Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-16, 18:35   #3331
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Hej Żmijko, mało czasu mam ostatnio i rzadko siedzę przed laptopem ale pamiętam o moich wizażankach cały czas
Co do garden.co.uk przesyłkę(poleconą) dostarcza Royal Mail
Stary 2009-08-16, 18:59   #3332
Zmijka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
Hej Żmijko, mało czasu mam ostatnio i rzadko siedzę przed laptopem ale pamiętam o moich wizażankach cały czas
Co do garden.co.uk przesyłkę(poleconą) dostarcza Royal Mail
czyli standart delivery

odwiedź czasem nasz angielski watek, bo dziewczyny napewno tesknia

spoko ze poczta wysyłaja, bo jak ostatnio dostałam paczke z Body Shopu, to dostawca był UPC i paczke zostawili u sasiadów
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 21:34   #3333
Chaos_Girl
Zadomowienie

Ja zamawiam z Littlewoodsa i czesto zostawiaja paczki u sasiadow. Kiedys dostalam tez taka ulotke, co moga zrobic z moja paczka, jesli nie ma mnie w domu. M.in. bylo, ze moga ja zostawic na werandzie, w ogrodzie i u sasiadow oczywiscie Ja sama nieraz odbieralam paczki roznym sasiadom.
Chaos_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 21:53   #3334
Zmijka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chaos_Girl Pokaż wiadomość
Ja zamawiam z Littlewoodsa i czesto zostawiaja paczki u sasiadow. Kiedys dostalam tez taka ulotke, co moga zrobic z moja paczka, jesli nie ma mnie w domu. M.in. bylo, ze moga ja zostawic na werandzie, w ogrodzie i u sasiadow oczywiscie Ja sama nieraz odbieralam paczki roznym sasiadom.
jeszcze dobrze jak masz spoko sasiadów
moim dali moja paczke kolejnej sasiadce, a ta potem mi, wiec paczka sobie powedrowała po paru domach
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 22:51   #3335
Chaos_Girl
Zadomowienie

Jesli znam date przesylki, to staram sie byc w domu. Niektore firmy dzwonia najpierw, zanim cos przywioza. Sa tez tacy, co nie zostawiaja paczki, tylko umawiaja sie na inny termin, jesli Cie w domu nie ma. Wtedy pzrewaznie jednak tzreba dodatkowo zaplacic.
Stary 2009-08-17, 18:01   #3336
MoniX24
Raczkowanie

Dziewczyny,mam pytanie,czy w Boots'ie dostane zele do stylizacji paznokci?Jesli nie tam,to gdzie ewentualnie moge je dostac?w centrach handlowych,a moze droga internetowa?Interesuja mnie dokladnie zele Ibd.
MoniX24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 21:31   #3337
Chaos_Girl
Zadomowienie

Poszukaj na ebayu. Znalazlam tez swego czasu pare sklepow internetwoych, ale tzreba w wiekszosci udowodnic, ze prowadzi sie w;asna dzialalnosc.
W Argosie maja takie zestawy z lampa, ale to troszke badziew. Ja bym szukala na ebayu. Sa sklepy, ktore sie tam wystawiaja i mozna znalezc wszystko u jednego sprzedawcy.
Stary 2009-08-17, 22:41   #3338
MoniX24
Raczkowanie

Pytam bo wybieram sie do Polski,mam tam troche swoich "starych"klientek,nie wiem czy kupujac w Polsce zele nie przeplace,moze jenak sprobuje z tego ebay'a.Dziekuje Chaos_Girl
MoniX24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 13:04   #3339
anielec
Raczkowanie

hej,powiedzcie mi co to sa tek kwasy i filtry??????????
nie doczytalam watku do konca,bo jak same wiecie duuuuuzo tego
mam okropna cere,porowata,chropowata, przesuszona gdzie nie gdzie i do tego jakies kretynskie krostki co jakis czas!
probowalam juz wielu kosmetykow i nic
mozecie mi cos polecic chociaz ta ne cholerne pory?!
ja juz naprawde nie wiem co robic
anielec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 15:28   #3340
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
czyli standart delivery

odwiedź czasem nasz angielski watek, bo dziewczyny napewno tesknia

spoko ze poczta wysyłaja, bo jak ostatnio dostałam paczke z Body Shopu, to dostawca był UPC i paczke zostawili u sasiadów
Muszę podpisywać więc chyba 'Signed for delivery'
Obiecuję, że się zamelduję wkrótce na wątku
Stary 2009-08-20, 16:16   #3341
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniX24 Pokaż wiadomość
Pytam bo wybieram sie do Polski,mam tam troche swoich "starych"klientek,nie wiem czy kupujac w Polsce zele nie przeplace,moze jenak sprobuje z tego ebay'a.Dziekuje Chaos_Girl
Sklepy Sally's powinny miec. To sklepy dla profesjonalistow (fryzjerow etc) ale sprzedaja dla publiki, tylko wyzsza cena wtedy.
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 22:19   #3342
zanka86
Raczkowanie

Witam wizażanki

Mam pytane gdzie mogę dostać błyszczyk Laura Mercier bare beige?

Z góry dziękuję za odpowiedź
zanka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 16:22   #3343
Milanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanka86 Pokaż wiadomość
Witam wizażanki

Mam pytane gdzie mogę dostać błyszczyk Laura Mercier bare beige?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Laura Mercier mozesz kupic w Selfridges
Milanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 18:10   #3344
zanka86
Raczkowanie

Dziękuje Millanna za podpowiedź, ale z tego co się orientuje to tu gdzie mieszkam nie ma tego sklepu. Hmmm szkoda
Stary 2009-08-23, 15:12   #3345
Milanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanka86 Pokaż wiadomość
Dziękuje Millanna za podpowiedź, ale z tego co się orientuje to tu gdzie mieszkam nie ma tego sklepu. Hmmm szkoda
Mozesz kupic na www.lauramercier.com Nie wpadlam na to wczesniej
Milanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 15:26   #3346
zanka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milanna Pokaż wiadomość
Mozesz kupic na www.lauramercier.com Nie wpadlam na to wczesniej
Hmm no będę musiała kupić jednak z tej stronki, bo na ebayu to jest interesujący mnie błyszczyk ale z Hong kongu i jeszcze na dodatek o 1g. mniejszy. Jeszcze raz wielkie dzięki .
Stary 2009-08-24, 14:44   #3347
7sweety7
Rozeznanie

hej
prawie sie nie odzywam, ale podczytuje regularnie, postanowilam napisac, bo ktos wspomnial o bonus time na lancome w bootsie, wiec zaopatrzylam sie dzisiaj w dwa blyszczyki i chcialam wam napisac co jest w gratisach, wiec:

Perfumy - magnifique - bardzo fajne,
mascara - hypnose.
make up remover - BI-FACIL
do wyboru;
Paletka - 9 cieni w kolorach brazowych, bezowych i jeden rozowawy (to mam) ALBO 4 cienie + bronzer
do wyboru:
krem nawilzajacy Hydra zen i mini juice tube (to mam)
ALBO
krem liftingujacy i szminka

Clinique tez ma bonus w boots, ale nie przyjrzalam sie, wiem ze jest:
7 day scrub
DDM Lotion
Puder brazujacy

Od niedawna zakochalam sie w mineralach i doszlam do wniosku, ze lepiej jest zamawiac ze Stanow, np. EDM jest taniutki, wiec wole doplacic 15£ za szybka przesylke, dochodzi do mnie w 3-4 dni, ostatnia paczka doszla szybciej niz Eartincity. Teraz czekam na probki joppy z darmowa przesylka zobaczymy ile to potrwa.
Stary 2009-08-24, 16:55   #3348
Bakteryika
Wtajemniczenie

Kobitki - szczegolnie te z 30 na karku, albo blisko- jakich kremow do twarzy uzywacie?
Mi sie znudzilo juz testowanie, kupilam ostatnio Clarins Multi Day cos tam, i skora jest super miekka po nim i zdrowo wyglada ale dostaje wypryskow!
Co mozecie polecic? W kazdym budzecie - takze piszcie!!
xx
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 22:53   #3349
Chaos_Girl
Zadomowienie

A czy ktoras z Was probowala juz Cargo Lash Activator? Jutro mam zamiar wybrac sie po to cudo. Znalazlam na jakims forum info, ze rewelacja.

Edit
My friend used the Extra Offers Kiosk and received different offers to me. Why is that? The offers made available to you are based on your Advantage Card purchasing history at Boots. We try our best to tailor our offers to what you've bought in the past and what we think may be of interest to you.
To znalazlma na stronie Bootsa, wiec nikt mi nie powie, ze mozna wszystko za punkty kupic.

Edytowane przez Chaos_Girl
Czas edycji: 2009-08-26 o 13:40
Stary 2009-09-02, 10:25   #3350
paula1234w
Przyczajenie

Witajcie,
Mieszkam sobie w Polsce Ostatnio udało mi się zdobyć małą próbkę No7 High Lights Illuminating Powder Dandy Pink oraz Perky Peach i jestem ZACHWYCONA!!! Pytanie tylko jak mogę ją kupić z UK tak żeby przyszła pocztą do PL?? Wiem że nie wszystkie sklepy internetowe chcą wysyłać dalej niż na Wyspy.

Czy jest może jakaś nadzieja że uda mi się zdobyć ten kosmetyk???

POMÓŻCIE!!!!

Edytowane przez paula1234w
Czas edycji: 2009-09-02 o 10:26
paula1234w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 10:53   #3351
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
To znalazlma na stronie Bootsa, wiec nikt mi nie powie, ze mozna wszystko za punkty kupic.
oczywiscie, ze nie
jak zakladalas karte Boots'a to na bank mialas to napisane w terms& conditions
przynajmniej ja mialam

Cytat:
Napisane przez paula1234w Pokaż wiadomość
Witajcie,
Mieszkam sobie w Polsce Ostatnio udało mi się zdobyć małą próbkę No7 High Lights Illuminating Powder Dandy Pink oraz Perky Peach i jestem ZACHWYCONA!!! Pytanie tylko jak mogę ją kupić z UK tak żeby przyszła pocztą do PL?? Wiem że nie wszystkie sklepy internetowe chcą wysyłać dalej niż na Wyspy.

Czy jest może jakaś nadzieja że uda mi się zdobyć ten kosmetyk???

POMÓŻCIE!!!!
http://health-beauty.shop.ebay.co.uk...r&_sacat=26395

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 11:00   #3352
paula1234w
Przyczajenie

No wlasnie wiem ze na ebayu jest tylko nie bardzo jestem zorientowana jak to jest z płatnościami w Funtach
paula1234w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 13:02   #3353
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
My friend used the Extra Offers Kiosk and received different offers to me. Why is that? The offers made available to you are based on your Advantage Card purchasing history at Boots. We try our best to tailor our offers to what you've bought in the past and what we think may be of interest to you.
A co ma piernik do wiatraka?
Tu chodzi o dodatkowe oferty w postaci dodatkowych bonusowych punktow lub znizek na niektore produkty.

Cytat:
Use one of our Extra Offers Kiosks every time you shop to get exclusive money-off coupons and even more points offers that can't be found anywhere else in store. Fancy money off your favourite products or extra points on your total shopping? Simply print the coupons you like and shop!
Tu caly artykul: http://www.boots.com/en/Advantage-Ca...-Offers-Kiosk/

A za punkty mozna wszystko kupic oprocz mleka pierwszego dla niemowlat.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-09-02 o 13:05
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 13:15   #3354
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

No patrzcie, a ja używałam tego kiosku tylko do odczytu moich punktów, nie interesowałam się niczym innym ale teraz przy następnych zakupach zajrzę jakie mają oferty
Stary 2009-09-02, 13:47   #3355
Chaos_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
A co ma piernik do wiatraka?
Tu chodzi o dodatkowe oferty w postaci dodatkowych bonusowych punktow lub znizek na niektore produkty.

Tu caly artykul: http://www.boots.com/en/Advantage-Ca...-Offers-Kiosk/

A za punkty mozna wszystko kupic oprocz mleka pierwszego dla niemowlat.
Z tego, co zacytowalas nie wynika, ze mozna wszystko za punkty kupic. A artykul czytalam. Ostatnio przez dluzszy czas nie robilam zakupow w Bootsie i kiosk nie pokazal mi zadnych ofert. Pierwszy raz, kiedy chcialam wydac moje punkty, pani w sklepie poinformowala mnie, ze nie moge. Musze wybrac z ofert, ktore pokazuje mi kiosk.

Szien ja wlasnie mowie otym, ale niektore dziewczyny upieraja sie, ze mozna wszystko kupic. Moze cos sie komus myli z Tesco.

Czas edycji: 2009-09-02 o 13:56
Stary 2009-09-02, 14:37   #3356
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego, co zacytowalas nie wynika, ze mozna wszystko za punkty kupic. A artykul czytalam. Ostatnio przez dluzszy czas nie robilam zakupow w Bootsie i kiosk nie pokazal mi zadnych ofert. Pierwszy raz, kiedy chcialam wydac moje punkty, pani w sklepie poinformowala mnie, ze nie moge. Musze wybrac z ofert, ktore pokazuje mi kiosk.

Szien ja wlasnie mowie otym, ale niektore dziewczyny upieraja sie, ze mozna wszystko kupic. Moze cos sie komus myli z Tesco.
A z tego co Ty zacytowalas wczesniej nie wynika, ze nie mozna wszystkiego kupic za punkty.

Moj cytat dotyczyl dodatkowych ofert z "kiosku", podobnie jak Twoj... Czytanie ze zrozumieniem sie klania.

Ja napisalam, ze wszystko mozna za punkty kupic bo jak zyje i uzywam karty bootsa to jeszcze nigdy mi sie nie zdarzylo zeby sie czegos za punkty kupic nie dalo (procz mleka pierwszego jak juz pisalam). Moze nie mialas wystarczajacej liczby punktow po prostu i dlatego Ci powiedziano, ze czegos kupic nie mozesz? A moze wkleisz ta czesc "regulaminu" ktora rzeczywiscie dotyczy karty bootsa i ograniczen jej uzycia.

Edit: Znalazlam

Cytat:
Spending Advantage Card points

• We're sorry but points cannot be spent in Boots Opticians or on www.boots.com. In stores points can't be spent on prescription items, stamps, gift vouchers/cards, infant milks (up to 6 months), mobile phone top-up cards and insurance products. Please look for the * on the price ticket as this tells you that you can pay with points.
  • You cannot make a part payment of points towards a product or service. You must collect the full amount of points needed for the product you choose. These will be deducted from the total on your permanent Advantage Card.
  • You won't qualify for points, extra point offers or the Health Club 10% discount on products or services, which you pay for with points.
  • We can substitute or remove products and services in store and other third party products and services available for points collection and redemption.
  • To spend your points simply select any product with an * on the price ticket in store. Take the item to the till along with your permanent Advantage Card and let the cashier know that you'd like to pay with your points. The total number of points will be deducted from your card.
I wszystko jasne.

Caly artykul tu: http://www.boots.com/en/Advantage-Ca...ms-Conditions/

Co nie zmienia faktu, ze nigdy nie zwracalam uwagi na te ich * i wszystko sie kupic za punkty dalo. No i zdecydowanie nie musisz wybierac z ofert, ktore pokazuje Ci "kiosk".

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-09-02 o 14:47
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 16:57   #3357
Chaos_Girl
Zadomowienie

Juz sobie wczesniej przeczytalam ten regulamin i zauwazylam o tej *. Tylko ja spytalam jakas upzrejma pania z Bootsa i ta odeslala mnie do kiosku. Mialam wtedy punktow n aponad 40 funtow, wiec to chyba nie malo. Widac panie z tego sklepu troche sa nie doinformowane. Teraz sama bede sprawdzac, ktore produkty maja gwiazdke i panie odsylac do regulaminu.
Czytanie ze zrozumieniem-dobrze, ze tY taka rozumna i mozesz mi wszystko wytlumaczyc.

Czas edycji: 2009-09-02 o 16:58
Stary 2009-09-02, 20:43   #3358
ananke_2
Rozeznanie

Cytat:
A czy ktoras z Was probowala juz Cargo Lash Activator? Jutro mam zamiar wybrac sie po to cudo. Znalazlam na jakims forum info, ze rewelacja.

Edit
Wydaje mi sie, ze mylisz dwie rzeczy. Te stoiska gdzie mozna sobie wydrukowac kupony z ofertami to nie jest jedyny sposob na wydawanie punktow. Na kazdym rachunku z Bootsa jesli przy placeniu zaskanuja ci karte powinnas miec liczbe punktow, jaka do tej pory uzbieralas. Np. 500 punktow, czyli tak jakby rownowartosc 5 funtow. I teraz - wez z polki dowolny kosmetyk kosztujacy mniej lub rownowartosc 5 funtow. Idziesz z nim do kasy i mowisz, ze chcesz 'pay with my points'. Pani poprosi cie o karte Boots, zeskanuje i juz. Na karcie znikna punkty a kosmetyk jest twoj. Nie musisz w ogole nic drukowac.
Punktami nie mozna placic za mleko dla dzieci, leki i chyba pieluchy. Na cenach w Bootsie sa wydrukowane takie gwiazdki. Jesli ta gwiazdka jest - mozna placic punktami.

Co do przytoczonej przez ciebie wypowiedzi, chodzi o to, ze kiosk z kuponami dobiera je w zaleznosci od historii twoich zakupow, nie o to, ze mozesz placic punktami tylko za wybrane produkty.

Mam nadzieje, ze pomoglam.

ananke_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 21:49   #3359
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Cytat:
Czytanie ze zrozumieniem-dobrze, ze tY taka rozumna i mozesz mi wszystko wytlumaczyc.

alez tu sie kolomyja zrobila
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 22:11   #3360
Chaos_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ananke_2 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze mylisz dwie rzeczy. Te stoiska gdzie mozna sobie wydrukowac kupony z ofertami to nie jest jedyny sposob na wydawanie punktow. Na kazdym rachunku z Bootsa jesli przy placeniu zaskanuja ci karte powinnas miec liczbe punktow, jaka do tej pory uzbieralas. Np. 500 punktow, czyli tak jakby rownowartosc 5 funtow. I teraz - wez z polki dowolny kosmetyk kosztujacy mniej lub rownowartosc 5 funtow. Idziesz z nim do kasy i mowisz, ze chcesz 'pay with my points'. Pani poprosi cie o karte Boots, zeskanuje i juz. Na karcie znikna punkty a kosmetyk jest twoj. Nie musisz w ogole nic drukowac.
Punktami nie mozna placic za mleko dla dzieci, leki i chyba pieluchy. Na cenach w Bootsie sa wydrukowane takie gwiazdki. Jesli ta gwiazdka jest - mozna placic punktami.

Co do przytoczonej przez ciebie wypowiedzi, chodzi o to, ze kiosk z kuponami dobiera je w zaleznosci od historii twoich zakupow, nie o to, ze mozesz placic punktami tylko za wybrane produkty.

Mam nadzieje, ze pomoglam.
Dzieki, ale jak sie zbiera punkty i jaka jest rownowartosc, to kumam. Juz pisalam, ze zbieralam je sobie i chcialam pewnego pieknego razu wydac, bo nazbieralam juz jakies 40£. Nieswiadoma zupelnie jak sie to robi, poszlam wiec do jakiejs pani z Bootsa i ta odeslala mnie wlasnie do tego kiosku, mowiac, ze tylko w ten sposob moge swoje punkty wydac. Wczesniej nie zagladalam do regulaminu, potem przeczytalam go wyrywkowo, a dzis w koncu uwaznie w calosci (chyba ze zrozumieniem). Teraz juz wiem, ze panieom z Bootsa ufac nie mozna, albo spytac chociaz ze trzy o te sama kwestie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości