..::Dieta Plaż Południowych - część V ::.. - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-17, 21:22   #3331
asi_ula
Zadomowienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

A ja dziś jakieś osłabienie miałam Cały dzień śpiąca, markotna, bolały mnie mięśnie i plecy.. a potem jeszcze mi palce spuchły Ehh stwierdziłam, że chyba mam mało cukru i ogólnie za mało zjadłam i nawpieprzałam się śliwek A potem w domu jeszcze dopchałam kawałkiem ciasta z orzechami laskowymi Za bardzo nie lubię tych orzechów i chyba za karę ukruszył mi się od nich ząb Na dole.. 2-ka, na szczęście tak troszkę, ale myślę, że dentysta mnie nie ominie, bo jak dotknę językiem to takie zdarte jest jakby
napiszę co zjadłam, w sumie nie ma się czym chwalić, ale tak dawno nie pisałam Proszę o ochrzan, bo nagrzeszyłam (mea culpa)
Obiado-śniadanie (koło 12 - jak wstałam ): troszkę makaronu rurki durum + cukier - posypany z wierzchu 1 łyżeczki - nie wiem czy 1/5
-2 wafle waza z sałatą i keczupem + ser tostowy light 1 plasterek + 2 pl. szynki pizzy, 2 polędwicy z kurczaka i 2 jakiejś wiejskiej bez tłuszczu
-śliwki
-jogurt diat z Lidla winogronowy 0,1% tłuszczu, bez cukru - ma jakiś słodzik Splenda
-nieduży kawałek ciasta z orzechami, piętka z masłem
-kawa 3w1

Ale ja gów***** jedzenie jem teraz to widzę

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
And you just don't notice...
<3

>10<

asi_ula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 21:26   #3332
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Witam plażowiczki

Mój @ mnie coś wykańcza Raz nie mam apetytu, potem mam wilczy apetyt i jem co popadnie. Bym skończyła I fazę, ale tak nagrzeszyłam, że żaden dietetyk nie dałby mi rozgrzeszenia W ogóle jakieś problemy mam ze snem. Nie potrafię zasnąć zasypiałam o 3 do niedawna o 4 a teraz już o 5... Macie jakieś lekarstwo czy trzeba do lekarza z tym?
Próbowałam już czytania nudnej książki, piłam uspokajające ziółka, spacer dwugodzinny przed snem nic, nawet seria a6w i wszelakie półgodzinne ćwiczenia na pupę i nogi, nawet muzyka relaksacyjna nie pomaga, czuję się jak szczątki człowieka...

A co do podawanych stronek z pichceniem, to wrzuciłam do zakładek, uraczę swoją siostrę i mamę pysznościami.

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 21:44   #3333
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Ja tak wpadłam tutaj do Was, teraz wieczorkiem na chwilkę. Miałam teraz seans filmowy, więc nie miałam czasu zajrzeć na wizaż. Teraz lecę jeszcze na orbiego, a jutro od rana warsztaty taneczne Dlatego, albo zaglądne do Was jutro raanooo, albo ok 16-17.

Buziaki dla wszystkich

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 21:56   #3334
Oleńka =)
Rozeznanie

Hmm ja rozkładam ręczniczek już jutro na plaży. Właśnie gotuje kalafiora do mojej sałatki obiadowej.
Dzisiaj pozegnalam sie z kilkoma niedozwolonymi smakolykami i jutro wkraczam dzielnie w I SB.
3mam za was kciuki i zycze slodkich :P snow.
Oleńka =) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 22:40   #3335
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Ja musze jakims sposobem koniecznie powstrzymac sie od wazenia dzisiaj. A kusi baaardzo.
Ale kurcze nie chce wiedziec ile teraz waze. Musze Tztowi powiedziec, zeby wage schowal i dal mi ja dopiero jak bede w lustrze widziala jakies powazne zmiany. O!

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 23:43   #3336
Judy_tka
Raczkowanie

Witam kochane Panie xD [dla mnie Panie bo mam 15l at dopiero ]
Przylaczam sie do "dietowania" razem z Wami xD rozpoczynam od dzisiaj xD. Ćwiczyć na boczki zaczelam juz wczoraj no i A6W do tego [ojjjjj cos czuje ze polegne;p xD].
Noooo to diete zaczynam . A wlasciwie nowy styl odzywiania xD. Bez ziemniakow i pieczywa przezyje xDD. Ale bez owocow pierwsza faze nie wiem jak ;p xD Trzymajcie kciuki
Buziaki ;*
Judy_tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 00:09   #3337
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Judy_tka
Witam ja już A6W 2 tydzień. Ciezko jest ale daje radę Gorzej z dietowaniem

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 06:40   #3338
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Ja tak wpadłam tutaj do Was, teraz wieczorkiem na chwilkę. Miałam teraz seans filmowy, więc nie miałam czasu zajrzeć na wizaż. Teraz lecę jeszcze na orbiego, a jutro od rana warsztaty taneczne Dlatego, albo zaglądne do Was jutro raanooo, albo ok 16-17.

Buziaki dla wszystkich
Marzenko jakie filmy ogladałas? Ja wczoraj czekająć na TZ tez obejrzałam kolejny - "Złoto głupców" - pocieszny W sumie jak na moja cierpliwosc do ogladania filmów, dwa w długi weekend to całkiem niezle.

Cytat:
Napisane przez Judy_tka Pokaż wiadomość
Witam kochane Panie xD [dla mnie Panie bo mam 15l at dopiero ]
Przylaczam sie do "dietowania" razem z Wami xD rozpoczynam od dzisiaj xD. Ćwiczyć na boczki zaczelam juz wczoraj no i A6W do tego [ojjjjj cos czuje ze polegne;p xD].
Noooo to diete zaczynam . A wlasciwie nowy styl odzywiania xD. Bez ziemniakow i pieczywa przezyje xDD. Ale bez owocow pierwsza faze nie wiem jak ;p xD Trzymajcie kciuki
Buziaki ;*
Witaj Judytko, widze ze piosenke w podpisie mamy taka sama

Moje dzisiejsze sniadanie to owsianka na mleku sojowym z brzoskwinią i otrębami posypana gałką muszkatuowa.
Na drugie bedzie jajko+1/2 Camemberta i ogórki.
Potem jeszcze nie wiem.

A po południu wizyta u gina, zobaczymy co znajdzie
Miłego dnia
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 07:43   #3339
Marzeniatko
Zakorzenienie

Ja tak tylko teraz przelotem, znóów właśmnie jestem w trakcie szykowania się na tańce po południu nadrobie wszystkie zaległości i zostanę na dłużej. Buuuuziaki!

PS.
Cykada oglądałam 'Jeszcze raz', "Kiedy dzwoni nieznajomy" i "Kung fu panda"

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 07:57   #3340
PriVativ
Zadomowienie

heloł:P witam w moim pierwszym dniu dietki hihih zjadlam wlasnie sniadanko (wiecie jak sie najadlam jej kedy ja ostatni raz jadlam sniadanie;/)
dzisiejsze przewidywalne menu to:
ś-serek wiejski z pomidorem
p-25 pistacji
o-albo brokuły z serem light albo sałatka grecka
k-serek wiejski i 2 ogórki zielone.

wiecej nie wmusze na poczatek wiec mnie nie krzyczcie!! :P

dzis zrobie zakupkow wiecej to jutro moze bedzie bardzoej urozmaicone chociaz to nie chodzi o jakos a problem ziloscia;/

mam 3,5 kg do celu. Znajac mnie pozbede sie 2 a poltorej bedzie moja udreka:P
dziewczyny a co wy polecacie na kolacje??
Stary 2008-08-18, 08:15   #3341
guleczek
Rozeznanie

GG do guleczek Send a message via Skype™ to guleczek

hej słońca poległam totalnie, wczoraj weszłam na wage i pokazała 57, 3 kg... musze zmienić w podpisie...
na dodatek czuje @ idzie bo brzuch mi rozwala, nie mam apetytu, spać mi się chce... czyli zaczęłam I fazę... od razu w pisze w podpisie SB- 1 bo potem będę to przeciągac jak głupia...

umieram..

Dbam o włosy- pokochałam moje kręciołki! STOP prostownicy!

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
guleczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-18, 10:00   #3342
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

Witaj nowe koleżanki te, które były tu już dużo wcześniej niż ja

U mnie tak sobie zarówno z dietką jak i samopoczuciem. Tzn. trzymam się właściwie II/III fazy SB, ale często też łamię jej zasady np. wczoraj na obiadek poszliśmy do pizzerii i mimo, że ciasta w pizzy było niewiele - bardzo cieniutkie, a dużo szynki, papryki, oliwek, pieczarek (to zgodne z SB ), ale reszta wiadomo => mąka pszenna + ser żółty, ale na szczęście to było o wczesnej porze, a nie na noc

Poza tym jem sporo owoców, nabiału, warzyw, chleb razowy, ale mam też ostatnio chęć na słodkie - lody itp. A już było tak, że miałam odwyk słodyczowy i nawet mnie nie ciągnęło do tego świństwa.

Od ok.2 tyg. jest mi jakoś słabo, ciężko, czasami boli mnie po jedzeniu żołądek. W sumie to się zaczęło jakiś czas po tym jak zaczęłam brać hormony, więc może to ich wina... Najważniejsze jest jednak to, że często czuję się bardzo źle i słabo i to mnie dodatkowo dobija psychicznie.

Dziś ugotuję sobie leczo warzywne (cukinia, pomidor,papryka, cebula, pieczarki) i zrobię chyba gotowane gałeczki z mięska mielonego.

Wczoraj chciałam zrobić takie placuszki z jajek, odrobiny maki razowej, sera białego i jabłka i wyszła mi mazia, ale nawet dobra, a resztę upiekłam i dziś zjadłam po śniadanku do kawki Wyszło jakby serowo-jabłkowe ciasto, jeszcze została mi część na później.
Wprowadziłam do diety poza mąką żytnią razową typ2000 - mąkę pszenną razową typ 1850, może być?

Kurcze, czuję się jakoś ociężale, nogi jakby napuchnięte, ech...

Miłego Dnia!

PS> Jutro wracam po 2,5 tyg. urlopu do pracy i nie powiem, że mi się chce
Stary 2008-08-18, 10:12   #3343
zielonamorelka
Zakorzenienie

dziendobrysiedze tak i jem sobie sniadanko i mysle ze ja tez chce na warsztaty taneczne marzenko zabiore sie z toba hehe no ale za miesiac mam nadzieje juz bede sobie tyniaca cwiczyc znowu mi sie nie chce
mam pytanie.ma ktos pomysl jak zrobic rybe zeby byla zgodne z SB[czyli nie smazona]chcialam ja jakos ugotowac w warzywach ale nie mam warzyw chyba
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 10:16   #3344
PriVativ
Zadomowienie

a przeciez rybke mozna smażyć NA oliwie z oliwek np.. ja sobie nie wyobrazam gotowanej ryby,albo mozesz w foli podpiec w piekarniku tez zgodnie z sb nawet bardziej
Stary 2008-08-18, 10:33   #3345
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam wszystkich po długiej nieobecności...
Moja waga nareszcie ruszyła, po chyba 5 tygodniach...
Juppi...
Dodam, że w diecie nic się nie zmieniło, cały czas było grzecznie SB z drobnymi wykroczeniami...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-18, 10:49   #3346
Ska
Zadomowienie

witajcie plażowiczki po weekendzie
byłam nad morzem, ale niestety pogoda nie dopisała co do diety to nie było tak źle - obiady bez ziemniaków (wszystko oddawałam TŻowi).
zgrzeszyłam parę razy - jednego wieczora wypiłam Redd'sa i objadłam się herbatnikami i ciasteczkami holenderskimi, wczoraj np zafundowałam sobie lody maczane w czekoladzie z orzechami (te zawijane, och nie mogłam się oprzeć ) i na kolacje zjadłam pierogii. ale dzisiaj z rana się ważyłam i wierne 53kg pozostaje
jeśli tak ma wyglądać utrzymywanie wagi to mi pasuje trzeba się pilnować i nie zaniedbywać ćwiczeń, a ćwiczyłam codziennie rano i wieczorem pomimo niekoniecznie sprzyjących warunkow. i widzę, ze po tym ponad miesiącu mam ładniejszy brzuszek

PriVativ a ja lubię rybkę z pary. dzisiaj np mam na obiad filet z pangi w przyprawie Fit Up! do tego jakaś sałatkę i będzie gites

dzisiaj wzięłam wolne, żeby rozpakować bagaże i doprowadzić dom do ładu, bo bałagan jak nie wiem.

udanego dnia kochane
Stary 2008-08-18, 11:01   #3347
Domi22
Rozeznanie

Dzień Dobry

KarmazynowyKamyk gratuluje spadku wagi
Ska, widzisz bałas sie tej stabilizacji, a nie jest tak zle...a bedzie jeszcze lepiej
Majka, ta pizza to tak sie nie przejmuj. Z tego, co wiem pizza od czasu do czasu jest dozwolona. Polecam pizze wlasnej roboty na mace razowej
guleczek, przed @ waga zwykle wariuje, wiec mysle, ze ten wzrost jest spowodowany własnie zblizajacym sie @...

Ja na sniadanko mialam wiesniaka z pomidorem i rzodkiewkami...potem byla kawa z mlekiem, duzo wody i czerwona herbata...
Rano sie zwazylam i byl kg mniej niz przedwczoraj Do tego brzuszek jest bardziej plaski niz ostatnio - to pewnie zasługa cwiczen Od razu mam wiecej zapalu Na obiad pewnie bedzie zawijasek z kurczaka, bo jeszcze zostały z soboty
Wczoraj tez zrobilam sobie masaz nog antycellulitowy - fajne uczucie
Wyobrazcie sobie, ze Tz jak widzi jak cwicze, zdrowo sie odzywiam i robie te dziwne dla niego masaze, sam przymierza sie do cwiczen i zmiany odzywiania Co mnie oczywiscie bardzo cieszy
Podsumowujac - I faza i powrot do cwiczen wprawiaja mnie w dobry nastroj
Zmykam myc dalej okna

Miłego dnia

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 11:03   #3348
Judy_tka
Raczkowanie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8632620]
Witaj Judytko, widze ze piosenke w podpisie mamy taka sama [/QUOTE]

Hah ! faktycznie xDD. Czyżby fanka EWR ? ^^

A ja dopiero wtałam... czyli 1 śniadanie i 2-gie mam juz za soba xDD. Czekam tylko na obiad. Niestety, zrobi go babcia. Na pewno bd pyszny no aleee... xDD jak bdmial mniej niz 600kcl to bd dobrze xDD no cóż... najwyżej nie zjem xD

Buziaki i miłego dnia życze ;*

PS: mam takie 2 pytanka xD, bo ja w kwesti SB jestem jeszcze troszkę zielona xD :
1. czy moge od czasu do czasu zjesc chleba do jejcznic xD [noooo po prostu nie umiem bez chleba jajecznice zjesc a ciemnego nie lubie ;/]
2. noooo i... co to jest wiesniak ? ... heh....
Stary 2008-08-18, 11:16   #3349
PriVativ
Zadomowienie

wieśniak to serek wiejski:P a chlebek na I FAZIE ZABRONIONY
Stary 2008-08-18, 11:52   #3350
Konto usunięte

KarmazynowyKamyk gratulacje teraz pewnie bedzie pędzić jak z górki i odwiedzajcie nas z Majką232 częsciej

SkaAle ogolnie wyjazd in plus mam nadzieje?? Utrzymujesz wage szałowo

Domi Na mojego to cholera nie dziala, a martwie sie o jego jelita

Judy_tka poczytaj to:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...39&postcount=4
Podstawowa lista produktów dozwolonych i zabronionych na SB.

Mi coś napompowało brzuchol po drugim śniadaniu, chyba ogórki zaczynają na mnie zle wpływać Już nie mogę się doczekać własnych kiszonych
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 11:52   #3351
natalaplo
Rozeznanie

hey

nie było mnie ale jestem

nie chudne
nie tyje
nie jem aż tak źle
nie jem jednak aż tak dobrze
mam jakies zawieszenie w diecie
jak sie odwiesze dam znać!!!

67 kg dalej - wymiary nieznane

szukam dobrego banku na kredyt... potrzebuje 230 000... ktoś sie teraz orientuje z Was plażowiczek w tych sprawach?
słyszałam dobrze o mBank, Polbanku ale ciekawi mnie najbardziej WBK... ide dzis polatac po miescie i posymulowac kredyty

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
natalaplo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 12:06   #3352
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Dzien dobry! Ja chyba niezle przesadzilam wczoraj z cwiczeniami, bo dzisiaj kazdy miesien mnie boli.
A mialam rano jechac na rolki. Ale odstawie to do wieczora, a cwiczenia obowiazkowo do jutra, zeby miesnie ladnie sie regenerowaly i rosly. Czytal gdzies na jakims fitnessowym forum (ale nie na wizazu), ze wlasnie najlepiej jest, jak sie cwiczy te same partie co drugi dzien. I tak wlasnie robie.
Nigdy nie pomyslalam, ze bede kiedykolwiek chciala miec umiesnione cialo. A ostatnio mam bzika na tym punkcie, po raz pierwszy w SB dokladnie widze swoj cel przed oczami. Chce miec wszedzie ladnie zarysowane miesnie, jak najmniej tluszczu, byc wysportowana i zdrowa.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 12:13   #3353
agusiencja
Rozeznanie

Dzień dobry, czuje się jak napuchnięta świnkaaa... zważyłam się, ale podejrzewam, że spoczywa we mnie z kilogram kupki, w końcu ostatnio duuuużo jadłam a z 5 dni się nie załatwiałam. Wcinam otręby, śliwki popijam wodą... rodzynki, ale nic.
Pryszcze mnie atakują na dodatek (może to od zueeego jedzenia), nie wiem, może dostane @ w końcu spóźnia mi się z 1,5 o od miesiąca... zwariuje.

1 śniadanie:
Miska mleka 0,5 % (z otrębami granulowanymi z żurawiną, płatkami owsianymi, rodzynkami) nie najadłam się jedną porcją i dolałam jeszcze mleka i wrzuciłam troche składników.
Brzoskwinia.

2 Śniadanie: Wieśniak 200 g i dwa małe pomidory.

na OBIAD będzie: mintaj z żaroodpornego i surówka z pekińskiej.

Potem się zobaczy.....
aaaaaaaa koleżanka z któeą chodziłam na rowery w zakopanym i nie mam co robić, muszę wyjść na miasto, a "chce" mi się taaak "baaardzo". Mam ochotę kogoś pobić...... idę wyżyć się na poduszce

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-18, 12:16   #3354
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
a przeciez rybke mozna smażyć NA oliwie z oliwek np.. ja sobie nie wyobrazam gotowanej ryby,albo mozesz w foli podpiec w piekarniku tez zgodnie z sb nawet bardziej
no tak ale nie posiadam hehe a do iekarnika to ja sie nie tykam bo ostatnio prawie dom wysadzilam no ale problem mam juz z glowy.ugotowalam kalafiorno i mialo byc tak pieknie a przed chwila co znowu... najadlam sie chleba z dzemem serkiem pasztetem.co ze mna jesttrudno zyje sie dalejale mnie sliwki kusza
karmazynowykamyk gratuluje spadku wagi.oj zeby moja tak spadla przez ten tydzien ale jakos znacznie
teraz-88,8kg
wzrost 172cm

Edytowane przez zielonamorelka
Czas edycji: 2008-08-18 o 12:49
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 12:38   #3355
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8636154]KarmazynowyKamyk gratulacje teraz pewnie bedzie pędzić jak z górki i odwiedzajcie nas z Majką232 częsciej [/quote]

Dzięki, no mam nadzieję, że popędzi... Teraz będę miała urlop, to może coś mi się uda poćwiczyć...
Ostatnio nie wiedziałam w co ręce włożyć, miałam urwanie glowy, może też przez to waga ruszyła?
Stary 2008-08-18, 12:53   #3356
Majka232
Zakorzenienie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8636154]KarmazynowyKamyk gratulacje teraz pewnie bedzie pędzić jak z górki i odwiedzajcie nas z Majką232 częsciej
[/quote]

Cykadko

Kończę urlop i z pracy na pewno codziennie coś skrobnę

Twoja strona jest świetna. Pierogi leniwe pewnie niedługo zrobię. Uwielbiam tego typu dania (pierogi, spaghetti, kluski, placki ==> czyli wszystko tuczące ==> mega porcja węgli, dlatego muszę modyfikować przepisy i obcinać w nich węgle, bo to mnie gubi )
Stary 2008-08-18, 13:09   #3357
Konto usunięte

KarmazynowyKamykMoze być, kazdy inaczej reaguje na stres
Ja nalezy do tych ktorzy stresy zajadaja, moja mama z kolei nic wtedy nie moze przełknąć.
A jak mieszkanie?

Majka232 dziekuje A pierogów leniwych koniecznie spróbuj bo pyszne, dluuugo za mna chodziły
Stary 2008-08-18, 13:20   #3358
Majka232
Zakorzenienie

Cykada - a ja mogę Tobie i innym Plażowiczkom polecić:

Naleśniki razowe z farszem szpinakowym:

1 jajko, łyżka mąki razowej, trochę wody i mleka - usmażyć naleśnik

Farsz - ok. 200 g mrożonego szpinaku - rozmrozić, odcisną wodę, podsmażyć z wyciśniętym ząbkiem czosnku, dodać ser feta (ja dałam grubszy plaster feta Pilos z Lidla), dodać sól i pieprz i troszkę bulionu

Placek przełożyć farszem, polać odrobiną jog. nat. z pieprzem, do tego odrobina ketchupu i surówka z sałaty lodowej z sosem jogurtowo-musztardowym.
PYCHOTA!
Stary 2008-08-18, 13:23   #3359
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ja raczej stres zajadam, ale byłam ostatnio tak zmęczona, że nawet nie miałam siły jeść...
Od 9 do 17 praca, potem obiad i praca w nowym mieszkanku, ale jakos to juz wygląda...
Niestety facet od narożnika i łóżka namieszał, bo nie przyjechał teraz w weekend, a zapowiedział się dopiero na 30 sierpnia, więc nie wiem po co się ze wszystkim tak spieszyliśmy, skoro i tak musimy jeszcze mieszkać u rodziców...
Stary 2008-08-18, 13:23   #3360
Judy_tka
Raczkowanie

Ehhhhhh zgrzeszyłam ! ale nie umiałam sie oprzeć xDD.
Musze zmienic to, ze obiad jest moim jedynym posilkiem ! ;| xDD.
Kurczaczka zjdalam [bez skorki] a tymi przekletymi frytkami i majo lajt ! xD
Ehhhh niedobra ja...
Ale słodkiego nic nie ruszyłam !
I nie mam zamiaru xD . . .

Jak ja mam zjesc jajecznice bez chleba ?! <olaboga> xD ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości