|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Nic mu nie mów, że sie źle czujesz ![]() ![]() U mnie niby tak jest, że wiedzą, że mogę zniknąć - na tydzień, dwa albo i miesiąc - i jest stażysta, który w razie czego ma mnie zastapić. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce ![]() Monia, zjadłabym żurek ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-08-26 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
własnie dostalam maila od superpharm z bonami rabatowymi i cieszę się bo dla mnie mój podkłąd jest przeceniony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba dzisiaj na tej rozmowie powiem, że lekarz co wizyta pyta mnie o to jak się czuję i że już poprzednio zalecał odpoczynek i chciał mi dać zwolnienie, ale nie wzięłam, bo sezon urlopowy jest, więc nie byłoby chyba nikogo w biurze ![]() Kurczę, cały czas się zastanawiam, jak szef to przyjmie... Siedzi to we mnie i nie daje spokoju. Mam nadzieję, że jak już pójdę na zwolnienie, to kompletnie odetnę się od pracy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ja dopiero wstałam, jakaś rano nieprzytomna jestem ![]() pear super, że sie tak z dentystą udało. Za wirtualne wizyty ![]() Inutil wow no to znaczną część wyprawki dostałaś ![]() ![]() Agatku faajnie się małż zachował. Kolczyki śliczne ![]() Mmonika za mną też chodzi żurek, ale dzisiaj będzie barszcz ukraiński, bo już mam buraki kupione. Zurek w drugiej kolejności. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3336 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie własnie wygramoliłam się z łózka i padam już na twarz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za to zaczyna się kapuściana - krokiety z kapusta, kapuśniak, bigos ![]() teraz jestem w buraczanej i musi być barszcz no i buraczki na ciepło na drugie ![]() a tz z kolei jadłby ryż z sosem słodko - kwaśnym i kurczakiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie, człowieka nie zobaczyłam ale serduszka słuchałam, wsio ok
![]() I zrobiłam małe zakupki - potomkowi śliczny zielony sweterek z coccodrillo czy jak tam to sie pisze, niby chłopięcy ale w razie czego na dziewczynke tez pasi ![]() ![]() ![]() Aaale leże sobie dzis jak królowa bo przyszedł stolik na lapka to łóżka, no jest bosko w koncu mi wygodnie, udany zakup ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zadomowienie
|
Hellołł brzuszki! Jak dobrze, że dziś piątek, nie mogłam sie doczekać wręcz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3342 | |
Rozeznanie
|
Natissa super, że wszystko w porządku i że zakupy się udały
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() A na poważnie, co ją to obchodzi!!! Pracujesz, płacisz składki, to masz prawo być zbadana w przychodni, a to że chcesz mieć prywatną opiekę, za którą dodatkowo płacisz, to nie jej sprawa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Rozeznanie
|
czesc brzuchatki
mi jakos smutno dzis od rana... ![]() ![]() była dzis u mnie pierwszy raz położna. Przeprowadziła wywiad i posłuchała tętna dzidziusia. Martwię się,bo od wczoraj cos mnie brzuszek boli, a jesli bedzie sie cos dzialo lece do szpitala ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3344 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie... (całuski w brzuszki)
Mam mały problem. W sumie idę zaraz do lekarza, ale może Wy coś wiecie i mi poradzicie. Ze względu na kregosłup mam wogóle już wpisane w kartę ciążową cesarskie cięcie, ale od ok. 3 tyg bóle kręgosłupa i nóg bardzo mi się nasiliły. Wszyscy lekarze rozkładają ręce. W ciązy nic nie możemy zrobić - mówią. Noce nieprzespane, humor kiepski... Nie martwię tu się o sobie ale o moją dzidzie. Wszyscy mnie zapewniają, że nic dziecku się nie stanie. Już sama nie wiem co mam zrobić... ![]() ![]() Ahhh... a pierwsze ruchy ? ... co czułyście?? Edytowane przez ciezaroweczka Czas edycji: 2011-08-26 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jest mnóstwo lekarzy - patafianów, którzy potrafią sie zemścic na pacjencie, bo ten chodzi do innego lekarza ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 | |||
Zadomowienie
|
uuuu Zuzia takiego babsztyla to
![]() Grunt, że wszystko ok, ale nie dziwię się, że masz mieszane odczucia po wizycie. Ja byłam strasznie zawiedziona jak mnie inny dr niż mój potraktował na prenatalnym usg. Pomierzył, powiedział tu ręka, tu noga i tyle w ogóle nie był ani miły ani sympatyczny. Cieszę się z mojego, mimo iz kiepsko pamięta pacjentki to jest miły, spokojny, rzeczowy i wszystko mi po 10 razy wyjaśnia, pyta czy coś jescze chce wiedzieć i w ogóle ![]() Aaaaa i ja tysz tylko do facetów chodzę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() są też gabinety fizjoterapeutyczne, gdzie babeczki specjalizują się wrecz w masażach dla kobiet w ciązy. Może poszukaj czegoś takiego ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas szefowa każdej dziewczynie powiedziała, że jeśli będzie w ciąży i będzie szła na zwolnienie to niech wcześniej powie. Ona wtedy załatwi zastępstwo. Dla pracodawcy jest lepiej załatwić zastępstwo, niż jak ciężarnej raz nie ma, raz jest.... Słuchajcie a jak ciężarna jest na zwolnieniu dłużej niż miesiąc, to też wzywają ją do ZUS na kontrolę. Pytam, bo jak byłam po operacji kręgosłupa pół roku na chorobowym to mnie kontrolowali. Zastanawiam się jakie dokumenty ma przedstawić ![]() Cytat:
![]() Przeczytałam na wp (wiem, że to nie do końca sprawdzone źródło, ale co tam) czego ciężarna jeść i pić nie powinna. Był oczywiście: alkohol, kawa (chociaż moja gin powiedziała, że lekką mogę pić), napoje gazowane, surowe mięso, shusi, surowe jaja. O tym słyszałam, ale dopisali jeszcze: lukrecję (zawiera glicyryzynę, która uszkadza łożysko) - ja na szczęście nie znoszę lukrecji oraz sery pleśniowe, ponieważ są źródłem bakterii wywołującej listeriozę. Podobno też nie wolno pić naparu z liści malin, gdyż może wywołać skurcze. To tyle.....
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-08-26 o 12:42 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tygrysiu ja jest przed operacją kregosłupa. Możesz mi o tym napisać coś więcej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Rozeznanie
|
Z chęcią pomogę. Co chcesz wiedzieć? Którą część będziesz miała operowaną?
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Tygrysiu nie zdarza się zeby ciężarną wzywali na kontrole... przeciez nie udowodnią CI ze się dobrze czujesz i nadajesz do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() ![]() ![]() ![]() i laba ![]() Jeszcze musze isc do kosmetyczki na brwi i zrobic się na bóstwo, bo jutro idziemy na wesele ![]() ![]() agatek ładne prezenty ![]() ![]() inutil ale buciki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
MissZusia ale babsztyl no
![]() ![]() A mnie malec od rańca kopie... dziwie się, że jeszcze mu się nie znudziło ![]() ![]() Bunt niemowlaczka no! A co to będzie jak będzie nastolatkiem! ![]() Haaniula ![]() ![]()
![]() |
#3354 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Poczułam się niemiło, bo nie latam z każdą dupe.relą i do tej pory chodziłam tylko na te wizyty, co miałam chodzić. Nie rozumiem jej podejścia, bo pracuje w prywatnej przychodni i jeszcze ma pretensje, że śmiałam do niej się zapisać ![]()
http://s10.suwaczek.com/20100807650116.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png było 83 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-08-26 o 14:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To ten : http://allegro.pl/stolik-do-laptopa-...768464686.html Jestem zadowolona jedynie to podnoszenie blatu pod kątem jest chyba do czytania książek bo kiepska regulacja jest, za ostry kąt na lapka raczej ![]() ale mi net chodzi porazka... Ja też chodze do gina - faceta, u babki bylam raz i wiecej nie pojde, mało sympatyczna i niedelikatna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Tygrysiu chyba tak samo za pierwszy miesiąc płaci pracodawca a potem zus ale z tego co wiem to tak jakby za pośrednictwem pracodwacy (tak mi kolezanka z pracy tłumaczyła)...czyli wpływa Ci od pracodawcy kasa potem....ja własnie dostałam wypłatke
![]() ![]() ![]() to pierwsze rzeczy dla bobaska ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Rozeznanie
|
Neska, ja tez dzisiaj otrzymałam wypłatę i rzeczywiście mam więcej niż normalnie
![]() Ciuszków kupować nie będę, bo już teściowa masę kupiła a teraz tylko czeka na płeć i dalej leci w szał zakupów ![]()
#3358 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Raczkowanie
|
Tygrysiu ja jak zachorowałam na poczatku swojej ciązy to lekarka kazala mi na gardlo ssać korzeń imbiru lub cytryne bo działają odkarzająco i odpukać już kilka razy to mnie uratowało mam nadzieję że tym razem też się uda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.