|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Co do oklepywania to moja (sprawdzona) pani Dr mówi, że mozna spirytusem salicylowym po uprzednim nasmarowaniu plecków kremem
![]()
#3332 |
Wtajemniczenie
|
Juleczko: z tego co piszesz to jednak ząbki
![]() ![]() Xantia: gryczaną spokojnie możesz, skoro już nawet owsiankę dajesz ![]() ![]() Kropka: gratuluję pracy ![]() a propos oklepywania, to mi się wydaje, że jednak takie maleństwo można w ten sposób upić Izuniak ![]()
#3333 |
Zakorzenienie
|
![]()
kurczaki czytam jak dzieciaczki sie pogorączkowały i trzymam kciuki żeby szybko minęło tak sobie myślę, ze to też to ze zimy porządnej nie było i "paskudztw" nie wymroziło ...
u nas też ciężka nocka Pola bardzo niespokojnie spała ... ![]()
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Juleczko jak minela nocka?? Co z temperatura??
Powidzcie mi dlaczego oklepujecie dzieci?? jak kaszla?? ajanna xantia Adrian nie przepada za mlekiem ![]() ![]() no i mowilam wam juz ze zabral mi kanapke i zjadl.. ach te dzieci ![]() Lea29 ![]()
#3335 |
Rozeznanie
|
Dobryyyyyy
![]() Juleczko, właśnie jak Mati ![]() Kropka, ja też oklepuję delikatnie Oliwcie, żeby pomóc jej jak ma kaszelek albo katarek, żeby wydzielina nie zalegała i to pomaga w odkrztuszaniu ![]() U nas noc spokojna, mała dosypie teraz a mnie się nic nie chce ![]()
#3336 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki!
Dziękuję Kochane za wszystkie rady i dobre słowa ![]() Noc była straszna! Co 15 minut się budził, spał troszkę na mnie trochę na moich rekach , trochę na kolanach... Teraz jest trochę lepiej, bałam się że to coś z gardłem bo on ciężko przełykał i ślinę i wodę... ale przed chwilą wydudnił 220ml mleka ( po wczesniejszym posmarowaniu dziąseł żelem) ![]() Nam wcześniej przy katarze też pediatra kazała delikatnie oklepywać plecki. To pomaga odrywanie się wydzieliny.
#3337 |
Rozeznanie
|
my znów pobudka o 4 rano, może mój wielki chłopaczek się już nie najada na całą noc, bo wcześńiej sypiał do 6-7 rano? ale poza tym w dzień ok. teraz zasnął, więc mam 20 minut na sprzątnęcie łazienki
Buziaki i pozdrowienia dla Chorych bzdyczków!!! ja też rozglądam się za wózkami, ale w sumie wybrałam, tylko trochę drogie i czekam aż może znajdę coś z 2 ręki. Kropka ![]() ![]() ![]()
#3338 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wy tak dajecie dzieciaczkom, a to skórkę od chleba a to gluten pod inną postacią, a ja się boję. Dałam raz kawałek skórki od chleba i odrobinę bułki, a teściowa dała biszkopta i więcej nie dam. Jakiś czas temu zaczęły pojawiać się na ciele Krzysia takie małe plamki, szorstkie, czerwone albo bezbarwne i boję się, że to AZS. Czy wasze dzieci miały coś takiego? Mam zamiar ograniczyć kąpiel, chociaż jak był malutki to kąpany był codziennie i miał super skórę. Może to uczulenie na coś, ale na co? Smaruje je Alantan maść i pomaga, ale powoli. Całe szczęście jest ich tylko kilka.
juleczko na mój gust to zęby u Matiego. Trzymam kciuki, żeby tak było i za zabieg, żeby odbył się w terminie i było po nim już tylko lepiej. Xantia a ty do Warszawy jedziesz z Alą? Ja to na bank zabieram Krzysia. Jaką trasą jedziecie? Może przez Łomżę i Ostrów? Jeśli tak to zapraszam na herbatkę.
#3339 |
Konto usunięte
|
izubiak, ja też lubię się uczyć, ale i to kosztuje.
![]() Przerąbana noc za mną... Maks od 2:00 budził sie co kilkanascie minut, był głodny. A ja go tylko smoczkowałam i herbatka poiłam, dopiero o 7:30 dostał mleczko. Bo skoro on cały wczorajszy dzień nie chciał jeść, to dlaczego ja mam w nocy wstawać?? juleczko, ![]() Wybieram się do miasta, sprawy urzedowe musze pozałatwiac i ajkies zapasy żywnościowe porobić. Do potem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
barwa ja jestem po chemii
![]() czyli generalnie szczesciara ze mnie bo praca prawie pod domem i w dodatku dostalam ja bez kwalifikacji tylko mi zrobi krotkie szkolenie i oczywiscie bhp ![]() kasiu ja daje bardzo zadko troszke chlebka ale niczego niepokojacego nie zaobserwowalam jeszcze wczoraj sie pediatra zachwycala jaka on ma piekna skorke.. ale jesli podejrzewasz AZS moze lepiej skonsultowac to ze specjalista.. Masz racje ze na wszelki wypadek odstawilas.. strzezonego pan Bog strzeze ![]() az chcialo by sie dodac: Amen
#3341 |
Zadomowienie
|
lea wyrodna matka z ciebie, dziecko głodzić
![]() ![]() Krzyś obudził się dzisiaj przed 1 czy 2 (trochę ciemno było i mogłam niedowidzieć) w nocy i ja też go chciałam uspać u nas w łóżku, jednak ja przysnęłam a on nie, w końcu postanowiłam dać mu mleko. Zanim je zrobiłam i zagotowałam wodę na rano, wracam a on śpi. No nie to i tak musiał już wypić te mleko przez sen ![]() kropka poczekam jeszcze z tydzień, jak plamki znikną to dam sobie na spokój, jeśli nie to pójdę do lekarza. Jak byliśmy ostatnio to pediatra też pochwaliła skórę Krzysia, w sumie to jakbym go codziennie nie smarowała dokładnie to nawet bym nie zauważyła tych plamek. Taka widoczna jest teraz jedna na buźce nad szyjką blisko uszka (mój mąż tylko tę jedną zauważył, a kąpie go razem ze mną). A jeszcze mi coś przyszło do głowy, może powinnam żółtko odstawić?
#3342 |
Zakorzenienie
|
kasia_mw Pola ma podejrzenie ATZ ale skórę ma piękna
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3343 |
Zadomowienie
|
No my już po wizycie u lekarza. Jezu, ale dużo dzieciaczków chorych było..
![]() Mati ma poważną infekcję wirusową i mamy zakaz wychodzenia z domu ![]() No i niestety nie możemy jechać na zabieg. Przynajmniej przez tydzień mamy areszt domowy. Dzwoniłam już do kliniki do Poznania i następny wolny termin mamy na 14 marca ![]() ![]() ![]() A apropos glutenu to my mamy się jeszcze wstrzymać do 8 m-ca, bo Mati taki wrażliwiec jelitowy jest.
#3344 |
Zadomowienie
|
Widzę, że jak coś dolega naszym dzieciom to my zaraz o zębach myślimy (ja też tak miałam), a tu bach wszyscy hurtem nam chorują
![]()
#3345 |
Zadomowienie
|
Kasiu, wystarczy chociaż chwilowy kontakt z zarażoną osobą... Moja siostrzenica, jak u nas była, to była zdrowa, a rozchorowała się przedwczoraj też nagle ni stąd ni z owąd... trzeba było ją szybko z przedszkola zabierać bo gorączkę miała.
A o zębach moja pediatra powiedziała, że na razie ani śladu...
#3346 |
Zakorzenienie
|
Juleczko bardzo mnie zmartwiłaś stanem Matiego a jeszcze bardziej terminem wizyty trzymajcie się
![]() ![]()
![]() |
#3347 |
Rozeznanie
|
Juleczko, buziaki dla Was, zdrówka życzymy
![]() Kasiu, może faktycznie pokaż te plamki lekarzowi, ja TO JESTEM ZŁA NA SIEBIE że czekałam mimo podejzeń ![]() U nas wg pediatry też nie widać żeby zęby szły, kurcze a mnie się czasem wydaje, że to tuż tuż... Zglutenem mamy na razie czekać tak do 10-12 mcy a to właśnie przez AZS ![]() Prezenciki dla męża na Walentego zamówiłam ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj urywam się na zakupy bo Walentynkę chcę sobie sama kupić ![]()
#3348 |
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Juleczko- miałam podobną noc, Werka z temperaturą nawet 39.2 ![]() ![]() ![]() ![]() Sorry kobitki,że sie nie odnoszę do Waszych postów, ale ta temperatura nie pozwala mi myślec o niczym inny. anula- twoja córcia tez przechodziła 3dniówkę- jak to było?
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Ivka trzymajcie sie !!
Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Rozeznanie
|
Iwka, przytulaski
![]() Patrilla, tak szczerze mówiąc to u nas teraz też kiepsko dosyć, ale mam w przyszłym tygodniu spotkanie podstawówki, pierwsze od zakonczenia a po porodzie nic sobie nie kupowalam nowego wiec moja szafa wyszla juz prawie cala z mody ![]() Mam nadzieje ze sie na wyprzedaz jeszcze jakas zalapie ![]()
#3351 |
Konto usunięte
|
co za cholerna zaraza!!
![]() iwka, juleczko, trzymajcie sie kobietki. ![]() Szkoda, że zabieg Matiego musi zostać odłożony na później, ten termin wydaje się taki odległy. Całuski dla małego. ![]() My jutro idziemy na wizytę kontrolna, bo dzisiaj ostatni dzień antybiotyku. Chciałabym, żeby zobaczył tez buxke Maksa, bo te wypryski naokoło warg mi sie nie podobają, po sudocremie co prawda znikają, ale on bardzo wysusza skórę. kupiłam dziś alantan maść, zobaczymy... Poza tym na karku wyskoczyła mu taka dziwna plama- tak jakby skupisko potówek. ![]() Im te nasze dzieciaczki większe, tym jakoś bardziej się wszystko plącze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli będę jechała do Wawy to 7-ką przez Płońsk. Przez Łomżę bym niezłe kółko zrobiła, no i oczywiście - jadę z Alą ![]() ![]() Alusi widać już ząbki pod dziąsełkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Juleczko tak bardzo wspolczuje.. mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze..
my wrocilismy ze spotkania z moja kolezanka.. Adrian jak zwykle byl czarujacy wiec podbil serce kolejnej kobiety ![]() Xantia to teraz pilnuj zeby tz pierwszy zabka nie zobaczyl bo nici z kiecki ![]()
#3354 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zadomowienie
|
Xantia no to szkoda, ale jakbyś kiedyś kółeczko robiła to zapraszam
![]() A co do chlebka i plamek to nie jestem pewna, tak jak pisałam może to też być żółtko, więc odstawię jedno i drugie, a może samo zejdzie? Poczekam do przyszłego czwartku, bo nasza pediatra przyjmuje wtedy dzieci zdrowe, a tak to ma straszne kolejki i boję się, że możemy coś załapać.
#3356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za zaproszenie, na pewno przy okazji skorzystam!! No i ja bym jednak obstawiała żółtko ![]()
![]() |
#3357 |
Zadomowienie
|
Hejka wszystkim
![]() dzisiaj już mam normalny humorek ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję za rady, ajanna, kasia Wy to nasze "poradniczki" wątkowe jesteście. Oklepuję Olivcię, ja smaruję ją gęsim sadłem bo to podobno najlepsze, chrzestna Olivci nam to przyniosła, naszemu Wiciowi zawsze pomaga. W tym miejscu nie mogę się powstrzymać i opowiedzieć Wam coś: kiedyś Wiciu był przeziębiony, spał u swojej babci i ta postanowiła go posmarować "tą gęsią" , a że Wiciu ma już 4 lata i jest kumatu powiedziała mu, że to taka maść na kaszel. Posmarowała go, kładzie się obok niego w łóżku żeby zasnął, a tan patrzy sie na nią i krzywi w końcu mówi "umyłabyś się babciu bo jakoś kurą śmieredzisz" my zawsze boki zrywamy jak to słyszymy, a babcia, że już młódką nie jest jak to usłyszała to hmmm, że tak powiem zwieracze puściły i popuściła ![]() Kiedy będzie wiosna i wszystkie choróbska pójdą precz a naszego wątka ![]() ![]() Juleczko dobrze, że poszłaś do lekarza trzymajcie się kochani, a może w jakiejś innej klinice będzie wcześniejszy termin ![]() Kropeczko ![]() ![]() ![]() Wielkie ![]() ![]() A to ![]()
#3358 |
Zakorzenienie
|
Minisiu kochana jestesmyz wami...
Lea nosz przeciez moj syn nie bedzie sie zenil z babka starsza od jego ukochanej mamusi ![]() Miniu dziekuje za gratulacje ![]() ![]()
#3359 |
Wtajemniczenie
|
Xantia: jak zwykle w moim ulubionym sklepie:
http://e-zdrowie.abc24.pl/default.asp Iwka: wprawdzie nie mnie pytałaś, ale moi chłopcy obaj mieli już 3-dniówkę - Igor w listopadzie, a Olaf w styczniu ![]() ![]()
#3360 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Juleczko ucałuj Matiego ![]() Iwka Klaudia jak miała trzydniówkę to gorączkowała nawet do 39.5. Innych objawów nie było. Trzeciego dnia dostała wysypki. miniu dobrze że dziś już humorek lepszy ![]() Za to ja dziś wściekła jestem. Na męża oczywiście. Dobrze że pojechał na angielski to ochłonę trochę ![]() eve udanych zakupów ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.