![]() |
#3331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Mamusie
Sopai,no wlasnie najgorsze jest to,lezenie,kiedy nic Ci nie robia. Nawet ktg mam tylko do poludnia. Wczoraj mialam,to usg i waga malej to 3180-czyli calkiem niezla. Dzis 37t3dc i sie zastanawiam po co podawali mi te sterydy jak chcieli mnie przytrzymac do 38tc a wtedy juz ciaze uwaza sie za donoszona. A ja przeciez nie,zglaszalam,zadnych dolegliwosci-bo w zasadzie nawet skurcze jak czulam,to na ktg byly max 40. Dopiero tu w szpitalu zaczely dochodzic,do,60 ite juz sa bardziej bolesne. Wczoraj juz dostalam towarzystwo i lezymy we dwie-ale przynajmniej mamy lazienke dla siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3332 |
Raczkowanie
|
katarzynka ja trafiłam w rozpoczętym 8 tygodniu i zrobili mi cc w 38 i 5 dniu bo 38tc nie był zakończony więc może być podobnie u Ciebie ja też leżałam wtedy i miałam robione ktg 2x dziennie a tak poza tym to nic. A waga malutkiej to faktycznie całkiem ładna
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3333 |
Zadomowienie
|
Sopai,no ja,leze i dzis nic nie robia. Czekamy do 38tc-tak powiedziala,pani profesor i jak zapytalam o wypis,to powiedziala,ze naa wlasne zadanie. Rozmawialam z Matewka i raczej nie polecal takiego rozwiazania. No woec leze przez weekend. Mi aplikacja pokazuje wlasnie 37t3dc czyli rozpoczety 38tc ale lekarze licza te zakonczone tygodnie. No i tak ttrzymaja,bo nie ma zadnych skurczow...wiec sama nie biore zadnych magnezow ani no spy,jak sie zaczna skurcze,to moze cos rusza sami z siebie bo u mnie moze dojsc do akcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3334 |
Zadomowienie
|
Melduje,ze Zuzia przyszla na swiat 13.07 o godz 10.45. Wazyla 3050g i miala 53cm, 10pkt w skali Apgar. Lezymy jeszcze w szpitalu,ale licze jutro na wypis. Wszystko zalezy od wagi i wynikow badan. Napisze wiecen juz z domu,bo tu maly ssak i jeszcze troche zmeczenie po cc daje sie we znaki,ale,generalnie juz prawie nie boli,chodze i zajmuje sie Zuzia normallnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3336 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje 🎆 i dużo zdrowia dla obu 😊 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3337 |
Raczkowanie
|
Super! Bardzo się cieszę i gratuluję
![]() ![]()
![]() |
#3338 |
Zadomowienie
|
Dzieki Dziewczyny. Od czwartku jestesmy w domku. Zuzka na razie je, spi i robi w pieluche. Czeka mnie jeszcze tylko sciagniecie szwow po cc w poniedzialek i mam nadzieje,ze szpitale bedziemy teraz omijac szerokim lukiem.
Do mamus po cc mam pytanie: cc bylo w poniedzialek,w piatek zaczal mnie tak dziwnie bolec kreglslup na whsokosci krzyza i promieniowal w lewa strone. Wy tez tak mialyscie? I jeszcze pyt odnosnie scigniecia szwow,bo wiem,ze nie boli i nie ma sie czego bac,ale trudno mi wyobrazc sobie jazde z dwojka dzieci przez pol miasta i czekanie w przychodni przyszpitalnej... moze,ktorejs z was szwy sciagala polozna? albo znacie kogos,kto,to,robi pomijajac szpitale.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3339 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3340 |
Zadomowienie
|
Tak szczerze mowiac,to nie moge narzekac na ten szpital. Odwiedzin niby nie ma na polozniczym,ale chyba mi sie caly tydzien dobre zmiany poloznych trafialy,bo Tatusiowie spokojnie mogli byc na sali,zeby tylko na lozkach nie siadali. No i polozne przy dziaciakach tez bardzo pomagaly,trzeba bylo tylko poprosic o ta pomoc. Maz byl przy mnie po,cieciu w zasadzie caly czas az do wieczora i nie bylo z tym problemu i codziennie po dwa razy przyjezdzal,zeby choc z godzinke dwie posiedziec-ja moglam sie wtedy wykapac. Pediatrow tez mialam super i bardzo dokladnie wszystko wyjasniali,czego nie bylo na krasnickich-tam trzeba bylo zebrac albo sie wyklocic o jakies informacje o dziecku.Tak w sumie,to mam dobre wspomnienia i teraz mialabym problem,zeby zdecydowac,gdzie bylo lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3341 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,poleccie jakis lokal na chrzciny,bo nic mi do glowy nie przychodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
synowi robiliśmy w focusie na kraśnickiej, ale tam akurat były 2 obiady po chrzcie w tej sali restauracyjnej, oni oddzielają parawanami. córce nie robiliśmy w takim typowym ogólnodostępnym lokalu, więc nie mogę polecić choć jestem bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3343 |
Wtajemniczenie
|
My robiliśmy w zaścianku na turystycznej. Mieliśmy blisko 😊 ogólnie wszystko super polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3344 |
Wtajemniczenie
|
A my przyjęcie robiliśmy W Młynie w Jakubowicach. Polecam, dobre jedzenie, super obsługa, duży ogród.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3345 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3346 |
Przyczajenie
|
Witam
Mam pytanie do mam, które rodziły w tym roku na Jaczewskiego. Co trzeba mieć ze sobą do porodu dla siebie i dziecka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3347 |
Z deszczem w butach
|
Dwa lata temu potrzebne byly pieluszki i chusteczki dla dziecka. Koszula dla siebie. W zasadzie tyle, a i to potrzebne jest dopiero jakiś czas po porodzie, bo do porodu dostaje się szpitalną koszulę. Ja akurat miałam cc i do czasu aż mogłam sama zająć się dzieckiem, położne zakładały szpitalne pieluszki i przewijały. Potem można ubrać w ubranka przywiezione z domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3348 |
Zadomowienie
|
Doswiadczone mamy!
Gdzie można w weekend podjechac z niemowlakiem do pediatry? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3353 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
![]()
![]() |
#3354 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ja miałam cc w 2013n roku robioną na Kraśnickich i bardzo miło wspominam ten szpital i cały pobyt z dzieckiem tam natomiast drugą cc w czerwcu tego roku miałam na Staszica i nie wspominam tego dobrze poza pewnymi wyjątkami ale jakość opieki po porodzie była wg mnie lepsza na Kraśnickich
![]() |
#3355 |
Zadomowienie
|
A miałaś swoją położna tzn płaciłas czy nie? Bo też słyszałam że jest tam niemiła położna chyba ze się sypnie kasa..
![]() |
#3356 |
Raczkowanie
|
patryska nie ja nie miałam tam ani swojego lekarza ani żadnej położnej ani w jednym ani w drugim przypadku ponieważ jestem z Chełma a mój lekarz przyjmuje u nas co dwa tygodnie dojeżdżając z Warszawy do swojego gabinetu
![]()
![]() |
#3357 |
Zadomowienie
|
Ja za to jestem z Krasnegostawu i jestem straszna panikara do do porodu. . A jakie są największe sale? Czy jest problem z rodzeniem z mężem? I czy rodzina ( mąż rodzice i siostra) mogą normalnie wejść do nas do sali? Bo rodziła tam parę lat temu męża siostra i nie było możliwości wejścia do niej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 |
Raczkowanie
|
Spokojnie ja też obawiałam się za każdym razem ale i Ty dasz sobie radę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3359 |
Rozeznanie
|
Hej,
![]() mam pytanie odnośnie szpitala na Lubartowskiej? rodziła tam któraś z Was? ja ma termin na kwiecien 2016 i moja gin (do której chodzę prywatnie) pracuje dodatkowo właśnie w tym szpitalu i mówiła że wiekszość jej pacjetek tam rodzi. czytałam o tym jak i o innych szpitalach i jak to opinie sa i dobre są i złe. Jak ktos cos wie to chętnie poczytam Wasze opinie, pozdrawiam ![]()
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.