Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 10:47   #3331
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Jolka powrocila z pytaniami
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny które miały już swój pierwszy raz po porodzie czy zabezpieczałyście się?
oczywiscie
Stary 2012-05-10, 10:59   #3332
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

Gosia nie wiem czy wczoraj pisalam o tym ale kupilam masc metanium do pupki (Balbinka polecala) i jest superskuteczna u nas, sudocrem i bepanthen nie dawaly rady kosztuje niecale £4 w tesco w aptece.
Dzieki Monia za info
Narazie widze,ze jest lepiej po bepanthenie,jeszcze nie super,ale jest poprawa.Wiec jeszcze poczekam kilka dni,a jak nie to w przyszlym tyg bede w tesco i kupie.

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Po pierwsze szacun dla podwójnych mamusiek które się regularnie udzielają
ja nie potrafię się tak zorganizować
Dopiero jem śniadanie, przed chwilką byłam w wc od rana... paraduje jeszcze w piżamie

Szymon ma się całkiem dobrze waży 5 kg (mleczko mamusi mu służy), niestety żeby nie było tak różowo mały ma prawdopodobnie zatkane kanaliki łzowe przez co oczka mu cały czas łzawią i ropieją muszę sie udać do okulisty i chyba bedzie miał zabieg ich odtykania.

W poniedziałek minęły 3 tygodnie od porodu a już 2x było bzyku
Libido mi wzrosło i te 2x nie udało nam sie powstrzymać

Pozdrawiam Was wszystkie i ide bo Szymon płacze
Co do kanalika,to Eryk tek mial z jednym oczkiem,ze ropialo i lzawilo i ja na poczatku mu tylko przemywalam i nic to nie dawalo.A polozna kazala masowac i to pomoglo w kilka dni-masaz od kacika oka przy nosie w dol.

Mravka powodzenia z metoda usypiania.
Ja moze sprobuje jak mlody bedzie mial kolo roku i bedzie rozumial,ze mowie mu dobranoc i wytlumacze,ze jestem niedaleko.A w tej ksiazce to jest napisane od jakiego wieku mozna ta metode stosowac?

Cytat:

ksiazka ''zrozumiec kobiety'' juz w sklepach milej lektury...panowie
Dobre

Cytat:
dziewczyny które miały już swój pierwszy raz po porodzie czy zabezpieczałyście się?
Ja nie mialam jeszcze,ale zabezpieczac sie bede.
Po pierwszym porodzie tez sie zabezpieczalam mimo wylacznego karmienia piersia,bo to nie daje super pewnosci,ze sie nie zajdzie.
Stary 2012-05-10, 11:07   #3333
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Jolka powrocila z pytaniami
no a jak

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja nie mialam jeszcze,ale zabezpieczac sie bede.
Po pierwszym porodzie tez sie zabezpieczalam mimo wylacznego karmienia piersia,bo to nie daje super pewnosci,ze sie nie zajdzie.
ja pytam bo jak się dowiedziałam, że TŻ raczej nie może mieć dzieci to przestałam brać tabletki i tak bez tych tabletek byłam ponad pół roku i w ciąże nie zaszłam choć zawsze ten sex był bez zabezpieczenia, ale nie zawsze kończył się w środku potem zazwyczaj cały czas w środku no i cudem udało Nam się a szczerze ja już myślałam, że musze pogodzić się z adopcją albo in vitro czy coś...
dlatego teraz nie wiem co robić bo gumek nie mam zamiaru używać nigdy !! raz, że im nie ufam, dwa że nie wygodne i wogóle...
a za tydzień mija połog TŻ już chce ja też ale za nim dostane okres i zaczne brać tabsy minie jeszcze pewnie z ok miesiąc i nie wiem co robić z tym cholernym fantem czy przerywany czy co

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:31   #3334
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny ktora mate byscie wybraly:

http://www.ebay.co.uk/itm/1209091394...84.m1438.l2648

czy:

http://www.ebay.co.uk/itm/3604325167...84.m1438.l2648
Stary 2012-05-10, 11:51   #3335
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej, wpadam się przywitać

Cotton mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze z Lenką, bardzo Ci współczuję i życzę wielu sił , choć wiem ,że to nie łatwe, ale musisz być dzielna dla Małej

Balbinka tak jak piszą Dziewczyny,zabieg jest nieodwracalny , a życie pisze różne scenariusze i nigdy nie wiesz kiedy Twoje pragnienia się zmienią,a wtedy odwrotu już nie ma

Tikki trzymaj się

Gosica za obronę kciukasy już teraz
Karmię jednym cycem na jedno posiedzenie

Wczoraj cały dzień na działce , jak zaszłyśmy o 12 tak wrócilismy ok.19.30, Kajunia na świeżym powietrzu śpi jak smok, Nina bawi się w piaskownicy , a ja na leżaku czytam sobie gazetki, żyć nie umierać
Wczoraj na obiad kiełbaska z grilla, ale bez chleba , bo dieta

Dzisiaj idziemy też , ale po drodze na kontrole do pediatry z młodzieżą.Dzisiaj na obiad działkowy będą steki ale tylko jeden bo dieta

Aaaa majonez jadam, zrezygnowałam z ketchupu , bo zawsze po hot dogach lub hamburgerach domowych Kaję wysypuje, więc myślę,że to ketchupu wina majonez w sumie też tam w tym jest, ale jadłam też z jajkami i nic nie wyszło wtedy .

Wszystkim życzę milego dnia i spadam szykować Baby moje na wyjście /

ps. zgubiłam klapkę od aparatu , dzisiaj będę szukać po czworakach w trawie ,mam nadzieję,że nikt mnie nie zechce wydoić, wszak wyglaam prawie jak krowa ,

aaa no i jedna fota wczorajsza potwierdziła,że Kaja to czysty ojciec
oj konia Ty nie szukaj klapki tylko jakies zdjecia wrzuc
Ooo a dietetyczne kiłbaski z grilla ..chyba mnie przekonaalas i zaraz odpale moja maszyne

Cytat:
Dzieki Monia za info
Narazie widze,ze jest lepiej po bepanthenie,jeszcze nie super,ale jest poprawa.Wiec jeszcze poczekam kilka dni,a jak nie to w przyszlym tyg bede w tesco i kupie.

Co do kanalika,to Eryk tek mial z jednym oczkiem,ze ropialo i lzawilo i ja na poczatku mu tylko przemywalam i nic to nie dawalo.A polozna kazala masowac i to pomoglo w kilka dni-masaz od kacika oka przy nosie w dol.

Mravka powodzenia z metoda usypiania.
Ja moze sprobuje jak mlody bedzie mial kolo roku i bedzie rozumial,ze mowie mu dobranoc i wytlumacze,ze jestem niedaleko.A w tej ksiazce to jest napisane od jakiego wieku mozna ta metode stosowac?
dziekowac)
wiesz co metoda nie jest od konkretnego wieku, przynajmniej ja sie nie doczytalam aby tak bylo. Podobno im wczesniej tym latwiej/lepiej.
Powiem Ci,ze ja juz powoli nawet widze roznice,bo okresy placzu sa coraz krotsze..Przed chwila zasnal w swoja druga drzemke i nie trwalo to 50min tj ostatnio(50min odkladania i podnoszenia rzecz jasna)..a mysle,ze ok 5. Nie umiem sie jeszcze pozbyc smoczka jako wspomagacza, bo jak poloze i widze,ze zacznie zaraz arie to daje smoka i wtedy sie wycisza. Potem smok leci w odstawke i spi dalej. Zobaczymy jak to bedzie,ale sie zawzielam i musze byc teraz konsekwentna . Chce aby zasypianie nie bylo hardcorem i jak pojdzie do zlobka zeby to nie byl dla Niego dodatkowy stres.
Cytat:
Gosia, ja bym wziela te http://www.ebay.co.uk/itm/3604325167...84.m1438.l2648
bardziej mi sie podoba wizualnie i te zwierzatka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:09   #3336
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Próbuję Was nadrobić ale nie daję rady bo Mały od godz. 8. 30 nie spi i chce być w centrum uwagi. Albo noszony albo przy cycku. Teraz udało mi się go dac do gondolki i jak na razie ssie smoczka. Ale cos mi mówi że długo ten stan nie potrwa.

Życzę miłego dnia wszystkim

Jak mały uśnie to może Was nadrobię ....
Stary 2012-05-10, 12:41   #3337
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie ... nawet bardziej niz przed rozpoczeciem staranek

Cytat:

ja pytam bo jak się dowiedziałam, że TŻ raczej nie może mieć dzieci to przestałam brać tabletki i tak bez tych tabletek byłam ponad pół roku i w ciąże nie zaszłam choć zawsze ten sex był bez zabezpieczenia, ale nie zawsze kończył się w środku potem zazwyczaj cały czas w środku no i cudem udało Nam się a szczerze ja już myślałam, że musze pogodzić się z adopcją albo in vitro czy coś...
dlatego teraz nie wiem co robić bo gumek nie mam zamiaru używać nigdy !! raz, że im nie ufam, dwa że nie wygodne i wogóle...
a za tydzień mija połog TŻ już chce ja też ale za nim dostane okres i zaczne brać tabsy minie jeszcze pewnie z ok miesiąc i nie wiem co robić z tym cholernym fantem czy przerywany czy co
a moze powinnas zastanowic sie nad spiralka? i skoro nie masz nic przeciwko hormonom, to moze nawet ta hormonalna...
no i spirale to mozna zalozyc od razu, teraz nawet jeszcze lepiej, bo szyjka jest jeszcze miekka...

ja juz bede musiala wziac jakies 2 tabletki na rozmiekczenie szyjki, bo zbyt dlugo zwlekalam z decyzja

Cytat:
mnie sie ta druga bardziej podoba

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Życzę miłego dnia wszystkim

Jak mały uśnie to może Was nadrobię ....
zawsze zapominam powiedziec, ze Twoj Oskar urodzil sie w 3 rocznice mojego slubu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 13:06   #3338
tikki85
Zakorzenienie

Gosiu, mi też bardziej podoba się ta druga mata

Idę dziś z Małą na 18.30 do lekarza, bo chrapie w nocy...niby jak oddycha spokojnie to oddycha przez nos, ale jak zacznie się kręcić to zaraz ma coś w nosie i denerwuje się, że nie może złapać powietrza . Czyszczę jej nosek roztworem fizjologicznym, ale nie bardzo to pomaga. Może to przez suche powietrze...nie wiem...zobaczę.

U nas noc ładna. Karmienie o 0.00 i 4.30, a później o 8.00 i 12.00. Czekam z utęsknieniem aż Andrea prześpi całą noc bez karmienia. Mimo wszystko nawet się wyspałam, bo poprzedniej nocy spałam 1h przez ten zatkany nosek. Ciągle słuchałam czy jej coś zalega czy nie.
Jak ściągam fridą to jest trochę przeźroczystych glucików a wczoraj mama wyciągnęła jej długiego białego glucika (to od mleka?).

Ale u mnie potwornie gorąco...ale dodatkowo wiatr, więc nie wiadomo jak Małą ubierać.
Stary 2012-05-10, 13:10   #3339
karolca
Zakorzenienie

my po szczepieniu. Ewelinka trochę popłakała ale była dzielna. Jak ją ubrałam, to już zapomniała, że trzeba płakać
Pani doktor powiedziała, że mała jest apetyczna
Waga: 5180 g
Czyli przez 7 tygodni od urodzenia przybrała 1,5 kg co daje średnio 214 gramów tygodniowo. Idealnie!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:11   #3340
tikki85
Zakorzenienie

Gosiu nam pediatra poleciła taką maść do pupki -> KLIK. Pomaga rewelacyjnie. Andrea też miała takie jakby popękane krwinki.
Stary 2012-05-10, 13:21   #3341
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
tak po prostu w dół? bez okrągłych ruchów np? tylko góra-dół?
spróbuje, może pomoże tak mi żal tych cudnych ocząt mojego skarba
dziękuje

Nikii Szymon też od rana praktycznie nie śpi... cały czas chce jeść pomimo tego, że wiem że jest najedzony... Dzisiaj mam urwanie głowy z dziećmi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 13:35   #3342
Flowerbombka
Zadomowienie

Balbinka tak jak dziewczyny piszą musisz to naprawde głęboką przemyśleć, bo to zabieg nieodwracalny. A wiadomo jak się Twoje życie potoczy...może jeszcze zapragniesz miec dzieci, niekoniecznie z obecnym partnerem..

Emigra to sobie spacerek zaplanowałaś...podziwiam

Ada mi tez libido wzrosło wreszcie po zerowym w czasie ciązy, a tu jeszcze 3 tygodnie czekania...

Cytat:

Chociaż nie wiem czy ta książka dużo by pomogła

Konia to widzę u Ciebie żyć nie umierać...leżaczek, grillek

Gosia
bez wątpienia matę nr 2 bym brała...sama się na nią czaję..

Lenka ja też daje zazwyczaj z jednej piersi na karmienie...chyba że widze że mały jej już nie chce i się wkurza to go przerzucam na drugą..

Ja dziś zapisałam Małego na kontrolę bioderek na Kopernika na 4 czerwca. Fajnie, że bez problemu z terminami bo u mnie w Otwocku to na koniec lipca zapisują już

Fajne są w Biedronce od dziś body dla dzieciaczków po 20 zł za 3 pak z tym ze duże...najmniejszy rozmiar chyba 68 ale wdaje mi się że są większe...no ale bardzo mięciutkie i takie mięsiste...zakupiłam 3 paczki będą na przyszłość..

Ja keczup jem nic małemu nie jest, majonezu jeszcze nie próbowałam, ale nie przepadam za nim , wiec mnie nie ciągnie...

Morfeuszek całe dnie super śpi, budzi się tylko na jedzonko i wieczorem jeszcze kąpanko, za to jak o 4-5 się obudzi to do 7-8 szaleje...jak nie mam siły na zabawę z nim to on się bawi ze mną: ja mu smoka do buzi, kłade się do łóżka, 5 minut spokoju, wypluwa smoczek, meczy, ja wstaję pogadam pogłaszczę wkładam smoka i tak w koło przez 3-4 godziny...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:50   #3343
gosia261282
Gang Iren

Dzieki dziewczyny za odpowiedz odnosnie maty.Na was zawsze mozna liczyc Czyli problemu juz nie mam,zamawiam mate nr 2

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Gosiu, mi też bardziej podoba się ta druga mata

Idę dziś z Małą na 18.30 do lekarza, bo chrapie w nocy...niby jak oddycha spokojnie to oddycha przez nos, ale jak zacznie się kręcić to zaraz ma coś w nosie i denerwuje się, że nie może złapać powietrza . Czyszczę jej nosek roztworem fizjologicznym, ale nie bardzo to pomaga. Może to przez suche powietrze...nie wiem...zobaczę.

U nas noc ładna. Karmienie o 0.00 i 4.30, a później o 8.00 i 12.00. Czekam z utęsknieniem aż Andrea prześpi całą noc bez karmienia. Mimo wszystko nawet się wyspałam, bo poprzedniej nocy spałam 1h przez ten zatkany nosek. Ciągle słuchałam czy jej coś zalega czy nie.
Jak ściągam fridą to jest trochę przeźroczystych glucików a wczoraj mama wyciągnęła jej długiego białego glucika (to od mleka?).

Ale u mnie potwornie gorąco...ale dodatkowo wiatr, więc nie wiadomo jak Małą ubierać.
Ciezko mi powiedziec czy od mleka mogloby tak byc,chyba ze mala by sie zakrztusila i doszlo do noska
Daj znac co doktor powiedzial!
U nas smarki sa mega wielkie i dobrze jednak,ze zamowilam zapas filtrow,nie wymieniam wprawdzie po kazdym uzyciu,ale z 2-3 dziennie musze,bo smarki dochodza do filtra i trzeba wymienic.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
my po szczepieniu. Ewelinka trochę popłakała ale była dzielna. Jak ją ubrałam, to już zapomniała, że trzeba płakać
Pani doktor powiedziała, że mała jest apetyczna
Waga: 5180 g
Czyli przez 7 tygodni od urodzenia przybrała 1,5 kg co daje średnio 214 gramów tygodniowo. Idealnie!
Super,ze Ewelinka tak idealnie przybiera

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Gosiu nam pediatra poleciła taką maść do pupki -> KLIK. Pomaga rewelacyjnie. Andrea też miała takie jakby popękane krwinki.
Dzieki kochana

Cytat:
tak po prostu w dół? bez okrągłych ruchów np? tylko góra-dół?
spróbuje, może pomoże tak mi żal tych cudnych ocząt mojego skarba
dziękuje

Nikii Szymon też od rana praktycznie nie śpi... cały czas chce jeść pomimo tego, że wiem że jest najedzony... Dzisiaj mam urwanie głowy z dziećmi
Tak wlasnie tylko jakby glaskalam troche mocniej,gora-dol,no i pomoglo,a oczko mial czasami tak zaklejone ropa,ze otworzyc nie mogl.Teraz nie ma ani odrobinki.
Stary 2012-05-10, 14:15   #3344
julliczka
Rozeznanie

gosia mata nr 2 bardziej mi się podoba tez za taką się oglądam zresztą

karolca to bardzi dzielna była Ewelinka na szczepieniu i pięknie przybiera na wadze to już duża dziewczynka

A ja mam pytanie, otóż jutro będzie 3 tygodnie od porodu mojego (miałam cc) i hmm od przedwczoraj już nie krwawię, czyściutko mam no i generalnie nie wiem czy to ok???? jak myślicie? ale nic mnie nie boli, więc chyba ok, więc w zasadzie chętnie na małe bara bara bym się skusiła oczywiście z zabezpieczeniem ale czy już mogę sama sobie pozwolić na delikatny sexik czy jednak poczekać na wizytę u lekarza?

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:32   #3345
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a ja mam juz konika fajny i mlodemu sie podoba
Stary 2012-05-10, 14:39   #3346
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Dziewczyny, dostałam @ Powiedzcie mi jak to możliwe,przecież karmię piersią. i nie mam przerw dłuższych niż 3h pomiędzy jednym a drugim karmieniem... Mam się stresować (czyt. lecieć do lekarza),czy nie?

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:44   #3347
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
O to super.Chyba tez go kupie.

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostałam @ Powiedzcie mi jak to możliwe,przecież karmię piersią. i nie mam przerw dłuższych niż 3h pomiędzy jednym a drugim karmieniem... Mam się stresować (czyt. lecieć do lekarza),czy nie?
Z tego co wiem niby najwczesniej po 3 miesiacach powinno sie dostac,wiec kurcze nie wiem,moze nie lec od razu tylko zadzwon i powiedz w czym rzecz?
Stary 2012-05-10, 15:02   #3348
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

zawsze zapominam powiedziec, ze Twoj Oskar urodzil sie w 3 rocznice mojego slubu
Super wiadomość To Oskar zrobił wizażowej cioci prezent
Cytat:

Podziwiam Cię. Ja przy jednym dziecku czasem nie mam czasu się w nos podrapać a gdzie dwójka ....

Właśnie się dowiedziałam że Oskar nie będzie miał kuzynki/kuzyna
Bratowa TŻ trafiła rano do szpitala okazało się że płód obumarły
2 lata starali się o dziecko w końcu się udało ... była w 8-9tc i takie nieszczęście. A tak się cieszyli
Stary 2012-05-10, 15:11   #3349
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
O to super.Chyba tez go kupie.

Z tego co wiem niby najwczesniej po 3 miesiacach powinno sie dostac,wiec kurcze nie wiem,moze nie lec od razu tylko zadzwon i powiedz w czym rzecz?
tylko myslalm ze jest troche mniejszy ale spoko jest, melodyjki fajne jak zrobie zdjecie to wam pokaze
Stary 2012-05-10, 15:15   #3350
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Super wiadomość To Oskar zrobił wizażowej cioci prezent

Podziwiam Cię. Ja przy jednym dziecku czasem nie mam czasu się w nos podrapać a gdzie dwójka ....

2 lata starali się o dziecko w końcu się udało ... była w 8-9tc i takie nieszczęście. A tak się cieszyli

Bardzo to przykre.
Kurcze strasznie czesto takie rzeczy sie zdarzaja...
Do mnie pisala kolezanka,ktora poronila w styczniu,ze znowu sie staraja.Bardzo mocno trzymam za nia kciuki.

Ale moj synus dzisiaj ladnie spi,jestem w szoku.Ale pewnie tez dlatego,ze jest wykonczony tym przeziebieniem.Zebym tylko go nie przechwalila
Zreszta widac,ze moje dziecko spi,po dzisiejszej aktywnosci mej na wizazu
Zaraz wraca Wiki ze szkoly,wiec koniec z kompem,trzeba czas poswiecic starszej pociesze.
Stary 2012-05-10, 15:28   #3351
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
tą drugą sama ją chciałam kupić

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a moze powinnas zastanowic sie nad spiralka? i skoro nie masz nic przeciwko hormonom, to moze nawet ta hormonalna...
no i spirale to mozna zalozyc od razu, teraz nawet jeszcze lepiej, bo szyjka jest jeszcze miekka...
a co to jest ta spirala? na ile ją się wkłada? droga jest?

ja się boje że będę tyła po nie odpowiedniej antykoncepcji a myślę nad powrotem do dawnych tabletek tylko, że musze czekać na okres a wiadomo, że za nim się doczekam to będzie ten "pierwszy raz"

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie, otóż jutro będzie 3 tygodnie od porodu mojego (miałam cc) i hmm od przedwczoraj już nie krwawię, czyściutko mam no i generalnie nie wiem czy to ok???? jak myślicie? ale nic mnie nie boli, więc chyba ok, więc w zasadzie chętnie na małe bara bara bym się skusiła oczywiście z zabezpieczeniem ale czy już mogę sama sobie pozwolić na delikatny sexik czy jednak poczekać na wizytę u lekarza?
też się nad tym zastanawiałam i cierpliwie czekam został mi jeszcze tydzień do wizyty u lekarza

a powiedz boli Cię brzuch jak dotykasz? czujesz, że jest zdrętwiały jak by?

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
no to super ja za jakiś czas też zamawiam bo czekam do porodu siostry TŻta żeby jej też kupić

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
tylko myslalm ze jest troche mniejszy ale spoko jest, melodyjki fajne jak zrobie zdjecie to wam pokaze
o super by było jak byś zdjęcie jakieś pokazała

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

a teraz tak miała przyjść dzisiaj położna i poleciała w kulki bo nawet nie przyszła ani nie dała znać, że jej nie będzie !!

byliśmy u pediatry z małym wsio ok poza tym, że znowu ładnie przytył ale co zrobić jak on wiecznie głodny i mały waży ponad 4800g nie pamiętam dokładnie końcówki lekarz powiedział, że trudno będzie grubasek.
Kazał dawać mu więcej jeść i zrobić jedną przerwe 6h jak się nie da to stopniowo wydłużać bo ogólnie mały je cały czas systematycznie prawie co 3h teraz nam poszedł spać to minęły 4h odkąd nie jadł ale wlaśnie się obudził więc czas na jedzonko

22 maja mamy szczepienie i szczepimy tylko tymi na NFZ

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-10, 15:39   #3352
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

no to super ja za jakiś czas też zamawiam bo czekam do porodu siostry TŻta żeby jej też kupić

mówisz i masz zdjecia sa na mailu
Stary 2012-05-10, 15:42   #3353
karolca
Zakorzenienie

Ewelinka jest po szczepieniu płaczliwa. Lezy spokojnie, spi i nagle wybucha mocnym płaczem. Żal mi jej. Gorączki na razie nie ma, żadnego obrzęku też. Póki co obserwuję ją, ja mam nadzieję, że złe samopoczucie minie. Uprzedziłam już TŻ, że trzeba zacisnąć zęby i najwyżej będziemy ją nosic i tulić.

Co do okresu... wczoraj zaczęło mi sie rózowo-czerwone plamienie Więc podejrzewam, że może byc to zapowiedź okresu. Ale fakt, czasem mam dlugie przerwy w karmieniu (5 godzin w nocy, dość często się zdarza).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:00   #3354
cziqua
Zadomowienie

a moje dziecię dzisiaj marudneeee do tego ten krajzys laktacyjny i w ogóle beczec mi sie czasami chce z bezradności bo Filip czasami płacze a ja nie wiem dlaczego szkoda że kiedy dziecko płacze na czole mu sie nie wyświetla dlaczego o ile latwiej było by nam rodzicom a w ałączniku moja maruda

a i młody cały w potówkach pediatra kazał przemywac rozztworem azulanu rozcienczonym wodą całą buźkę ma w krosteczkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (73,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (52,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (59,0 KB, 22 załadowań)

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

Edytowane przez cziqua
Czas edycji: 2012-05-10 o 16:05
cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:12   #3355
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
dziękować
fajny ten konik
no i Wiktorek śliczniutki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-10, 16:26   #3356
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

postaram się nadrobić z doskoku, ale u nas tragedia małej po szczepieniu na prawej nóżce na DTP zrobił się mega obrzęk, spuchnięte, twarde i czerwone całe udo. Uprzedzano, że tak może być, ale masakra ją to tak boli, że wyje w niebogłosy aż się zanosi co się uspokoi to za chwilkę ruszy nóżką i znów płacze w dodatku jest głodna, a z tego bólu nie chce jeść od dwóch godzin przykładamy okłady z wody i sody, trochę mniej czerwone i już dłuższe przerwy w płaczu, TŻ trzyma ją na kolanach i buja się na fotelu... Mam nadzieję, że do wieczora minie tak mi jej szkoda. Jak będziecie szczepić refundowanymi to tam gdzie będzie ta szczepionka na DTP to zróbcie odrazu w domu taki okład (na pół szklanki ciepłej wody jedna płaska łyżeczka sody oczyszczonej) przyłożyć gazik i obandażować i zmieniać z 4-5 razy co 30min to unikniecie tego - ja dopiero teraz doczytałam w necie. Gdybym wiedziała, że jakoś można zapobiec... Oczywiście nie wszystkim się to robi, my mieliśmy pecha

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

dziś Laura dostała paczkę z prezentami i przyszedł konik tylko mamy problem bo działa w wersji testowej 15 sek i się wyłącza, a powinien grać 5min i nie wiemy co zrobić. Ta blokada sklepowa wyciągnięta, nic tam nie zostało, więc nie wiemy o co chodzi szukałam w necie, ale wszystkie porady u nas nie skutkują. Oprócz różowego konika były super body z hello kity jedne i drugie różowe (oba większe) oraz kartka z życzeniami fajnie i miło.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:27   #3357
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Slodziak! Wiktorek oczywiscie, nie konik

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a moje dziecię dzisiaj marudneeee do tego ten krajzys laktacyjny i w ogóle beczec mi sie czasami chce z bezradności bo Filip czasami płacze a ja nie wiem dlaczego szkoda że kiedy dziecko płacze na czole mu sie nie wyświetla dlaczego o ile latwiej było by nam rodzicom a w ałączniku moja maruda

a i młody cały w potówkach pediatra kazał przemywac rozztworem azulanu rozcienczonym wodą całą buźkę ma w krosteczkach
Jakie super zdjecie stopek! Ja tez kocham stopki mojej Ani, cala ciaze zastanawialam ze czy bedzie miala dlugie paluszki po TZ i ma Bo ja mam krotkie palce u stop a wole dlugie Pierwsze co zobaczylam jak sie urodzila to te jej piekne stopy ... ah wzruszylam sie
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:30   #3358
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
(...)
bardzo przykre..
Tyle czasu się starali...

Moja Julka dziś nieźle śpi, a w nocy trochę się męczyła, brzuszek ją jednak musiał pobolewać. Ale już kupiłam Esputicon.
karolca pamiętam, że Ty używałaś Esputiconu - jak dawkowałaś swojej Ewelince te kropelki? tak jak pisze na ulotce? 1-2 kropelki dwa razy na dobę? I czy stosowałaś te kropelki ciągiem przez jakiś czas tak zapobiegawczo czy tylko wtedy jak coś się działo niedobrego?

Cytat:

też się nad tym zastanawiałam i cierpliwie czekam został mi jeszcze tydzień do wizyty u lekarza

a powiedz boli Cię brzuch jak dotykasz? czujesz, że jest zdrętwiały jak by?
A ja jeszcze hohoho do wizyty (jakieś 4 tygodnie jeszcze) i nie wiem co robić jak już plamienie minęło i czuję się ok, to mogę troszkę, tak delikatnie pobaraszkować??
Tuż nad cięciem mam takie drętwe miejsce a jeszcze wyżej ciut to jest miejsce trochę bolesne przy dotykaniu, większy ból czuję jak moja Mała mnie kopie w te miejsce jak ją przewijam albo jak siedząc trzymam na rękach na wysokości mojego brzucha, ale jak chodzę czy prowadzę samochód itp to nie boli.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:31   #3359
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
postaram się nadrobić z doskoku, ale u nas tragedia małej po szczepieniu na prawej nóżce na DTP zrobił się mega obrzęk, spuchnięte, twarde i czerwone całe udo. Uprzedzano, że tak może być, ale masakra ją to tak boli, że wyje w niebogłosy aż się zanosi co się uspokoi to za chwilkę ruszy nóżką i znów płacze w dodatku jest głodna, a z tego bólu nie chce jeść od dwóch godzin przykładamy okłady z wody i sody, trochę mniej czerwone i już dłuższe przerwy w płaczu, TŻ trzyma ją na kolanach i buja się na fotelu... Mam nadzieję, że do wieczora minie tak mi jej szkoda. Jak będziecie szczepić refundowanymi to tam gdzie będzie ta szczepionka na DTP to zróbcie odrazu w domu taki okład (na pół szklanki ciepłej wody jedna płaska łyżeczka sody oczyszczonej) przyłożyć gazik i obandażować i zmieniać z 4-5 razy co 30min to unikniecie tego - ja dopiero teraz doczytałam w necie. Gdybym wiedziała, że jakoś można zapobiec... Oczywiście nie wszystkim się to robi, my mieliśmy pecha
Biedna Laurka! Ja sie zaczynam bac tych szczepien, tzn nei samych szczepien ale wlasnie tego ze dziecko po nim dostaje goraczki i moze go tak bolec. Ma 100% bede siedziec i wyc razem z mala
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:41   #3360
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

evvcia kup altacet w żelu i smaruj jej tą opuchliznę powinno w miarę szybko pomóc... Ja tak robiłam przy Przemku, jak bede szczepic Szymona to od razu do apteki po to skoczę bo już nie mam.

gosia dzięki raz jeszcze za pomysł na te kanaliki

Nikii ja miałam CC czuje się już dobrze więc się pokusiłam bo pewnie gdybym rodziła sn to czekałabym Bóg wie ile

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości