|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Darusiaaaa zgadzam sie z Tobą w 100%
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() kurcze nadrobic Was to masakra jakas ale zaraz sprobuje wziac sie za to. Muffinko wspolczuje sytuacji z Tz najlepiej porozmawiac. Ja bym pewnie na Twoim miejscu tez plakala bo nie wyobrazam sobie nie widywac sie z TztemWidze, ze zadnych nowych dzieci nie mamy - a szkoda ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Goldika niestety w tym czasie zamiast rodzic to siedziala na zajeciach ![]() Tak w ogole rozwazam przejscie na zaoczne... bo bedac w ciazy to jeszcze daje rade pojechac na zajecia ale jak maly bedzie to juz kicha raczej. Nie chce zeby Tz musial w pracy sie narazac i brac wolne 2x w tygodniu... Widze, ze rozmawialyscie o temperaturach. 21st akurat. Jak wiecej to sie dusze a ostatnio to w ogole mi goraco i ciagle wietrze mieszkanie
|
|
|
|
#3333 |
|
Raczkowanie
|
cześć mamusie
jeju jak fajnie być w domku. od środy siedze i się lenię ![]() tzn, posprzątam coś, wstawie pranie, przygotuję obiadek i czekam na mężusia a on jaki szczęśliwy![]() dyżurów na razie nie ma do wtorku więc cały weekend razem jutro chcę podjechać do przychodni i wypytać co i jak z położną po porodzie, w DDTVN właśnie widziałam że jakąś deklarację można wypisać, także zorientuje się jak to u nas wygląda
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
GOLDIKO to bierz się do roboty żeby na 1 stronie widnieć w rozpakowanych
![]() Ja dzisiaj czytam z nudów o laktacji... Wszędzie piszą, że rodzi się w głowie Ja jestem bardzo nastawiona na karmienie piersią i troszkę boję się jak to wygląda po CC. I czy ma znaczenie czy CC jest wykonywane na zimno czy po rozpoczęciu akcji porodowej...
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
ale moze chociaz jej napisac ze o niej myslily i wszystkie za nia trzymamy kciuki? jak bylam w szpitalu i dostalam smski od Muffinki i Rojku to naprawde bardzo bardzo sie ucieszylam, to podnosi na duchu ze jest ktos kogo w zyciu na oczy nie widzialysmy a jednak o nas mysli cieplutko Goldi ty tu smiesz narzekac na brak nowych dzieci a kto horoskopu nie posuchal i nie poszedl rodzic co?
|
#3336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Raczkowanie
|
a mogłabym poprosić o zaproszenie do klubu?
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze to chetnie bym tam juz pojechala. Fakt z Neostrada kombinujemy. Jutro moze bedzie... ale MOZE :/ a co do horoskopu to mam czas do niedzieli do 23,59 ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Elfie Glam ja bardzo chetnie chociaz nie mam w zwyczaju wpychac sie ciezarowkom w kolejke Glam padlam jak zobaczylam ile tabletek dziennie lykasz ale widze ze dentyste zaliczylas![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Dziewczyny nie nadrobie Was jednak... musze uciekac z neta (rabnelam na chwile matczynego). Rodzic mi tu, zebym mogla podziwiac i zazdroscic jak znowu dorwe neta |
|
|
|
|
#3339 |
|
Rozeznanie
|
muffinka
Ania - ależ to zleciało a ja wczoraj miałam wizytę. Paciorów nie ma Przez weekend mam iść na KTG do szpitala gdzie chce rodzić albo do Medicaveru - tam przynajmniej bez łaski zrobią. Gin ucieszył sie z tych twardnień brzucha - skurczów i bólów jak na @. Powiedział ze dzięki temu I faza porodu się skraca. I 3.11 znów chce mnie widzieć. |
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jeszcze zapomnialam o szklamce gavisconu dziennie bo ostatnio zgaga to moj staly gosc, a migdaly mleko i inne domowe sposoby zawodzaa wchodz w kolejke jak masz ochote,mysle ze nikt sie nie pogniewa bo i tak nie idziemy idealnie wg listy- z wyjatkiem Ani ktora miala byc pierwsza i faktycznie byla (chyba )kurcze dzis Matki Bozej Pienieznej, poszlabym chetnie troche powydawac a tu d...a musze lezec... ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ja sie musze swojego gina o to KTG wypytac bo tez mialabym ochote podjechac do szpitala i zobaczyc co i jak wyglada- bije sie z myslami czy rodzic w szpitalu gdzie lezalam wczesniej i gdzie pracuje moj gin i jak sie okazalo 2 znajome polozne- czy tez w szpitalu wojewodzkim na drugim koncu miasta ktory z kolei ma bardzo dobry oddzial neonatologiczny- przeczytalam na ich stronie ze zajmuja sie nawet opieka nad noworodkami z waga urodzeniowa ponizej 1000gr mysle ze wszystko bedzie zalezalo kiedy chlopaki sie zdecyduja wylezc- i od tego co mi gin powie na nastepnej wizycie w czwartek
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny nie orientujecie się czy mogę pić wapno podczas karmienia piersią
dostałam jakieś uczulenie na wewnętrznej stronie ud |
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki !!
ale się dziś późno zwlekłam na badania, pojechalam dopiero po 9, to juz ostatnia morfologia nie licząc tego co mi tam będą robić w szpitalu...Goldiczko a jednak jesteś, tez myslałam ze juz rozpakowana Cytat:
maść mam Fitoroid, mozna stos. wewnętrznie i zewnętrznie ale zauważyłam ze nic tak nie działa jak czopek.... jednak bardzo znieczulają i mozna w miarę funkcjonowac Pochwalę się dziewczyny, że dziś kończę 24 latka
|
|
|
#3343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
100lat zadzwoniłam do Medicavera i żeby zrobić KTG z ramach abonamentu muszę mieć skierowanie od ich Gina, wiec się umówiłam do pierwszego lepszego na dziś na 15. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Opinie ma kiepskie na necie, ale skierowanie powinien wypisać.
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
wznoszę toast soczkiem
![]() sto lat
|
#3347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam hemoroida praktycznie na wierzchu i wcale sie nie ciesze ze teraz wylazl bo po porodzie bedzie pewnie jeszcze gorzej
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Glamourous-pisałam Ci kiedyś,że koleżanka z blizniakami przytyła chyba 11 czy 12 kg tylko ja mam już pewnie z 15 na plusie
Muffinko-to u ciebie tż tylko przez tydzień a u mnie całą ciążę go nie ma-jak się uda nam spędzić razem jeden dzień raz na dwa tygodnie to juz jest CUD!!a i tak nie jest to wspólne wyjście na spacer tylko załatwianie jakichś spraw...a tak to siedzę całkiem sama i nie mam do kogo pyska otworzyć...wczoraj też ptrzez to miałam kiepski humor,ale płakac jakoś nie mogłam,ale powiedziałąm tż coś co teraz mnie strasznie gryzie... ja vivy nie widziałam więc pojęcia nie mam jak mucha wygląda w ciązy
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-28 o 11:58 |
|
|
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zresztą te wagi to oszukują ja u siebie mam zawsze 2-3kg mniej niż u lekarza dlatego ostatnio proponowałam mu by zważył TŻ
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko i wyłącznie dek0oracja!!no chyba,że ktoś lubi cukier.... tort taki sobie-jak będziecie chciałay pooglądać fajne torty to prześlę linka do wg mnie bardzo ładnych i przede wszytskim pyyyysznych tortów
|
|
#3351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak źle się czułam w 30 tyg, to lekarz w szpitalu zbadał mnie, zrobił ktg, ale kazał jechać do szpitala o wyższym stopniu referencyjności, gdzie jest intensywna opieka noworodków i wcześniaków |
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale dzisiaj stwierdził, że studia to nie całe życie i że nie jedzie, że się nic nie stanie jak raz go nie będzie i że posiedzi ze mną |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
farciara....mój może wróći na 20 albo 21...22...nie wiem....
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3356 |
|
Raczkowanie
|
Truskafko wszystkiego naj z okazji urodzin. Młodziutka jesteś!
Wiecie co a ja mam doła bo czuję że mój mały się nie przekręci. Leży albo w poprzek albo głową do góry. Ciągle o tym myślę i bardzo się tym przejmuję. Brzuch mnie podolewa, pewnie przez nerwy, bo ja nie chcę mieć cc; bpję się tego jak jasna cholera |
|
|
|
#3357 |
|
Wtajemniczenie
|
100 lat, 100 lat!!!
Kiedy to ja miałam 24 lata.... achhh, aż se westchnę ![]() A ja cały czas mamie mówiłam, że mogłabym rodzić 28go, bo ładna data ![]() Chyba Ania jednak nie była pierwsza... Któraś nie pisała, że miała cesarke 9go? i później następna 12go... Właśnie patrzę na listę- jednak parę dziewcząt wyprzedziło naszą Anie
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-28 o 12:30 |
|
|
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
goferek33 zaproszenie wyslane
|
|
|
|
#3359 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm... to bez sensu, a jak u koleżanki na ślubie cały był poprzekładany pasami masy, to jak to nie jeść :/ Bawić sie w wygrzebywanie? :/ Była taka plaska piętrówka... ładny, ale nie jadalny jak dla mnie :/
Takie torty to chyba "dla jaj" na 18stke czy coś, tak to wole tradycyjne i też są piękne...
|
#3360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdę dobrze jest mieć kogoś nie tyle znajomego w sensie znajomości, co jakąś znaną sobie, przyjazną osobę. poza tym na tyle na ile skumałam, to będzie tam Twój znany lekarz i położne, więc super! jak byłam u lekarza ostatnio wtedy na IP to upierał się, że dziecko powinno być w brzuchu do 38-39 tyg., wtedy jest optymalnie i najlepiej wiem jednak według opinii drugiego lekarza, że 37 to dziecko donoszone w pełni dojrzałe, więc się już nie stresuję, że wybrałam szpital na drugim a nie trzecim stopniu referencyjności w ostatecznej ostateczności, mówię w tym sensie ogólnym, zawsze będą mogli zdecydować o ewentualnym przewiezieniu do oddziału noworodkowego 3 stopnia. piszę ogólnie, nie w sensie o nas, tylko wiem jak to się odbywa u nas w szpitalu, kiedy lekarz nie ma możliwości, sprzętu czy wiedzy potrzebnej do leczenia na najwyższym poziomie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.

najlepiej porozmawiac. Ja bym pewnie na Twoim miejscu tez plakala bo nie wyobrazam sobie nie widywac sie z Tztem

a kto horoskopu nie posuchal i nie poszedl rodzic co?

, a może rodzi tak jak horoskop powiedział
ale widze ze dentyste zaliczylas