Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 12:29   #3331
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Przeciez to nie o Twoja kase chodzi
hahaa, taaak, teście się ucieszą.
w sumie nie podali kwoty, do jakiej mam szukać
Stary 2013-11-21, 12:29   #3332
surka
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

I najważniejsze dziś o 13.10 skończyliśmy 22 tygodnie!!! Stawiamy soczki, marchewki i co sobie zyczycie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:30   #3333
lachryma
Zakorzenienie

Ewusia, za 22 tygodnie

surka, fajne to krzesełko
Stary 2013-11-21, 12:34   #3334
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Podoba mi sie idea krzesełek Stokke. Mają wszystko czego bym oczekiwała od krzesełka i do tego można zmieniać ich wygląd przez dokupienie nowej poduszki i do tego pasują wyglądem do mojego mieszkania cena trochę wysoka wiec nie wiem czy sie na nie zdecyduje..
Stokke mamy dla starszaka, uwielbiam i polecam
Kupilam dwa lata temu, uzywane, na allegro, cena cos ok 350 jak pamietam..

My mamy dzisiaj troche rozwalony dzien, maly zmienil czas drzemek i jakos tak dziwnie, z niczym sie nie wyrabiam..
Zrobilam super pierozki na obiad, ale zapomnialam dodac czosnku i tradycyjnie za malo soli wiec sa troche mdle Ale i tak pycha
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:38   #3335
paulinka777
Raczkowanie

Dzieeeen dobry!

My dzis mamy dzien lenia Wstałysmy przed 10, obiadu nie robimy , na spacer tez nie idziemy (ale to przez chorobę i pogode). No dobra... poodkurzałam- zeby nie było, że to tatalny leń.

Widzę, że na tapecie krzesełka do karmienia. Ja jeszcze nie rozglądałam się, bo jest szansa, że jakieś dostaniemy w spadku od eeeeee.... znajomej przyjaciółki . Jeśli to się nie uda to na pewno będę rozglądać się za używanym. Wózek używany sprawdza się rewelacyjnie- mam nadzieję, że krzesełko też będzie udane .

I w ogóle to mam taką refleksję, że czuję podniecenie jak wtedy gdy byłam w ciąż, a to wszystko przez konieczność kupienia chusteczek nawilżanych dla Małej . Niedawno się zorientowałam, że do tej pory MY RODZICE kupiliśmy Małej jedną paczkę pampersów "1" i jedną paczkę chusteczek, resztę dostaliśmy! Chusteczek został nam zapas- jedna paczka, a pampersów jeszcze na ok 1-1,5 miesiąca .
Dopiero raz wkładałam pampersy do koszyka w sklepie i to będąc z brzuszem, a nie dzieckiem obok!
Stary 2013-11-21, 12:55   #3336
enlevee
Zakorzenienie

hej dziewczyny, odmeldowuję się, że Was podczytuje, ale brak mi czasu na wszystko
Dzisiaj młody tak mi dał popalić w nocy, że spałam łącznie 2h..wory pod oczami na kilometr, a ja sama z tym wszystkim Tz czasami by mógł odrobinę zrozumienia miec i mnie ten raz wyreczyc zeby wstac i podac smoczka, a nie zebym ja 97 razy wstawała kwękał na zmianę z rykiem i juz o 6 rano z tej bezsilnosci sama sie poryczałam jak wyszłam zrobic mu jesc, a tesciowa ze biedny maluszek bo mu na pewno cos jest..
Dodatkowo szukam mieszkania do wynajecia, a to nie proste z maluchem i psem do tego.. dzisiaj juz podzwoniłam po agencjach nieruchomosci i niech nam ktos po prostu pomoze poszukac odpowiedniego mieszkania..
Ciągle sprzatam, bo syf, a mały nie jest wyrozumiały, masakra..

karo bardzo mi przykro

Agrafka o rany.. masakra najgorsze sa pamiatki i sentyment
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:56   #3337
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się, wpadłam na chwilkę i muszę uciekać bo Tymuś nie pozwolił mi posiedzieć z Wami.

Zaraz zbieramy się do marchewki Dziś zupka ugotowana, posprzątana kuchnia i łazienka. Tymuś spał 2 godziny więc jestem w miarę rześka

Jak czytam o tym glutenie i innych rzeczach z rozszerzaniem diety to stwierdzam, że ze mnie jakaś matka eksperymentujaca na dziecku. Bo schemat rozszerzania diety sama sobie wymyśliłam i 1 tydzień dawałam marchewkę, marchewkę z ziemniaczkiem i dynię z ziemniaczkiem.
2 tydzień dołożyłam 1/2 porcji kaszki ryżowej z bananem ,
3 tydzień dołożyłam prażone jabłko i do tego 1/2 porcji kielik kukurydziany,
Obecnie mamy 4 tydzień i wymyśliłam wprowadzanie glutenu - dodaję 1 łyżkę stołową kaszki manny z nestle do przecieru marchewkowego
Bezstresowo do tego rozszerzania podchodzę. Narazie wszystko ok

Też mnie to bardzo zdziwiło, lubiłam te premium care a teraz takie jakieś liche mi się wydają. Choć na noc dają radę, u nas Tymuś wytrzymuje od 20stej do 5-6rano w jednym.

My dajemy herbatkę rumiankową lub herbatkę malinową z HIPP z granulatu, nie jestem zbyt przewrażliwona na skład tych herbatek.
Soczki z hipp też 2 razy podawaliśmy Ale Tymuś raz pije, raz nie pije. Lubi podgrzane jak nie chce w temp pokojowej pić.

I najważniejsze dziś o 13.10 skończyliśmy 22 tygodnie!!! Stawiamy soczki, marchewki i co sobie zyczycie
za tygodnie
Ja też podaję granulowaną herbatkę z hippa, Fiś nadwagi nie ma, to co mam mu żałować słodkiego, skoro sama lubię
Okropna pogoda, ale idziemy na zakupy niebawem

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 12:57   #3338
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

LACHRYMA o krzesełku dowiedziałam się w sklepie jak mama z nim przyjecha bp czegoś nie wiedziała. Jak zobaczyłam to prawie padlam,a jak babka innej kliientce podała cenę to prawie dziecko upuscilam. Ale bardzo chciała i juz kupiła to nic powiedzieć nie mogłam.nas nie byłoby stać :p a jak teściowie kwoty nie podali to im pofsun:Popp

SKYLIE zajmuje się zarzadzaniem asortymentem od udziału w planowaniu budżetu,poprzez wycenę i podanie ilości do zamówień, zarzadzanie bieżącą sprzedażą,wycofaniem do outletu itd. Bardzo szeroko i z wieloma działami współpracuje głównie z projektowym i logistyka. W firmie odzieżowej.

PAULINKA to się dziwie

A my na spacerze

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:04   #3339
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:

Sto lat!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, odmeldowuję się, że Was podczytuje, ale brak mi czasu na wszystko
Dzisiaj młody tak mi dał popalić w nocy, że spałam łącznie 2h..wory pod oczami na kilometr, a ja sama z tym wszystkim Tz czasami by mógł odrobinę zrozumienia miec i mnie ten raz wyreczyc zeby wstac i podac smoczka, a nie zebym ja 97 razy wstawała kwękał na zmianę z rykiem i juz o 6 rano z tej bezsilnosci sama sie poryczałam jak wyszłam zrobic mu jesc, a tesciowa ze biedny maluszek bo mu na pewno cos jest..
Dodatkowo szukam mieszkania do wynajecia, a to nie proste z maluchem i psem do tego.. dzisiaj juz podzwoniłam po agencjach nieruchomosci i niech nam ktos po prostu pomoze poszukac odpowiedniego mieszkania..
Ja wczoraj mialam taka noc, wiec łącze sie w bólu, bo jest tak dosyć czesto

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
PAULINKA to się dziwie
Co Cię dziwi?
Stary 2013-11-21, 13:17   #3340
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z Małym od pediatry.. Wizyta nie była umawiana, wcisnęłam się do dzieci zdrowych na szczepienia Niepokoiły mnie suche placki na nóżkach. Już od ok. 2tyg je ma i mam wrażenie, że się to pogłebia. Pediatra nie nazwała tego ani skazą, ani AZS..uznała, że to może być reakcja alergiczna na to co mogłam zjeść, żeby ogólnie się nie przejmować..myć nadal Małego w oilatum, do tego natłuszczać kilka razy dziennie.. no i uważać na dietę, tzn. ograniczyć nabiał, czekolada/kakao całkiem wykluczyć, pomidory też.. w sumie tyle co sama wiedziałam, tylko nadal nie wiem co jeść, żeby się najeść
Chyba wyszłam trochę na nadopiekuńczą matkę w oczach pediatry.. ale przynajmniej jestem spokojna.

Oluś waży już 7,02kg i mierzy 66cm jak dobrze pamiętam

Poza tym rozśmieszył mnie strasznie w przychodni. 15 listopada po raz pierwszy przewracał się z plecków na brzuszek, kolejne dni ani razu jakby zapomniał..a dzisiaj na przewijaku, gdy go do wyjścia szykowałam i schyliłam się na chwilę do torby ten bach i już na brzuszku leżał

Uciekamy na spacer i później Was nadrobię

Cytat:
Witam się, wpadłam na chwilkę i muszę uciekać bo Tymuś nie pozwolił mi posiedzieć z Wami.

Zaraz zbieramy się do marchewki Dziś zupka ugotowana, posprzątana kuchnia i łazienka. Tymuś spał 2 godziny więc jestem w miarę rześka

Jak czytam o tym glutenie i innych rzeczach z rozszerzaniem diety to stwierdzam, że ze mnie jakaś matka eksperymentujaca na dziecku. Bo schemat rozszerzania diety sama sobie wymyśliłam i 1 tydzień dawałam marchewkę, marchewkę z ziemniaczkiem i dynię z ziemniaczkiem.
2 tydzień dołożyłam 1/2 porcji kaszki ryżowej z bananem ,
3 tydzień dołożyłam prażone jabłko i do tego 1/2 porcji kielik kukurydziany,
Obecnie mamy 4 tydzień i wymyśliłam wprowadzanie glutenu - dodaję 1 łyżkę stołową kaszki manny z nestle do przecieru marchewkowego
Bezstresowo do tego rozszerzania podchodzę. Narazie wszystko ok

Też mnie to bardzo zdziwiło, lubiłam te premium care a teraz takie jakieś liche mi się wydają. Choć na noc dają radę, u nas Tymuś wytrzymuje od 20stej do 5-6rano w jednym.

My dajemy herbatkę rumiankową lub herbatkę malinową z HIPP z granulatu, nie jestem zbyt przewrażliwona na skład tych herbatek.
Soczki z hipp też 2 razy podawaliśmy Ale Tymuś raz pije, raz nie pije. Lubi podgrzane jak nie chce w temp pokojowej pić.

klask i:

ale wycyckali moją mamę, zakupiła sobie na raty jakieś cudeńko (nie pamiętam jak to się nazywa) i umówiła się na spłatę na 2grudnia i dostanie dzięki temu prezent, a tu dostaje sms, że dziś dostarczą przesyłkę a tam trzeba dla kuriera 1200zł zapłacić

edit: już jej pomogłam i dostarczą paczkę w innym terminie, będzie czekać w sortowni na swój czas

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2013-11-21 o 13:46
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:26   #3341
Anulka_p
Zakorzenienie

My po spacerku dotlenieni bierzemy się za robienie obiadu. Miś nadzoruje, a ja robię!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 13:51   #3342
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Pięknie Ci rosnie Oluś

Cytat:

najlepszego dla Tymusia

Cytat:
Współczuje a jak teść??? dalej wymyśla jak Was zatrzymać??

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ale wycyckali moją mamę, zakupiła sobie na raty jakieś cudeńko (nie pamiętam jak to się nazywa) i umówiła się na spłatę na 2grudnia i dostanie dzięki temu prezent, a tu dostaje sms, że dziś dostarczą przesyłkę a tam trzeba dla kuriera 1200zł zapłacić
o fak no to nieźle.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

a ja dziś na obiados serwuje frytki z piersią z kurczaka i surówką z kapuchy pekińskiej.
Frytki ostatni raz jadłam w Macu w ciąży czyli dawwwwwwnnnnnooooo temu.....
Już się nie mogę doczekać
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:59   #3343
AgaPlast
Zadomowienie

ja pazurki pomalowałam i pewnie zaraz sie mała obudzi bo 15 a one jeszcze nie wyschły :/
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:18   #3344
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
chyba nam się kanalik przetkał bo od 1,5 tygodnia małemu oczko nie łzawi i nie ropieje

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
DZoAN ale Olus sam dal ładnie po sklepach pochodzić. A Twój maz to cierpliwy ze tyle też wytrzymał. Ja podziwiam bo do ch wpadam jak przeciąg. Chyba ze w sprawach z pracy to często i 6-8h muszę łazić po sklepach. Jak tz?w diversie masz ciepła parkę 299.99
Jak Mały grzeczny, to mąż też spokojny i nie ma problemu zajęciem się nim Dzięki za cynk, tam akurat nie weszłam kurde..muszę zrobić nalot ponownie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Jak macie jakieś wolne kciuki to poprosimy, bo mamy dzisiaj drugie szczepienie Postaram się tym razem nie rozkleić

a tak btw- jak ubieracie choinkę? Jeden- dwa kolory ozdób, czy cała pstrokata? Ja chciałam dwukolorową ale zobaczyłam tyle ładnych bombek to się nie mogłam powstrzymać i mam wszystkie kolory tęczy

brawo dla grzecznego synka A jak tam twój nastrój, lepiej już?
za szczepienie jeśli się nie spóźniłam

U nas zawsze kolorowa choinka.. bombki różnorakie plus pierniczki i suszone plastry mandarynek/pomarańczy i słomkowe figurki

A nastrój mam lepszy..mam nadzieję, że na dłużej dziękuję

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!!

Stawiam soczki/piwko?owoce/warzywka?zupki -kto co lubi i moze

Laura -słodka żabeczka kończy dziś 20 tygodni!!!!

Wszystkiego naj i dla Antonia-naszej pary porodowej
I dla pozostałych solenizantow o ktorych dopiero doczytam
dla Laurki i Antonia

Cytat:
dla Tymusia

Cytat:
biedaku mój mąż też uważa, że jego sen ważniejszy od mojego bo on ciężko pracuje.. spoko, ale ja też nie bimbam sobie i od czasu do czasu potrzebuję wytchnienia..mam nadzieję, że Tomuś trochę Ci odpuści..trzymaj się!

Dobrze, że uciekacie od teściów.. jakieś chore to towarzystwo

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:20   #3345
mela1234
Zakorzenienie

Alicja spała mi 3,5 h na dworze, a ja zamiast zrobić cos konstruktywnego siedziałam na necie! A nie Skalpela przerobiłam całego. Trenerka killerka jak ona może nie mieć zadyszki!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:23   #3346
BrandyOrange
Raczkowanie

hejka przeżyliśmy szczepienie, ale nie było wesoło, Robert od wejścia się rozpłakał... nie miałam nawet jak porozmawiać z pediatrą, bo cały czas wył! ogólnie to mamy wprowadzać gluten i po 2 krople wit. D dawać bo ma jeszcze spore ciemiączko...
a i Robcio przybrał równiutko kilogram i waży 8130
BrandyOrange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:26   #3347
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

1. Ja miałam już @ parę razy, biorę anty, ale czasami, jak kładę się spać to też mi się wydaje, że czuję w brzuchu jakieś ruchy
2. Ale niespodzianka, ja się bym załamała, jeszcze bliźniaki Ja wiem, że dziecko to szczęście, ale jak sobie pomyślę, że przez przypadek mogłabym zajść w ciążę to jestem przerażona.
Ja @ jeszcze nie dostałam, a już bardzo żadko karmię 1-2 razy na dzień, gdzieś tak od miesiaca, bo Tymuś zbytnio cyca nie chce. Też mam wrażenie że czasem coś mi się rusza w brzuchu... I najlepsze... dziś miałam rano mdłości Wystraszyłam się mocno bo po naszych przejsciach w ciąży to ja się okropnie boję kolejnej ciąży

Cytat:
Właśnie wróciłam z Małym od pediatry.. Wizyta nie była umawiana, wcisnęłam się do dzieci zdrowych na szczepienia Niepokoiły mnie suche placki na nóżkach. Już od ok. 2tyg je ma i mam wrażenie, że się to pogłebia. Pediatra nie nazwała tego ani skazą, ani AZS..uznała, że to może być reakcja alergiczna na to co mogłam zjeść, żeby ogólnie się nie przejmować..myć nadal Małego w oilatum, do tego natłuszczać kilka razy dziennie.. no i uważać na dietę, tzn. ograniczyć nabiał, czekolada/kakao całkiem wykluczyć, pomidory też.. w sumie tyle co sama wiedziałam, tylko nadal nie wiem co jeść, żeby się najeść
Chyba wyszłam trochę na nadopiekuńczą matkę w oczach pediatry.. ale przynajmniej jestem spokojna.

Poza tym rozśmieszył mnie strasznie w przychodni. 15 listopada po raz pierwszy przewracał się z plecków na brzuszek, kolejne dni ani razu jakby zapomniał..a dzisiaj na przewijaku, gdy go do wyjścia szykowałam i schyliłam się na chwilę do torby ten bach i już na brzuszku leżał

Uciekamy na spacer i później Was nadrobię
kaski: za udaną wyprawę do galerii
Wow spryciarz z Olka za nowe umiejętności, długość i wagę

Cytat:
Współczuję, to straszne, ze tak sama musisz wstawać. Wiem też jak ciężko cokolwiek zrobić opiekując się Syneczkiem w międzyczasie. Praktycznie robię cokolwiek tylko jak on śpi, bo jak go zostawię na 30 sekund i odejdę to od razu ryk.

Ja mam luksus bo rzadko wstaję do Tymka w nocy, najczęściej TŻ się wcześniej budzi i go obsługuje ze smoczkiem, przekłada na boczki itp. Dziś ja wstawałam ale dopiero o 4,30 się wiercił robaczek, przełożyłam polulałam i dospał do 5,40. Ostatnio nam coraz ładniej sypia.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:34   #3348
BrandyOrange
Raczkowanie

Rockyyyy brawa dla Laurki za tygodnie, przybranie na wadze i w ogóle
lachryma masakra z tym 2 latkiem, az strach pomyslec
dzoan dobrze ze to nie skaza! za kg i cm
ewusia brawa za tygodnie
Stary 2013-11-21, 14:35   #3349
lachryma
Zakorzenienie

Byłam w biedrze i kupiłam paczkę 3, bo pampersy nam co noc przeciekaja więc dady będą na noc, a pampersy na dzień. i kupiłam też od razu rozmiar 4. Mają świąteczne renifery namalowane

En, ja Tobie mega współczuję tych nocek i jeszcze to szukanie nowego lokum. Pomijam fakt teściów

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 14:40   #3350
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny nie dam rady nadrobic bo u nas nie za ciekawie ale po koleii:
jak ktoras pisala wymiary malucha w postach to prosze o przeslanie na priwa - jakierka twoj post wylapalam ale nie dalam rady dzis dopisac

no a teraz co u nas...zeby nie bylo tragedia...Leo ma biegunke...dzis bylo 12 plynnych kupek....do tego dalej malo je...co ja plote jakie malo prawie wcale ...co 4h jak mi sie uda mu wcisnac 60ml to jest sukces a probowalam wszystkiego - swoje i 3 rodzaje mm...nawet sie skusilam na podanie herbatki z granulek to plakal przy tym i plul na odleglosc...
jak jutro nie bedzie lepiej to lekarz....mam nadzieje ze to zabki bo jak cos innego to osiwieje bo w pon mamy leciec do polski.....

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Mam nadzieje że z Leo już lepiej jak mój miał taką biegunkę to ostrzegali żeby się nie odwodnić bo to dosłownie kilka godzin wystarczy i kazali podawać elektrolity nawet na siłę i sprawdzić skórę na brzuszku czy się nie marszczy jak się uszczypnie
Nie nadrobiłam wszystkiego więc nie wiem jak się czuje teraz Leo jak już wszystko wporządku no to się ciesz
Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Elein dzieki za notatki

Ghia co sie dzieje po szpinaku?

Wizaz Forum.
Innym dzieciom pewnie nic ale antoś ma bardzo delikatny brzuszek igo cały dzień bolał

Cytat:
Dzień dobry

Wczoraj wieczorem wzięło mnie na oglądanie naszych pierwszych zdjęć w K...Jak wyglądałyśmy przed ciążą, jak w ciąży i wraz z nią jak brzuszki rosły.. ach to już tyle czasu się znamy.. niedługo kolejne 'wspólne' święta

Muszę się pochwalić synusiem. Wczoraj w galerii wytrwał z nami prawie 4 godziny i ani razu nie zapłakał Siedział w foteliku, mąż go woził, a Mały tylko sobie oglądał kolorowe wystawy, swiatełka, ludzi, nawet głośna muzyka w niektórych sklepach mu nie przeszkadzała..polecam New Yorkera, w którym zasnął Naprzymierzałam się wreszcie bez stresu. Gdy jedliśmy w McD (mój mały grzeszek ) obudził się. Myślałam, że będzie wycie, bo głodny, a on tylko na nas patrzył, dokończyliśmy, wzięłam go..przygotowałam mu butlę w domu, żeby cyca nie musieć wyciągać, ale wypluwał smoka, więc chyba mu nie smakowało tym razem..a że siedzieliśmy w dość ustronnym miejscu, to już do cyca przystawiłam..zjadł, wsadziłam go do fotelika, dałam szeleszczącą książeczkę, obgryzał i dał nam jeszcze z godzinkę na przejście po sklepach Oj żeby taki zawsze był w miejscach publicznych
Mi ostatnio w poradni mówili dlaczego dzieci śpią w supermarketach więc chodzi o to że jestem dla nich za dużo bodźców i układ nerwowy się odcina.
Agrafka to niesamowite jak ludzie potrafią być bezwzględni współczuję twojemu tacie i dobrze że mu się nic nie stało
Eweeve jak Marysia mam nadzieje że już lepiej
Enlevee może jestem nie na bieżąco ale TZ się z wami nie wyprowadza tylko ty mały i pies?

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
hejka przeżyliśmy szczepienie, ale nie było wesoło, Robert od wejścia się rozpłakał... nie miałam nawet jak porozmawiać z pediatrą, bo cały czas wył! ogólnie to mamy wprowadzać gluten i po 2 krople wit. D dawać bo ma jeszcze spore ciemiączko...
Brawo za piękną wagę:thumbup: chyba największy grubasek na forum
A jeszcze zapomniałam pogratulować wszystkim jubilatom za skończone miesiące

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-11-21, 14:46   #3351
Agrafka86
Wtajemniczenie

DZOAN no to synus dał Wam cudny dzień. Taki grzeczny

AGA a najgorsze jest to, że dwóch braci mojego taty zmarło jak byli mali i zdjęcia były jedyną pamiątka po nich i nawet już tego nie ma mój tata. Zostały mu wspomnienia

ARABIATA i jak po szczepieniu? Kciuki trzymam dalej

ROCKY za 20 tyg Laury!

EWUSIA za 22 tygodnie!

EN

GHIA jak tam refluks Antosia?

My jednak byliśmy na spacerze. Lumpka zaliczyłam po drodze
Tż miał być wcześniej a jak zwykle podwykonawcy się nie wyrobili, a zostawił ich na godzinkę jak jechał do inspektora, a oni nic nie zrobili ale teraz muszą siedzieć dłużej żeby skończyć.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:54   #3352
BrandyOrange
Raczkowanie

...ciąg dalszy...
magolina obiad mniam, ja dziś mielone robiłam z ziemniakami i też surówka z pekińskiej

agaPlast ja tak uwielbiam paznokcie malować ale od jakichś 4 miesięcy prawie nie maluje, tylko jak mam kogoś żeby się małym zajął...

lachryma u nas na szczęście nie przeciekają pampersy, też chciałam do biedry po dady, ale zanim tż znajdzie czas to nam wykupią!
Stary 2013-11-21, 14:56   #3353
Margosia__
Zakorzenienie

za wszystkie tygodnie

Ghia Peter niezwykle rzadko zasypia w centrum handlowym Dla niego jest za jasno
Zresztą nie pamiętam kiedy ostatni raz był na zakupach Uważam, że teraz jak na dworze jest chłodniej a w markecie gorąco to może się spocić, a później go przewiać... więc z zakupami z Maluchem wstrzymujemy się do wiosny (no chyba, że dłuższa wyprawa do jakiejś galerii to wtedy można Go rozebrać ))

Nie wiem o czym tu z Wami pisać... Młody nie sprawia mi jakichś większych kłopotów, dietę rozszerzamy po swojemu...a ile razy mogę pisać jaki jest wspaniały?

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 14:59   #3354
BrandyOrange
Raczkowanie

poważnie największy mój Robercik? wydawało mi się, że której też powyżej 8 kg waży...
a i wypraszam sobie grubaska wcale nie jest gruby!!! ale jak na faceta przystało ma mieć wygląd
Stary 2013-11-21, 15:08   #3355
Margosia__
Zakorzenienie

Agrafka tak mi przykro z powodu pamiątek rodzinnych

AgaPlast nie pisałam wcześniej ale mam nadzieję, że badania wyjdą w normach

I któraś pisała (przepraszam nie pamiętam) Czym różni się zupka jarzynowa od przecieru warzywnego... No jak dla mnie w tym momencie niczym, bo zupka jest w formie przecieru Z wiekiem będzie coraz więcej gródek a nie papki aż w końcu Dziecko zje "dorosłą" formę

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
poważnie największy mój Robercik? wydawało mi się, że której też powyżej 8 kg waży...
a i wypraszam sobie grubaska wcale nie jest gruby!!! ale jak na faceta przystało ma mieć wygląd
Franek na pewno też ma ponad 8kg Oprócz wagi ważne sa też cm, bo wiadomo, że im dłuższy tym szczuplej wygląda

My naszego nazywamy łysym grubaskiem

Btw. Robert to mój mąż I na co drugi jego kolega to Robert... ale za to jakie huczne imieniny obchodzą

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

O Dotkaaa cześć

Ja nie idę z Młodym w sobotę na basen Tż się zastanawia, ale martwi się, że przewijak jest tylko w damskiej szatni Jakby ojcowie z dziećmi nie chodzili

Moja hipochondria daje o sobie znać i znów mam zapalenie cycka W końcu już ponad rok nie łykam praktycznie żadnych tabletek A jestem uzależnionym tabletko maniakiem

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Tak się cieszę, że znów mogę pisać tylko ze sobą

Mały
Stary 2013-11-21, 15:15   #3356
BrandyOrange
Raczkowanie

długości ma 68 cm, waga i wzrost między 75 a 90 centylem
Margo myślałam, że robert to mało popularne imię, mój tż ma z robciem urodziny w lipcu a imieniny mają we wrześniu, stwierdził, że będą pić od lipca do września chciał byc zabawny
ide maruda mnie wzywa..........
Stary 2013-11-21, 15:20   #3357
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
długości ma 68 cm, waga i wzrost między 75 a 90 centylem
Margo myślałam, że robert to mało popularne imię, mój tż ma z robciem urodziny w lipcu a imieniny mają we wrześniu, stwierdził, że będą pić od lipca do września chciał byc zabawny
ide maruda mnie wzywa..........
Mój kurduplowaty Przed 10 centylem był ostatnio
Wagowo się odbija od dna i rośnie Na razie tylko 25, ale systematycznie rośnie

Mój wie, że mama się nie najlepiej czuje więc śpi
Mam nadzieję, że obudzi się jak Tata wróci ha ha ha ha ;p

O ale już Was nie zanudzam bo mi bateria się kończy
Do miłego

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:22
Stary 2013-11-21, 15:26   #3358
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Byłam w biedrze i kupiłam paczkę 3, bo pampersy nam co noc przeciekaja więc dady będą na noc, a pampersy na dzień. i kupiłam też od razu rozmiar 4. Mają świąteczne renifery namalowane
Cudnie są świąteczne.

Margoś-
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:37   #3359
lachryma
Zakorzenienie

Ale tutaj cicho ostatnimi dniami

Stary 2013-11-21, 15:49   #3360
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Co Cię dziwi?
miało być że mnie nie dziwi, że jesteś podekscytowana zakupami.
U nas akurat w kwestiach higienicznych to sporo kupowaliśmy, ale ciuszki to może łącznie z 10 szt kupiłam. I cały osprzęt. Tylko fotelik kupowaliśmy. A tak dostaliśmy używane od różnych znajomych lub moi rodzice coś kupili.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

klask i:

edit: już jej pomogłam i dostarczą paczkę w innym terminie, będzie czekać w sortowni na swój czas
nieźle, dobrze, że udało się przetrzymać w sortowni.
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
ja pazurki pomalowałam i pewnie zaraz sie mała obudzi bo 15 a one jeszcze nie wyschły :/
hm.. ja pazurki pomalowane miałam ostatni raz jakiś miesiąc przed porodem)
Cytat:
pięeeeknaa waga

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Nie wiem o czym tu z Wami pisać... Młody nie sprawia mi jakichś większych kłopotów, dietę rozszerzamy po swojemu...a ile razy mogę pisać jaki jest wspaniały?
ile tylko chcesz

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

aa Anulka coś z tego Bebilonu wygrałaś?

Krysia, ADriana: co u was?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości