|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Siala jaką kaszkę podajesz?
Dziewczyny czy śluzowata kupa może być wynikiem ząbkowania ![]() Poza tym mała zachowuje się normalnie, jest rozgadana i uśmiecha się ciągle z tym że od wczoraj jest też kłopot z usypianiem, dotąd po prostu kładłam małą do łóżeczka i po chwili marudzenia zasypiała a teraz kładę ją przysypia - oczka jej się zamykają i za chwilę jest pisk i tak ciągle dopóki mocno na mich rękach nie zaśnie.
#3332 |
Zakorzenienie
|
Czes Mamusie
![]() nie mamy czasu na net mała prawie wcale nie spi w dzien no ma takie poł godz drzemki po jedzeniu ale to wszystko w nocy budzi sie koło 2-3 i o 630 na jedzonko po 6.30 nie spi az do 9 czyli na kolejne papu i wtedy zasypia na poł godz lub 45 minut dziennie zaliczamy spacerek ![]() ![]() ![]() własnie lezy kolo mnie na ziemi ja siedze przy biurku i mnie woła piskiem co sie do niej odwróce sie na głos smieje jak dłuzej sie nie odwracam znów piszczy pampki mamy 4 cebion podaje od urodzenia codziennie po 5 kropelek młoda piszczy głosniej niz gwizdek az po uszach daje jak sie cieszy to wciaga do siebie powietrze nie wiem jak to wyjasnic jak zacznie arie smiechu z tym wdechem i wydechem w sklepie sie na mnie patrza czy jej sie co nie dzieje ![]() ![]() ![]() z brzucha na plecy sie nie przewracamy a mysle ze umiemy tylko czekamy az mama pomoze mamy alergie na kszki ryzowe ![]() margo - masakra ja bym chyba za facetem poleciała a łaciną to bym rzucała ej ja to jestem wybuchowa strasznie i bym kamieniem nawet walneła w to auto ![]() Szaja - czasem dzieci tak maja ze nie chca jesc moze mała jest na cos uczulona i dlatego sa takie atrakcje ja tez po 2 tyg zauwazyłam ze jest cos nie tak trzeba szukac od poczatku moga to tez byc zeby niby trzeba obserwowac ale my tak naprawde nie wiemy co jest norma a czego nie powinno byc domniemamy tylko jesli młoda ci przybiera to mysle ze nie ma o co sie martwic i pamietajmy ze nasze malenstwa maja zoładeczki malutkie margo- wiem co to ugryzienie ![]() ![]() i jeszcze kupiłam obiadek z rossmana te babydream ziemniaczki marchew i wołowinka od 4 miesiaca zjadła ze smakiem ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- a i jeszcze o co znalazłam na necie ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mDGTr...eature=related
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-10-13 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |||
Konto usunięte
|
Jesteśmy po szczepieniu. Tymek waży 7500g- szczuplak
![]() Pierwsze kłucie niezauważone, przy drugim lekki marud, ale trzeci to już było przegięcie- popłakał się strasznie. ![]() Mamy lekki katarek, ale osłuchowo wszystko oki. Zęby się czają ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tych glutków jest naprawdę maleńko, wyciągam. A widzisz, też nie wierzę, że podanie mm lub stałego posiłku lub smoczka u każdego dziecka zaburza jedzenie piersiowe ![]() Gratuluję 4 miesięcy, leci, prawda? ![]() ![]() Cytat:
![]() Mała tak na macie od poniedziałku szaleje, że pada zmęczona i ma drzemki co 1,5h, a nie co 2-2,5. Poszła spać po 11, musiałam pranie przerwać, coby nie hałasowało wściekle przy wirowaniu. Kurde, na spacer nie idę dzisiaj, aż żal, bo nie pada jeszcze... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | ||
Konto usunięte
|
dobry
![]() śliczna pogoda u nas dziś, czekam na karmienie po 13 i śmigam na spacer, mam nadzieję, że mi się nie spsuje... o której Wy teraz chodzicie na spacery? bo ja zawsze wolałam popołudniami, nie wiem czemu. jakoś tak miasto lepiej wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22638397]... Jeszcze a propos - wczoraj stwierdziłam, że na spacery zabieram aparat i będę robiła zdjęcia idiotom, którzy zatrzymują auta na pasach. Sznur aut, korek, a idioci MUSZĄ stanąć na pasach, bo przecież te 2m ich zbawią ![]() ![]() ...[/QUOTE] hm... a co byś powiedziała na idiotów parkujących na chodniku, centralnie w zejściu na przejście dla pieszych? do lublina zapraszam ![]() co do bluzgania.. mój małż jak małż... ostatnio jednego kolesia co nam perfidnie drogę wypasioną furą zajechał - od buraków zwyzywał. za to moja mamcia jest lepsza... ta to dopiero cholerami, ch*jami i baranami sypać potrafi... ![]() ![]() my dziś po szczepieniu. mój kloc waży 7 kg a ja się dziwię że mnie plecy i ręce co dzień... nie powiem co ![]() i przesiadamy się do spacerówy, bo mała z gondolki ucieka. kopytki na zewnątrz wywala i mostek robi. śmignie w końcu i bieda będzie. poza tym na długość też już na styk... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Konto usunięte
|
Em, zapraszam na będzińskie chodniki
![]() Moja mama wczoraj mnie ustrzeliła: a jak się zimno zrobi, to z powrotem do gondoli małą dasz, prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2264119 9]dobry
![]() śliczna pogoda u nas dziś, czekam na karmienie po 13 i śmigam na spacer, mam nadzieję, że mi się nie spsuje... o której Wy teraz chodzicie na spacery? bo ja zawsze wolałam popołudniami, nie wiem czemu. jakoś tak miasto lepiej wygląda ![]() [/QUOTE] My różnie wychodzimy - wczoraj np. byłyśmy o 15 a dzisiaj już o 9 spacerowałyśmy. zależy od tego co mam do zrobienia i czy w domu jest co jeść bo jak na zakupy to rano idziemy bo mam targ pod nosem, do sklepów raczej się teraz nie pcham bo te zmiany temperatur są zabójcze i dziękuje Bogu za ten targ. Martwię się tą częstą kupą małej, zwłaszcza dlatego że nie bardzo chce pić. Ach zapomniałam mała mi ostatnio przy jedzeniu wydziwia - je i nagle zamiast ciągnąć to zaczyna dmuchać w butelkę ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22641340]Em, zapraszam na będzińskie chodniki ![]() Moja mama wczoraj mnie ustrzeliła: a jak się zimno zrobi, to z powrotem do gondoli małą dasz, prawda? ![]() Siorka TŻ to samo do mnie, mówi że ona tak zrobiła - a ja się pytam jakim sposobem?? mam tak robić, niby jak ten mój wielkolud ma się zmieścić??
#3338 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22641340]
Moja mama wczoraj mnie ustrzeliła: a jak się zimno zrobi, to z powrotem do gondoli małą dasz, prawda? ![]() tak, tylko wpierw muszę kupić większą gondolę. ![]() ![]() My póki co jeszcze w gondoli, i jeszcze ciasno nie ma. Myśle, że jeszcze do końca października na pewno wystarczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22641147]
Dziękuję ![]() Tych glutków jest naprawdę maleńko, wyciągam. A widzisz, też nie wierzę, że podanie mm lub stałego posiłku lub smoczka u każdego dziecka zaburza jedzenie piersiowe ![]() Kurde, na spacer nie idę dzisiaj, aż żal, bo nie pada jeszcze...[/QUOTE] a ja wierzę, np w to, ze pojawia się alergia lub chiciazby po prostu za wczesnie, za duzo itd wtedy moz edziec nei chciec nawet cyca a ja bym szła mimo kataru, wole majac katar oddychac swiezym niz mieszkaniowym powietrzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Konto usunięte
|
Jamaica, ale ja nie piszę o alergii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2264119 9]dobry
![]() śliczna pogoda u nas dziś, czekam na karmienie po 13 i śmigam na spacer, mam nadzieję, że mi się nie spsuje... o której Wy teraz chodzicie na spacery? bo ja zawsze wolałam popołudniami, nie wiem czemu. jakoś tak miasto lepiej wygląda ![]() co do bluzgania.. mój małż jak małż... ostatnio jednego kolesia co nam perfidnie drogę wypasioną furą zajechał - od buraków zwyzywał. za to moja mamcia jest lepsza... ta to dopiero cholerami, ch*jami i baranami sypać potrafi... ![]() ![]() ...[/QUOTE] latem wychodzilam wczesniej, ale teraz wychodzę po karmieniu o 15, staram sie wychodzic o stalych porach, a nei jednego dnai tak innego siak, lubię zeby mala miala rytm, do tego czasu zdaze ogarnac mieszkanie, poprac, poprasowac, obiad zrobic, potem spacer i juz mam z glowy, czekam az mąz wroci z pracy zebysmy zjedli ![]() wczoraj o 21 jadlam obiad... co do męzów kierowcow.. mój wozi pod siedzeniem pistolet na gaz, pałkę zrobioną z nogi od stołka, wielki jak cegla mlotek z drewna(prezent od chlopakow na budowie) , scyzor. ostatnio jakis pijaczyna wturlal mu sie na tylna maskę jak cofal, i jeszcze bluzga, oooo to mąz wziął młot, i pędem na niego, tamten pomimo ze ledwo na nogach stal spitalal az sie kurzylo. a im dalej byl tym wiecej do powiedzenia mial, praskie cwaniaczki... |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22641340]...
Moja mama wczoraj mnie ustrzeliła: a jak się zimno zrobi, to z powrotem do gondoli małą dasz, prawda? ![]() jaaasne, tu się zegnie, tam się upchnie... ![]() Cytat:
![]() my też wychodziliśmy jak mała była przeziębiona. nie było przeciwwskazań, tylko ubrać odpowiednio - wiadome. lepiej się dziecku oddychało - ch łodne powietrze obkurcza coś tam w nosku, chyba naczynia krwionośne... łatwiej się oddycha... eee... nie jestem pewna więc nie będę tworzyć. generalnie: tak, mieliśmy zalecenie żeby ze spacerów nie rezygnować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22641683]Jamaica, ale ja nie piszę o alergii
![]() a nie, a to to nie ![]() siostra meza jak przyjechala i dowiedzialasie ze dokarmiam butla mowi oooo to juz po karmieniu sratytaty... ![]() oczywiscie są dni kiedy cyc jest be i ssie moze z 10 minut łącznie ale ja i tak się cieszę z kazdej sekundy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Warszawskie mamuśki... ja potrzebować namiary na jakieś miejsca do spacerowania, kawiarnie, gdzie można ze szkrabem posiedzieć, ewentualnie poprosić o wrzątek na mleczko. najlepiej w centrum, ewentualnie tak żeby z centrum był łatwy dojazd w godzinach szczytu (wiem, to pewnie niemożliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22641147]A widzisz, też nie wierzę, że podanie mm lub stałego posiłku lub smoczka u każdego dziecka zaburza jedzenie piersiowe
![]() Kurde, na spacer nie idę dzisiaj, aż żal, bo nie pada jeszcze...[/QUOTE] Podanie mm nie zaburza piersiowego jedzenia tylko wtedy jak się da przy jednym karmieniu najpierw cycka potem mm, inaczej koniec z laktacją wcześniej czy później. ![]() A na spacer wychodź. Nam pediatra powiedziała że przy katarku spacer jak najbardziej, zwłaszcza że na świeżym powietrzu lepiej się oddycha. ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22641422]My póki co jeszcze w gondoli, i jeszcze ciasno nie ma. Myśle, że jeszcze do końca października na pewno wystarczy. ![]() U nas też nie ciasno jeszcze, więc pojeździmy jeszcze troszkę. Chyba dopiero zimą jak będzie trzeba kombinezon ubrać to się gondola za ciasna stanie. ![]() A my wróciliśmy od neurologa. Z małym wszystko OK. Neurolog zapytał tylko czy już chodzimy na rehabilitację w przychodni a ja mówię, że nie, bo mamy termin dopiero na 10.11. O prywatnej nie wspomniałam. Więc lekarz rzucił hasło, że się młody ładnie sam podciągnął rozwojowo. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Rozeznanie
|
Ja nie wychodzę na spacer o stałych porach - bo się nie da. Mała mimo moich prób wprowadzenia rytmu dnia ciągle jakieś zmiany wprowadza. sytuację mamy taką jak u Kropki. Wcześniej pisałam jaki rytm dnia miała - od trzech dni już jest inny, za parę dni pewnie znowu coś wymyśli
![]() ![]()
#3347 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22641147]
Kurde, na spacer nie idę dzisiaj, aż żal, bo nie pada jeszcze...[/QUOTE] Ja z małym byłam teraz u dwóch lekarzy i obaj mi kazali chodzić na spacery, jeśli nie ma gorączki. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22641340] Moja mama wczoraj mnie ustrzeliła: a jak się zimno zrobi, to z powrotem do gondoli małą dasz, prawda? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2264168 7]jaaasne, tu się zegnie, tam się upchnie... ![]() Ściaśniaj, ściaśniaj... ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój dziś mleko o 12:15 wciągnął zamiast o 13 i znowu się wszystko przesuwa. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję wszystkim za odzew i porady ![]() Wszystkie rozważam bratko, jamaica- robiłam tak dwa wieczory, po tym jak powiedziałyście że najpierw cyc, potem mm - to zaprzestałam tego ale mała tylko kolejne trzy wieczory dojadała tak że napierw cyc, potem mm, potem nie chciała już mm bo niby sie najadła cycem, a wefekcie wróciłysmy do pinktu wyjścia bo w nocy głodna ![]() macie rację- chyba za dużo chciałam na raz i dziecko nie wie co robic teraz. Dziś podałam butlę mm w południe i mała od razu po niej odpadła i śpi. Nie wiem teraz czy zachować naturalną laktacje z uwagi na to,że za 1,5 miesiąca wracam do pracy... I moje pytanie jest takie - jeśli podam dziecku raz w ciągu dnia mm i na wieczór mm a poza tym cyc to będzie źle? Bo ona nie chce dojadac mm po cycu a cyca, jak pisałam bardzo mało ssie za dnia... Cóż, okazuje się że jestem najgorszą matka na wątku ![]() ![]()
#3349 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2264175 1]
![]() ![]() Warszawskie mamuśki... ja potrzebować namiary na jakieś miejsca do spacerowania, kawiarnie, gdzie można ze szkrabem posiedzieć, ewentualnie poprosić o wrzątek na mleczko. najlepiej w centrum, ewentualnie tak żeby z centrum był łatwy dojazd w godzinach szczytu (wiem, to pewnie niemożliwe ![]() emerald pod tym linkiem powinnas znalezc informacje ja kiedys ogladalam nawet ten odcinek Rytmu miasta, ale oczywiscie pozapominalam adresy kiedys slyszlam o takich gdzie mozna dzicko przewinac w oddzielnym pokoju, jakies 2 kobitki prowadzą kawiarnię.. co do latwego dojazdu to o centrum zapomnij,a o zaparkowaniu na pewno ![]() http://www.tvnwarszawa.pl/1608589,sp...om,bawsie.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() Jakiś mały kotek się do nas przypętał- śliczny, czarny, puchaty, taki malusi ![]() A nasz rudzielec mu ucieka. Muszę popytać sąsiadów, czyja to zguba... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja tak robiłam jak mała domagała się jeść więcej niż miałam w cycach: zaczęłam od podawania mm po piersi, to po jakimś czasie cyc był tylko do memlania, a prawdziwe amciu czekało w butli. w końcu stopniowo ograniczałam ilość karmień cycem (samo tak wypadło), czyli np 5 karmień cyc+flacha i 2 karmienia sama flacha, potem coraz mniej tego cyca i została sama flacha na każdy posiłek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do malucha to mój też tak ma. Za dnia mało ssał a w nocy nadrabia bo wtedy nic nie rozprasza więc może się lepiej najeść. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Konto usunięte
|
Wyjaśniam: nie chcę wyjść, bo JESZCZE nie pada
![]() Ale podsunęłyście mi myśl - załaduję Agu na balkon u mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam znajomą która cyca tylko dwa razy dziennie podaje a tak to mm i laktacja się do tego dostosowała. Myślę że jak wieczorem podasz mm a tak cyca to się nic nie stanie. Musisz tylko zdecydować jak chcesz karmić biorąc pod uwagę powrót do pracy żeby znowu nie namieszać zbytnio jak będziesz szła do pracy.
![]() |
#3355 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zdaje się, że będę miała okazję widywać warszawę częściej niż dotychczas, no ale... z dzieckiem to wiadomo - małe utrudnienie ![]() a gdzie mozna bezstresowo spacerowac oprocz lazienek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Rozeznanie
|
kasiax, nam łatwo gadac, bo nie jestesmy tobą,
![]() ![]() ![]() wiesz, ja kiedys podawalam 2 razy dziennie mm ale szybko doszlo do tego ze podaje pelne porcje na kazde karmienie, a ty podawaj mm tak, zeby dziecko glodne nie bylo, to jest priorytet, jesli dajesz cyc a ono ssie ale po chwili rezygnuje i placze to prawdopodobnie czeka na butle z ktorej sie naje i tyle, za winowajcę ja jednak obstawiam sloiczki i tego bede sie trzymac ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- emerald ja mieszkam na grochowie i jest tu pięęęęękny ogrooomny park skaryszewski, wg mnie piękniejszy niz łazienki, chodze tam codziennie poza tym slyszlam ze nad jez, czerniakowskim jest fajnie no i pola mokotowskie, |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szaja grtki za mgr ![]() ![]() Ja mam w domu do noska euphorbium,wszyscy zachwalają ze jest super,narazie nie mamy katarku więc nie uzywam... Jaką najgorszą,nawet tak nie myśl,wszyscy jeteśmy tylko ludźmi,wszyscy popełniamy błędy..powoli dojdziesz do wszystkiego jak i co ma być...i nie stresuj sie bo napewno laktacji nie utrzymasz...myślę,że musisz przemysleć temat czy przestawić młodą na mm ze względu na fakt powrotu do pracy...co będzie dla Ciebie lepsze,wygodniejsze i dla dziecka...nic na siłe...mój jest ciagle na cycu i narazie z tego co widzę wcale nie zamierza z niego rezygnować a plan był,że karmie do 6 miesięcy czyli jeszcze 1,5 miesiąca ale jak znam życie przeciagnie się to w czasie...bo mi będzie żal itp. ![]() A że nie wracam teraz do pracy to będzie jeszcze trudniej.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Zadomowienie
|
szaja ja daje 150ml wody - 5 miarek mleka i 2 miarki kleiku ryżowego
![]() oczywiście od czasu do czasu a chyba zaczne cześciej - czy kleik kukurydziany i kaszka bananowa bedą miały taką samą konsystencje jak ryżowy ![]() podawac tak jak napisałam wyżej ![]()
#3359 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2264175 1]
![]() ![]() Warszawskie mamuśki... ja potrzebować namiary na jakieś miejsca do spacerowania, kawiarnie, gdzie można ze szkrabem posiedzieć, ewentualnie poprosić o wrzątek na mleczko. najlepiej w centrum, ewentualnie tak żeby z centrum był łatwy dojazd w godzinach szczytu (wiem, to pewnie niemożliwe ![]() Pole mokotowskie, park przy Placu Piłsudskiego ![]() ![]()
#3360 |
Zakorzenienie
|
Bobovita - kaszka ryżowa z jabłkami
![]() TAKA Korciło mnie wczoraj w sklepie żeby inny smak jeszcze kupić ale nie będę mu mieszać że raz jabłkowa raz inna i najpierw skończymy tę a potem kupię inny smak. I mam pytanie.. skoro pije chętnie mleko z kaszką 160ml + 3 miarki to mogę kiedyś zrobić mu samą kaszkę? Albo dać więcej miarek niż jest na opakowaniu? Czy do kaszki ryżowej zawsze dawać mleko... a jako samą kaszkę to trzeba mleczko-ryżową ?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.