Rimini zbiorczy - wakacje, obozy - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 20:54   #3331
weroniczka001
Przyczajenie

Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy

mam pytanko do wszystkich, którzy juz tam byli. Jak to jest z tymi dyskotekami, bo np. ja jade na obóz na który jadą osoby od12 do 18 lat,no i jak ci starsi wychodzą na dyskotekę, to ci młodsi zostają w hotelu, czy jak ?
weroniczka001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 21:14   #3332
dancewivmee
Przyczajenie

ej a był ktoś może w hotelu Consul ?
dancewivmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 21:50   #3333
m_artalka
Przyczajenie

ktoś wie coś o hotelu villa enea ? wybieram sie tam 14.07 z ok tours
m_artalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 21:55   #3334
weroniczka001
Przyczajenie

a może ktoś był w hotelu BOOM ?
Stary 2011-07-11, 22:30   #3335
zxfdf
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez m_artalka Pokaż wiadomość
ktoś wie coś o hotelu villa enea ? wybieram sie tam 14.07 z ok tours
Pisz gg 484266
zxfdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 23:01   #3336
Leesha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anja709 Pokaż wiadomość
podłączam się do pytania o hotel Malibu
+ Leesha jedziesz do Rimini ze Steją?
który turnus?

7-18 sierpnia
Leesha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 23:40   #3337
bialaa17
Raczkowanie

Wróciłam! było zaje.....cie;d biuro almatur, hotel Consul, dyskoteka Carnaby! jak naajbardziej polecam potem jak będę miała czas to odp na pytania;d
bialaa17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 23:45   #3338
klo951
Raczkowanie

Biuro Steja termin od 29 lipca jedzie ktoś ??
klo951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 08:56   #3339
kicurek
Przyczajenie

bialaa17 opowiadaj! ;D Jadę na ten sam obóz już niedługo
Jak minęła podróz? bylo cięzko?
polecasz jakieś wycieczki fakultatywne?
Duzo było osób na obozie?
ojj mam jeszcze tyyyle pytan ;D hahaha
kicurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 10:35   #3340
dancewivmee
Przyczajenie

no własnie ja też jade z almaturem : D na turnus 24.07-4.08 : d jak coś to pisz na gg 8360552!
dancewivmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 10:55   #3341
miracle661
Przyczajenie

czy ktos na studencki do rimini?? pisac )
miracle661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 14:32   #3342
bialaa17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kicurek Pokaż wiadomość
bialaa17 opowiadaj! ;D Jadę na ten sam obóz już niedługo
Jak minęła podróz? bylo cięzko?
polecasz jakieś wycieczki fakultatywne?
Duzo było osób na obozie?
ojj mam jeszcze tyyyle pytan ;D hahaha
potem napiszę dłuższą recenzję z koleżanką z obozu jak się trochę ogarnę;d ale odpowiem na te pytania, a więc tak; podroż do Włoch masakra, ale drogę powrotną przespałam, więc ok;d polecam Mirabilandię! ale tą wycieczkę macie pewną;d Rzym jak miasto ładne, ale męcząca wycieczka, chociaż nie powiem mialam iść na dyskotekę po Rzymie, jednak brak funduszy;d
na obozie były chyba 92 osoby, ludzie dziwni, mniej dziwni i spoko;D
hotel w skali od 1 do 10 oceniam na 8 w pokoju jest lożko hahahahaha telewizor, szafa, stolik. Opiekunowie jak naaajbardziej na tak lepsi nie mogli się chyba trafić rezydentka też super, na poczatku moze wam mówić, ze wyczuje alkohol, papierosy bla bla bla;D
Stary 2011-07-12, 18:10   #3343
kicurek
Przyczajenie

oo dzieki za odp. czekam na dłuzsza recenzję
aaa jeszcze jedno, ile polecasz wziąc pieniedzy ? ;p masz jakies przydatne rady dotyczace tego obozu? ;p
kicurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 20:37   #3344
AgaGatus
Przyczajenie

Aaaa no właśnie do tych co już byli na obozie...ile pieniędzy wziąć polecacie ?
AgaGatus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 21:06   #3345
weroniczka001
Przyczajenie

@AgaGatus- z jakiego biura jedziesz ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 21:28   #3346
AgaGatus
Przyczajenie

ja jade jutro z...coś tam ) wyjazd mam z katowic o 16
a ty ? hotel Ave/Nelia

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

biuro " ZLOT"
AgaGatus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 22:09   #3347
mikaminika
Rozeznanie

GG do mikaminika

Ja mam jeszcze pytanko do tych co byli z BUTa w hotelu Bacco
Jest tam może jakiś depozyt w hotelu, żeby zostawić cenniejsze rzeczy? Co robiłyście z aparatem, pieniędzmi itd ?
Nie ukrywam, że trochę obawiam się zostawić lustrzanki w pokoju

Lloret de Mar 2010
mikaminika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 22:24   #3348
justine333
Zakorzenienie

dawaj lustrzankę ja się nią zaopiekuje ~!
Stary 2011-07-12, 23:16   #3349
mikaminika
Rozeznanie

GG do mikaminika

Cytat:
Napisane przez justine333 Pokaż wiadomość
dawaj lustrzankę ja się nią zaopiekuje ~!
Jeszcze jej nie mam hahahahahah dopiero jestem na etapie zakupu

Lloret de Mar 2010
mikaminika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 23:24   #3350
justine333
Zakorzenienie

:O oo ja też ! haha myślałam, że napisze ..i mi doradzisz, a tu dupa ;>
Stary 2011-07-13, 01:34   #3351
Leesha
Raczkowanie

Czy był ktos w hotelu MALIBU? jak tak to bardzo prosze o opinie
Stary 2011-07-13, 08:41   #3352
weroniczka001
Przyczajenie

ja jade jutro z...coś tam ) wyjazd mam z katowic o 16
a ty ? hotel Ave/Nelia

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

biuro " ZLOT"

ja jadę od 18 lipca-28 lipca z biura Szarpie Travel do hotelu BOOM i wyjezdzam z Olsztyna
Stary 2011-07-13, 15:15   #3353
kaska9413
Raczkowanie

GG do kaska9413

Cytat:
Napisane przez mikaminika Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze pytanko do tych co byli z BUTa w hotelu Bacco
Jest tam może jakiś depozyt w hotelu, żeby zostawić cenniejsze rzeczy? Co robiłyście z aparatem, pieniędzmi itd ?
Nie ukrywam, że trochę obawiam się zostawić lustrzanki w pokoju
Jest depozyt lustrzanki wszyscy mieli w pokoju, albo przy sobie bo ciągle cykali zdjęcia nikomu nie ukradli

2012-Bułgaria-Złote Piaski <3
kaska9413 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 15:32   #3354
justine333
Zakorzenienie

no właśnie łapa też będzie jak jakiegoś Włocha dorwie... hahaha
Stary 2011-07-13, 16:45   #3355
dreamiing
Przyczajenie

hej, byłam z Białą na obozie i tu jest nasza recenzja ;d

Zacznijmy od początku podróż jak podróż długa i męcząca, biorąc pod uwagę fakt, ze w pewnej miejscowości wsiadła grupka lekko dziwna;d Byłyśmy w hotelu Consul, pokoje ogólnie spoko, łożka piętrowe, tv, szafa, balkon (my akurat nie miałyśmy, bo mieszkałyśmy na 1 piętrze i mialyśmy wyjście na taras, co miało swoje plusy. Po 1 było słychać wszystkie rozkminy osob, będących w tym czasie na tarasie, np. rozmowa dziewczyn; tam szedło dwóch chłopaków" konałyśmy z nich przez jakiś czas po 2 zawsze można było wejść do pokoju po dyskotece, gdy współlokatorka spała i nie mogła nam otworzyć;d Łazienki mogą być, zawsze moglo być gorzej;d w hotelu jest wifi bezplatne i komputer 1 euro za godz. Jeśli chodzi o jedzenie to na sniadanie bufet szwedzki: ser, szynka, nutella, dżem, kawa, herbata, soki i to chyba na tyle;d na obiad zawsze makaron z sosem, woda zimna i w formie bufetu sałatki, np pomiodory, ogorki, salata, marchewka i takie tam;d kolacja była dwudaniowa; zupa i zalezy od dnia; pizza, szaszłyki, frytki z mięsem, woda zimna;d w hotelu są kamery i w nocy jest ochroniarz. Opiekunowie najlepsi pod słońcem, nie gwarantuję, ze Wam trafią się podobni, bo ci, ktorzy byli z nami wracają w sierpniu na 1 turnus;d jednak rezydentka jest spoko. Na poczatkiu wygłosi wam przemowę, ze zero alkoholu itp. w hotelu jest jeszcze jeden obóz, jak my byłysmy to była to grupa z indexu, z tego co zauważyłyśmy mieli gorszą kadrę;d nasz dzień wyglądał tak: rano śniadanie o 7:45, potem ok 10 na plażę, obiad o 12.30, potem wyjście na miasto (każdy indywidualnie, nie żadnymi grupami) ok 16 na plażę i o 19:15 kolacja, a potem miasto i ok 11 wyjscie do Carnaby, w srodę i w ndz do Altromondo ze względu na piana party! polecamy! jeśli chodzi o ceny to karnet do Carnaby 3 wejścia 20 euro, a pojedyncze 8 euro, a do Altromondo 10 euro powrót tak ok 3 - 3.30 zbiórka i busem do hotelu a kto nie szedł na dyskotekę, to miał czas wolny do 23. w międzyczasie była zbiórka o 1, która wyglądała tak: jesteście? tak, to o 3.30 przed dyskoteką;d co do wycieczek fakultatywnych to byłyśmy w Rzymie, wyjazd był o 3 rano, powrót o 22. wycieczka męcząca, ale Rzym warty zobaczenia w Mirabilandii też jest świetnie, byliśmy tam 9 godzin. a droga powrotna mniej męcząca niż ta do Rimini, jakoś lepiej się spało. ;d

jak macie jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiemy
dreamiing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 17:36   #3356
Leesha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dreamiing Pokaż wiadomość
hej, byłam z Białą na obozie i tu jest nasza recenzja ;d

Zacznijmy od początku podróż jak podróż długa i męcząca, biorąc pod uwagę fakt, ze w pewnej miejscowości wsiadła grupka lekko dziwna;d Byłyśmy w hotelu Consul, pokoje ogólnie spoko, łożka piętrowe, tv, szafa, balkon (my akurat nie miałyśmy, bo mieszkałyśmy na 1 piętrze i mialyśmy wyjście na taras, co miało swoje plusy. Po 1 było słychać wszystkie rozkminy osob, będących w tym czasie na tarasie, np. rozmowa dziewczyn; tam szedło dwóch chłopaków" konałyśmy z nich przez jakiś czas po 2 zawsze można było wejść do pokoju po dyskotece, gdy współlokatorka spała i nie mogła nam otworzyć;d Łazienki mogą być, zawsze moglo być gorzej;d w hotelu jest wifi bezplatne i komputer 1 euro za godz. Jeśli chodzi o jedzenie to na sniadanie bufet szwedzki: ser, szynka, nutella, dżem, kawa, herbata, soki i to chyba na tyle;d na obiad zawsze makaron z sosem, woda zimna i w formie bufetu sałatki, np pomiodory, ogorki, salata, marchewka i takie tam;d kolacja była dwudaniowa; zupa i zalezy od dnia; pizza, szaszłyki, frytki z mięsem, woda zimna;d w hotelu są kamery i w nocy jest ochroniarz. Opiekunowie najlepsi pod słońcem, nie gwarantuję, ze Wam trafią się podobni, bo ci, ktorzy byli z nami wracają w sierpniu na 1 turnus;d jednak rezydentka jest spoko. Na poczatkiu wygłosi wam przemowę, ze zero alkoholu itp. w hotelu jest jeszcze jeden obóz, jak my byłysmy to była to grupa z indexu, z tego co zauważyłyśmy mieli gorszą kadrę;d nasz dzień wyglądał tak: rano śniadanie o 7:45, potem ok 10 na plażę, obiad o 12.30, potem wyjście na miasto (każdy indywidualnie, nie żadnymi grupami) ok 16 na plażę i o 19:15 kolacja, a potem miasto i ok 11 wyjscie do Carnaby, w srodę i w ndz do Altromondo ze względu na piana party! polecamy! jeśli chodzi o ceny to karnet do Carnaby 3 wejścia 20 euro, a pojedyncze 8 euro, a do Altromondo 10 euro powrót tak ok 3 - 3.30 zbiórka i busem do hotelu a kto nie szedł na dyskotekę, to miał czas wolny do 23. w międzyczasie była zbiórka o 1, która wyglądała tak: jesteście? tak, to o 3.30 przed dyskoteką;d co do wycieczek fakultatywnych to byłyśmy w Rzymie, wyjazd był o 3 rano, powrót o 22. wycieczka męcząca, ale Rzym warty zobaczenia w Mirabilandii też jest świetnie, byliśmy tam 9 godzin. a droga powrotna mniej męcząca niż ta do Rimini, jakoś lepiej się spało. ;d

jak macie jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiemy
ja mam kilka pytań ile mniej więcej euro wziąć? bo ja już nie wiem ; p
i czy byłaś na zwykłym obozie czy na party zone? bo ja jadę na zwykły i nie wiem czy będzie tyle luzu co na party zone no i czy też będą codzienne wyjscia na dyskoteki, a i czy opiekunowie zwracali uwagę na wiek przy wyjazdach na dyskoteki? i jak możesz to wszelkie rady napisz, czego unikać itp, a i jakich włoskich słów najlepiej się nauczyć żeby podstawowo się dogadać? a i jeszcze co do dojazdu, to jak u was było, bo ja się strasznie martwię, bo większość osób jedzie z środka polski i z południa, a ja będę jechała z północnej i boję się, że nie będzie 6 osób (bo tyle podobno potrzeba żeby wysłali busa), jak było u was?

_
i pytanie ogólne: kto był w hotelu Malibu? będę wdzięczna za opinie
Stary 2011-07-13, 17:44   #3357
dreamiing
Przyczajenie

tzn ja byłam z Almaturu, nie z Buta ) a kasy weź jak najwięcej. ja miałam ponad 200 i wróciłam z 10 euro i w sumie nie wiem na co tyle wydałam ;d my mieliśmy wyjście na dyskoteki 6 razy i niby trzeba było mieć skończone 16 lat, ewentualnie kończyć za kilka miesięcy i mieć zgodę rodziców, ale w końcu i tak nawet osoby z 96 rocznika chodziły a dogadywać się to w większości przypadków dało się po angielsku ;d u nas były 2 autokary, jeden z południa Polski, drugi zbierał ludzi mniej więcej z północy i centrum. (;
dreamiing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 17:57   #3358
bialaa17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Leesha Pokaż wiadomość
ja mam kilka pytań ile mniej więcej euro wziąć? bo ja już nie wiem ; p
i czy byłaś na zwykłym obozie czy na party zone? bo ja jadę na zwykły i nie wiem czy będzie tyle luzu co na party zone no i czy też będą codzienne wyjscia na dyskoteki, a i czy opiekunowie zwracali uwagę na wiek przy wyjazdach na dyskoteki? i jak możesz to wszelkie rady napisz, czego unikać itp, a i jakich włoskich słów najlepiej się nauczyć żeby podstawowo się dogadać? a i jeszcze co do dojazdu, to jak u was było, bo ja się strasznie martwię, bo większość osób jedzie z środka polski i z południa, a ja będę jechała z północnej i boję się, że nie będzie 6 osób (bo tyle podobno potrzeba żeby wysłali busa), jak było u was?

_
i pytanie ogólne: kto był w hotelu Malibu? będę wdzięczna za opinie
My byłyśmy z biura almatur, a wydaje mi się, że pytasz o BUTa
jesli chodzi o kasę to zależy;D czy pijesz, palisz, czy masz zamiar chodzić na dyskoteki u nas na dyskoteki jeździły osoby, które miały 15 lat, wystarczyła zgoda rodziców przesłana faxem

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez fated2pretend Pokaż wiadomość
Witam, jadę z Joanną2803 do Rimini z biura Almatur w terminie 24.07 - 04.08 do hotelu Consul i szukam osób, które też się tam wybierają ) proszę piszcie tutaj lub na emaila edytaaa.s@wp.pl , będziemy wdzięczne

Teraz kilka pytań, ile pieniędzy najlepiej będzie ze sobą zabrać? Mam w planie wyjścia na dyskoteki, jakieś drobne zakupy, a nie orientuję się w cenach... Które dyskoteki polecacie? Czytałam, że fajne są Carnaby i Altromondo, a może jeszcze jakieś inne? ;D
będziecie chodzic tylko do Carnaby, a do Altromondo jedynie jak będzie piana party chyba, że zgracie się i poprosicie o wyjście do innej dyskoteki, myślę, że rezydentka nie będzie robi c problemu, bo to spoko kobieta;l) jednak Carnaby i Altromondo wymiatają<3 nie wiem czy jest coś w Rimini co jest w stanie je przebić;d
Stary 2011-07-13, 17:58   #3359
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam kilka pytań ile mniej więcej euro wziąć? bo ja już nie wiem ; p?
To zalezy co chcesz kupowac

jesli chodzi o jedzenie to np. pizza w restauracji kosztuje od 5-12 euro (zalezy jaka pizza) napoj 2-3,50 euro ,male piwo w kokalu to jakies 3,50-5 euro duze od 5-10 euro (zalezy od lokalu) drinki i koktajle ogolnie kosztuja ok 10 euro,lody od 2 euro za galke ,pamiatki np. pocztowki 1-3 euro ,jakies tam figurki i inne od 5-15 euro
napoje w sklepie np. coca-cola 1,50 euro,chipsy 1,50-3 euro .... bla bla bla

Cytat:
czego unikać itp?
uwazaj na arabskich podrywaczy,ktorzy podaja sie za wlochow,czasem potrafia byc agresywny ,nie zostawiaj absolutnie swojego napoju,drinka "bez opieki" jak jestes w dyskotece,na zapuszczaj sie sama ,ani nawet z kolezankami wieczorem w okolice portu.
Uwazaj na ceny jak cos kupujesz np. ciuchy czasem wlosi sa cwani i turysta kaza placic podwujnie .

Cytat:
a i jakich włoskich słów najlepiej się nauczyć żeby podstawowo się dogadać?
podstawowych ? ,a o czym zaczynasz rozmawiac z nowo poznana osoba ? ,takich slowek sie naucz
Stary 2011-07-13, 18:01   #3360
Leesha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bialaa17 Pokaż wiadomość
My byłyśmy z biura almatur, a wydaje mi się, że pytasz o BUTa
jesli chodzi o kasę to zależy;D czy pijesz, palisz, czy masz zamiar chodzić na dyskoteki u nas na dyskoteki jeździły osoby, które miały 15 lat, wystarczyła zgoda rodziców przesłana faxem
hmm no może tak,a le to racczej podobnie, ja jadę ze Stei A co do picia i palenia, i dyskotek to nie palę, ale picie i dyskoteki to tak
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości