Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-26, 09:12   #3331
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Od 3 dni nie podaje juz tej Biogaii i od wczoraj Nadia robi wiecej kupek. Zazwyczaj robila 1-2 na dzien a teraz zdarzaja sie 4 i to nawet poznym wieczorem Wiem, ze glupie pytanie (wstyd mi za nie) ale czy to moze miec jakis zwiazek?
tego Ci nie powiem na sto procent,
może to odstawienie a może nie,
ja bym przeczekała parę dni i zobaczyła co będzie, bo przecież jelita w końcu muszą uzyskać swoją florę a nie ciągle wspomaganą ...

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy nadal pierzecie ciuszki dziecięce osobno??
ja nigdy nie prałam osobno

anula widzisz mogłaś z nami posiedzieć jeszcze w nowym miejscu
blubery ja często mówiłam zwłoki o Gabi jak jeszcze zasypiała przy UU, teraz to już nieaktualne określenie
Grazin

spałam do 9:30
karmionko o 6

Gaba znó "pierdzi" buzią na macie !

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:15   #3332
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a ja sie witam porannie i spiesze z nowina!!
moje dziecko jak padlo o 19:30.....pospalo do---4:30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
o 2 giej byly jakies steki ale poszlam do pokoju a dziecie spalo....
ja sie budzilam co godzine przygotowana na najgorsze a dziecie do 4:30 dospalo i potem do 7:30!!! niezle co??????????????????????

pewnie to jednorazowe ale zawsze cos
ide karmic
Nieźle Chyba musisz wyłączyć u siebie tryb czuwania

Cytat:
Agnieszka.M Ta mysl caly czas nie daje mi spokoju. Kupki u nas tez byly juz o stalych porach a od 2 dni jest ich wiecej i zdarzaja sie nawet kolo 22

Ja jestem niewyspana dzisiaj niestety

Od wczoraj gdy lezy na plecach zaczyna podnosic dupcie do gory Glowa, ramiona leza na podlozu a dupcia w gore (jakby mostek robila)
To kolejny etap rozwoju czy cos co powinno mnie niepokoic ?
Ja nie wyobrażam sobie,żeby mi ktoś narzucił o której mam ku.pe robić ,więc nasze dzieci też czasem mają prawo walnąć kupsko o 22 jak im się zachce

Hanka też robi mostek, chyba myśli że tak wstanie:P A jak leży na rogalu, to ciągnie głowę i ramiona do góry i prawie, prawie siedzi, ale nagle plecy w dół i dupsko do góry i lipa, z siedzenia nici

Cytat:

Dziewczyny, czy nadal pierzecie ciuszki dziecięce osobno?? I w dziecięcych środkach?? Kończy mi się lovella i nie wiem, czy kupować następna Raz pomyliłam się i wlalałam do prania Pepowego Perwoll, a kilka razy prałam pojedyńcze ciuszki ( z reguły ciemne ) z naszymi i nic się nie działo.

Miłego dnia
Ja piorę Hanki rzeczy w Persilu niemieckim Sensitive, on jest skoncentrowany w postaci taki kuleczek. Mała paczuszka, dość drogi, bo 28 zł dałam, na 18 dużych prań to niby jest. A płyn do płukania hipoalergiczny Lenor, również z DE. Jednak myślę,że nic by Jej nie było, jeżeli wyprałabym w tym, co nasze.

Cytat:
Umyłam dzisiaj włosy i horroru ciąg dalszy
Czy ktoś wie, kiedy się to skończy??
Bo do Świąt jak nic będę łysa
Jakoś do pół roku po porodzie podobno...Mi jakoś nie wypadają strasznie,ale pewnie dlatego,że nie karmię UU. Pewnie nie można brać jakichś środków zapobiegających wypadaniu włosów, typu Vichy czy cuś

Dzień dobry tak w ogóle. Hania miała wczoraj problem z zaśnięciem, wybudzała mi się i zasnęła na dobre po 21. Wstała o 8, także nocka ok, tylko szkoda mi Jej,że tak płacze przed zaśnięciem. Obawiam się,że to ten skok i ten cały "lęk separacyjny", bo jak do niej idziemy i przytulamy to przestaje płakać. Tak myślę,czy nie spać z Nią w łóżku na razie...? Czy konsekwentnie trzymać w łóżeczku, skoro w końcu tam zasypia? Nie chcę w sumie Jej przyzwyczajać do naszego łóżka teraz, skoro od urodzenie śpi sama w pokoju, we własnym łóżeczku. Co myślicie?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:19   #3333
gosiek217
Raczkowanie

dzień dobry

nocka z 5 pobudkami ale jestem wyspana o dziwo michaś juz miał jedną drzemke a teraz szykujemy się na spacer.

Grazin basen mamy nie daleko a badania są bezbolesne w w czasie snu.
współczuje nocki u nas tak dość często się dzieje

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:19   #3334
spice1985
Zadomowienie

A tak w ogóle to moja Hanka robi ostatnio kupę 6 razy dziennie, po każdym posiłku...Normalne to? Andziot, Ty chyba pisałaś kiedyś,że jak zęby będą wychodzić, to tak może być. Dobrze kojarzę?

Zęby Hanusi
Stary 2011-10-26, 09:19   #3335
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Pepe spał do 5.20
Ja nie do końca jestem wyspana, bo po nocy doję. Muszę to trochę zmienić, dzisiaj dam bebilon więcej, aby w ciągu dnia przygotować butelkę na noc.

Dziewczyny, czy nadal pierzecie ciuszki dziecięce osobno?? I w dziecięcych środkach?? Kończy mi się lovella i nie wiem, czy kupować następna Raz pomyliłam się i wlalałam do prania Pepowego Perwoll, a kilka razy prałam pojedyńcze ciuszki ( z reguły ciemne ) z naszymi i nic się nie działo.

Miłego dnia
Ja piorę w Persil Sensitive od około miesiąca.
Nie używam płynu do płukania.
Edzika pranie zawsze osobno.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:20   #3336
anula_81
Zakorzenienie

pelna sil witalnych lece na zakupy z kolezanka i jej dzieciem 2 tygodnie starszym od Zoski!! jak dobrze sie wyspac!!
'
ma co prawda lac, ale co mi tam

Buziale bede po poludniu

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:25   #3337
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
pelna sil witalnych lece na zakupy z kolezanka i jej dzieciem 2 tygodnie starszym od Zoski!! jak dobrze sie wyspac!!
'
ma co prawda lac, ale co mi tam

Buziale bede po poludniu
Jak to mało człowiekowi do szczęścia potrzeba Udanych zakupów, też się wybieramy wkrótce.

Zęby Hanusi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 09:26   #3338
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Grazin przeczekać nastaw się pozytywnie na te pobudki, będzie łatwiej Przynajmniej u mnie tak jest, nie myślę o tym, że się nie wyśpię i będzie mi czacha przez cały dzień dymić
a wiesz że coś w tym jest odkąd się trochę pogodziłam z tymi pobudkami to jest ciut lepiej. Co prawda całkiem to się nigdy nie przyzwyczaję ale mówię sobie, taki mój los i co zrobić

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość

moje noce są koszmarne, Aluśka przebudza się niezliczoną ilosc razy - MoniuK stawiam Ci wizażowy pomnik, za takie nocki od 5 miesięcy
...łeb mi pęka i coraz bardziej boję się jak to będzie jak pójdę do szpitala
nie ma co bić brawa tysiąc razy bardziej wolałabym mieć taki e nocki jak większość z was kurczę a kiedy idziesz do tego szpitala? kto się malutką będzie zajmował?

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Ja nie wyobrażam sobie,żeby mi ktoś narzucił o której mam ku.pe robić
w sumie racja
co do spania w łóżeczku to ile razy Hania w nocy się budzi? Mocno płacze? Bo jeśli nie jest to uciążliwe i dajesz radę to ja bym ją odkładała do łóżeczka. U nas niestety Tymek śpi tylko pół nocy w swoim łóżeczku (a czasem nawet krócej) no ale, gdyby nie jego pobudki to na pewno nie spalibyśmy razem
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:29   #3339
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Pepe spał całe 20 minut ( a usypiałam 30 ).
Dwa dni nie był na spacerze, bo brzydko było, ale dzisiaj musi go teściowa zabrać, bo kto z nim wytrzyma
Wprawdzie jeszcze nie wołał, ale już wywija zabawkami w łóżeczku.
Idę
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:30   #3340
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez blueberry_11 Pokaż wiadomość

Kasia - dobrej nocy Kochana z jak najmniejszą liczą marudzeń
nie było tak zle, padła o 21.30
co do Kubusia, pewnie objadł się i padł...a teraz co porabia?

Cytat:

kasiu z tego co mi wiadomo, moria polimoria umyła dziś szafki w kuchni, pierdyknęła dwa prania, dwie zmywarki, obkupiła się w Ikeii , zaliczyła dwie ciocie z Igutką, upiekła chleb, powstrzymała się od zeżarcia całego bochenka na raz a to wszystko zajmując się półrocznym, rozkosznym bobasem all the time, bo TŻ morii ma dziś wyjściówkę
wow! ja tyle zrobie w ciągu dwóch tygodni podziwiam! Igusia musiała być grzeczna w tym czasie?

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
jeszcze nie, we ten czwartek lub piątek.
z dzisiaj nie mam zdjęć ale dwa dni temu im robiłam :P
jakie przystojniaki! robisz piękne zdjęcia

anulinka2009 ja też łysieje!!!! i nie mam pojęcia co robić... dobrze, ze tych włosów zawsze miałam dużo, więc mają z czego wypadać...

katarzynka była mamusią majowo-czerwcową, ale niestety nie udało się... na szczęście po niedługim czasie znowu była w ciąży. Bardzo miło ją wspominam

ale pogoda okropna! a ja chce na spacer!!!!
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-10-26 o 09:31
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:35   #3341
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle to moja Hanka robi ostatnio kupę 6 razy dziennie, po każdym posiłku...Normalne to? Andziot, Ty chyba pisałaś kiedyś,że jak zęby będą wychodzić, to tak może być. Dobrze kojarzę?

co do spania z dzieckiem - ja nie jestem za, chyba, że dziecko się strasznie często wybudza w nocy, nie chcę przyzwyczaić do spania w naszym łożu, Zosia nie umie w ogóle z nami spać (spała może ze dwa razy za niemowlaka jak strasznie chora była) - wali nas nogami, wierci się i nie może usnąć, ale co rano do mnie przychodzi zeby się poprzytulać (czasem o 5rano )
Gabi jeszcze nie spała w naszym łóżku, póki nic się dziać nie będzie to spać nie będzie (ładnie po polskiemu)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 09:35   #3342
amarcia
Wtajemniczenie

ja też chcę na spacer...
a góra do prasowania piętrzy się jak Everest $#$#$^%&^* mać
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:36   #3343
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
tego Ci nie powiem na sto procent,
może to odstawienie a może nie,
ja bym przeczekała parę dni i zobaczyła co będzie, bo przecież jelita w końcu muszą uzyskać swoją florę a nie ciągle wspomaganą ...
Masz racje

spice
Ja nie chce dziecku narzucic o ktorej ma kupke robic, nigdy w zyciu. Napisalam co zaobserwowalam. Od miesiaca kupki mialy taka sama konsystencje i byly 1-2 razy dziennie. Rano i po poludniu albo tylko po poludniu. Odkad odstawilam kropelki pojawiaja sie tez kolo 22, maja pelno bialych grudek i inna konsystencje. Dlatego sie zmartwilam.
Wiem tez, ze one beda non stop sie zmieniac Chyba znow szukam problemow!

Przepraszam za tak dokladny opis

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:39   #3344
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Nieźle Chyba musisz wyłączyć u siebie tryb czuwania

Ja nie wyobrażam sobie,żeby mi ktoś narzucił o której mam ku.pe robić ,więc nasze dzieci też czasem mają prawo walnąć kupsko o 22 jak im się zachce

Hanka też robi mostek, chyba myśli że tak wstanie:P A jak leży na rogalu, to ciągnie głowę i ramiona do góry i prawie, prawie siedzi, ale nagle plecy w dół i dupsko do góry i lipa, z siedzenia nici

Ja piorę Hanki rzeczy w Persilu niemieckim Sensitive, on jest skoncentrowany w postaci taki kuleczek. Mała paczuszka, dość drogi, bo 28 zł dałam, na 18 dużych prań to niby jest. A płyn do płukania hipoalergiczny Lenor, również z DE. Jednak myślę,że nic by Jej nie było, jeżeli wyprałabym w tym, co nasze.

Jakoś do pół roku po porodzie podobno...Mi jakoś nie wypadają strasznie,ale pewnie dlatego,że nie karmię UU. Pewnie nie można brać jakichś środków zapobiegających wypadaniu włosów, typu Vichy czy cuś

Dzień dobry tak w ogóle. Hania miała wczoraj problem z zaśnięciem, wybudzała mi się i zasnęła na dobre po 21. Wstała o 8, także nocka ok, tylko szkoda mi Jej,że tak płacze przed zaśnięciem. Obawiam się,że to ten skok i ten cały "lęk separacyjny", bo jak do niej idziemy i przytulamy to przestaje płakać. Tak myślę,czy nie spać z Nią w łóżku na razie...? Czy konsekwentnie trzymać w łóżeczku, skoro w końcu tam zasypia? Nie chcę w sumie Jej przyzwyczajać do naszego łóżka teraz, skoro od urodzenie śpi sama w pokoju, we własnym łóżeczku. Co myślicie?
Ja myślę, że jej nie bierz.
Przychodź, głaszcz, przytulaj, niech czuje, że mama jest, ale niech śpi u siebie.
Bo jak ją przyzwyczaisz do swojego łóżka, to potem będzie batalia o powrót do jej łóżeczka. A skok się kończy po 4 tyg. i powinna przestać tak płakać.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:42   #3345
gusiagatko
Zakorzenienie

night Najlepszego dla Maciusia

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:43   #3346
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Od miesiaca kupki mialy taka sama konsystencje i byly 1-2 razy dziennie. Rano i po poludniu albo tylko po poludniu. Odkad odstawilam kropelki pojawiaja sie tez kolo 22, maja pelno bialych grudek i inna konsystencje. Dlatego sie zmartwilam.
Wiem tez, ze one beda non stop sie zmieniac Chyba znow szukam problemow!

Przepraszam za tak dokladny opis
no widzisz, mogłaś walnąc takim opisem wcześniej,
poczekaj parę dni i jak nadal takie będą,
albo śluz się pojawi
to włącz z powrotem krople

Stary 2011-10-26, 09:47   #3347
Magda060184
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie Cię to nie pociszy, ale ja mam juz zakola.. Ktos mi kiedyś mówił, że na włosy dobrze robi maseczka WAX, może któraś doświadczona mama powie czy te włosy nieszczęsne to tak wypadają jakis czas i potem przestają, czy próbowac jakoś to zatrzymać. Pytam dlatego, że mój lekarz ma taka teorię, że włosy zaczynaja wypadać po 3 miesiącu dziecka i tak wypadają do około pół roku i choćby skały sr.ały nic tego nie zatrzyma. I radził mi akcje "odbudowa" zacząć dopiero po pół roku.. Na początku mu wierzyłam, ale teraz ilość moich włosów na głowie mnie przeraża.. Nie chcę wyglądać jak dziadek mojego męża..
Stary 2011-10-26, 09:51   #3348
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
nie ma co bić brawa tysiąc razy bardziej wolałabym mieć taki e nocki jak większość z was kurczę a kiedy idziesz do tego szpitala? kto się malutką będzie zajmował?
Do szpitala idę 2 listopada , mała zostaje z Tż i moją mamą, ale Tż zaczął nową pracę i od rana do nocy go nie ma w domu, a mama ma swoje przyzwyczajenia z którymi walczę - boję sie, że Aluśka będzie za mną płakac i w ogóle i mi ją poprzestawiają

W ogóle Ala od kilku dni tak się dziwnie wydziera, coś jak człowiek uciekający przed mordercą z siekierą, uszy więdną od tego i już dwóch sąsiadów mi zwróciło uwagę - co my jej robimy
Jeszcze trochę i zapuka opieka społeczna
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:56   #3349
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko jak padlo o 19:30.....pospalo do---4:30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
ja sie budzilam co godzine przygotowana na najgorsze a dziecie do 4:30 dospalo i potem do 7:30!!! niezle co??????????????????????

ide karmic
super

grazin wspolczuje nocki, gusiu tobie tez

u nas pobudka o 4.30
i od tej pory drapanie do 7.30
ja trzymalam jedna raczke i probowalam spac, tz druga i probowal tez spac i tak sie wybudzala co chwile

jedziemy dzisiaj do dermatologa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 09:57   #3350
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda060184 Pokaż wiadomość
Pewnie Cię to nie pociszy, ale ja mam juz zakola.. Ktos mi kiedyś mówił, że na włosy dobrze robi maseczka WAX, może któraś doświadczona mama powie czy te włosy nieszczęsne to tak wypadają jakis czas i potem przestają, czy próbowac jakoś to zatrzymać. Pytam dlatego, że mój lekarz ma taka teorię, że włosy zaczynaja wypadać po 3 miesiącu dziecka i tak wypadają do około pół roku i choćby skały sr.ały nic tego nie zatrzyma. I radził mi akcje "odbudowa" zacząć dopiero po pół roku.. Na początku mu wierzyłam, ale teraz ilość moich włosów na głowie mnie przeraża.. Nie chcę wyglądać jak dziadek mojego męża..
a wiesz że u mnie właśnie tak było zaczęły wypadać ok 2-3 miesiące po porodzie. Też wyglądam jak strach na wróble i widać prześwity

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Do szpitala idę 2 listopada , mała zostaje z Tż i moją mamą, ale Tż zaczął nową pracę i od rana do nocy go nie ma w domu, a mama ma swoje przyzwyczajenia z którymi walczę - boję sie, że Aluśka będzie za mną płakac i w ogóle i mi ją poprzestawiają

W ogóle Ala od kilku dni tak się dziwnie wydziera, coś jak człowiek uciekający przed mordercą z siekierą, uszy więdną od tego i już dwóch sąsiadów mi zwróciło uwagę - co my jej robimy
Jeszcze trochę i zapuka opieka społeczna
hahah nieźle
co do zostawania z mamą to pewnie będzie trochę płakać no bo jakże może być inaczej ale nie martw się, na pewno krzywda się jej dziać nie będzie a przecież Ty musisz być zdrowa! Walnij mamie kazanie i wypisz w punktach jak ma postępować z wnuczką to może się nauczy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:59   #3351
night25
Rozeznanie

Cytat:

ide karmic
trzymam kciuki żeby częściej się powtarzały

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

kolejna noc taka jak wczoraj
czyli
CO GODZINE POBUDKA

ja juz nie umiem fnkcjonowac

wpadne do was później poczytac i napisac w K. co z prawniczką bo wiem ze nie wszystkie czytaja na fejsie

co najlepsze seba sie juz wyspall

CO JA MAM ROBIC?
kurczę twój Seba starszy troszke od Maciusia i jak ja będę musiała coś takiego przechodzic to se w łeb , piski już są

Cytat:
night Najlepszego dla Maciusia
gusiu ty zawsze o nas pamiętasz

Dzień dobry
U nas w nocy pojawiły sie pojękiwania bez przyczyny ale mam nadzieję że tylko jednorazowo, wkońcu wsadziłam synusia do naszego łoża i poszłam spać, jemu tez sie podobało bo ariee wyspiewywał .Teraz ma drzemkę a ja z kawusią czytam Was
Stary 2011-10-26, 10:04   #3352
Lolka1212
Zadomowienie

Aaaa !!

Night25 najlepsze życzonka dla super grzeczniutkiego i zawsze uśmiechnętego Maciusia

Kiepsko u mnie z organizacją dziś.. nie mogę ogarnąć ani siebie, ani nic I w ogóle humor jaki do bani wrrr!!
Stary 2011-10-26, 10:10   #3353
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Night25 wszystkiego naj naj najsłodszego dla Maciusia
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 10:11   #3354
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Night wszystkiego najlepszego Maciusiowi z okazji jego swięta

U nas noc tak sobie. Pobudka coś około 3, a później o 6, no a wstala o 8. W sumie nie jest źle, tyle, ze jak rano bedę wychodziła do pracy przed 6, to wolałabym, żeby jadła okolo 5 Zobaczymy, moze jakoś uda mi sie ja jeszcze przestawić

Moje dziecie nadal nie chce sie przekręcać ani na brzuszek, ani na plecki Zapisalam sie do por. rehabilitacyjnej, ale wizyta dopiero 29 listopada moze powinnam pójść gdzieś prywatnie?

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 10:17   #3355
agus87
Zakorzenienie

night wszystkiego dobrego dla Maciusia
Stary 2011-10-26, 10:18   #3356
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Witamy się po szczepieniu
Piotruś był w miarę dzielny pierwszego wkłucia nie poczuł w ogóle potem wył i patrzył się z wyrzutem na pielęgniarkę :P

Oczywiście Pani doktor mnie wpieniał lekko, bo kazała wprowadzać sam gluten...a pierwsze jedzenie UWAGA: w 8 miesiącu dziwne ma praktyki, a ja i tak karmię po swojemu...i jeszcze z miesiąc glutenu nie dam...a przy słoiczkach zostanę...

Piotruś wamy 9700g ale przybrał już mniej niż dotychczas bo przez 6 ty. tylko 1,5 kg...a zawsze było 2,5 :P no i ma 70 cm

Grazin PLAFON for ju

będę poźniej
Stary 2011-10-26, 10:20   #3357
night25
Rozeznanie

Lolka1212, Dziewczonka, bassienka

Maciuś dziękuje

a żeby mamusia za długo czasu nie miała dla siebie to Macius już nie śpi no a u mnie też góra prasowania bleeeee
Stary 2011-10-26, 10:21   #3358
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
mi wypadaja bardzo mocno w czasie mycia, ale nie myje za czesto :P a tak to nie leca juz i grzywunia mi odrasta
Cytat:
Dzień Dobry

Grazin przeczekać nastaw się pozytywnie na te pobudki, będzie łatwiej Przynajmniej u mnie tak jest, nie myślę o tym, że się nie wyśpię i będzie mi czacha przez cały dzień dymić a myślę sobie, no nie pośpię sobie w nocy ale pooglądam sobie śpiącą Igutkę a to przecież najsłodszy widok na świecie no i czasem mnie los pozytywnie zaskoczy tak jak dziś, pierwsza pobudka o 24 - gdy w końcu Iga zasnęła to ja już nie mogłam sama siebie uśpić i myślałam sobie w łóżku "aaaa pewnie i tak zaraz się przebudzi to sobie poleżę i poczekam" no i Iguciak spał aż do 06:30
no to pieknie Igutek spał
ja jestem mało odporna na niewyspanie sie
i w nocy pod nosem sobie ku rr rzucam,a le jak seba wstanie i sie uśmiechnie na moj widok to mam normalnie mokro w majtach i mi złość przechodzi

Cytat:
Pepe spał całe 20 minut ( a usypiałam 30 ).
Dwa dni nie był na spacerze, bo brzydko było, ale dzisiaj musi go teściowa zabrać, bo kto z nim wytrzyma
Wprawdzie jeszcze nie wołał, ale już wywija zabawkami w łóżeczku.
Idę
moj tez dwa dni nie byl, ale dzisiaj go mama wzieła
Stary 2011-10-26, 10:22   #3359
night25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Witamy się po szczepieniu
Piotruś był w miarę dzielny pierwszego wkłucia nie poczuł w ogóle potem wył i patrzył się z wyrzutem na pielęgniarkę :P

Oczywiście Pani doktor mnie wpieniał lekko, bo kazała wprowadzać sam gluten...a pierwsze jedzenie UWAGA: w 8 miesiącu dziwne ma praktyki, a ja i tak karmię po swojemu...i jeszcze z miesiąc glutenu nie dam...a przy słoiczkach zostanę...

Piotruś wamy 9700g ale przybrał już mniej niż dotychczas bo przez 6 ty. tylko 1,5 kg...a zawsze było 2,5 :P no i ma 70 cm

Grazin PLAFON for ju

będę poźniej
ale Ci rośnie chłopak super

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
night wszystkiego dobrego dla Maciusia
Stary 2011-10-26, 10:24   #3360
andziot
Zakorzenienie

Zosia założyła sama rajstopy
tylko że tył na przód,
a ja nie mogę jej zmienić, bo przecież taka dumna z siebie jest, że nie mogę pokazać, że jest źle

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości