|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" - dla "starych" 25. i więcej latek
Miesiąc, rok, dziesięć lat
uczucia są delikatną kwestią i niektórym może się odwidzieć i po dłuższym czasie.. Nic mądrego nie powiem, więc wszystkiego najlepszego z okazji (kolejnych) imienin
|
|
#3332 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mógł przynajmniej nie kłamać będąc ze mną, choćby w ostatni weekend. Mówiąc, że kocha, planując kolejne spotkanie. Przecież czuję się teraz jak szmata.
|
|
#3333 | ||||
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z Twojej kolekcji ten środkowy wymiata Plastikowa, tu CODZIENNIE są imieniny Malli, bo ona ma 365 dni w roku imieniny, w latach przestępnych JEDEN DZIEŃ jest luzik ![]() Cytat:
Jednak długo po nim żałować nie powinnaś, z racjonalnego punktu widzenia, ten związek już od jakiegoś czasu dążył do samozagłady. Kochana ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Nie czuj się tak, bo to nieprawda! Jesteś wspaniałą dziewczyną i ogromnie się cieszę, że Cię znam... a znam, nie? No chyba znam, bo teraz nie wiem jak mam określić naszą znajomość.... eeee... jako, że znam??? ![]() Dobra, wracając do tematu, Wysoki Sądzie, facet nie kłamał, on sam nie wiedział co czuje i jak to nazwać... wiem, bo sama jestem facetem
|
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Malla;25009044] Co potrafi ten środkowy wybajerzony? ![]() Cytat:
Może przemyśli, zatęskni... a jeśli nie to nie jest wart Twojej uwagi, bo sama wiesz, że w związku różnie bywa, stan miłosnego upojenia mija i nastaje szara rzeczywistość.... Eva - tak, ten jest wart każdej (no prawie) kasy... Edytowane przez mww Czas edycji: 2011-02-11 o 09:03 |
||
|
|
|
#3335 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
No jak tak można...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nawet gdyby zatęsknił, to już nie będę miała do niego zaufania. Tak samo jak do eksa.
|
|
|
#3336 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I myślę też, że tutaj faktycznie może kwestia dotyczyła tego, że niektórzy ludzie nie potrafią być w związku, kiedy minie ten pierwszy etap zauroczenia. Bo potem wydaje im się, że to już nie to samo, że czegoś im brakuje, że chyba nie kochają... A trzeba dojrzeć do tego, że miłość to nie tylko "motyle w brzyuchu"... I moim zdaniem, dobrze robisz, że nie chcesz "walczyć". Jeśli sam nie zrozumie, że coś do Ciebie czuje(kocha Cię), to jaki sens ma zmuszanie go do tego czy prowadzenie wojny podjazdowej?... Cytat:
To się nazywa, moja droga, instynkt samozachowawczy ![]() W każdym bądź razie - przykro mi, że Ci się nie powiodło. Odpocznij sobie od związków... miłość często przychodzi niespodziewaie
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-02-11 o 10:49 |
||
|
|
|
#3337 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry. jak to dobrze, że już piątek! tylko chyba czeka mnie weekend poza domem, więc biorąc pod uwagę wasze gadulstwo będę potem cały niedzielny wieczór nadrabiać zaległości
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a bywało, że nie miałam nikogo, żadnego związku i żadnego seksu i jakoś nie wpadłam na to, żeby kupić sobie "przyjaciela" wacusia ![]() Cytat:
no to najlepszego!
|
|
#3338 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Ja też nie, ale wolałabym, żeby facet się nim posłużył, niż jakbym miała sama. Nie lubię i nie chcę sama.
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, co do szczerości/nieszczerości takich wyznań - nigdy Wam się (za młodszego młodu - wiadomo, że kobity szybciej (?) dojrzewają emocjonalnie ) nie zdarzyło powiedzieć czegoś, co okazało się na wyrost? I to nie raz i nie jednemu człowiekowi? Bo tak Wam się akurat wydawało?
Malla, wiem, że co to tego pana miałaś jakieś plany, ale... Jeśli on nigdy wcześniej nie mówił nikomu, że kocha, to może jednak nie wie jeszcze, co to znaczy. Ma do nadrobienia dobrych kilka lat w relacjach damsko-męskich.
|
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(bo jak kurczak dostaje takiego ataku, to nie ma żartów , klękajcie narody!)
|
|
#3341 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kasza - mówił, był zawsze rzucany, ale nigdy nie trwało to dłużej niż pół roku, więc nie wychodziło poza zakochanie.
Nie miałam wobec niego poważnych planów, ale liczyłam na to, że sytuacja będzie jasna. Stanie się coś, co wszystko popsuje czy coś w tym stylu. Nigdy nie powiedziałam czegoś na wyrost, ale zdarzało mi się celowo kogoś ranić - nie jego. Eks mi napisał, że został wczoraj rzucony
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Podświadomie uprzedził ewentualny fakt...No cóż... "Dziwny jest ten świat... lalala..."
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
Malla skarbie nie wiem co mam Ci powiedzieć bo jestem jeszcze gorsza w te klocki niż Twój najświeższy ex. Co do exexa - czyżby zatriumfowała sprawiedliwość ?
Powiem Ci tylko, że Kurczak dobrze pisze, chociaż bardzo trudno to zastosować w praktyce. Może to średniej jakości pocieszenie, ale pamiętaj że masz nas, zawsze Cię wysłuchamy i nawet jeśli nic nie doradzimy to chociaż i powspieramy duchowo ![]() Nie wiem jak Tobie, ale mi to pomogło. Czasami niezaangażowane uczuciowo spojrzenie na nasze porypane życie przez obcą osobę pomaga. Co do zabaweczek. Mnie trzeba było na moją namawiać 4 lata... Nie żałuje, choć z czasem się znudziłam i używam coraz rzadziej.
|
|
#3344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jakbym była facetem na pewno bym się w Tobie zakochała. Jest mi bardzo,bardzo przykro,że cierpisz Cytat:
a co do eksa to ....może przeznaczenie?
|
|
#3345 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Teraz nie miał za bardzo kontaktu z ludźmi, tylko dom i siłownia... Myślałam, że do mnie jeździł z radością, a jednak stałam się kolejnym stałym punktem programu. Martwię się o niego mimo wszystko, bo sobie w życiu nie radzi. Nie pierwsza po mnie go rzuciła Ale dla mnie jest tylko kumplem.Czekam, aż Eva to powie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj w gronie cierpiętniczek, Matek Teres Wiecznie Wybaczających i Życzących Dobrze oraz Martwiących się Wiecznie o Męskie Szczęście.
Przyjmuję Cię z otwartymi ramionami!!!
|
|
#3347 |
|
Nie depcze krokusów
|
buahahaha
![]() podpis tez dobry!
|
|
#3348 | ||||
|
|
Oj tak, tak...
Cytat:
Pomyłka, zdarza się, trzeba iść do przodu. Cytat:
Jeśli trzeba walczyć o uczucie we wczesnym stadium, to dupa, a nie uczucie! Pochodzenie z dwóch różnych bajek przechodzi się gwałtownie i bez starań, no kurde, coś o tym wiem, nie? To było inne, owszem ale wpadłaś z jednego związku w drugi zbyt szybko, potrzebowałaś więcej czasu dla siebie jako singiel... gdybyś od początku potraktowała tą drugą znajomość jako Boonga-Boonga, to obyłoby się teraz bez dramatu. Prawdę mówiąc, boli Cię to, że "zagrał na Twoich uczuciach", a to nie do końca prawda, on najbardziej zagrał na swoich, to on przegrał, nie Ty. No widzisz... 3 lata Cytat:
Daj mu prawo do własnych pomyłek, nawet, gdy Cię one teraz bolą, to wybacz mu, w sensie, daj spokój rozpamiętywaniom, co on mówił, kiedy i dlaczego, zamknij księgę. Ponarzekaj ile chcesz, ale już nie analizuj, nic z tego nie wyjdzie. Cytat:
Zajęło mu to trochę czasu, przyznaję, też bym się wkurzyła na Twoim miejscu, ale przyznaj, że trochę sama siebie oszukiwałaś? Zapytam d-e-l-i-k-a-t-n-i-e... a co Cię to q** obchodzi czy i jak on sobie radzi w życiu? ![]() Zerwaliście, przestań się bawić w Matkę Teresę od Dzieciątka R. i zajmij się swoim życiem, masz w nim do zrobienia wystarczająco dużo. Wolisz zajmować się innymi? Zaciągnij się w Wolontariat. Malla... ahahahahahaha.... Eva powie, że od niepamietnych czasów kocha miłością wielką, niesłabnącą i absolutnie jedyną.... samą siebie Jestem egoistyczną egocentryczką, zdecydowanie selfish i nigdy żadnemu facetowi, czy też pseudo-koleżance nie udało się mnie zranić. Wyznaję zasadę, że jeśli nie kochasz samego siebie, to na żadną miłość nie zasługujesz. Można mnie cytować ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-02-11 o 14:11 |
||||
|
|
|
#3349 |
|
Marudziara
|
Witajcie
![]() Matko jaka dziś pogoda wiosenna szok spociłam się jak nie wiem myślałam ze jest chłodniej, a wybrałam się na łowy lumpkowe zwiedziłam dwa lumpki i wróciłam z trzema torbami.Dzisiaj był towar po 3 zł uwielbiam lumpeksy.Widziałam któraś z Was pokazywała swoich przyjaciół no ja mam swojego żywego tzn. Tż ma , ale z czasem może się pomyśli o jakimś dodatku coby życie łóżkowe ożywićWyznaję zasadę, że jeśli nie kochasz samego siebie, to na żadną miłość nie zasługujesz. Eva nawet nie wiesz jak ja zgadzam się z tymi słowami sama prawda tylko wg mnie jeśli samego siebie człowiek nie pokocha nie zaakceptuje takim jakim jest nie będzie potrafił zaakceptować innych i ich pokochać
Edytowane przez mandragona Czas edycji: 2011-02-11 o 14:15 |
|
|
|
#3350 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Jest to dość obszerny temat i trzeba go poważnie zgłębić aby nie wyciągnąć chwilowych i błędnych wniosków. Zasada oparta na najprostszych słowach: Kochaj bliźniego jak siebie samego. Zacznij od pokochania siebie.
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
święta prawda! właściwie to po całym postem Evy postawiłabym tylko jedno słowo: AMEN. Malla wybacz, ale może to i lepiej, że tak się stało, bo skoro żadnych poważnych planów nie wiązałaś z tym człowiekiem to nie ma sensu brnąć po pachy w g... I dobrze też, że rozstanie nastąpiło, zanim zacząłby Cię oszukiwać - to jeszcze gorsze. a tak - powiedział swoje (wiem, że boli i rozmyśla się później, że kłamał, że po co w ogóle mówił itp itd), ale skoro faktycznie nie jest pewny/nie chce to przynajmniej się do tego przyznał. nie rozpamiętuj, nie wracaj do tego. to w niczym nie pomoże. (wiem, że łatwo się mówi, ale tak jest). bądź silna, masz nas jakby co. o jakiej kochana wiosennej pogodzie mówisz?? u mnie jest ponuro i deszczowo, a ja zaraz muszę opuścić ciepłe mieszkanko więc uciekam kochane staruszki, trzymajcie się, jak tylko pojawię się z powrotem w domu (niedziela...?) to zajrzę.
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Że jak pokocham kogoś wystarczająco mocno to może wtedy uda mi się w końcu i na reszcie pokochać i zaakceptować samą siebie. Przekonanie to wzmacniały we mnie jeszcze spotkania z exMiziaczem bo przy nim na reszcie czułam się chciana i akceptowana i czułam że nie muszę udawać kogoś kim nie jestem jak to ma miejsce w mojej rodzinie. Teraz krok po kroku z tego wychodzę, chociaż dla tak depresyjnej osoby jak ja z bardzo niskim poczuciem własnej wartości to jest bardzo bardzo ciężkie. Ale nawet jeśli będę musiała miesiącami lecieć na tabletkach szczęścia i czekoladzie to wyjdę z tego błędnego koła. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- U mnie wiosennie było wczoraj, dziś pada śnieg :/
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie ani wczoraj, ani dzisiaj, więc zazdroszczę
(6'C to niestety za mało, by poczuć wiosnę, gdy pada deszcz )
|
|
#3354 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Nie mam problemów z kochaniem siebie
![]() Cytat:
Cytat:
Nie musiałam się starać ani walczyć, uczucie z mojej strony było naturalne Z jego strony nie wiem, jakie było. On mnie uczył okazywania uczuć. Przyda mi się to kiedyś ![]() Już chyba skończyłam etap analizy. Co do ostatniego, to nie wiem. Dla mnie ten związek to była nowość, wszystko było w nim inne niż w poprzednich.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-02-11 o 14:54 |
||
|
|
|
#3355 |
|
Marudziara
|
U mnie 6-8 na plusie i do tego słoneczko i naprawdę wiosenna pogoda
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
W 99% tylko kobiety tak robią. Faceci są uczuciowymi introwertykami.
|
|
#3357 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Posta mi wcięło
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki Jestem silna po wydarzeniu z ubiegłego roku. Potrafię spuścić w głowie zasłonę na to, co było. Już kończę użalanie, już nie lecą łzy. Smutno mi, bo w realu jestem samotna. Wracam do pustego domu, nikt mi nawet nie zrobi herbaty. U mnie też leje, miałam iść na piwo z Wizażanką. EDIT: Dostałam awans i dużą premię!
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-02-11 o 15:23 |
||
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Malla, kongratulejszyn
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba zapisze sie na to wróżenie .Można jeszcze ?Paskudny deszcz od rana starsze dziecię od rana w pidżamie łazi, ja dostałam okres,z mężem sie pokłóciłam, a "wspomagacz" (mww super kolekcja) się zepsuł. Coś dodac?
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Malla - ja też wracam do pustego domu, wieczorami siedzę na wizażu, czytam książki, czasami włączę sobie muzykę i leżę, wpatrując się w sufit
i z jednej strony jest mi smutno, ale później myślę sobie, że jak znajde tego jedynego i będę miała dzieci to zatęsknię do tych chwil samotności i błogiego lenistwa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

uczucia są delikatną kwestią i niektórym może się odwidzieć i po dłuższym czasie.. 

w takim razie wszystkiego naj naj naj! 

No jak tak można...

a bywało, że nie miałam nikogo, żadnego związku i żadnego seksu i jakoś nie wpadłam na to, żeby kupić sobie "przyjaciela" wacusia
no to najlepszego!

i powspieramy duchowo 

święta prawda!
?