![]() |
#3331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Drozja, zapytaj rodzicow, czy nie maja telefonu w pokoju, do mnie mama moze na wewnetrzny bezposrednio do pokoju dzwonic.
![]() http://www.telegrosik.pl/index.php?i...12160256057118 Tu masz na polaczenia miedzynarodowe. Co lepsze, placisz za karte i z niej tak jakby placisz, jak konczy Ci sie kasa, to rozmowa sie urywa, tak jak w telefonie na karte. Obczaj cennik i jazda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Konto usunięte
|
u mnie tez nie dziala adka
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zadomowienie
|
ok dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Konto usunięte
|
nie ma za co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Przyczajenie
|
A jeszcze chciałam zapytać w jakim wieku zaczynałyście pracę? I jak wspominacie pierszwy wyjazd?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Działa Wam stronka aupair-world.net ? Bo mi nie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy wyjazd- średnio. nikogo tu nie znałam, na dzieciach sie nie znałam, mówic w obcym jezyku sie bałam...ale ..było fajnie! ![]() mnie tez nie... Drozja, nie ma nic z Poznania i Gdańska do Madrytu Powiedz mi, jakie inne loniska bierzesz pod uwagę- zarówno w Polszy jak i Hiszpaniaa
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-06-09 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Raczkowanie
|
O matko,kolejny koszmarny dzień.Chyba w przyszłym tygodniu się przejdę do lekarza,bo strasznie się dziś źle czuję,a dodatkowy każdy kolejny ibuprom powoduje ból brzucha.
Macie może jakiś pomysł na prezent osiemnastkowy taki za 1000 zł?Koleżanka i kolega robią impreze na 150 osób,na kazdego mamy pule tysiac zlotych.On sie interesuje fotografia i dostanie obiektyw do aparatu,ale z nia kompletnie nie mamy pomysłu.A to juz w przyszłym tygodniu!Ona nie ma jakiś specjalnych zainteresowan,które wiazalyby sie z jakimis wydatkami,akcesoriami...
#3340 |
Konto usunięte
|
a ja bylam w miescie kupic foramki do babeczek i bede robic jutro
![]() i tata przedluzyl w plusie umowe w kubali i wzial nowy telefon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a prezent..moze jakis karnet do kosmetyczki: zabiegi jakies + masaż+ papki na twarz+ fryzjer+ i inne przyjemnosci...taki full wypas, pewnie mają wieksze salony takie mozliwosci... pojdziecie tam, popytacie, załatwicie i dziewczynie tylko karteczke dacie, niech sobie wykorzysta ![]() skoro nie ma innych zainteresowan.. ![]() swoja droga...wieeeelka impreza sie szykuje..!
![]() |
#3342 |
Raczkowanie
|
Wielka,oj wielka.W ogóle w przyszłym tygodniu mam 2 imprezy,grilla,koncert i teatr.W sobotę jak to wszystko się skonczy to chyba umre(ze sczęścia i ze zmęczenia
![]() ![]()
#3343 |
Zakorzenienie
|
Też bym poszła do jakiegoś Spa, gdzie by mnie wymasowali, zrobili mnóstwo jakichś maseczek i gdzie mogłabym się zrelaksować.....
![]() ![]() roux, dzięki za sprawdzenie strony, bo już się bałam, ze to u mnie coś nie tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak to właśnie poznań i Gdańsk najlepsze. No ale jak nie ma, to jakieś inne miasto i najlepiej żeby nie był to Kraków, bo daleko. ![]() A w Hiszpanii, to już w ogóle nie mam pojęcia. Coś jak najbliżej Madrytu. ![]() Za 24 minuty moja rozmowa.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
moi jadą jutro na 6 dni gdzieś. hm a ja kasy nie mam ale to sobię pozwiedzam coś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() opowiadaj wszystko o sobie i to juz ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hostka jeszcze nie dzwoni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
Kacha z nimi ale ja kasy nie mam
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Warszawy do Madrytu lata LOT i Iberia ( regularne linie lotnicze...) z Wrocławia takze nic. Kochana, musisz spytac o inne lotnisko poniewaz do madrytu mało co od nas lata...chyba ze z przesiadką.... Spytaj ich na ktore inne lotnisko mozesz ewentualnie przyleciec, bo ciezko bedzie.
![]() |
#3351 |
Konto usunięte
|
nie dali ci kasy?! :szok:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
no ale lodówke choc masz pełną na te 6 dni???
#3353 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 |
Zadomowienie
|
O matkoooo...
Jestem po rozmowie.. ![]() Takiego stresa miałam, że nie pytajcie. ![]() Ale strasznie sympatycznie, tylko mało konkretów. ![]() ![]() Z resztą mam do tej operki maila, to się dowiem jeszcze jak tam u nich wygląda. ![]() Hostka jest na mnie w 100% zdecydowana, już przez telefon mówiła że jak kupię bilety, to mam jej od razu napisać maila. Ale ze wszystkim szła mi na rękę, powiedziałam jej że moi rodzice teraz są w Egipcie i wracają 19, wiec ja wolałabym wyjachać kilka dni później, np 25 (w pierwszym mailu była mowa o 20), powiedziała, że nie ma żadnego problemu. I powiedziałam, że szkołę zaczynam 1 września, i chciałabym wrócić 31 sierpnia, powiedziała ok, ale że jakbym znalazła jakiś lot na 1 wrzesnia to tez ją to urządza. ![]() Ale mówiła, że teraz do poniedziałku nie będzie miała dostępu do neta, bo pisała z pracy, więc wnioskuje, że ja też tam nie bedę miała internetu. ![]() Także Roux, hostka jest ugodowa, więc szukamy jakiegokolwiek innego lotniska blisko Madrytu, bo ona na pewno powie 'no problem' I kazała mi jeszcze ćwiczyć dużo hiszpańskiego, bo dzieci będa do mnie mówiły po hiszpańsku, a Jacquelin nie mówi w ogóle po angielsku. Ogólnie bardzo sympatyczna babka. ![]() Teraz musze pogadać z rodzicami. Wysłałam im rano sms'a z pytaniem o ten telefon, czy maja możliwość odebrac, to mogłabym do nich dzwonić, ale nie odpisują. Dobrze się bawią i do pokoju wracaja dopiero wieczorem. ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- No i właśnie mama zadzwoniła. Powiedziała, że mam jej nie zawracać głowy. Edytowane przez Drozja Czas edycji: 2009-06-09 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Drozja a Barcelona moze byc?
hmm to co z tą mamą???
#3356 |
Zakorzenienie
|
TheBlowersDaughter - czyżby słuchaczka Damiena Rice'a?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sanriooo dwa dni u nich jestes a oni juz sobie gdzies jada? troche tak dziwnie. czy ty bedziesz sie czasami opiekowac sama tymi dziecmi czy zawsze z hostka?
![]() |
#3358 |
Zadomowienie
|
No coś nie tak z tą mamą.
![]() Rozmowa wyglądała tak: -Blablablablabalabalaaal, opowiadała mi co dzisiaj robili itp. Pyta się co u mnie: -Mogę jechać do Madrytu? -jakiego Madrytu?! ------rozłączyło--------- To dzwonię ja do niej. -I ile to kosztuje? Szybko, szybko mów, bo kasę tracimy. -No za same bilety lotnicze byśmy musiały zapłacić. -Kiedy byś miała jechać? -Jakoś 25 -Teraz z wycieczki wróciliśmy, nie zawracaj mi głowy. jak wrócimy to pogadamy. -Ale ja muszę dać odpowiedź do poniedziałku najpóźniej. -A to to prywatnie załatwiane co mówiłaś? -Tak. -No to nie ma mowy. -Dlaczego? -Bo nie. -No ale dlaczego nie? -Bo nie masz 18 lat. Powiedz wszystkim, że się dobrze bawimy, pozdrów, babcie, ciocie, wujka...blablablabla Jakby w ogóle tematu o moim wyjeździe nie było.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
Drozja.
to mocny argument- nie masz 18 lat. ![]() Moze jeszcze im napisz smsa, ze Ci zalezy, ze bedziecie sie kontaktowac co chwile, jak bedą chcieli, ze sparwdziłas te rodzinke...moze sie uda, masz czas do poniedziałku, walcz!! ![]() ja ide spac, bo chyba mam gorączke źle sie czuje a jutro od 7.30 mam...2 urwisów. eeh
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-06-09 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.