|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Dzień dobry. Ja właśnie jestem w przychodni. Czekam na lekarza, ale on lubi się spóźniać więc pewnie posiedzę. Ale już mnie położna zwazylam i normalnie zbieram szczękę z podłogi. Od kiedy jestem na diecie schudłam 2 kg. Masakra jestem w szoku. Wcześniej faktycznie jadłam źle, słodycze to była moja słabość a teraz nie jem takich rzeczy.
Więc wychodzi na to że w skończonym 31 tc mam 11.5 kg na plus. Wiem że to mało ważna sprawa, ale kiedy w ciazach tyje po blisko 30 kg to dla mnie dobra wiadomość. |
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Freya - moze to juz ostatnia Twoja doba?
![]() Miss - ja mam dokladnie 12,4 na plusie. Nie wiem czy to duzo czy malo, moja gin tego nie komentowala :-P Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja właśnie po śniadaniu, leki wzięte, pranie nastawie bo kuźwa nie odpiore się, a teściowa powiesi. Tyle prania po remoncie że głowa mała ![]() Poszłam spać po 1, przed 6 wstałam i byłam wyspana, nie wiem co się dzieje. (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wlasnie tez musze isc wstawic ubranka malego , ladna pogoda to szybko wyschna i poprasuje . Lozeczko juz zlozone i czeka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam zamiar poprac ubranka. A wczoraj kupiliśmy łóżeczko. W sumie jak popiore to się okaże czy czegoś z ubranek mi brakuje. Na pewno potrzebuje wanieke, mam już stojak ,ale wanienki brak.
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie łóżeczko stoi, czeka na małego.
Ubranka poprala mama, bo ja mam ograniczona możliwość ruchu. Mam nadzieję że w piątek będzie też ładnie, bo musimy spacerówkę i fotelik wyczyścić (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Haha tetrikk ja wolę sobie wmawiac że to wszyscy są dziwni tylko ja normalna
![]() Ewka_mewka masakra współczuję ci i naprawdę nie rozumiem zachowania brata tż.. Kurcze jakby mi ktoś taką przysługę robił to z szacunku bym była jak pucybut :p starała się jak najmniej przeszkadzać i jak najwięcej pomagać, a nie dodawać ci stresu;/ Vicarika przechodzi ci coś to przeziębienie? Dziewczyny ja na chorobowym Hah chociaż nic mi nie jest. Po prostu stwierdziłam że pracuje calutką ciążę i coś mi się od życia należy i przynajmniej dziś i jutro z domu się nie ruszam, a jak mi się spodoba to i w piątek zostanę :p spałabym jeszcze ale przypomniałam sobie, że mam w piekarniku frytki i się pieką na śniadanie... Może to lepiej że mnie tu nikt nie zważy XX W nocy taki cios w zebra dostałam, że się obudziłam, ale nie umiem stwierdzic w dalszym ciągu czy to była noga czy ręką czy może dupką się tak rozepchal :p Planów na dzień za bardzo nie mam, bo dom posprzątany, ciuszki już poprawne i poprasowane l, obiad gotowy.. Będę pewnie leżeć i oglądać netflixa cały boży dzień, Hah nie wiem czy dam radę tak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa a Twój TŻ co na tą kłótnię mówił ?
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie! Aż mnie zatkało! received_1046849762159969.jpeg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Yyy ale wysokie ciśnienie co to się podziało perełko ? Ktoś Cię zdenerwował?
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kontroluj sobie to ciśnienie i jakby nie spadło to wizyta u lekarza będzie wskazana.. Niech kontrolują sytuację na bieżąco. Freya, zmobilizowałaś mnie do badań na cholestaze bo nie byłam wcześniej świadoma jak to działa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Sara zadzwoń do gina i się spytaj co możesz zrobić wysokie to ciśnienie.
Freya tydzień będą czekać ? Czy tydzień i do domu na co liczę że Ci tak powiedzieli ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziś wizytę i na pewno o tym wspomnę!
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Wspomnij o której masz ?
|
|
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Coś ciężki ten ostatni trymestr... Fiole, odpoczywaj w domu żebyś do szpitala wróciła na poród. Freya_ka, wow, coś czuję że będziesz jedna z pierwszych rozpakowanych mam na wątku ale trzymam kciuki za donoszenie ciąży.Ewka, współczuję sytuacji w domu. Pocieszające jest to, że to przejściowe trzymaj się tamDews, odpoczywaj i się leń cały tydzień!!!! Należy Ci się. Ja osobiście nie wysiedzialbym już w biurze... Co do porodu SN i budowy ciała, myślę że zawsze powinni mierzyć przed porodem i na tej podstawie podjąć decyzję, bo czasem drobniutkie kobiety są stworzone do rodzenia SN a czasem i te z pozoru postaw ej postury mogą nie mieć warunków. Także to co Smile napisała potraktował um jako wskazówkę żeby zapytać lekarza co on na to ![]() A u mnie do zapalenia zatok doszła kółka nerkowa i jestem załamana zadzwoniłam do swojego gina, dostałam antybiotyk, mam brać nospe i może się uda.. Ale juz mam tak dość meczarnia, że złapałam doła totalny brak sił, ból i nawet leżenie mnie męczy bo nie ma odpowiedniej, wygodnej pozycji...Czekam aż mężu przywiezie leki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!!! dzis leniwie zostalam z mala w domi.. tak wieje i pada, ze psa nie wypuscilabym na dwor..
musialam wyjsc na ogrodek i szklarnoe.rozebrac i schowac do garazu .. tez lubie byc w ciazy od kilku dni nie mam zadnych dolegliwosci![]() maly chyba jest glowka w dol.. kolo pepka od kilku wypina pupke ![]() wczoraj lekko pukal ale dostalam po zebrach tez niezle ... Sent from my SM-J330FN using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
Hej, widzę ze dolegliwości ciag dalszy
trzymajcie sie wszystkie dzielnie! Sara dobrze ze dzis wizyta bo takie wysokie ciśnienie to chyba juz powód do niepokoju Freya to chyba juz niedługo mały sie pojawi co? ![]() Ewka współczuję sytuacji ze szwagrem mógłby sie troche opanować w tej sytuacji...Ja mialam dzis rano usg i mam mieszane uczucia nerka malego faktycznie jest polozona za nisko ale na te chwilę wyglada na to ze dziala dobrze i wszystko jest ok. Za to wymiar glowki wyszedl bardzo duzy, powyzej sredniej a trzy tygodnie temu byl sporo poniżej sredniej - ktos sie pomylil ale kto? dziecko ogolnie wazy ponizej średniej ma ten tydzień. Ale jesli serio ma taki wielki leb to ja sie nie pisze na rodzenie i pepowiny ponoc ma duzo sklebionej przy buzi, boje sie ze sie zaplacze w nia Boze czasem lepiej nie wiedziec...Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam szerokie biodra ale nie wiem czy to jest jakiś wyznacznik do rodzenia sn
Dziewczyny 4 pranie w pralce, takie słońce że piore na 15 min wyschnie wszystko w mig (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() i co z cesarka? rozmawialas z kims? Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Słońce jak nie wiem, modlimy się z moim żeby wytrzymało do piątku bo musimy wózek ogarnąć
![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez miala 34 cm ale udalo sie bez vaccum.. chociaz polozna mowila ze jeszcze chwila i pojedziemy bo nie mialam juz sily przec..Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
![]() vaccum brzmi strasznie (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co mnie czeka ciekawe ile maly bedzie wazyl.. obstawiam ze pewnie 4.5 kg ![]() ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

kontroluj sobie to ciśnienie i jakby nie spadło to wizyta u lekarza będzie wskazana.. 
zadzwoniłam do swojego gina, dostałam antybiotyk, mam brać nospe i może się uda.. Ale juz mam tak dość meczarnia, że złapałam doła
od kilku dni nie mam zadnych dolegliwosci

trzymajcie sie wszystkie dzielnie!

mógłby sie troche opanować w tej sytuacji...
i pepowiny ponoc ma duzo sklebionej przy buzi, boje sie ze sie zaplacze w nia
Boze czasem lepiej nie wiedziec...

ciekawe ile maly bedzie wazyl.. obstawiam ze pewnie 4.5 kg