|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
heloł,
za mna posrana noc... najpierw sasiadka urzadzila sobie impreze, no i po 22 nie bylo cicho wiec z chwila kiedy obudzily mi Pitera to poszlam zwrocic uwage, zrobilo sie ciszej, ale moj maly nie chcial usnac i do wpol do pierwszej szalal.. zasnal po wielkich trudach w lozeczku to 3 razy podchodzilam mu dac smoka bo wybudzal sie jak go tylko zgubil, o 3 trafil zas do mojego lozka dostal cyca, cos tam postekal i usnal az do 5.30 bo sie obsikal i pielucha nie wytrzymala i puscila wszystko bokiem, no i powtorka 2h szalenstwa.. Padam na ryj po prosru ![]() ![]() jeszcze czeka mnie sprzatanie, prasowanie i zakupy... a ja juz jestem zmeczona.. musze sie doprowadzic do stanu uzytecznosci publicznej, to moze mi sie polepszy.. heh
#3332 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Witajcie
![]() Znów mam sporo do nadrabiania. Wczoraj wreszcie odżyłam jak przyszła koleżanka z facetem i moja przyjaciółka.Obie nie mają dzieci więc plotkowałyśmy głównie o babskich sprawach i facetach.Brakuje mi trochę takich spotkań. Koleżanki rzuciły się na moją biju i zarobiłam 90zł ![]() ![]() ![]() Tylko mojemu synowi nie podobało się to wieczorne chichranie bo strasznie marudził.W sumie to zasnął jak sobie poszli.Mąż wrócił późno ale o dziwo nie pił ![]() ![]() Teraz pojechał odwieźć klientów na lotnisko a ja znów sama.Krzykacz od rana nie daje spokoju.Teraz uspałam go dopiero odkurzając-niezawodny sposób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
hej babiniec
![]() Ależ jestem niewyspana ![]() ![]() ![]() Czekamy na chłopka z roletami, ma nam dzisiaj załozyć, potem pozostaje juz tylko czekać aż przyjdzie do nas malnąć dwa pokoje i będę mogła wywalic Tymka do osobnego pokoju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Tymek ![]() Juleczek ![]() Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2008-11-15 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
kobieta za ladą
|
cześć dziewczynki
![]() ja już obiad ugotowałam coś mi walneło i grochówki gar uważyłam z samego rana ![]() u mnie w pokoju ciemno taka pogoda za oknem niebo aż granatowe ![]() poza tym już nic mi sie nie chce ![]() ehhhhhhh
#3335 |
Zakorzenienie
|
a u nas piękny dzień, już dawno tak pięknie nie było
![]() ![]()
#3336 |
Zakorzenienie
|
Heloł.
A my wczoraj byliśmy na imprezce w miescie. Wrocilismy kolo 2 na nocne karmienie, a w sumie Borys obudzil sie dopiero po4. Wczoraj zrobilam eksperyment- jak wieczorem karmilam malca podłączyłam pod 2 piers laktator (mam taki zwykly z gumowa pompka) i wiecie co? Podczas karmienia nalapalam 50ml mleka, bez zadnego odciagania, tylko poprostu samo to co leci jak sie karmi. Normalnie ![]() Tak sobie wlasnie pomyslalam o odciaganiu mleka i przypomnialam, ze chyba dawno nie widzialam malatd? Czy mi sie tylko wydaje? Alez mamy weekend. Wczoraj imprezka, dzis idziemy do znajomych- maja majowego malca, a jutro 1urodziny mojego bratanka- chrzesniaka. Normalnie chyba caly weekend bede wypoczywac po weekendzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
A my zaliczyliśmy już spacerek, Olcia jeszcze śpi, ale zaraz zapewne będzie pobudka bo pora na jedzenie minęła godzinę temu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
kobieta za ladą
|
no nie 14 godzina a ja muszę w pokoju światło zapalić bo ciemność widze ciemność.....
spać mi sie chce kurde tż walnoł w kime po nocce wcześniej zebrało nam sie na amory on szczęściaż se śpi a ja lewo widze...... Julce bajki puszcze nie chce mi sie jej zabawiać ![]()
#3339 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny.
Martwicie się, że wasze dzidzie ważą za dużo, a ja wręcz przeciwnie. Na dodatek dowiedziałam się, że synek mojej koleżanki młodszy od Huberta o 1,5 m-ca waży 0,5 kg więcej. I pojawia się problem z ubrankami bo na długośc dobre są 68, ale za to zbyt szerokie. Hubert rodząc się ważył 3,970, a po 3 m-cach 5,500. Ale co ja panikuję, lekarze nic na razie nie mówią co do wagi no oprócz tego, że nie wygląda nawet na tyle, więc chyba nie jest tak źle Wczoraj zostawiłam Hubusia z TŻ-tem i poleciałam na zaliczenie, w trakcie pisania odbieram telefon i słyszę jak moje dziecko wrzeszczy w niebogłosy. Olałam zaliczenie i lecę na ratunek, natrafiłam na dziekana a ten się jeszcze głupio pyta co tak pędzę szybko walnełam bez zastanowienia "muszę do dziecka bo mi się zawiszczy" i wiecie co..... dziekan podwiózł mnie do domu ![]() ![]() ![]() ![]() W najbliższym czasie bez syna na zajęcia nie pójdę.
#3340 |
Zakorzenienie
|
bry.
czekam na małża aż zjedzie z wykładów. uśpiłam młodą na spacerze i teraz dosypia w przedpokoju, porozpinałam ją, tam nie ma kaloryfera więc ujdzie. tylko w czapeczce leży cholercia, jak zdejmę to się obudzi ![]() NibyNic podziwiam cię, jakbym miała z Igą na wykładach siedzieć to bym od razu milion problemów w głowie miała. no ale ona nie pospałaby sobie ot tak, bo rzadko jej się to zdarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
co kupicie pod choinkę maluchom? Iga będzie miała wtedy o mało co pół roku.
chciałabym jakieś klocki w różnych kształtach, które trzeba dopasować do odpowiedniego otworu, wiecie co mam na myśli ? coś jak "garnuszek na klocuszek" na allegro - tylko tam są aż 4 czy 5 klocków za ponad 70 zeta. spotkałyście gdzieś coś podobnego ? tylko żeby tych klocków więcej było ![]() edit. małż zaraz wjedzie z pizzą. Iga ma już 4 miechy, chyba mogę jeść wszystko ![]() Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2008-11-15 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() moja dzidzia ma dziś dzień gadanego ![]() ![]() ja chce lata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! przez tą pogodę wścieku d*** mozna dostać ![]()
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
nie daje
![]() w ciąży jadłam pizzę ze 3-4 razy a po porodzie jeszcze wcale. dziś debiut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() ![]() my ostatnio nie chodzim na pizze kupuje takie gotowe rolowane ciasto na pizze w tescco i sama pieke 20 min i gotowe ![]() mniam ześ mi smaka narobiła.... ![]()
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
O kurcze pizza
![]() Za to ja będę mieć za chwilę skrzydełka kurczaka w panierce miodowo imbirowej, uwielbiam je!!! ![]() A tak w ogóle to wnerwiłam się... uśpiłam Olę dwa razy i za każdym gdy ją odkładałam było po spaniu! Pinkolnełam ją do leżaczka i muszę się wywkurzać to ją wezmę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() ja ciągle głodna łaże... przed chwilą zjadłam 2 gofry.... ![]() chyba te tabsy na mnie tak działają ![]()
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
NibyNic, ale mialas przygode, i to z dziekanem
![]() My wybralismy sie dzis do centrum handlowego, ale to byl glupi pomysl, bo zdziczali Niemcy czuja juz swiateczne klimaty, ludzi bylo tyle, ze szok, lamki, choinki i inne girlandy... Kupilam malemu skarpeciocy w H&M kids, bo stare robia sie za male i spylalam gdzie pieprz rosnie...sobie nic nie znalazlam. Czy ja jeszcze kiedys sobie cos kupie ![]() Ide obejrzec film, tylko najpierw trzeba mlodego do lozka wpakowac Ja pozwole sobie niedlugo na wszyatko do jedzonka, a i na drinka malego bo koncze karmic piersia. Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2008-11-15 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie mi ojciec znowu ciśnienie podniosl, czepia się, ze siwtla się swiecą,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nawet nie wiecie jak czasami mam go dosyć, chce się wyprowadzić, szkoda, ze to nie jest takie łatwe. A tak wogole to dzisiaj u nas też nieciekawa pogoda, ale byłyśmy na 3 gozinnym spacerze. Byłam z mama , ala i psem. Ojciec nie poszedł bo już wcześniej focha miał. Mam nadzieje, ze nigdy nie trafie na takiego faceta. Mała własnie buja się po ciemku w bujaku, biedaczka. Musze coś zrobić by miała lesze życie niz ja. Mijalea ja karmie piersią i nie mam jakieś specjalnej diety, w wiekszosci jem na co mam ochote, moze przez to Ala kupek nie robi.
#3349 |
Zakorzenienie
|
Jowisz - mnie chodzenie na zajęcia z Hubertem wykańczają. Wykłady to pikuś, gorzej jest z cwiczeniami, gdzie trzeba coś robic a nie siedziec i ewentualnie notowac. Hubert już też coraz mniej śpi więc na zajęcia chodzimy we troje i TŻ zajmuje się małym, a g dy ten potrzebuje mnie to TŻ notuje za mnie a ja zajmuję się synkiem.
Jak piszecie o jedzeniu to ślinka mi po piętach cieknie i mam chęc zjeśc stół. Moja kolacja to zwykła bułeczka ![]()
![]() |
#3350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic ide Ale kapać.
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2008-11-15 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś zjem a on później ma tak mocno wysypaną buzię to mam ogromne poczucie winy. Pewnie przesadzam ale nie potrafię inaczej.
![]() |
#3352 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
a my wrocilismy od znajomych, Piter dzis prawie wcale nie spal, trzy drzemki po 20 min to nic a nie spanie dla Piotrusia, zatem mam nadzieje ze po kapieli i cycku zasnie raz dwa, oby! Trzymajta mocno kciuki
![]() kupilam dzis w lidlu hamburgery do zrobienia, bula i kotlet byl a trza bylo odgrzac i w mikrofeli i udekorowac, jak zem se udekorowala to przyznam ze nigdy nie zjadlam tak dobrego hamburgera ![]() ![]() ![]() No i po ciazy zostalo mi jedzenie galaretki z kurczaka, no i juz wywar ze skrzydelkami ugotowalam, jak mlody zasnie to dokoncze i bedzie na jutro ![]() ![]() ![]() ![]()
#3354 |
Zakorzenienie
|
Ach znęcacie się nade mną poprzez te jedzenie, idę kąpac panicza, bo inaczej utonę we własnej ślinie.
#3355 |
Zakorzenienie
|
u mnie kapie sie wlasnie malz, potem ja, a Iga na koncu
![]() siedzi mi na kolanach stad brak polskich liter ![]() kladziemy ja po 21 (zaczyna karmic ok. 20.40) i dzieki temu spi z reguly do 9 rano. je raz w nocy ale wybudza sie ostatnio i po 7 razy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anisiu my też bardzo często szamiemy te przemielone z budą psy ![]() Niby Nic pamiętaj że jeszcze to sobie wszystko odbijesz z nawiązką! Jesteś wspaniałą mamusią ![]() Dorbarku współczuję Ci ogromnie... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie usypiam mlodego, nocka byla ciezkawa ze snem, w dzien tez nie pospal za wiele, wiec licze na to ze dzis jak usnie to dlugo bedzie spal i sie nie wybudzi, chcialabym se moj serial obejrzec
![]() ![]() ![]() jupiiii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaa i dzis piotrus odkryl stopy trzyma nozki w gorze i lapie sie za kolanka po czym steruje swoimi paluszkami u stopek, fajnie to wyglada bo on taki skupiony jak poznaje swoje cialo ze leje z niego jak to widze, musze go kiedys nagrac hehehe
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2008-11-15 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
kobieta za ladą
|
dziewczyny ja już nie wiem co jest z tą małą dzidzią....19.30 jak w mordę strzelił dziki wrzask ryk zaniesienie sie płaczem...jadła 17.30 wykąpałam ją pobawiliśmy sie a tu nagle wrzask
![]() ![]() ![]() ![]() dla głodnych nie czytać--- własnie pożarłam frytki a jutro robie na obiad gyrosa ![]() tż w pracy.....znowu mnie po chałupie ganiał ![]() ![]() ![]() pije browca i nie mogę sie zdecydować co oglądać mam talent czy jak oni wyją........ ![]() dorbar kochana trzymaj sie...... ja wiem co to znaczy to co przerzywasz.....ułoży sie zobaczysz... dasz radę jestem z tobą ![]()
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał ![]() trzeba dzisiaj nie mieć czasu Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2008-11-15 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja już od 2 tygodni nie ściągam mleka i jest ok... cycki zyją są lekko twardawe ale juz nic z nich nie leci. jutro jadę do siostry i oddaję jej herbatkę na laktacje i wkładki laktacyjne.
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.