WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-17, 11:07   #3331
skarbek2012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 402
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Ja wczoraj u¿y³am tego piwa. Dzisiaj w³osy bardzo l¶ni±ce i wyg³adzone ale teraz widaæ jak ich mam na prawdê ma³o, chyba lepiej wygl±da³o jak siê puszy³y bo wydawa³o siê ich wiêcej
skarbek2012 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 11:42   #3332
femelle83
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

Cytat:
Napisane przez skarbek2012 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja wczoraj u¿y³am tego piwa. Dzisiaj w³osy bardzo l¶ni±ce i wyg³adzone ale teraz widaæ jak ich mam na prawdê ma³o, chyba lepiej wygl±da³o jak siê puszy³y bo wydawa³o siê ich wiêcej
Mo¿e po prostu rozcieñcz Efekt, tak na rozum, powinien byæ delikatniejszy.

Ja natomiast dodatkowo zauwa¿y³am jeszcze co¶. Dzieñ po umyciu w³osów ³eb nadaje siê do pokazania ludziom Ostatnio mia³am tak, ¿e nastêpnego dnia mog³am i¶æ tylko do pobliskiego spo¿ywczaka albo z psem. Gdybym wi±za³a w³osy (wolê jednak rozpuszczone) mog³abym i¶æ z takimi nawet do pracy... A to tylko by³o pierwsze u¿ycie.

Reasumuj±c, dla mnie piwo dobre jest i wewnêtrznie, i zewnêtrznie
femelle83 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 13:02   #3333
sylvia_doll
CORELIPS

Wiadomo¶ci: 8 333

no ale jaja z tym piwem...... -___- obojetnie jaie uzyc?
sylvia_doll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 13:19   #3334
femelle83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Poka¿ wiadomo¶æ
no ale jaja z tym piwem...... -___- obojetnie jaie uzyc?
Najlepiej jakie¶ regionalne. Mi polecono Per³ê lubelsk±, bo ma niewielk± zawarto¶æ s³odu.
Wy¿ej polecano Ciechan Miodowy.
Oczywi¶cie piwo musi byæ zwietrza³e i o mo¿liwie najmniejszej zawarto¶ci alkoholu.
Stary 2011-04-17, 13:46   #3335
sylvia_doll
CORELIPS

Wiadomo¶ci: 8 333

Cytat:
Napisane przez femelle83 Poka¿ wiadomo¶æ
Najlepiej jakie¶ regionalne. Mi polecono Per³ê lubelsk±, bo ma niewielk± zawarto¶æ s³odu.
Wy¿ej polecano Ciechan Miodowy.
Oczywi¶cie piwo musi byæ zwietrza³e i o mo¿liwie najmniejszej zawarto¶ci alkoholu.
ojjj to ja wczoraj by³am w Rze - i mog³am kupiæ boskiego Korebu wiêcej

to piwo jesttak pyszne , ¿e niewiele na w³osy dam ............
sylvia_doll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:19   #3336
illegale
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 461
GG do illegale

A mi w³osy dalej wypadaj± :<<<
Mo¿e to jednak nie przez tarczycê? Chociaæ co innego, reszta wyników w porz±dku, ale i tak mam wra¿enie, ¿e nie zrobi³am tysi±ca mo¿liwych badañ, ale nie staæ mnie. Nie staæ mnie te¿ na dalsze denerwowanie siê, co z moimi w³osami. Biorê leki od lutego, wiem, ¿e krótko, ale ta nadczynno¶æ mnie wykañcza, nie ¶piê, jestem ci±gle wkurzona i w ogóle. Nerwowo¶æ= wypadanie w³osów. Kiedy to zacznie dzia³aæ? : (((((((((((( Nied³ugo bêd± 3 miesi±ce jak biorê, ju¿ chyba powinno siê trochê ograniczyæ to wypadanie?

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynno¶æ tarczycy zaburzenia od¿ywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu od¿ywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:13   #3337
blair witch
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 520

A mo¿e bezalkoholowe to piwko daæ?
Stary 2011-04-17, 20:21   #3338
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 038
GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez illegale Poka¿ wiadomo¶æ
A mi w³osy dalej wypadaj± :<<<
Mo¿e to jednak nie przez tarczycê? Chociaæ co innego, reszta wyników w porz±dku, ale i tak mam wra¿enie, ¿e nie zrobi³am tysi±ca mo¿liwych badañ, ale nie staæ mnie. Nie staæ mnie te¿ na dalsze denerwowanie siê, co z moimi w³osami. Biorê leki od lutego, wiem, ¿e krótko, ale ta nadczynno¶æ mnie wykañcza, nie ¶piê, jestem ci±gle wkurzona i w ogóle. Nerwowo¶æ= wypadanie w³osów. Kiedy to zacznie dzia³aæ? : (((((((((((( Nied³ugo bêd± 3 miesi±ce jak biorê, ju¿ chyba powinno siê trochê ograniczyæ to wypadanie?
A bierzesz tabletki anty?
Pewnie pisa³a¶ gdzie¶ wcze¶niej, ale ja nie jestem na bie¿±co z w±tkiem, a sama widzê po sobie, ¿e przy braniu anty trzeba braæ kwas foliowy.
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:31   #3339
ta_pani
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

dosta³am skierowanie na badanie hormonów od pani ginekolog i powoli siê zacznê za to braæ. niestety wszystko p³atne.. je¶li z p³ciowych nic nie wyniknie to zbadam tarczycê a potem nie wiem ju¿ co..

mam pytanie z innej beczki.. czym czeszecie w³osy bo nie wiem jak Wasze, ale moich im mniej tym bardziej siê pl±cz± i ci±gle muszê podcinaæ ale naczyta³am siê trochê o tangle teezer, ¿e niby nie szarpie, ¿e siê robi± g³adsze, tylko jak jest z cienkimi wypadaj±cymi w³osami? u¿ywa³a która¶ z Was?
ta_pani jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-17, 22:43   #3340
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 804

Ja ju¿ w³osów nie czeszê, bo jak czesze to wypadaj± setkami.
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-18, 12:20   #3341
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 107

Cytat:
Napisane przez blair witch Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿na bezalkoholowe bo w piwie do p³ukania i tak nie powinno byæ alkoholu - takie alkoholowe najlepiej otworzyc dzieñ wcze¶niej ¿eby alko wywietrza³

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-18, 16:27   #3342
femelle83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez blair witch Poka¿ wiadomo¶æ
Szczerze, to nie jestem przekonana. Odpadaj± we wszystkie s³odkie ustrojstwa, to oczywiste mam nadzieje. Ale nie wiem, czy nawet ¯ywiec bezalkoholowy bêdzie dobry. Chodzi o piwo bogate w swe sk³adniki, a nie taka lurka jak ¿ywiec itp.
Wystarczy otworzyæ, odstawiæ, niech wietrzeje i siê ulatnia. Ja bym bezalkoholowego nie rusza³a bo to dla mnie nie ma sensu.
Stary 2011-04-18, 18:40   #3343
Maria221
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 966

Przy nadczynno¶ci tarczycy, tak¿e same leki mog± powodowaæ wypadanie. Tak przynajmniej mówi³ mojej cioci endokrynolog.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:05   #3344
pannanikt3
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 64

Cytat:
Napisane przez CieszSieDrobiazgami Poka¿ wiadomo¶æ
pannanikt3 twój wynik nie jest wcale dobry, ja ostatnio mia³am 3,04 TSH i moja endo powiedzia³a,¿e na mój wiek (mam 24 lata) to za du¿o, powinnam mieæ oko³o 1 TSH (bo to norma dla osob w moim wieku).
By³am w tamtym tygodniu u endokrynologa z tym wynikiem z badañ, które zrobi³am jak to wszystko siê zaczyna³o. Lekarz powiedzia³, ¿e takiego wyniku nie ma zdrowa osoba, ale muszê powtórzyæ badanie, ¿eby mo¿na by³o stwierdziæ czy jest podstawa do rozpoczêcia leczenia. Ju¿ nie mam si³y do tego, bo widzê, ¿e jest gorzej ni¿ miesi±c temu.
pannanikt3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 16:00   #3345
CieszSieDrobiazgami
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Cytat:
Napisane przez pannanikt3 Poka¿ wiadomo¶æ
By³am w tamtym tygodniu u endokrynologa z tym wynikiem z badañ, które zrobi³am jak to wszystko siê zaczyna³o. Lekarz powiedzia³, ¿e takiego wyniku nie ma zdrowa osoba, ale muszê powtórzyæ badanie, ¿eby mo¿na by³o stwierdziæ czy jest podstawa do rozpoczêcia leczenia. Ju¿ nie mam si³y do tego, bo widzê, ¿e jest gorzej ni¿ miesi±c temu.
Nie martw siê, wa¿ne,¿e znalaz³a¶ przyczynê wypadania, teraz ju¿ wiesz co robiæ ¿eby by³o lepiej Ja mam niedoczynno¶æ tarczycy w³osy mi ju¿ rok lec± gar¶ciami + brwi (zaniedba³am leczenie przez niekompetentnego lekarza), od 3 miesiêcy biorê leki i narazie nic siê nie zmieni³o, ale ¿yjê nadziej±,¿e w koñcu bêdzie dobrze (bo ju¿ raz to przechodzi³am). Endo powiedzia³a,¿e zanim w³osy "dojd± do siebie" musi min±æ parê miesiêcy, potwierdzaj± to te¿ osoby z t± przypad³o¶ci± - musz± wypa¶æ wszystke w³osy, które zosta³y os³abione w niedoczynnosci, ale pó¼niej wszystko odrasta, pozdrawiam
muszê doj¶æ do twierdzenia
¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty s**********(...)
(A.B)
CieszSieDrobiazgami jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:51   #3346
imago84
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 390

ja zakoñczy³am terapiê z Vitapilem i Nerilem
a zaczynam z ducray Neoptide, czy kto¶ to stosowa³?
chodzi mi o spray
Stary 2011-05-02, 13:26   #3347
maymay6
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

I ja niestety musze siê wpisaæ w tym w±tku. Pocz±tkowo my¶la³am, ¿e to po prostu na wiosnê w³osy lec± (zawsze ich mia³am du¿o i sporo wypada³0, ale kucyk by³ gruby). No i wypada³y, wypada³y... i wci±¿ wypadaj±. 1 marca zmierzy³am obwód kucyka - 8,5cm, dzisiaj czyli 2 maja - 7cm. Posz³o 1,5cm w 2 miesi±ce. Nie robiê ju¿ dwóch kucyków bo mi g³upio jak to wygl±da .
Chcia³am zapu¶ciæ do pasa, ale teraz nie wiem czy nie obci±æ. Jestem przera¿ona gdy widzê pod³ogê zas³an± moimi w³osami.
Myjê codziennie (u mnie nie mycie powoduje zwiekszone wypadanie), u¿ywam szamponu dla dzieci (Hipp), od¿ywek nie nak³adam na skórê, tak samo oleje tylko na d³ugo¶æ, czeszê Tangle Teezer, zjadam Ha-Pantoten, u¿ywa³am ampu³ek Radicala. Nie wiem co jeszcze im zrobiæ
W takim tempie za 4 miesi±ce mój kucyk bêdzie mia³ 4cm obwodu
maymay6 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:39   #3348
Malgorzatka21
Rozeznanie

Hehe mój kucyk to ma w³a¶nie 4 cm w obwodzie...
Stary 2011-05-02, 13:48   #3349
Sandra_92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 292

Czesc dziewczyny,
Ja mam wielki problem z w³osami - wypadaj± ca³y czas. Niedawno zrobi³am badania i wysz³o mi, ¿e mam 10,6 testosteronu w organizmie a u kobiety w okresie owulacji mo¿e byc najwiêcej 4,1 nied³ugo mam wizytê u endokrynologa, mam nadziejê, ¿e mi pomo¿e trzymajcie kciuki
Sandra_92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-02, 22:46   #3350
Malgorzatka21
Rozeznanie

No to faktycznie du¿o tego testosteronu masz i bardzo mo¿liwe, ¿e przyczyn± wypadania w³osów jest ten nieszczêsny testosteron.
Bêdê trzymaæ kciuki!!!
Stary 2011-05-03, 20:50   #3351
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 763

Akurat mam piwo w domu... Ale czy je tak marnowaæ Na moje w³osy ¿adna od¿ywka drogeryjna/ naturalna nie dzia³a

Powracam tu po przerwie. Bo nadal nie zrobi³am pe³nych badañ tarczycy. Zaczyna mnie jednak to lekko niepokoiæ- tsh mia³am kiedy¶ nieca³e 3, potem po kilku miesi±cach jakie¶ 2,8. Moja lekarka uwa¿a, ¿e wszystko jest ok z tsh, powiedzia³a tylko, ¿e mogê mieæ wole obojêtne( po namacaniu mi szyi). Da³a wtedy skierowanie, ale jako¶ nie wykorzysta³am go- termin by³ ta d³ugi i potem o nim zapomnia³am.
Nie wiem co teraz robiæ, co radzicie? Czy zbadaæ samej te dwa hormony tarczycy, czy zrobiæ usg czy mo¿e pój¶æ prywatnie do endokrynologa? Je¶li ta ostatnia wersja to mo¿e mi która¶ z Was poleciæ dobrego( w prywatnej wiadomo¶ci)?
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 21:31   #3352
1985Anke
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 122

do³±czam do was dziewczyny, mi tez niestety wypadaj± w³osy :-( powiem tak ja swoich w³osów nie susze ani nie prostuje, zapuszczam na wesele. Niestety du¿o mi ich wypada, dodam ¿e kupi³am sobie belisse i bêdê j± je¶æ mo¿ê mi pomo¿e. Co mo¿e byæ przyczyn± ?? Najgorzej jest podczas mycia w³osów, a i wszêdzie widaæ te moje czarne d³u¿sze k³aki . I wszyscy w domu narzekaj± bo wszêdzie s± moje w³osy .

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

dodam ze kiedy¶ , wcze¶niej zafarbowa³am w³osy i wtedy mi wypada³y, zaczê³am wtedy je¶æ belisse i przesz³o . Mo¿e teraz pomo¿e, na moim profilu s± zdjêcia moich w³osów.
1985Anke jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 22:51   #3353
Ewelinka88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Witajcie Dziewczyny! Mo¿e Wy mi pomo¿ecie... Co prawda na badanie krwi wybieram siê niebawem, ale ju¿ sama nie wiem co mam robiæ z tymi w³osami Ca³e ¿ycie mia³am je mega grube i gêste, fakt faktem zawsze wypada³y, ale raczej w niewielkiej ilo¶ci... Nawet podczas mycia mo¿e z 5 tych w³osków wypada³o. Od jaki¶ 5lat rozja¶niam je (baleyage), ale gêsto¶æ w³osów nie zmienia³a siê mimo katowania ich rozja¶niaczem, farbami i prostownic± - do teraz... Od czasu ostatniej wizyty u fryzjera tj. bodaj¿e koniec stycznia, w³osy wypadaj± strasznie. Co przeci±gnê rêk± po ich d³ugo¶ci za ka¿dym razem wychodzi kilka, przy myciu znowu nie tak tragicznie, wiêc nie wiem o co chodzi... Dodam, ¿e w³osy mam do¶æ d³ugie, bo do pasa i przy ka¿dej wizycie u fryzjera je podcinam. Ogólnie s± bardzo puszyste, nie przyklapniête, do tego do¶æ mi³e w dotyku, ale lec± strasznie
Obecnie myjê je szamponem ze Ziaji z aloesem, przeznaczonym do w³osów suchych i u¿ywam od jakiego¶ miesi±ca maski Wax do w³osów zniszczonych etc. Nak³adam j± na jak±¶ godzinê, czasem dwie pod czepek foliowy i 2 rêczniki Dziêki niej zauwa¿y³am du¿± poprawê w kondycji w³osów, bo s± milutkie w dotyku i mam zdecydowanie mniej ³upie¿u, prawie w ogóle praktycznie. Do tego u¿ywam równie¿ na mokre w³osy niewielk± ilo¶æ jedwabiu, równie¿ z Waxa. Zauwa¿y³am te¿, ¿e od paru dni nawet takie kilku centymetrowe w³oski wypadaj±, przy skroniach, z grzywki. Obawiam siê, ¿e jeszcze chwila i bêdê ³ysa strasznie straci³y na objêto¶ci...

A teraz troszkê o diecie: mniej wiêcej od lutego zmieni³am do¶æ drastycznie swój sposób ¿ywienia, zero pieczywa - tylko chrupkie, zero ziemniaków, makaronów, s³odkiego, t³uszczy (jak co¶ to oliwa zamiast oleju). Czarn± herbatê zamieni³am na czerwon± i zielon±. Jadam 5 posi³ków dziennie, w miarê regularnych, przewa¿nie owoce, warzywa, jogurty i drób (gotowany, pieczony i czasem sma¿ony na oliwie, ale naprawdê bardzo rzadko). Dodam, ¿e od oko³o miesi±ca za¿ywam Belissê (skóra, w³osy i paznokcie czy jako¶ tak) i efekty s± marne jak na razie.

My¶la³am o Seboradin Niger - Lotionie z czarn± rzokwi± albo o p³ynie wzmacniaj±cym w³osy na bazie hydrolatu rozmarynowego z Biochemii Urody, jak uwa¿acie? Macie mo¿e jakie¶ rady? Pocz±tkowo my¶la³am, ¿e te wypadaj±ce w³osy s± efektem zimy, jednak ona siê ju¿ skoñczy³a, a one nadal lec±;( Sama nie wiem ju¿ co robiæ...
Ewelinka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 23:04   #3354
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1985Anke Poka¿ wiadomo¶æ
do³±czam do was dziewczyny, mi tez niestety wypadaj± w³osy :-( powiem tak ja swoich w³osów nie susze ani nie prostuje, zapuszczam na wesele. Niestety du¿o mi ich wypada, dodam ¿e kupi³am sobie belisse i bêdê j± je¶æ mo¿ê mi pomo¿e. Co mo¿e byæ przyczyn± ?? Najgorzej jest podczas mycia w³osów, a i wszêdzie widaæ te moje czarne d³u¿sze k³aki . I wszyscy w domu narzekaj± bo wszêdzie s± moje w³osy .

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

dodam ze kiedy¶ , wcze¶niej zafarbowa³am w³osy i wtedy mi wypada³y, zaczê³am wtedy je¶æ belisse i przesz³o . Mo¿e teraz pomo¿e, na moim profilu s± zdjêcia moich w³osów.
A przez ile dni jad³a¶ belissê, ¿e pomog³o ?

Ja w³a¶nie zakupi³am belissê i mam zamiar wytrwale j± za¿ywaæ, ale jestem trochê zw±tpiona tym wszystkim...
Stary 2011-05-04, 08:09   #3355
Snufki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Bra³ kto¶ 4Flex na wzmocnienie w³osów?
Snufki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-04, 10:14   #3356
imago84
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 390

mia ³a która¶ z Was kuracjê Ducray Neoptide ? po ostatniej wizycie dermatolog zaleci³a mi odstawiæ vitapil i nerila i kupiæ ten spray przeciw wypadaniu dla kobiet, nie ejst tani bo kosztuje ok 120z³ i starcza na 3 miesiace

ostatnio robie sobie wypady do sauny mokrej z nak³adaniem waxu na w³osy
Stary 2011-05-05, 11:31   #3357
Nassoumi
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8
W³osy lec± nic nie pomaga-czy kto¶ mo¿e pomóc?

Witam drogie panie,mój problem ci±gnie siê od kilku lat, jestem ciekawa czy kto¶ mia³ taki przypadek.Otó¿ codziennie wypada mi ponad 100 w³osów, nie wychodz± gar¶ciami, ale regularnie od dawna wypada znaczna ich ilo¶æ.Kiedy¶ moje w³osy nie mie¶ci³y siê w jednej rêce, paradiowa³am zawsze w w³osach do pasa, w okolicy nie mia³ takich nikt, i pewnego pieknego dnia zaczê³y jednak wypadaæ i to z cebulkami, w ci±gu kilku lat z mojego dostojnego p³aszcza w³osów zrobi³a siê mysia kitka.Dlatego pozwolê siê nie zgodziæ z twierdzenie,które powielaj± wszystkie fryzjerki, z którymi mia³am do czynienia,¿e codzieñ ok 100 w³osów ma prawo wypa¶æ.Wg. mnie to bzdura bo dlaczego zosta³ mi w rêku szczurzy ogonek zamiast w³osów? Dodam,¿e przeczesywa³am fora,szukaj±c przyczyn i rad stosowa³am rozmaite kosmetyki te ze sklepu, apteki i naturalne.Nie obcy by³ mi Neril,Seboradin,Radical itp. Próbowa³am rycyny, nafty kosmetycznej w ró¿nych kobinacjach z naturalnymi sk³adnikami, os³awiony olejek Amla te¿ u mnie go¶ci³ i to prosto z indyjskiego sklepu bo obecnie mieszkam za granic±,¿eby nie by³o,¿e mog³am nieorginalny dostaæ.By³ te¿ wax,poza tym stara³am siê zdrowo od¿ywiaæ bra³am tabletki, witaminy,prostownica in suszarka tylko od ¶wiêta,nie wiem co robi³am ¼le. D³ugo by pisaæ,ale nie chcê przynudzaæ.Przy najbli¿szym urlopie postaram siê zrobiæ analizê w³osa,mo¿e ktos wie jak to za³atwiæ, wystarczy i¶æ do dermatologa i on da skierowanie czy jak? Czy kto¶ mia³ tak jak ja i sobie z tym poradzi³? Bo mam ju¿ wra¿enie,¿e to przez jak±¶ chorobê,która mnie pustoszy od ¶rodka, a o której nie mam pojêcia i chyba odwiedzê wszystkich lekarzy,którzy mog± co¶ wiedzieæ w tej sprawie.Ale zanim wydam maj±tek pytam was,czy która¶ z was tak mia³a i co¶ siê okaza³o?Z góry pozdrawiam i dziêkujê za ew.odpowiedzi
Nassoumi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-05, 13:06   #3358
sylwiannaa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
Dot.: W³osy lec± nic nie pomaga-czy kto¶ mo¿e pomóc?

Witaj Nassoumi, mia³am podobny, jednak nie taki sam problem. Mam atopowe zapalenie skóry i mocno krêcone w³osy ¶redniej d³ugo¶ci. Oko³o 1,5 roku temu, zauwa¿y³am, ¿e w³osy zaczê³y mi wypadaæ w du¿ych ilo¶ciach, oko³o 1,5 miesi±ca pó¼niej mia³am "kilka" w³osów na g³owie. Uda³am siê do dermatologa zasiêgaj±c wcze¶niejszej porady alergologa. Poleci³ mi on stosowaæ preparat "Kamiwaza"http://www.kamiwaza.pl/
W mojej aptece kosztowa³ on oko³o 70z³, stosowa³am go co 2 dzieñ i po oko³o 2 tygodniach w³osy przesta³y mi znacz±co wypadaæ. Za¿ywa³am tak¿e tabletki "Belissa"
http://www.belissa.pl/belissa/b/2,belissa
i u¿ywa³am naturalnych szamponów np; z czarnej rzepy i z pokrzyw. Po oko³o 3-4 miesi±cach problem znikn±³, ale nadal u¿ywam naturalnych szamponów aktualnie Joanna"Z apteczki babuni"
sylwiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-05, 13:13   #3359
1985Anke
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 122

nie wiem ale do¶æ d³ugo , wtedy jeszcze zaczê³am je¶æ je co drugi dzieñ ale teraz jem codziennie
1985Anke jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-05, 13:32   #3360
Malgorzatka21
Rozeznanie

Dot.: W³osy lec± nic nie pomaga-czy kto¶ mo¿e pomóc?

Cze¶æ Nassoumi!.
Ja borykam siê z wypadaniem w³osów od 2 lat!
Przed dwoma laty, w³osy mia³am d³ugie i gêste, niestety sta³o siê co¶ bli¿ej mi nieznane i w³osy zaczê³y wypadaæ.
Tyle, ¿e dziennie gdy ich nie myjê to wypada oko³o 150 (dawniej z 200), a po ca³ym dniu razem z myciem ich wypada nawet 300.

Wszystkie badania mam w porz±dku i morfologia i niby hormony, tak¿e lekarze nie wiedz± co mi jest...
Ja równie¿ mam wra¿enie, ¿e co¶ mi dolega, ale niestety nikt nie wie co.

Co mogê Tobie poradziæ ?
Je¶li masz takie problemy hormonalne, czyli opó¼nienia b±d¼ zatrzymywanie siê miesi±czek to wypadanie w³osów mo¿e byæ przyczyn± hormonaln±.
Wtedy zleca siê badanie hormonów ( tak jak w moim przypadku).
A mo¿e jakie¶ przyczyny takie skórne, ³upie¿, grzybica???

Chyba, ¿e tak na oko nic Ci nie dolega, to my¶lê ¿e najlepszy bêdzie dermatolog póki co.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.