Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :( - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-10, 16:47   #3331
yoona
Zakorzenienie

Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Dajmy na to, że udaje się odłożyć co miesiąc 1000zł... po 12 mies. masz 12000
teraz 200000/12000= 16,6 lat

wiem, ze można by więcej odkładać no ale nawet niech ten okres skróci się do 8 lat (w sumie zależy kto ile zarabia) ale też u niektórych może się wydłużyć ze względu na nieplanowane wydatki...

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Dokładnie, zgadzam się z Tobą Tym bardziej, że ja wolałabym żyć na niższej stopie ale normalnie widywać się z rodziną niż jakby miało być odwrotnie, że to praca i zarabianie kasy miało by się stać moim priorytetem...
Ale faceci niestety myślą inaczej
no odkladac 1000zl przy zarobkach w Polsce, a do tego zyc normalnie, nie odmawiac sobie wszystkiego, czaasem kupic jakiegos ciucha czy na wakacje wyjechac...no raczej malo ludzi tak moze.
moj TŻ jest takiego samego zdania jak ja- bez kredytu sie nie obejdzie. ale zanim zaczniemy zarabiac na tyle, zeby chociaz ten kredyt dostac a potem przez rate nie umrzec z glodu to pewnie tez z 5 lat jeszcze minie.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 16:51   #3332
Kohnelia20
Zakorzenienie

własnie jaki trzeba miec dochod zeby dostac kredyt i chyba jeszcze zyranci sa potrzebni? masakra
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 16:52   #3333
sylvi_86
Zakorzenienie

mój TŻ to jedynak i zawsze wszystko mial bo ojciec ma wlasna firme wiec moze stad to jego podejscie do sprawy..tylko ze ojciec jego z tego co wiem to łożył na mame jak studiowala,mieszkali u niej i jakos jeszcze na studiach zdazyla jego urodzic(wtedy nie majac za duzo) a on sam chce nie wiem jakie pieniadze miec zeby sie zeniac bo jak to slub na kredyt(no z tym to sie zgodze)a co dopiero mieszkanie. qrcze ludzie zarabiaja po 2000 zl(tak jak on)maja swoje mieszkania i jeszcze zone i dzieci i jakos sobie radza a on juz wie ze sobie nie poradzi
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 16:53   #3334
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

No wiem dziewczynki ze trudno odłożyć 1000zł dlatego napisałam tylko 1000zł na 2 os. (i w dodatku mieszkające z rodzicami) i dodałam że u niektórych może się wydłużyć ze względu na "nieplanowane wydatki" (czyt. dziecko)

Chciałabym, zeby mój TŻ miał takie podejście jak twój yoona że bez kredytu się nie obejdzie już to by mi wystarczyło

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 17:00   #3335
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem dziewczynki ze trudno odłożyć 1000zł dlatego napisałam tylko 1000zł na 2 os. (i w dodatku mieszkające z rodzicami) i dodałam że u niektórych może się wydłużyć ze względu na "nieplanowane wydatki" (czyt. dziecko)

Chciałabym, zeby mój TŻ miał takie podejście jak twój yoona że bez kredytu się nie obejdzie już to by mi wystarczyło
no jesli na 2 osoby to w miare realne jesli potrafi sie z czegos zrezygnowac. ja wiem ze jestem w stanie cos poswiecic(materialnego of course)a czy o jest? czasami watpie..moze dlatego ze jego rodzina ma wiecej pieniedzy niz moja i ja od dawna np nie chodze nic poogladac na miescie jak nie mam kasy bo moge sobie tylko smaka zrobic i miec wyrzuty..ha..ile razy ja z nim i z jego mama bylam na zakupach, jaka tam kasa szla,, na oczy nie widzialam..a saa wolalabym kupic cos podobnego a tanszego a nie np bluzka za 200, spodnica za 300 a do tego torebka i buty by sie przydaly i jakas pierdulka
Stary 2010-09-10, 17:07   #3336
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
no jesli na 2 osoby to w miare realne jesli potrafi sie z czegos zrezygnowac. ja wiem ze jestem w stanie cos poswiecic(materialnego of course)a czy o jest? czasami watpie..moze dlatego ze jego rodzina ma wiecej pieniedzy niz moja i ja od dawna np nie chodze nic poogladac na miescie jak nie mam kasy bo moge sobie tylko smaka zrobic i miec wyrzuty..ha..ile razy ja z nim i z jego mama bylam na zakupach, jaka tam kasa szla,, na oczy nie widzialam..a saa wolalabym kupic cos podobnego a tanszego a nie np bluzka za 200, spodnica za 300 a do tego torebka i buty by sie przydaly i jakas pierdulka
Skąd ja to znam... Naprawdę mamy bardzo podobne sytuacje Rodzice mojego TŻ-ta tez prowadzą firmę Nie powiem że jakiś tam ogromny majątek mają ale stać ich na duuużo... Mojemu TZ-owi też nigdy niczego nie brakowało i zawsze dostawał to co chciał. Ale w kwestii pieniądza jest taki, ze teraz chce się wszystkiego sam dorobić... nie chce żeby rodzice dołożyli się do wesela, ani w sumie do niczego wszystko chce sam... Z jednej strony fajne podejście ale z drugiej strony uważam ze takie całkowite zrezygnowanie z pomocy rodziców też mądre nie jest...

Stary 2010-09-10, 17:14   #3337
Kohnelia20
Zakorzenienie

no nie wiem czy dużo osób byłoby wstanie odłożyć 1000 zł skoro większosc moich znajomych zarabia najniższa krajowa to jest gdzies około 1100 na reke:/

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

eh z tymi rodzicami to różnie jest moj tata ma firme która przynosi spore dochody a on kase tylko ciuła na konto czy inwestuje ja nie wiem na co oni zbierają na złota trumne chyba mogliby wyjechac na mega wakacje bo nalezy im się ale jakoś nie zero spontaniczności
i ciągle im mało i mało;/
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 17:17   #3338
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że można się przyłączyć im nas więcej tym lepiej A i oczekiwanie będzie znacznie mniej dręczące w sumie podobny staż mamy, ja z moim jestem już 5 lat i 2 mies. i też ani widu ani słychu o zaręczynach... A nie ma się co kłócić bo to niczego dobrego nie przyniesie lepiej przestać wspominać o tym TŻ-owi (bo może chce zrobić niespodziankę a jak cały czas wałkuje się ten temat to nie ma okazji) a popisać sobie z nami

Witam, witamy i życzę wszystkiego naj naj z okazji urodzinek Widzę, że wątek rośnie w siłę
Tylko ja nie wiem czy to dobrze

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
wild_girl1 to my prawie ziomki bo ja z Opoczna
Z Opoczna?? Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Ja tam mam rodzine!!! I bede tam w przyszlym tygodniu!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaa! EUFORIA!!!!!!

Cytat:
macie racje.. poczekam sobie z wami.tak po prostu ostatnio mnie wzielo na przemyslenia bo chyba kazda z nas chce miec jakies potwierdzenie ze dany TŻ chce z nami byc.tym bardziej przy takim stazu bycia ze soba
Eh... wlasnie!! Ten staz - dluzy sie i dluzy, a ja nawet znalazlam fajny tekst na zaproszenia zwiazanego z dlugim byciem razem

Cytat:
Zgadzam się z Tobą i też ostatnio wypowiadałam się na ten temat, że zaręczyny to już taka informacja że facet myśli poważnie i chce z Tobą być nak na 100% Bo przy takim stażu głupio jest mówić że "chodzimy ze sobą" albo "to jest mój chłopak"...
Gdyby tylko zaręczyny od nas zależały to już wszystkie miałybyśmy pierścionek na palcu ale że to zależy od TŻ-ów to "cierpliwie" czekamy hehe
Ja juz bym chciala mowic: NARZECZONY!!! Moje marzenie... eh...

Cytat:
ha. rozmawialam z tym swoim dzisiaj i powiedzial ze nie jest jeszcze gotowy na slub.glownie pienieznie bo chce byc ze mna itd.dobrze wyczulam gada jednego.no to czekamy dalej:P
Zareczyny to nie znaczy, ze slub od razu - wez mu to wyjasnij łopatologicznie

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 17:23   #3339
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość

Zareczyny to nie znaczy, ze slub od razu - wez mu to wyjasnij łopatologicznie
Wiesz, ze facetom to ciężko wytłumaczyć oni kompletnie tego nie rozumieją albo nie chcą zrozumieć...

Stary 2010-09-10, 17:30   #3340
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Podobno kobiety maja swoje sposoby

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 17:37   #3341
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
własnie jaki trzeba miec dochod zeby dostac kredyt i chyba jeszcze zyranci sa potrzebni? masakra
to zalezy. zyranci przy hipotecznym nie sa potrzebni.
przykladowo- przy zarobkach pary 4 tys netto zdolnosc obliczona jest na ok 160tys ( sie dowiadywalam, a prawie takie mielismy jeszcze niedawno razem zarobki...)

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:

no my wiemy po prostu ze albo bedziemy miec kredyt albo nie bedziemy mieli gdzie mieszkac (z rodzicami nie wchodzi w gre- obie rodziny w blokach).
no i odkladanie tez nie, bo do tego czasu tez trzeba gdzies mieszkac , a wydawanie tysiaca na wynajem (jak teraz) i do tego odkladanie drugiego tysiaca nie jest realne.

Blogowy świat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 17:44   #3342
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
no my wiemy po prostu ze albo bedziemy miec kredyt albo nie bedziemy mieli gdzie mieszkac (z rodzicami nie wchodzi w gre- obie rodziny w blokach).
no i odkladanie tez nie, bo do tego czasu tez trzeba gdzies mieszkac , a wydawanie tysiaca na wynajem (jak teraz) i do tego odkladanie drugiego tysiaca nie jest realne.
Wydawanie 1000zł na wynajem to faktycznie głupota już lepiej ten kredyt wziąć i mieszkać na swoim a ten 1000zł na ratę wydawać niż obcej osobie za wynajem dawać

Stary 2010-09-10, 18:00   #3343
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Wydawanie 1000zł na wynajem to faktycznie głupota już lepiej ten kredyt wziąć i mieszkać na swoim a ten 1000zł na ratę wydawać niż obcej osobie za wynajem dawać
no rata na mieszkanie we Wro bylaby tak minimum 1500.
na razie i tak kase na wynajem wywalac trzeba, bo zbyt malo zarabiamy na kredyt ( a wlasciwie ja obecnie nie zarabiam wcale,ale to dluga historia...)

Blogowy świat

Stary 2010-09-10, 18:05   #3344
studi
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez jestem za tym,żeby lepiej spłacać kredyt, niż od kogoś wynajmwać mieszkanie, ale dla mnie kredyt to takie duże zobowiązanie,że pewnie po nocach bym nie spała-bo bym się tylko modliła o to,żeby mnie z pracy nie zwolnili, no bo wiadomo, wówczas wychodza róźne klocki...
Stary 2010-09-10, 18:51   #3345
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Widzę, że jednogłośnie wszyscy uznają, że lepszy kredyt niż wynajem. Ja też! A wiecie co jest najgorsze? Że zanim będzie nas stać na kredyt - o ile oczywiście chcemy razem zamieszkać niedługo, a nie w bliżej nieokreślonym czasie - to musimy wynająć więc lączę się w bólu z Yooną.

Mój TZ nie jest antykredytowy, na szczęście, ale zanim się dorobimy czegokolwiek to i tak będą mijać długie lata, heh. Nie ma to jak zmotywować młodych do pracy

I przeraża mnie trochę wizja: wynajem, cała kasa na wynajem i życie, brak oszczędności. Jak my mamy sobie ślub opłacić, skąd wziąć pieniądze na kredyt? Jasne, z biegiem czasu nasze zarobki powinny wzrosnąć, ale nie aż tak, żeby można było wszystko łatwo i sprawnie pozałatwiać. Tym bardziej, że nasze zawody i kierunki specjalnie kasiaste nie są,a już na pewno nie na samym początku (bo jasne, pedagog może zarobić, jak założy własną działalność. Nianie pełnoetatowe trzepią mnóstwo kasy, podobnie zapewne kierownicy prywatnych żłobków i tym podobnych, ale i to dopiero po rozkręceniu interesu).

WIĘC JAK?!
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 19:08   #3346
sylvi_86
Zakorzenienie

gdyby czlowiek mial kase byloby mniej problemow. no aleeeee... musimy zyc jak zyjemy i musimy miec nadzieje ze bedzie tylko lepiej
Stary 2010-09-10, 19:19   #3347
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Pewnie nie mniej, a inne by były. Z dwojga złego wolę być sobą teraz niż jakimś zarozumiałym panem dyrektorem, który nie zna miłości, przyjaźni, satysfakcji z siebie i tak dalej

ciekawe czy tak samo zaśpiewam, jak się już wyprowadzimy i poznam co to znaczy wspólne mieszkanie (obejrzę pierwsze rachunki i takie tam ) ..
Stary 2010-09-10, 19:23   #3348
sylvi_86
Zakorzenienie

a jesli chodzi o kredyt to oczywiste ze lepiej placic kredyt na swoje niz taka sama kase na wynajem aleee tak jak juz mowilyscie na poczatku to raczej malo kto ma okazje od razu wykupic mieszkanie a u rodzicow to tak glupio mieszkac..tzn ja i moj tz bysmy nie chcieli
Stary 2010-09-10, 19:24   #3349
Opiumalfa
Zakorzenienie

Po pierwsze on oczyscie nie rozumie ze zareczyny to nie slub od razu, tyle ze ja chce slub. BO mam 26 lat, slub chce w PL wiec to conajmniej 2 lata zeby zarezerwowac co sie chce. wiec bede miala 28 powiedzmy, nie chce dziecka od razu, no ale czas tyka. cholera mnie bierze, nie chce byc ta stara matka co tutaj je co rusz widuje.

pomysl z kolacja romantyczna i niby z glupia frant odpalic rozmowe nie wyszedlby. On by sie domyslil, a zreszta on mi jasno wytlumaczyl ze jak bede miala prace to dopiero. tyle ze ekonomia mowi sama za siebie, jest do dupy z praca wszedzie, tutaj tez. wiec to moze trwac do upadlego.

nastepna kwestia jest taka ze jak tylko wspominam slub to on ma gesia skorke, zaczyna chodzic po pokoju i nerwowo obgryzac paznokcie. Ma 27 lat, stałą prace, nie zarabia wprawdzie duzo no ale fakt , przydałaby sie druga pensja...

to nie jest tak ze ja jestem roszczeniowa, i ze jak zostawiłam moje zycie w asmterdamie dla niego to cos chce za to. Ja sama o tym zadecydowalam, chcialam ratowac nas zwiazek, po prostu mysle ze w naszym wieku, 3,5 letni zwiazek powinien do czegos zaprowadzic...bardzo wkrótce...

Co do kredytów to oczywiscie, kazdy bierze kredyt, to jest jasne jak slonce, ale na razie nikt go nam nie da

tak wiec mysle ze jakies nowe argumenty musze wymyslic, bo szantaz ani podstepy nie dzialaja.

a w ogole to mialam sen wczoraj, ze oswiadczyl mi sie u nas w salonie jak skladalismy jakies meble, czy jak rozpakowwywalismy sie po jakiejs podrozy, bylam w dresie i byl burdel wszedzie a on po prostu uklekl i mnie zapytal. Bylam strasznie rozczarowana, ze tak mi sie odwiadczyl, pierscionek byl okropny, potem sie okazało ze dał za niego 1000e i to sa falszywe diamenty bo poszedl do jakiegos lichwiarza i go nie sprawdził, co jest przeciwnienstwem to mojego TZta totatlnym.

tak wiec jak widzicie, juz mi sie to po nocach sni..
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 19:30   #3350
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Pewnie nie mniej, a inne by były. Z dwojga złego wolę być sobą teraz niż jakimś zarozumiałym panem dyrektorem, który nie zna miłości, przyjaźni, satysfakcji z siebie i tak dalej

ciekawe czy tak samo zaśpiewam, jak się już wyprowadzimy i poznam co to znaczy wspólne mieszkanie (obejrzę pierwsze rachunki i takie tam ) ..
mysle ze i tak sie bedziesz cieszyc z tego co masz chociaz czasami bedzie ciezko wytrzymac od pierwszego do pierwszego

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Po pierwsze on oczyscie nie rozumie ze zareczyny to nie slub od razu, tyle ze ja chce slub. BO mam 26 lat, slub chce w PL wiec to conajmniej 2 lata zeby zarezerwowac co sie chce. wiec bede miala 28 powiedzmy, nie chce dziecka od razu, no ale czas tyka. cholera mnie bierze, nie chce byc ta stara matka co tutaj je co rusz widuje.

pomysl z kolacja romantyczna i niby z glupia frant odpalic rozmowe nie wyszedlby. On by sie domyslil, a zreszta on mi jasno wytlumaczyl ze jak bede miala prace to dopiero. tyle ze ekonomia mowi sama za siebie, jest do dupy z praca wszedzie, tutaj tez. wiec to moze trwac do upadlego.

nastepna kwestia jest taka ze jak tylko wspominam slub to on ma gesia skorke, zaczyna chodzic po pokoju i nerwowo obgryzac paznokcie. Ma 27 lat, stałą prace, nie zarabia wprawdzie duzo no ale fakt , przydałaby sie druga pensja...

to nie jest tak ze ja jestem roszczeniowa, i ze jak zostawiłam moje zycie w asmterdamie dla niego to cos chce za to. Ja sama o tym zadecydowalam, chcialam ratowac nas zwiazek, po prostu mysle ze w naszym wieku, 3,5 letni zwiazek powinien do czegos zaprowadzic...bardzo wkrótce...

Co do kredytów to oczywiscie, kazdy bierze kredyt, to jest jasne jak slonce, ale na razie nikt go nam nie da

tak wiec mysle ze jakies nowe argumenty musze wymyslic, bo szantaz ani podstepy nie dzialaja.

a w ogole to mialam sen wczoraj, ze oswiadczyl mi sie u nas w salonie jak skladalismy jakies meble, czy jak rozpakowwywalismy sie po jakiejs podrozy, bylam w dresie i byl burdel wszedzie a on po prostu uklekl i mnie zapytal. Bylam strasznie rozczarowana, ze tak mi sie odwiadczyl, pierscionek byl okropny, potem sie okazało ze dał za niego 1000e i to sa falszywe diamenty bo poszedl do jakiegos lichwiarza i go nie sprawdził, co jest przeciwnienstwem to mojego TZta totatlnym.

tak wiec jak widzicie, juz mi sie to po nocach sni..
ja mam 24 lata, zwiazek w styczniu bedzie 5 letni, moj tz na slowo slub reaguje tak jak twoj, a wczoraj mi powiedzial ze na slub to bedzie gotowy moze za 4-5 lat
Stary 2010-09-10, 19:36   #3351
Opiumalfa
Zakorzenienie

a twoj ile ma lat sylvi?

btw mamy taki sam suwaczek, ale moj juz nie ma podziałki:/
Stary 2010-09-10, 19:38   #3352
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
a twoj ile ma lat sylvi?

btw mamy taki sam suwaczek, ale moj juz nie ma podziałki:/
25lat

Stary 2010-09-10, 19:42   #3353
Opiumalfa
Zakorzenienie

wszytskim wizazankom z tego watku dedykuje tego oto demota : http://demotywatory.pl/2065780/--Wyjdziesz-za-mnie
Stary 2010-09-10, 19:45   #3354
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
wszytskim wizazankom z tego watku dedykuje tego oto demota : http://demotywatory.pl/2065780/--Wyjdziesz-za-mnie
własnie na niego tez trafilam. pokazalam tztowi to spojrzal na mnei z litoscia
Stary 2010-09-10, 19:52   #3355
Opiumalfa
Zakorzenienie

mi sie nawet nie chce tlumaczyc zawilosci jezykowych. zreszta mamy ciche godziny, wkurzyl mnie totalnie...
Stary 2010-09-10, 19:53   #3356
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Widziałam tego demota. Jeszcze trochę się tu pofrustrujemy i zareagujemy tak samo

Sylvi, obyś miała rację. Oby żadnej z nas kiedyś kasa nie strzeliła do łba

Opiumalfa, co się stało?

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-09-10 o 19:56
Stary 2010-09-10, 20:12   #3357
Opiumalfa
Zakorzenienie

mialam urodziny w srode, a on przez cały tydzien ma "zmiane" to znaczy musi dogladac calego projektu firmy online. to sa takie małe elektrownie i on je musi miec na oku jak cos nie gra, jak jakis pozar itp. i nie moze sie ruszyc nigdzie, nawet do kibla z kompem chodzi. no i w srode nie mial dla mnie rzecz jasna czasu, nawet kwiatka kupic,nic. a jutro robimy takie male dinner party z okazji moich urodzin. dzis musialam dymac do sklepu sama bez auta po zakupy bo on nie moze. jutro nie moze rowniez. tort i kwiaty tez musze sama. a prezent wie co chce i mi mowi ze pojdziemy razem do sklepu. kurna on wie ze ja uwielbiam niespodzianki, jemu zawsze robie, wymyslam itp i zawsze jest zachwycony. spodziewalam sie chociaz w polwie czegos takiego. a tu nic. a teraz mi mowi ze ja wszystko chce wiedziec bo tor bedzie jutro i nie musze kupowac, ale jak zapytalam czy mam kupic to powiedzial ze tak. to kuzwa juz mnie szlag trafia, i sie tak poryczałam jak dawno nie. a on nie potrafi sie klócic, wychodzi w polowie zdania i mowi ze on nie moze i koniec dyskusji i strzela drzwiami. jaki kurna delikatny sie znalazł. czasami to mi sie odechciewa. wlasnie mi w zlosci powiedzial ze jak mi sie nie podoba to sobie moge wracac do PL. heh, smieszny jest. :/

zeby sie zdołowac na maksa pierscionek, ktory mi sie strasznie podoba, troche infantylny ale romantyczny!

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2010-09-10 o 20:14
Stary 2010-09-10, 20:19   #3358
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
mialam urodziny w srode, a on przez cały tydzien ma "zmiane" to znaczy musi dogladac calego projektu firmy online. to sa takie małe elektrownie i on je musi miec na oku jak cos nie gra, jak jakis pozar itp. i nie moze sie ruszyc nigdzie, nawet do kibla z kompem chodzi. no i w srode nie mial dla mnie rzecz jasna czasu, nawet kwiatka kupic,nic. a jutro robimy takie male dinner party z okazji moich urodzin. dzis musialam dymac do sklepu sama bez auta po zakupy bo on nie moze. jutro nie moze rowniez. tort i kwiaty tez musze sama. a prezent wie co chce i mi mowi ze pojdziemy razem do sklepu. kurna on wie ze ja uwielbiam niespodzianki, jemu zawsze robie, wymyslam itp i zawsze jest zachwycony. spodziewalam sie chociaz w polwie czegos takiego. a tu nic. a teraz mi mowi ze ja wszystko chce wiedziec bo tor bedzie jutro i nie musze kupowac, ale jak zapytalam czy mam kupic to powiedzial ze tak. to kuzwa juz mnie szlag trafia, i sie tak poryczałam jak dawno nie. a on nie potrafi sie klócic, wychodzi w polowie zdania i mowi ze on nie moze i koniec dyskusji i strzela drzwiami. jaki kurna delikatny sie znalazł. czasami to mi sie odechciewa. wlasnie mi w zlosci powiedzial ze jak mi sie nie podoba to sobie moge wracac do PL. heh, smieszny jest. :/

zeby sie zdołowac na maksa pierscionek, ktory mi sie strasznie podoba, troche infantylny ale romantyczny!
jak by mi moj tak powiedzial to by sie jeszcze zdziwil bo bym sie spakowala i wyjechala.. co prawda praca praca ale mogl ci na spokojnie powiedziec albo niespodzianke zrobic wczesniej zanim ta cala prace 24h mial

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

a ja dzisiaj caly dzien dola mam i plakac mi sie chce
Stary 2010-09-10, 20:25   #3359
Opiumalfa
Zakorzenienie

eh, oczywiscie mu powiedzialam ze on wie ze urodziny mam raz w roku i to nie jest data ruchoma, wiec mogł sobie wszytsko zaplanowac. ale jak widac, faceci niektorzy nie potrafia tak w przod planowac...

z tym pakowaniem sie to wiem ze nie chcial tego powiedziec...eh

a tobie co sie dzieje?
Stary 2010-09-10, 20:26   #3360
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Aj, batem go!

Wiesz co bym zrobiła? wzięła znajomych i poszła do baru, restauracji, na pizzę, zamiast domówki. Wersja light: mówiąc mu, że nie będę mu przeszkadzać w pracy, skoro nawet do kibla leci z kompem. Wersja hard: niemówiąc mu nic. Chamstwem na chamstwo, brakiem szacunku na brak szacunku.Wiem, że tak się nie powinno robić, ale ostatnio jestem zwolenniczką terapii szokowej.

Albo zaczęłabym się pakować. Serio. Nie będzie Cię tu szantażował - pewnie zaraz by poleciały teksty "sama tego chciałaś" i podobne

Pierścionek śliczny, chociaż jak dla mnie, mógłby być w żółtym złocie

W ogóle to spóźnione WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
* ogarnięcia TŻta
* pracy
* pierścionka wymarzonego

I nie płacz już
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości