Offtopowe zapuszczanie cz IV. - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-07, 21:50   #3331
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
ja właśnie testowo dałam na mokre końce odrobinkę oliwki Babydream ciekawa jestem jakie będą jak wyschną

btw- przed chwilą z narażeniem życia zabijałam komary.. z narażeniem, bo zeskakując z łóżka pośliznęłam się na panelach i wylądowałam na dupsku pod komodą chyba zainwestuję w skarpetki antypoślizgowe, bo w zwykłych tragicznie się ślizgam
Jeśli misja została zakończona sukcesem to warto było

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
Wiem, na stronie z Himalaya są tylko kosmetyki dla dzieci, w moim mieście jest kilka aptek DOZ, ale tylko w jednej jest szerszy asortyment tej firmy, ale też niestety nie cały. Napaliłam się na hinduskie olejki, ale Himalaya chyba starczy mi na rok. Dzisiaj wysłałam TŻ na małe zakupy i kupił mi dermenę szampon ,(chyba z 8 butelek zużyłam), powiem wam, że tylko po tym naprawdę widzę szybszy przyrost, po sterydach bardzo wypadały mi włosy, a dermena jako jedyna mi pomogła, po 1 msc mycia co drugi dzień miałam aureolę z kłaczków. Ona zawiera metabolit wit PP i stymuluję szybsze odrastanie. Normalnie rosną mi 1 cm na msc, a po dermenie ponad 2. Tylko trzeba stosować więcej balsamu bo plącze, ale teraz włoski wypadają mi tylko podczas mycia w ilości 2-3 sztuk!
Plan przyspieszania porostu i pielęgnacji kłaków:
-codziennie piję fitea beauty piękne włosy, skóra i paznokcie kilka kubków i zieloną
-co dwa dni myję najpierw szamponem z sls żeby zmyć olejki, potem dermeną, nakładam balsam z silikonami bo muszę obciążać, inaczej się puszą, potem wcieram w skalp Pokrzepol, na długosć idzie odżywka też najlepiej coś z silikonem i od połowy serum wax, a i rozczesuję jakeś 20 min po myciu przy pomocy gliskura w płynie
-co drugi dzień wcieram we włosy i skalp olejek himalaya na noc, długi masaż
-co trzecie mycie maska, różnie np Nivea pomarańczowa, wax się nie sprawdził
-łykam żelazo, kwas foliowy z kompleksem wit b- mam anemię i chore jelita
-bardzo zdrowo się odżywiam, owoce i warzywa pochłaniam na kilogramy, kiełki, pestki, oleje, orzechy, kasze, 1,5 l woy, codziennie gotowane jajko i wyciskam sok z marchwi i selera, jestem wege, ale niestety mimo starań mam anemię, bo moje jelita maja upośledzone wchłanianie
-nie sprawdził się olejek rycynowy, nafta i wax maska na wypadające
-nie suszę itp, panicznie boję się środków do stylizacji i fryzjera, sama podcinam co 2 msc, albo proszę TŻ. Co jakieś pół roku jestem przez 2 tyg w szpitalu, ładują we mnie tyle sterydów i innego gówna, ża ja sie jeszcze dziwię, że mam całkiem ładne włosy za cyc

Ale sie rozpisałam, jak sobię o czymś przypomnę to będę pisać, buziaki kochane
No niezły plan pielęgnacyjny Ja też kiedyś układałam takie długofalowe, teraz walę na włosy na co akurat mam czas

A ta anemia to nie jest przypadkiem od niejedzenia mięsa? Z moich obserwacji i własnych doświadczeń wynika, że nie każdy organizm może sobie na to pozwolić. Ja kiedyś przez 2 miesiące nie jadłam mięsa, oczywiście zamienniki białkowe były, dużo warzyw itd., niby bardzo dobra dieta, a w ciągu dwóch miesięcy straszliwie schudłam, włosy mi zaczęły wychodzić, miałam paskudną anemię... Teraz też mam niedobór żelaza, ale mały
Z drugiej strony mamy tu inną wizażankę-wegetariankę, Chatul, która świetnie sobie radzi, jest zdrowa i ma piękne włosy Także jak widać, każdy organizm jest inny i trzeba jednak patrzeć przede wszystkim na jego potrzeby.

A dziś nałożyłam naftę na skalp, bo miałam już malutko i na końcówki olej rycynowy na dosłownie pół godziny, nigdy go nie lubiłam, ale dałam mu kolejną szansę. Końcówki są dużo mniej szorstkie Dalej przypominają bardziej włosy lalki niż ludzkie, ale są dużo lepsze.
I w ogóle mam dzisiaj takie lśniące, lejące się, gładkie włosy, jak jutro też takie będą, to cyknę zdjęcie i wstawię

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 22:01   #3332
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, na stronie z Himalaya są tylko kosmetyki dla dzieci, w moim mieście jest kilka aptek DOZ, ale tylko w jednej jest szerszy asortyment tej firmy, ale też niestety nie cały. Napaliłam się na hinduskie olejki, ale Himalaya chyba starczy mi na rok. Dzisiaj wysłałam TŻ na małe zakupy i kupił mi dermenę szampon ,(chyba z 8 butelek zużyłam), powiem wam, że tylko po tym naprawdę widzę szybszy przyrost, po sterydach bardzo wypadały mi włosy, a dermena jako jedyna mi pomogła, po 1 msc mycia co drugi dzień miałam aureolę z kłaczków. Ona zawiera metabolit wit PP i stymuluję szybsze odrastanie. Normalnie rosną mi 1 cm na msc, a po dermenie ponad 2. Tylko trzeba stosować więcej balsamu bo plącze, ale teraz włoski wypadają mi tylko podczas mycia w ilości 2-3 sztuk!
Plan przyspieszania porostu i pielęgnacji kłaków:
-codziennie piję fitea beauty piękne włosy, skóra i paznokcie kilka kubków i zieloną
-co dwa dni myję najpierw szamponem z sls żeby zmyć olejki, potem dermeną, nakładam balsam z silikonami bo muszę obciążać, inaczej się puszą,zmywam, odciskam ręcznikiem delikatnie z wody, potem wcieram w skalp Pokrzepol, na długosć idzie odżywka też najlepiej coś z silikonem i od połowy serum wax, a i rozczesuję jakeś 20 min po myciu przy pomocy gliskura w płynie
-co drugi dzień wcieram we włosy i skalp olejek himalaya na noc, długi masaż
-co trzecie mycie maska, różnie np Nivea pomarańczowa, wax się nie sprawdził
-łykam żelazo, kwas foliowy z kompleksem wit b- mam anemię i chore jelita
-bardzo zdrowo się odżywiam, owoce i warzywa pochłaniam na kilogramy, kiełki, pestki, oleje, orzechy, kasze, 1,5 l wody, codziennie gotowane jajko i wyciskam sok z marchwi i selera, jestem wege, ale niestety mimo starań mam anemię, bo moje jelita maja upośledzone wchłanianie
-nie sprawdził się olejek rycynowy, nafta i wax maska na wypadające
-nie suszę itp, panicznie boję się środków do stylizacji i fryzjera, sama podcinam co 2 msc, albo proszę TŻ. Co jakieś pół roku jestem przez 2 tyg w szpitalu, ładują we mnie tyle sterydów i innego gówna, ża ja sie jeszcze dziwię, że mam całkiem ładne włosy za cyc

Ale sie rozpisałam, jak sobię o czymś przypomnę to będę pisać, buziaki kochane
Świetny plan pielęgnacyjny zaciekawił mnie ten szampon
Ja dziś ze złości kupiłam szampon Marca Anthoniego...i teraz się boję że mi łupież wywoła...ale taka zła byłam...bo chciałam namówić mamę na Masterpiece'a ale stwierdziła, że chce Kanebo, a tusze zawsze na spółkę kupujemy - szybciej zużywamy i nie mają czasu wyschnąć. I zapłaciłam 130złpodro żał o ponad 20% no i musiałam sobie humor poprawić:rolley es:
Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
A ta anemia to nie jest przypadkiem od niejedzenia mięsa? Z moich obserwacji i własnych doświadczeń wynika, że nie każdy organizm może sobie na to pozwolić. Ja kiedyś przez 2 miesiące nie jadłam mięsa, oczywiście zamienniki białkowe były, dużo warzyw itd., niby bardzo dobra dieta, a w ciągu dwóch miesięcy straszliwie schudłam, włosy mi zaczęły wychodzić, miałam paskudną anemię... Teraz też mam niedobór żelaza, ale mały
Z drugiej strony mamy tu inną wizażankę-wegetariankę, Chatul, która świetnie sobie radzi, jest zdrowa i ma piękne włosy Także jak widać, każdy organizm jest inny i trzeba jednak patrzeć przede wszystkim na jego potrzeby.
No nie każdemu wegetarianizm służy - jak miałam jakieś 15-16 lat to 14 miesięcy nie jadłam mięsa, tylko ryby od czasu do czasu i mimo iż starałam się soję wcinać, soczewicę itp. to i tak wyniki krwi poleciały na łeb na szyję i mi lekarz zabronił... Podziałał na moją wyobraźnię pytając czy chcę mieć dzieci...
Może źle wtedy dietę komponowałam - nie wiem, póki co nie będę eksperymentować, choć mięsa jem tyle ile muszę, bo po prostu nie przepadam. Mogłabym żyć na nabiale i słodyczach
Stary 2009-09-07, 22:01   #3333
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli misja została zakończona sukcesem to warto było

No niezły plan pielęgnacyjny Ja też kiedyś układałam takie długofalowe, teraz walę na włosy na co akurat mam czas

A dziś nałożyłam naftę na skalp, bo miałam już malutko i na końcówki olej rycynowy na dosłownie pół godziny, nigdy go nie lubiłam, ale dałam mu kolejną szansę. Końcówki są dużo mniej szorstkie Dalej przypominają bardziej włosy lalki niż ludzkie, ale są dużo lepsze.
I w ogóle mam dzisiaj takie lśniące, lejące się, gładkie włosy, jak jutro też takie będą, to cyknę zdjęcie i wstawię
Ja anemię mam od kilku lat bo mam Wrzodziejące zapalenie jelita grubego, a wege jestem od pół roku i to z polecenia lekarzy, taka dieta po prostu nie przeciąża nadmiernie jelit (mięso jest bardzo długo trawione), a co do mojej pielęgnacji to nie wymyślałam jakoś specjalnie, po prostu z biegiem czasu nauczyłam się dbać o włoski i jakoś samo się uzbierało, stosuję cię do tego ,,planu,, od 3 lat z małymi zmianami i jestem zadowolona, pozdrawiam i czekam na zdjęcia.
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 22:13   #3334
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Ja anemię mam od kilku lat bo mam Wrzodziejące zapalenie jelita grubego, a wege jestem od pół roku i to z polecenia lekarzy, taka dieta po prostu nie przeciąża nadmiernie jelit (mięso jest bardzo długo trawione), a co do mojej pielęgnacji to nie wymyślałam jakoś specjalnie, po prostu z biegiem czasu nauczyłam się dbać o włoski i jakoś samo się uzbierało, stosuję cię do tego ,,planu,, od 3 lat z małymi zmianami i jestem zadowolona, pozdrawiam i czekam na zdjęcia.
Ach, to zupełnie zmienia postać rzeczy Są rzeczy ważne i ważniejsze.

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Świetny plan pielęgnacyjny zaciekawił mnie ten szampon
Ja dziś ze złości kupiłam szampon Marca Anthoniego...i teraz się boję że mi łupież wywoła...ale taka zła byłam...bo chciałam namówić mamę na Masterpiece'a ale stwierdziła, że chce Kanebo, a tusze zawsze na spółkę kupujemy - szybciej zużywamy i nie mają czasu wyschnąć. I zapłaciłam 130złpodro żał o ponad 20% no i musiałam sobie humor poprawić:rolley es:

No nie każdemu wegetarianizm służy - jak miałam jakieś 15-16 lat to 14 miesięcy nie jadłam mięsa, tylko ryby od czasu do czasu i mimo iż starałam się soję wcinać, soczewicę itp. to i tak wyniki krwi poleciały na łeb na szyję i mi lekarz zabronił... Podziałał na moją wyobraźnię pytając czy chcę mieć dzieci...
Może źle wtedy dietę komponowałam - nie wiem, póki co nie będę eksperymentować, choć mięsa jem tyle ile muszę, bo po prostu nie przepadam. Mogłabym żyć na nabiale i słodyczach
Ja kupuję tusze Miss Sporty za dychę Ale czaiłam się na tusze Kanebo, w końcu japońska firma a ja mam bardzo japońskie rzęsy Sztywne, rosnące w dół. Póki co Miss Sporty daje radę, ale jak chcę dać go więcej, to robi mi się "efekt grabi" (btw pokochałam to określenie od pierwszego przeczytania)

Ja bym mogła na samych słodyczach żyć
Ponoć to, czy powinniśmy być wege czy nie łączy się z grupą krwi... Ja mam B Rh+, mój tata też i oboje jesteśmy głodni, jak raz dziennie mięsa nie zjemy, ale nie wiem, czy to aby na pewno reguła.
Ale znowu powiem wizażową prawdę, że trzeba sprawdzić na sobie

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 22:21   #3335
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Ach, to zupełnie zmienia postać rzeczy Są rzeczy ważne i ważniejsze.

Ja kupuję tusze Miss Sporty za dychę Ale czaiłam się na tusze Kanebo, w końcu japońska firma a ja mam bardzo japońskie rzęsy Sztywne, rosnące w dół. Póki co Miss Sporty daje radę, ale jak chcę dać go więcej, to robi mi się "efekt grabi" (btw pokochałam to określenie od pierwszego przeczytania)

Ja bym mogła na samych słodyczach żyć
Ponoć to, czy powinniśmy być wege czy nie łączy się z grupą krwi... Ja mam B Rh+, mój tata też i oboje jesteśmy głodni, jak raz dziennie mięsa nie zjemy, ale nie wiem, czy to aby na pewno reguła.
Ale znowu powiem wizażową prawdę, że trzeba sprawdzić na sobie
No ja niestety noszę kontakty i obie z mamą mamy wrażliwe oczy (ona jakieś nadwrażliwe, albo za głęboko maluje) i ciągle narzekała że ją szczypie, nawet po Clinique...a ten tusz jest idealny, gdyby nie ta cena
Ja mam B Rh- jak mama i dziadek i jesteśmy wybitnie nabiałowi (Dziadziuś był...) więc chyba nie ma reguły no chyba że mierzyć pociągiem do słodyczy:rolley es: tu możemy podac sobie ręce(i nogi też): rolleyes:
Stary 2009-09-07, 22:26   #3336
Anariel
Wtajemniczenie

Uffff nadrobilam co naskrobalysci Dzis mialam spotkanie z polozna Na szczescie z dzidzia wszystko ok, ale mam sie oszczedzac. Duzo lezec itd Juz taka zmeczona sie czuje...
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 23:14   #3337
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Super , mogę sobie jedynie wyobrazić jak pięknie wyglądają teraz Twoje włosy Kurczę tak mnie nakręciłaś na ten olejek Babydream, że już dzisiaj chciałam po niego lecieć ale nie wyrobiłam się i kupię go dopiero w środę
No dzisiaj naprawdę wyjątkowo piękne były! Takie lśniące, mocne, lejące i ciężkie, super. Megazadowolona jestem z o. z pestek winogron i tego serum Balea. W końcu pozbędę się tych fruwających końcówek bo to moja zmora. Włosy mam ładne do pewnego miejsca a ok 5-7 ostatnich centymetrów jest takie strasznie puszyste i lekkie (nie suche i nie zniszczone) i głupio to wygląda. Znalazłam sposób

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
A ja jeszcze nie zdążyłam kupić tych moich prezentów urodzinowych

A gdzie można dostać te kosmetyki z Balea?
Też myślałam o tym oleju z pestek winogron, ale dziewczyny niezbyt wiele o nim pisały. Teraz olejuję końcówki oliwką Babydream, ale różnie z nią bywa - przedwczoraj miałam ładnie nawilżone włosy, a wczoraj końcówki były suche i musiałam się ratować jedwabiem. Może wypróbuję też tą Twoją oliwkę, i tak kończy mi się ta dziecięca.
Balea są dostępne tylko w Niemczech. Jak Ci zależy na tych kosmetykach albo innych dostępnych w Niemczech to mogę kupić i wysłać

Cytat:
kurcze, moi rodzice zawsze kupują olej z pestek winogron ale akurat teraz mamy jakiś zwykły przy następnych zakupach będę im podbierać

kusisz tą Baleą, a najgorsze jest to, że nie wiadomo gdzie ją kupić mieszkasz przy granicy, to zdradź mi tajemnicę gdzie nabyłaś, bo ja też do granicy mam tylko 80km, to może kiedyś się wybiorę na jakąś wyprawę... moje puszące się końcówki potrzebują pomocy
Tak jak napisałam one są dostępne w Niemczech w sieciach DM http://www.dm-drogeriemarkt.de/ mam jedną pod nosem i ciągle tam chodzę, lepsze od Rossmanna tu jest asortyment Balea http://www.balea.de/cgi-bin/index.pl...&hp=1252361556 chociaż niepełny (nie ma tej nowej serii profesjonalnej np. ale jest w tym linku co podałam wcześniej). Swoją drogą, świetna firma. Mają mnóstwo kosmetyków i to bajecznie tanich

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 05:58   #3338
dymka
Zakorzenienie

Kurcze...obudziłam się o 4:39 i już nie zasnęłam śniło mi się, że coś mnie zaatakowało i ukąsiło w twarz - jak się okazało, były to frędzelki od koca
Cały dzień będę dziś lunatykować
Stary 2009-09-08, 06:37   #3339
19agusia91
Zakorzenienie

Hej
Podczytuje Was, ale czasu nie mam na pisanie Zresztą, znów mi plan zmieniają
Mam 20 zł na wydanie, czekam godzinę przed lekcjami, bo mam na 11, więc kupię sobie coś włosowego Jeszcze tylko nie wiem co, coś na końcówki na pewno.

Venita mi się w szafce wylała Pozbierałam co się dało, ale i tak dużo się zmarnowało

Miłego dnia!

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Kupię oliwkę Hipp,jedwab Tanity i odzywkę Timotei, jak starczy. Postanowione
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 06:55   #3340
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
hehe, zazdrosny był ? o mnie
Nie wiedzial ze to od kobiety bo wszystko rozpakowalam a na stole została tylko karteczka i go zazdrosc uderzyla

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
śniło mi się, że coś mnie zaatakowało i ukąsiło w twarz - jak się okazało, były to frędzelki od koca

ja wczoraj wstałam o takiej godzinie, wiec wiem jak sie czujesz. Mi yerba pomogla

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość

Kupię oliwkę Hipp,jedwab Tanity i odzywkę Timotei, jak starczy. Postanowione
a ja nie wiem czy lepiej oliwke Hipp kupic, babydrem, czy tą dla ciężarnych...

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 07:17   #3341
19agusia91
Zakorzenienie

Motylku, a chcesz na włosy ja? Ja miałam Babydream, niestety, rumianek trochę rozjaśniał włosy.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-09-08, 07:20   #3342
motylek1007
Zakorzenienie

tak, chodzi mi głownie o włosy.
Agusia dzieki za info z babydrem, to jednak ta oliwka odpada....

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-08, 07:21   #3343
19agusia91
Zakorzenienie

A ta dla ciężarnych ma rumianek w składzie? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27401 o te chodzi?
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-09-08, 07:22   #3344
motylek1007
Zakorzenienie

hm...taki rózowy ostatnio pokazywałyście tu olejek.....

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-08, 07:25   #3345
19agusia91
Zakorzenienie

A, juz wiem. Tylko, ze u mnie w rossmanie nigdzie go nie widziałam..

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

I nie ma rumianku w składzie!
Bo to o to chodzi, nie ?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html

Jak będzie dziś w Ross to kupię sobie. Tańsza niż Hipp.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-09-08, 07:25   #3346
motylek1007
Zakorzenienie

nie wiem czy to jest jakis nowy olejek, czy po prostu ulepszona wersja tego zółtego.....

U mnie w Rossmanie widzialam nowy HIPP szampon, mam nadzieje ze nie pokręcili składu za bardzo, bo stary HIPP mi słuzył...

EDIT: tak to TEN

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-08, 07:25   #3347
astra85
Zakorzenienie

tez sobie chce kupic na wlosy ta oliwke dla ciezarnych,jak chlopak zobaczy to w lazience to pomysli ,ze jestem w ciazy
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 07:34   #3348
19agusia91
Zakorzenienie

Mam nadzieję, ze będzie u mnie ten olejek , juz czuję napalenie na niego
Wiecie moze gdzie dostanę gumki do zalotki?

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Lecę, bo nie zdażę na autobus. Pa, pa
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2009-09-08, 07:34   #3349
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
tez sobie chce kupic na wlosy ta oliwke dla ciezarnych,jak chlopak zobaczy to w lazience to pomysli ,ze jestem w ciazy
Ja też nabędę Hipp już na wykończeniu. Mama właśnie postanowiła mi trochę Hippa w końce wetrzeć (bo musiałam wysuszyć włoski i końce takie smutne się zrobiły) i wtarła chyba ze 3 razy za dużo (niesz szlag trafi butelkę niekapkę - za żadne skarby nie umiem wydobyć z niej jednej kropelki) Wsiąknie toto do wieczora?

A wiesz Motylku, że jak zobaczyłam,która godzina to od razu pomyślałam o Tobie
Stary 2009-09-08, 07:38   #3350
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Blondyna ja kiedyś zabiłam muche latajaca przy oknie i tak się na nia wkurzylam że dałam jej "z buta" i wtedy zbilam szybe i przecielam sobie palca u nogi agusia co to za jedwab tanity?
Stary 2009-09-08, 07:38   #3351
blondyna789
Zakorzenienie

ja czuję napalenie na Himalayę i co? i
za to Oliwka Babydreama ta niebieska jest dobra dla moich włosów i służy mi do zmywania tuszu do rzęs nic tego dziadostwa wodoodpornego nie chce ruszyć poza oliwką

potrzebuję też dobre serum na końcówki... pomocy!!
Stary 2009-09-08, 07:55   #3352
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
dzieki

dogomanie znam, jestem tam zarejestrowana wątek metamorfozy oglądalam juz kiedys i ryczalam, to chyba przerważylo, ze chce psa ze schroniska
skoro znasz tę stronę, a szukasz innej, to rozumiem, że nie znalazłaś tam tego czego szukasz?

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
jutro albo w środę podam konkretne miejsce "zbiórki" ... a tak w ogóle, czemu aż serniki, a nie sernik?
bo będą 2

Cytat:
Napisane przez desporadka Pokaż wiadomość
Mogę dołączyć?
Czytam Was od dawna dawna, od hmm około roku Nigdy jednak nie wypowiadałam się:P a to właśnie dzięki Wam uświadomiłam sobie w jakim tragicznym stanie są (niee, były!) moje włosy; rozjaśniane i prostowane przez dwa lata prawie dzien w dzien... Od półtora roku nie prostuję, zaczełam też dbać o nie Kiedyś używałam Waxa zagranicznego, jednak nie zauważyłam po nim poprawy kondycji włosów. Mam za sobą kilka opakowań Kallosa mlecznego, glorię, maseczki z żółtka, olejku rycynowego, oliwy i przeróżne maski i odżywki (kocham je kupować). Włosy wyglądają dużo lepiej, ostatnio zmieniłam ich kolor na brąz, żeby nie niszczyć ich tak rozjaśniaczem Zaczęłam bawić się także z naftą od roku też pije regularnie pokrzywę, która na mnie działa rewelacyjnie Moje kudełki są proste, za ramiona. Niestety rosną powoli. Ale mam nadzieje, że kiedyś będą tak ładne i długie, jakie mają niektóre z Was.. )
Witaj! pochwalisz się zdjęciem włosów?

Cytat:
na skóre głowy tez kłaść?
nie, bo jest dosyć treściwa i może przeciążać.

Cytat:
Nie wiedzial ze to od kobiety bo wszystko rozpakowalam a na stole została tylko karteczka i go zazdrosc uderzyla

ja wczoraj wstałam o takiej godzinie, wiec wiem jak sie czujesz. Mi yerba pomogla

a ja nie wiem czy lepiej oliwke Hipp kupic, babydrem, czy tą dla ciężarnych...
ja uwielbiam tą dla ciężarnych, ale po kąpieli na skórę, na włosy nie nakładałam żadnej

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
A ta dla ciężarnych ma rumianek w składzie? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27401 o te chodzi?
to stara butelka. Nowa jest różowa i ma wytłoczone motylki

Cytat:
ja czuję napalenie na Himalayę i co? i
za to Oliwka Babydreama ta niebieska jest dobra dla moich włosów i służy mi do zmywania tuszu do rzęs nic tego dziadostwa wodoodpornego nie chce ruszyć poza oliwką

potrzebuję też dobre serum na końcówki... pomocy!!
Wax!

Niedługo mija rok od obcięcia moich włosów i pół roku od zamieszczenia zdjęcia. Nie długo zrobię następne zdjęcie i wtedy zobaczę jak urosły

Edytowane przez doruś
Czas edycji: 2009-09-08 o 08:56
doruś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 08:07   #3353
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość
Wax!
serum z WAXa? ale nie jedwab?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-08, 08:12   #3354
asiulka123
Zakorzenienie

Mam ochotę na tę różową oliwkę ma cudowny skład. A oliwki Hippa nie ma w moim Rossmannie od kilku miesięcy... Przypuszczam, że tej różowej oliwki też nie będzie.

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 08:20   #3355
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość
skoro znasz tę stronę, a szukasz innej, to rozumiem, że nie znalazłaś tam tego czego szukasz?
na razie chcialam cos bardziej skondensowanego, bo mam rok czasu, zeby połknąć wszystkie informacje na temat psa, a na dogomanii na razie jest dla mnie za duzy natłok ich i za szczegółowe. Chciałabym zaczac od czegoś ogólnego, później wchodzić w szczegóły. Mam duzo czasu

Mam nadzieje ze zrobicie fotke na spotkaniu

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-08, 08:23   #3356
mOna01
Zakorzenienie

ale zrobiłam reklamę olejkowi dla ciężarnych xD ale co, ma rewelacyjny skład wszystkie dobre oleje, witaminka E i jakaś tam odrobina zapachu

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 08:28   #3357
astra85
Zakorzenienie

na koncowki dobre jest serum cece med tzn taki jedwab, z avonu tez jest ok tylko smierdzi
Stary 2009-09-08, 08:29   #3358
sandrunia200
Raczkowanie

cześć czytam forum jakiś czas (od deski do deski ) i marzę o długich włosach a mam takie ....8 centymetrowe testuję razem z wami olejki i maseczki niestety nic mi nie pomaga na szybszy porost a o to chodzi mi najbardziej, obecnie czekam na nisim i jestem głodna super efektów, zastanawiam się czy to jest wogulę możliwę aby wlosy rosły cm. na tydzień ale marzę o tym.
sandrunia200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 08:31   #3359
astra85
Zakorzenienie

takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ilk-serum.html
Stary 2009-09-08, 08:31   #3360
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
na koncowki dobre jest serum cece med tzn taki jedwab, z avonu tez jest ok tylko smierdzi
a to z Avonu nie ma alkoholu w składzie?

[*] 11.09.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości