|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tak to ja.. wymarzona żona Twa - Panny Młode 2011 cz. 36!
Hej
Cytat:
Mała póki co nic sobie nią nie zrobiła i cały czas dumnie ją nosi. Takze mi cały czas ten pomysł bardzo się podoba Cytat:
|
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam 8 i też bardzo się cieszyłam, że będę "taka dorosła" i nosiła kolczyki
![]() Każdy robi jak uważa. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Może nieco za ostro napisałam.Przepraszam, chodziło mi o to, że to dla takiego maluszka za wcześnie na biżuterię ![]() Ale ale, jak ja będę wyglądać, jak za jakiś czas może urodzę córeczkę Lidkę
|
|
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam przebijane uszy jak byłam w przedszkolu, przez ciotkę, zwykłą igłą
wiem, że wrzeszczałam jak opętana, a ciotka już nigdy nikomu tak uszu nie przebiła, bo więcej się strachu najadła niż ja
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie zrobiłam jedną dziurkę sama igłą... do szycia
taką cienką... Myślałam, że umrę Ale głupia byłam Nie zdezynfekowałam jej nawet ![]() W lewym uchu mam 4 dziurki a w prawym jedną
|
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama przebiłaś? O mamo ![]() Tragusa (http://images.auctionworks.com/hi/69/68831/tragus.bmp) miałam przebijanego igła, ale to w salonie normalnie, miałam ochotę umrzeć w trakcie przebijania Stwierdziłam później, że jakbym wiedziała, że to tak boli, to bym nie robiła. Tatuaż to wg mnie przy tym pikuś ), ale gojenie to dwa tygodnie jedzenia tylko zimnego kisielu |
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Sama
nasłuchałam sięopowieści mamy jak to ona przyłożyła połówkę ziemniaka i rach ciach - miała dziurkę Ja ziemniaka utrzymać nie mogłam ![]() Czułam i słyszałam każdą warstwę przebijaną Chyba z godzinę się babrałam z tym I to była trzecia w kolejności czyli już praktycznie na chrząstce a czwartą mam wysoko i nie bolało jak przebijałam w salonie ![]() A te tragusy (?) nie bardzo mi się podobają Chociaż lepsze to niż te takie kołki przez całe ucho
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się ogólnie dziwne rzeczy podobają, małżonek kiedyś wyzywał, że z gazetą spał nie będzie, a jak mnie teraz jeszcze naszło na kolczyki, to już w ogóle ![]() O takie "kołki" Ci chodzi? -> http://www.primehealthchannel.com/wp...g-Pictures.jpg ? |
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo masz tatuaży?
|
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
3 1. Węża owiniętego dookoła róży, na stopie, dochodzi gdzieś nad kostkę, prezent sobie na 18 urodziny zrobiłam ![]() 2. Prezent od męża na gwiazdkę ![]() 3. Robiony tydzień temu , wróżka na wewnętrznej stronie ramienia.W planach - kokardki z tyłu ud, ale na tyle wysoko, żeby nie rzucały się w oczy , coś na żebrach (jeszcze brak koncepcji, jak dojrzeję do tego tatuażu, to go zrobię ) i coś na boku uda (to samo co przy żebrach ).Mąż ma jeden tatuaż, planuje go powiększyć, a ma też plan na kolejny tatuaż. Zaraziłam go tym ![]() Na taki kolczyk mówimy w pracy "agrafka", znajomy ma i zawsze o agrafkę go pytamy Z tym, że tak jak ten kolczyk mi tak średnio podchodzi, tak u niego wygląda fajnie |
|
|
|
|
#3341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kuzynka już sobie 3 dziurki igłą do lusterka zrobiła![]() Cytat:
Cytat:
![]() coś w ten deseń http://www.youtube.com/watch?v=Ig_dPrOxTc4
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć niektórych nie boli , ale mnie bolało W sumie cholernie bolało, drugi raz bym go nie zrobiła ![]() Widziałam jakoś ostatnio ten filmik na facebooku kolesia, który robił mi dwa tatuaże ;p W sumie patrząc na ten filmik pomyślałam jak wyglądałam przez ostatnie 10 minut tatuowania sprzed tygodnia, jeszcze chwila i bym go pogryzła |
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czułam duzo gorsze bóle w zyciu
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swojej córce myślę by tak na roczek, po roczku przebić uszka |
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
No to zazdroszczę ![]() Gdyby nie to, że miałam igłę w "uchu" to bym chyba nawiała z fotela ![]() Mnie bardziej bolało tylko po usunięciu jednej z 4 ósemek jak mi znieczulenie puszczało. |
|
|
|
|
#3346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia ![]() Cytat:
powodzenia ![]() Cytat:
Tez jestem za szybszym przebijaniem Jesli chodzi o bransoletke to tez o tym nie slyszalam ![]() Moja znajoma sama sobie pepek przebila
Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2012-02-21 o 15:18 |
|||
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() za wszystkie przyszłe mamy trzymam mocne ![]() ja nie pamiętam kiedy miałam przebijane ale raczej jak byłam mała
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
No ja się nie dam przekonać do przebijania uszek dziewczynkom np. na roczek:-(
Dziecko jak najdłużej powinno nim być. Mnie nieraz uszy bolą od kolczyków- wkrętek uznawanych przez pseudo mamusie za bezpieczne, a co dopiero dziecko?Dzieci są nieuważne, a jak mała przyleci z rozerwanym uszkiem, to ciekawe co mamusia wtedy powie? ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Przebijanie uszu wcale nie boli. Ja miałam w wieku 8 lat i nawet nie pisnęłam.Ale to ja chciałam mieć kolczyki, a nie rodzice mi "narzucili" w wielu lat 1, że będę miała dziurki w uszkach...Dostałam na komunię złote kolczyczki, to nosiłam na wyjątkowe okazje, ale np. w szkole nie nosiłam wcale.Zapobiegawczo. |
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko z kolczykami to nadal dziecko
![]() Wiadomo, każda matka zrobi inaczej Mnie przebijanie bolało jak robiłam drugą dziurkę kilka dni nie mogłam się dotknąć :/
|
|
|
|
|
#3350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() moja siora miała 2 latka, ja już 6 jak nam razem przebili u kosmetyczki żadna tego nie pamięta , żadna nie miała kłopotów i żadna nic sobie nie zrobiłaa te malutkie wkrętki takie "lecznicze" to musiała mama odpinać tak silny miały zacisk ![]() ja sobie już później w liceum 2 dziurki dodatkowe zrobiłam ale teraz w sumie nie wiem po co |
|||
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
my idziemy na komunię do chrześnicy Adama. Jej chrzestna wymyśliła by kupić na pół laptopa. mi się ten pomysł nie podoba...
|
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Przebiję wszystko, bo ja uszy przebite miałam... w zeszłym roku, w październiku
Nigdy rodziców nie prosiłam o to, żeby mi uszy przebili i jestem im wdzięczna, że nie decydowali za mnie w tej kwestii, kiedy byłam mała. Nikt nie powiedział, że wszystkie dziewczynki muszą mieć kolczyki - ja dłuuugo nie chciałam. Jeśli trafi mi się córka, to nie zaprowadzę jej na przebijanie uszu - chyba, że sama zechce. ![]() A w ogóle to cześć
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nosiłam pamiętam od czasu do czasu i to takie małe, żeby na wf czy gdzieś nie zrobić sobie krzywdy. |
|
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zal mi tych niemowlakow z brylantami w uszach ![]() dawno mnie nie bylo
|
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnośnie przebijania uszu, wcale nie boli. ja miałam przebite jakoś na początku podstawówki, poszłyśmy do kosmetyczki we 3: ja, siostra i mama i wszystkie miałyśmy wtedy przebijane uszy, potem wybrałyśmy się do jubilera i wybrałyśmy sobie złote kolczyki. do tej pory je mam, choć praktycznie nie noszę, bo nie przepadam za złotem. ale dziecku nie przebiłabym uszu, tzn jak będzie już świadome, np w wieku szkolnym i będzie chciało to jak najbardziej, ale nie jak będzie mieć rok czy dwa. |
|
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co nie zmienia faktu, że to przegięcie
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
noooo....
rodzice chrzestnej chcą jej kupić wii czy coś takiego a dziadek małej wymyślił takie duuuuży telewizor. chyba na głowę wszyscy poupadali. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak nic na 18-tkę trzeba będzie kupić auto na pół
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Mała póki co nic sobie nią nie zrobiła i cały czas dumnie ją nosi. Takze mi cały czas ten pomysł bardzo się podoba
A dla starszych dzieci to już duży stres. Tak myślę. 

wiem, że wrzeszczałam jak opętana, a ciotka już nigdy nikomu tak uszu nie przebiła, bo więcej się strachu najadła niż ja
taką cienką... Myślałam, że umrę 

Chociaż lepsze to niż te takie kołki przez całe ucho

, ale mnie bolało