|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwone Włosy [Farby / Pielęgnacja]
Cytat:
![]() i co 2 tygodnie musze odswiezac piankami tonerami.. niestety wszystko kosztuje.. a i odrost jest bardzo widoczny a przy brązach jakoś to będzie się "zlewało" nawet przy ciemnych czerwieniach także będe widzieć.. jak mi sie wypłucze to dam na razie toner fioletowy z brązowym albo sam fiolet a potem pomysle o brązie lub ciemnej czerwieni ale farbie juz. ja nie mowie ze nigdy nie wroce do czerwieni bo moze wroce mam jeszcze prawie 2 tubki allwaves w zapasie jakby co ![]()
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-05-09 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Vanilka jak dla mnie to one sa piękne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Raczkowanie
|
Dziękuję, wydaje mi się że prawie takie same jak Twoje, tylko ciemniejsze i mniej czerwone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
znalazłam jeszcze 2 rude pianki -odżywki z kolorem dodałam do paczki
![]() tylko sie nie kłóćcie.. ![]() ![]()
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-05-10 o 05:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Raczkowanie
|
Ja wezmę ! Chociaż pół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Ok rozmówcie się między sobą która co bierze a ja poszukam w domu kartonów.. ewentualnie do 2-3 rzeczy bez kartoników moge duzym listem przesłać.. to bedzie wtedy a 4 euro jakos do polski a do niemiec za 2,20 euro..
mam jeden wiekszy karton i jedna taką koperte powietrzna wiec decydujcie ktora wezniej mniej a ktora wiecej ewentualnie dokupie jeszcze jedna taka koperte ale to kosztuje 1,5 euro jakos
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-05-10 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Rozeznanie
|
Laski może mi doradzicie (wiem, że jest wątek dla rudowłosych, ale wydaje mi się że tutaj jesteśmy bardziej kumate nawet w temacie rudości ;p) czy naturalne, niefarbowane jasnobrązowe włosy złapią rudą farbę bez rozjaśniania? Nie chodzi o marchewę, bardziej o lisa? coś takiego np http://2.bp.blogspot.com/_t3ekSNwJb8...400/285346.jpg hmm?
Sugar ja chętnie przyjmę jakieś właśnie lisie odcienie, nie takie jaskrawe pomarańcze, albo coś fajnego do czerwonych włosów? ![]() no i update moich włosów po 3?4? myciach (+olejowanie) Jak widać są jaśniejsze po tym jak farba się wypłukała, ale mają różowy odcień;/ Czy toner np poppy red zneutralizowałby mi trochę ten róż? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Rozeznanie
|
O, ulocia, to Ty mi oddaj swój róż, a ja Tobie moje złote refleksy, pomienianka, zgoda?
![]() Myślę, że taki naturalny lisi odcień powinien na względnie jasnych włosach wyjść. Zanim przyszła do mnie era czerwieni, a wcześniej czekolady, to miałam długi etap mahoniowy i pamiętam, że farby drogeryjne łapały mój ciemny, ciemny brąz. Fakt, że wychodziły stłumione i na poziomie 5, powiedzmy, ale dawało radę. To na jasnym brązie powinno złapać, chociaż może bez fajerwerków (nie łudź się, że farba rozjaśni, jeśli jest tam tylko 3%, a w drogeryjnych to chyba maks?) - sądzę, że chwyci tak jasno, jak jasny masz włos po prostu. Ale, że rudo, to na pewno, nie bój nie bój, potem się nie pozbędziesz^^ A jeśli lubisz takie klimaty, to spróbuj tego tonera, który kilka stron wcześniej wrzucałam - z początku warunkowa czerwień, a potem coraz bardziej w takim kierunku, jak buttony odpowiedzi w tym oknie... pomarańcza. I lśni przepięknie, nie blaknie w dalszym ciągu (a tu już kolejne mycie było przymusowe). Lok jest gładki (choć to chyba zasługa olejku z Rossmanna, używał ktoś? Awokado z granatem, włosom robi fantastycznie) i wszystko fajnie, tylko czemu na rudozłoto? ![]() Btw. biłam się z myślami i biłam - i jednak zachowaczo zamówiłam znów Matrixa z 9%, w myśl zasady "wiem, co stracę, nie wiem, co zyskam". Ale obowiązkowo prep na całość, tonerowi mówię 'nie'. Edytowane przez sonea8 Czas edycji: 2012-05-10 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Rozeznanie
|
Bardzo chętnie! To sprawiedliwa wymiana ;p no faktycznie może spróbuję z tym tonerem, którego używałaś... z tego co widziałam to jest dość tani
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Raczkowanie
|
uolcia moim zdaniem Poppy red spłucze się na różowo. Z Directiona to prędzej odcienie Fire czy Flame.
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobilam tak: Dla uolcia- ciemniejszy toner duality+ pianka ciemniejsza ruda+ 2 odzywki/maski czerwone. Dla truskawki- 1 tubka farby goldwell+ 1 toner jasny rudy+ 1 pianka jasna ruda color gloss+ jedna maska ruda Dla Meadow- 1 toner rudy duality+ 1 toner Igora paint rudy wrecz pomaranczowy+ pianka ruda igora color gloss. Pasi wam? Musi.. ![]() dodaje wam fotki tych pianek jak wychodza na probe wzielam troche na papier.. i odzywki tez.
![]() |
#3343 |
Raczkowanie
|
Oki to super
![]() Sugar w PL mieszkam, więc musisz poobliczac ile to wszystko wyniesie i dac nam znac co dalej ![]() Edytowane przez Truskowa Czas edycji: 2012-05-10 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Rozeznanie
|
Dzięki Sugar jesteś przekochana
![]() Ja wolę jaśniejsze, więc możemy się zamienić ![]() Poppy red na różowo? fuck...a ja myślałam że to taki pure red, zero pomarańczu i różu ![]() hmm Truskowa edytowałaś posta, daj znać czy nadal chcesz te ciemniejsze rude tonery od Sugar? Bo jak jednak wolisz zostać przy tym jaśniejszym zestawie, to ja za ten ciemniejszy dziękuję ![]() Edytowane przez uolcia Czas edycji: 2012-05-10 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
uolcia to chcesz toner i pianke ten jasniejszy a truskawka weznie te ciemniejsze? a reszta bez zmian?
#3347 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
OK. dla Olci mam spakowane juz w malutki kartonik dla Ciebie i Meadow jutro poszukam kartonów małych to taniej wyjdzie bo do koperty to za Ciezkie jest a inny karton mam duzo wiekszy. ceny tez sprawdze jutro na necie.. pozatym wiem ze pobijecie ale kupilam taki toner brillanca brązowy i wyszlo mi ciemna czerwien z brazowymi reflexami
![]() ![]() ![]() ![]()
#3349 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Rozeznanie
|
Ja tam Cię, Sugar, rozumiem. Czasem chce się zmiany, zwłaszcza, kiedy coś wymaga naprawdę sporo wysiłku i kasy, a po 2 tygodniach prawie nie ma śladu, i tak w kółko. Czerwienie są piękne, Twoja zwłaszcza... ale tylko przez kilka pierwszych dni, potem coraz większy kłopot. Ile lat się już bawisz w ten kolor? I masę rzeczy wypróbowałaś pewnie, a efekty różne... nawet, jeśli świeżo po aplikacji kolor genialny, to potem tylko wściek, że się szybko wymywa, hm?
Daj znać, jak się ciemny kolor sprawuje, nadal jesteś czerwonowłosa (tylko pod spodem ;D) Ja mojej truskawce nie odpuszczę, bo za każdym razem, kiedy wstaję z fotela fryzjerskiego ze świeżą farbą, jestem niedomiennie w tej czerwieni zakochana od początku; a brak czasu na siebie i analizowanie się w lustrze czy w czyichś oczach sprawia, że nie przejmuję się aż tak bardzo, kiedy kolor znika. Ważne, żeby na wielkie okazje był piękny, a tak na co dzień niech sobie będzie 'nie wiadomo, czym', bo mi to pasuje, odmładza i - mimo wszystko - wygląda fajnie zwłaszcza w słońcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozatym niektóre z was lubią pomaranczowe reflexy i wam to nie przeszkdasz tak jak mi dlatego rzadziej farbujecie.. zreszta jak sie dowiedzialam od paru osob nawet mi ta czerwien nie do konca pasuje.. no ja zaraz dodam fotki tego co mam na glowie.. na razie wyglada to nito wisniowo nito brazowo.. ![]() ![]() ![]() PS: Dziewuchy pozatym jakbyście wy coś dla mnie mialy z brązów albo ewentualnie jakieś inne kosmetyki to też chętnie przyjmę ![]()
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-05-11 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, kto Ci mówił, że Ci czerwień nie pasuje, ale na wszelki wypadek sprawdź, czy nie mają też innych kłopotów ze wzrokiem^^
Ładnie w tym wyglądasz, w zasadzie w każdym odcieniu, który tu na Tobie widziałam. Bez sensu o.O Owszem, to jest wymagający kolor i twarz musi być nieskazitelna, każde najmniejsze zaczerwienienie widać podwójnie mocno z tą farbą w tle, ale dobry podkład rozwiązuje sprawę i ważne tylko, żeby sama karnacja pasowała. A Twoja przecież pasuje. Ja też nie cierpię rudych refleksów, a konkretnie stanu spłowienia i bladopomarańczowych, matowych pasm, tylko nie spędza mi to snu z powiek za specjalnie; upinam wtedy włosy inaczej, żeby zaruszować zarówno odrost, jak i lisie wylinienie, i czekam na farbowanie. No, bo zrobię? Toć się nie potnę ;p W sytuacjach awaryjnych kładę farbę szybciej po prostu, jak na razie włos to znosi... Ważniejsze dla mnie, że jest zdrowszy, wygląda lepiej. Matowych miejsc coraz mniej, a kiedy coś błyszczy, to zawsze prezentuje się lepiej, tak jakoś ;p To dawaj foty ![]() Edytowane przez sonea8 Czas edycji: 2012-05-11 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
cholera dziewczyny patrze na ceny paczek i mnie krew zalewa w necie pisze ze mala paczka dhlem kosztuje 8,50 a duzy list do 1 kg ale musi byc nie gruby- 7 euro.;/ niestety taniej nie bedzie.. a jakby bylo to wam kase oddam
![]() No racja do czerwieni trzeba sie dobrze umalować.. pozatym zauważyłam że przez to czeste farbowanie wlosy mi sie bardziej puszą .. wyglądają miejscami jak siano i mimo odzywek i olejków..cholera normalnie nie wyrobie z tymi lokami moimi.. ![]() tak juz juz fotki zgrywam z aparatu.. ![]() pierwsze 2 fotki byly na wilgotnych wlosach wczoraj robione a reszta juz dziś rano.
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-05-11 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Rozeznanie
|
Sugar jak dla mnie to dla Ciebie są jasne, wyraziste kolory
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka bordo wlasnie a pozniej pomysle o brazach
![]() |
#3356 |
Zadomowienie
|
Od kilku miesięcy mówię sobie, że kończę z czerwienią i wracam do brązu, ale jakoś nie umiem się z nią rozstać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
loreal - http://www.aptekaslonik.pl/images/pr...erence-P37.jpg matrix 7rr - http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/images/pal...Socolor-M3.jpg matrixa mam 1,5 tubki ja chciałabym jeszcze tyyyle kolorów zobaczyć na sobie... rudy, ciemny blond, czarny, czekoladowy brąz... ale nie teraz... gdy jestem chyba dotychczas najbardziej zadowolona ze swojej czerwieni... ojj żałowałabym później! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3360 |
Rozeznanie
|
wpisz sobie w google grafika matrix 7rr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.