|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007 IV
Zu też się wyciągnęła,muszę ją zmierzyć,ale chyba 104 już ma
rozm.ciuchowy to 104/110 choć widzę,że bliżej 110 się zrobiło ![]() 15kg w porywach do 15,5 ![]() rozm.butów 27/28 też jest w grupie najniższych w plu no,ale koniec listopada a styczniowe dzieci to musi być różnicaGosiak jest wyjątkiem ale jak wiemy od początku byla do przodu ![]() przestało padać to chyba na szybki spacer pójdziemy po chleb ![]() moje świra dostają w domu,więc biegają tak czy siak na dworze,kalosze,kurtki p.deszczowe mamy,więc niech biegają już widzę jak w domu będą świrować
|
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie sie rozpadalo
![]() Dobrze że Gosiak dzis trampki nałożył, bo chciala iść w sandałach ![]() jak tak dalej bedzie padac to pojde ją z zajeć odebrać z kaloszami i płaszczem. a wogóle coś glucia od kilku dni, slychac, że mówi przez nos, ale nic nie leci, chyba, ze poplacze, albo tak z nienacka od czasu do czsu glut wyleci. wczoraj chyba pierwszy raz w życiu sie porządnie wysmarkała bo długo nie mogła załapać, dmuchała buzia a nie nosem, a jak nosem to strasznie lekko, że glu tnie miał szans wylecieć
|
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
a Gosia jaka z siebie zadowolona była - widok bezcenny
![]() szkoda, ze za chwilę sie wściekła, bo wygrałam z nią w memory - 2 razy wczesniej ona wygrała i wszystko bylo w porządku, normalnie mnie ograla, a mi sie fuksem udało i obraza majestatu, wsciki i dzikie ryki z tego powodu ![]() a Wasze dzieci jak reaguja na przegraną? |
|
|
|
|
#3335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hubert ma 106, 18 kg, but 27-28 Cytat:
Ostatnio jak te deszcze ciepłe były - to Hubert latał na bosaka po kałużach (razem z kuzynem i koleżanką zresztą) - szczęśliwi ze hej brawo fochem ![]() celko - jak Adaś? szkoda, że pokiereszowany - pewnie się moczyć nie moze - a widzieliśce, jak fajnie teraz na basenie zrobili? Hubert wrócił wniebowzięty |
||
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Prima- a co fajnego na basenie zrobili?
mój małż bardzo lubi W-ki aquapark ![]() Yoolia-w zależności od humoru-mniej lub bardziej histerycznie generalnie nie lubi,ale czasem potrafi nad tym przejść do porządku dziennego i rzucić tylko hasło :gramy jeszcze raz
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
ann - w sumie niby nie za wiele... Na dużym basenie spuścili wodę do poziomu dzieciakowego -i jest teraz tyyyle miejsca na spokojne pływanie dla dzieci (bo basen fajny, ale tak naprawdę miejsca na takie już prawie pływanie to nie ma; brodzik za mały, a tam gdzie fale dużo ludzi -no i przy falach to juz Hubert się bał - tzn wtedy skaczemy na falach, a nie pływa). Teraz w rękawkach pływał imógł pokonywać duże odległosci na spokojnie
|
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Adasiek ma 111cm, 21,5kg, stopa 30.
prim- tak, bylismy juz kilka razy jak te platformy podwiesili. Tyle, ze teraz nie ma gdzie plywac. A ja czasem szlam sobie przeplynac 50basenow i do domku. Musze sie na sportowy wybrac. A ostatnio urodzil mi sie nowy pomysl - na basenie na wejherowskiej szkoly nurkowe urzadzaja nurkowania - MUSZE sie zapisac. Certyfikat mam, ale nieuzywany od 6lat. Musze sobie odswiezyc wiedze/umiejetnosci. Czas ucieka, a ja czuje sie jakas zawieszona w prozni od urodzenia Zuzki. Czas zaczac realizowac swoje marzenia.... Adasiek ok. Ta blizna po zszyciu okazala sie byc bardzo blisko brwi, wiec moze nie bedzie sie tak rzucac w oczy. Ladnie sie zroslo i chyba ladna blizna bedzie. No i faceci z blizna na twarzy co podobno przystojniejsi ![]() Yoolia - Adas nie potrafi zupelnie przegrywac. Wpada wowczas w histerie i koniec gry. Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2012-07-18 o 08:15 |
|
|
|
|
#3339 |
|
Rozeznanie
|
Yoolia - ja nadal w Norwegii siedzę. Oskar ma kontakt z ojcem i tutejszą rodziną, ja dostałam dobrą pracę, tęsknota z PL jest, ale to już bardziej nostalgia niż żal i płacz.
Pochwale się, że udało nam się kupic dom, kilka tygodni temu. Pod koniec sierpnia sie przeprowadzamy z naszego wynajmowanego mieszkania Uczę Oskara przegrywać, reakcje są różne. Czasami przyznaje, że byłam lepsza, ale tłumaczy sobie tym, że mi się udało ![]() No i wynika z tego, że wagowo i wzrostowo Oskar mieści się w normie, a przy tych wyrośniętych małych wikingach wygląda jakby był z dwa lata od nich młodszy ![]() ![]() Celka - no pewnie, co to za facet bez blizny. W ogóle blizna wokół oka to typowe chyba, sama mam w kąciku, kilku znajomych tez ma takie pamiatki z dzieciństwa. Zawsze jak Oskar sie przewróci na twarz boję się na niego spojrzeć, bo mam obsesję jakąś że sobie oko rozwalił. Jeszcze półtora tygodnia do urlopu, eeech
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
u nas dziś wreszcie wyszło słoneczko i od razu świat wydaje się być piękniejszy roboty mam od groma przed pójściem na urlop a chęci do pracy już brak musze się jakoś sprężyć i zamiast siedzieć na wizażu za robotę się wziąć. Byliśmy wczoraj pokazać się u naszej pediatry z tymi wynikami i wszytko wyszło ok, morfologia, magnez, aso i o dziwo nawet żelazo. Także przyjmujemy fakt, ze są to bóle wzrostowe. Mieliśmy się w sierpniu położyć na badania nasze na naefrologii ale ponieważ we wrześniu idziemy z powrotem do szpitala mam wątpliwości. Jednak jakby nie patrzeć dla niego to stres, będę chyba próbować załatwić z naszym lekarzem by zrobić badania w trybie dochodzącym. A Mati ma 106 cm i waży jakieś 16kg noga 27/28
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
bylam dzis na nurkowaniu... cudownie....
Wprawdzie tylko na basenie, ale w sobote moze sie uda na jezioro wyskoczyc. |
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam Adaskowi dzisiaj tympanometrie. Wykres totalnie plaski
![]() Ja sie pytam: i po co mu te migdaly wycieli??? Nie ma, nie bylo zadnego pozytywnego skutku tego wyciecia, a to juz 2 miesiace mija. Porazka Na pon sie umowilam do laryngologa. |
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze Celko ciekawe co Wam laryngolog na to powie? Ale rzeczywiście widzisz, że jest aż tak źle? Może źle badanie było zrobione?
**** U nas Mateo od soboty smarka, poszedł dziś do przedszkola normalnie, nafaszerowany lekami, ale mam wątpliwości czy go posyłać dalej bo w sobotę jedziemy i wiadomo wolałabym, żeby bardziej się nie rozchorował. No cóż zobaczymy w jakim stanie go dziś zastanę w razie co poproszę teściową by z nim została.
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
celka -daj znać, co laryngolog powiedział
misia - tfu,tfu -by nic się nie wykluło My wczorajszy dzień spędziliśmy tu http://www.juraparkkrasiejow.pl/ Polecam, atrakcje na cały dzień Chciałabym pojechać do Zatorlandu, ale to już daleka wyprawa jest - sławka, byłaś tam? |
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Celko daj znać co powiedzial laryngolog, bo to bardzo dziwne, a Ty cos zauważyłaś, że gorzej/lepiej słyszy? Może badanie źle wykonane?
Gosia tez gluciała w tamtym tyg, dzis poszła do p-la ale dalej mi sie wydaje, że mówi przez nos.... pogody Wam życzę, gdzie jedziecie? ja własnie dostalam sms z potweirdzeniem wplywu zaliczki za pokój, zarezerwowałam pokój w Łebie Prima ja w tym roku obiecałam sobie że odwiedzimy http://www.juraparkbaltow.pl/ ale ceny biletów mnie odstraszają, żeby zobaczyc to co chcielibyśmy to trzebeby kupować te gold za 215 rodzinny, bo osobno wychodzi drożej pomimo, że jest nas troje a rodzinny dla 4 osób plus jeszcze paliwo na dojazd, jakieś żarcie to wyjdzie pare stówek ![]() tylko skąd te stówki brać ![]() jeszcze dziś czeka mnie wycieczka do Straży Miejskiej, bo w piątek przed 20-tą wsadzili za wycieraczke wezwanie tak nas kurcze ganiają, ulica ślepa - po jednej zakaz zatrzymywania/postoju, po drugiej parking płatny. Jak staniemy na płatnym to dostajemy wezwanie do wydzialu dróg i mostów -żadnych tłumaczeń czy reklamacji, ze jesteśmy mieszkańcami - mamy sobie kupić abonament za pare stówek za stanie na ulicy, bo inaczej mandat 50zł. Po drugiej stronie na zakazie rzadziej są jakieś akcje - ale jak juz to ta przyjemnośc kosztuje już 100 i 1 pkt a może teraz nawet cos więcej, bo się pozmieniało ![]() ale jak będziemy w Łebie to napewno tu pójdziemy: http://www.lebapark.pl/index.php ceny ciut przystepniejsze ale atrakcji mniej niz w Bałtowie, choc piszą na swojej stronie, że to jedyny w Polsce tak rozbudowany park dinozaurów
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Prima fajne miejsce na wypad mojemu dziecku na pewno by się spodobało
Yoolia porąbana sytuacja z tym parkowaniem, żeby czlowiek nie mógł spokojnie zaparkować pod własnym domem to szok. No niestety ceny takich parków rozrywek powalają, a szkoda bo to naprawdę fajna rozrywka dla dzieciaczków. My jedziemy do Chłopów, mamy domek tuż za wydmą, także blisko morza i jednocześnie spokojne bo Chłopy raczej do wielkich nie należą Chyba dodam matiemu czosnek do tego syropu z cebuli, żeby go jeszcze bardziej ozdrowić.
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
po wizycie...
W sumie dwoch: sciagniecie szwow u chirurga (minutka) i wizyta u laryngologa - stan uszu calkiem niezly wizualnie, plynu malo, blona odbija swiatlo. Czyli niby jest lepiej. Ale wciaz trabki sluchowe zatkane i tworzy sie podcisnienie. Mamy robic kontrolne tympanometrie - za 2 miesiace. A teraz jakis stredy do nosa i caly czas leki p.alergiczne i pneumolan. Gosciu twierdzi, ze przyczyna moze byc alergia jesli wyciecie migdalow nie pomoglo. Choc tu nam daje jeszcze troche czasu, twierdzac, ze 4 miesiace po zabiegu to jest wlasciwy czas do oceny. Jesli nie ustapi -to pewnie dreny. |
|
|
|
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
Celka trzymam kciuki, zeby to sie wreszcie poukladalo. Wycierpi sie Adasiek swoje
Oskar spedza drugi tydzien z dziadkami, a ja czuje sie co najmniej dziwnie. Nie widzialam go juz od 9 dni, smutno mi bez niego. W ogole nie potrafie juz funkcjonowac majac tyyyyle wolnego czasu. Z TZ tez jakos nie mozemy tego ogarnac, dopiero teraz widze jak cale nasze zycie w sumie sie kreci wokol Mlodego. Nie, zeby mi to przeszkadzalo. Widze, jak pusto bylo bez niego. Nigdy nie wrocilabym do tamtych czasow. Tak mnie wzielo na refleksje
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Celko kurcze mam nadzieję, że po tych 4 miesiącach będzie wreszcie poprawa widoczna. Nie mogę wciąż pojąć tego dlaczego od razu nie zdecydowali się na założenie drenów ja wiem, że to inwazyjne dla organizmu, ale do jasnej cholery kolejna narkoza i pobyt dziecka w szpitalu również jest inwazyjny i mało przyjemny i powinni o tym myśleć.
Koletynko ja też już nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez Matiego i rzeczywiście czasem też mam takie chwili refleksji, że zauważam, że nasze życie kręci się głównie wobec Matiego, ale mnie to akurat pasuje. ![]() Ann jak tam się czujesz, doszłaś do siebie już? ******* Mati chodzi do przedszkola ostatnie dni, miałam wątpliwości czy go puszczać z katarem, ale doszłam do wniosku że czy tu czy tam i tak przy takiej pogodzie będzie cały czas na dworze, a tu przechodząc koło tego naszego przedszkola i widząc dzieci pewnie by babci miałczał, że on też chce iść itp. Dlatego poszedł normalnie, ale jest już z nim zdecydowanie lepiej udało mi się w aptece wyżebrać griprinosinę i daje mu i katar już zdecydowanie mniejszy, choć może też dlatego, że przeszedł na mnie i ja za to od wczoraj jest mega pociągająca
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam, czytam ale tak jakoś mi sie cięzko zebrać do pisania ![]() Prim byliśmy w Zatorze na Dinozaurach rok temu - Łukasz pamięta to do tej pory i chce jechać znów więc wnioskuję, że mu sie podobało.Mnie tak średnio Największą atrakcją był sikający dinozaur, przechodziłeś mu pod ogonem a on sikał i z tego Ł. sie cieszył najbardziej ![]() Z tych dodatkowych atrakcji nie korzystaliśmy Celko strasznie mi szkoda Adasia, czytałam te wasze zmagania i tak liczyłam, że usunięcie migdałów pomoże ... Szkoda, że nie ma poprawy - ja też bym chciała zaraz jakąs zobaczyć ![]() Ann dobrze, że wszystko sie udało - ale nie szalej tylko wypoczywaj i dbaj o siebie ![]() Misia jak tam pociągająca? Zdrowiej bo ponoć upały idą Jak moje dzieci smarkają to też sie ze mną dzielą ![]() Koletynka To tak troche na szybko bo Jagódka wstała a wczoraj byliśmy do szczepienia i Łukasz i Jagoda no i malutka ma gorączkę i przeżywa wczorajsze atrakcje i tylko rączki
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Sławko
i Wam dziewczyny wszystko u mnie dobrze,wyniki ok!!!! od tyg.jesteśmy w domu,wieczorami zapitalałam już u klientek a we wt.planujemy nad morze na tydzień skoczyć tylko jeszcze nie mamy bazy macie jakieś propozycje??? Celko-psia jego mać! mam nadzieję,że jednak odetkają mu się te trąbki,bo nie nastraja mnie to pozytywnie do zabiegu Sławko-poka dzieciaczki ![]() Celko-Ty chyba też masz jakieś wakacyjne? ![]() Koletynko-Ty również! Oskar nadal blondasek? I pochwal się czym się miziasz? Jakieś refleksje nowe co do składników naturalnych i ręcznych mazideł masz? aaaa...nie wiem czy się Wam chwaliłam,ale zakupiłam na targu staroci rower! Holenderską Gazelle,kocham ją! jest bosssska! stara,czarna,piękna! chciałabym ją zabrać nad morze
|
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
ann - ja ostatnio zadnych zdjec nie robie
Tez za tydzien jade nad morze (wlasciwie w okolice morze -kolo Swinoujscia). Pakuje dzieciaki i jade z rodzicami. A polecam Lazy i osrodek Fala1 - tam gdzie bylam na majowce. Kiedys bylam w Dabkach, w osrodku Sloneczko. Tez super. Te uszy Adaska to normalnie zmora nasza. Nie wiem, czy dobrze robie, ze pozwalam mu te uszy moczyc i plywac (niby jak blona cala to nie ma przeciwskazan). buziaki |
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie jestescie mamuski??
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już w pracy. Wróciliśmy w sobotę wieczorkiem z tygodniowego urlopu nad morzem i dzisiejszy powrót do pracy był ciężki
Byliśmy w Chłopach, mała miejscowość rybacka, po za sezonem z jednym sklepem otwartym a teraz tętniąca życiem. Ale ja uwielbiam takie małe mieścinki, zawsze w takich wypoczywam najlepiej. Zresztą do wiekszych było na tyle blisko, że i tam bywaliśmy. Zaliczyliśmy też Kołobrzeg i rejs statkiem, którego mati za wczasu się bał, a potem bez mała nie chciał zejść ze statku. mati pierwszego i drugiego dnia zaliczył wpadki w morze i małe "podtopienie" i później do morza wchodził tylko po kostki za to na plaży szalał na maksa budując wielkie tory z przeszkodami dla samochodów. Niestety nie obyło się też bez atrakcji typu rozbity nos, czy ukąszenie Matiego przez ose na plaży, ale generalnie było bardzo fajnie i wypoczeliśmy. Jak już się zaklimatyzuję to wrzucę jakieś zdjęcia.
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2012-08-06 o 10:59 |
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
ja tardycyjnie - na ogrodzie
![]() (czasem to wręcz czekam na jesienne dni )Wychodzimy koło 9-10 i przez cały dzień: biedronka , basen, trampolina, basen, trapolina i tak w kółko![]() Na siłę ściągam dzieciaki do domu na czas gotowania obiadu -tudzież gotuję jak są pod oknem. Dobrze, że sobie chociaż książek naściągałam i koleżanki z dziećmi przychodzą często - bo chyba dostałabym Odpieluszkowego Zapalenia Mózgu ![]() Nina na jesień to chyba szok przeżyje, dla niej ogród to srodowisko naturalne - chyba jeszcze nie wie, że generalnie to sie w domu mieszka ![]() Misia - dawaj foty. My planujemy jakoś 20 wyjechać nad morze |
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
zmobilizowałam się...
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2012-08-07 o 21:42 |
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
misia - Mati to juz duzy chlopczyk. Widze, ze sie niezle bawil. Adasiek tez niedawno jezdzil na koniu. Podobalo sie Mateuszkowi?
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
*misia* fajne fotki, widzę, że luzik na plaży - to lubię
![]() często właśnie wieczorkiem lubimy chodzić, bo można w spokoju posiedzieć. my za tydzień w piątek w nocy wyruszamy, muszę się zroganizować, bo jeszcze mam kupe roboty w pracy, klienci urlopują i ociągaja sie z przyniesieniem dokumentów ![]() jeszcze ,małża firme musze zaksięgować, pójść do fryzjera, spisać wszystko co trzeba zabrać, pewnie jeszcze jakieś pranie+prasoweanie w międzyczasie, a już wyszłam |
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
ja wyruszam z dziecmi i rodzicami we wtorek nad morze (k. swinoujscia).
Ktoras bedzie blisko? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

ale jak wiemy od początku byla do przodu 

i dziś właśnie pojechał na trzeci lub czwarty odwyk
mój małż bardzo lubi W-ki aquapark