g, zaczęliśmy 33 tydzień (32+0). Miałam też pierwsze ktg i wg lekarza wszystko jest w normie. Szyjka ma 33mm. Dzidziek niestety nie zapozował tym razem do zdjęcia, więc nic nie dostaliśmy.

Z mniej fajnych wiadomości, to muszę zmienić lekarza prowadzącego, bo mój obecny jeszcze do końca sierpnia będzie na stażu za granicą i na najbliższe 3 miesiące zawiesił praktykę w kraju. W zastępstwie za niego w jego gabinecie przyjmować będzie młoda lekarka, którą gorąco poleca, jako świetnego fachowca, też pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić.

Umówiłam się już do niej na wizytę, 20.06.2018 - proszę o dopisanie na pierwszej stronie

Ginekolog trochę mnie też nastraszył tymi moimi wynikami glukozy na czczo i po śniadaniu, bo jednak nie zawsze mieszczę się w normie. Powiedział, że możliwe, że przepiszą mi insulinę w poradni diabetologicznej, a nawet mogą zostawić mnie w szpitalu na kontroli, na parę dni. W środę mam wizytę w poradni, wszystko się okaże.
Kazał mi jeść większe kolacje, bo podobno ma to wpływ na cukier na czczo.

Po wizycie byliśmy w szkole rodzenia, dziś było na temat karmienia noworodka bardzo ciekawe zajęcia.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-09, 21:25   #3341
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaa89 Pokaż wiadomość
Body w ważki!
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-09, 21:26   #3342
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Cześć!

My już po wizycie, wszystko dobrze maluch waży 2100g, zaczęliśmy 33 tydzień (32+0). Miałam też pierwsze ktg i wg lekarza wszystko jest w normie. Szyjka ma 33mm. Dzidziek niestety nie zapozował tym razem do zdjęcia, więc nic nie dostaliśmy.

Z mniej fajnych wiadomości, to muszę zmienić lekarza prowadzącego, bo mój obecny jeszcze do końca sierpnia będzie na stażu za granicą i na najbliższe 3 miesiące zawiesił praktykę w kraju. W zastępstwie za niego w jego gabinecie przyjmować będzie młoda lekarka, którą gorąco poleca, jako świetnego fachowca, też pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić.

Umówiłam się już do niej na wizytę, 20.06.2018 - proszę o dopisanie na pierwszej stronie

Ginekolog trochę mnie też nastraszył tymi moimi wynikami glukozy na czczo i po śniadaniu, bo jednak nie zawsze mieszczę się w normie. Powiedział, że możliwe, że przepiszą mi insulinę w poradni diabetologicznej, a nawet mogą zostawić mnie w szpitalu na kontroli, na parę dni. W środę mam wizytę w poradni, wszystko się okaże.
Kazał mi jeść większe kolacje, bo podobno ma to wpływ na cukier na czczo.

Po wizycie byliśmy w szkole rodzenia, dziś było na temat karmienia noworodka bardzo ciekawe zajęcia.
Super, że wszystko w porządku z dzidziusiem. Szkoda tylko, że te cukry poranne Ci tak szleją... Właśnie wpierdzieliłam 6kostek gorzkiej czekolady, bo miałam na coś mega ochotę. Dziecku się nic nie stanie przez ten jeden grzech a moje zachcianki zaspokojone.

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-09, 21:26   #3343
limonka84
limonka84

Berenika - współczuję sytuacji. Twój tż musi zrozumieć, że tak się nie da mieszkać. Ja bym twardo postawiła na swoim, przecież wystarczy porozmawiać z bratem że chcecie wrócić na swoje. To już jego problem żeby sobie poszukać innego mieszkania. Dajcie mu termin do końca czerwca to zdążycie przed porodem z remontem. Tylko tż musi stanąć po Twojej stronie, bo inaczej nic z tego nie będzie.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-09, 21:27   #3344
AndziaHa
Zadomowienie

Mala skąd zdobycze? Ja muszę dokupić na r. 62 bo jednak mam za mało ciuszków

Stary 2018-06-09, 21:43   #3345
malaa89
Raczkowanie

Andzia mieszkam w Holandii, a sklep nazywa sie Prenatal. Super promocję trafiłam do 50%.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-09, 21:47   #3346
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Andzia mieszkam w Holandii, a sklep nazywa sie Prenatal. Super promocję trafiłam do 50%.
Kurcze zapominam! Będę szukać u nas czegoś mała zwariowała w brzuchu od ilości czekolady

Stary 2018-06-09, 22:08   #3347
ania9o
Zakorzenienie

Limonka, super dzidziuś rośnie! Szkoda że te cukry tylko tak... i kciuki żebyś była zadowolona z nowej ginki!

Ale dzisiaj spanikowalam. Poszlam zamontować luteine, wkladam palec a pessar praktycznie na brzegu!!! Jak wcześniej go nie wyczuwalam palcem tak tutaj no zleciał jak nic! Zasialam panike, pojechaliśmy na ip ale na szczęście wszystko dobrze. Pani doktor mnie uspokoila że dopóki nie czuję go przy normalnym funkcjonowaniu czy lezeniu to nie mam się czym przejmować. Szyjka to mięsień który pracuje i mógł się obniżyć właśnie razem z szyjką ale ją trzyma i to najważniejsze. Przy okazji miałam usg chociaż mówiłam że nie ma potrzeby, ale pani doktor była na tyle miła że chciała zrobić i wagę małego oceniła prawie jak lekarz w czwartek, 2070g, w czwartek było 2130g. I wg tej rozpiski co mi dała to te wymiary odpowiadają jak 33+2! Czyli tak jakby dwa tygodnie do przodu jest mały z wymiarami. Pociesza mnie to bardzo w mojej sytuacji.
Przy okazji jak już zdecydowalam się wyjść skorzystaliśmy z tego i pojechaliśmy kupić małej sandałki, byliśmy na działce i u babci. Asia nam padła szybciutko po powrocie więc ja wreszcie sobie ogarnęłam sprawy rachunkowe i siedzialam w papierach prawie 2h. Napisalam też pismo do nfz o zwrot kosztów za pessar, jakoś to skleciłam zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Berenika, strasznie mi Ciebie szkoda jak czytam te Twoje przejścia z TŻ, z teściami... nie wiem czy ja bym w takim związku wytrzymała przecież mąż kompletnie się nie liczy z Twoim zdaniem i Twoje potrzeby go nie obchodzą, nawet sobie nie potrafię wyobrazić takiej sytuacji. Bardzo mi przykro

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-10, 06:43   #3348
MalaGosia88
Zakorzenienie

Limonka pięknie rośnie maleństwo mam nadzieję, że nowa lekarka się sprawdzi na końcówce ciąży

Ania też bym pewnie spanikowała dobrze, że sprawdzałaś temat. Przy okazji kolejny duży bąbel, super te wagi ponad 2 kg już są takie imponujące.

Mała śliczne łupy

Berenika ewidentnie brakuje tu inicjatywy i stanowczości Twojego Męża... ja już bym chyba wpadła w depresję na Twoim miejscu. Może postaw mu jakieś twarde ultimatum, coś co nim wstrząśnie? Przecież dopiero co spędziliście piękne wakacje w czwórkę i atmosfera potrafiła być super a problem wrócił razem z powrotem do teściów.

Stary 2018-06-10, 09:00   #3349
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Limonka pięknie rośnie maleństwo mam nadzieję, że nowa lekarka się sprawdzi na końcówce ciąży

Ania też bym pewnie spanikowała dobrze, że sprawdzałaś temat. Przy okazji kolejny duży bąbel, super te wagi ponad 2 kg już są takie imponujące.

Mała śliczne łupy

Berenika ewidentnie brakuje tu inicjatywy i stanowczości Twojego Męża... ja już bym chyba wpadła w depresję na Twoim miejscu. Może postaw mu jakieś twarde ultimatum, coś co nim wstrząśnie? Przecież dopiero co spędziliście piękne wakacje w czwórkę i atmosfera potrafiła być super a problem wrócił razem z powrotem do teściów.

Bo niestety wszędzie dobrze ale samemu najlepiej. Ja mam super teściów a mieszkałam z nimi 3 lata. od października mieszkamy w czymś na zasadzie bliźniaka ale jest lepiej. Mimo tego że dalej gotujemy mniej więcej na przemian i sobie pomagamy.

Stary 2018-06-10, 09:56   #3350
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Ja mam zamówione dwie koszule. Dolce sono. 2 kroje jedna S, druga M. Ja mam 161 cm i ważę teraz 64?wszystko poszło w brzuch. S jest na teraz na styk. Jak poczekasz to po powrocie do domu mogę je wymierzyć
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam z dolce sonno, model za 24 zl z allegro bez obrazków kolor szary z wykończeniem żółtym. Mam 158 cm, mam ok 61 kg i pływam w rozm S. Także dla mnie są one duże.
Dzięki dziewczyny, jakoś sobie zakodowałam że one są dużo za duże, takie na wyrost ale może mi się z czymś innym pomyliło Budyń ciążowy w pełni.
Cytat:
Gratuluję udanych zakupów!
Berenika - sama nie wiem co Ci napisać, dziewczyny już wszystko napisały. Dziwię się, że mąż bardziej liczy się ze zdaniem brata i swoich rodziców niż Twoim. A te argumenty dotyczące połogu i dochodzenia do siebie mu przytaczałaś? Przecież to nie wasze pierwsze dziecko, on na pewno zdaje sobie sprawę, że kobieta po porodzie potrzebuje ciszy komfortu i spokoju a nie tłumu ludzi. :/
Limonka - gratuluję udanej wizyty! Ale już duże te nasze dzieciaczki
Ania90 - a Ty jak tam zmieniłaś lekarza prowadzącego?
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-10, 10:23   #3351
olajadetektyw
Zadomowienie

Aga_89_4
Ta co ja zamówiłam to rozmiar S jest już opięta.
Za to ta Rozmiar M dobra chociaż taka luźna ale inny wzor:
http://allegro.pl/koszula-na-ramiacz...198212675.html.
I chociaż ta druga nie jest piękna to taką jeszcze zamówię po tym całym szpitalnym zamieszaniu.

Ja dzisiaj usłyszałam od lekarza że pewnie pn wtorek wyjdę. Mam dopytać lekarza rano na obchodzie. Tylko jakoś nie chce mi się wierzyć w to.
W czwartek mam USG trzeciego trymestru i mam nadzieję że zdążę wyjść. Tutaj też pewnie przy wyjściu zrobią ale tam dostaje fotkę i super dokładny opis.

Stary 2018-06-10, 10:25   #3352
MalaGosia88
Zakorzenienie

Olajadetektyw ale wyleczyli Ci już tą bakterię? I tak się swoje należałaś

Stary 2018-06-10, 10:31   #3353
olajadetektyw
Zadomowienie

No objawów nie mam żadnych. W piątek pobrali posiew i jutro ma być wynik. Z tą bakterią jednak nie jest tak że wogole zniknie. Ona będzie w stanie jak to określić nieaktywnym. Może już nigdy nieuaktywnic a może wracać. Nie wiadomo. 25%chorych pacjentów ma nawrót do 8 tygodni. I nie jest to wina niedoleczenia. Mam nadzieję że nie będę w tych 25%.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
No objawów nie mam żadnych. W piątek pobrali posiew i jutro ma być wynik. Z tą bakterią jednak nie jest tak że wogole zniknie. Ona będzie w stanie jak to określić nieaktywnym. Może już nigdy nieuaktywnic a może wracać. Nie wiadomo. 25%chorych pacjentów ma nawrót do 8 tygodni. I nie jest to wina niedoleczenia. Mam nadzieję że nie będę w tych 25%.

I tak leżę na to krótko..... Bo wieczorem minie 7doba.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-10, 10:33   #3354
MalaGosia88
Zakorzenienie

Tego Ci właśnie życzę! Wracaj do domu i szpital odwiedź dopiero na poród ;-)

Stary 2018-06-10, 10:35   #3355
AndziaHa
Zadomowienie

Olajadetektyw szybkiego powrotu do zdrowia i domu

Dzień dobry w 8 miesiącu! Od wczoraj duchota mega mnie męczy, w kościele prawie zasłabłam. Potrzebuje natychmiast kilku chłodnych dni! W tym tyg mam mega dużo załatwień, decydujemy się na mały kredyt zeby zamknąć stan surowy w ciągu roku...

Stary 2018-06-10, 10:55   #3356
Chloestic
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, ja wczoraj praca, spanie i szoping. Dopadaja mnie tez hormony, zrobilam wixe, ze tz mi wypil wody za duzo, ktora nagromadzilam przy lozku.

Jestem dzis obolala i opuchnieta, mam prawie 1,5 kg wiecej dzis niz wczoraj, to woda? Czuje sie jak wieloryb.

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-10, 10:58   #3357
Konto usunięte

Gratuluję udanych wizyt, duze już te nasze dzieciaczki ciekawe ile mój będzie ważył, dowiem się na wizycie we wtorek... w ogóle tak mi się nie chce wracać do tej rutyny z wstawaniem i zawozenien dzieci do przedszkola, no ale jeszcze tylko trzy tygodnie i wakacje...
Wczoraj mąż wieczorem poszedł porozmawiać z bratem, chyba dla świętego spokoju już... wiedziałam, że jak pójdzie sam to nic konkretnego się nie dowiem i tak jest. Mąż powiedziała, że chcemy wrócić do sierpnia do mieszkania, a jego brat odpowiedział, że ok, będzie coś działać. KONIEC

Stary 2018-06-10, 11:19   #3358
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja wczoraj praca, spanie i szoping. Dopadaja mnie tez hormony, zrobilam wixe, ze tz mi wypil wody za duzo, ktora nagromadzilam przy lozku.

Jestem dzis obolala i opuchnieta, mam prawie 1,5 kg wiecej dzis niz wczoraj, to woda? Czuje sie jak wieloryb.

Woda. Ja mam tak non stop

Stary 2018-06-10, 11:20   #3359
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość

To woda, mi co chwila 0,5kg przybywa a za 2dni spada.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;84079876]Gratuluję udanych wizyt, duze już te nasze dzieciaczki ciekawe ile mój będzie ważył, dowiem się na wizycie we wtorek... w ogóle tak mi się nie chce wracać do tej rutyny z wstawaniem i zawozenien dzieci do przedszkola, no ale jeszcze tylko trzy tygodnie i wakacje...
Wczoraj mąż wieczorem poszedł porozmawiać z bratem, chyba dla świętego spokoju już... wiedziałam, że jak pójdzie sam to nic konkretnego się nie dowiem i tak jest. Mąż powiedziała, że chcemy wrócić do sierpnia do mieszkania, a jego brat odpowiedział, że ok, będzie coś działać. KONIEC

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Kurcze a może jednak coś ruszy?

Stary 2018-06-10, 11:22   #3360
sylwia1906
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;84079876]Gratuluję udanych wizyt, duze już te nasze dzieciaczki ciekawe ile mój będzie ważył, dowiem się na wizycie we wtorek... w ogóle tak mi się nie chce wracać do tej rutyny z wstawaniem i zawozenien dzieci do przedszkola, no ale jeszcze tylko trzy tygodnie i wakacje...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jak już poszedł i pogadał to miały kroczek do przodu jest, trzeba mieć nadzieję

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości