|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny jak maliny-starające i rodzące,jak i tylko wspierające...cz.IX
o jak ladnie rosnie!!
ja tez dzis zrobilam porownawcze zestawienie ![]() na ost foto slawne tutaj gatki z biedronki w rozmiarze XXXL
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też chcialam te gatki z biedrony kupic ale zostaly własnie te big rozmiary, na moja pupinke za duże
|
|
#3333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już tak bliziutko az się nie mogę doczekac twojego porodu hehe za to przed swoim będę sikała po gaciach ze strachuto super, zaraz tel do teściowej z listą zakupów.. Cytat:
ale na dwóch ostatnich już maleńka różnica, widac, że dietka była...Cytat:
spory, spory ale za to jaka w nim się niespodzianka kryje hehe kinder niespodzianka![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Kliwia i jakie cycuchy... moje to mało urosły... no ale mam nadzieję, że nie wielkośc będzie się liczyła przy karmieniu i mleko będzie na razie nawet siary nie mam...
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
motylek mi tak urosly yhm.. z rozmiar. mam stanik sprzed ciazy wktory nadal wchodze, ale on mial pelniejsze miski to pewnie dlatego. i ostatnio mnie znowu bola bardzo wiec hcuba znowu napuchly. :/
ja siary nie mam i sie ciesze, bomi nic nie brudzi bielizny, i nie musze wkladek jeszcze nosic ![]() nie dosc ze w gaciach to jeszcze w staniku ech
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-10-04 o 12:53 |
|
|
|
#3335 |
|
Rozeznanie
|
Motylku dziękuje bardzo
LadyMK ja pracowałam 3 lata z dziećmi,trochę w prywatnym przedszkolu ,a później dwa lata prawie opiekowałam się 2 maluchami. Super wspominam te prace niestety przeprowadzili się i od tej pory niccc ! Dobrze,że jeszcze zostały mi jeszcze psy no ,ale też wolałabym bobo. lisek15 ee ja gdzieś dwa miesiące to odpoczywałam, spałam sobie,do nocy siedziałam z koleżankami itd było ok. Gdzieś jak już kończył się 3 miesiąc zaczynało mi się nudzić,a teraz to już w ogóle zwariować czasami można .
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
motylku mnie tez cycuchy nie urosly moze sa bardziej jedrne, moze jeszcze napuchną
siare mam dlatego tż nawet ich nie dotyka ale to nie reguła, jeszcze bedziesz ją miala
|
#3337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest plus, nie trzeba się zabezpieczac we wkładki ja się na razie nie martwię, zastanawiam się tylko kiedy to się zacznie... a martwic się będę jak po porodzie nie będzie chciało nic leciec... no a skoro tobie tylko o rozmiar urosły to miałaś spore przed ciążą fajnie Cytat:
a praca hmmm, a nie możesz poszukac właśnie takiej z dziecmi skoro to bardzo lubisz? na pewno jest sporo ogłoszeń gdzie szukają opiekunki do dziecka i nie nudziłabyś się![]() Cytat:
hmmm ciekawe jak mój by reagował na siarę bo lubi się pobawic piersiulinami śmiałam się, że jak będzie mleko to mały będzie podłączony do jednego cyca a tż do drugiego heh ale teraz mówi, że chyba by się nie odważył spróbowac mleczka
|
|
|
#3338 |
|
Rozeznanie
|
Motylku właśnie nie ma nic konkretnego!! Inaczej dawno już by mi się nie nudziło.Mieszkam pod warszawą i mało jest tego typu ogłoszeń a w warszawie nie które wymagania są takie że hohoh. Narazie nie moge nic znaleść.
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa takie mini mini, zawsze chcialam by byly wieksze takze mam nadzieje ze jeszcze urosną![]() a moj sie brzydzi siary i w ogole mnie nie dotyka bo boi sie ze poleci
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku tak od razu mnie wybuliło. Ale na moje szczęście boczki mam takie jak miałam. Tylko brzuch coś pnie sie do przodu
![]() Myslisz,że ja nie będę sikała po nogach?? Oj będę . Panicznie boję się porodu. Ale wlazło i musi wyleźć ![]() Karolcja ja nawet nie byłam zadowolona na poczatku zwolnienia. Lubię coś robić. A nie siedzieć. Kliwia dieta fantastyczna. Teraz mam już niecałe 7 kg do przodu. A było juz tak ładnie. Nie wiem czemu ale wydaje mi się,że brzuch mi się troszeczkę obniżył. Ale tak minimalnie. A twój brzusiu tez ładnie rośnie Fajnie tak sobie porównać na jednym zdjęciu
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
laski czy takie majtochy sie przydadza po porodzie?
http://allegro.pl/babyono-majtki-pop...253738797.html bo takie wezme na pewno ale czy tamte tez kupowac? http://allegro.pl/hartmann-majtki-si...250789349.html ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- mała sie troszke pobudzila, az caly brzus skacze jak kopnie
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
pamela baby ono na pewno nie. hartmanowe lepsze.
Ja kupilam dzis majtki siatkowe z firmy horizon. w Domu to i tak bedziesz zakladac bawelniene gatki i czesciej sie na lozku rozkladac bez majtek, na podkladce na lozko by wietrzylo sie krocze. |
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- a te podklay higieniczne beda dobre? http://allegro.pl/bella-podklady-hig...246845077.html
|
|
#3344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehe widziałam u mojej kuzynki jakie miała po porodzie wieeeelkie![]() Cytat:
![]() a ja się przyznam, że ostatnio jak szłam po mieście i mijałam jakąś budowę to słyszałam gwizdy, ja wiem, że robotnikom się nudzi i gwiżdżą na wszystko co się rusza ale zobaczyli mnie chyba dopiero jak tyłem juz byłam bo nie gwizdaliby na ciężarną chyba hahaha czyli z tyłu nie widac za bardzo ciąży więc mi też nie poszło mocno w boczki, zresztą mieszczę się jeszcze w swoje jeansy a to też o czymś świadczy![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- kurde a ja nie będę się mogła bezkarnie wietrzyc po porodzie w domku bo mieszkamy zaraz obok teściów i na pewno będą codzienne wizyty i teściów i sióstr tż...
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
pamelka powinny starczyc.
podklady belli ok - tez je kupilam 2 paczki - potem bede zakladac bella maxi blue - one maja ta wloknine, a nie plastikowa siateczke Jeszcze podklady na lozko sobie kup. w domu do wietrzenia sie nada, a jak nie wykorzystasz w spzitalu i w domu to do przewijania Ci sie przydadza. albo nawet jako podklad pod przescieradlo malucha http://allegro.pl/podklady-higienicz...251607208.html ja ich kupilam 5 sztuk. w aptece za te produkty wychodzi taniej. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-10-04 o 13:35 |
|
|
|
#3347 | ||
|
Zakorzenienie
|
motylku tak to aparat powieksza biust
bo miseczka a to przecież malutka jest![]() wiesz co tesciowa moja mieszka pietro wyżej, rodzice w bloku na przeciw ale watpie ze beda u mnie przesiadywac wiec bede wietrzyla pipke bezkarnie sobie ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/hartmann-podklady-...250789322.html no i kilka na łóżko dla malej pod przescieradlo ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() a jak braknie to tż śmignie do apteki
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi siara nie leci
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
bo to nie reguła
![]() raz to sie obudzilam z mokra koszulką
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Pamelka haha to mnie rozbawiłaś z tym biustem
a co do "wietrzenia się" to raczej nie da się bo u mnie będą przesiadywac... zwłaszcza dziewczyny... tak myślę... teściowa będzie im kazała przychodzic i mi pomagac... bo wszyscy w pracy a one do szkoły różnie mają... tak więc tylko będą się wymieniac:P no ale przynajmniej będzie wszystko porobione
|
|
#3351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szukam ,szukam
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musze do pomocy zaciagnac tesciowa bo ona na emeryturce a moi rodzice pracuja to nie maja czasu, zreszta tesciowa od marca bedzie miec tez wnuka od córki (mojej szwagierki) wiec na poczatku ja moge ją wykorzytsac bo później nie bedzie miala czasu
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem jak sie zachowa moja tesciowa - moze zaproponuje ze cos ugotuje [maz ja poprosi na pewno jak zaczne rodzic, by ugotowala rosolu i krupniku np - zeby zupa czekala na nasz powrot w domku
Ale czy bedzie jej sie chcialo przyjsc i mi ot tak pomoc to nie wiem Na pewno jak sie dziecko do zlobka nie dostanie, a ja pojde do pracy to nie zostanie na 8-9h z maluchem, to wiem bo juz 3 lata temu to zapowiedziala, po pilnowaniu wnuczki najmlodszej. A teraz to nie wiem. Wiem ze z mezem sobie poradzimy.
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obiadek na pewno zrobi bo lubi pichcic wiec problemu z tym nie bedzie ![]() ale mnie naszla ochota na pomidorową- zrobie sobie jutro z makaronikiem
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
pamela moja tesciowa sie zrobila leniwa, i najchetniej to by nie gotowala.
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam bo tż bierze mi laptopa
![]() Do jutra
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja uwielbia gotowac piec i takie tam po porodzie na pewno zrobi cos pysznego, dla mnie co specjalnego bo przy karmieniu mamy mały wybor ![]() za to moja mama nie bardzo pali sie do gotowania ![]() jutro musze wstac wczesnie bo jade z mężulkiem na targ pokupowac galoty jakies, koszule do szpitala i kapcioszki, a tak mi sie nie chce, ale korzystam póki pogoda jest ładna ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- do jutra
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
pamela a mi sie wydaje ze karmiace duzo moga jesc, mozna niezle obiadki skomponowac z tych produktow. i nie przesadzac z eliminacja.
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uciekam laseczki, musze obiad upichcic a z tym choróbskiem to mi się dłużej zejdzie niż zwykle...
poprzeglądałam sobie fotki ciążowe bo szukam inspiracji na własną sesję super niektóre, polecam pooglądac na necie jest tego pełno
|
|
#3360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniec z kiszona kapucha itp... nawet slyszalam zeby pomidorów nie jesc![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() kuruj sie kochana
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

To już niedługo 
LadyMK ja pracowałam 3 lata z dziećmi,trochę w prywatnym przedszkolu ,a później dwa lata prawie opiekowałam się 2 maluchami. Super wspominam te prace niestety przeprowadzili się i od tej pory niccc ! Dobrze,że jeszcze zostały mi jeszcze psy 

takze mam nadzieje ze jeszcze urosną
Oj będę . Panicznie boję się porodu. Ale wlazło i musi wyleźć