![]() |
#3331 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - część II
Cytat:
Cytat:
http://www.antykoncepcja.pl/index.php/dni-plodne pisze nawet na koncu ze to sa tylko teorie.praktyka jest calkiem inna.. co do tej skutecznosci to nie wiem gdzie to wyczytalas ![]() poza tym nie bede o tym dyskutowac bo kazdy ma prawo do swojego zdania i pogladow ![]() pisze wszytsko rowniez dokladnie tutaj.sa nawet przeciwwskazanie...nawet nieprzespana noc moze o tym decydowac. wskaznik pearla 3-35 http://zdrowie.onet.pl/7670,2306,119...wa,serwis.html Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 14:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wskaźnik Pearla podaje taką skuteczność ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() powiedz mi, bo teraz mnie zainteresowalas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Wtajemniczenie
|
http://zdrowie.onet.pl/7670,2306,119...wa,serwis.html
http://zdrowie.onet.pl/7670,2306,119...go,serwis.html tutaj tez wskazniki pearla bardzo niskie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wsk. Pearla dla metod objawowo termicznych to ok 0,75 może się zmieniać ze względu na dostosowywanie się do zasad metody i jej dokładnemu stosowaniu. ale poniżej 90% nie schodzi ![]() wiem, żę każdy ma swoją teorie ale może warto czasem spróbować żyć inaczej niż połowa świata ![]() Aelitko przy hormonach niestety nie ... musiałabyś odstawić na miesiąc np. Może to być trudne ze względu że pewnie już dłuższy czas je bierzesz. Zaraz Ci wkleje wykres po hormonach. Zadziwiajace jest to jakie szalenstwo jest w organizmie po nich. A jakie masz tabletki jedno czy dwuskladnikowe? Edytowane przez sanrioo Czas edycji: 2009-02-17 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Wtajemniczenie
|
http://embrion.pl/npr/
ja znalazłam takie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
akurat ja nie chce zyc z brzuchem narazie wiec do tego sie stosowac na pewno nie bede ![]() w takim razie powiedz mi jeszcze o wadac htego np takich.. Wady: Metody tej nie można stosować:
Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja wiem że pigułki się łatwiej bierze nie trzeba się głowić nic obserwować tylko robić sobie przerwe na krwawienie. ale konsekwencje jakie one za sobą niosą jak np udar w wieku 50 lat czy bezpłodność są hm niefajne. u was też tak śnieg pada? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie nie pada. ale leży jakies 40cm ![]() ok, podeślij =) a powiedz mi jeszcze jak to jest, załóżmy że chciałabym się nauczyć, ale teraz biore tabletki - rozumiem że teraz to mało wiarygodne by było, nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktos nie musi akurat zle stosowac tylko nawet najmniejszy czynnik ma na to wplyw..glupie zmeczenie i sie reguluje wszystko.a ja tym bardziej tak mam. co do pigulek nie bede brala na pewno przed pierwszym dzieckiem. u mnie sloneczko ![]() tym bardziej jak ktos ma wiekszy temperament to nie moze takiej metody uzywac bo jest mniej tych "dni" na wspolzycie.. Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() można w okresie poporodowym mogę potwierdzić prawdziwość moich słow ![]() można w czasie karmienia piersią ![]() podczas przeziębienia też można mierzyć temp i obserwować śluz oraz szyjkę. nie widzę problemu chyba że masz grypsko i 39 to chyba nie masz ochoty na seks i czekasz aż Ci grypsko przejdzie ![]() gdy jesteś zmęczona tez możesz, wystarczą 3h snu do prawidłowego pomiary PTC. po nieprzespanej nocy nie wpisuje sie temp pod warunekiem ze cala noc nie spalas naprawde. jesli spalas 3h mierzysz normalnie. jesli nie temp jest jako zakłócona. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i ta metoda nie jest dla pan ktore maja duzy temperament prawda? to tak jakby mi ktos powiedzial ze stosunek przerywany tez jest niezawodny... Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajnie tak pogadać z kimś kto się orientuje w temacie ![]() mnie by może i przekonało, ale chyba nie jestem na tyle konsekwentna, ani nie mam też jakiś rytmów dnia (np żeby codziennie o 7 30 mierzyć sobie temp), poza tym tego chyba trzeba się długo uczyć, a co do czasu zanim się nauczę? 5 dzidziusiów będę mieć ![]() Edytowane przez Aelitka Czas edycji: 2009-02-17 o 14:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Wtajemniczenie
|
i tak sie jeszcze zapytam.mowiac pleminiki moga przetrwac 72 godziny. Ty mowisz ze w nieplodne dni nie moga bo jest sucho itd.ja nigdy nie zauwazylam zebym miala az tak sucho..przeciez wtedy nie mozna nic robic to sie "zatrzec" mozna ze tak brzydko powiem
![]() ![]() aaa dobra juz przeczytalam:p Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
dobra cykl po hormonach w wersji hard :P czyli babka myślała że tabletki to cud techniki a potem miała problemy - to nie znaczy że każda je bedzie miała. ale powrót do normalnego rytmu trwa troszkę.
można się nauczyć w tydzień wystarczą chęci ![]() ![]() ![]() ![]() nie no npr stosuje dużo Pań nie mających nic wspólnego z kościołem a niechcących brać hormonów. temp można mierzyć różnie. można korygować pomoary do 11.00 zdaje się. np jeśli godzina pomiaru to 8 to odchylenie godzinne nie ma znaczenia. Czyli możez mierzyć od 8-8:59 ![]() masakra ten snieg ![]() ![]() no nie ma śluzu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sanrioo Czas edycji: 2009-02-17 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
hm i to jest już zadziwiające
![]() ![]() można poprosić TŻta ![]() ![]() co do NPRU a nie badania szyjki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Wtajemniczenie
|
Zasadowość środowiska macicy i skurcze jej ścian są istotnym czynnikiem wspomagającym plemniki, z drugiej jednak strony błony zewnętrzne każdego z nich narażone są na niszczący wpływ płynów macicznych. Z tego też powodu plemniki pokrywane są proteinową warstewką rozmaitych "czynników ochronnych" - związków chemicznych pochodzących głównie z pęcherzyków nasiennych. Zadaniem "czynników ochronnych" jest uniezdatnienie plemników, aż do momentu kiedy osiągną one jajowody.
a bo jeszcze przeczytalam cus takiego...dobra juz cisza ![]() ![]() o kurcze..jakbym ja TZ-ta poprosila to nie wiem co..hehe on by i tak nic nie wyczul,nic nie wiedzial ![]() Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba mnie to przerasta... ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no elizko może kiedyś na próbę sobie zastosujesz i się przekonasz narazie każda z nas pozostanie orzy swoim ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no ja osobiście nie badam szyjki jeszcze. ale myśle, że można się tego nauczyć i nie jest to aż tak czasochłonne ![]() idę chyba na śnieg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na ten snieg to i ja bym chciala pojsc np z TZ-tem.ale ja chora,on chory..ehh dupska by wymrozilo tylko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a wlasnie czego sie boicie panicznie?:P ja np bardzo panicznie pająkow ![]() Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ja też tyle czasu nie byłam u dentysty... Ogólnie zęby chyba mam całkiem zdrowe, nie wiem co to ból zęba... Ale chcę iść w tym roku w końcu kontrolnie, bo to aż wstyd
![]() TŻ'ta też wyciągnę, bo go pobolewa jeden ząb a on ciągle nie ma czasu i nie ma czasu... i nie ma czasu. Paskudnik. Ja się panicznie boję os, pszczół, trzmieli i tego typu robactwa... Mam fobię. I to straszną fobię... Chciałam kiedyś wysiąść z jadącego samochodu na obwodnicy jak wleciało coś. Zawsze wysiadam z autobusu jak coś lata, nawet jak lata nie koło mnie (w związku z czym wiosną i latem wychodzę dużo szybciej z domu, na wszelki wypadek). Ogólnie mam strasznie przewrażliwione rekacje, boję się panicznie... Najlepsze jest to, że otoczenie, czy TŻ, znajomy/znajoma mają niezły ubaw ze mnie (wiadomo, "normalnie" to nie wygląda), a ja w takich momentach dostaję po prostu zawału... Muszę Was poczytać dokładnie nt. tych metod naturalnych i badaniach szyjki macicy, bo tylko przejrzałam pobieżnie... Może się doedukuję ![]() No i ja już po szczepieniu... Dziwnie się czuję.. Spać poszłam, bo mnie zmożyło... Dreszcze zaczynam mieć... Uchh.
#3355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Insane dlaczego boisz się trzmieli? Przecież one są b. łagodne, nie wierzę, że Cię kiedyś jakiś użarł
![]() ![]() Ja się boję pająków też (p. biolog ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |||
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Oczywiście to jest kwestia bardzo indywidualna i na pewno tabletki muszą być dobrze dobrane. To jasne, że źle dobrane tabletki muszą szkodzić mniej lub bardziej. Swoją drogą, tabletki w swoim składzie zawierają naturalne dla kobiety hormony. Jak odstawię tabletki pewnie będę chciała sobie porobić dużo dokładniejsze badania, z badaniem płodności włącznie - ponieważ biorę je już 3 lata ![]() Cytat:
![]() Ale ja się naprawdę panicznie boje. Nie chodzę do piekarni, nie chodzę do cukierni... A najgorsze koszmary przeżywałam w pracy, kiedy zaczynała się wiosna/lato... Jak to wszystko latało koło drożdżówek, pieczywa.... Często prosiłam koleżankę o podanie, ale co jak byłam sama na zmianie? Jeśli chodzi o drożdżówki, to nieraz dawałam klientowi woreczek i kazałam samemu sobie wziąć, tłumacząc, że naprawdę bardzo się boję... ![]() Cytat:
A mnie straszy wszystko, co bzyczy... Potrafi nawet mucha mnie wystraszyć, dopóki nie zauważę, że to mucha. Ale boję się też tych końskich wielkich ![]() -EDIT- Doczytałam o antykoncepcji naturalnej... Macie ogromną wiedzę ![]() Uważam, że zbyt wiele czynników może zaburzyć "pomiar"...
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2009-02-17 o 16:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Wtajemniczenie
|
o kurcze Insane to niezle przezycia
![]() ![]() tak jak i chrabąszcze..brrr nie gryza a obrzydliwe..jeszcze jak wrzucaja za bluzke..zabilabym tego kogos ![]() ![]() cholera jasna.mam juz caly nos zdarty od chusteczek...ehh Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-02-17 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Pająków i tego typu robali się brzydzę po prostu. Chociaż chrabączsza bym się przestraszyła... Ja nie wiem... Ale jak coś lata i bzyczy, to ja uciekam... A najbardziej przed tymi, co to jeszcze użreć mogą... Wyjątkiem są komary. Nie boję się ich, za to one niestety mnie uwielbiają... Mam słodką krew. A co do noska... Duużo kremu Nivea albo Bambino ![]() No i "ciekawostka" - jedna z piosenek Guano Apes (już nie pamiętam tytułu) zaczyna się od bzyczenia owadów... Nieraz idąc przez miasto dałam niezły popis jak zaczynał się ten kawałek... W końcu go wywaliłam w pi*du! ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2009-02-17 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
Insana, ale przecież Cię nie ugryzą, a już trzmiel to na 100% nie jak się go nie zaczepia
![]() A chrząszcze fakt nieciekawie wyglądają, ale są spoko Edytowane przez Claris Czas edycji: 2009-02-17 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.