|
|
#3331 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty- część V
Może któraś skorzysta
:3. grudnia klienci będą mogli dokonać zakupów on-line w sklepach biorących udział w akcji bez ponoszenia kosztów przesyłki. Zoo-sklepy biorące udział: http://sklepzkarmami.pl/ http://www.tygryszoo.pl/ http://www.eko-pies.pl/ http://amido.pl/ http://www.newzooland.pl/ http://www.karusek.com.pl/ |
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub foczka takie puchate sa sliczne , trzymam kciuki zeby domek okazal sie na zawsze ........a to moje siersciuchy : Giulietta na kolankach u meza Snoopy pilnuje zeby nic nie zginelo ze stolu roboczego meza
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3335 |
|
KOTerator
|
Uwielbiam wszystkie promocje, wyprzedaże, zniżki, rabaty
a listą się musiałam pochwalić .
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od siebie mogę napisać, że już kupowałam w zoodragonie przez Allegro i byłam zadowolona.
|
|
#3337 |
|
KOTerator
|
Ale zoodragon nie jest na liście...
Ja zamawiałam w tygrys zoo, karusek i newzooland; nie było problemów. |
|
|
|
#3338 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() A Karusek mam na miejscu :P
|
|
|
#3339 |
|
KOTerator
|
Malla a jest jakaś kwota minimalna, czy mogę zamówić myszkę za 2zł, nie orientujesz się
?
|
|
|
|
#3340 |
|
Nie depcze krokusów
|
kupowałam coś chyba za 60 zł...
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
rok temu nie było kwoty minimalnej - ja osobiście wziełam ze sklepu 2 rzeczy za niecałe 10zł i przysłali
|
#3342 |
|
KOTerator
|
O to fajnie
. Kupię kotom jakieś zabawki a dla siebie szukam po drogeriach co lubię . W sumie fajna ta akcja, większość sklepów nie znałam... Co ja piszę, tylko kilka znam i to głównie kocie i takie, których nie znać się nie da .
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pardon.Choć w zoodragon też kupowałam.
|
|
|
#3344 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Ja już spisuję co zamówię, ciekawe czy ceny będą takie same jak dziś. |
|
|
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
tydzień temu sprawiliśmy sobie z narzeczonym dwu i pół miesięcznego kotka syjamskiego.. Nigdy wczesniej nie mieliśmy styczności z kotami dlatego też brak nam jakiegokolwiek doświadczenia... W zwiazku z tym mam pytanko odnośnie karmienia takiego maluszka.. na początku dostawał tylko suchą karmę ( Royal Canin BabyCat34), zawsze miał ją w miseczce i świeżą wodę.. Natomiast od jakiegoś czasu zauważylismy, że mały próbuje podkradać nam nasze jedzenie z talerzy a na sam widok tuńczyka z puszki którego serwowałam sobie na kolacje niemal oszalał dlatego zaczynamy powoli wprowadzać mu mokrą karme z puszki...tyle że kompletnie nie wiemy którą wybrać i co najwazniejsze w jakich ilościach podawać... wszędzie podają inne dzienne racje i nigdzie nie moge znaleść konkretnych informacji na ten temat... Na pewno macie juz doświadczenie z kotkami dlatego bardzo proszę o radę.. którą karmę wybrac? Iams, Royal Canin, Sheba, Hills? Słyszałam że dobre są m.in. Orijen, Acana, Daily Cat, Taste of The Wild? Macie jakies swoje typy? No i w jakich ilościach je podajecie dziennie? |Bedę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedz.. oczywiście mój kotek również
|
#3346 |
|
KOTerator
|
Dot.: pilnie potrzebuję porady w sprawie kotka
Najpierw zdjęcie kota
, to może coś napiszemy .
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pilnie potrzebuję porady w sprawie kotka
Cytat:
syjamek, moje marzenie generalnie najlepsze są karmy z jak największą zawartością mięsa, wszystko co wymieniłaś, to są bardzo dobre karmy, no może oprócz Iamsa i Sheby, a Daily Cat nie znam. W zasadzie można karmić kota samym suchym, to mu wystarczy, ale lepiej wprowadzać czasem puszkę czy inne urozmaicenie, żeby się nie przyzwyczaił do jednego typu karmy. Piszesz z Hiszpanii? a macie tan Animondę Carny? nie dawajcie kotu podkradać jedzenia z talerzy, pilnujcie, żeby kot był na podłodze, gdy jecie. Wiadomo, że mały kociak jest uroczy i że koty chadzają swoimi drogami, ale jakaś dyscyplina musi być |
|
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
|
#3349 | |
|
Raczkowanie
|
Oto i mój Fokus .. najukochańszy kotek na świecie
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
|
#3350 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mój śpi ze mną, ale nie wyobrażam sobie inaczej
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z własnego doświadczenia polecam wybierać taka formę chrupka żeby było słychać ze kotek gryzie bo syjamy często mogą mieć problemy z zębami i dziaslami
|
|
#3352 |
|
KOTerator
|
Ze mną koty nie śpią i mi przykro, zapraszam je, ale wolą swoje legowiska. Nie mam nic przeciwko temu, żeby kot spał z człowiekiem, jak jest zaszczepiony, odrobaczony i nasz, to czemu nie?
![]() Co do karm - ja jestem za bezzbożówkami (mimo wszystko). Na Twoim miejscu zrezygnowałabym z RC i popróbowała z innymi, lepszymi karmami dla kotów, nie dla chomików . Co do mokrych karm - polecam na razie Animonda Carny, możesz to zamówić np. w http://www.zooplus.es/, chodzi o to: http://www.zooplus.es/shop/tienda_ga...ny_latas/55713A co do porcji - ja jestem za tym, żeby takiemu maluszkowi dawać ile chce, jeżeli się nie przejada i zna swoje granice, to nie będzie problemu. Taki mały kociak jeszcze nie wykastrowany powinien jeść tylko tyle, ile mu potrzeba, ale kontrolować go musisz. Na większości opakowań dawki są dobrze podane, więc na początek się zaznajom z zaleceniami z opakowań, a jak coś to pytaj .Ładna kulka tak w ogóle .
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pytania o spanie w łóżku to z nami ostatnio śpi niebieski ( szary ) Snoopy
a ze Twój śpi z Wami to nic nowego syjamy są jak pies- kot
|
#3354 |
|
Raczkowanie
|
Na ogół to nie ma problemu żeby kotek spał z nami, dopóki spokojnie leży a nie wariuje i skacze nam po głowach
..no i wiadomo, że czasem są sytuacje gdy potrzebujemy trochę intymności z narzeczonym ,wtedy wypraszamy kotka z łóżka hehe a jemu to się strasznie nie podoba... Mam nadzieję, że kiedy dorosnie to troche spowaznieje i się uspokoi...---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- A jak jest z kastracją kota? Podobno to absolutna koniecznośc dla takiego domowego kotka.. Słyszałam że wtedy trzeba zmienic mu karmę?
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co czytałam to karmy dla kastratów to mit, wystarczy dawać odpowiednie dawki dobrej karmy.
Koty ze mną nie śpią, zrezygnowałam po tym jak oberwałam łapą z pazurami od kotki o 4 nad ranem - pewnie mi jakiś mięsień w twarzy skakał, a ona postanowiła zapolować. Kupiłam im ostatnio wypasione legowisko, ale na nie leją (metaforycznie) - Borys śpi za laptopem (ciepełko wieje) a ulubioną miejscówką Luny jest albo pudełko ustawione na szafie, albo stare, tapicerowane krzesełko. Jakiś pomysł na to jak zachęcić je do legowiska? Kocimiętką psikałam...
Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2012-11-17 o 20:58 |
|
|
|
#3356 |
|
KOTerator
|
Kastracja to nie choroba, karmy zmieniać nie trzeba.
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w środku miedzy mną a mężem i jak wydoroślal to niestety mu to zostało i w nocy często przychodził jak juz posnelismy i kładł sie miedzy nami Snoopy i Giulietta czasem przychodzą spać z nami tak jak teraz Snoopy ale to jest pare dni nie śpią cały czas ...... Co do karmy po kastracji to zależy , różnie to mówią , ja moim nie zmienialam i jak na razie wszystko jest Ok
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
Muchas gracias
dziekujemy bardzo za porady..ja i kotek oczywiście ( Fokus właśnie śmiga po biurku i co chwile spogląda na monitor hehe )
|
#3359 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nadal muszę walczyć w takich momentach z kotem, więc najczęściej gra wstępna polega na napełnieniu miski, a on sobie potem chrupie, myje się, drapie drapak, idzie do kuwety i tak mija mu czas...
|
|
|
#3360 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Ciągle namawia mnie na kolorystycznie takiego kota ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Niektóre z wymienionych karm są bezzbożowe. Nie będę się rozpisywać, ale polecam artykuły do poczytania na ten temat: http://www.koty.pl/porady/art161,czym-karmic-kota.html http://www.caninecaviarpolska.pl/ind...t01returnid=52 Przy okazji wizyty u weta zapytaj o żywienie. Żywienie kota zależy od wielu czynników, m.in.. czy kot jest/ będzie wychodzący, jaka jest jego aktywność (kocięta z reguły są aktywne, ale również dana rasa decyduje o aktywności) itd. Staraj się od początku urozmaicać mu jedzenie, unikniesz w przyszłości wybrednego kota (którego niestety ja mam) . Koty bardzo szybko przyzwyczajają się do stałych składników pokarmu i potrafią wyczuć nawet najmniejszą zmianę w składzie, więc nie tylko dobrze jest zmieniać smaki, ale również marki karm. Kotek był już u weta czy jeszcze nie?
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-11-17 o 21:54 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

:

odżywiony jest dobrze, żadna chudzina
....

?