|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Jolka powrocila z pytaniami
![]() ![]() oczywiscie |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |||
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Narazie widze,ze jest lepiej po bepanthenie,jeszcze nie super,ale jest poprawa.Wiec jeszcze poczekam kilka dni,a jak nie to w przyszlym tyg bede w tesco i kupie. Cytat:
Mravka powodzenia z metoda usypiania. Ja moze sprobuje jak mlody bedzie mial kolo roku i bedzie rozumial,ze mowie mu dobranoc i wytlumacze,ze jestem niedaleko.A w tej ksiazce to jest napisane od jakiego wieku mozna ta metode stosowac? Dobre ![]() Cytat:
Po pierwszym porodzie tez sie zabezpieczalam mimo wylacznego karmienia piersia,bo to nie daje super pewnosci,ze sie nie zajdzie.
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
no a jak
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() dlatego teraz nie wiem co robić bo gumek nie mam zamiaru używać nigdy !! raz, że im nie ufam, dwa że nie wygodne i wogóle... a za tydzień mija połog TŻ już chce ja też ale za nim dostane okres i zaczne brać tabsy minie jeszcze pewnie z ok miesiąc i nie wiem co robić z tym cholernym fantem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Gang Iren
|
Dziewczyny ktora mate byscie wybraly:
http://www.ebay.co.uk/itm/1209091394...84.m1438.l2648 czy: http://www.ebay.co.uk/itm/3604325167...84.m1438.l2648
#3335 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ooo a dietetyczne kiłbaski z grilla ..chyba mnie przekonaalas i zaraz odpale moja maszyne ![]() Cytat:
wiesz co metoda nie jest od konkretnego wieku, przynajmniej ja sie nie doczytalam aby tak bylo. Podobno im wczesniej tym latwiej/lepiej. Powiem Ci,ze ja juz powoli nawet widze roznice,bo okresy placzu sa coraz krotsze..Przed chwila zasnal w swoja druga drzemke i nie trwalo to 50min tj ostatnio(50min odkladania i podnoszenia rzecz jasna)..a mysle,ze ok 5. Nie umiem sie jeszcze pozbyc smoczka jako wspomagacza, bo jak poloze i widze,ze zacznie zaraz arie to daje smoka i wtedy sie wycisza. Potem smok leci w odstawke i spi dalej. Zobaczymy jak to bedzie,ale sie zawzielam i musze byc teraz konsekwentna . Chce aby zasypianie nie bylo hardcorem i jak pojdzie do zlobka zeby to nie byl dla Niego dodatkowy stres. Cytat:
![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Próbuję Was nadrobić ale nie daję rady bo Mały od godz. 8. 30 nie spi i chce być w centrum uwagi. Albo noszony albo przy cycku. Teraz udało mi się go dac do gondolki i jak na razie ssie smoczka. Ale cos mi mówi że długo ten stan nie potrwa. Życzę miłego dnia wszystkim ![]() Jak mały uśnie to może Was nadrobię .... |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no i spirale to mozna zalozyc od razu, teraz nawet jeszcze lepiej, bo szyjka jest jeszcze miekka... ja juz bede musiala wziac jakies 2 tabletki na rozmiekczenie szyjki, bo zbyt dlugo zwlekalam z decyzja ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- zawsze zapominam powiedziec, ze Twoj Oskar urodzil sie w 3 rocznice mojego slubu ![]()
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Gosiu, mi też bardziej podoba się ta druga mata
![]() Idę dziś z Małą na 18.30 do lekarza, bo chrapie w nocy...niby jak oddycha spokojnie to oddycha przez nos, ale jak zacznie się kręcić to zaraz ma coś w nosie i denerwuje się, że nie może złapać powietrza ![]() U nas noc ładna. Karmienie o 0.00 i 4.30, a później o 8.00 i 12.00. Czekam z utęsknieniem aż Andrea prześpi całą noc bez karmienia. Mimo wszystko nawet się wyspałam, bo poprzedniej nocy spałam 1h przez ten zatkany nosek. Ciągle słuchałam czy jej coś zalega czy nie. Jak ściągam fridą to jest trochę przeźroczystych glucików a wczoraj mama wyciągnęła jej długiego białego glucika (to od mleka?). Ale u mnie potwornie gorąco...ale dodatkowo wiatr, więc nie wiadomo jak Małą ubierać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
my po szczepieniu. Ewelinka trochę popłakała ale była dzielna. Jak ją ubrałam, to już zapomniała, że trzeba płakać
![]() Pani doktor powiedziała, że mała jest apetyczna ![]() Waga: 5180 g ![]() Czyli przez 7 tygodni od urodzenia przybrała 1,5 kg co daje średnio 214 gramów tygodniowo. Idealnie!
#3340 |
Zakorzenienie
|
Gosiu nam pediatra poleciła taką maść do pupki -> KLIK. Pomaga rewelacyjnie. Andrea też miała takie jakby popękane krwinki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuje, może pomoże ![]() ![]() dziękuje ![]() Nikii Szymon też od rana praktycznie nie śpi... cały czas chce jeść pomimo tego, że wiem że jest najedzony... Dzisiaj mam urwanie głowy z dziećmi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zadomowienie
|
Balbinka tak jak dziewczyny piszą musisz to naprawde głęboką przemyśleć, bo to zabieg nieodwracalny. A wiadomo jak się Twoje życie potoczy...może jeszcze zapragniesz miec dzieci, niekoniecznie z obecnym partnerem..
Emigra to sobie spacerek zaplanowałaś...podziwiam ![]() Ada mi tez libido wzrosło wreszcie po zerowym w czasie ciązy, a tu jeszcze 3 tygodnie czekania... ![]() Chociaż nie wiem czy ta książka dużo by pomogła ![]() ![]() Konia to widzę u Ciebie żyć nie umierać...leżaczek, grillek ![]() Gosia bez wątpienia matę nr 2 bym brała...sama się na nią czaję.. Lenka ja też daje zazwyczaj z jednej piersi na karmienie...chyba że widze że mały jej już nie chce i się wkurza to go przerzucam na drugą.. Ja dziś zapisałam Małego na kontrolę bioderek na Kopernika na 4 czerwca. Fajnie, że bez problemu z terminami bo u mnie w Otwocku to na koniec lipca zapisują już ![]() Fajne są w Biedronce od dziś body dla dzieciaczków po 20 zł za 3 pak z tym ze duże...najmniejszy rozmiar chyba 68 ale wdaje mi się że są większe...no ale bardzo mięciutkie i takie mięsiste...zakupiłam 3 paczki ![]() Ja keczup jem nic małemu nie jest, majonezu jeszcze nie próbowałam, ale nie przepadam za nim , wiec mnie nie ciągnie... Morfeuszek całe dnie super śpi, budzi się tylko na jedzonko i wieczorem jeszcze kąpanko, za to jak o 4-5 się obudzi to do 7-8 szaleje...jak nie mam siły na zabawę z nim to on się bawi ze mną: ja mu smoka do buzi, kłade się do łóżka, 5 minut spokoju, wypluwa smoczek, meczy, ja wstaję pogadam pogłaszczę wkładam smoka i tak w koło przez 3-4 godziny... |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | ||||
Gang Iren
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedz odnosnie maty.Na was zawsze mozna liczyc ![]() ![]() Cytat:
![]() Daj znac co doktor powiedzial! U nas smarki sa mega wielkie i dobrze jednak,ze zamowilam zapas filtrow,nie wymieniam wprawdzie po kazdym uzyciu,ale z 2-3 dziennie musze,bo smarki dochodza do filtra i trzeba wymienic. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3344 |
Rozeznanie
|
gosia mata nr 2 bardziej mi się podoba
![]() ![]() karolca to bardzi dzielna była Ewelinka na szczepieniu i pięknie przybiera na wadze ![]() ![]() A ja mam pytanie, otóż jutro będzie 3 tygodnie od porodu mojego (miałam cc) i hmm od przedwczoraj już nie krwawię, czyściutko mam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
a ja mam juz konika
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dostałam @
![]()
#3347 |
Gang Iren
|
O to super.Chyba tez go kupie.
Z tego co wiem niby najwczesniej po 3 miesiacach powinno sie dostac,wiec kurcze nie wiem,moze nie lec od razu tylko zadzwon i powiedz w czym rzecz?
#3348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Właśnie się dowiedziałam że Oskar nie będzie miał kuzynki/kuzyna ![]() Bratowa TŻ trafiła rano do szpitala okazało się że płód obumarły ![]() 2 lata starali się o dziecko w końcu się udało ... była w 8-9tc i takie nieszczęście. A tak się cieszyli |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Kurcze strasznie czesto takie rzeczy sie zdarzaja... Do mnie pisala kolezanka,ktora poronila w styczniu,ze znowu sie staraja.Bardzo mocno trzymam za nia kciuki. Ale moj synus dzisiaj ladnie spi,jestem w szoku.Ale pewnie tez dlatego,ze jest wykonczony tym przeziebieniem.Zebym tylko go nie przechwalila ![]() Zreszta widac,ze moje dziecko spi,po dzisiejszej aktywnosci mej na wizazu ![]() Zaraz wraca Wiki ze szkoly,wiec koniec z kompem,trzeba czas poswiecic starszej pociesze.
![]() |
#3351 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
ja się boje że będę tyła po nie odpowiedniej antykoncepcji a myślę nad powrotem do dawnych tabletek tylko, że musze czekać na okres ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() a powiedz boli Cię brzuch jak dotykasz? czujesz, że jest zdrętwiały jak by? ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- no to super ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- a teraz tak miała przyjść dzisiaj położna i poleciała w kulki bo nawet nie przyszła ani nie dała znać, że jej nie będzie !! byliśmy u pediatry z małym wsio ok ![]() Kazał dawać mu więcej jeść i zrobić jedną przerwe 6h jak się nie da to stopniowo wydłużać bo ogólnie mały je cały czas systematycznie prawie co 3h teraz nam poszedł spać to minęły 4h odkąd nie jadł ale wlaśnie się obudził więc czas na jedzonko ![]() 22 maja mamy szczepienie i szczepimy tylko tymi na NFZ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Ewelinka jest po szczepieniu płaczliwa. Lezy spokojnie, spi i nagle wybucha mocnym płaczem. Żal mi jej. Gorączki na razie nie ma, żadnego obrzęku też. Póki co obserwuję ją, ja mam nadzieję, że złe samopoczucie minie. Uprzedziłam już TŻ, że trzeba zacisnąć zęby i najwyżej będziemy ją nosic i tulić.
Co do okresu... wczoraj zaczęło mi sie rózowo-czerwone plamienie ![]()
#3354 |
Zadomowienie
|
a moje dziecię dzisiaj marudneeee
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a i młody cały w potówkach ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-05-10 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
dziękować
![]() fajny ten konik ![]() no i Wiktorek śliczniutki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Wtajemniczenie
|
postaram się nadrobić z doskoku, ale u nas tragedia małej po szczepieniu na prawej nóżce na DTP zrobił się mega obrzęk, spuchnięte, twarde i czerwone całe udo. Uprzedzano, że tak może być, ale masakra ją to tak boli, że wyje w niebogłosy aż się zanosi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- dziś Laura dostała paczkę z prezentami i przyszedł konik ![]() ![]() ![]()
#3357 | |
Zadomowienie
|
Slodziak! Wiktorek oczywiscie, nie konik
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tyle czasu się starali... ![]() Moja Julka dziś nieźle śpi, a w nocy trochę się męczyła, brzuszek ją jednak musiał pobolewać. Ale już kupiłam Esputicon. karolca pamiętam, że Ty używałaś Esputiconu - jak dawkowałaś swojej Ewelince te kropelki? tak jak pisze na ulotce? 1-2 kropelki dwa razy na dobę? I czy stosowałaś te kropelki ciągiem przez jakiś czas tak zapobiegawczo czy tylko wtedy jak coś się działo niedobrego? Cytat:
![]() ![]() Tuż nad cięciem mam takie drętwe miejsce a jeszcze wyżej ciut to jest miejsce trochę bolesne przy dotykaniu, większy ból czuję jak moja Mała mnie kopie w te miejsce jak ją przewijam albo jak siedząc trzymam na rękach na wysokości mojego brzucha, ale jak chodzę czy prowadzę samochód itp to nie boli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
evvcia kup altacet w żelu i smaruj jej tą opuchliznę
![]() gosia dzięki raz jeszcze za pomysł na te kanaliki ![]() Nikii ja miałam CC czuje się już dobrze więc się pokusiłam bo pewnie gdybym rodziła sn to czekałabym Bóg wie ile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.