|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Gianna kup z rozmiaru 56kilka sztuk bo dzidzia szybko z niego wyrośnie,ja mam chłopca i miałam okrągły brzuszek,moja młodsza siostra według usg miała mieć chłopca-miała też okrągły brzuszek a przy porodzie się okazało że córcia(moja chrześnica
![]() ![]()
#3332 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane Moje
![]() Własnie wróciłam z peelingu całego ciała - no bosko po prostu!!! Chce tak codziennie ![]() ![]() ![]() Bylismy ponad 2h nad morzem, spacerowalismy CUDOWNIE!!! Pozdrawiam Was wszystkie ![]()
#3333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudownie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Co do rozmiaru 56 to mi koleżanki doradziły żeby poczekać z tym - na kolejnych usg już będzie mniej więcej wiadomo czy Hania będzie duża czy standardowa. Jeśli duża to wyprawka 62 wystarczy a jeśli nie to się dokupi w ostatnich tygodniach ciąży ze 4 ciuszki na 56. Więc ja też mam wzystkie ciuszki na 62, chyba jeden tylko 56 gdzieś mi się zaplątał. A, i na szkole rodzenia położne mówiły, że pierworódkom łatwiej ubrać dziecię w za duży ciuszek i podwinąć rękawki niż wciskać na siłę w odpowiedni wg rozmiarówki rozmiar ![]() Kiedy masz kolejne usg? A ja się boję czy wyrodną matką nie będę (wg mojej teściowej - na pewno) bo właśnie nie czuję obaw przed zostawieniem dziecka pod opieką rodziców czy teściów ![]() Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Aaaa Izuniu, ja też chyba bym poczekała jeszcze chwilę z tym leżaczkiem ![]() Ewciu ale fajnie, zakupyyyyy ![]() Ciekawe jak Basia po badaniu cukrów ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Gianna mam nadzieję, że II trymestr będzie lepszy, bo na razie te 4mm sieją spustoszenie w moim organizmie, hehe
Kluska wszyscy tak po części mamy, że finansowo zawsze mogłoby być lepiej ![]() My mamy podobną sytuację do Ciebie... jak pojawił się plan powiększania rodziny, to i wizja kredytu ( na razie wynajmujemy) bo trzeba coś swojego... na szczęście ceny teraz spadły ![]() ![]() teraz formalności, a potem 30 lat zapieprzu... ech... Mysia Bosko ![]() Dobrego dnia Ja dziś krócej w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzwoniłam wczoraj do tej babki od leżaczka-nie odebrała,więc kupiłam ten na allegro.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Dziewczyny zazdroszczę Wam własnych domków i mieszkań, bo my nie mamy na nie szans ![]() Teraz mieszkamy w domu dla pracowników pewnej instytucji ![]() ![]() ![]() Może za rok, może za 10, ale na pewno kiedyś... Ja w tym momencie nie pracuję, zaszłam w ciążę w momencie kiedy zrezygnowałam z pracy, bo nie dawałam tam rady... Więc nie będę mieć macierzyńskiego, nie mam też swoich pieniędzy teraz ![]() Myślę, że max do roku posiedzę ze szkrabem, a potem muszę znaleźć pracę, abyśmy mogli wziąść kredyt na mieszkanie i mieli pewność, że mamy gdzie pójść....
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Cześć Laski,wpadlam się przywitać bo mój Trójząbek śpi
![]() ![]() ![]() Iza myślę że bardzo dobrze zrobiłaś,na Twoim miejscu jeszcze bym tej pani wysłała smsa że dziękuję za współpracę i odwołuję transakcję bo już kupiłam inny. Mysiu ale masz cudnie ![]() ![]() ![]() Kluseczko masz rację z tymi ciuchami,mój Kostello miał 55cm jak się urodził więc rozmiaru56 ciuszki mi służyły chyba ok 2miesięcy bo niektóre były trochę większe niż według metki ![]() Lila nie martw się-ja też jestem na utrzymaniu TŻta i nawet nie jestem jeszcze jego żoną ![]() ![]() Basia hallloooo-kopyta Ci walą ![]() ![]() Zmykam na wcześniej wspomnianą herbatkę-tylko że nie mam pomarańcza więc będzie cytrynka ![]() ![]()
#3338 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale mialam ciezka noc,spac nie moglam potem deszcz mnie obudzil,wieczorem zmierzch obejrzalam a potem mi sie glupoty snily ![]() Lila no nie jest latwo na pewno ale do wszystkiego trzeba jakos powoli dojsc.My tez wynajmujemy juz 4-5 lat i powiem ci ze ja ze wzgledu na ciaze bym jeszcze czekala z kupnem mieszkania ale tz bardzo juz chcial juz od roku tylko szukalismy ogladalismy potem rozne cuda wychodzily w bakach w koncu po takim czasie rozczarowan z roznych powodow udalo sie i mam nadzieje ze damy jakos rade.Chociaz ja bede na macierzynskim a tz bedzie zmienial prace i moze wyjechac na 6mies.Boje sie tego okresu ale co zrobic.I po macirzynskim tez szybko uciekam do pracy a malenstwo oddam do zlobka,nie bedzie innego wyjscia.Takze glowa do gory,poki co mieszkanie jest za wynajem nie placicie a dzidzia teraz najwazniejsza ![]() Ewcia ja tez ostatnio ciuchy porzadkowalam,ale z moim brzucholem to wszystkie swetry na zime bede za male ![]() Iza dobrze zrobilas z jednej strony rozumiem babke ale z drugiej ona sama powinna wykazac troche inicjatywy. Mysia ty farciaro ale sie tam wypieknisz,odmlodzisz fiu fiu ![]() ![]() Kluska ja teraz polowkowe 22 mam,zobaczymy co jest tam schowane w tym moim bendziolku ![]() A co do zostawiania malucha u dziadkow podrzucania na jeden dzien to te bym tak chciala ja bardziej mysle o wyjazdach np na 2-3 tyg na wakacje tego bym chyba nie zniosla ![]() Wlasnie co tam u Basi naszej ? Czekamy na wiesci ![]() Ale mam lenia mi to sie ostatnio w pgole nic nie chce.Tylko bym lezala i nic nie robila,nawet mam kilka rzeczy do ogarniecia ale zebrac sie nie moge ![]() ![]() Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-10-10 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Lila, wszystko ma swoje wady i zalety. Od razu po ślubie rozejrzeliśmy się za czymś innym, większym i w mieście i właśnie to odbieramy. I super, cieszę się bardzo ALE to jednak kredyt na 40 lat, w walucie ![]() Na razie jesteście wolne ptaki i realia kredytowe jeszcze Was nie dotyczą, na szczEście. A może coś się zmieni, może tż zmieni sytuację zawodową i dostaniecie to mieszkanie za grosze do wykupu? W wojsku tak jest, że na osiedlach wojskowych za 1/2 ceny dostają mieszkania. Marzenie ![]() siedzę i pilnuję panów co składają kuchnię. Zaraz chyba wybędę do lumpka, może coś fajnego trafię :p spacerek dobrze mi zrobi bo weszło mi coś w łopatkę, boli jak rwa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Zophie ![]() ![]() ![]() Ewciu, miłego dnia ![]() Iza i teraz już na 100% masz ten leżaczek ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- A btw to zjadłam dziś: zupę mleczną, ritter sport, 5 pączusiów serowych i serniczEk ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
Kluska wspolczuje ci tego nerwobolu,od razu mi sie moja reka przypomniala
![]() ![]() ![]() ![]() A co do slodkiego to na chlopca niby na slodkie ciagnie? Jejciu ja caly czas mam ochote ostatnio na jakies buleczki tzn najlepiej ciasteczka francuskie ale sie ograniczam ze wzgledu na alergie,gdyby nie to co dzien musialabym odwiedzic cukiernie ![]() Zophiee segemnt fajna sprawa ![]() ![]() Wiecie co leze dzis caly dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o szybką interpretację wyników, bo świruję
toksplazmoza ujemny poniżej 1,6 różyczka dodatni 53 cytomegalia dodatni 173 .... HELP ![]()
#3342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chcesz się zamienić dietą? ![]() Nie mam pojęcia więc nie pomoge.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny segment na obrzeżach Warszawy, także ceny już nie takie straszne...Kupiliśmy z rynku wtórnego, wykończony w naszym guście, czyli minimal
![]() do wykończenia tylko 1 łazienka ( ale 2 pozostałe są- więc to może poczekać na przypływ gotówki) Generalnie do odmalowania ściany, bo po 3 latach trzeba, i można się wprowadzać ;-) Cieszę się, bo miejsce jest za☠☠☠iste, na skraju puszczy ( kilkanaście hektarów lasów) bosko ![]() Gianna, Kluskamnie od słodkiego odrzuciło na maxa... a jestem łakomczuchem niesamowitym, zawsze mam coś czekoladowego w zanadrzu, jak nie lody, ciasteczka, to przynajmniej batonik a tu NIC! nawet ulubione dotąd rzeczy, nie robią na mnie wrażenia ![]() Lila te wyniki to w klasie IGM czy IGG?? najlepiej do lekarza, oni znają się najlepiej na interpretacji wyników Kobietę w ciąży zawsze przyjmą, a jak to świeża infekcja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Izuś, dobrze zrobiłaś z leżaczkiem. Rozumiem jakby babka odebrała jak człowiek i powiedziała, żeby dać jej tydzień. W sytuacji kompletnej olewki...no coż jej sprawa. Mysia, wybycz się dobrze. Za chwile pojawi się fasolka i się skończy "babci sranie". Rudziak, Ty to jesteś taka mamuśka kochana. Tyle radości w Tobie, że się nie dziwie że Kostuś jest takim rewelacyjnym chłopczykiem. Kluska, jak Ty to tempo znosisz? ale patrz jak się chłop potrafi ustawić, gazetki sretki. Ty pewnie pilnujesz gości, oka z nich nie spuszczasz a on na relaksie...Hania będzie chodzącym dynamitem...po mamusi oczywiście. Arletka, jak tam okna? ogarnięte? Zophee, Ty trochę wrzuć na luz...bo wiesz jak jest. Teraz masz bardzo ważny moment, niech się fasolka dobrze zadomowi. Gianna, ciekawe czy mi coś dadzą na hemoglobine. Zobaczymy we wtorek. Ogólnie dziewczynki, to ja Wam powiem tak...dostałam dodatkowe obowiązki ![]() a z tymi słodyczami, to ja wcale nie mam ochoty a na każdym usg od 12 tygodnia dziewczynka. Może mi jeszcze pisiorek wyrośnie i będzie chodził w sukienkach.
25.12.2012 - zaręczyny ![]() 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko ![]() 07.03.2014 wreszcie jesteś ![]() http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-10-10 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
Kluska ja jestem fizjo
jeżeli chodzi o masaz, to nikt nie podejmie się masażu kręgosłupa lędźwiowego, czy piersiowego - masaż rozgrzewa tkanki wewnętrzne, co w trakcie ciąży może powodować różne dolegliwości ( niekoniecznie pożądane) u nas, barki i łopatki, kolana, stopy masują, nawet robią na te miejsca zabiegi ( np. krioterapię) oczywiście nie prądy! z domowych sposobów: ciepły prysznic, i oblej sobie tą łopatkę ciepłą wodą, możesz też położyć sobie termofor z wodą 60-70 stopni, ale nie wrzątek i przyłożyć w bolące miejsce. spróbuj też porozciągać bark w różnych kierunkach |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() |
#3347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodatni wynik przeciwciał w klasie IGG o znacza, że przeszłaś już w życiu cytomegalię i różyczkę i masz przeciwciała przeciw tym chorobom - Bardzo dobrze!! Gdy są dodatnie wyniki w klasie IGM- wtedy świadczy to o swieżym zakażeniu- trzeba wdrożyć leczenia antybiotykami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dojechałam z tego wszystkiego do mojego fizjo ![]() trochę mi głupio bo obawiam się, że nie dość, że mam ten ból na własne życzenie to jeszcze wiele się pomóc nie da ![]() w czym rzecz: mam problemy z kręgosłupem od bardzo bardzo dawna i regularnie chodzę na terapię manualną (średnio raz na kwartał, ostatnio w czerwcu) i raz w roku turnus rehabilitacji. Mówiłam mojemu fizjo, że jestem w ciąży, kazał przychodziç z każdym bólem a jeśli nic się nie będzie działo to obowiązkowo w 6 miesiącu bo to ostatni czas na terapię manualną, potem nie wolno. No i co? Od sierpnia czy nawet lipca wiem, że mam zblokowane biodro i odc piersiowy w standardowym miejscu a nie miałam czasu iść. Nie bolało bardzo wiec odkladałam na 6 miesiąc czyli wrzesień ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Gianna a na szkole rodzenia uczą podstaw masażu ciężarnej ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Big Mama melduje się na posterunku
![]() ![]() ![]() ![]() Kluseczka no i byłaś na łowach?co ciekawego wykukałaś dla Hany?A powiedz mi czy nie jesteś przeziębiona?bo ja jak jestem przeziębiona to mam często w klatce nerwobóle ![]() Gianna myślę że syndrom Sida Leniwca to norma w ciąży-ja też tak miałam że na jakiś czas moje ADHD się uśpiło ![]() ![]() Zpohie a fizjo to to samo co rehabilitantka? Agabiwro na l4 i bez żadnej dyskusji ![]() ![]() Kostuś znowu mi popłakuje ![]()
#3351 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami dostaje jak za bardzo gwiazdorzy ale nic sobie z tego nie robi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() > ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png Run bitch!Ruuun! ![]() Edytowane przez RudaEwcia25 Czas edycji: 2013-10-10 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Jaśmina, jak to Jaśmina. Raz bryka a innym razem siedzi cicho. Próbowałam fotkę brzucha zrobić, ale lampa mi się od lustra odbija. Będę kombinować dalej... też mam zamiar wysłać tej bidulce kartkę, niech mała ma odrobinę radości ![]()
25.12.2012 - zaręczyny ![]() 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko ![]() 07.03.2014 wreszcie jesteś ![]() http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-10-10 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Zadomowienie
|
Ruda przeciez my uwielbiamy Twoje Kostusiowe wpisy ;-)
Jeju jak mnie juz dzisiaj boli brzuch od rana Natalia tak mnie kopie rowniez po zoladku i pecherzu co skutkuje raz mdlosciami a raz siku co 5 minut. Ale co się bedzie mamy sluchac zeby spala i dala mi chwilke odpoczac. ;-) ale jak Tz pogadal do brzuszka poglaskal to i corcia sie uspokoila. Oj cos mamy sie nie boi ![]() Milego wieczoru
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Laski, bo już mam gęsią skórkę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kami ja nawet u mnie na wsi w każdym sklepie zaliczyłam kibelek bo wszędzie siusiałam ![]() ![]() Zapomniałam Wam powiedzieć że mój Trójząb dzisiaj dziabnął mnie kilka razy w cyca ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Sorry memory Kluseczka ![]() Kurde leci nowy "AgentXXL" ![]() ![]()
![]() |
#3358 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- mam jeszcze lepsze historie. Moja kumpela też dużo przeżyła w duchami. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
szkoda tylko że film jest wielkim shitem ![]()
#3360 |
Wtajemniczenie
|
ja mam dzisiaj kuchenne rewolucje, a teraz oglądam masaż dla niemowląt na youtube.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.