|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie? - CIONŻA będzie! cz. 3
nom jak się mechacą to sobie zgolę
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilismy. Ale wtopa, na fotelu okres mi sie zaczal i polecialo
dostalam skierowanie na prolaktyne i progesteron. Prolaktyne jade jutro z rana zrobic, a progesteron w 22 dc. Z wynikami do gina i wtedy dzialamy dalej. Moze sie uda latwiej niz myslalam
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat, sto lat ...
![]() Wszystkiego najlepszego Kaja |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie
![]() Kaja, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i pięknej Fasolki ;*;*;*;*
|
|
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
100 lat Kaja!!!! Wszystkiego najlepszego! No i oczywiscie slicznego bobaska
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
She, pospałaś?
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat Kaja
![]() ![]() |
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu mnie tz obudzil juz chyba nie zasne
![]() Szykujesz sie do pracy? Aby do piatku
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Indywidualny jest dobry dla kogoś kto nie może znaleźć nic gotowego ( co jest dziwne przy tylu projektach gotowych) wybiera się taki najbardziej pasujący i wprowadza zmiany jak są potrzebne, za drobne zmiany się nie płaci np. u nas całe poddasze ma inaczej ustawione ściany, zmienilismy liczbę okien dachowych, zlikwidowaliśmy 1 balkon, usunęliśmy kominek plus komin do niego, zmieniliśmy ściany przy wejściu do domu i to wszystko były "drobne" zmiany Pierożek fajnie, że już trochę lepiej po pracy było. A jak dzisiaj? Meitelle to szybko na ślub i dziecko się decydujecie Ja dzisiaj trochę lepiej, ale zawroty głowy nie minęły i chyba zaczyna mnie mdlić
|
||
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3342 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ją jem zawsze na kaca ![]() Cytat:
Ooo te puureeee Ej ja też tak miałam Albo jeszcze był makaron z sosem borowikowym cyz jakimś tam Cytat:
Ale so to Cytat:
Cytat:
Dziękuje, dziękuje za życzenia ![]() |
|||||
|
|
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa to super, to tylko jutro i do lekarza oby dal L4 ![]() A co bedziesz kupowac? Gabisun dobrze ze juz Ci lepiej
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi własnie o to chodzi, jak pisałam, że robiła projekt z architektem, i w cenie projektu i tego architekta były te wszystkie mapki itd i ja mówiłam o cenie projektu z tymi wszystkimi opłatami właśnie. Bo ona to miała wliczone wszystko w projekt. |
|
|
|
|
#3345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie słyszałam, żeby architekt opłacał geodetę i przyłącza bo wtedy dla samego architekta zostanie tyle co za gotowy projekt, a musiał się napracować. No chyba, że bardzo taniego architekta miała, który za projekt niewiele sobie życzy To wszystkie rachunki i papiery załatwione przekazywali architektowi i on płacił w ramach tej ceny? Bo normalnie to przecież spory koszt i sporo pracy stworzyć projekt od podstaw i zrobić wszystkie obliczenia. Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2014-10-15 o 09:15 |
||
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Wtajemniczenie
|
powoli jakos leca. Nie mam weny na nic. Jeszcze nie zaczelam sie pakowac, kilka spraw musze tez zalatwic, a nie chce mi sie
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak szczerze mówiąc, z moim wyobrażeniem przestrzennym bym nigdy nie zrobiła sobie indywidualnego
wolę widzieć jak to będzie wyglądać, plus mam pełno już wybudowanych domów na necie z opiniami ludzi. Nie byłabym w stanie wymyślić sobie domu od podstaw, bo bawiałabym się efektu końcowego ![]() Sąsiad sobie zrobił poł indywidualny. Do gotowego projektu dorobił piwnicę, garaże i przedłużył dach. Wyszedł mu niezły koszmarek a tyle ładnych gotowych projektów z piwnicą jest w necie
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym mogła sobie na podstawie jakiegos projektu sama dobrać, pozmieniać itd ![]() Nie znalazłam jeszcze takiego który by mi w 100% odpowiadał. ale no też się nei szykuje póki co do budowy, więc to też inaczej, wiem tylko że parterowy i tyle :p |
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja to lubię drążyć takie rzeczy, zwłaszcza że wiem jak to u nas wyglądało. Wszędzie były potrzebne nasze podpisy Każdy robi jak uważa, jak mu wygodnie i na ile go stać Architekt od adaptacji nam załatwiał tylko sprawy urzędowe. I u nas w tej cenie papierków był też kierownik budowy opłacony. Ty jesteś zdecydowana na indywidualny? czy tak na razie gdybasz? masz już jakąś "wizję"? Masz może jakieś zdjęcia pokoika Blanki? bo przymierzam się do kupienia już młodej mebli. Mam upatrzoną na razie podwójną komodę Malm i witrynę z połkami, nie wiem jak z szafą macie szafę?
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2014-10-15 o 09:36 |
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale większość tych zmian to są zmiany bezpłatne, drobne. Trzeba płacić jak chce się np. zmienić dach na inny, czy wyburzyć ściany nośne. Takie które wymagają ponownego przeliczenia konstrukcyjnego. Cała reszta jest dowolna ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Myboy z koszulami to ty nie szalej, bo niedługo się nie zapniesz O tematach budowlanych już lepiej nie pisze, bo o tym to bym mogła długo mnie to nawet w nocy można obudzić i wyrecytuję ile kosztuje cement, czy ile stali poszło nam na strop już się zamykam :P
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2014-10-15 o 09:43 |
||
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem to oni nie mają czegoś jeszcze, chyba prądu? ale nie jestem pewna. u nas na prąd czekają po 2-3 lata ![]() Nie mam zdjeć, bo Blanki pokój ciągle mi się nie podoba Jest różowy, i chyba go przemaluje na taki bardziej stonowany, ale chciałam kupić tapete i do tego dobrać jakiś kolor ścian Ale nie wiem czy znajdę idealną, bo ja chciałam w groszki albo w gwiazdki ale takie kosztują ponad 100zł za m o.O I chyba w weekend wezmę przemaluje jej ten pokój Farby tej różowej mam jeszcze pół wiadra.. i doleje chyba białej i jakis barwnik.. myślę ze z szarym pomieszam, żeby był taki stonowany, pudrowy, taki delikatny Nie moge nigdzie takiego znaleźć jak ja chce Łóżko mamy takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49034094/ Komodę taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40214551/ Szafę mamy małą taką, tylko co na Blanki ubranka, taką: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...?query=ANEBODA obbaaaa jak ją przecenili! No i standardowo stolik biały i różowe krzesełka Chce kupić jeszcze taki regalik http://photos.erdbeerlounge.de/image...edit_56865.jpg i postawić w poziomie tak. No i za rok juz biurko będzie grane pewnie |
|
|
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znowu na tematach budowlanych sie nie znam ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wizję mam Ma być w kształcie litery L, na przodzie ma być garaż, w ten 'wnęce' jakby maja być drzwi ale tak zadaszone jakby i z takim małym stopniem. Ma byc wielkaaa przestrzeń kuchenno-jadalno-salonowa, łazienka, nasza sypialnia, takie otwarte schody, na górze pokój Blanki i numero 2 A z tyłu wielki taras. i wszystko na dole pięknie przeszkolne w kuchni na dole te narożne okna, a w częsci salonowej te wielkie okna do podłogi razem z drzwiami ![]() Byłam kiedyś w takiego typu domu, ale to był kwadratowy i malutki, bo 80 m i parterowy ale i tak było pięknie i właściciele byli bardzo zadowoleni
Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2014-10-15 o 09:49 |
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja wizja brzmi bardzo ciekawie |
|
|
|
|
#3357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wstaniu z łóżka lepiej po dojściu do pracy hahaahah to już jest tradycja Życzę Ci żeby Cię to ominęło Cytat:
Ale i tak Cię kochamy Cytat:
![]() Witajta Laseczki meeeeeeee! Miałam od rana straszną ochotę na kawę z syropem waniliowym więc polazłam do kawiarni i właśnie uprawiam konsumpcję A tak w ogóle to chyba ten mój brzuch coś robi bo mnie dżinsy zaczęły cisnąć no ale co się dziwić to już 9 tydzień to brzmi dumnie ![]() Na szczęście mam jeszcze większe spodnie z czasów gdy byłam grubą parówą więc jeszcze przyoszczędzę na ciuchach ciążowych
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|||
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
No tak sobie wyobraziłam to
I takie drewniane poziome coś między oknami a drzwiami
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widać coś po brzuszku ?
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee tam jaka staraaa toć to 24 ![]() MMmmmmmmm mniam mniaaammm taka kawwwkaaa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

Zależy od głębokości kieszeni 

Ej ja też tak miałam

Wkurza mnie to! 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
hahaahah to już jest tradycja