Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-31, 20:20   #3331
inwersjaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 82
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

¶niad. (07:30): owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów pszennych) z jogurtem Activia truskawkowym (125g) + du¿a kawa z mlekiem 1,5% i kilkoma tabletkami s³odzika

II¶n.(11:00): b.du¿e jab³ko

przek±ska (15:00): ma³a garstka solonych orzeszków ziemnych, kilka paluszków (5?), kilka podjedzonych p³atków-kulek czekoladowych

obiad (17:20): 8 pierogów ze szpinakiem i serem bia³ym polanych sosem czosnkowo-jogurtowym (pó³ ma³ego jogurtu naturalnego Activia, z±bek czosnku, du¿o przypraw)

po (ok. 19:00): 5 cukierków z mieszanki ¶wi±tecznej (z kokosem i nadzieniem orzechowym)

kolacja (21:00): serek wiejski lekki ze szczypiorkiem 200g + przyprawy, po³owa ma³ego jogurtu naturalnego Activia

+ w ci±gu dnia kilka gum Orbit miêtowych bez cukru (dra¿etki)

W miarê ok?

Edytowane przez inwersjaaa
Czas edycji: 2011-05-31 o 20:23
inwersjaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:20   #3332
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Witam
Jutrzejsza R

1. Owsianka 40g, 1/2 kostki twarogu, gar¶æ borówek, kawa³ek mango, gar¶æ suszonej ¿urawiny
2. Pó³ kr±¿ka sera jogurtowego brie 60g, 2 jajka na twardo, kilka zielonych oliwek, pomidor
3,4. Spoory filet z kurczaka usma¿ony na oleju rzepakowym, du¿o surówki
20 min bie¿ni, 1h rower
5. nie wiem co tu? mo¿e wêdzona makrela

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:22   #3333
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Poka¿ wiadomo¶æ
tak, bez takich rzeczy, bia³ko na kolacjê to najlepiej nabia³ w³a¶nie-jaja, twaróg bia³y, wiejski, dobrze jak wpadn± jakie¶ warzywka, mo¿e byæ te¿ tuñczyk, np wymieszany z twaro¿kiem, do tego cebulka, ogórek kiszony, mozna kombinowaæ
na ¶niadanie podobnie, do owsianki twaróg albo serek wiejski jest bardzo dobry a ¿eby jeszcze wiêcej tego bia³ka tu przemyciæ mozna zrobiæ placuszki owsiane, w których jest jajo i twaróg albo te¿ jajecznicê, czy jaki¶ omlet, mo¿liwo¶ci jest sporo
Ale na P to trudno o kolacjê bia³kow± bez wêgli i chyba raczej nie wskazane.

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:23   #3334
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez inwersjaaa Poka¿ wiadomo¶æ
¶niad. (07:30): owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów pszennych) z jogurtem Activia truskawkowym (125g) + du¿a kawa z mlekiem 1,5% i kilkoma tabletkami s³odzika

II¶n.(11:00): b.du¿e jab³ko

przek±ska (15:00): ma³a garstka solonych orzeszków ziemnych, kilka paluszków (5?), kilka podjedzonych p³atków-kulek czekoladowych

obiad (17:20): 8 pierogów ze szpinakiem i serem bia³ym polanych sosem czosnkowo-jogurtowym (pó³ ma³ego jogurtu naturalnego Activia, z±bek czosnku, du¿o przypraw)

po (ok. 19:00): 5 cukierków z mieszanki ¶wi±tecznej (z kokosem i nadzieniem orzechowym)

kolacja (21:00): serek wiejski lekki ze szczypiorkiem 200g + przyprawy, po³owa ma³ego jogurtu naturalnego Activia

+ w ci±gu dnia kilka gum Orbit miêtowych bez cukru (dra¿etki)

W miarê ok?
Najbardziej ok jest ta dziesiêciogodzinna przerwa miêdzy posi³kami. Mnie siê nie podoba. Kiepsko.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:32   #3335
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

eR; (na jutro,ju¿ wiêkszosæ posi³ków w lodówce)
I.jajecznica z 2jaj i 2bia³ek (zielone jaja bez cholesterolu od pana mi³ego) na oleju z pestek,papryka,szczypior; kawa z mlekiem
II.serek homo i du¿o pisacjii;
III.leczo (por,cebula,marchew,cukin ia,bak³a¿an,s³odka papryka,chilli,miêsko mielone z kury+vegeta ta wiosenna z koperkiem itd-przepyszna ona jest+zio³a jakie¶ i przyprawy ró¿ne) ok pó³ worka br±zowego ry¿u
40 min rowerem 1,5h kraulem&¿abk± intenstywnie bo zaczê³am znów ostro trenowac ¿eby wróciæ na zawody; 40min rowerem(do domu tyle mam)
IV.papryka nadziana puszk± tuñczyka wsw,cebulk±,ry¿em br±zowym,+przyprawy,troch ê twarogu ¿eby siê ³adnie spiek³o w piekarniku
V.pó¼no w nocy jak zd±¿ê to szprotki wêdzone mam 100g

nie wolno je¶æ ¶wie¿ych ogórków i pomidorów je¶li nie macie pewnosci ¿e to Polskie.
pozdrawiam

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-05-31 o 20:37
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:38   #3336
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

jutrzejsza Redukcyjka

1. ¶niadanie: kubek zielonej z odrobin± cukru, wkrojony plasterek cytryny. placek z: p³atków owsianych, s³onecznikiem, ¿urawin±, na wodzie. posmarowany serkiem homo, obsypany 2 kostkami startej gorzkiej czeko.

2. pod¿erka: ciacho owsiane (z masy któr± przygotujê na ¶niadanie czê¶æ upiekê jako ciacho du¿e ) posmarowane mas³em orzechowym (nie du¿o) i d¿emem nisko s³odzonym wi¶niowym (bardzo dobrze mi siê po tym æwiczy )

trening 45 minut

3. obiad: makaron z kurczakiem, pieczarkami, pomidorki, groszek.

4. kolacja: tuñczyk wsw wymieszany z twaro¿kiem, ogórek kiszony.

Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:55   #3337
monix07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 196
GG do monix07

Dziewczyny czy podczas REDUKCJI mogê zjej¶c na sniadanie placki bananowe z p³atkami owsianymi?

' i chcia³abym powróciæ do tych czasów ,

kiedy jedynym makija¿em by³a pomadka mamy ,
u¶miech by³ zawsze szczery i istnia³a wiara w to ,
¿e mi³o¶æ istnieje '
monix07 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:03   #3338
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez monix07 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny czy podczas REDUKCJI mogê zjej¶c na sniadanie placki bananowe z p³atkami owsianymi?
owsiane+banan to bomba wêglowodanowa, ale z rana i je¶li æwiczysz nie powinny przeszkadzaæ w redukcji.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:08   #3339
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 180

na czerwono
Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
eR; (na jutro,ju¿ wiêkszosæ posi³ków w lodówce)
I.jajecznica z 2jaj i 2bia³ek (zielone jaja bez cholesterolu od pana mi³ego) na oleju z pestek,papryka,szczypior; kawa z mlekiem a wêgle? z rana to przyda³yby siê na pobudzenie. Ciemne pieczywo, p³atki?
II.serek homo i du¿o pisacjii; na 2¶n te¿ jestem za ww, mo¿e wrzuæ co¶, je¶li po³±czenie wêgli i t³uszczu nie utrudnia chudniêcia.
III.leczo (por,cebula,marchew,cukin ia,bak³a¿an,s³odka papryka,chilli,miêsko mielone z kury+vegeta ta wiosenna z koperkiem itd-przepyszna ona jest+zio³a jakie¶ i przyprawy ró¿ne) ok pó³ worka br±zowego ry¿u okej
40 min rowerem 1,5h kraulem&¿abk± intenstywnie bo zaczê³am znów ostro trenowac ¿eby wróciæ na zawody; 40min rowerem(do domu tyle mam)
IV.papryka nadziana puszk± tuñczyka wsw,cebulk±,ry¿em br±zowym,+przyprawy,troch ê twarogu ¿eby siê ³adnie spiek³o w piekarniku mmm!
V.pó¼no w nocy jak zd±¿ê to szprotki wêdzone mam 100g spoko

nie wolno je¶æ ¶wie¿ych ogórków i pomidorów je¶li nie macie pewnosci ¿e to Polskie.
pozdrawiam
Ma³a uwaga - dlaczego nie jesz wêgli na ¶niadanie? przecie¿ to one pobudzaj± organizm i daj± najwiêcej energii, daj± poczucie syto¶ci na d³uuugo. Ale ogólnie mi siê podoba

na fioletowo
Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Poka¿ wiadomo¶æ
jutrzejsza Redukcyjka

1. ¶niadanie: kubek zielonej z odrobin± cukru, wkrojony plasterek cytryny. placek z: p³atków owsianych, s³onecznikiem, ¿urawin±, na wodzie. posmarowany serkiem homo, obsypany 2 kostkami startej gorzkiej czeko. okej (ale z czeko to nie tak codziennie mam nadziejê )

2. pod¿erka: ciacho owsiane (z masy któr± przygotujê na ¶niadanie czê¶æ upiekê jako ciacho du¿e ) posmarowane mas³em orzechowym (nie du¿o) i d¿emem nisko s³odzonym wi¶niowym (bardzo dobrze mi siê po tym æwiczy ) hm, du¿o cukrów ale skoro musisz.. a warzywa? w sumie s³aby posi³ek, tylko wêgle i trochê nnkt..

trening 45 minut

3. obiad: makaron z kurczakiem, pieczarkami, pomidorki, groszek. byle du¿o tych pomidorków i groszków

4. kolacja: tuñczyk wsw wymieszany z twaro¿kiem, ogórek kiszony. jeden ogórek? jeden?

Ogólnie.. ¶rednio. Bia³ko niby jest, zdrowe wêgle te¿.. ale sporo cukrów (d¿em, mas³o, ¿urawina, czeko), MA£O warzyw, za ma³o. Troszkê nnkt (tylko trochê s³onecznika i orzechowe mas³o),
rano zamiast s³odko¶ci we¼ owoc.

Cytat:
Napisane przez monix07 Poka¿ wiadomo¶æ
Co to za placki bananowe? Mam rozumieæ ¿e placki owsiane a w tym banan? Jeden banan da radê, 5 ju¿ niekoniecznie

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:11   #3340
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

dziêki wielkie. u nas w domu ogórki to ogórasy bo zawsze kupujemy du¿e a z t± czeko to có¿, sesja siê zbli¿a i mam teraz mnóstwo roboty - nic tak dobrze nie dzia³a na mój in¿ynierski (prawie) mózg jak czeko co do obiadu to bêdzie najwiêcej miêcha potem warzywka i najmniej makaronu

Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:33   #3341
Majka1503
EDUkator

Wiadomo¶ci: 6 337

Mój wczorajszy:
I. P³atki owsiane z serkiem wiejskim cynamonem i odrobin± mleka, ¿eby rozrzedziæ.
II.Bu³ka orkiszowa z twarogiem chudym i szczypiorkiem, du¿e jab³ko.
III.Zupa cebulowa, makaron pe³noziarnisty z podsma¿on± kie³bask± drobiow± i pomidorami.
IV.Deserek znaleziony chyba na jakim¶ dukanowym forum: mleko, s³odzik, ¿elatyna i aromat.
V.Serek wiejski z tuñczykiem.

Do tego ok. litr wody, 2 szklanki zielonej herbaty i 1 szklanka czarnej malwy.

2 godzinki wf i 30 min pilatesu.
Staram siê codziennie te 30 min pilatesu i je¶li mam czas to jeszcze rower, chocia¿ nie zawsze siê wyrabiam...

Dro¿d¿e: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o w³osy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-31, 21:41   #3342
inwersjaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 82

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Najbardziej ok jest ta dziesiêciogodzinna przerwa miêdzy posi³kami. Mnie siê nie podoba. Kiepsko.
Ehh.. Mo¿e g³upio to zabrzmi, ale staram siê wprowadziæ trochê "luzu" do jedzenia i odej¶æ od spo¿ywania pokarmów w regularnych porach. Chcia³abym je¶æ jak normalny, przeciêtny cz³owiek, który siêga po jedzenie, gdy jest g³odny lub gdy ma czas i nie podporz±dkowuje swojego planu dnia posi³kom - mam tu na my¶li rozumowanie typu "wychodzê o tej porze, bêdê do tej pory, to o tej porze zjem to i to, bo mijaj± jakie¶ 3 godziny". Chcia³abym odpocz±æ od my¶lenia o minionych/przysz³ych posi³kach, ale widocznie to nie jest takie proste...
Stary 2011-05-31, 22:20   #3343
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

moje U

1. bu³ka serowa z serkiem homogenizowanym naturalnym i filetem drobiowym, pêczek rzodkiewek, kaki, herbata z pokrzywy

pomiêdzy wpad³y mentosy, nie wiem ile, bo wcina³am podczas nauki i nie ogarnê³am ;p

2. pier¶ drobiowa (z kurczaka, albo z indyka, babcia robi³a, wiêc nie wiem), trochê mizerii, du¿y kawa³ kalafiora, sprite
deser: Nogger

3. bu³ka z serkiem homogenizowanym, filetem drobiowym i pomidorem, marchewka, jogurt danone wafelkowy

4. tuñczyk wsw z ogórkiem ma³osolnym i pomidorem

+ woda, dzbanek herbaty zielonej z guaran±

hm?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 00:37   #3344
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
santos wiza¿ mi siê zacial poznika³y posty
jem tyle co tam napisalam i wiêcej i chudnê moze to z racji iz ja ci±gle w biegu ? normalnie chodze kilometry dziennie tyle ostatnio na glowie, jem bia³ko, co drugi dzieñ twaróg jaki¶ i p³atki, akurat w ten dzien nie jad³am bo mam juz ich dosyæ. jestem zdrowa nic mi nie jest, wazylam 50 teraz 46 fakt nerwy tez mialam, ale od 3-4tyg ¿reeeee i waga nawet nie 0.5kg w górê.... jaki¶ pomys³ ?
Musisz jesc wiecej. Tyle w temacie.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2011-06-01 o 02:59
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 02:43   #3345
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

U

Przed treningiem:
troszke odzywki bialkowej i troszke batona energetycznego

50 min intneswnego aerobiku

Sniadanie: (foto)
omlet z 3 jaj, lyzki chia, 2 owsianych i 2 amarantusa, na masle
1/2 banana 1/2 mango
ca. 120 g wiesniama 4%

kostka czekolady mlecznej
kawa

Przekaska:
fura migdalow (ok kubek)

Obiad:
3 tortillle sredniej wielkosci:
-z kurczakiem w sosie
- z mielonym w sosie
- z boczkiem (?) podsmazanym

troche kawy, ale byla slodnka wiec nawet polyw nie wypilam

Przekaska
miska lokalnych a la wisienko-jagod (foto)
3 kostki czekolady bialej bez cukru

Kolacja:

trojkat (wielkosci serka brie) pavlovej z bita smietana i truskawkami (czestowali mnie )

3 lyzki twarogu + 2 jogo nat + pomidorek

Ktos sie pokusi?

W ogole wkurza mnie to, ze jak ktos zrobi jakis deser, ktory moge jesc, to natychmiast mi go na sile wpycha, bo przeciez powinnam sie rzucac, c'nie? Nie przepadam za slodkim, pawlowej nie lubie. ALe trzeba z wlascicielami domu zyc w zgodzie, to zjadlam .Dobrze, ze byly tam truskawki :|
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 31052011(001).jpg (203,7 KB, 56 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 31052011.jpg (133,7 KB, 70 za³adowañ)

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-01, 07:49   #3346
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440

santos, z chêci± bym siê znalaz³a u Ciebie na wy¿erce.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

moje wczorajsze (szczerze nie wiem co):
p³atki owsiane&jêczmienne + otrêby, z grejpfrutem, suszonymi daktylami, jogurtem naturalnym, imbirem i miodem; kawa z mlekiem
ma³y Redd's Sun
warzywa uduszone na patelni-ziemniaki, broku³y, fasolka szparagowa, kukurydza, papryka, cebulka + kefir 400ml
kilka wafli ry¿owych z siemieniem lnianym i wiesio³kiem
pó³ opakowania 'turka' naturalnego +wkrojone 2pomidorki
wpad³ jeszcze banan + kawa (przed nauk±)

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:37   #3347
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

R na dzi¶:

I¶: jajecznica z 2 duzych wiejskich jaj, sma¿ona na ³y¿ce mas³a + du¿o wkrojonej kie³baski ( prawdziwej )- pozypane kie³kami z lucerny

pare truskawek ( ze 2-3 ma³e) ma¼niêtych ³y¿eczk± wiejskiego zmieszanego z mas³em orzechowym ( pozosta³o¶æ powczoraj )

II¶: serek bieluch/ b±d¼ jogurt typu greckiego z truskawkami

sok marchwiowy

O: udko kurze,b±d¼ jaka¶ wieprzowinka + broku³y b±dz inne zielone co¶ ( jedzenie na mie¶cie)

kromka prawdziwego ¿ytniego na zakwasie grubo posmarowana mas³em z kie³ami, sa³at±, pomidorem etc.

1,5 godz boks

K: ³oso¶ z oliw±

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 13:51   #3348
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
U
Przed treningiem:
troszke odzywki bialkowej i troszke batona energetycznego
1/2 banana 1/2 mango
ca. 120 g wiesniama 4%
kawa
Przekaska:
fura migdalow (ok kubek)
Obiad:
-z kurczakiem w sosie
- z mielonym w sosie
Przekaska
3 kostki czekolady bialej bez cukru
Kolacja:
trojkat (wielkosci serka brie) pavlovej z bita smietana i truskawkami (czestowali mnie )
3 lyzki twarogu + 2 jogo nat + pomidorek
Ktos sie pokusi?
W ogole wkurza mnie to, ze jak ktos zrobi jakis deser, ktory moge jesc, to natychmiast mi go na sile wpycha, bo przeciez powinnam sie rzucac, c'nie? Nie przepadam za slodkim, pawlowej nie lubie. ALe trzeba z wlascicielami domu zyc w zgodzie, to zjadlam .Dobrze, ze byly tam truskawki :|
Fajnie, tylko doda³abym warzywa do obiadu, ale tak to super
Stary 2011-06-01, 13:55   #3349
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
R na dzi¶:

I¶: jajecznica z 2 duzych wiejskich jaj, sma¿ona na ³y¿ce mas³a + du¿o wkrojonej kie³baski ( prawdziwej )- pozypane kie³kami z lucerny

pare truskawek ( ze 2-3 ma³e) ma¼niêtych ³y¿eczk± wiejskiego zmieszanego z mas³em orzechowym ( pozosta³o¶æ powczoraj )

II¶: serek bieluch/ b±d¼ jogurt typu greckiego z truskawkami

sok marchwiowy

O: udko kurze,b±d¼ jaka¶ wieprzowinka + broku³y b±dz inne zielone co¶ ( jedzenie na mie¶cie)

kromka prawdziwego ¿ytniego na zakwasie grubo posmarowana mas³em z kie³ami, sa³at±, pomidorem etc.

1,5 godz boks

K: ³oso¶ z oliw±
Bardzo mi siê podoba, czyta³am, ¿e siê lepiej na takim jad³ospisie czujesz, a czy jest skuteczny?

wrzucam U. podentystyczne.

1¶n - owsianka - 3/4 kubka mleka, dwie ³y¿ki mleka sojowego, dwie ³ychy owsianych, jedna ¿ytnich, jedna orkiszowych, kromka bez skórki z mas³em orzechowym.
2¶n - trochê activi naturalnej do picia z b³onnikiem jab³kowym ( od mamy ) + ¿ytni razowy pieróg-bu³eczka z pasztetem sojowym.
obiad
- miseczka ch³odniku z botwinki.
podwieczorek - twaróg zmiksowany z malinami i jogurtem.
kolacja - jajko na twardo z majonezem.

ciê¿ko mi idzie to jedzenie, wiêc wybieram raczej ma³o problematyczne, pieroga jad³am chyba z 2 h, ¿eby nie rozerwaæ szwów.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-01, 14:05   #3350
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo mi siê podoba, czyta³am, ¿e siê lepiej na takim jad³ospisie czujesz, a czy jest skuteczny?

1¶n - owsianka - 3/4 kubka mleka, dwie ³y¿ki mleka sojowego, dwie ³ychy owsianych, jedna ¿ytnich, jedna orkiszowych, kromka bez skórki z mas³em orzechowym.
2¶n - trochê activi naturalnej do picia z b³onnikiem jab³kowym ( od mamy ) + ¿ytni razowy pieróg-bu³eczka z pasztetem sojowym.
obiad
- miseczka ch³odniku z botwinki.
podwieczorek - twaróg zmiksowany z malinami i jogurtem.
kolacja - jajko na twardo z majonezem.

ciê¿ko mi idzie to jedzenie, wiêc wybieram raczej ma³o problematyczne, pieroga jad³am chyba z 2 h, ¿eby nie rozerwaæ szwów.
cierpiê ju¿ tak od pó³ roku.
mam tak± cholern± wadê ko¶ci, ¿e wcze¶niej moje zêby by³y na sobie na pocz±tku nosi³am normalny aparat, a od grudnia mam rotator.wyci±gi i nak³adkê, noi masê innych przyjemno¶ci to jest masakra.
nie pijê i nie jem b.ciep³ego ani b.zimnego nie jem wgl.chleba bo mi siê wyæ z bólu chce,nawet miêso mam zblenderowane lub rozgotowane i dopiero sma¿one.
czemu nie jesz ch³odnego budyniu,ki¶lu(kiesielu)? ziemniaków? rozgotowanego makaronu,kaszy?biszkopty rozciapane, jest wiele produktów które spokojnie mo¿na je¶æ nawet przy bólu zêbów

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-06-01 o 14:06
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 14:18   #3351
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
cierpiê ju¿ tak od pó³ roku.
mam tak± cholern± wadê ko¶ci, ¿e wcze¶niej moje zêby by³y na sobie na pocz±tku nosi³am normalny aparat, a od grudnia mam rotator.wyci±gi i nak³adkê, noi masê innych przyjemno¶ci to jest masakra.
nie pijê i nie jem b.ciep³ego ani b.zimnego nie jem wgl.chleba bo mi siê wyæ z bólu chce,nawet miêso mam zblenderowane lub rozgotowane i dopiero sma¿one.
czemu nie jesz ch³odnego budyniu,ki¶lu(kiesielu)? ziemniaków? rozgotowanego makaronu,kaszy?biszkopty rozciapane, jest wiele produktów które spokojnie mo¿na je¶æ nawet przy bólu zêbów
Szczerze? Nie mam si³y. Je¶æ. To mój kolejny wyrwany z±b, nie wiem ju¿ który, a czwarta ósemka. ¯adna nie wyros³a i wszystkie le¿a³y poziomo w ko¶ci. Nic nie mam do dentystów, sama planujê byæ jednym z nich, ale ¼le znoszê takie zabiegi, trwaj± po 1,5 h i ³eb mnie boli przez kolejny tydzieñ. Wiêc zazwyczaj po prostu przeczekuj± na dojadaniu jakich¶ miêkkich rzeczy z lodówki. Aaa i moje poczucie estetyki jest spore i na sam widok rozciapanego - normalnego jedzenia przestajê byæ g³odna.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
U

Przed treningiem:
troszke odzywki bialkowej i troszke batona energetycznego okey.

1/2 banana 1/2 mango
ca. 120 g wiesniama 4% nie wiem czy ju¿ kiedy¶ nie odpowiada³a¶, ale co to jest chia?

kawa

Przekaska:
fura migdalow (ok kubek) super.

Obiad:
-z kurczakiem w sosie
- z mielonym w sosie
+ jakie¶ warzywa, ¶wie¿a surówka?

Przekaska
3 kostki czekolady bialej bez cukru mniam. wygl±daj± na pyszne.

Kolacja:

3 lyzki twarogu + 2 jogo nat + pomidorek wydajê siê ma³o, ale te¿ nie jem du¿o na kolacje.

Ktos sie pokusi?

W ogole wkurza mnie to, ze jak ktos zrobi jakis deser, ktory moge jesc, to natychmiast mi go na sile wpycha, bo przeciez powinnam sie rzucac, c'nie? Nie przepadam za slodkim, pawlowej nie lubie. ALe trzeba z wlascicielami domu zyc w zgodzie, to zjadlam .Dobrze, ze byly tam truskawki :| mam to samo a wys³uchiwanie na wszystkich zjazdach rodzinnych - no zjedz jeszcze kawa³ek - mnie wykañcza. Chocia¿ osobi¶cie lubiê pavlova a z truskawkami to ju¿ w ogóle!
jak u góry. przyda³yby siê jakie¶ warzywa, bo nic nie ma i nurtuje mnie dlaczego jesz czekoladê bez cukru? W sensie, wolisz s³odzon± s³odzikiem ni¿ ju¿ tak± prawdziw± czekoladê czy po prostu nie lubisz cukru?
Stary 2011-06-01, 15:03   #3352
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Cytat:
dziêki za ocenê

nie wiem narazie, bo po pierwsze wczoraj przegie³am z mas³em orzechowym i dzi¶ jak siê zwa¿y³am by³o +2kg (jutro pewnie bêdzie o te 2 mniej-normalna reakcja i efekt zaleg³o¶ci jedzenia w ¿o³±dku)

ogólnie wydaje mi siê, ¿e weszcie spadaj± cm z brzucha bo uda³o mi siê zapi±æ bez problmu moje ulubione shorty

mam nadziejê, ¿e nie bêdê ju¿ wiêcej grzeszyæ i za tydzieñ bêdê w stanie zweryfikowaæ skuteczno¶æ low carb

bardzo Ci wspó³czujê tych dentystycznych katorg i ze swojej strony polecam wszelkie koktajle i zupy-krem a tak¿e pure z ziemniaków/fasoli/soczewicy - powodzenia i trzymaj siê

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-06-01 o 15:04
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 15:04   #3353
monix07
Raczkowanie

GG do monix07

Jak moje dzisiejsze R? prosze o ocenê
¶niadanie: p³atki owsiane na mleku+ kiwi+ kawa³ek jab³ka+ twaro¿ku trochê+ ³y¿eczka kakaa i zielona herbata bez cukru
II ¶niadanie: ciemny chleb 3 kromki, szynka drobiowa, salata, ogórek, zielone jab³ko
obiad: chuda szynka w jakim¶ lekkim sosie( nie wiem dok³adnie mama robi³a) z brazowym ry¿em, truskawki i kiwi
podwieczorek: wie¶niak z orzehami laskowymi
kolacja: jaka¶ rybka wêdzona, rzodkiewka

¿e mi³o¶æ istnieje '
Stary 2011-06-01, 16:10   #3354
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Cytat:
¶rednia ta erka. nie ma ¿adnych nnkt. daj gdzie¶ orzechy albo oliwê do warzyw. zjedz makrelê na kolacjê. wie¶niak na ¶niadanie, wie¶niak na kolacjê.
Isniadanie:
owsianka ze serkiej wiejskim,troszke danio orzechowego(nie cale opakowanie,mysle ze ok 1/2),rodzynki,platki migdalowe,slonecznik,jabl ko danio odpada, same wêgle, lepiej daj homo naturalny i zmielone orzechy. ile p³atków? Danio jadam raz na jakis czas,mialam ochote na cos orzechowego i wybralam pol opakowania danio zamiast masla orzechowego,orzechy sa przeciez-migdaly,a platkow 4 kopiaste lyzki

II sniadanie:
salatka owocowa z: kiwi,truskawek,2 sliwek suszonych i startego jalbka i 1 lyzeczka dzemu + jakie¶ bia³ko, dodaj te owoce do wie¶niaka albo zjedz omlet z mozzarell± i piersi± z kurczaka a owoce do. Drugie sniadanie traktuje jako przekaske,wychodze z zalozenia,ze owoce sa zdrowie a nie chce sie zapychac,jezeli to mi wystarcza

Obiad:
bedzie zupa wiosenna hortexu i salatka z :jaja gotowanego,groszku konserowego i kukurydzy,salata zielona,papryka czerwona i zielona jajka i trochê warzyw to Twój obiad? s³abo. Unikam weglowodanow do obiadu,miesa jak juz kiedys pisalam nie jadam raczej,jestem semiwegetrianka,czasem jadam ryby i piers z kurczaka,ale nie czesto. Czy obiad slaby?Nie sadze.Bardzo duzo warzyw wyszlo,1 jajko wkrojone mi wystarczy a poza tym jeszcze miska zupy...

Podwieczorek:
(w zaleznosci od tego czy dam rade wcisnac)
tu mi brak pomyslow,ale moze bedzie reszta tego danio ze sniadania i szuszonymi owocami albo bardziej warzywnie np.homo z warzywami konserwowymi np.groszek,cieciorka,wzgl ednie zrobie jajecznice proponujê jednak tê jajecznicê, danio i suszone owoce na r to ¶rednio, a ju¿ szczególnie w porze podwieczorku. bia³ko + warzywa. Suszone owoce poprawiaja mi metabolizm

Kolacja:
jajo gotowane,wiesniak,marchew ka jedno jajko? aha. Czy to nie Ty przypdakiem ostatnio pisalas,ze nie mialas juz ochoty na kolacje i zjadlas tylko troche rulonikow z szynki?Uwazam,ze jezeli wiesniaka jest sporo to jedno jajko wystarczy,nie objadam si ena wieczor.Mam skurczony zoladek i jem tyle,ile potrzebuje

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:

1¶n - owsianka - 3/4 kubka mleka, dwie ³y¿ki mleka sojowego, dwie ³ychy owsianych, jedna ¿ytnich, jedna orkiszowych, kromka bez skórki z mas³em orzechowym.Owsianka jak najbardziej,ale nie ma tu zadnych owocow...
2¶n - trochê activi naturalnej do picia z b³onnikiem jab³kowym ( od mamy ) + ¿ytni razowy pieróg-bu³eczka z pasztetem sojowym.ok
obiad - miseczka ch³odniku z botwinki. tylko tyle na obiad?a jak ja zjem duzo warzyw i porcjowo wychodzi wiecej niz miseczka chlodniku to jest to oceniane negatynie...
podwieczorek - twaróg zmiksowany z malinami i jogurtem.to mi sie podoba,ale gdybym sama miala to w jadlospisie pewnie bym sie dowiedziala,ze owoce to sam cukier i nie jada sie ich pod wieczor...
kolacja - jajko na twardo z majonezem. jedno jajko?aha...

Pozwolilam sobie ocenic Twoje U.I ja mam albo male porcje albo za duzo weglowodanow?Patrzac na ten jadlospis widze,ze jem wiecej bedac na R,gdzie Ty jestes na U...
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 16:11   #3355
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Isniadanie:
owsianka ze serkiej wiejskim,troszke danio orzechowego(nie cale opakowanie,mysle ze ok 1/2),rodzynki,platki migdalowe,slonecznik,jabl ko danio odpada, same wêgle, lepiej daj homo naturalny i zmielone orzechy. ile p³atków? Danio jadam raz na jakis czas,mialam ochote na cos orzechowego i wybralam pol opakowania danio zamiast masla orzechowego,orzechy sa przeciez-migdaly,a platkow 4 kopiaste lyzki

II sniadanie:
salatka owocowa z: kiwi,truskawek,2 sliwek suszonych i startego jalbka i 1 lyzeczka dzemu + jakie¶ bia³ko, dodaj te owoce do wie¶niaka albo zjedz omlet z mozzarell± i piersi± z kurczaka a owoce do. Drugie sniadanie traktuje jako przekaske,wychodze z zalozenia,ze owoce sa zdrowie a nie chce sie zapychac,jezeli to mi wystarcza

Obiad:
bedzie zupa wiosenna hortexu i salatka z :jaja gotowanego,groszku konserowego i kukurydzy,salata zielona,papryka czerwona i zielona jajka i trochê warzyw to Twój obiad? s³abo. Unikam weglowodanow do obiadu,miesa jak juz kiedys pisalam nie jadam raczej,jestem semiwegetrianka,czasem jadam ryby i piers z kurczaka,ale nie czesto. Czy obiad slaby?Nie sadze.Bardzo duzo warzyw wyszlo,1 jajko wkrojone mi wystarczy a poza tym jeszcze miska zupy...

Podwieczorek:
(w zaleznosci od tego czy dam rade wcisnac)
tu mi brak pomyslow,ale moze bedzie reszta tego danio ze sniadania i szuszonymi owocami albo bardziej warzywnie np.homo z warzywami konserwowymi np.groszek,cieciorka,wzgl ednie zrobie jajecznice proponujê jednak tê jajecznicê, danio i suszone owoce na r to ¶rednio, a ju¿ szczególnie w porze podwieczorku. bia³ko + warzywa. Suszone owoce poprawiaja mi metabolizm

Kolacja:
jajo gotowane,wiesniak,marchew ka jedno jajko? aha. Czy to nie Ty przypdakiem ostatnio pisalas,ze nie mialas juz ochoty na kolacje i zjadlas tylko troche rulonikow z szynki?Uwazam,ze jezeli wiesniaka jest sporo to jedno jajko wystarczy,nie objadam si ena wieczor.Mam skurczony zoladek i jem tyle,ile potrzebuje
nie metabolizm tylko przemianê materii, suszone owoce nie s± w stanie przyspieszyæ Ci metabolizmu.
w³a¶ciwie po co wklejasz jad³ospisy, skoro wiesz lepiej i nie potrzebujesz rad?
i czemu wybra³a¶ to danio zamiast mas³a orzechowego?
i dlaczego unikasz wêglowodanów do obiadu ale jesz na drugie ¶niadanie tylko wêglowodany?

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-06-01 o 16:15
Stary 2011-06-01, 16:41   #3356
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

A co mi tam, wklejê.

p

¶: owsiana z truskawkami, bananem, brzoskwini±, kakao, s³onecznikiem.

lód topic czy jak mu tam pomarañczowy, toffife - od wychowawczyni na dzieñ dziecka

II¶: a) danio waniliowy z truskawkami i rodzynkami; sok kubusiowy
b) bu³a otrêbuska grubo z mase³kiem, wêdzon± szyn±, ogórkiem ma³osolnym-lekko kiszonym

Ob: 2 du¿e go³±bki, ziemniaki z koperkiem, ogrom sosu pomidorowego

P: wie¶niak z truskawkami (nigdy siê nie znudzi..), czekolad± mleczn±; ma³e jab³ko; garstka pistacji; cukierek twix -nie mog³am siê zdecydowaæ na co mam ochotê

K: bêdzie pewnie jaka¶ duu¿a bu³a z mas³em, serem, szynk±, warzywami jakimi¶; do tego pewnie orzechy. (albo omlecik.. jaki¶ mega wypasiony, nie wiem dopiero na zakupy jadê.)

ejj czy ja nie jem za du¿o.. s³odyczy?
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 16:46   #3357
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
A co mi tam, wklejê.

p

¶: owsiana z truskawkami, bananem, brzoskwini±, kakao, s³onecznikiem.

lód topic czy jak mu tam pomarañczowy, toffife - od wychowawczyni na dzieñ dziecka

II¶: a) danio waniliowy z truskawkami i rodzynkami; sok kubusiowy
b) bu³a otrêbuska grubo z mase³kiem, wêdzon± szyn±, ogórkiem ma³osolnym-lekko kiszonym co to za bu³ka? I Kanapka by³a sk³adana czy nie ? A co do Danio to truskawki by³ ¶wie¿e ?

Ob: 2 du¿e go³±bki, ziemniaki z koperkiem, ogrom sosu pomidorowego

P: wie¶niak z truskawkami (nigdy siê nie znudzi..), czekolad± mleczn±; ma³e jab³ko; garstka pistacji; cukierek twix -nie mog³am siê zdecydowaæ na co mam ochotê to by³ taki gotowy wie¶niak czy do zwyk³ego doda³a¶ ¶wie¿e truskawki i inne dodatki? I ile da³a¶ czekolady? Bo wiesz brzmi apetycznie

K: bêdzie pewnie jaka¶ duu¿a bu³a z mas³em, serem, szynk±, warzywami jakimi¶; do tego pewnie orzechy. (albo omlecik.. jaki¶ mega wypasiony, nie wiem dopiero na zakupy jadê.)

ejj czy ja nie jem za du¿o.. s³odyczy?
Moim zdaniem jad³ospis bardzo ³adny. MI siê podoba A tak poza tym du¿o Ci zosta³o do przytycia ? I jest u Ciebie o wiele lepiej bo z tego co pamiêtam 3 miesi±ce temu Twoje jad³ospisy by³ bardzo skromne a te¿ by³a¶ na P.

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-06-01 o 16:48
Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-01, 16:48   #3358
asiatt
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 395

Ervisha wróci³a ze szpitala i znowu co drugi komentarz na wszystkich w±tkach to jej.
asiatt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 17:08   #3359
TrueLook
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

P /bezmiêsne/

¦niadanie: p³atki na mleku - 8-10 ³y¿ek kukurydzianych w miodzie i cheeriosów; truskawki; pasek czekolady mlecznej
2 ¦niadanie /w biegu i na szybko/: DanMleko czekoladowe 330g, truskawki, jab³ko
Obiad: zupa pomidorowa zabielana z makaronem, porcja jak dla taty /jem to co jest w domu ;]/
deser: ¶wie¿utka oponka z lukrem i czekolad±
Kolacja: 3 kromki razowca, wszystkie z mas³em:
- z sa³at±&serem ¿ó³tym&ogórkiem&pomidorem &cebul±
- szynk± sojow±&ogórkiem&papryk± czerwon±
- pasztetem sojowym pomidorowym&pomidorem

Brak podwieczorku, bo miêdzy obiadem a kolacj± s± 2.5 h przerwy. A NNKT niestety brak.
TrueLook jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-01, 17:10   #3360
monix07
Raczkowanie

GG do monix07

Powiedzcie mi dziewczyny co oprócz miêsa z kurczaka moge je¶æ na redukcji na obiad, bo przegl±daj±c jad³ospisy ca³y czas widze tylko to miêso... Moze byc jaka¶ zupa na przyk³ad pomidorowa albo ogórkowa?

¿e mi³o¶æ istnieje '
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.