|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3331 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 82
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
¶niad. (07:30): owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów pszennych) z jogurtem Activia truskawkowym (125g) + du¿a kawa z mlekiem 1,5% i kilkoma tabletkami s³odzika
II¶n.(11:00): b.du¿e jab³ko przek±ska (15:00): ma³a garstka solonych orzeszków ziemnych, kilka paluszków (5?), kilka podjedzonych p³atków-kulek czekoladowych obiad (17:20): 8 pierogów ze szpinakiem i serem bia³ym polanych sosem czosnkowo-jogurtowym (pó³ ma³ego jogurtu naturalnego Activia, z±bek czosnku, du¿o przypraw) po (ok. 19:00): 5 cukierków z mieszanki ¶wi±tecznej (z kokosem i nadzieniem orzechowym) kolacja (21:00): serek wiejski lekki ze szczypiorkiem 200g + przyprawy, po³owa ma³ego jogurtu naturalnego Activia + w ci±gu dnia kilka gum Orbit miêtowych bez cukru (dra¿etki) W miarê ok?
G³odna ¿ycia... Edytowane przez inwersjaaa Czas edycji: 2011-05-31 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Witam
![]() Jutrzejsza R 1. Owsianka 40g, 1/2 kostki twarogu, gar¶æ borówek, kawa³ek mango, gar¶æ suszonej ¿urawiny ![]() 2. Pó³ kr±¿ka sera jogurtowego brie 60g, 2 jajka na twardo, kilka zielonych oliwek, pomidor 3,4. Spoory filet z kurczaka usma¿ony na oleju rzepakowym, du¿o surówki 20 min bie¿ni, 1h rower 5. nie wiem co tu? mo¿e wêdzona makrela ![]() ![]()
#3333 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]() |
#3334 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3335 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
eR; (na jutro,ju¿ wiêkszosæ posi³ków w lodówce
![]() I.jajecznica z 2jaj i 2bia³ek (zielone jaja bez cholesterolu ![]() ![]() II.serek homo i du¿o pisacjii; III.leczo ![]() 40 min rowerem 1,5h kraulem&¿abk± intenstywnie bo zaczê³am znów ostro trenowac ¿eby wróciæ na zawody; 40min rowerem(do domu tyle mam) IV.papryka nadziana puszk± tuñczyka wsw,cebulk±,ry¿em br±zowym,+przyprawy,troch ê twarogu ¿eby siê ³adnie spiek³o w piekarniku ![]() V.pó¼no w nocy jak zd±¿ê to szprotki wêdzone mam 100g nie wolno je¶æ ¶wie¿ych ogórków i pomidorów je¶li nie macie pewnosci ¿e to Polskie. pozdrawiam ![]()
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 ![]() mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 ![]() nied³ugo ¿ona ![]() nied³ugo matura ![]() wygra³am swoje ¿ycie ! ![]() Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-05-31 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
jutrzejsza Redukcyjka
1. ¶niadanie: kubek zielonej z odrobin± cukru, wkrojony plasterek cytryny. placek z: p³atków owsianych, s³onecznikiem, ¿urawin±, na wodzie. posmarowany serkiem homo, obsypany 2 kostkami startej gorzkiej czeko. 2. pod¿erka: ciacho owsiane (z masy któr± przygotujê na ¶niadanie czê¶æ upiekê jako ciacho du¿e ![]() ![]() ![]() trening 45 minut 3. obiad: makaron z kurczakiem, pieczarkami, pomidorki, groszek. 4. kolacja: tuñczyk wsw wymieszany z twaro¿kiem, ogórek kiszony. |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy podczas REDUKCJI mogê zjej¶c na sniadanie placki bananowe z p³atkami owsianymi?
![]()
![]() |
#3338 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 180
|
na czerwono
Cytat:
![]() na fioletowo Cytat:
rano zamiast s³odko¶ci we¼ owoc. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3340 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
dziêki wielkie. u nas w domu ogórki to ogórasy bo zawsze kupujemy du¿e
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
EDUkator
Wiadomo¶ci: 6 337
|
Mój wczorajszy:
I. P³atki owsiane z serkiem wiejskim cynamonem i odrobin± mleka, ¿eby rozrzedziæ. II.Bu³ka orkiszowa z twarogiem chudym i szczypiorkiem, du¿e jab³ko. III.Zupa cebulowa, makaron pe³noziarnisty z podsma¿on± kie³bask± drobiow± i pomidorami. IV.Deserek znaleziony chyba na jakim¶ dukanowym forum: mleko, s³odzik, ¿elatyna i aromat. V.Serek wiejski z tuñczykiem. Do tego ok. litr wody, 2 szklanki zielonej herbaty i 1 szklanka czarnej malwy. 2 godzinki wf i 30 min pilatesu. Staram siê codziennie te 30 min pilatesu i je¶li mam czas to jeszcze rower, chocia¿ nie zawsze siê wyrabiam...
#3342 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 82
|
Ehh.. Mo¿e g³upio to zabrzmi, ale staram siê wprowadziæ trochê "luzu" do jedzenia i odej¶æ od spo¿ywania pokarmów w regularnych porach. Chcia³abym je¶æ jak normalny, przeciêtny cz³owiek, który siêga po jedzenie, gdy jest g³odny lub gdy ma czas i nie podporz±dkowuje swojego planu dnia posi³kom - mam tu na my¶li rozumowanie typu "wychodzê o tej porze, bêdê do tej pory, to o tej porze zjem to i to, bo mijaj± jakie¶ 3 godziny". Chcia³abym odpocz±æ od my¶lenia o minionych/przysz³ych posi³kach, ale widocznie to nie jest takie proste...
#3343 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 680
|
moje U
1. bu³ka serowa z serkiem homogenizowanym naturalnym i filetem drobiowym, pêczek rzodkiewek, kaki, herbata z pokrzywy pomiêdzy wpad³y mentosy, nie wiem ile, bo wcina³am podczas nauki i nie ogarnê³am ;p 2. pier¶ drobiowa (z kurczaka, albo z indyka, babcia robi³a, wiêc nie wiem), trochê mizerii, du¿y kawa³ kalafiora, sprite deser: Nogger 3. bu³ka z serkiem homogenizowanym, filetem drobiowym i pomidorem, marchewka, jogurt danone wafelkowy 4. tuñczyk wsw z ogórkiem ma³osolnym i pomidorem + woda, dzbanek herbaty zielonej z guaran± hm? ![]()
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-06-01 o 02:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
U
Przed treningiem: troszke odzywki bialkowej i troszke batona energetycznego 50 min intneswnego aerobiku Sniadanie: (foto) omlet z 3 jaj, lyzki chia, 2 owsianych i 2 amarantusa, na masle 1/2 banana 1/2 mango ca. 120 g wiesniama 4% kostka czekolady mlecznej kawa Przekaska: fura migdalow (ok kubek) Obiad: 3 tortillle sredniej wielkosci: -z kurczakiem w sosie - z mielonym w sosie - z boczkiem (?) podsmazanym troche kawy, ale byla slodnka wiec nawet polyw nie wypilam Przekaska miska lokalnych a la wisienko-jagod (foto) 3 kostki czekolady bialej bez cukru Kolacja: trojkat (wielkosci serka brie) pavlovej z bita smietana i truskawkami (czestowali mnie ![]() 3 lyzki twarogu + 2 jogo nat + pomidorek Ktos sie pokusi? W ogole wkurza mnie to, ze jak ktos zrobi jakis deser, ktory moge jesc, to natychmiast mi go na sile wpycha, bo przeciez powinnam sie rzucac, c'nie? Nie przepadam za slodkim, pawlowej nie lubie. ALe trzeba z wlascicielami domu zyc w zgodzie, to zjadlam .Dobrze, ze byly tam truskawki :|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
santos, z chêci± bym siê znalaz³a u Ciebie na wy¿erce.
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- moje wczorajsze (szczerze nie wiem co): p³atki owsiane&jêczmienne + otrêby, z grejpfrutem, suszonymi daktylami, jogurtem naturalnym, imbirem i miodem; kawa z mlekiem ma³y Redd's Sun warzywa uduszone na patelni-ziemniaki, broku³y, fasolka szparagowa, kukurydza, papryka, cebulka + kefir 400ml kilka wafli ry¿owych z siemieniem lnianym i wiesio³kiem pó³ opakowania 'turka' naturalnego +wkrojone 2pomidorki wpad³ jeszcze banan + kawa (przed nauk±)
![]() |
#3347 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
R na dzi¶:
I¶: jajecznica z 2 duzych wiejskich jaj, sma¿ona na ³y¿ce mas³a + du¿o wkrojonej kie³baski ( prawdziwej )- pozypane kie³kami z lucerny pare truskawek ( ze 2-3 ma³e) ma¼niêtych ³y¿eczk± wiejskiego zmieszanego z mas³em orzechowym ( pozosta³o¶æ powczoraj ) II¶: serek bieluch/ b±d¼ jogurt typu greckiego z truskawkami sok marchwiowy O: udko kurze,b±d¼ jaka¶ wieprzowinka + broku³y b±dz inne zielone co¶ ( jedzenie na mie¶cie) kromka prawdziwego ¿ytniego na zakwasie grubo posmarowana mas³em z kie³ami, sa³at±, pomidorem etc. 1,5 godz boks K: ³oso¶ z oliw±
#3348 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() wrzucam U. podentystyczne. 1¶n - owsianka - 3/4 kubka mleka, dwie ³y¿ki mleka sojowego, dwie ³ychy owsianych, jedna ¿ytnich, jedna orkiszowych, kromka bez skórki z mas³em orzechowym. 2¶n - trochê activi naturalnej do picia z b³onnikiem jab³kowym ( od mamy ) + ¿ytni razowy pieróg-bu³eczka z pasztetem sojowym. obiad - miseczka ch³odniku z botwinki. podwieczorek - twaróg zmiksowany z malinami i jogurtem. kolacja - jajko na twardo z majonezem. ciê¿ko mi idzie to jedzenie, wiêc wybieram raczej ma³o problematyczne, pieroga jad³am chyba z 2 h, ¿eby nie rozerwaæ szwów. ![]()
![]() |
#3350 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
mam tak± cholern± wadê ko¶ci, ¿e wcze¶niej moje zêby by³y na sobie na pocz±tku nosi³am normalny aparat, a od grudnia mam rotator.wyci±gi i nak³adkê, noi masê innych przyjemno¶ci ![]() nie pijê i nie jem b.ciep³ego ani b.zimnego nie jem wgl.chleba bo mi siê wyæ z bólu chce,nawet miêso mam zblenderowane lub rozgotowane i dopiero sma¿one. czemu nie jesz ch³odnego budyniu,ki¶lu(kiesielu)? ziemniaków? rozgotowanego makaronu,kaszy?biszkopty rozciapane, jest wiele produktów które spokojnie mo¿na je¶æ nawet przy bólu zêbów ![]()
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 ![]() mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 ![]() nied³ugo ¿ona ![]() nied³ugo matura ![]() wygra³am swoje ¿ycie ! ![]() Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-06-01 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3352 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Cytat:
![]() nie wiem narazie, bo po pierwsze wczoraj przegie³am z mas³em orzechowym i dzi¶ jak siê zwa¿y³am by³o +2kg (jutro pewnie bêdzie o te 2 mniej-normalna reakcja i efekt zaleg³o¶ci jedzenia w ¿o³±dku) ogólnie wydaje mi siê, ¿e weszcie spadaj± cm z brzucha bo uda³o mi siê zapi±æ bez problmu moje ulubione shorty ![]() mam nadziejê, ¿e nie bêdê ju¿ wiêcej grzeszyæ i za tydzieñ bêdê w stanie zweryfikowaæ skuteczno¶æ low carb ![]() bardzo Ci wspó³czujê tych dentystycznych katorg i ze swojej strony polecam wszelkie koktajle i zupy-krem a tak¿e pure z ziemniaków/fasoli/soczewicy - powodzenia i trzymaj siê ![]()
æwiczê ![]() zdrowo siê od¿ywiam ![]() dbam o siebie i swoich bliskich ![]() ZJEDZ TÊ ¯ABÊ ! ![]() Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-06-01 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Raczkowanie
|
Jak moje dzisiejsze R? prosze o ocenê
¶niadanie: p³atki owsiane na mleku+ kiwi+ kawa³ek jab³ka+ twaro¿ku trochê+ ³y¿eczka kakaa i zielona herbata bez cukru II ¶niadanie: ciemny chleb 3 kromki, szynka drobiowa, salata, ogórek, zielone jab³ko obiad: chuda szynka w jakim¶ lekkim sosie( nie wiem dok³adnie mama robi³a) z brazowym ry¿em, truskawki i kiwi podwieczorek: wie¶niak z orzehami laskowymi kolacja: jaka¶ rybka wêdzona, rzodkiewka
#3354 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Cytat:
owsianka ze serkiej wiejskim,troszke danio orzechowego(nie cale opakowanie,mysle ze ok 1/2),rodzynki,platki migdalowe,slonecznik,jabl ko danio odpada, same wêgle, lepiej daj homo naturalny i zmielone orzechy. ile p³atków? Danio jadam raz na jakis czas,mialam ochote na cos orzechowego i wybralam pol opakowania danio zamiast masla orzechowego,orzechy sa przeciez-migdaly,a platkow 4 kopiaste lyzki II sniadanie: salatka owocowa z: kiwi,truskawek,2 sliwek suszonych i startego jalbka i 1 lyzeczka dzemu + jakie¶ bia³ko, dodaj te owoce do wie¶niaka albo zjedz omlet z mozzarell± i piersi± z kurczaka a owoce do. Drugie sniadanie traktuje jako przekaske,wychodze z zalozenia,ze owoce sa zdrowie a nie chce sie zapychac,jezeli to mi wystarcza Obiad: bedzie zupa wiosenna hortexu i salatka z :jaja gotowanego,groszku konserowego i kukurydzy,salata zielona,papryka czerwona i zielona jajka i trochê warzyw to Twój obiad? s³abo. Unikam weglowodanow do obiadu,miesa jak juz kiedys pisalam nie jadam raczej,jestem semiwegetrianka,czasem jadam ryby i piers z kurczaka,ale nie czesto. Czy obiad slaby?Nie sadze.Bardzo duzo warzyw wyszlo,1 jajko wkrojone mi wystarczy a poza tym jeszcze miska zupy... Podwieczorek: (w zaleznosci od tego czy dam rade wcisnac) tu mi brak pomyslow,ale moze bedzie reszta tego danio ze sniadania i szuszonymi owocami albo bardziej warzywnie np.homo z warzywami konserwowymi np.groszek,cieciorka,wzgl ednie zrobie jajecznice proponujê jednak tê jajecznicê, danio i suszone owoce na r to ¶rednio, a ju¿ szczególnie w porze podwieczorku. bia³ko + warzywa. Suszone owoce poprawiaja mi metabolizm ![]() Kolacja: jajo gotowane,wiesniak,marchew ka jedno jajko? aha. Czy to nie Ty przypdakiem ostatnio pisalas,ze nie mialas juz ochoty na kolacje i zjadlas tylko troche rulonikow z szynki?Uwazam,ze jezeli wiesniaka jest sporo to jedno jajko wystarczy,nie objadam si ena wieczor.Mam skurczony zoladek i jem tyle,ile potrzebuje ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w³a¶ciwie po co wklejasz jad³ospisy, skoro wiesz lepiej i nie potrzebujesz rad? ![]() i czemu wybra³a¶ to danio zamiast mas³a orzechowego? i dlaczego unikasz wêglowodanów do obiadu ale jesz na drugie ¶niadanie tylko wêglowodany?
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-06-01 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
A co mi tam, wklejê.
p ¶: owsiana z truskawkami, bananem, brzoskwini±, kakao, s³onecznikiem. lód topic czy jak mu tam pomarañczowy, toffife - od wychowawczyni na dzieñ dziecka ![]() II¶: a) danio waniliowy z truskawkami i rodzynkami; sok kubusiowy b) bu³a otrêbuska grubo z mase³kiem, wêdzon± szyn±, ogórkiem ma³osolnym-lekko kiszonym ![]() Ob: 2 du¿e go³±bki, ziemniaki z koperkiem, ogrom sosu pomidorowego P: wie¶niak z truskawkami (nigdy siê nie znudzi..), czekolad± mleczn±; ma³e jab³ko; garstka pistacji; cukierek twix -nie mog³am siê zdecydowaæ na co mam ochotê ![]() K: bêdzie pewnie jaka¶ duu¿a bu³a z mas³em, serem, szynk±, warzywami jakimi¶; do tego pewnie orzechy. (albo omlecik.. ![]() ![]() ejj czy ja nie jem za du¿o.. s³odyczy? ![]()
#3357 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-06-01 o 16:48 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3358 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 395
|
Ervisha wróci³a ze szpitala i znowu co drugi komentarz na wszystkich w±tkach to jej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 370
|
P /bezmiêsne/
¦niadanie: p³atki na mleku - 8-10 ³y¿ek kukurydzianych w miodzie i cheeriosów; truskawki; pasek czekolady mlecznej 2 ¦niadanie /w biegu i na szybko/: DanMleko czekoladowe 330g, truskawki, jab³ko Obiad: zupa pomidorowa zabielana z makaronem, porcja jak dla taty /jem to co jest w domu ;]/ deser: ¶wie¿utka oponka z lukrem i czekolad± Kolacja: 3 kromki razowca, wszystkie z mas³em: - z sa³at±&serem ¿ó³tym&ogórkiem&pomidorem &cebul± - szynk± sojow±&ogórkiem&papryk± czerwon± - pasztetem sojowym pomidorowym&pomidorem Brak podwieczorku, bo miêdzy obiadem a kolacj± s± 2.5 h przerwy. A NNKT niestety brak. |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi dziewczyny co oprócz miêsa z kurczaka moge je¶æ na redukcji na obiad, bo przegl±daj±c jad³ospisy ca³y czas widze tylko to miêso... Moze byc jaka¶ zupa na przyk³ad pomidorowa albo ogórkowa?
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.