|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019r. - cz. 13
Dziewczyny kciuki mocne za Wasze kreseczki, i działania zmierzające do tych kreseczek
|
|
|
|
#3332 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
pospałam ale zjem i idę dalej odpoczywać u mnie dzisiaj 34 stopnie w cieniu, chyba wieczorem wybiorę się nad wodę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam małą rozkminę. Brat mnie poprosił żebym była świadkową na ich ślubie w lipcu 2020 i nie wiem czy się zgodzić z zastrzeżeniem że mogę być w ciąży i może wyjść tak że będą musieli sobie kogoś znaleźć, czy odrazu powiedzieć im żeby sobie znaleźli kogoś innego i tak czy siak obiecać im pomóc. I jak myślicie czy miesiąc/dwa po porodzie będę w stanie świadkować? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3333 | |
|
Żona
|
Cytat:
Nasza umowa jest taka że jak nie będę w ciąży to będę świadkować jak tak to nie ale i tak będę jej pomagać - ze względu że wie jaka u nas jest sytuacja i jak długo sie staramy. Plus ona ma świadkowią w razie "W" która o tym wie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że byłoby Ci ciężko. Świadek ma sporo pracy i pasuje, żeby był cały czas blisko Młodych. Zwykle wybiera się osoby niezamężne ze względów rozrywkowych Ja siostry nie wzięłam na świadkową tylko przyjaciółkę i świetnie się spisała. Siora w obecności męża i dziecka nie miałaby na pewno takiej werwy ![]() Jeśli nie chcesz już teraz mu zdradzać swoich planów to poczekaj. Przecież to kupa czasu jeszcze. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
No taki układ jest w porządku. Z maluchem uwierzcie mi, że nie ma się ochoty na takie szoł flesze, zabawy i wgle Zapytajcie Kamili, AnnLady albo Kaaari czy by chciały być w sobotę świadkowymi
|
||
|
|
|
#3335 |
|
Żona
|
Ja uważam że mówisz jak jest i to ich decyzja czy potem chca szukać szybko kogoś innego czy od razu decyduja się na inną osobę lub maja kogoś w razie czego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedź.
Chyba zrobię tak jak MrsSeductive. Oni wiedzą że się staramy więc powiem im wprost jak sprawa wygląda. Mają podać w kościele 3 miesiące przed ślubem świadków, więc wyrazie czego to wybiorą sobie kogoś innego.
|
|
#3338 |
|
Wtajemniczenie
|
Nurek powodzenia życzę i super plan. Oby świadkowa tylko zdążyła
! I śliczny brzusio. Co do bycia świadkową w ciąży to muszę przyznać dobry układ masz MrsSeductive. Ja znowu jak coś chce zrobić słoikowego to zwykle teściowa przychodzi I PO CO TY TO ROBISZ JA JUŻ ZROBIŁAM BIERZTA ODE MNIE. A ona w tamtym roku zrobiła łącznie... Uwaga! Ponad 300 słoików. ![]() Trzymam kciuki za test! U nas 36 stopni w cieniu pokazało ![]() a co do gości weselnych to ja miałam nadzieję, że nam poodmawiają ale gdzieś wszyscy chcieli przyjść . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez upal taki ze ciezko mi sie zebrac z psem ale pojdziemy na taki szybciutki max 10 minut
![]() Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, nie ma czym oddychać... nic mi się nie chce. Totalny leń...
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3342 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja byłam w kinie w pierwszej ciąży na Wolverinie i myślałam że Alicja mi z brzucha wyjdzie. Strasznie kopała od tych głośnych dźwięków, więc raczej nie polecam kina. Chyba że coś spokojnego.. co byś później tak jak ja psycha nie miała że skrzywdzilas dziecko ![]() Cytat:
A mówienie że możesz być wtedy w ciąży i że się staracie też nie do końca jest fajne, bo jak się będziesz czuć jak w tej ciąży za rok jeszcze byś nie była a wszyscy dookoła będą wiedzieć że plany były ale coś nie idzie... te rzeczy myślę lepiej zachować dla siebie. Ciąża trwa 9 miesięcy to sporo czasu dla Ciebie żebyś się zastanowiła czy w ciazy/z dzieckiem dasz radę być świadkową i sporo czasu dla brata żeby w razie twojej rezygnacji nagrać kogoś innego Bo oczywiście zakładam że w ciąży będziesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No ale soki robię w małych słoiczkach, ale słoik to słoik ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
My przetworów nie robimy i czuję się przy Was jak dziwadlo
|
|
|
#3345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Haneczka mysle ze ultra (jak zawsze
) ma rację co do swiadkowania, idealnia to opisala! Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Też uważam jak Ultra
z ust mi to wyjęła ;DWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
Też bym nierezygnowala że świadkowania. Jak nie dasz rady to znajdą kogoś innego a na razie bym się zgodziła. A co los pokaże to się zobaczy
![]() Umówiłam się dziś do gina. Źle się czuję, tak jakbym miała owu ale to chyba nie możliwe... mam 8 dc. No nic na usg wszystko wyjdzie. Może zleci mi badania hormonów bo obawiam się że mogły mi się rozregulowac. LaLoca miałam cc ale w 2016 więc to chyba nie wpływa. A jak się mylę to proszę o olśnienie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja powiem tak jakby to było miesiąc po porodzie to pewnie bym nie chciała, ale tylko i wyłącznie z tego powodu, że nie mogłabym się wywiązać że swojej funkcji w stu %. Teraz kiedy Leoś ma te 4.5 miesiąca i gdyby miał mieć więcej to jak najbardziej byłabym na tak ;-) ale w tych pierwszych dwóch miesiącach byłabym raczej na nie, chyba że młodzi bardzo by się uparli na mnie to okej, ale musieliby sobie zdać sprawę, że może być różnie z tym moim byciem ich prawa ręka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
Ultra mam ten komfort że rodzina wie o staraniach i o stracie (dzięki temu skończyły się pytania o dziecko). Napisałaś a co by było gdybym do tego czasu nie była w ciazy- nic by nie było, nie jest to dla mnie temat tabu ani powód do wstydu, po prostu życie...
Pogadam z nimi jak oni to widzą. Wiem też że nie mają nikogo takiego kto mógłby im w tym pomóc. Czas pokaże jak to będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Krychulec ślady cc pozostają na całe życie. Często masz takie krwawienia po okresie?
|
|
|
|
#3351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My jesteśmy akurat teamteatr- byliśmy w tym roku na kilkudziesięciu sztukach i ZAWSZE podczas przedstawień Hania tak szaleje, że szok! Ale raczej odczytuję to jako fakt, że jej się podoba! A Ty tutaj z krzywdami Dziewczyny po prostu wrażliwe na sztukę ![]() Dziś nie pojechałam do teatru bo nie było nic fajnego w kinach do których mogłabym dojechać samochodem. A do metra nie chciało mi się w taki upał toczyć. Ale jutro idę na "Rocketman"- podobno super! Ja też nie robię przetworów- za to moja teściowa robi ich SETKI! w dodatku ze swoich owoców i warzyw więc zawsze wracamy od niej jak typowe słoiki ale ma kobieta talent i jej porzeczkowe soki i dżemy nie mają sobie równych
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za miłe słowa! Póki co nawet nie wiem czy mam owulkę, więc sobie posikuję na owulacyjne od dwóch dni. Ofc jeszcze nic nie wysikałam, ale te emocje, ach
Kamila, widziałam, że udało Ci się z kp. Gratki! Jak tam mała Dagusia? Daje popalić czy aniołek? Masz przy sobie TZta? ![]() Nurek, piekny brzuchol! Aaaa, ślub, zazdro! Będzie pięknie! Czeka Cię wspaniały dzień ![]() Nic nie mówcie o upałach. Warszawa melduje 36 stopni w cieniu. Można umrzeć
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że będziesz meldowac jak coś ![]() Tak, udaje nam się kp a tak bardzo nie chciałam młoda dziś już 4100 waży więc pakuje książkowo w nocy zazwyczaj 1-2 pobudki, dni spokojne tylko wieczorami maruda się odpala ale nie ma tragedii tz jest niestety tylko w weekendy w domu... Ale jest nadzieja ze juz niedługo się to zmieni ![]() ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3357 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorsza sprawa w tym wszystkim to kasa i ciągłe wyparzanie butelek🤪 od razu zachęcam do zakupu całego zestawu butelek ze syerylizatorem, ułatwi Ci to trochę sprawe szczególnie w nocy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak mówisz oni wiedza jak jest powiedz im jak sprawa stoi i niech samo zdecydują ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- A co do mojego brzuszka to prawie 6 miesiąc wiec akceptuje jaki jest ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

pospałam ale zjem i idę dalej odpoczywać
u mnie dzisiaj 34 stopnie w cieniu, chyba wieczorem wybiorę się nad wodę 

Zapytajcie Kamili, AnnLady albo Kaaari czy by chciały być w sobotę świadkowymi
Chyba zrobię tak jak MrsSeductive. Oni wiedzą że się staramy więc powiem im wprost jak sprawa wygląda. Mają podać w kościele 3 miesiące przed ślubem świadków, więc wyrazie czego to wybiorą sobie kogoś innego.

! I śliczny brzusio. 

robiłam też posiew poza szpitalem i mam wynik już ujemny, ale czekam na potwierdzenie czy w szpitalu tak samo wyszło. Krwi w kupce coraz mniej, a dzień nr 4 na diecie. Wygląda na to, że to pewnie alergia 
, no ale zima w dżemy obstawiona. Na następny rzut idą maliny , ale z tego tylko soki robimy więc luuuuuuz , a później ogórki , jeśli mi sił wystarczy w 9 miesiącu ciąży
A mówienie że możesz być wtedy w ciąży i że się staracie też nie do końca jest fajne, bo jak się będziesz czuć jak w tej ciąży za rok jeszcze byś nie była a wszyscy dookoła będą wiedzieć że plany były ale coś nie idzie... te rzeczy myślę lepiej zachować dla siebie. Ciąża trwa 9 miesięcy to sporo czasu dla Ciebie żebyś się zastanowiła czy w ciazy/z dzieckiem dasz radę być świadkową i sporo czasu dla brata żeby w razie twojej rezygnacji nagrać kogoś innego 

2017 ->
2017 ->
2018
w nocy zazwyczaj 1-2 pobudki, dni spokojne tylko wieczorami maruda się odpala ale nie ma tragedii
tz jest niestety tylko w weekendy w domu... Ale jest nadzieja ze juz niedługo się to zmieni