|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)
Anisia kochana thx
Najlepsze jest to, że wczoraj moja mama, mój mąż zrzędzili- wynieść tego kota, najlepiej w ogóle albo do łazienki a dziś mąż chce jej kupić gryzaczek a mama chce karmić Muszę jakoś w wolnych chwilach poczytać na kociach forach Olę potraktowałam Nasivinem bo spać nie mogła dobrze oddychać i się przebudzała. Teraz śpi jak anioł. U nas leje jak z cebra, tylko się tłucze o parapet. A ja dziś jestem jak przepuszczona przez wyżymaczkę, to chyba przez pogodę. Zmierzyłam sobie jak emerytka ciśnienie i miałam 95/64 podskoczyło bo się po schodach przebiegłam
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu śliczna kicia, gratuluję nowej miłości
![]() ode mnie dwa słowa. sama zakupy robię na krakvet.pl, przy kwocie 99zł i w górę kurier gratis. karmy kupuję różne,zawsze min.kilka kilogramów, wystarczy na parę miesięcy. teraz np. mam tę: http://www.krakvet.pl/bosch-sanabell...kg-p-1067.html żwirku używam jednego: http://www.krakvet.pl/cats-best-plus...kg-p-2728.html jego zaletą - dla mnie jest to, że mogę go wrzucać do sedesu. kiedyś używałam Benka, ale wtedy zbrylone siki trzeba zbierać (i wyrzucać z chaty przy okazji wynoszenia śmieci ), cuchną i dla mnie to było uciążliwe. Ty mieszkasz w domu więc to akurat pewnie nie będzie problem. Benek jest lepszy w tym,że nie nosi się na łapkach, mój żwirek jest lekki i naście razy dziennie z szufelką latam.---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- aaaa, poza suchą karmą mój kot je mięcho. kupuję zazwyczaj wołowinę,dzielę na niewielkie kawałki,mrożę i raz dziennie mu daję. ale na samym suchym kot też może być, zwłaszcza dobrej jakości jak royal. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- a tematów dzieciowych. zakończyłam zakupy poza tym katar ciągnie się ponad tydzień, nie da się wyciągnąć a Iga charczy i budzi się nocą milion razy Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2009-10-10 o 22:07 |
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Byłam w realu, były dwa te kombinezony ale dziewczęce. rzeczywiście wygląda tak samo jak tchibo ![]() Tymek był dzisiaj pierwszy raz w tej zimowej kurtce i ma spory zapas, przynajmniej kurtka będzie napewno na całą zimę Ze pracowałam ostatnich 5 nocy to dzisiaj mimo 4 godzinnego snu spać nie chce mi się wcale ![]() Jutro robimy rundę po CH żeby wybrać kamerę... Teściowie wrócili z egiptu, obsypali nas prezentami Tymek dostał zabawki, różaniec z Jerozolimy, ja dostałam bawełnianą chustę(bardzo ładna, mogłam wybrać kolor więc wybrałam śliwkową ) Dostałam kremik egipski-pięknie pachnie i jeszcze cos ale w tej chwili reszty nie pamiętam za dużo tego było![]() A w zeszłym roku czy tam dwa lata temu z Turcji przywieźli nam faję wodną Biedni tak wtoplili z tą kamerą a jeszcze za wczasy zapłacili dość sporo kasy a na miejscu zastali wielką kupę mieli all inclusive a nawet wody dla nich nie było, herbaty... musieli napoje w sklepach kupować... byli sami w hotelu 70 pokojowym... będą pisać skargę i chcą odzyskać część kasy... mam nadzieję że się im uda bo naprawdę idzie się zapłakać jak jedziesz na wymarzone wakacje, płacisz słono i g... dosstajesz... ja bym się zapłakała... |
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
hello
gratki Judi, czytam , że meblowy Twój jest ok oby tak dalej , a życie będzie bardziej słoneczneu nas armagedon , pobudka o 5 , potem standard kokoszenie sie w łóżku, rozłożyłam kanapę, ale nie skorzystał hrabia ze wspolnego spania, wypiłął sie na mnie, spacerował po pokoiku i szukał nie wiadomo czego mam mieć dzis wyjazd do meblarskiego, ale cos nie mam nastroju, moze wyslę samych swoich chłopaków, chciałabym chwilę odsapnąc, nawet make up nie chce mi sie robić Kasiulko jak napisałaś o kociczce, to jakos sentyment mnie wezbrał, szczególnie że juz rok, mieszkam w bloku, bez wsiowych zwierzaków, jakoś mi sie tak smutno zrobiło, że mi sie nikt nie łasi do nóg, ani nie słyszę kojącego mruczenia szególnie jesienno-zimową porą było ro super ps. czy Wasze dzieciaki juz ubieracie w rajstopki pod spodnie, na spacer? |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() kurza twarz, bobasowa obudziła się 2i raz już o 1szej i 5tej na żarcie nic dziwnego, bo w dzień tylko dziubnie to i owo, bo nie ma czasu - musi iść, ciągle iść ![]() no i muszę już lecieć ![]() do później |
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy tu w domu ale takiego co na pole wychodzi i ja się go brzydzę. Chciałabym takiego co jest czyściutki i pachnący Tylko potem problem jak chce się na wakacje jechać czy coś... więc zrezygnowałam![]() Odnośnie ubierania to ja od wczoraj młodego ubieram w rajtki, nawet po domu bo jeszcze nie grzejemy. Kupiłam mu skarpetki takie grubsze frotowe w teskaczu, mają nawet abs-y. Bo w samych rajtkach i jesiennych butach z Bartka w taką pogodę ma zimne stópki ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Magda mam pytanko na jakiej wysokości ma Iga siedzisko w tym swoim nowym drewnianym krzesełku?? I jakw ysoki jest stolik?? Bo chcę coś w końcu kupić małemu by mógł rysować czy coś, a teraz nigdzie mu nie pozwalam bo boje się porysowania podłóg czy mojego duzego stołu
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu krzesełko ma siedzisko na wys. 25cm, wys. blatu to 45. jest akurat.choć siada raczej na rogu krzesła, jest za wysokie by umieścić całą dupkę
u mojej mamy ma do dyspozycji drewniany taborecik, który ma siedzisko na 20cm i na nim swobodnie siadała, zresztą tak jak na krzesełku uczydełku.widziałam mamuta u dentysty i na pewno jest sporo większy. |
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki
Właśnie uśpiłam Olę na pierwszą drzemkę katar ciut może mniejszy, ale co się go nałykała to jej... teraz jak kaszlnie to rzęzi jak gruźlik stary. Jednak jutro najpewniej zaliczymy lekarkę. Poobserwuję ją jeszcze dziś, jak będzie mniej kaszleć to dalej kurujemy się w domu.Jowiszku kochana dziękuję ogromnie za cenne informacje wróci jakaś okurzona jak właśnie te koty sąsiadów, może jeszcze poobijana bo kotów tu nie brakuje, jeden z sąsiedzkich ostatnio upolował mysz i wcinał na ulicy... i jakby ona też upolowała mysz czy coś jeszcze innego z nie wiadomo jakimi chorobami? Oj chyba zostanie skarcerowna w chacie Póki co w ogóle to ona cały czas chętnie siedzi w pokoju i nie chce wychodzić mimo otwartych drzwi. Widzę, że pieszczoch z niej okrutny. Wyłazi na nas, mruczy, wykłada się cała, na grzbiecie żeby ją miziać po brzuchu i pod brodą bawić się chce już jestem cała podrapana, a jak biega za sztuczną myszką Fajny z niej gad ![]() To mówisz Jowiszku, że taka duża karma na parę miechów wystarczy, to super ![]() A ja z kombinezonem i kozakami dalej w polu szczerym ![]() Judi współczuję teściom moja mama też jeżdzi na all inclusive i do tej pory wsio było ok. Rajtki ubieram Oli pod spodnie bo u nas na górze jest chłodno, w pokoju mamy ciepło, i w pokoju przeważnie jej ściągam bo jest zgrzana, za to na górze jej chłodno. Na spacery też ubieram mimo śpiworka w wózku i przegrzana nie jest bo non stop sprawdzam
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu mój kot nie wychodzi, nie zniosłabym kleszczy
raz na parę miesięcy go odrobaczamy i tyle. no a 10kg karmy to pewnie i na pół roku wystarczy.
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
kasia, kup najpierw w zwierzecym sklepie po 10dk roznego royala i sprobuj jaki kicia lubi najbardziej
moje ubostwiaja royal sensile i royal exigent, wtedy kupuje duze worki tej karmy i mam spokoj na pol roku
|
#3341 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski,
u nas dzis piekna pogoda, obiad jedlismy przed chwila w ogrodzie. Teraz ide sie walnac na mala drzemke, Gino juz spi. Nie mam jakos humoru, nie wiem dlaczego. Moze to hormony. Nic mi sie nie chce. Oprocz plakania. Dziwne..... Do potem. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
no i zostałam sama w spokoju
mam relaks jak sie patrzy, moge komputerować bez obawy że zaraz zjawi sie mały fan czatowania troszkę mi sie zimno zrobiło, wyciągnęlam adwokata z barku, na nieszczęscie tylko jeden malusieńki kieliszek mi został , truno może jakoś przezyję wychodzi mi ósemka wiec czuje sie mało fajnie |
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
Kasiulka - ty kocia mamo bedziesz dla niej super mama ![]() a ja wczoraj znow pol dnia na zakupach spedzilam i to w dodatku z taboretowa no ale nie bylo az tak tragicznie, zlazla z nami tylko ikee a potem juz tesciu skonczyl prace i nas od niej uwolnil ![]() tez kupilam Majce kozaczki w ccc, pewnie takie same jak Jowiszowa hehe, brazowe ale futerko rozowe, z pomaranczem nie widzialam. mam tez komplecik futerkowy-czapa, szalik i rekawiczki te co veronka pokazala sa super ale widze, ze wszystko z aukcji poszlo na pniu musze luknac na all czy cos jeszcze sie trafi ![]() teraz spadam wystawiac aukszyny na all z ciuszkami mlodej-paaa |
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- http://allegro.pl/item765301769_supe...n_idealny.html takie mam, młodej się wygodniej po sklepie biegało niż w tych wyższych (wyższe były i takie, i te z róż futrem właśnie). |
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Magda - ja w sumie nie wiem, jak sie mlodej w tym bedzie chodzic bo ona nie mobilna jeszcze w tym wzgledzie
jednak widzialam te co ty masz ![]() a moje sa takie i do tego futrzasty komplecik: Załącznik 2576620 Załącznik 2576623 |
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej... ja tym razem "nadaję" od rodziców. Przyjechaliśmy na obiadek, TŻ pojechał przed chwilą do pracy, ja sobie siedzę, a mała poszła spać z dziadkami
Co za luuuuuz ![]() Kasiulka, kociaczek boski Ja ze swojej strony też mogę polecić Royala (bo i dla psów i dla kotów jest super), ewentualnie z niższej półki Purinę. No i najlepiej nie zmieniać co chwilę zwierzakowi diety. Niektórym zwierzakom to nie przeszkadza (chodzi mi o częstą zmianę firmy suchej karmy), a niektóre mają wrażliwe żołądki i cierpią ![]() Macie już imię?
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Aniś kochana to nie wiedziałam że można kupować takie małe paczuszki
super!!! Lookam właśnie po tych royalach po animalii bo mam już tam konto, poza tym chciałam stamtąd kupić drapak Babeczki dziękuję kochane, wiecie szczerze? nigdy kota mieć nie chciałam ale kochana jest ta mała mordka i nie wypitolę jej żeby tam zamarzła Jutro najpewniej jak brat ze mną pójdzie poczłapiemy do weta żeby ją w ogóle obejrzała, odrobaczyła i nie wiem co tam jeszcze ![]() Maluśna!!!!!!!!!!!!!!!!!! Też chcę takie obuwie muszę się pitolnąć do CCC ![]() Aniu współczuję ząbkowania pamiętam swoje... prawie szczękościsk miałam. Paszczę mogłam otworzyć tylko do pewnego momentu, wywaliło mi węzeł chłonny koszmar!!! Cestunia małż ją ochrzcił od koloru, została "Blacky" - bleki ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Maluśna Ola ma taki sam szaliczek!!!! z misiem
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka - ciesze sie, ze ci sie moje zakupki podobaja
butki sa naprawde fajne, zajrzyj do ccc ladne ma imie wasza kocurka, ja od lat mam wybrane dla mojej brytyjki - Bella ![]() a tz mi zakupil botki zamszowe, uwaga - czerwone
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Malusna śliczne te butki, po pierwsze lubię to zestawienie kolorów
My dzisiaj robiliśmy dalsze zakupy, kupiliśmy serwis obiadowy, kieliszki do szampana, literatki itd, ale to wszystko drogieeee no ale cóż, to kupic musiałam bo zaraz po wprowadzeniu będzie impreza roczkowa połączona z parapetówkąMłody zasnął dopiero o 15, idę go zaraz budzić bo zaś będzie szalał do 22 ![]() Najlepsze bo on po nockach śpi ze mną po 3-4 godziny ja wstaję rześka jak skowronek a tz buja się z nim potem do 22-23 hehehe ale co tam, mnie od 19;30 nie było w weekend trzeba sobie szanować wieczór![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Magda powiedz mi jeszcze jak krzesełko będzie miało 27 cm to da się przeżyć...??? Bo mamut ma 30 i napewno będzie za duże, nie wiem jak z wysokością 27... waham się.. |
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Jola wydaje mi się,że będzie dobre, w końcu maluchy szybko rosną a co to jest 2cm. Zosia naszej Wersty ma siedzisko na 29 a blat stołu 49.
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
tu widać ja Iga celuje doopką w krzesło
może ci to pomoże
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Judi - mi tez to zestawienie kolorow w butkach sie podoba
powiedzialam sobie "zadnego rozu" bo mi sie juz chcialo...tu tylko futerko jest rozowe i prawie go nie widac. teraz tylko chcialabym dostac brazowo-rozowy kombinezon i git-bede zadowolona ![]() do jakosci wykonania tez nie mam zastrzezen-ladne butki za rozsadna cene ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Iga jednak jest wysoka bo chyba bez problemu siada? dzis zmierzylam moja core i ma ok.78cm wzrostu haha, kurdupelek ona by pewnie na to krzeselko nawet od przodu sie nie wdrapala...a ja znowu mam kolejne ciuszki do kupienia - tym razem bluzki i rajstopki rekawy w bluzkach za krotkie, zrobilam przeglad i zostaly mi 4szt. z rajstop chyba 5 max.aaa, chyba Anka pytala, czy dzieciaki lataja w rajstopkach? moja juz od 2 tygodni smiga ale tylko na dwor. w domu nam juz grzeja wiec spodenki+skarpetki starczaja |
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Iga siada na brzegu, głębiej się nie wciśnie bo nogi za krótkie. a ma jakieś 83cm.
Ja na razie zamiast rajstop kładę podkolanówki - kupiłam najmniejsze i sięgają jej za kolano do połowy uda. Są takiej samej grubości co rajstopki, od nogawek pełnią tę samą funkcję bo po nogach nie wieje a na dodatkowej warstwie na tyłku na razie mi aż tak nie zależy bo wszystkie kurtki i tak ma za tyłek. |
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
o Kasiuli rodzina się powiększyła o ognistą brunetkę
sofija łazi w cienkich rajstopach pod spodniami od kilku dni nawet zaczęłam nosić podkoszulki brrr...Judi nie martw się wysokością siedzenia, bo zochulec siada bez problemu na tych 29cm |
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
wyjec spi
![]() nie wiem skad, ale ma starta skore na brodzie nie mam pojecia gdzie to sobie zrobil, no i nie wiem ktore buczenie o tym mialo mi mowic... wyglada jak bandzior, sznita na powiece, odrapana broda... co za szkodnik ![]() Łazi i robi sobie kuku, i jeszcze nie powie skad to ma Mała, super zakupki Iga celujaca kuperkiem w krzeselko slodka ![]() Kasiulka, royal jest w paczkach 400 gramowych, ale czasem mozna dostac probki, no i mozna kupic tez karme luzem na wage
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam deskę do prasowania z viledy
za 100 zł w promocji w cerfurze zrobiłam interes bo wszędzie są za 150 ![]() A pozatym to myślę o tym zestawie http://www.allegro.pl/item760714821_...a_stoliki.html i tu właśnie krzesełko ma 27 cm... i dumam czy kupić to czy te standardowe mamuty w których krzesełko jest na wys. 30 cm... na dłużej starczy... sama nie wiem bo one są już dość wysokie Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2009-10-11 o 19:54 |
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc babeczki. Ja znow tylko na chwile.
W kauflandzie jest stolik +2 krzeselka (drewniany) za79zl Judi, Borys ma u babci mamuta i bez problemu na niego siada. A bratanek 2-letni nie ma jakiegokolwiek z tym problemu. hmm...kiupilam farbe do wlosow- sredni blond, pewnie wyjdzie ciemna (oby nie) ide farbowac, jak cos mi z tego wyjdzie to sie odezwe :P Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2009-10-11 o 20:02 |
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest podobne a siedzisko niżej: http://www.allegro.pl/item760714823_...askownica.html Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2009-10-11 o 20:08 |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Magda a ile kosztował komplet stolikowo-krzesełkowy Igusiowej?
ten mi najbradziej odpowiada , kupiłabym Mikiemu z zielonymi blatami gdzies oblookałam, że jak siedzisko na 30 cm, to dla bobasa chyba ponad metrowego odpowiednie wiec na razie potrzebne są niższe |
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ta firma wystawia stolik + 2 krzesła za 125. ja kliknęłam na taką aukcję ale zapłaciłam za 1 krzesło - w sumie 95zł + kurier.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

a dziś mąż chce jej kupić gryzaczek a mama chce karmić

a jeszcze za wczasy zapłacili dość sporo kasy a na miejscu zastali wielką kupę
oby tak dalej , a życie będzie bardziej słoneczne
szególnie jesienno-zimową porą było ro super
nic dziwnego, bo w dzień tylko dziubnie to i owo, bo nie ma czasu - musi iść, ciągle iść 

no ale nie bylo az tak tragicznie, zlazla z nami tylko ikee a potem juz tesciu skonczyl prace i nas od niej uwolnil

w weekend trzeba sobie szanować wieczór

chcialo...tu tylko futerko jest rozowe i prawie go nie widac. teraz tylko chcialabym dostac brazowo-rozowy kombinezon i git-bede zadowolona