Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-19, 06:57   #3331
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

diatoma gratuluję chłopczyka
dan3b hehe, no to słodkie widoki miałaś my wczoraj też byliśmy na usg i maluszek najpierw ziewał, a potem pokopał głowicę usg, aż lekarz podskoczył Z moim cukrem też super, ale mój układ pokarmowy nie może dojść do siebie....nadal jestem wzdęta i obolała...kiedy to przejdzie...
Na szczęście szyjka zamknięta, a te napinania brzucha to nic takiego jeśli nie boli przy tym nic. Tak powiedział lekarz. Mimo to trzeba dużo odpoczywać.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
my kiedyś zastanawialiśmy się nad chrzestnymi i czy nie zrobić chrztu w święta wielkanocne - zobaczymy jak się wszystko potoczy
A moją być dwaj ojcowie chrzestni??? Ja nie mam żadnej babki na matkę. Najchętniej bym wcale nie chrzciła dziecka, ale niestety jestem osamotniona w moim pomyśle. No i będziemy chrzcić dopiero jak się przeprowadzimy. Więc nie wiem kiedy
n.ik.a no to wyleguj się bidulo .Współczuję stresu, ale będzie dobrze na pewno
niutka też się zastanawiam nad parowarem, bo podobno jedzenie jest zdrowsze, ale nie wiem co tam można gotować? Wszystko?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:34   #3332
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no to czekam na ciastka, bo nic sobie na jutro słodkiego do pracy nie kupiłam
no i faktycznie może kiedyś się spotkamy
no najpredzej to pewnie na porodowce

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
dobry wieczór,
właśnie wróciłam z połówkowego i mamy chłopca-Tymka
słodki jest, chocia ż tak się odwróccił że nie udało się ładnego zdjęcia buźki zrobić, no ale wybacze mu. może w 30 tyg się poprawi
co mnie zaskoczyło to to że wymiary i waga dziecka wskazują albo na ciążę 9 dni starszą niż termin OM, albo dziecko urodzi się duże;/
zobaczymy co powie mój lekarz prowadzący za 2 tygodnie
dziś kończę 20 tydz a jutro zaczynam 21, wymiar główki BPD =53mm, na szczęście ciało ma proprcjonalnie zbudowane, wszytsko w normach się mieści, wad nie uwidoczniono. no i pani dr zasugerowała na dzień dzisiejszy termin na 31 marca. hmm wolę już ten kwiecień.
gratulujemy

a ja wczoraj powstrzymalam sie od zajscia do lumpka ale obiecalam sobie w poniedizlaek isc
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:55   #3333
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
dobry wieczór,
właśnie wróciłam z połówkowego i mamy chłopca-Tymka
słodki jest, chocia ż tak się odwróccił że nie udało się ładnego zdjęcia buźki zrobić, no ale wybacze mu. może w 30 tyg się poprawi
co mnie zaskoczyło to to że wymiary i waga dziecka wskazują albo na ciążę 9 dni starszą niż termin OM, albo dziecko urodzi się duże;/
zobaczymy co powie mój lekarz prowadzący za 2 tygodnie
dziś kończę 20 tydz a jutro zaczynam 21, wymiar główki BPD =53mm, na szczęście ciało ma proprcjonalnie zbudowane, wszytsko w normach się mieści, wad nie uwidoczniono. no i pani dr zasugerowała na dzień dzisiejszy termin na 31 marca. hmm wolę już ten kwiecień.
gratulacje ciekawe czy równowaga w przyrodzie się zachowa

marsylia ja chodze do ginekologa - faceta. Byłam raz u kobiety ale trafiłam na wredną i wole tego mojego lekarza. Na początku krępowało mnie że to facet, ale przeszło. TŻ ciut tam zazdrosny może jest lub był. Jak się malowałam do lekarza

Montii Ty też jesteś ze śląska co nie? Przypomnij skąd i gdzie te zajęcia znalazłaś

wczoraj przyszła do mnie próbkaz Loveli sliczna czapusia gratis

stweirdziłam że przydałby mi się nowy biustonosz. Wczoraj jak zdjęłam ten co nosze to mialam pod cyckami ślady i w połowie też jak stanik leżał cały dzień, a o dziwno nie czuje go by mnie ciśną czy coś

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-11-19 o 07:57
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:59   #3334
kosmisia1985
Raczkowanie

Halo, halo

Ja wczoraj byłam u gina. Wszystko dobrze. Ale zszokowałam się ile przytyłam, choć wcale tego nie czuję - od początku ciąży 6 kg.

I dlatego mała sonda, bo muszę się zorientować czy mam przestać obżerać się Ile przytyłyście od początku?
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 08:10   #3335
agaaga89
Zakorzenienie

+ 4,5 kg ale nie wydaje mi się, żeby coś było nie tak przy takim przyroście wagi, sporo dziewczyn wypisywało nawet większe wartości i gin jeszcze żadnej nie upomniał za wagę

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 08:11   #3336
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

mamauski ja mam z innej beczki pytanei jak bylam n a usg polowkowym to keidy nastepne sie robi???
Stary 2010-11-19, 08:26   #3337
diatoma
Zadomowienie

między 30 a 32 tc.

a ja nie wiem jak liczyć moje przytycie, bo normalnie ważyłam na początku ciąży 64kg, potem schudłam do 62, w teraz waże 67kg i nie wiem czy prztyłam 3kg czy 5kg

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2010-11-19 o 08:28
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 08:41   #3338
blackrose4u
Wtajemniczenie

nie ważylam się w domu ale u gina 2 tyg temu miałam +4,5kg.

Mam do Was trochę krępujące pytanie ale nie wiem co mam zrobić, a więc: mam biały język z czerwonymi plamami, nigdy tak nie miałam. Nie wiem co jest grane. Czym to mogę płukać. Czy to z żołądka? Bo ostatnio straciłam aptety a jem z nudów.

oczekujemy
Stary 2010-11-19, 08:44   #3339
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Ego wiesz co ja mam 60 % ubranek używanych kupionych w różnych miejscach mam u siebie taka babke u której sie zaopatruję, taki sklep na basztowej w gliwicach i na handelku (targowisku) przy przychodni tez stoi taka babeczka z uzywanymi
i czesc w tesco/pepco/ i kaji - czyt. nowe ubranka ze sklepów

ale najwiecej u tej znajomej Doroty - ona przywozi z niemiec ubranka czesciowo nowe czesciowo uzywane

alew tych linkach nei mam wszystkich obfoconych ubranek, tak na oko z połowę mam

dzis robie reszte to ci wrzuce co mam

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 09:09   #3340
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
no cena przeraża, drogie są.

a mój synek będzie miał błękitny wózek dlatego,że lubię ten kolor
ale dziewczynce różowego bym nie kupiła
ja też różowego nie kupie mojej córci!!
ale na dzień dzisiejszy jestem za jagodowym/sliwkowym tylko model nie wybrany haha

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Eirene i Ego

A mnie dziś bolało już bardzo, brzuch twardniał zdzwoniłam się z moją gin i ona mówi żeby podjechać do szpitala, i niech sprawdzą czy z szyjką ok. No i pojechaliśmy szyjka długa zamknięta, podobno bóle związane z rozciąganiem macicy, mam się nie forsować i przeleżeć weekend.
Tylko mam teraz problem mój ginekolog jest kobietą, pojechaliśmy do szpitala i mój mąż był w szoku bo badał mnie mężczyzna, więc minę miał nietęgą i cały dzień chodził już hmm zazdrosny? Choć przyznam, że wolę kobiety bo jednak hmm facet patrzy jak facet a ginekolog jak lekarz - bynajmniej takie są moje doświadczenia. Lekarz był bardzo miły może aż za miły w kontraście jaki był dla kobiety przede mną (w 41 tyg ciąży) więc to jeszcze bardziej mojego wkurzyło
Mi tam już zwisa kto mnie bada chciałam tylko żeby z małym było ok, nie wiedziałam, że dla męża to taka ważna sprawa - szczególnie, że na codzień nie jest jakoś bardzo zazdrosny.
A jak to u Was jest?

A i wydaje mi się że dziś poczułam pierwszy raz maluszka jak wracaliśmy do domu po pracy było puk puk z lewej strony w podbrzuszu 17tydz2 dzien
marsylia- ja mam gina faceta i jestem zadowolona, jest co prawda młody, ok 30-35lat ale bardzo ceniony. Mój mąż jakoś nie widzi w tym problemu, raz tylko jak bylismy razem i badał mnie na tym okropnym fotelu, to potem mówił ze gdzie on mi tam zaglądał ale tak poza tym najwazniejsze dla niego i dla mnie jest zdrówko Naszej perełki.
A co do czucia maluszka, to może rzeczywiście już poczułaś jak tam to gratuluje super uczucie, a wczoraj wkońcu obejrzalam płytke z naszego wesele, od ponad tygodnia się zbierałam i normalnie moja mała tak zaczęła szaleć jakby w piłkę tam grała a od 23 to już wogóle zaczął się szał......tak mnie nawalała ze już miałam dość, a mąż się śmiał i mówił "no dalej kopnij mamusie, tak mocno"

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Halo, halo

Ja wczoraj byłam u gina. Wszystko dobrze. Ale zszokowałam się ile przytyłam, choć wcale tego nie czuję - od początku ciąży 6 kg.

I dlatego mała sonda, bo muszę się zorientować czy mam przestać obżerać się Ile przytyłyście od początku?
24 tydzien = + 7 kg:brzy dal:
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 09:10   #3341
Montii
Zakorzenienie

A mnie dziś bolało już bardzo, brzuch twardniał zdzwoniłam się z moją gin i ona mówi żeby podjechać do szpitala, i niech sprawdzą czy z szyjką ok. No i pojechaliśmy szyjka długa zamknięta, podobno bóle związane z rozciąganiem macicy, mam się nie forsować i przeleżeć weekend.
Tylko mam teraz problem mój ginekolog jest kobietą, pojechaliśmy do szpitala i mój mąż był w szoku bo badał mnie mężczyzna, więc minę miał nietęgą i cały dzień chodził już hmm zazdrosny? Choć przyznam, że wolę kobiety bo jednak hmm facet patrzy jak facet a ginekolog jak lekarz - bynajmniej takie są moje doświadczenia. Lekarz był bardzo miły może aż za miły w kontraście jaki był dla kobiety przede mną (w 41 tyg ciąży) więc to jeszcze bardziej mojego wkurzyło
Mi tam już zwisa kto mnie bada chciałam tylko żeby z małym było ok, nie wiedziałam, że dla męża to taka ważna sprawa - szczególnie, że na codzień nie jest jakoś bardzo zazdrosny.
A jak to u Was jest?

[/QUOTE]
chodze do faceta caly czas i nie mamy z tym problemu, to tylko lekarz,on wykonuje swoją prace i na pewno nie patrzy na mnie jak na kobietę,bo pacjentek to on ma multum przez wiele lat , moze jakby to byl koles po studiach to bym sie krepowała ale moj to juz dziadzia i liczy się dla mojego tż że jest kompetentny i doswiadczony

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

no, nie na szczęście mój jest rozsądnym człowiekiem i nigdy by mu nie przysżło do głowy byc zazdrosnym o lekarza na usg chodzimy cały czas do mężczyzny, do ginów tez róznych chodze, chociaz chyba wolę jak ciążę mi prowadzi kobieta, jakos tak w ramach wspólnoty jajników chyba ale nigdy nie słyszałam żeby mój mąz miał jakies wątpliwości co do tego, że chodze do mężczyzny, przeciez nie idę tam sie zabawiać tylko badać .
dokładnie, ja tam chodzę cały czas do faceta z babką miałam niemiłe doświadczenia, ale moim celem jest mieć dobrego lekarza niezależnie od płci, a że trafiło na faceta, no to jest mój się wręcz cieszy ,że mam porządnego prowadzącego i jak idzie ze mną to jest zadowolony i nawet na myśl by mi nie przyszło żeby być zazdrosnym o takie coś
ważne jest dla mnie żeby obserwował czy z ciążą wszystko ok, nawet bliźniaki syjamskie mogą mnie prowadzić mnie to tito
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

A moją być dwaj ojcowie chrzestni??? Ja nie mam żadnej babki na matkę. Najchętniej bym wcale nie chrzciła dziecka, ale niestety jestem osamotniona w moim pomyśle. No i będziemy chrzcić dopiero jak się przeprowadzimy. Więc nie wiem kiedy
u mnie też ciężko żeby dobrać chrzestnych ;-/ chcialabym ochrzcic malego ale ta cała szopka mnie iryuje

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

Montii Ty też jesteś ze śląska co nie? Przypomnij skąd i gdzie te zajęcia znalazłaś

wczoraj przyszła do mnie próbkaz Loveli sliczna czapusia gratis

stweirdziłam że przydałby mi się nowy biustonosz. Wczoraj jak zdjęłam ten co nosze to mialam pod cyckami ślady i w połowie też jak stanik leżał cały dzień, a o dziwno nie czuje go by mnie ciśną czy coś
kochana w Agorze w Bytomiu

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
+ 4,5 kg ale nie wydaje mi się, żeby coś było nie tak przy takim przyroście wagi, sporo dziewczyn wypisywało nawet większe wartości i gin jeszcze żadnej nie upomniał za wagę
ciekawe które :cojest :

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 09:21   #3342
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
między 30 a 32 tc.
a czy wówczas musza konkretnie cos przebadac zmierzyc??
Stary 2010-11-19, 09:26   #3343
Montii
Zakorzenienie

kasiu :
III etap badań prenatalnych - badanie USG

Trzecie badanie USG prenatalne wykonywane między 28 a 32 tygodniem
ciąży w celu oceny dobrostanu płodu oraz jego szczegółowej struktury
anatomicznej.

ja nie wiem czy będę je robić, zobaczymy czy mnie lekarz pokieruje

[LEFT]
Stary 2010-11-19, 09:28   #3344
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

hejka!
Ja już po 9 poleciałam do lumpa. kupiłam kombinezony. tylko dopiero w domu pomyślałam; po co mi aż 3?
Ale za takie ceny to aż szkoda była nie brać:
1. 12zł
2. 15zł
3. 20zł
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 09:30   #3345
Montii
Zakorzenienie

misiowy super

[LEFT]
Stary 2010-11-19, 09:34   #3346
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

A tu jeszcze parę zdobyczy:
1,2,3 - sukieneczki od babci
4,5 - pajace 6zł i 8zł
6 - ochraniacz 8zł
7 - ochraniacz 1zł
8 - pajacyk 1zł

Teraz to już nic nie kupuje!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 09:38   #3347
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

wstawiam obiecane zdjęcia
bo wiem, że tak jak ja lubicie sobie pooglądać ciuszki

1. Komplet z Mothercare - allegro
(muszę na allegro wychaczyć coś jeszcze w tym stylu w większym rozmiarze )
2. 3 pak pajaców Mothercare- allegro
3. dżinsy i body, używane - allegro
4. misiu, używany, siostra dorwała na targu, Cheeroki

śliczne ciuszki, kombinezon misiek wymiata

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
mniam mniam a ja dziś mama mega smaka na mandarynki już tak od trzech dni i ciągle jak jedziemy na zakupy to zapominam od razu 2kilo kupię mmm i jak się dorwę to ech...
ja ostatnio tez mam fazę na mandarynki mogłabym jeść tonami

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
A ja byłam w końcu w tym lidlu i kupiliśmy kaftanik a co niby napisane jest zimowy, ale nie wiem czy jest jakiś specjalnie mocno ocieplany jak na srogą zimę.... mimo wszystko na marzec liczę, że będzie jak znalazł co do ciuszków, to są śliczne, ale tylko w dziewczęcych kolorach
ja dziś pójdę bo nie dotarłam ale za to byliśmy z mężem wózki pooglądać i powiem wam że tak jak byłam na 100% że chce espiro gtx tak jestem teraz w dupie i się jeszcze zastanawiam nad tako,
pani w sklepie powiedziała że espiro są chińskie i nie poleca i co ja mam teraz wybrać

anika fajne ciuszki, ja też już się rozglądałam za ciuszkami na chrzciny ale nie wiem kiedy będziemy chrzcić więc na razie odpuściłam

wikakika
super ten komplecik no ale z wygodą może być kiepsko

deneb ty to już prawdziwego chłopa nosisz

Cytat:
Siema Lejdis
Ja byłam w Centrum Handlowym i kupiłam sobie pasek ale będzie pasował po ciąży i dwie chusty...
iii zapisałam się na zajęcia ale od kwietnia pakiet 99 zł fitnes siłownia basen sauna + aktywna mama czyli zajęcia z już miesięcznymi maluszkami ciesze się strasznie...

super sprawa z tymi zajęciami ja tez chce iść ale zobaczymy czy grupę otworzą bo na ćwiczenia dla kobiet w ciąży się nie załapałam, była za mała grupa i zamknęli

nika teraz to ty chyba leżeć musisz bo taka rozwierająca się szyjka to niebezpieczna sprawa jest

diatoma serdeczne gratulacje chłopcy i dziewczynki idą łeb w łeb

Cytat:
Halo, halo

+ 5 kilo jestem w 23 tyg

Cytat:
nie ważylam się w domu ale u gina 2 tyg temu miałam +4,5kg.

Mam do Was trochę krępujące pytanie ale nie wiem co mam zrobić, a więc: mam biały język z czerwonymi plamami, nigdy tak nie miałam. Nie wiem co jest grane. Czym to mogę płukać. Czy to z żołądka? Bo ostatnio straciłam aptety a jem z nudów.

hmmm nie mam pojęcia co to

mordka fajne ciuszki
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 09:39   #3348
blackrose4u
Wtajemniczenie

niezłe łupy

w środe śnieg teraz babka w pogodzie mówiła

oczekujemy
Stary 2010-11-19, 09:40   #3349
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Halo, halo

he he ja przytyłam więcej, wczoraj to szok przeżyłam gdzie mi się to zmieściło,ja mam wiecej 8 kilo
ale za chiny nie widać gdzie mi to weszło

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
A tu jeszcze parę zdobyczy:
1,2,3 - sukieneczki od babci
4,5 - pajace 6zł i 8zł
6 - ochraniacz 8zł
7 - ochraniacz 1zł
8 - pajacyk 1zł

Teraz to już nic nie kupuje!
tere fere też tak sobie mówiłam i nie pomaga
to nie jest wykonalne
fajne ciuszki
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 09:42   #3350
Montii
Zakorzenienie

kupiłam kocyk młodemu

[LEFT]
Stary 2010-11-19, 09:51   #3351
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam kocyk młodemu
Ooo w Twoim wydaniu jeszcze o kocyku nie słyszałam mi ciocia przywiozła taki mięciusi zielony i chyba sama będę pod nim spać

Stary 2010-11-19, 09:52   #3352
Montii
Zakorzenienie

aguś to już drugi

[LEFT]
Stary 2010-11-19, 09:53   #3353
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
kupiłam kocyk młodemu
jaki jaki?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 09:54   #3354
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
kupiłam kocyk młodemu
Ja tez juz kupiłamjeden takie żółciutki z kolorino z lewem

Stary 2010-11-19, 09:58   #3355
blackrose4u
Wtajemniczenie

anika jest gdzieś w okolicy jubiler?

montii pochwl się

lece do apteki, może coś mi tam panie doradzą do płukania na ten jeżyk bo boje się czy to dzidzi nie zaszkodzi

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-11-19 o 10:00
Stary 2010-11-19, 10:00   #3356
Montii
Zakorzenienie

Ten http://allegro.pl/item1319685641.html czerwony z guziczkami ;-)
( dla dziewczynek są śliczne

http://allegro.pl/bobas-miekki-kocyk...317672473.html a ten jako pierwszy niebieski

[LEFT]
Stary 2010-11-19, 10:17   #3357
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
aguś to już drugi
Przegapiłam

Stary 2010-11-19, 10:21   #3358
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
anika jest gdzieś w okolicy jubiler?

montii pochwl się

lece do apteki, może coś mi tam panie doradzą do płukania na ten jeżyk bo boje się czy to dzidzi nie zaszkodzi

na zubrzyku nei kojarze
z tyłu matejki, na bednarskiej jest jubiler - ale ma drogo

na zwyciestwa jest kruk i jeden zwykły jubiler
a ja polecam na początku daszyńskiego - nei wiem jak sie nazywa ale ma taki zielony daszek nad wejsciem - chyba.....

a co chce cos kupic czy przerabiac?

Stary 2010-11-19, 10:36   #3359
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiu :
III etap badań prenatalnych - badanie USG

Trzecie badanie USG prenatalne wykonywane między 28 a 32 tygodniem
ciąży w celu oceny dobrostanu płodu oraz jego szczegółowej struktury
anatomicznej.

ja nie wiem czy będę je robić, zobaczymy czy mnie lekarz pokieruje
ja daltego pytam bo moja ginka jest przeciwna usg i mnei nawet na polowkowe nie wyslala a jak zoriblam i bylam po 22 tc na wizycie nie zapytala czy roiblam wiec jak jej nie potrzebne to ja sie nie wychylalam ze bylam, wiec na to nastepen tez meni eni wysle i musze sama to kontrolowac

Cytat:
Ten http://allegro.pl/item1319685641.html czerwony z guziczkami ;-)
( dla dziewczynek są śliczne

http://allegro.pl/bobas-miekki-kocyk...317672473.html a ten jako pierwszy niebieski

wow ja to bym wizela ten czw czerwone paaski a ktory wizals Fabianowi

dizewczyny czy wy macie dzs takie zejsice jak ja
ledwo siedze i na oczy patrze chby apojde wczesniej do domu bo nei daje rady
Stary 2010-11-19, 10:37   #3360
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
niutka też się zastanawiam nad parowarem, bo podobno jedzenie jest zdrowsze, ale nie wiem co tam można gotować? Wszystko?
prawie wszystko, ja w zasadzie odkąd mam dzieci staram sie wykorzystac urządzenia agd zeby sobie zafundowac więcej czasu i błogiego nieróbstwa, więc moje gotrowanie polega na tym, ze część rzeczy gotuje sie w parowarze, a część wstawiam do piekarnika w naczyniu żaroodpornym, czasem dokupie gotowa surówke, lub coś tam wkroję i juz, w zasadzie narobie sie 10 minut przy obiedzie a on sie sam dalej gotuje/piecze itd

przykładowo ostatnio przyrządzałam ( dla męża i dzieciaków z mięsem, bo ja nie jem) : ryz venere ( czarny) plus indyk w sosie z trawy cytrynowej/imbirowym, warzywa w sosiku z przyprawa orientalną
i robię to tak:

ryz zalewam wodą w specjalnym pojemniku, szczypta soli i wstawiam do parowaru na 40 min

( w parowarze czas gotowania jest dłuższy, ale to nie przeszkadza, bo nastawiasz czas i on sie sam wyłącza z takim "piknięciem" )

indyk- naczynie żaroodporne, wlewam na dno oliwe z oliwek z imbirem i cytryną ( taka gotowa kupiłam, ale mozna sobie samemu doprawić) , indyk pokrojony w paski lub kawałki wrzucam, bełtam z oliwą, do tego rozpuszczona jedna kostka rosołku knorra na pół szklanki wody- zalewam, sos z trawą cytrynową- gotowy, z takich azjatyckich przypraw w butelce - dodaję na oko i znów mieszam- wstawiam w zamkniętym naczyniu do piekarnika na 60 minut

warzywa- jak ma byc totalnie łatwo i szybko, to mrożone hortex np. warzywa na patelnie z przyprawa orientalną 2 opakowania, mieszanka chińska 1 opakowanie, wrzucam do dużego naczynia żaroodpornego , zalewam kostka rosołowa rozpuszczona w 1 szklance wody, dodaje troche oliwy z oliwek, mieszam to wszytsko, wrzucam ta przyprawe orientalna z torebki z hortexu ( 1 opakowanko wystarczy, drugie zostawiam na kiedy indziej) - wstawiam w zamkniętym naczyniu tak na 45-50 minut

i czekam az mi wszytsko "piknie" - jak pika, wyjmuje i wykładam

( ryz mozna jeszcze po tym fajnie doprawić- na patelni podsmażam chwilę wycisnięty czosnek na oliwie z oliwek, na to wrzucam juz ugotowany ryz venere, mieszam i gotowe)

ło dzizas, ale chaotycznie napisałam, ale naprawdę roboty przy tym mam na 10-15 min, reszta sama sie robi

w parowarze mozna gotowac prawie wszytsko, w naczyniu żaroodpornym upiec w piekarniku tez prawie wszystko
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-11-19 o 10:38
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości