|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Siedzę na wizazu wkurzona przez TZta wrrrrr..
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Przesadza z piwkami i wyprowadził mnie z równowagi tym sposobem...
A było ok.
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
NATASZKA ja mialam chec , ale fajek nie mam wiec nie drinkuje
KINGA pewnie oglada MMA i browarki spija , ta ? ty sie nie martw , mnie dzis moja cholota tez wkurzyla ![]() Pudrem sie nie martw, wlasnie siedze na stronie i chyba zamowie, jeszcze ogladam co maja ciekawego , i ile wyjdzie za przesylke ![]() u nas dzis zimno , ale w koncu coraz zieleniej sie robi |
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka może i.nie miałam planów,ale już chyba nie wyrabiam z jego nalogami
Monka Mma nie ogląda,ale ...wkurzyl mnie i tak i tak
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- długo razem jesteście? |
|
|
|
|
#3338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też będę się musiała pożegnać z kasiorką
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka w sumie nie, 2 lata
Docieramy sie czasami jeszcze
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to go lej i patrzy czy rowno puchnie tak ,do alko musowo |
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
to jak każdy chyba...
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Evi zrób prześwietlenie płuc i nie wiem jak się dokładnie nazywa to badanie ale chodzi o gruźlicę. Nie ma żartów.
Siostra Tża mi opowiadała jak jej znajomy wylądował w szpitalu z gruźlicą. Nie miał pojęcia że coś się dzieje. Po jakiejś infekcji nie mógł się podnieść i polazł do doktora, ten na wszelki wypadek wysłał na badania i wyszło. Facet zdrowo się odżywia, uprawia sporty nie jest pracoholikiem. Na szczęście reszta rodziny w porządku - ma 2-je dzieci.
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Iza -nie wszystkie dzieci maja etap płaczu. Oliwka nie płakała w przedszkolu.
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje. Pierwsza wygrana kasa
![]() Monka to go nie zmuszaj jak nie lubi. Ja pamiętam jak pół dnia musiałąm siedzieć przy obiadowych odsmazanych ziemniakach, to jak mama wychodziła to upychałam do zlewu Ale przez to siedzenie jeszcze bardziej dla mnie obrzydliwe były![]() Może upiecz z nim drożdzowe bułeczki, niech sam je kula i jakieś nacinania robi, to może takie samodzielne zje? U mnie wczoraj było z 11 stopni, co chwila kropiło. Ja miałam dzień taki że najpierw ten bieg(10km)oczywiście dwa obiady w domu, porządki itd, a później działka i rypanie z walcowaniem, dzisiaj dokańczamy Nataszka na biegach zawsze nagrody jakieś są, jak nie kasa to rzeczowe. Tylko na te biegi gdzie kasa jest nawet na te mniejsze to Ukrainczycy przyjeżdzają i wszystkie trzy pierwsza zgarniają. Ja stałam na podium tylko dlatego że nie było dublowania miejsc, i jak ukraina zgarneła pierwsze ogólne to mogłam liczyć na kat.wiekowe![]() A na tych większych biegach to wiadomo Kenia obstawia wszystkie pierwsze ![]() Ja krem z filtrem kupiłam ten Lidlowy. Ale nie mogę jeszcze nic na jego temat napisać bo słońca u nas nie ma
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA tzn ze co , wogole nie pijesz alkoholu z osobami ktore pała fajki ?
MADZIA złe mnie zrozumiałas , on bułki je , bagitki chleb ale na sucho , wiec z tym problemu nie ma wcale . Zmuszać go nie zmuszalam Zeby zjadł bułkę z serem , powiedziałam czego oczekuje i tyle to był jego wybór . Nigdy nie jadł , a odrazu mowi ze je lubi , wiec chciałam zby mi pokazał i ugryzł , jak nie zasmakuje to sie nie dowie , i moze wypluc. Ja przy nim nie stałam , robiłam swoje a on jeczal bo wiedział ze jak nie spróbuje to nie kupi zabawki , a to było dla niego większa tragedia . Nie przełamał sie jego sprawa , zabawki nie kupił , świat sie nie zawali . Oni jak mówią ze juz niechca jesc, to ja ich nie zmuszam , ze jeszcze jeden , albo do końca i jedzą to co lubią , bo pytam co chcą na śniadanie obiad itd . Wczoraj chciałam sprawdzić i młodego przekonać do sera no ale nie wyszło , szkoda , zmuszać nie będę , moze kiedys przystąpie do drugiego ataku . U nas dziś pochmurno , ciekawe jakie lato bedzie , zeby nie padalo i nie smalilo, ale zeby było fajnie ciepło i rzesko - będę w niebie
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za palenie fajek -
|
|
#3349 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja Oli wczoraj kupiłam butki mrugały- na wąskich stópkach bardzo fajnie wyglądają Cytat:
Cytat:
![]() U nas nie ma żadnej umowy jak na razie. Jedynie podpisałam na razie oświadczenie woli posłania dziecka do przedszkola, do którego się dostała. A Ola się dostała do przedszkola, na którym nam najbardziej zależało 10 czerwca mamy zebranie, to się czegoś więcej dowiem. Jak na razie to wiem, że trzylatki mają drzemkę po obiadku, pod koniec sierpnia będą jakieś zajęcia integracyjne i jeszcze obejrzałam sobie menu ale za bardzo mi się nie podoba: na trzy posiłki zawsze któreś jest na słodko. Albo na śniadanie mleko z jakimiś płatkami Nestle (np. Cheerios, Nesquick czy jak im tam), albo na podwieczorek danonek/Monte lub coś w tym stylu. Ale może w sumie przesadzam, bo wszędzie tak jest? A w waszych przedszkolach też takie menu? ja tez mam problem z tym, że Ola tak szybko rośnie ![]() Cytat:
![]() Co do opłat za przedszkole, to Tusk powiedział, że będzie to złotówka za godzinę i to już od września 2013 r. Ale ja też nie wierzę, że tak zostanie i opłaty zmaleją- pewnie wzrośnie stawka za wyżywienie, albo wprowadzą coś innego. Bao - jak dla mnie 300 zł za przedszkole to nie jest wygórowana stawka. Tym bardziej, że piszesz, że już w to wliczona jest rytmika i angielski. U nas płaci się za wyżywienie - 7 zł/dzień + 3,30 za godzinę ponad te bezpłatne. Tylko że bezpłatne są 8-13 a jak dziecko ma być dłużej, to płaci się jedynie za dwie godziny: 13-15, jak dziecko jest dłużej, albo przychodzi przed 8ma, to się za to nie płaci. teraz widziałam, że za kwiecień opłata wyniosła prawie 290 zł. No i w sumie powinnam napisać, że przyjmowali wyłącznie te dzieci, których rodzice zadeklarowali, że dziecko będzie w przedszkolu ponad 9 godzin (+obydwoje pracują+rozliczają się w mieście), więc teoretycznie każdy płaci tyle samo. Magda - gratuluję podium
|
||||
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie palę a jak juz ,to raz na ruski rok przy okazji drinkowania , a drinkuje od wielkiego dzwonu hehe . Wczoraj nie pilam bo fajek nie miałam a nie ciągnie mnie na tyle żebym poszła kupi , bo przecież to nie problem .Kiedys kopcilam dzien w dzien . Było minęło . |
|
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak ktoś pali to na pewno nie przy mnie i moim dziecku... w ogóle jakoś tak każdy wychodzi jak pali, bo w moim otoczeniu mało kto już pali... u mnie w mieszkaniu jeszcze nigdy nikt nie palił.... tak już mam ![]() a rodzice moi palili kiedyś, a u mnie taki wstręt do fajek ![]() na szczęście kiedyś, teraz już są wolni od tego nałogu ![]() co robicie na obiad? ja chyba schabowe lece... miałam zrobić papiruska ale nie mam piersi z kurczaka ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka pomysłu na obiad brak...
Ciągle to samo w kółko gotuję, jak nie spaghetti, to mielone kotlety, jak nie schabowe to kotlety z piersi kurczaka... Jak nie zupa kalaforiowa, to zupa ogórkowa monka jak ostatnio zapaliłam sobie papierosa do %%% to mnie nieźle zmiotło i się pozbierać nie mogłam przez 1 dzień
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA ale sorki ja przy moich i cudzych dzieciach jak i w pomieszczeniach tez nie palę , pisząc ze przy drinku miałam na mysli ze pale w ten sam wieczor , wogole , oczywiscie w rozumieniu ze wychodzę na dymka . W knajpach wychodzi sie na zewnątrz , jeśli u kogoś w domu to albo na zewnątrz albo garaż albo balkon taras . Nawet jak jestem u znajomych , którzy tez pała i drinkujemy to zawsze wychodzimy .
Myśle ze ta ilosc kiedy wypije jest na tyle rzadka ze mogę sobie zapalić bo to lubię , nie pije regularnie KINGA ja tak tez mam za każdym razem jak zapale pierwszego przy drinku ,okropny ale drugi juz mi wchodzi .Ja jeszcze nie wiem co zrobię , dopiero sie dowiem jak mi powiedzą , tez mam czasem wrażenie ze ciagle to samo no ale jedzą i sami chcą .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-04-28 o 11:32 |
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Taaak TŻ przyszedł na kolanach, więc jest dobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Nóż mi się zawsze w kieszeni otwiera... ![]() A jak byłam u koleżanki to jej sąsiadka (teraz już urodziła, zdrowe dziecko na szczęście) w ciąży co chwilę wychodziła na dymka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3358 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te "moje" są, ale zeszłorocznej szacie graficznej jeszcze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najgorsze jest to, że mnie te żebra coraz bardziej bolą-w nocy się przy każdym obrocie budziłam, bo mnie tak bolały...podnieść się z wyra też ciężko...może faktycznie zrobię, bo dawno nie robiłam... tylko na samą myśl, że będę siedzieć w poczekalni kilka godzin chora jestem ![]() Cytat:
Przykładowe menu tygodniowe z Leny przedszkola: Cytat:
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjaśniam: mnie nie chodzi o to, że te ok 400zł/mc to dużo
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj ojciec np miał zapalenie miesnia podpiersiowego bol nie do opisania antybiotyk dostal i po tyg przeszło ... chyba ze masz jakies dodatkowe objawy które moga swiadczyc ze cos sie dzieje złego w płucach a także mozesz miec piasek na nerkach albo w woreczku zolciowym złogi itp no chyba ze wiesz ze to cos w płucach Madzia gratulacje niezle poszło ![]() a ja dzis od niepamietnych czasów nie mam rosołu tylko rolade z kluskami jakos nie chciałlo mi sie go gotować wogóle jakas spiaca dzis jestem nawet moja ami zasneła popołudniu a dawno nie spała mamy bunt 3 latka i to pełna parą jest masakra ciagle licze do 10 dzis myłam podłoge i oczywiscie młoda w to weszła i cała woda sie wylała na przedpokoj a na domiar znow nie chce jesc
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-04-28 o 13:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

na wieczór?

. Takie fajniejsze to tylko do rozmiaru 24. Musze się gdzieś dalej wypuścić
. To był taki zupełnie mi nieznany płacz. Ja wymiękam przy płaczących dzieciach a już przy chorych to w ogóle.

Dla mnie to ten sam produkt.