|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Super tytuł wymyślamy lecz na razie torebkami się zachwycamy-etorebka cz.27
dziewczyny co sie dzieje z Rybka? Dawno jej nie bylo
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Super tytuł wymyślamy lecz na razie torebkami się zachwycamy-etorebka cz.27
monia
![]() muaaa. o wlasnie mbank!! jak tam chlebus?? wyszedl, czy sie spalil? ja zrobilam sernik i makowiec.. no i drozdzowe przez maszyne. nie wiem kto to wszystko zje?? jeszcze salatke musze zrobic, ale warzywa sie gotuja ![]() jutro o 10 powtorka trinny i susannah na tvn style!
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym upiekla cos czekoladowego (niekoniecznie w machinie) ale nie mam zadnego przepisu
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jasna moim zdaniem pasuje głównie na wiosnę-lato a kawową już możesz nosić okrągły rok ja jestem zadowolona, że zmieniłam zdanie zanim kliknęłam ![]() u mnie całe szczęście spokój z pieczeniem, mamy taką panią, od której w każde święta dostajemy masę ciast.. za free ale babki to muszę mieć swoje, przynajmniej 2-3, więc jutro zawzięcie piekę ![]() |
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
hello
kto wstawił zdjecie tej pięknej ?teraz nie mogę przestać myśleć o kliknięciu kristy Iduś, byłaś już w tej nowej pracy?
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3338 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na dniu próbnym i masakra
. Na początku zapowiadało się dobrze, ale wszystko zaczęło się psuć po tgz. odprawie kelnerów. Przydzielili mi kelnerke, która miała mnie uczyć. Hmm cóż ... niczego mnie nie nauczyła. A to barman kazał mi iść po mleko do chłodni, a to po talerzyki ... nie musze chyba mówić, że sam sobie to powinien przynieść, ale mu się najwyraźniej nie chciało i uwielbia wykorzystywać "nowych" ?? ... na koniec Pan Manager wziął mnie na ogródek i kazał kwiatki sadzić ... przyszłam tam na dzień próbny na stanowisko kelnerki, a on mi karze kwiaty sadzić w donicach na ogródku ?? . Porażka :mdleje> . Inne nowe osoby to chociaz miały kontakt z klientem, nosiły tacę... a ja ? . Najgorsze jest to, że się strasznie napaliłam, a tu A nic specjalnego. Zrobiłam dzisiaj sałatkę jarzynową. Za to TŻ zrobił obłędny sernik ... daję słowo, że takiego pysznego nie jadłyście ... najlepszy jaki w życiu jadłam .Oprócz tego mama TŻ-ta zrobiła jakieś ciacha . A Wy jak tam ?
|
#3340 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podzielisz sie przepisem? na sernik
|
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od lewej strony: mleko, jajka, miekkie maslo, sol, cukier, drozdze piekarskie, czekolada. czekolade daje po jakims czasie gdy maszyna zacznie pikac (to znak, ze skladniki sa wtedy dobrze wymieszane i gdy wrzuci sie czekolade to mieszadlo delikatnie miesza i czekolada jest w kawalkach) krotko mowiac czeko trzeba dac pod koniec mieszania
Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-04-22 o 22:18 |
|
|
|
|
#3343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wybierasz się tam jeszcze ? wstydziliby się ! trzeba im było etorebką przez głowę dać |
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi po prostu o suszone drozdze? |
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może oni szukają po prostu darmowej pomocy i dlatego biorą tyle osób na te "dni próbne" - a potem podziękują... -.-podczytuję Was dziewczynki, ale ostatnio mam jakoś mało czasu
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny życzę miłej nocy i Wesołych Świąt.
nie potłuczcie jajeczek w drodze do kościoła
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochana nie martw się, może chciał sprawdzić, jaka jesteś skora do współpracy, etc? Dziś są różne dziwne zagrywki, ale może akurat ![]() Ja właśnie robię rosę, mam stracha, bo z nieznanego przepisu... Kochana jaki sernik upichcił tż? ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Dobrze hanulek, już letę pisać
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
w przepisie sa suszone drozdze, ale ja raz dalam te zwykle i tez wyszlo
mam przepisy na rozne ciasta - cytrynowe, keks itp, wiec jakbys chciala to pisz. a Ty nie dostalas ksiazeczki z przepisami przy zakupie maszyny? bo moj znajomy nie dostal i musial skserowac ode mnie, bo przeciez przepisu sobie z glowy nie wymysli, nie wiem co producent sobie myslal??idus, a nie chcialabys dorabiac sobie jako hostessa? Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-04-22 o 22:41 |
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nika dzieki
|
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpyszniejszy sernik mojego TŻ-ta ![]() Składniki: - 1 kg sera mielonego PRESIDENT - tego niesłodzonego! (komentarz TŻ: najlepszy jego zdaniem ser do sernika) - 8 żółtek - 350 g cukru - 350 ml mleka - 1,5 paczki budyniu waniliowego - otarta skórka z małej pomarańczy Oddzielnie ucieramy żółtka z cukrem i dodajemy do sera (mieszamy). 250 ml mleka mieszamy dokładnie z budyniem i dodajemy do masy. Na koniec dodajemy resztę mleka i skórkę z pomarańczy - całość miksujemy. UWAGA! Na domową prostokątną blachę proponuję zwiększyć proporcję i użyć 1,5 kg/ 2 kg sera. Sernik wylewamy na blachę (najlepiej zrobić na spód zwykłe kruche ciasto). Ciasto kruche: - 0,5 kg mąki - kostka masła - 2 żółtka + 1 całe jajko - 250 g cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Suche składniki mieszamy w misce. Dodajemy jajka plus rozdrobnione masło. Całość ugniatamy, aż otrzymamy gładkie ciasto. Jeżeli robimy wersję z ciastem kruchym to smarujemy blachę masłem i posypujemy bułką tartą. Oblepiamy blachę ciastem kruchym i na nie wylewamy sernik. Pieczenie: 1 godzina w 140 stopniach.
Edytowane przez Iduś Czas edycji: 2011-04-22 o 22:52 |
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
![]() czyżby już jej nie było?
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wybieram się tam bo oprócz pieniędzy według mnie ważna jest też atmosfera pracy. Po co mam pracować gdzies gdzie będę chodzić jak na ścięcie. Tenebris: bardzo możliwe bo tam tylko 3 kelnerów jest ze stażem: pół roku, rok, 4 miesiące... a tak to każdy się uczy... ludzie pracują np. pół miesiąca ... także nie mają "stałego" personelu.Nika wątpię, żeby mnie sprawdzali ... po prostu potrzebują taniej siły roboczej ... zapomniałam, że jeszcze za tą kelnerke, która mnie uczyła kible myłam . Nie mam nic przeciwko temu, ale ona mogła mi chociaż pomóc, a zaczęła się wykręcać, że ona musi być na sali.. a ja przepraszam bardzo gdzie? to ja tam poszłam tylko ,żeby odwalać najczarniejszą robote?
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
obserwuj strone, bo moze ktos zwroci Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-04-22 o 23:17 |
||
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
#3357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Ciebie to awanturnicamyślę, że wspiera - pociesza przyjaciółkę i nie ma głowy i nastroju do wizażu.... Cytat:
smakuję jak... z piekarni - to komplement dla chlebka i charal! jest wilgotny, otrębowy i pyszny z masełkiem! róbcie!!!! i ma super przypieczoną skórkę ![]() ja zrobiłam sernik amerykański /ser ze smietaną/ ale chociaż dobry wracam do tzw londyńskiego lub zwykłego polskiego! i zaraz robię mazurek z czekoladą i migdałami! obawiam się , że u mnie to ....część ja zjem Cytat:
oj kochana - bardzo mi przykro, ze tak się to skończyło |
|||
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zrobie z podwojnej porcji, bo jak juz robic... - no i zamroze ![]() ![]() ze mnie cala rodzina sie smieje jak poznym wieczorem wyciagam skladniki i chce cos pichcic ![]() dzisiaj i jutro w h&mie jest taka akcja,ze za zakupy powyzej 80zl dostajesz karte z 30zl do wykorzystania ja niestety nie dam rady pojechac do h&mu,a na pewno cos bym tam kupila!!dobranoc wszystkim!
Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-04-23 o 00:01 |
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kusisz recenzja chlebka
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahaa co do chlebka 4 szkl otrąb owsianych to 2 paczki po 200gr, a 2 szkl otrąb pszennych to pól paczki 200gr- ja nie wiedziałam jak to wyjdzie i nakupowałam za dużo- chociaż i tak je zjem- bo jak pisałam jadam ostatnio.... no też sobie znaleźli dni na promocje...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

ja zrobilam sernik i makowiec.. no i drozdzowe przez maszyne. nie wiem kto to wszystko zje?? jeszcze salatke musze zrobic, ale warzywa sie gotuja 

?

. Na początku zapowiadało się dobrze, ale wszystko zaczęło się psuć po tgz. odprawie kelnerów. Przydzielili mi kelnerke, która miała mnie uczyć. Hmm cóż ... niczego mnie nie nauczyła. A to barman kazał mi iść po mleko do chłodni, a to po talerzyki ... nie musze chyba mówić, że sam sobie to powinien przynieść, ale mu się najwyraźniej nie chciało i uwielbia wykorzystywać "nowych"
ale jest tak śliczna, że ja też zaczęłam nad nią myśleć, choć wcześniej w ogóle mi nie krążyła po głowie..