![]() |
#3331 | |
Rozeznanie
Przekupka: 23 pkt / 96% pozyt.
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Cytat:
Kilka odpowiedzi później napisałam, że przyznaję się do błędu biorąc pod uwagę nazewnictwo innych użytkowniczek
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Co do zapachu papierosów - za to serdecznie Cię przepraszam, mieszkam w mieszkaniu w którym się pali ale do głowy mi nie przyszło, że ktoś nieprzezwyczajony do tego zapachu może go wyczuć na kosmetyku przechowywanym w szufladzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem obie zawinilyscie.
Smierdzace rzeczy to moim zdaniem spory minus - nikt by brudnego, "uwalonego" lakierem do wlosow, szminka czy nawet blotem kosmetyku nie chcial. Dlaczego wiec wysylac komus smierdzaca rzecz? Jesli sie deklaruje, ze cos jest nowe to powinno byc nowe - niemacane. Jesli rzecz byla testowana (nawet jesli tego nie widac) to uwazam, ze powinna byc o tym adnotacja. Moge sie oczywiscie mylic, ale ja tak to widze. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-02-12 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Rozeznanie
Przekupka: 23 pkt / 96% pozyt.
|
Cytat:
Ja na prawdę nie miałam zamiaru robić z tego powodu problemów. Wiadomo, najlepszym rozwiązaniem jest wymiana idealna- każda z nas chciałaby mieć tylko takie, natomiast myślę że w przypadku naszej wymiany po obu stronach było jakieś "ale", jednak nie tak duże żeby wpłynęło na wystawianą ocenę. Ja wyraziłam już swoje zdanie, zastanów się jaką opinię wystawisz i wystaw ją.
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie osobiście na pewno większym problemem by były śmierdzące papierosami kosmetyki niż testowany błyszczyk.
W sumie chyba dopiszę o tym, że nie chcę kosmetyków z domów, w których się pali, bo potem będę zdziwiona, a po co mi to. A w tej sytuacji uważam, że obie strony trochę zawiniły i tyle. , |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zadomowienie
|
Stane po stronie Agnieszki_Edyty, bo wydaje mi sie,ze za bardzo na nia naskoczylyscie.
Choc sama pale<ale nie w domu> kilka razy dostalam z ebay'a kosmetyki przesiakniete dymem i bardzo mnie to odrzucilo,i choc zakupy byly udane wiecej do tych sprzedawcow nie powroce. W moim domu sie nie pali,bo WSZYSTKO przesiaka tytoniem, nawet rzeczy schowane w szufladzie, lazience,czy w szafce pod zmywakiem <wspomnienia ze studiow ![]() Dogadalyscie sie,wszystko ustalone,paczki poszly, teraz wyszly kwiatki, rozumiem jedna i druga strone,ze macie co do produktow "ale", jednak z drugiej strony-ja sama nie wrzucam w watek ani nie wymienialm sie na uzywane produkty do ust,bo jest to dla mnie po prostu niehigieniczne,wiec jesli blyszczyk nie mial kontaktu z ustami-naprawde warto zglaszac to na czarna liste i zastanawiac sie nad neutralem? Sama Agnieszka_Edyta przemilczala sprawe z papierosami,bo bardziej skupila sie na produktach,choc mozna domniemac,ze nie przyszly w stanie idealnym-osoby niepalace sa wrecz uczulone. Dajcie sobie po + i juz sie nie wymieniajacie, wiecie czego mozecie sie spodziewac. |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Szef ds. Wymianek
|
ja tylko napisalam, ze "nowy" to nie kosmetyk testowany. ale Agnieszka_Edyta przyznala sie do bledu, wiec ok. z kolei summerisgone tez mogla wspomniec o papierosach, bo qrcze, kosmetyki jadace papierochami sa niefajne.
![]() |
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym większosc kosmetykow ma określoną datę przydatności, np. 6 miesięcy licząc od daty pierwszego otwarcia. I tu chyba "tylko testowanie na ręce" ma jakies znaczenie, prawda? Nie kazdy zwraca na to uwage, ale niektorym sie zdarza. Nowy =nietestowany, nieotwierany, jak go w fabryce zapakowali tak jest. A zapachu papierosów równiez nie znosze ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
tak mi teraz przyszlo do glowy - a moze warto byloby stworzyc taki zbior "wykladniowy" szeregu pojec, albo szerzej - cos na ksztalt Kodeksu Targowiska? badz co badz, szereg problemow sie po prostu powtarza...
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-02-13 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() ![]() Regulamin niby jest, a same wiecie ile on obchodzi/znaczy/pomaga ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
Przekupka: 48 pkt / 100% pozyt.
|
hey, biała damo próbowałam wygląda na to ze szminka znikła z portalu- podpadła innej użytkowniczce szkoda przydała by i sie przekupka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;32257137]Moim zdaniem obie zawinilyscie[/QUOTE]
![]() Dziwne jest to że jak jedna strona tu napisze i pojawi się druga to mimo udanej niejednokrotnie wymianki nagle ta"oczerniana"strona zaczyna mieć pretensje, choć do tej pory wszystko było ok.Nie lepiej sobie od razu wyjaśnić co i jak a nie wyciągać brudów na forum? Uważam że summerisgone niepotrzebnie tutaj napisała a Agnieszka_Edyta powinna uprzedzić że błyszczyk był testowany/otwierany. I tyle. Obie powinny dać sobie pozytywa a jak zrobią to już Ich sprawa ![]()
#3345 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, bardzo celna uwaga
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny mam taki problem i nie wiem jak odpowiednio zareagować
![]() ![]() Ja swojej paczki jeszcze nie wysłałam, więc chyba mogę odesłać jej rzeczy bez wysyłki moich nie? ![]() Napisałam do niej - zero kontaktu (nie mówiąc już o tym,że na wymianę umawiałyśmy się ze 3 msc temu i nawet o niej zapomniałam, a tu proszę...paczka przyszła ![]()
#3348 | ||
Wtajemniczenie
Przekupka: 44 pkt / 98% pozyt.
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
Nie można odesłać na koszt nadawcy, przynajmniej pocztą. Trzeba z góry zapłacić za przesyłkę.
#3351 |
Zakorzenienie
|
No tak, ale pobranie kosztuje ok 12 zł płatne przy nadaniu przesyłki, czyli z góry przez nadawcę. Nikt odbiorcy nie zmusi do odebrania przesyłki, więc można stracić koszt pobrania i ewentualny koszt zwrotu przesyłki znów do nas. Poczta za zwrot żąda zapłaty i bez tego nie wyda przesyłki. Jeżeli więc osoba nie jest pewna, to strach wysyłać za pobraniem, bo jeszcze tylko więcej stracić można.
#3352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
perfumove love
|
Cytat:
Wsadziłam do środka kilka saszetek zapachowych i wietrzyłam torbę na balkonie 2 tygodnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zadomowienie
|
MamaMagda-doprawdy nie rozumiem czemu po tym wszystkim odpowiadasz na moje komentarze.
O ile dobrze pamietam napisalam do Ciebie na prw kulturalnie,ze dalam Ci przekupke i poprosze o Twoja-zostalam wyzwana od burakow i zebym w tej sprawie<przekupki> napisala do Obamy. <???> Nie chce wspomniac ani wymiany z Toba ani dalszej dyskusji,wiec prosze trzymaj hormony na wodzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wolę jej odesłać i nie trzymać tego w domu ![]() Dzięki wszystkim za odp ![]()
![]() |
#3358 |
Wtajemniczenie
|
To źle pamiętasz, od kiedy kultura to grożenie i obrażanie drugiej strony?Nie wyzwałam od buraków nikogo kłamczucho tylko zacytowałam słowa mojej babci, która na takie zaczepki zawsze reagowała tekstem:" A pudziesz ty w buroki"
![]() Kłamczuchy są gorsze od oszustów-nie można niczego udowodnić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
MISIANKO... ja podbijam pomysł siarki... i jeszcze dodam coś od siebie, mianowicie... cyklicznie otrzymuje przesyłki fatalnie zapakowane a co za tym idzie najczęściej USZKODZONE
![]() Moja propozycja... i odrazu zgłoszenie swojego wolontariatu... żeby zrobić tak jak na forum wpólnych zakupów perfumeryjnych JAK BEZPIECZNIE PAKOWAĆ PACZKI!! Mogę nawet poprobic opisu i zdjęcia... jak najlepiej zabezpieczyć poszczególne rzeczy na wymianę, bo wiadomo inaczej zadamy/zapakujemy flakon perfum a inaczej np o kolorówke czy pielegnacje ![]() Ponieważ niektórzy nie wiedzą...i wrzucają wszystko luzem do za dużej koperty i myślą (chyba) ze nic sie z tym w taki sposób nie stanie a poczta bedzie się z tym obchodzić jak z "cacuszkiem"... juz mam poprostu dość takich przesyłke i "użerania" się z babami na poczcie ![]() Pomijając fakt iż bardzo duzo osób nie pakuje nawet w kopertę bąbelkową... tylko zwykłą która się poprostu przedziera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.