Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 21:50   #3331
RedInez
Raczkowanie

Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
zamawiałyście może z tego sklepu? http://www.natureshop.com/
czy zamawiając stamtąd można dostać cło, vat?
Natureshop ma dwie lokalizacje - jesli wysyłaja z GB nie płacisz nic, jesli z Nowej Zelandii istnieje ryzyko doliczenia VAT (miejsce wysyłki jest podane od razu przy wyborze rozmiaru)

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez nevershoutnever Pokaż wiadomość
Zainteresowana tymi aukcjami: http://allegro.pl/sklep/11918807_flte napisałam do wsytawiającego je użykownika z prośbą o jakieś real photos, dostałam taką odpowiedź:
Witam,
Wszystkie buty ktore sprzedajemy sa nowe i oryginalne, moze to Pani potwierdzic u producenta, na pudelku podane sa zawsze adresy i tel. do przedstawicielstwa firmy emu. Szczerze mowiac nie spotkalam sie jescze z czyms takim jak "podrobki" emu. W tej chwili jest w sprzedazy duzo podobnych butow, ale nie sa to podrobki uzywajace logo emu, tylko buty innych firm.
Dokladnie zdjecia butow sa zamieszczone na aukcji.
Pozdrawiam,
Agata
ForLessThanEver

Co o tym myslicie? I na czym miałoby polegac potwierdzenie u producenta?
Takze kontaktowalam się z ta Pania i mnie równiez przekonywała, ze sprzedaje oryginały, tlumacząc niska cenę znizkami na niektóre rozmiary i kolory. Faktem jest, że starsza kolekcja jest tańsza (na amerykanskim Amazon mozna kupic jeszce taniej), natomiast ceny nowej sa porównywalne z innymi.
Przekonywała mnie równiez, ze wszystkie Emu sa szyte w Chinach oraz ze nie ma podróbek posługujacych sie logo emu - otóż są podróbki, przestrzegam przed stroną www.emustiefel.net

RedInez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:20   #3332
nevershoutnever
Raczkowanie

No i bądź tu mądry... ceny kuszące ale jeśli dostanę podróbkę to pewnie nawet tego nie zauważę, a wpakuję kasę bez sensu :/
nevershoutnever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 16:28   #3333
Gregorynka
Zakorzenienie

A skąd wiadomo,że tam są podróbki? --> emustiefel.net

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 23:16   #3334
Cashmir
Przyczajenie

Cześć, to mój pierwszy post

Mogę Wam szczerze powiedzieć że buty od użytkownika "forlessthanever" są oryginalne. Sama kupiłam, bo zależało mi na modelu Hip, a nigdzie w okolicy nie potrafiłam ich dostać. Więc postawiłam na ryzyko. Bałam się, że dostane podróbki, cena rzeczywiście niska, ale myślę że fakt, że buty są z zeszłorocznej kolekcji tłumaczy wiele. Mam porównanie z emu kupionymi w silesii i nie różnią się niczym.
Cashmir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:38   #3335
nevershoutnever
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cashmir Pokaż wiadomość
Cześć, to mój pierwszy post

Mogę Wam szczerze powiedzieć że buty od użytkownika "forlessthanever" są oryginalne. Sama kupiłam, bo zależało mi na modelu Hip, a nigdzie w okolicy nie potrafiłam ich dostać. Więc postawiłam na ryzyko. Bałam się, że dostane podróbki, cena rzeczywiście niska, ale myślę że fakt, że buty są z zeszłorocznej kolekcji tłumaczy wiele. Mam porównanie z emu kupionymi w silesii i nie różnią się niczym.
Hej a sprawdzałaś może ich oryginalnośc podpalając odrobine wełny ze środka?
nevershoutnever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 14:03   #3336
Cashmir
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nevershoutnever Pokaż wiadomość
Hej a sprawdzałaś może ich oryginalnośc podpalając odrobine wełny ze środka?

Tak, to była pierwsza rzecz jaką zrobiłam
Normalnie się podpala płomieniem, a po spalenie śmierdzi baranem
Stary 2010-09-15, 14:27   #3337
kitten von mew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
http://www.wskrzat.pl/index.php?acti...y&id_strony=19
Cyt. "
Nasza firma jest oficjalnym dealerem takich marek jak: emu,....."
Czyli,że co, on kłamie skoro nie ma go w spisie na stronie producenta?
Pytam,bo zakupiłam tam buty i własnie (o czym już wyżej pisałam) mam wątpliwości.

Niekoniecznie. Dealer to, uproszczając, firma lub osoba prywatna będąca pośrednikiem między producentem, a kupującym. Być może w opisie firmy nastąpiło pewne nadużycie tego określenia. Nie oznacza to jednak, że w sklepie są sprzedawanie nieoryginalne towary - firma sama może korzystać z usług innego pośrednika, od którego zamawia wyroby danego producenta
kitten von mew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:57   #3338
lukrecja222
Zakorzenienie

zapytam tutaj, bo na wątek o ugg rzadko kto wchodzi
kupowałyście może od tego sprzedającego?
http://cgi.ebay.pl/Botas-Boots-UGG-A...item3cb0b4690e

ma bardzo tanie uggi...

Edytowane przez lukrecja222
Czas edycji: 2010-09-15 o 16:55
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:17   #3339
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
zapytam tutaj, bo na wątek o ugg rzadko kto wchodzi
kupowałyście może od tego sprzedającego?
http://cgi.ebay.pl/Botas-Boots-UGG-A...item3cb0b4690e

ma bardzo tanie uggi...
Nie działa mi ten Twój link-aukcja została usunięta.

Dziewczyny! O co chodzi z tym podpalaniem wełny,żeby sprawdzić czy jest prawdziwa? Naprawdę mam tak zrobić,czy to żarty? Bo gotowa jestem zaryzykować,ale nie chcę stracić całego butaTym bardziej,że mam zamiar nosić je wywinięte w tym sezonie.

Stary 2010-09-15, 16:56   #3340
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny! O co chodzi z tym podpalaniem wełny,żeby sprawdzić czy jest prawdziwa? Naprawdę mam tak zrobić,czy to żarty? Bo gotowa jestem zaryzykować,ale nie chcę stracić całego butaTym bardziej,że mam zamiar nosić je wywinięte w tym sezonie.
o ten http://cgi.ebay.pl/Botas-Boots-UGG-A...item3cb0b4690e
Stary 2010-09-15, 17:01   #3341
maracuy
Raczkowanie

Cytat:

Serio serio weź wyciągnij z butów kawałeczek wełny, czasem zdarzają się takie "kłębki". Podpal, i zobacz, czy się spala, czy topi
maracuy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 17:59   #3342
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Ten już działa, ale ja Ci nie pomogę, bo nie zamawiałam tam. Choć faktycznie tanio...podajrzanie tanio

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez maracuy Pokaż wiadomość
Serio serio weź wyciągnij z butów kawałeczek wełny, czasem zdarzają się takie "kłębki". Podpal, i zobacz, czy się spala, czy topi
No to idę nad zlew obserwować,czy spala się błękitnym płomieniem (albo może lepiej nie,bo się zdenerwuje,że kupiłam podróbki)

Edit: No i super, po wełnie pozostały czarne kulki smierdzące. Czyli kupiłam podróby za 400 zł. Za***iaszczo!
Ale bezsens, bo ani nie przemakały, a grzały dobrze w zeszłą zimę, całą zimę w nich przechodziłam i nadal są w super stanie.
Wrrrrrrr wkurzyłam się!

Edytowane przez Gregorynka
Czas edycji: 2010-09-15 o 18:17
Stary 2010-09-15, 18:55   #3343
snape_girl
Raczkowanie

Nie wiem czy to prawda ale słyszałam że jeżeli wełna w środku jest farbowana to też nie będzie płonąć bo ma barwnik w sobie.
Nie wiem czy to prawda bo mam jasne hip. Ale myślę w tym roku o czarnych stingerach
snape_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 18:57   #3344
Gregorynka
Zakorzenienie

Ja też mam jasne
Ale ona ma płonąć wysokim płomieniem i że tak powiem doszczętnie się spalić?

Stary 2010-09-15, 19:18   #3345
Cashmir
Przyczajenie

Moja się podpala i pali się, ale zostaje taka mala czarna kuleczka, która jeżeli się ją ściśnie palcem to się rozpada w proszek.
Jak probowałam podpalić futerko z innych butów (sztuczne) to tez się paliło, ale pozostała kuleczka była twarda, taki jakby spalony plastik..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-15, 19:39   #3346
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja się podpala i pali się, ale zostaje taka mala czarna kuleczka, która jeżeli się ją ściśnie palcem to się rozpada w proszek.
Jak probowałam podpalić futerko z innych butów (sztuczne) to tez się paliło, ale pozostała kuleczka była twarda, taki jakby spalony plastik..
O Jezu! Moje futro też się rozpada w palcach, gorzej niż popiół z papierosa
Dałaś mi nadzieję, dzięki dobra kobieto!

Stary 2010-09-15, 20:00   #3347
kitten von mew
Raczkowanie

Lightbulb Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

Cytat:

W komentarzach wystawionych przez kupujących widnieją informacje o butach UGG zakupionych u niego na aukcjach. Ludzie pisali, że są niezadowoleni, bo okazało się, iż handluje on replikami - porównywali buty z oryginalnymi wyrobami i okazało się, iż znacznie się różnią

Przede wszystkim należy mieć na uwadze fakt, że zgodnie z polityką firmy UGG Australia autoryzowani dilerzy nie mogą sprzedawać ich produktów na aukcjach internetowych (np. eBay)

Edytowane przez kitten von mew
Czas edycji: 2010-09-15 o 20:01
Stary 2010-09-15, 20:18   #3348
maracuy
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie tak jak piszesz. Śmierdzieć trochę może, w końcu jak spalisz włosy (jakby nie patrzeć prawdziwe, naturalne) też śmierdzi. Ważne jest żeby ta czarna kulka się rozpadła w palcach.
maracuy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 22:30   #3349
catarina11
Rozeznanie

ktoś pytał o firmę wskrzat. na Polskę nie ma oficjalnego dystrybutora więc jakby tak myśleć to wsyztskie uggi z polskich sklepów są podróbką. Ja kupiłam emu u wskrzat i jestem zadowolona! teraz proszę dziewczyny doradźcie mi impregnat podobno boston i badura są niezłe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-15, 22:38   #3350
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitten von mew Pokaż wiadomość

W komentarzach wystawionych przez kupujących widnieją informacje o butach UGG zakupionych u niego na aukcjach. Ludzie pisali, że są niezadowoleni, bo okazało się, iż handluje on replikami - porównywali buty z oryginalnymi wyrobami i okazało się, iż znacznie się różnią

Przede wszystkim należy mieć na uwadze fakt, że zgodnie z polityką firmy UGG Australia autoryzowani dilerzy nie mogą sprzedawać ich produktów na aukcjach internetowych (np. eBay)
no tak, zbyt tanie, żeby były oryginalne... no ale miałam nadzieję..
Stary 2010-09-16, 10:59   #3351
naiat
Zakorzenienie

Piszę tu bo na UGGach jakas cisza.
Jak to jest z podeszwą w UGGach - oryginalne mają podeszwę/bieżnik tylko w "słoneczko" czy mogą być tez inne wzory, byle było UGG z r w kółeczku?
Znajoma proponuje mi zakup jak będzie w Chinach, ale nie chcę podróbek.
naiat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:58   #3352
filipink
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez filipink Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Na forum jestem nowa, to mój pierwszy post i już na początku bardzo serdecznie proszę Was o poradę. Wiem, że takich pytań było multum,ale po prostu chcę się upewnić Zamierzam na ten sezon kupić Stingery Lo. Jestem już posiadaczką Emu Bronte w rozmiarze 39. Po paru założeniach, tak jak pisałyście, rozczłapały się i są w moim odczuciu przyduże (robiłam eksperyment i muszę założyć 2 grube skarpety narciarskie, żeby nie człapały i dobrze prezentowały się na nodze. Inaczej robią się sflaczałe- mam dość wąską nogę). Teraz chciałam zakupić tak jak pisałam Stingery i mam dylemat. Nie wiem czy brać rozmiar 39, czy może zaryzykować tym razem 38. Pisałyście wcześniej, że Stingery są grubsze, niektóre z Was twierdzą, że się ubijają, inne że nie...Zgłupiałam całkowicie bardzo proszę o poradę. Długość mojej stopy to ok 25,5 cm
Kochane, ponawiam pytanie. Bardzo proszę o pomoc
filipink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:00   #3353
kitten von mew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Piszę tu bo na UGGach jakas cisza.
Jak to jest z podeszwą w UGGach - oryginalne mają podeszwę/bieżnik tylko w "słoneczko" czy mogą być tez inne wzory, byle było UGG z r w kółeczku?
Znajoma proponuje mi zakup jak będzie w Chinach, ale nie chcę podróbek.
Firma UGG Australia, aby ustrzec się przed zalewem podróbek, wprowadziła nowy wzór podeszwy (patrz załącznik) - zrezygnowali z dotychczasowego motywu na rzecz nowego. Paradoks tej sytuacji polega na tym, iż poprzedni wzór wykorzystywany jest obecnie przez producentów replik, więc przed zakupem obuwia trzeba koniecznie zwrócić na to uwagę. Co ważne firma UGG Australia ma logo słoneczka w centralnej części obuwia, a obok symbolu - między promieniami słonecznymi - wytłoczony znak zastrzeżony.

Edytowane przez kitten von mew
Czas edycji: 2010-09-16 o 14:01
Stary 2010-09-16, 17:08   #3354
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
ktoś pytał o firmę wskrzat. na Polskę nie ma oficjalnego dystrybutora więc jakby tak myśleć to wsyztskie uggi z polskich sklepów są podróbką. Ja kupiłam emu u wskrzat i jestem zadowolona! teraz proszę dziewczyny doradźcie mi impregnat podobno boston i badura są niezłe.
Ja mam zwykły impregnat Kiwi z supermarketu i buty nie przemakają,ani nic się złego z nimi nie dzieje.

Pytałam w skrzata, bo sama kupiłam u niego buty, ale porównałam wełnę w środku z jednymi innymi Emu i chyba czterema parami Ugg, wszystkie miały taką samą wełnę, ale moje mają jakąś inną. Dlatego się zastanawiałam,czy buty na polskim rynku,mogą się tak różnić od tych na rynku zagranicznym.

Stary 2010-09-16, 19:10   #3355
joaa12
Rozeznanie

Znalazłam tanie Emu stringery - tylko rozmiary wybrane
http://shoestoboot.com/category.cfm/489
z autoryzowanej strony sprzedajacej Uggi.
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 19:36   #3356
catarina11
Rozeznanie

Pytałam w skrzata, bo sama kupiłam u niego buty, ale porównałam wełnę w środku z jednymi innymi Emu i chyba czterema parami Ugg, wszystkie miały taką samą wełnę, ale moje mają jakąś inną. Dlatego się zastanawiałam,czy buty na polskim rynku,mogą się tak różnić od tych na rynku zagranicznym.[/QUOTE]

Powaznie? Bo ja właśnie dostałam buty od skrzata. Ale jestem zielona w tym temacie. Czytałam pozytywne opinie. Buty na Polski rynek nie mogą być inne od tego na rynek Szwedzki czy inny, są z tej samej fabryki. A próbowałaś sposobu z paleniem wełny?
Stary 2010-09-16, 20:06   #3357
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość

Powaznie? Bo ja właśnie dostałam buty od skrzata. Ale jestem zielona w tym temacie. Czytałam pozytywne opinie. Buty na Polski rynek nie mogą być inne od tego na rynek Szwedzki czy inny, są z tej samej fabryki. A próbowałaś sposobu z paleniem wełny?
Poważnie poważnie, jutro wkleję fotkę jak nie zapomnę. Wełnę paliłam (patrz kilka postów wyżej). On jest taka hmm jakby szorstka w dotyku, nie, nie wiem jak to opisać, ale grzeje i wszystko jest ok,tylko ta wełna. A w tych innych Emu i Ugach jest taka równo wystrzyżona jakby. Moja jest jak ze starych korzuchów, a ta inna taka jakby nowa,bardziej poukładana. ...Też czytałam opinie (nawet jedną w zeszłym roku wystawiłam), no dziwne,dziwne.

Editodałam foty,specjalnie je w niektórych miejscach napuszyłam,ale nie wiem,czy dobrze widać wełnę.

Czas edycji: 2010-10-28 o 16:56
Stary 2010-09-16, 20:20   #3358
Gregorynka
Zakorzenienie

A tu dodaje dla porównania z bliska fotę innych Emu (z netu), zaznaczyłam miejsce,w którym można zauważyć różnicę w wełnie.
Edit: Przepraszam,że post pod postem,dopiero teraz zauważyłam :/

Czas edycji: 2010-10-28 o 16:56
Stary 2010-09-16, 20:27   #3359
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Poważnie poważnie, jutro wkleję fotkę jak nie zapomnę. Wełnę paliłam (patrz kilka postów wyżej). On jest taka hmm jakby szorstka w dotyku, nie, nie wiem jak to opisać, ale grzeje i wszystko jest ok,tylko ta wełna. A w tych innych Emu i Ugach jest taka równo wystrzyżona jakby. Moja jest jak ze starych korzuchów, a ta inna taka jakby nowa,bardziej poukładana. ...Też czytałam opinie (nawet jedną w zeszłym roku wystawiłam), no dziwne,dziwne.

Editodałam foty,specjalnie je w niektórych miejscach napuszyłam,ale nie wiem,czy dobrze widać wełnę.
ps. a z jakimi porównujesz? bo obecne emu różnią się od tych z zeszłego sezonu. to może i wełną ciut inna?

grrrr jak się okaże że to fejk to się pochlastam. no tak nie może być. nie po to człowiek płaci żeby dostać marną podróbę. ale przy użytkowaniu nie czujesz różnicy?

Edytowane przez catarina11
Czas edycji: 2010-09-16 o 20:31
catarina11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 23:25   #3360
stuuudentka
Raczkowanie

dziewczyny czy troche nie dajemy sie zwariowac. skoro w gazecie avanti polecali ostatnio sklep emu-shop (w skrzat) i pisali, ze sa tam orginalne buty to nie chce mi sie wierzyc ze sa podroby.
Oczywiscie nie wierze we wszystko gazetom, ale niedlugo wyjdzie na to ze bedziemy smigac do samej australi po te buty
stuuudentka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości