Dziewczyny jak maliny-starające i rodzące,jak i tylko wspierające...cz.IX - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 11:36   #3331
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny jak maliny-starające i rodzące,jak i tylko wspierające...cz.IX

o jak ladnie rosnie!!
ja tez dzis zrobilam porownawcze zestawienie

na ost foto slawne tutaj gatki z biedronki w rozmiarze XXXL
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 11:45   #3332
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
o jak ladnie rosnie!!

ślicznie

też chcialam te gatki z biedrony kupic ale zostaly własnie te big rozmiary, na moja pupinke za duże

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 11:50   #3333
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
WŁAŚNIE WLAZŁAM NA LISTĘ SCIO!!!
Tam już jestem w 8 miesiącu. O kurczaczek To już niedługo
Aż zaczynam się bać Dzisiaj na pewno spakuję torbę Pakuję ją juz od miesiąca
ooo super to już tak bliziutko az się nie mogę doczekac twojego porodu hehe za to przed swoim będę sikała po gaciach ze strachu
Cytat:
motylek mozna brac te leki
to super, zaraz tel do teściowej z listą zakupów..
Cytat:
Dziewczyny staram się wkleić zdjęcie od Pamelki UWAGA

Oczywiście to ja z Olkiem
jeju już z początku cię trochę wybrzuszyło ale na dwóch ostatnich już maleńka różnica, widac, że dietka była...
Cytat:
o jak ladnie rosnie!!

no twój to już łaaadny balonik spory, spory ale za to jaka w nim się niespodzianka kryje hehe kinder niespodzianka

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Kliwia i jakie cycuchy... moje to mało urosły... no ale mam nadzieję, że nie wielkośc będzie się liczyła przy karmieniu i mleko będzie na razie nawet siary nie mam...

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 11:52   #3334
kliwia
Zakorzenienie

motylek mi tak urosly yhm.. z rozmiar. mam stanik sprzed ciazy wktory nadal wchodze, ale on mial pelniejsze miski to pewnie dlatego. i ostatnio mnie znowu bola bardzo wiec hcuba znowu napuchly. :/
ja siary nie mam i sie ciesze, bomi nic nie brudzi bielizny, i nie musze wkladek jeszcze nosic
nie dosc ze w gaciach to jeszcze w staniku ech

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-10-04 o 11:53
Stary 2010-10-04, 11:52   #3335
Karolcja05
Rozeznanie

Motylku dziękuje bardzo LadyMK ja pracowałam 3 lata z dziećmi,trochę w prywatnym przedszkolu ,a później dwa lata prawie opiekowałam się 2 maluchami. Super wspominam te prace niestety przeprowadzili się i od tej pory niccc ! Dobrze,że jeszcze zostały mi jeszcze psy no ,ale też wolałabym bobo. lisek15 ee ja gdzieś dwa miesiące to odpoczywałam, spałam sobie,do nocy siedziałam z koleżankami itd było ok. Gdzieś jak już kończył się 3 miesiąc zaczynało mi się nudzić,a teraz to już w ogóle zwariować czasami można .
Karolcja05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 11:54   #3336
Pamela86
Zakorzenienie

motylku mnie tez cycuchy nie urosly moze sa bardziej jedrne, moze jeszcze napuchną siare mam dlatego tż nawet ich nie dotyka ale to nie reguła, jeszcze bedziesz ją miala

Stary 2010-10-04, 12:08   #3337
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
motylek mi tak urosly yhm.. z rozmiar. mam stanik sprzed ciazy wktory nadal wchodze, ale on mial pelniejsze miski to pewnie dlatego. i ostatnio mnie znowu bola bardzo wiec hcuba znowu napuchly. :/
ja siary nie mam i sie ciesze, bomi nic nie brudzi bielizny, i nie musze wkladek jeszcze nosic
nie dosc ze w gaciach to jeszcze w staniku ech
hahaha no fakt to jest plus, nie trzeba się zabezpieczac we wkładki ja się na razie nie martwię, zastanawiam się tylko kiedy to się zacznie... a martwic się będę jak po porodzie nie będzie chciało nic leciec... no a skoro tobie tylko o rozmiar urosły to miałaś spore przed ciążą fajnie
Cytat:
Napisane przez Karolcja05 Pokaż wiadomość
Motylku dziękuje bardzo LadyMK ja pracowałam 3 lata z dziećmi,trochę w prywatnym przedszkolu ,a później dwa lata prawie opiekowałam się 2 maluchami. Super wspominam te prace niestety przeprowadzili się i od tej pory niccc ! Dobrze,że jeszcze zostały mi jeszcze psy no ,ale też wolałabym bobo. lisek15 ee ja gdzieś dwa miesiące to odpoczywałam, spałam sobie,do nocy siedziałam z koleżankami itd było ok. Gdzieś jak już kończył się 3 miesiąc zaczynało mi się nudzić,a teraz to już w ogóle zwariować czasami można .
prosze bardzo a praca hmmm, a nie możesz poszukac właśnie takiej z dziecmi skoro to bardzo lubisz? na pewno jest sporo ogłoszeń gdzie szukają opiekunki do dziecka i nie nudziłabyś się
Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
motylku mnie tez cycuchy nie urosly moze sa bardziej jedrne, moze jeszcze napuchną siare mam dlatego tż nawet ich nie dotyka ale to nie reguła, jeszcze bedziesz ją miala
to ty też jak na taką chudzinkę nie miałaś miniaturowych cycuchów hmmm ciekawe jak mój by reagował na siarę bo lubi się pobawic piersiulinami śmiałam się, że jak będzie mleko to mały będzie podłączony do jednego cyca a tż do drugiego heh ale teraz mówi, że chyba by się nie odważył spróbowac mleczka

♥37/40♥

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 12:12   #3338
Karolcja05
Rozeznanie

Motylku właśnie nie ma nic konkretnego!! Inaczej dawno już by mi się nie nudziło.Mieszkam pod warszawą i mało jest tego typu ogłoszeń a w warszawie nie które wymagania są takie że hohoh. Narazie nie moge nic znaleść.
Stary 2010-10-04, 12:14   #3339
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hahaha no fakt to jest plus, nie trzeba się zabezpieczac we wkładki ja się na razie nie martwię, zastanawiam się tylko kiedy to się zacznie... a martwic się będę jak po porodzie nie będzie chciało nic leciec... no a skoro tobie tylko o rozmiar urosły to miałaś spore przed ciążą fajnie

prosze bardzo a praca hmmm, a nie możesz poszukac właśnie takiej z dziecmi skoro to bardzo lubisz? na pewno jest sporo ogłoszeń gdzie szukają opiekunki do dziecka i nie nudziłabyś się

to ty też jak na taką chudzinkę nie miałaś miniaturowych cycuchów hmmm ciekawe jak mój by reagował na siarę bo lubi się pobawic piersiulinami śmiałam się, że jak będzie mleko to mały będzie podłączony do jednego cyca a tż do drugiego heh ale teraz mówi, że chyba by się nie odważył spróbowac mleczka
ja wlasnie mam cycuszki miniaturki, nosze najmniejszy rozmiar stanikow sa takie mini mini, zawsze chcialam by byly wieksze takze mam nadzieje ze jeszcze urosną
a moj sie brzydzi siary i w ogole mnie nie dotyka bo boi sie ze poleci a ja go strasze zawsze ze sikne mlekiem na niego jak bedzie fikal

Stary 2010-10-04, 12:19   #3340
lisek15
Zakorzenienie

Motylku tak od razu mnie wybuliło. Ale na moje szczęście boczki mam takie jak miałam. Tylko brzuch coś pnie sie do przodu
Myslisz,że ja nie będę sikała po nogach?? Oj będę . Panicznie boję się porodu. Ale wlazło i musi wyleźć

Karolcja ja nawet nie byłam zadowolona na poczatku zwolnienia. Lubię coś robić. A nie siedzieć.

Kliwia dieta fantastyczna. Teraz mam już niecałe 7 kg do przodu. A było juz tak ładnie. Nie wiem czemu ale wydaje mi się,że brzuch mi się troszeczkę obniżył. Ale tak minimalnie.
A twój brzusiu tez ładnie rośnie Fajnie tak sobie porównać na jednym zdjęciu

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:26   #3341
Pamela86
Zakorzenienie

laski czy takie majtochy sie przydadza po porodzie?
http://allegro.pl/babyono-majtki-pop...253738797.html

bo takie wezme na pewno ale czy tamte tez kupowac?
http://allegro.pl/hartmann-majtki-si...250789349.html

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

mała sie troszke pobudzila, az caly brzus skacze jak kopnie ale i tak twierdze ze jest leniwa ostatnio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 12:26   #3342
kliwia
Zakorzenienie

pamela baby ono na pewno nie. hartmanowe lepsze.
Ja kupilam dzis majtki siatkowe z firmy horizon.
w Domu to i tak bedziesz zakladac bawelniene gatki i czesciej sie na lozku rozkladac bez majtek, na podkladce na lozko by wietrzylo sie krocze.
Stary 2010-10-04, 12:30   #3343
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
pamela baby ono na pewno nie. hartmanowe lepsze.
Ja kupilam dzis majtki siatkowe z firmy horizon.
w Domu to i tak bedziesz zakladac bawelniene gatki i czesciej sie na lozku rozkladac bez majtek, na podkladce na lozko by wietrzylo sie krocze.
czyli jak wezme ze 3szt tych hartmonow bedzie dobrze? bo to tylko sie w szpitalu przyda w domu bede bez majtolów wietrzyć muszle

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

a te podklay higieniczne beda dobre?
http://allegro.pl/bella-podklady-hig...246845077.html

Stary 2010-10-04, 12:32   #3344
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcja05 Pokaż wiadomość
Motylku właśnie nie ma nic konkretnego!! Inaczej dawno już by mi się nie nudziło.Mieszkam pod warszawą i mało jest tego typu ogłoszeń a w warszawie nie które wymagania są takie że hohoh. Narazie nie moge nic znaleść.
no fakt, nieraz wymagania są straszne ale co się dziwic, my też chciałybyśmy dla naszych pociech jak najlepiej... zwłaszcza, że tyle się teraz słyszy o tym jak opiekunki traktują dzieci... no ale się nie poddawaj... na pewno coś się trafi
Cytat:
ja wlasnie mam cycuszki miniaturki, nosze najmniejszy rozmiar stanikow sa takie mini mini, zawsze chcialam by byly wieksze takze mam nadzieje ze jeszcze urosną
a moj sie brzydzi siary i w ogole mnie nie dotyka bo boi sie ze poleci a ja go strasze zawsze ze sikne mlekiem na niego jak bedzie fikal
miniaturki, no to chyba ci aparat powiększa bo nie widac żeby były az tak małe hehea urosną jak już będzie mleko w nich widziałam u mojej kuzynki jakie miała po porodzie wieeeelkie
Cytat:
Motylku tak od razu mnie wybuliło. Ale na moje szczęście boczki mam takie jak miałam. Tylko brzuch coś pnie sie do przodu
Myslisz,że ja nie będę sikała po nogach?? Oj będę . Panicznie boję się porodu. Ale wlazło i musi wyleźć

Karolcja ja nawet nie byłam zadowolona na poczatku zwolnienia. Lubię coś robić. A nie siedzieć.

Kliwia dieta fantastyczna. Teraz mam już niecałe 7 kg do przodu. A było juz tak ładnie. Nie wiem czemu ale wydaje mi się,że brzuch mi się troszeczkę obniżył. Ale tak minimalnie.
A twój brzusiu tez ładnie rośnie Fajnie tak sobie porównać na jednym zdjęciu
tak ponoc na chłopaka się robi hehe ale oczywiście to tak naprawdę indywidualna sprawa i fajnie, że tylko brzuś wypycha a nie boczki

a ja się przyznam, że ostatnio jak szłam po mieście i mijałam jakąś budowę to słyszałam gwizdy, ja wiem, że robotnikom się nudzi i gwiżdżą na wszystko co się rusza ale zobaczyli mnie chyba dopiero jak tyłem juz byłam bo nie gwizdaliby na ciężarną chyba hahaha czyli z tyłu nie widac za bardzo ciąży więc mi też nie poszło mocno w boczki, zresztą mieszczę się jeszcze w swoje jeansy a to też o czymś świadczy

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

kurde a ja nie będę się mogła bezkarnie wietrzyc po porodzie w domku bo mieszkamy zaraz obok teściów i na pewno będą codzienne wizyty i teściów i sióstr tż...

♥37/40♥
Stary 2010-10-04, 12:34   #3345
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
laski czy takie majtochy sie przydadza po porodzie?
http://allegro.pl/babyono-majtki-pop...253738797.html

bo takie wezme na pewno ale czy tamte tez kupowac?
http://allegro.pl/hartmann-majtki-si...250789349.html

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

mała sie troszke pobudzila, az caly brzus skacze jak kopnie ale i tak twierdze ze jest leniwa ostatnio
Ja kupiłam te pierwsze ale tylko 1 op. Jak będzie trzeba to kupi mi tż

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-10-04, 12:34   #3346
kliwia
Zakorzenienie

pamelka powinny starczyc.
podklady belli ok - tez je kupilam 2 paczki - potem bede zakladac bella maxi blue - one maja ta wloknine, a nie plastikowa siateczke

Jeszcze podklady na lozko sobie kup. w domu do wietrzenia sie nada, a jak nie wykorzystasz w spzitalu i w domu to do przewijania Ci sie przydadza. albo nawet jako podklad pod przescieradlo malucha
http://allegro.pl/podklady-higienicz...251607208.html
ja ich kupilam 5 sztuk.

w aptece za te produkty wychodzi taniej.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-10-04 o 12:35
Stary 2010-10-04, 12:38   #3347
Pamela86
Zakorzenienie

motylku tak to aparat powieksza biust bo miseczka a to przecież malutka jest
wiesz co tesciowa moja mieszka pietro wyżej, rodzice w bloku na przeciw ale watpie ze beda u mnie przesiadywac wiec bede wietrzyla pipke bezkarnie sobie

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
pamelka powinny starczyc.
podklady belli ok - tez je kupilam 2 paczki - potem bede zakladac bella maxi blue - one maja ta wloknine, a nie plastikowa siateczke

Jeszcze podklady na lozko sobie kup. w domu do wietrzenia sie nada, a jak nie wykorzystasz w spzitalu i w domu to do przewijania Ci sie przydadza. albo nawet jako podklad pod przescieradlo malucha
http://allegro.pl/podklady-higienicz...251607208.html
ja ich kupilam 5 sztuk.

w aptece za te produkty wychodzi taniej.
kupie 2paczki tych belli, a podklady na łózko takie kupie z hartmana
http://allegro.pl/hartmann-podklady-...250789322.html
no i kilka na łóżko dla malej pod przescieradlo zeby mi materaca nie ze siurała

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Ja kupiłam te pierwsze ale tylko 1 op. Jak będzie trzeba to kupi mi tż
ponoc te siateczkowe sa lepsze
a jak braknie to tż śmignie do apteki

Stary 2010-10-04, 12:39   #3348
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:

a mi siara nie leci

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:41   #3349
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość

a mi siara nie leci
bo to nie reguła ale pewnie przed porodem sie jeszcze pojawi
raz to sie obudzilam z mokra koszulką

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 12:41   #3350
motylek85
Zakorzenienie

Pamelka haha to mnie rozbawiłaś z tym biustem a co do "wietrzenia się" to raczej nie da się bo u mnie będą przesiadywac... zwłaszcza dziewczyny... tak myślę... teściowa będzie im kazała przychodzic i mi pomagac... bo wszyscy w pracy a one do szkoły różnie mają... tak więc tylko będą się wymieniac:P no ale przynajmniej będzie wszystko porobione

♥37/40♥
Stary 2010-10-04, 12:42   #3351
Karolcja05
Rozeznanie

Cytat:
no fakt, nieraz wymagania są straszne ale co się dziwic, my też chciałybyśmy dla naszych pociech jak najlepiej... zwłaszcza, że tyle się teraz słyszy o tym jak opiekunki traktują dzieci... no ale się nie poddawaj... na pewno coś się trafi
Wszystko rozumiem,ale własny samochód , dostępna 24 h na dobe ,studentką dziękujemy,najlepiej po 40 ehhh . Szukam ,szukam
Stary 2010-10-04, 12:59   #3352
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Pamelka haha to mnie rozbawiłaś z tym biustem a co do "wietrzenia się" to raczej nie da się bo u mnie będą przesiadywac... zwłaszcza dziewczyny... tak myślę... teściowa będzie im kazała przychodzic i mi pomagac... bo wszyscy w pracy a one do szkoły różnie mają... tak więc tylko będą się wymieniac:P no ale przynajmniej będzie wszystko porobione
No ale widzisz sa tez tego plusy, bo ci pomoga, zajma sie malym a ty w tym czasie cos sobie porobisz czy odpoczniesz
ja musze do pomocy zaciagnac tesciowa bo ona na emeryturce a moi rodzice pracuja to nie maja czasu, zreszta tesciowa od marca bedzie miec tez wnuka od córki (mojej szwagierki) wiec na poczatku ja moge ją wykorzytsac bo później nie bedzie miala czasu

Stary 2010-10-04, 13:05   #3353
kliwia
Zakorzenienie

ja nie wiem jak sie zachowa moja tesciowa - moze zaproponuje ze cos ugotuje [maz ja poprosi na pewno jak zaczne rodzic, by ugotowala rosolu i krupniku np - zeby zupa czekala na nasz powrot w domku ]
Ale czy bedzie jej sie chcialo przyjsc i mi ot tak pomoc to nie wiem
Na pewno jak sie dziecko do zlobka nie dostanie, a ja pojde do pracy to nie zostanie na 8-9h z maluchem, to wiem bo juz 3 lata temu to zapowiedziala, po pilnowaniu wnuczki najmlodszej.
A teraz to nie wiem. Wiem ze z mezem sobie poradzimy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 13:11   #3354
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem jak sie zachowa moja tesciowa - moze zaproponuje ze cos ugotuje [maz ja poprosi na pewno jak zaczne rodzic, by ugotowala rosolu i krupniku np - zeby zupa czekala na nasz powrot w domku ]
Ale czy bedzie jej sie chcialo przyjsc i mi ot tak pomoc to nie wiem
Na pewno jak sie dziecko do zlobka nie dostanie, a ja pojde do pracy to nie zostanie na 8-9h z maluchem, to wiem bo juz 3 lata temu to zapowiedziala, po pilnowaniu wnuczki najmlodszej.
A teraz to nie wiem. Wiem ze z mezem sobie poradzimy.
heh ja tez nie wiem czy mi tesciowa pomoze ale jak ja poprosimy to powinna sie zgodzic i tak nie ma nic do roboty
obiadek na pewno zrobi bo lubi pichcic wiec problemu z tym nie bedzie

ale mnie naszla ochota na pomidorową- zrobie sobie jutro z makaronikiem

Stary 2010-10-04, 13:12   #3355
kliwia
Zakorzenienie

pamela moja tesciowa sie zrobila leniwa, i najchetniej to by nie gotowala.
Stary 2010-10-04, 13:15   #3356
lisek15
Zakorzenienie

Uciekam bo tż bierze mi laptopa

Do jutra

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-10-04, 13:16   #3357
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
pamela moja tesciowa sie zrobila leniwa, i najchetniej to by nie gotowala.
ech to trzeba ja pogonic do garów
moja uwielbia gotowac piec i takie tam a obiadki robi palce lizać
po porodzie na pewno zrobi cos pysznego, dla mnie co specjalnego bo przy karmieniu mamy mały wybor
za to moja mama nie bardzo pali sie do gotowania

jutro musze wstac wczesnie bo jade z mężulkiem na targ pokupowac galoty jakies, koszule do szpitala i kapcioszki, a tak mi sie nie chce, ale korzystam póki pogoda jest ładna

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Uciekam bo tż bierze mi laptopa

Do jutra
do jutra

Stary 2010-10-04, 13:27   #3358
kliwia
Zakorzenienie

pamela a mi sie wydaje ze karmiace duzo moga jesc, mozna niezle obiadki skomponowac z tych produktow. i nie przesadzac z eliminacja.
Stary 2010-10-04, 13:28   #3359
motylek85
Zakorzenienie

ja też uciekam laseczki, musze obiad upichcic a z tym choróbskiem to mi się dłużej zejdzie niż zwykle... poprzeglądałam sobie fotki ciążowe bo szukam inspiracji na własną sesję super niektóre, polecam pooglądac na necie jest tego pełno

♥37/40♥
Stary 2010-10-04, 13:30   #3360
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
pamela a mi sie wydaje ze karmiace duzo moga jesc, mozna niezle obiadki skomponowac z tych produktow. i nie przesadzac z eliminacja.
a no pewnie ale trzeba uwazac na to co sie je koniec z kiszona kapucha itp... nawet slyszalam zeby pomidorów nie jesc

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
ja też uciekam laseczki, musze obiad upichcic a z tym choróbskiem to mi się dłużej zejdzie niż zwykle... poprzeglądałam sobie fotki ciążowe bo szukam inspiracji na własną sesję super niektóre, polecam pooglądac na necie jest tego pełno
ja wlasnie postawilam ziemniaczki i czekam na męża z obiadkiem
kuruj sie kochana

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości