|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
U mnie nie wpuszczają na wizyty z osobą towarzyszącą, tam gdzie robiłam prenatalne to też wisiała kartka, że tylko pojedynczo. Ale ja na każdej wizycie u swojej ginki nagrywam dla męża film z usg, tzn. normalnie telefonem, włączam kamerę, kieruję w obraz z usg i mąż sobie potem może pooglądać bo jednak widok jak się ten dzieć tam rusza to całkiem co innego niż samo foto.
Dzień dobry! U nas taka brzydka pogoda, że gdyby to była moja pierwsza ciąża to pewnie dzisiejszy dzień bym przeleżała w łóżku pod kocem. Ale bombelek zarządził, że chyba matkę pogrzało z taką bezczelna propozycja i trzeba było wstać. Pamiętam, że w pierwszej ciąży właśnie leżąc i nic nie robiąc zastanawialam się jak ogarniają życie kobiety, które są w kolejnych ciążach i muszą sie dziećmi zajmować. Dalej nie wiem ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zadomowienie
|
bonnie_j, powodzenia na badaniach!
![]() Cytat:
![]() Oj tak, pierwsza ciąża była cudowna pod względem odpoczywania. Druga to już chyba trening przed ogarnięciem życia z dwójką dzieci. Mnie dalej to przeraża, bo nawet teraz średniawo sobie radzę - w sensie dziecko musi być czyste i nakarmione, cała reszta jak porządek w domu, ugotowany obiad itp. to już tylko mile widziane bonusy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Konto usunięte
|
Ja się witam w 18+0 czyli zaczynam 19 tydzień. Chciałabym być już za połową, albo najlepiej po 30tygodniu wtedy czułabym się w miarę już bezpiecznie.
Też chyba zmienię klinikę na ostatnie badanie, żeby tż mógł iść ze mną. Bo w tej w której teraz byłam nie wpuszczali osób towarzyszących i nawet zdjęć nie dali. Na połówkowych poproszę o jakieś zdjęcia 3d najwyżej im dopłacę. Mam nadzieję, że maluch będzie pozował tak pięknie jak na pierwszym USG i będą ładne zdjęcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
U nas na usg prenatalne i połówkowe wpuszczają z jedna osoba.
A jak idę prywatnie to można zawsze jedna tez. Teraz lockdownu będzie kompletnie zdjęty ciekawa jestem czy jakieś zmiany będą jeśli chodzi o usg ![]() Myślałam żeby już prywatnie nie chodzić skoro mam usg pozniej w 28 i 36 tyg ale kusi mnie 4d. Jeszcze mam czas do namysłu czy je chce Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2021-05-14 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Konto usunięte
|
Ja też nie ogarniam rzeczywistości, a od kilku dni już w ogóle. Ten ból głowy, wymioty i ból brzucha nie dają mi spokoju. Wczoraj próbowałam ogarnąć grządkę na działce ale nie skończyłam bo jednak wolę się nie przemęczać, żeby znowu na patologii nie wylądować.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a propos obecności przy USG to mój TŻ pierwszy i jedyny raz widział dzieciaka... w gabinecie weterynaryjnym
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88703403]Ja się witam w 18+0 czyli zaczynam 19 tydzień. Chciałabym być już za połową, albo najlepiej po 30tygodniu wtedy czułabym się w miarę już bezpiecznie.
Też chyba zmienię klinikę na ostatnie badanie, żeby tż mógł iść ze mną. Bo w tej w której teraz byłam nie wpuszczali osób towarzyszących i nawet zdjęć nie dali. Na połówkowych poproszę o jakieś zdjęcia 3d najwyżej im dopłacę. Mam nadzieję, że maluch będzie pozował tak pięknie jak na pierwszym USG i będą ładne zdjęcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mi się marzy poczuć w końcu pierwsze ruchy bo na razie cisza...a z każdym na tym etapie już czułam leniwy ten mój syn xp A bezpiecznie to będę się czuć miesiąc po porodzie gdy już będziemy w domu a mały się zaklimatyzuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli idzie o uspokojenie/bezpieczeństwo to dla mnie są te etapy co powoli z każdym troszkę lżej. Teraz połówkowe. Następne to 28 TC. Później 32 TC i 37 TC. Chociaż przy mnie 36 będzie stresujący, bo tak urodziłam w poprzedniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Raczkowanie
|
Bonnie, kciuki za badania
![]() Ja też zmieniłam klinikę na połówkowe, właśnie dzisiaj się umówiłam na 10.06, więc można mi dopisać ![]() ![]() ![]() U mnie był tylko jeden dzień, kiedy czułam ruchy tak wyraźnie, że byłam pewna, że to to, teraz cisza ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Raczkowanie
|
Ja w Lublinie i Rzeszowie u obu lekarzy wchodze6z mężem 🙂 tylko prenatalne na usg nie mógł być ale wszedł mąż jak skończył przy rozmowie i gdzie tu sens ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Raczkowanie
|
Ja też zmieniłam lekarza na USG połówkowe i tam mąż będzie mógł wejść ze mną. Zobaczy pierwszy raz na ekranie☺☺
Cytat:
![]() ![]() Zamówiłam kolejna sukienkę i spódnice... I z tej okazji oczekuję na dowód burgera ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja na połówkowe jeszcze idę tu gdzie na pierwsze prenatalne bo miałam skierowanie na nfz, więc nie wiem czy bym teraz jakoś się mogła przenieść nie tracąc skierowania. No ten strach o dziecko nie mija. Mi bardziej chodziło o to, że po 30tc jak się dziecko urodzi to już nie jest takim skrajnym wcześniakiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na połówkowe jeszcze idę tu gdzie na pierwsze prenatalne bo miałam skierowanie na nfz, więc nie wiem czy bym teraz jakoś się mogła przenieść nie tracąc skierowania. No ten strach o dziecko nie mija. Mi bardziej chodziło o to, że po 30tc jak się dziecko urodzi to już nie jest takim skrajnym wcześniakiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Też tak miałam. Na początku czułam, później jakiś czas nic lub bardzo mało, a teraz znowu więcej i lepiej. Więc może to okresowe 🤷 albo chodzi właśnie o położenie łożyska. Że teraz już jest wyżej dlatego lepiej czuć ![]() Też się zgadzam z tym 30 TC. Gdzieś tam w środku jest świadomość, że po 28 TC już uratują, a im dalej tym lepiej. Ja mam cel donosić tym razem. Tylko szkoda, że to nie zależy ode mnie... Szukam jakiś legginsów ciążowych. Jakie firmy polecacie? Z poprzedniej ciąży są spoko w domu, bo troszkę luźniejsze, ale żeby gdzieś wyjść to nie ma mowy. Non stop mi zjeżdżają czy się brzydko marszczą. Ale w końcu jestem mniejsza niż w pierwszej więc to raczej normalne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Ja czekam na połówkowe wtedy będę dokładnie na półmetku bo mam w 20+0.
Pozniej na 25 tydzien kiedy teoretycznie już są szanse na przeżycie poza. A pozniej nie wiem chyba już do końca. Stres i strach będzie ze mną zawsze chyba już po stratach ale staram się żeby mną nie zawładnął u staram się cieszyć ta ciąża ile mogę, zwłaszcza teraz na tym etapie ![]() Od 2tyg kiedy czuje kopniaczki czuje się jeszcze lepiej pod tym względem szczerze mówiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
Sylvvcia my walczyliśmy o światłowód 5 lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze od 3 dni mi krew z nosa leci. Nie ciurkiem, ale czuję że się w nosie zbiera i zaraz farba. Strasznie mnie to denerwuje. Co do ruchów to czuje - nieregularnie - że mała się wierci a kopniaczki mega sporadyczne albo rano albo wieczorem. A bezpiecznie dla mnie będzie tak jak u Zubi - miesiąc po porodzie może się uspokoje w końcu ![]() Dzisiaj zaczęliśmy remont - już mam dość ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Raczkowanie
|
Jestem jedynym wielkim chodzącym kalafiorem.
Byłam wczoraj z córką u ortopedy na zdjęciu szwów. Zdziwiłam się, że byl inny ortopeda niż ten, do którego nas zapisywalam ( ten obecny byl lepszy, bo to on kierował nas do szpitala) no i nie było karty córki. Ale doktor stwierdzil, że nas pamięta, zna i nas przyjmie. Dziś dostałam powiadomie na tel o wizycie. Wtf. Miałyśmy na dziś, 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Konto usunięte
|
Ja jeszcze nie stresuje się porodem chociaż na pewno zacznę bo nie wiem co mnie czeka, może lepiej
![]() Ruchy tez są jeszcze nieregularne, rano po przebudzeniu i wieczorem przed snem są zawsze jedynie to się powtarza ale jeszcze jest dość wcześnie wiec się nie przejmuje tym zbytnio. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Apropo kalafiora ciążowego zachciało mi się zupki vifon ![]() Zrobiłam sobie zupkę bez przypraw z sama saszetka z tłuszczem, zapomniałam drugie z przyprawami dosypać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O ja też dotkliwie odczuwam ten spadek formy, tylko jakoś tak nie mogę się do niego przyzwyczaić. ![]() ![]() ![]() Co do ruchów to ja już czuję je coraz częściej i mocniej. To chyba oznacza, że malutka rośnie i nabiera siły. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Konto usunięte
|
Ja też o porodzie jeszcze nie myślę. Ten październik wydaje się być tak odległy, że o wyprawce nawet nie myślę. I czasem jeszcze zapominam, że jestem w ciąży.
Samego porodu aż tak bardzo źle nie wspominam, jak dni po porodzie. Moje krocze bardzo źle to zniosło. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Wtajemniczenie
|
Ja pewnie mocno się spóźnię na USG. Połowa miasta zablokowana, bo wiozą ministrów. A ja muszę się przebić przez całe miasto... Wyszliśmy dużo wcześniej żeby zdążyć w godzinach szczytu a tu i tak dupa będzie. Jestem ciekawa czy mnie przyjmą z opóźnieniem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
Szefowa moje też po porodzie masakra. Byłam szyta również wewnątrz i jak miałam ściągane szwy tydz po porodzie to....gin jeden przegapil
![]() Ja ciążę czuje bo sapie jak parowóz przy najmniejszej czynności ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Bonnie daj znać jak polowkowe!!!!
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3357 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Konto usunięte
|
Bonnie super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
Bonnie, gratuluję babskiego teamu!
![]() ![]() ![]() To teraz polowkowe się zaczną sypać jedno po drugim ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3360 |
Wtajemniczenie
|
W kilka tyg wszystkie będą wiedziały kto siedzi w brzuszku
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.