|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Ja nosze staniki dla karmiancych, takie bawelniane, beznadziejne, ale powiem szczerze, nie mialam nawet czasu rozejrzec sie za czyms porzadniejszym.
Jak dla mnie to wygoda, bo podkasam koszulke, odpinam miseczke i karmie ![]() Dziewczyny, jestem dzis padnieta, jakis kryzys mam. Caly dzien sama w domu z malym, kota mozna dostac. Czy wy tez musicie radzic sobie same, czy ktos wam pomaga?? Jak bylam u rodzicow, to chociaz sie obkupilam, bo mama bez problemu z malym zostawala, a tutaj nie mam nikogo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiulko, zachwycilam sie takim kompleciiem i gdybym tylko znalazla cos podobnego tylko meskiego...a tu nici. Tutaj to jest tragedia, bo po pierwsze same niby dorosle ubranka, a po drugie wszystkie kolory oprocz bialego. A przeciez to chrzest!!! i bialy wydaje mi sie jak najbardziej na miejscu. twoja Ola slicznie bedzie wygladala ![]() My musimy czekac z chrzestem bo chrzesny musi przyjechac ![]() Ja tez jestem po nieprzespanej nocy. marudzi mi od 2 dni i znowu ulewanie powrocilo..a bylo juz tak dobrze ![]() Wczoraj rozmawialyscie o usypianiu w lozeczku, ze dajecie pieluszke i zasypia. Ja tez dawalam, a teraz sie boje, bo dzis uslyszalam jakies dziwn dzwieki dochodzace z lozeczka, podbieglam i Mario sie dusil, bo pielszka owinela sie wokol szyji..az boje sie pomyslec co by bylo gdybym twardo spala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A od wczoraj klade go na macie i zajmuje sie sam soba przez chwile, chociaz moge jesc albo do was skrobnac ![]() Poza tym czekam na przesylke, lezaczek bujaczek ma przybyc. W koncu go zakupilam, to ten sam, ktory Kasiulka kupila, jak jak mialam jeszcze plaski brzuch ![]() kasiulko, jak ci sie sprawuje ten lezaczek?? A ty juz widze nowy kupujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
radzę sobie sama ![]() ![]() luz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
No to jestesmy na prawde super mamuski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
haj der..
![]() ![]() Wrócilim z USG, bioderka piotrusia pierwsza klasa, wszystko prawidlowe, jakies jadra skostnienia czegos nieskostnialy co jest rowniez prawidlowe ![]() cos mnie dzis dynia pobolewa, albo sie zmienia pogoda albo cisnienie do duszy jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uff jak mi fajnie ze juz jestem po chrzcinach ![]() ![]() ![]() ![]()
#3338 |
Zakorzenienie
|
Werstunia pewnie, że Allegro w końcu to mój nałóg
![]() ![]() http://www.allegro.pl/item418989238_...niebieski.html Dziewczyny cieszę się ogromnie, że komplecik na chrzest Wam się spodobał ![]() ![]() ![]() ![]() Mija huśtawka sprawuje się wyśmienicie, z tym że Ola jest jeszcze za mała żeby w pełni się nią rozkoszować, że tak powiem ![]() ![]() ![]() Co do kryzysów, też mam czasami. Mąż w pracy, mama w pracy, brat do mnie przychodzi i coś mi przyniesie, albo poda, bo podobnie jak większość bywa że nie mam jak zjeść, ubrać się, czy umyć. Na szczęście z reguły jest bardzo dobrze ![]() ![]() ![]()
#3339 |
Zakorzenienie
|
wiecie co, my to jednak jestesmy nie do zdarcia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do spotkania się gdzieś w Polsce to ja jestem za ![]() ![]()
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko u mnie wgre wchodzi tylko pomorze, jak bede u rodzicow, a wy widze inne tereny obtawiacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
bez dzieci byloby idealnie, ale z dziecmi tez moze byc ciekawie
![]() Jak bede kiedys w warszawie, to sie zapowiem na jakas kawa ![]() ![]()
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Mija dokladnie tak my małą spłodziliśmy w 12 dzień zważajac uwage,że mam 30 dniowy cykl to jest kilka dni przed jajeczkowaniem...Plemniki żeńskie potrafią przeżyć dłużej ale są wolniejsze a męskie szybkie ale krótko żyjące ![]() Jolu ale Tymuś ma oczka boskie...i ten irokezik muaaa...I jak słodko śpi na tatusiu ![]() ![]() Taka sobie z tego co mi wiadomo jak bierzesz te tabletki na c...co sie zażywa przy karmieniu piersia to nie ma okresu,tylko skape krwawienia ale głowy sobie nie daje uciąć....tak mi ostatnio gin tłumaczyła Verona moja tak samo przed snem musi pofikać i pieluszka u nas tez bardzo dobrze się sprawdza ![]() Kasiu opaseczki boskie...a gdzie je nabyłaś;>?w ogóle wszystkie ciuszki fajowe ![]() A na piatek sie umówimy kolo dolowej pasuje Ci? a z godzina sie jeszcze ugadamy ![]() Ja tez radze sobie sama a pierwszy wiekszy kryzys mam dzisiaj bo maz mnie zerwal o 5 zeby jechac do jego mamy i tak sie nie wyspałam ze cos okropnego...on sobie teraz spia ja czuwam bomala sie bedzie budzic i na spacer...powiedzial ze pójdzie ze mna ale jakos czarno to widze... |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Martunia pewnie, że pasuje... nawet lepiej niż tam gdzie ja wymyśliłam. Z Dołowej to do mnie jest 10 minut spacerkiem
![]() A opaseczki kupiłam na Allegro kochana ![]() ![]() Mija boski avatarek ![]()
#3347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cholipka, trzeba uwazac z tymi pieluchami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
sluchajcie, zaopatrzylyscie wasze dzieciaki w jakies kombinezony na jesienne chlody i zime?
![]() ![]()
#3349 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wiecie ja Rafalka na chrzest wsadziłam własnie w taki garniturek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ando - artykul pierwsza klasa!!! Dzięki za zaproszenia na NK - Matrica - zdjęcia ze ślubu piękne ![]() A ja mialam dzis wizyte u gina i co? Wizyta na 12, przychodze a tam kolejka 10 kobtek, czyli z 1,5 godziny czekania, no wiec poszłam do domu, bo synek został z tesciową, ale tak dlugiej nieobecności by nie wytrzymał, zaplakałby sie z glodu... teraz kolejna wizyta za tydzień ![]() Zmykam robic obiad bom głodna jak wilk ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Asiula, jak uwazam, ze lepiej isc na usg dla swietego spokoju
![]() My wczoraj dowiedzielismy sie, ze jedno bioderko jest ciut poza norme i mamy kontrole za 2 tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
Asiula, mnie termin wyznaczyla pediatra w poradni dzieciecej, w ksiazeczce zdrowia mialam informacje ze kontrola za 2 miesiace, wiec jak bylam ostatnio na szczepieniu to ustalilam termin na usg bioderek, wiec mysle ze mozesz smialo zadzwonic do swojej poradni i sie umowic na to badanie gratis, bo ono ci sie po prostu nalezy
![]()
#3352 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko dzięki za link
![]() dopiero wyczaiłam zdj Judi ![]() ![]() jeszcze nie kupiłam kombinezonu, bo czekam aż się zrobi zimno. płodzianka tak szybko rośnie wzdłuż, że trudno obstawiać rozmiar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. byłam z Boryskiem na spacerze i trochę pospał, nakarmiłam na dworze, przebrałam bo oczywiście była kupka i znów wróciliśmy do domu. Teraz był znów zmęczony i machał łapkami i nóżkami, pomyślałam że spróbuję go na brzuch walnąć no i chwilkę pomiałczał i zasnął ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
a u nas juz 3 doba bez kupy, za to pełno śmierdzących bąków.. ponoć dzieciaki w 3 miesiącu życia karmione tylko piersią, mogą oddawać kupon raz na tydzień albo nawet na 14 dni
![]() no dobra, tylko jak on mi zasadzi kupsko za 14 dni to chyba ja walnie większą od siebie.. i co ja mam mu niby założyć?? pampersa 10?? ![]() Gdansk jak dla mnie moze byc ![]() ![]()
#3355 |
Rozeznanie
|
Rafaello
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Dziewczeta dzieki za rady w sprawie kapieli i spacerkow. Z ta kapiela to chyba prawda...Wczoraj udalo nam sie Majke wykapac bez krzyku - kweknela tylko ze 3 razy ale zadnych wrzaskow nie bylo. A przez poprzednie 2 dni mylismy ja na przewijaku bo z popoludniowej drzemki obudzila sie kolo 22-iej...Wiec chyba to dziala
![]() A jesli chodzi o cycniki to ja na poczatek kupilam sobie taki zwykly workowaty ale depresji przez niego dostalam...Czulam sie jak wypluta, tak nieatrakcyjnie..Ryczalam nawet jak na siebie patrzylam bo widzialam tylko mamuske a nie kobiete. W efekcie stanik poszedl na dno szafy a mezus kupil mi w niedziele na all sliczny i seksowny karmniczek, wczoraj juz przyszedl a ja od razu czuje sie lepiej ![]() http://allegro.pl/item430104402_bius...elna_80_c.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
o rany.... sie zakochalam
![]() ![]() sliczny facecik ![]() ![]()
#3358 | |
Zakorzenienie
|
Skąd ja to znam
![]() Cytat:
O widzę, że będziecie po sąsiedzku ![]() Natomiast wybieramy się na parę dni w Beskid Niski, mam nadzieję, że Łucyjka jakoś da radę. Za nami już sobotnia wycieczka w okolice Krakowa, a w zasadzie to Igołomi. Ciężka była jazda, bo był upał i korki. na szczęście mała to jakoś zniosła i oby teraz też tak było - droga tochę dłuższa.. Łuśka przerabiała też już kulkudniowe pobyty na wsi (właśnie teraz jesteśmy). Czasem w pierwszy dzień pobytu jest nieznoścna, ale wierzę, że wakacji nam nie zepsuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
![]()
u nas jak jest bez kupy to jest marudnie ze heeeeeej
ale dzis juz byla a zlosliwosc Mikiego nie ma konca, spal dzis raptem z pol godziny oczy czerwone jak u krolika, a sen daleko ze hej! kombinezoniki nabyte uzywane w bardzo dobrym stanie zimowy pod kolor Mikusiowej bryczki http://www.allegro.pl/item421588238_421588238.html jesienny http://www.allegro.pl/item425887478_...ombinezon.html a propos nabywanych przez Was polspiochow, to u nas sie nie sprawdzaja bo Miki tak wierzga nozkami ze zaraz ma ten sprzet w kolankach ![]() wolimy wiec rzeczy na cale cialko lub spodenki, ktorych nie sciagnie bo nie maja stopek |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
Mała dzięki za link do stanika, też sobie biały kupię
![]() byliśmy na spacerze 1,5 godziny, Iga spała 15 minut, poza tym ze 20 sobie wierzgała a resztę czasu wyła ![]() ![]() edit. właśnie wiązankę przekleństw pod nosem puściłam. tak pięknie mi usnęła w łóżeczku i pospała 15 minut, dopiero co wyszłam z pokoju bo obudziła się z wrzaskiem. oczywiście powietrze, beknęła mi dwa razy teraz. i po drzemce ! ja nie wiem o co chodzi bo widzę, że tylko u nas z tym problem. edit2. może doradzicie jakiś leżak-bujak koniecznie do kilkunastu kg ? taki żeby na płasko się rozkładał. są takie ? może udałoby się używany kupić bo jeden do 9 kg już mamy (Iga waży już 6 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.